Top Electronice

Camera Web

Cea mai bună cameră web din 2024: Top 8 camere webcam + Ghid de cumpărare

Când cumperi prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil să câștigăm un comision de afiliat care ne ajuta la finanțarea activităților noastre și la testarea celor mai bune produse pe care să le achiziționezi.  Detalii aici.

Tabel de conținut
Cea mai buna camera web

Cauți cea mai buna camera web pentru orice buget. Cele mai bune camere web au devenit o parte vitală a vieții noastre de zi cu zi. Indiferent dacă lucrăm de acasă, ajungem din urmă cu prietenii sau rămânem în contact cu membrii familiei, camerele web sunt o soluție cu adevărat fiabilă și accesibilă. Nu este de mirare că au crescut din nou în popularitate, mai ales în timpul pandemiei.

Deoarece acum oamenii folosesc în mod regulat o camera web pentru a se conecta cu cei dragi și profesioniștii care lucrează de acasă sau hibrid se bazează pe ele pentru întâlnirile cu colegii, clienții și alții, am observat o creștere a camerelor web pe piață. Pe EMag s-au materializat mărci mai noi, dintre care multe oferă modele mai ieftine.

Alegerea celei mai bune camere web, prin urmare, elimină ceva de la cele de calitate inferioară pentru a găsi un model bun care să-ți merite banii. Camerele web sunt mai accesibile ca niciodată, deoarece există atât de multe opțiuni – atât de mult încât este mai ușor ca niciodată să găsești cele mai bune camere web ieftine. Cu toate acestea, va trebui, de asemenea, să faci cercetări pentru a obține una de bună calitate și pentru a nu ajunge cu o greșeală.

Desigur, găsirea celui potrivit pentru nevoile tale specifice este, de asemenea, importantă, fie că aveți nevoie de ceva cu cea mai clară calitate a imaginii, focalizare automată foarte receptivă și performanță excelentă la lumină scăzută sau dacă doriți un model minimalist pentru apelurile personale. Chiar dacă ai unul dintre cele mai bune calculatoare all-in-one sau cele mai bune laptop-uri, care vin cu propriile camere, este totuși logic să faci upgrade la una dintre cele mai bune camere web, deoarece nu te va costa atât de mult.

Produs Preț
1. Logitech HD Pro C920Vezi Prețul
2. Logitech C310, 1.3MPVezi Prețul
3. Razer Kiyo ProVezi Prețul
4. Webcam Elgato FacecamVezi Prețul
5. Logitech StreamCamVezi Prețul
6. Mevo StartVezi Prețul
7. Logitech Brio 4KVezi Prețul
8. Dell Pro Webcam – WB5023Vezi Prețul
 
5/5

Cea mai buna camera web per total

Camera web Logitech HD PRo C920 a fost una dintre cele mai bune camere web de pe piață de la lansarea sa în ianuarie 2012, depășind constant produsele rivale care promit mai mult preț accesibil sau performanță mai bună – și din motive întemeiate. Acesta este un favorit îndrăgit în întregul spectru de streameri, creatori de conținut și profesioniști de birou deopotrivă.

Am găsit că calitatea imaginii este grozavă din cutie. Și, când costurile, calitatea și performanța sunt toate calculate, Logitech HD PRO C920 este încă una dintre cele mai bune camere web de zi cu zi pe care le poți cumpăra, în ciuda faptului că are aproape un deceniu.

Cu o rezoluție HD clară de 1080p și o iluminare fantastică și detectare a culorilor la un preț accesibil, această cameră web preferată de fani atinge un loc pe piață care se luptă să vadă orice concurență substanțială și este încă una dintre cele mai performante camere web de pe piață astăzi, deși noi simți că Razer Kiyo Pro este noul câine de top când vine vorba de camera web chiar acum.

Specificații:

 • Rezolutie: 1080p Full hd
 • Caracteristici: Îndepărtarea fundalului, Corecție la lumină scăzută, Audio stereo, focalizare automată, corectare automată a luminii
 • Microfon: Da
 • Continut pachet: Camera Web
 • Interfata: USB 2.0

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Cea mai buna camera web ieftină

Camera web Logitech HD C310 este o opțiune solidă pentru cei care pur și simplu nu se pot bucura de o cameră web. Este perfect pentru oricine care are nevoie doar să participe la acel apel Zoom sau Skype și să fie văzut în mod clar.

Filmează doar în 720p, ceea ce în zilele noastre este puțin depășit pentru apelurile video profesionale, dar este o cameră web grozavă pentru apelurile video personale cu prietenii și familia. În plus, camera Web C310 vine cu tehnologia de corectare automată a luminii de la Logitech RightLight 2, astfel încât veți fi întotdeauna afișat în lumina potrivită – chiar dacă nu este la cea mai clară rezoluție. Și microfonul său de reducere a zgomotului nu ar trebui doar să vă asigure că veți fi auzit clar de la până la 5 picioare sau 1,5 metri distanță, ci și să minimizeze zgomotul din mediu.

Este posibil să nu fie cea mai bună alegere a unui streamer. Nici nu este grozav pentru apeluri de afaceri. Cu toate acestea, este o alegere de calitate pentru oricine are un buget redus.

Specificații

 • Rezoluție: 1280 x 720p
 • Caracteristici: Reducere zgomot, Corecție automată a luminii, Zoom și compatibil Skype
 • Microfonul: Da
 • Altele: Apelare video 720p
 • Interfata: USB 2.0
 • FPS: 30 de cadre pe secundă

Avantaje:

Dezavantaje:

4.5/5

Cea mai buna camera web pentru lumini scăzute

Camera web Razer Kiyo Pro, cea mai recentă adăugare la familia de camera web Razer, este o alegere excelentă pentru o opțiune de camera web de ultimă generație. Această bestie nu este ieftină, dar oferă o performanță care merită fiecare bănuț, mai ales având în vedere caracteristicile sale flexibile, care o fac potrivită pentru orice, de la apeluri de la distanță la o întâlnire de conferință până la streaming live pe platforme precum Twitch.

Am considerat că calitatea imaginii este incredibil de ridicată pentru o camera web. Detectarea luminii este deosebit de bună, în timp ce intervalul său dinamic este larg și gestionarea zgomotului este excelentă, ceea ce face acest lucru deosebit de grozav dacă transmiteți în flux în lumină slabă. De asemenea, puteți alege între trei câmpuri de vizualizare diferite pentru diferite scene din fluxul live și puteți selecta fie o opțiune fluidă 1080p 60FPS pentru joc, fie un mod „HDR” de înaltă rezoluție pentru o calitate video îmbunătățită în timpul sesiunilor Zoom.

Specificații

 • Rezolutie: 1080p Full hd
 • Caracteristici: FOD variabil, expunere și focalizare inteligente, cablu detașabil
 • Microfonul: Omni-directional
 • Dimensiune (mm): 130 x 90 x 180 mm
 • Culoare: Negru
 • Altele: Privacy Cover

Avantaje:

Dezavantaje:

4.8/5

Cea mai buna camera web pentru streameri

Camera web Elgato Facecam ar putea fi pe locul doi în general, dar datorită unor alegeri de design divizoare care fac din aceasta o achiziție de nișă care se îndreaptă spre creatorii de conținut, aceasta este de fapt alegerea noastră de top dacă ai nevoie de o camera web doar pentru transmiterea în flux sau crearea de videoclipuri YouTube.

Alegerea de a nu include un microfon sau capabilități de focalizare automată o va face să pară un produs pe jumătate pregătit pentru oricine caută doar o camera web. Cu toate acestea, includerea acestor funcții se dovedește adesea a fi mai multe probleme decât merită pentru difuzarea populară pe site-uri precum Twitch sau YouTube. Ca rezultat, Facecam este frumos optimizat pentru comunitatea de streaming, cu unele dintre cele mai bune software-uri pe care le-am văzut vreodată pe o camera web pentru a porni.

Specificații

 • Rezolutie: 1080p, 60fps Full HD
 • Caracteristici: FOD variabil, focalizare fixă, senzor Sony
 • Continut pachet: Camera web, Cablu USB, Suport parbriz

Avantaje:

Dezavantaje:

4.7/5

Cea mai buna camera web pentru creare de conținut

Camera web Logitech StreamCam nu te va sprijini doar atunci când efectuezi conferințe video, chat video cu familiile și prietenii și transmiți în direct jocurile. La testare, am constatat că filmările brute ale StreamCam sunt excepțional de bune, cu un echilibru excelent de culoare și focalizare automată imediat scoase din cutie. Este puțin mai întunecată decât Razer Kiyo Pro și mai puțin ascuțit. Însă, calitatea imaginii este destul de grozavă și manevrarea sa în condiții de lumină scăzută este impresionantă.

Această camera web de 1080p, bogată în funcții, are multe instrumente de oferit și pentru nevoile tale de creare de conținut, inclusiv focalizare automată, expunere inteligentă, urmărire facială, o rată a cadrelor de până la 60 fps și un design inversabil, astfel încât să poți face fotografii și videoclipuri în 9: format 16.O poți monta chiar și pe un trepied și folosește USB Type-C pentru viteze de transfer video rapide și mai eficiente.

Specificații

 • Rezolutia camerei: 1080p Full hd
 • Caracteristici: focalizare și expunere automată inteligente, urmărire facială activată AI, format 9:16, stabilizare electronică a imaginii încorporată, conectivitate USB Type-C
 • Altele: Culoare: Graphite
 • Greutate: 336 g
 • Continut pachet: Camera Web
 • FPS: 60 de cadre pe secundă

Avantaje:

Dezavantaje:

5/5

Cea mai bună cameră web pentru streaming live cu aspect profesional

În timp ce camera web Logitech Mevo Start nu este, din punct de vedere tehnic, o cameră web și mai mult un ecosistem de streaming cu un modul de cameră grozav, este o alegere genială pentru streameri și poate fi folosit ca cameră web dacă este necesar. Spre deosebire de multe dintre celelalte camere web de pe această listă, Logitech Mevo Start este wireless, ceea ce îți oferă un grad bun de flexibilitate atunci când vine vorba de configurare, iar mai multe camere Logitech Mevo Start pot fi utilizate pentru mai multe unghiuri și poți comuta între ele folosind aplicația bogată în funcții.

Calitatea sa s-a dovedit a fi decentă în timpul testării, peste medie pentru o camera web. Dar, personalizările microfonului sunt cele care ne-au impresionat cu adevărat, permițându-ți să modifici volumul de înregistrare sau să comutați între diferite moduri de optimizare, cum ar fi „Vânt” și „Muzică”, precum și un control manual al câștigului audio. Pentru unii oameni, Logitech Mevo Start va fi exagerat, oferind funcții care pur și simplu nu sunt necesare. Dar, pentru oameni, evenimente de streaming live, de exemplu, Logitech Mevo Start este o investiție genială.

Specificații

 • Rezolutie: 1080p Full hd
 • Caracteristici: Wireless, aplicație web, funcții de streaming
 • Microfon Webcam: Omni-directional
 • Dimensiune (mm): 130 x 90 x 180 mm
 • Culoare: Negru
 • Altele: Privacy Cover

Avantaje:

Dezavantaje:

4.5/5

Cea mai buna camera web pentru conferințe

Pentru nevoile tale de videoconferință la locul de muncă, Logitech BRIO 4K Pro poate fi doar camera web cu rezoluție ultra HD. De asemenea, este unul fin construit, conceput glorios pentru profesioniști și companii care au nevoie de instrumente robuste. Am considerat că calitatea imaginii a camerei web Logitech Brio 4K este superioară conform așteptărilor – în special față de orice altceva vei găsi pe un laptop obișnuit, inclusiv pe cele de afaceri. Deși, ni se pare că s-ar putea să fi fost tăiate colțuri atunci când a venit vorba de clema de suport și scutul de confidențialitate, care arată ca candidații principali de spart.

Există, de asemenea, o gamă fantastică de rezoluții disponibile atât în imagini clare statice, cât și în captura video. În plus, alte caracteristici demne de menționat ale camerei web Logitech Brio 4K, inclusiv cele trei câmpuri vizuale ale sale și microfoanele omnidirecționale cu tehnologie de anulare a zgomotului.

Specificații

 • Rezolutie Webcam: 4K Ultra hd
 • Caracteristici: Gamă dinamică înaltă (HDR), senzori optici și infraroșii integrati, suport Windows Hello, presetări cu trei câmpuri vizuale (FOV)
 • Microfon: Da
 • Dimensiune (mm): 102 x 27 x 27 mm
 • Altele: Mod HDR RightLight 3

Avantaje:

Dezavantaje:

5/5

Cea mai buna camera web premium

Dacă ești în căutarea unei camere web de înaltă calitate pentru toate nevoile tale de videoconferință și streaming live, nu vei dori să ratezi camera web Dell Pro WB5023. Această cameră web elegantă și modernă se mândrește cu o gamă impresionantă de funcții care o fac un must-have pentru oricine trebuie să rămână conectat cu colegii, clienții sau prietenii și familia.

Una dintre caracteristicile remarcabile ale camerei Web Dell Pro WB5023 este rezoluția sa Full HD 1080p, care oferă o calitate video clară pentru toate discuțiile și înregistrările tale video. Vei aprecia calitatea clară și clară a imaginii pe care o oferă această cameră web, indiferent dacă o utilizați pentru muncă sau pentru joacă.

O altă caracteristică care diferențiază această camera web de concurență este obiectivul cu unghi larg. Cu un câmp vizual de 78 de grade, veți putea surprinde mai mult din împrejurimile tale și vei putea include mai multe persoane în chat-urile tale video. Acest lucru este util mai ales dacă desfășori întâlniri virtuale sau colaborezi la proiecte cu mai mulți membri ai echipei.

Dell Pro Webcam WB5023 are, de asemenea, un microfon încorporat cu anulare a zgomotului, care te asigură că vocea ta vine puternic și clar, chiar și în medii zgomotoase. Această caracteristică este perfectă pentru oricine are nevoie să efectueze apeluri video sau înregistrări într-un spațiu aglomerat sau zgomotos.

În general, Dell Pro Webcam WB5023 este o alegere de top pentru oricine are nevoie de o cameră web de înaltă calitate pentru nevoile lor de conferințe video sau de streaming live. Cu caracteristicile sale impresionante și designul elegant, această cameră web va face cu siguranță interacțiunile tale virtuale mai plăcute și mai productive. Deci, de ce să mai aștepți? Comand-o astăzi și experimentează diferența pentru tine!

Specificații

 • Rezolutie video (pixeli): 2K (2560×1440) Full HD
 • Altele: Autofocus, Mod HDR, Microfon cu anulare a zgomotului, AI Auto Framing, Detectie faciala cu expunere automata, Acoperire pentru confidentialitate, Balans de alb automat, Zoom digital pana la 4x
 • Microfon Webcam: Da
 • Lentile Webcam: F2.0

Avantaje:

Dezavantaje:

Ghid de cumpărare: Cum să alegi cea mai buna camera web pentru tine

Pe măsură ce lumea revine la ceva ce seamănă cu normalitatea, cele mai bune camere web pentru laptopuri și computere sunt în sfârșit din nou în stoc. Indiferent dacă sunt de la Microsoft, Razer, Logitech sau de la unul dintre mărcile mai ieftine ale căror produse depășesc greutatea lor, există o mulțime de opțiuni din care să alegi pentru a te ajuta să îți actualizezi streamingul sau conferința video.

Deoarece în zilele noastre există mai multă comunicare online, este esențial să ai apeluri zoom cu prietenii și întâlniri de videoconferință care sunt clare. Și asta înseamnă că trebuie să investești într-una dintre cele mai bune camere web pentru configurarea computerului tău. Este adevărat că majoritatea laptopurilor sau computerelor all-in-one vin deja cu o camera web instalată, dar având una dedicată va oferi mai multe funcții și rezoluții mai mari.

Nu contează dacă încerci să păstrezi legătura cu rețeaua ta extinsă, să pui la punct configurația perfectă pentru lucrul de acasă sau să te pregătești pentru sezonul de întoarcere la școală, investește într-una dintre acestea făcute pentru camere de computer pentru a te asigura că familia și colegii tăi îți pot vedea fața strălucitoare și strălucitoare. De la camerele web ideale pentru streaming de jocuri la camere web excelente pentru Zoom, am adunat aici cele mai bune alegeri și am inclus instrumentul nostru de comparare a prețurilor pentru a te ajuta să găsești cea mai bună ofertă.

Cum testăm camerele web

Top Electronice nu folosește niciun program de calculator pentru a evalua o camera web, deoarece calitatea acestora este vizibilă. În schimb, modelele vor fi comparate cu produse cu specificații similare și MSRP pentru a vedea cum se compară și au trecut prin câteva scenarii.

Menținem nivelurile de iluminare consistente și testăm condițiile de iluminare bună și de lumină scăzută pentru a pune în treabă senzorul camerei web. Camerele web cu senzori nesatisfăcători se luptă dacă un subiect nu este bine iluminat, rezultând o interferență „statică” neclară, cunoscută sub numele de zgomot de fundal. Observăm cât de precise sunt culorile în orice filmare înregistrată și claritatea generală a videoclipurilor și fotografiilor făcute cu camera web.

De asemenea, comparăm funcții precum câmpul vizual (adesea prescurtat la FOV), rata de cadre și rezoluția, precum și orice software livrat împreună cu produsul. Sistemele de operare precum Windows 10 au o aplicație pentru camera capabilă să facă ajustări minime la contrast și nuanță, dar există aplicații de marcă precum Razer Synapse și Logitech Capture care îți pot ajusta mai bine înregistrările.

Hardware-ul în sine va fi verificat și pentru opțiunile de montare și mișcarea disponibilă, cum ar fi o articulație sferică pivotantă sau o poziție fixă. În cele din urmă, orice microfon integrat va fi verificat pentru claritate și capacitatea sa de a filtra zgomotul de fundal, deși merită menționat faptul că majoritatea camerelor web de pe piață au microfoane de proastă calitate în comparație cu un set cu cască dedicat sau microfoane USB.

Ce ar trebui să cauți atunci când cumperi o camera web?

În această nouă lume bizară a muncii la domiciliu, s-ar putea să te simți puțin copleșit când te uiți la camere web pentru a cumpăra – la urma urmei, toate aceste modele ieftine de pe EMag arată la fel, nu? Camerele web sunt de obicei comercializate cu rezoluție (720p, 1080p, 4K etc) și framerate, deoarece acesta este cel mai important factor pentru majoritatea oamenilor atunci când cumpără un produs, dar există multe alte considerente care fac ca o camera web să fie „bună” sau „rea”.

Primul lucru de luat în considerare este pentru ce aâi nevoie de camera web. Pentru profesioniștii care lucrează sau pentru personalul de birou, majoritatea software-urilor pentru apeluri de conferință, cum ar fi Zoom sau Microsoft Teams, vor restricționa calitatea transmisiei la rezoluția de 1080p și 30fps pentru a păstra lățimea de bandă. Google meets face un pas mai departe și vă limitează calitatea la 720p, deoarece aceasta este rezoluția standard pentru majoritatea camerelor de laptop încorporate.

Dacă intenționezi să utilizezi o camera web exclusiv pentru aceste apeluri legate de muncă, atunci nu are rost să cumperi un model 4k puternic, deoarece pur și simplu nu vei vedea beneficiile. Totuși, detectarea luminii și a culorii va varia pentru fiecare model, așa că vei vedea în continuare o variație în calitatea înregistrării, în funcție de camera web pe care o cumperi.

Pentru creatorii de conținut, cum ar fi YouTubers sau Streamers, există o gamă de camere web puternice disponibile, unele atingând rezoluția 4K și 60fps pentru videoclipuri netede. Aceste camere web sunt exagerate pentru utilizare ocazională, dar cu caracteristici precum un câmp de vizualizare variabil (sau FOV) și rezoluție reglabilă sau și zoom, banii în plus ar putea fi o investiție demnă pentru hobby-ul tău.

Vezi și ghidul nostru pentru camere de supraveghere sau camere spion.

Cum să îți faci camera web să arate mai bine

Chiar și cea mai scumpă camera web poate arăta groaznic dacă nu iei în considerare mediul tău. Iluminarea poate face ca o camera web ieftină de 720p să arate aproape HD, iar acest lucru nu trebuie să facă o mică adâncime în portofel. Iluminarea naturală este apreciată de fotografi pentru că este mai bună decât cele mai scumpe lumini de studio, așa că, acolo unde este posibil, încerci să înregistrezi în fața unei ferestre. Acest lucru nu numai că îți va ilumina caracteristicile și te va face să te vezi pe fundal, dar va ilumina „zgomotul” de fundal – efectul static neclar observat atunci când camerele web încearcă să filmeze în condiții de lumină scăzută.

De asemenea, poți reproduce acest lucru folosind lumini de studio dacă lucrezi în medii mai întunecate, departe de o fereastră. Puteți folosi, de asemenea, lămpi de birou ieftine, îndreptându-le spre un perete, pentru a reduce lumina puternică și pentru a crea un aspect difuz. Asigurați-vă întotdeauna că fundalul tău arată frumos. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să faci ceva luxos (cu excepția cazului în care ești un streamer și ai buget pentru niște lumini cu LED-uri luxoase și pentru jocuri), dar trebuie să te asiguri că ești în centrul difuzării.

Îngrijește orice mizerie, nu sta în spatele unei uși deschise și asigură-te că nu stai în spatele altor surse de lumină. Acest lucru va elimina de obicei senzorii de lumină din camera web și va reduce calitatea filmului. De asemenea, o camera web care anul acesta nu a intrat în top este Microsoft lifecam studio. Aceasta camera web Microsoft lifecam studio oferă un design excelent și o calitate a imaginii incredibilă. O altă camera web pe care o recomandăm este Logitech C270. Cu sistemul de operare potrivit vei putea instala orice camera web.

Vezi și ghidul nostru pentru cel mai bun aparat foto și pentru cea mai bună dronă.

Întrebări frecvente despre cel mai bun webcam

Dacă vrei să achiziționezi cel mai bun webcam, este important să iei în considerare o serie de caracteristici cheie, precum rezoluția video, viteza de cadre pe secundă, unghiul de vizualizare și capacitatea de a captura sunet de înaltă calitate. De asemenea, este important să verifică compatibilitatea webcam-ului cu sistemul tău de operare și să căutați camere web cu microfoane încorporate și o claritate bună a imaginii.

Există multe camere web excelente disponibile pe piață, astfel încât să poți găsi una care se potrivește cu nevoile tale. Printre cele mai bune opțiuni se numără Logitech C920 HD Pro, Logitech StreamCam, Razer Kiyo, Microsoft LifeCam HD-3000 și Aukey FHD Webcam.

Da, este posibil să utilizezi smartphone-ul tău ca webcam, dar va trebui să instalezi o aplicație specială de pe magazinul de aplicații corespunzător. De asemenea, va trebui să achiziționezi un suport pentru telefon și să verifici dacă smartphone-ul tău are o cameră frontală de înaltă calitate.

Friendly and carefree funny bearded gay man in grey sweater edit profile picture online dating app

Marcel Popa

Blogger

Marcel Popa este editorul șef  al Top Electronice și a acoperit tehnologia de peste 5 de ani. În plus față de supravegherea direcției Top Electronice, Marcel Popa este specializat în acoperirea tuturor lucrurilor mobile, după ce a revizuit zeci de smartphone-uri și alte gadget-uri.

Abonează-te!

Obține acces instantaneu la știri de ultimă oră, cele mai tari recenzii, oferte excelente și sfaturi utile.

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.