Top Electronice

Tastatura gaming

Cea mai buna tastatura gaming din 2024: Top 9 Tastaturi pentru jocuri (wireless sau cu fir)

Când cumperi prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil să câștigăm un comision de afiliat care ne ajuta la finanțarea activităților noastre și la testarea celor mai bune produse pe care să le achiziționezi.  Detalii aici.

Tabel de conținut
Cea mai buna tastatura gaming

Cauți cea mai buna tastatura gaming testate pentru sesiuni mai lungi, împușcat, explorat, și — ei bine — tastat?

Tastatura ta este conexiunea ta principală la PC, partea pe care o atingi cel mai mult. Obținerea unei tastaturi mai bune poate aduce o diferență mai sesizabilă decât aproape orice alt upgrade — inclusiv upgrade-ul CPU-ului tău.

Pentru un gamer serios, o tastatură este chiar mai critică. Gamerii au nevoie de tastaturi cu timp de răspuns instant și feedback tactil, dar au nevoie și ca aceasta să fie confortabilă și ușor de tastat în sesiunile lungi de gaming și chat. Și un design atrăgător cu RGB per-tastă pe care îl poți personaliza pentru a-ți însoți configurația nu strică nici el.

Fie că te ferești, te deplasezi și împuști în calea ta printr-un joc first-person shooter, îți uzezi tasta W explorând o lume deschisă vastă, sau vorbești cu furie pe Discord și Twitch, tastatura ta va fi tovarășul tău principal. Deci nu vrei să iei această alegere în mod superficial.

Mai jos, vei găsi cele mai bune tastaturi de gaming pe care le-am testat, în fiecare dimensiune, culoare, și stil. Aceste tastaturi ating combinația perfectă de răspuns cu latență scăzută, caracteristici convenabile orientate către gameri, niveluri ridicate de opțiuni de personalizare, și, desigur, iluminare atrăgătoare RGB.

Menționăm că avem și ghiduri create pentru tastaturi mecanice, tastaturi în general, tastaturi pentru iPad sau o tastatura pentru tableta.

Avem și un ghid pentru cel mai bun monitor gaming, mouse gaming și tastaturi gaming.

Cele mai bune tastaturi gaming – Top 9 tastaturi gaming

ProdusPreț
1. HyperX Alloy OriginsVezi Prețul
2. Razer BlackWidow V4 ProVezi Prețul
3. Patriot Viper V765 KalihVezi Prețul
4. Roccat Vulcan 121 AIMOVezi Prețul
5. Razer BlackWidow V3 ProVezi Prețul
6. Apex Pro TKLVezi Prețul
7. ASUS ROG AZOTHVezi Prețul
8. Logitech G915Vezi Prețul
9. SteelSeries Apex Pro MiniVezi Prețul
4.8/5

Compacta și bine construită, HyperX Alloy Origins este cea mai bună tastatură de gaming pentru jucătorii obișnuiți care doresc să se concentreze pe joc. Este confortabilă, cu un aspect premium, de la tastele sale până la rama sa și cu iluminare RGB vibrantă. Dacă ești familiar cu comutatoarele lineare, care sunt rapide dar oferă puțin feedback, te vei simți în largul tău cu aceste comutatoare roșii. Am testat și versiunea cu clic, care folosește comutatoarele aqua de la HyperX și este de asemenea disponibilă pe Amazon și în magazinul HyperX.

Pentru peste 100 de lei, poți găsi tastaturi de gaming cu mai multe luxuri, cum ar fi butoane de control media, un port USB passthrough (pentru a conecta ușor alte accesorii, precum cel mai bun mouse de gaming), și software mai avansat. Alloy Origins este cu siguranță o tastatură fără prea multe adausuri — dar ceea ce oferă, o face foarte bine.

Specificații:

 • Switch-uri: HyperX Red (lineare)
 • Iluminare: RGB per-tastă
 • Tip: Dimensiune completă
 • Dimensiuni: 44.3 x 13.3 x 3.6 cm
 • Greutate: 1,075g

Avantaje:

Dezavantaje:

4.5/5

Razer BlackWidow V4 Pro este tastatura de gaming cu dimensiune completă, personalizabilă și plină de funcții pentru a-ți echipa postul de luptă. Are tot ce ai putea avea nevoie sau dori: 8 taste macro dedicate, un „Razer Command Dial” multifuncțional programabil, patru taste media dedicate și un buton de volum, precum și un suport de încheietura tapițat detasabil care se iluminează atunci când îl conectezi la tastatură.

BlackWidow V4 Pro este o tastatură cablată care vine cu comutatoare mecanice Razer Green (clic) sau Razer Yellow (linear). Dispune de o placă superioară din aliaj de aluminiu, taste cu două straturi de material ABS injectat, și are iluminare RGB per-tastă strălucitoare, precum și iluminare sub tastatură cu un total de 38 de zone atunci când suportul de încheietura este conectat. Nu este tastatura noastră preferată pentru tastare (urmează în continuare), dar experiența de tastare este decentă: comutatoarele Razer Green sunt tactile, cu clic și zgomotoase, iar carcasa are două straturi de spumă de amortizare.

Principalul dezavantaj al acestei tastaturi este dimensiunea sa: va ocupa o parte mare a biroului tău, mai ales dacă o folosești cu suportul de încheietura detasabil. La 230 de lei, este destul de costisitoare — acele butoane și rotative suplimentare merită doar dacă le folosești efectiv.

Specificații

 • Switch-uri: Razer Green / Razer Yellow
 • Iluminare: RGB per-tastă
 • Tip: Dimensiune completă
 • Dimensiuni: 464 x 152 x 25mm
 • Greutate: 1027g

Avantaje:

Dezavantaje:

3.5/5

Patriot Memory este mai bine cunoscută pentru RAM și stocare decât pentru periferice, dar Viper V765 oferă o senzație de tastare de neegalat — într-un pachet atrăgător și accesibil. A trecut ceva timp, dar Patriot Viper V765 rămâne o opțiune bugetară bună cu o funcționalitate considerabilă. Este una dintre puținele tastaturi care vin cu comutatoare Kailh Box White, care acționează mai rapid decât comutatoarele obișnuite Blue sau Green datorită călătoriei lor ușor reduse (3.6mm față de 4mm). Tasttele sunt cele mai responsive pe care le-am testat și produc unul dintre cele mai plăcute sunete de clic pe care le vei găsi oriunde.

Dacă comutatoarele Kailh Box White nu sunt suficiente pentru a te convinge că Viper V765 merită să fie cumpărată, aceasta are multe alte puncte forte. Această tastatură de dimensiune completă are o suprafață din aluminiu cu margini conice care îi conferă un aspect futurist. Tastele RGB vibrante oferă zeci de combinații diferite de lumină — și nu trebuie nici măcar să instalezi software-ul pentru a accesa cele mai multe dintre efectele RGB. Tastatura are de asemenea taste media, care sunt mai des întâlnite pe plăci mai scumpe, precum și rezistență la apă și praf IP56.

Viper V765 se vinde în prezent pentru 90 de lei, mai ieftină decât majoritatea competitorilor cu caracteristici similare. Ne-ar fi plăcut să aibă picioarele mai înalte și o aplicație puțin mai bună, dar V765 rămâne tastatura noastră preferată pentru gaming la un preț accesibil.

Specificații

 • Switch-uri: Kailh Box White (clic)
 • Iluminare: RGB per-tastă
 • Tip: Dimensiune completă
 • Dimensiuni: 46.6 x 20.3 x 4cm
 • Greutate: 1,134g

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Roccat Vulcan II Max este proiectată pentru a te uimi: Această tastatură cablată de dimensiune completă nu numai că are iluminare RGB strălucitoare per-tastă, care este expusă la maximum datorită tastelor plate și superficiale ale tastaturii; 24 dintre comutatoarele sale au și LED-uri duble. Vulcan II Max vine cu un suport de încheietura din silicon detasabil care servește ca conduită pentru iluminarea tastaturii (este frumos), și are taste media dedicate și un buton de volum clicabil.

Este o tastatură atractivă, cu un aspect unic, chiar și fără iluminare — are o carcasă subțire, ușoară, cu o placă superioară din aliaj de aluminiu și taste plate, de tip chiclet, care lasă comutatoarele complet expuse. Tastatura are 24 de taste multifuncționale pre-programate „smart” cu LED-uri duble, care se iluminează pentru a indica tastele secundare și pot schimba și culorile pentru a afișa informații în timp real, cum ar fi durata de viață a căștilor sau a bateriei mouse-ului. Tastatura prezintă experiența de iluminare Aimo de la Roccat, un sistem de iluminare „inteligent” care interacționează și reacționează la utilizator (și se adaptează în timp). Este cu siguranță o alternativă uluitoare la ciclul de spectru tipic, și este și mai uluitoare când este combinată cu suportul de încheietura translucid al Vulcan II Max.

Dacă cauți un spectacol de lumină hipnotizant, nu mai căuta. Vulcan II Max vine în variantele de culoare neagră și albă, cu comutatoarele optice Titan II de la Roccat în roșu (linear) sau maro (tactile). Dacă dorești să economisești spațiu pe birou, există și varianta Vulcan II Mini de 65%.

Specificații

 • Switch-uri: Roccat Titan II Optical (Red sau Brown)
 • Iluminare: RGB per-tastă
 • Tip: Dimensiune completă
 • Dimensiuni: 463 x 154 x 33.5 mm
 • Greutate: 1040g (fără accesorii)

Avantaje:

Dezavantaje:

4.5/5

Dacă dorești aceeași experiență ca în cazul unei tastaturi de gaming mecanice de dimensiune completă, dar fără fire, Razer BlackWidow V3 Pro este cea mai bună tastatură de gaming wireless pe care am testat-o. În timp ce multe tastaturi wireless sunt construite pentru călătorii, BlackWidow V3 Pro menține toate dimensiunea, volumul și funcționalitatea unei tastaturi mecanice de dimensiune completă — inclusiv un disc tactil premium pentru volum, taste media, o placă superioară din aliaj de aluminiu și taste din plastic ABS doubleshot.

Razer nu economisește la BlackWidow V3 Pro: Este dotată cu până la patru profile de memorie la bord și iluminare RGB per-tastă vibrantă. Cu toate acestea, RGB-ul nu rămâne în profile — fanii avansați ai RGB-ului vor trebui să se bazeze pe software pentru a asocia RGB-ul, inclusiv efecte personalizate, la profile.

BlackWidow V3 Pro se conectează la computerul tău prin intermediul unui dongle de 2.4 GHz (cu care nu am avut probleme în timpul testării) sau prin Bluetooth (până la trei computere simultan). Cu RGB-ul la setările maxime și fără efecte de estompare, unitatea noastră de test a avut în medie aproximativ 14 ore de viață a bateriei — dar vei obține până la 25 de ore cu RGB-ul folosind setările de economisire a energiei. Vei dori să conectezi tastatura înainte ca bateria să ajungă la 3%, deoarece setările de economisire a energiei intră în acțiune la acest punct și tastatura începe să acționeze puțin ciudat.

Dacă cauți o tastatură wireless mai portabilă de gaming de dimensiune completă, Logitech G915 Lightspeed este fantastică și fiabilă, cu comutatoare cu profil redus pe care unii le vor aprecia pentru gaming și alții pentru călătorii. Dar pentru o experiență de tastare cu adevărat mecanică de dimensiune completă, BlackWidow V3 Pro este alegerea premium.

Pentru mai multe recomandări fără cablu, vizitează pagina noastră cu Cele Mai Bune Tastaturi Wireless.

Specificații

 • Switch-uri: Razer Green (clic) sau Razer Yellow (linear)
 • Iluminare: RGB per-tastă
 • Tip: Dimensiune completă
 • Dimensiuni: 36.8 x 15 x 2.2 cm
 • Greutate: 1,423g
Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

SteelSeries Apex Pro TKL Wireless îți oferă mai mult spațiu pe birou, precum și libertate wireless, datorită tehnologiei dual wireless încorporate (2.4GHz cu latență redusă și Bluetooth 5.0). Redesignul din 2022 al Apex Pro TKL prezintă o carcasă simplă și elegantă cu o placă superioară din aliaj de aluminiu, taste din plastic PBT double-shot și cele mai noi comutatoare optice lineare OmniPoint 2.0 de la SteelSeries.

Comutatoarele optice au tehnic piese mecanice, dar nu sunt la fel ca comutatoarele mecanice — comutatoarele optice sunt activate prin lumină, în timp ce comutatoarele mecanice sunt activate prin forță fizică. Deși aceasta poate duce la o experiență de tastare mai puțin decât ideală, este o veste bună pentru jucători: Comutatoarele optice sunt mai rapide (și mai puțin predispuse la defecte) decât omologii lor mecanici. Comutatoarele OmniPoint 2.0 ale Apex Pro TKL Wireless oferă atât o activare ajustabilă (37 de niveluri), cât și o activare cu dublă acțiune, care îți permite să atribui două acțiuni unei singure taste (la niveluri diferite de activare).

Principalul dezavantaj al Apex Pro TKL Wireless este prețul său de 250 de lei (tastatura vine și într-o versiune cu fir, pentru 180 de lei), ceea ce o face una dintre cele mai scumpe tastaturi de gaming de pe această listă. Cu toate că Apex Pro TKL Wireless vine cu multe caracteristici și accesorii premium — inclusiv un ecran inteligent OLED personalizabil și un suport pentru încheietură magnetic detasabil cu o finisare moale — acestea s-ar putea să nu fie suficiente pentru a justifica cheltuielile. Dacă dorești ceva puțin mai puțin personalizabil (și nu îți deranjează să fii legat), SteelSeries Apex 9 TKL are o formă aproape identică, cu comutatoare optice interschimbabile — și te va costa doar 140 de lei.

Specificații

 • Switch-uri: SteelSeries OmniPoint 2.0
 • Iluminare: RGB per-tastăTip: TKL (dimensiune compactă)
 • Dimensiuni: 355 x 128 x 42 mm
 • Greutate: 747g fără cablu

Avantaje:

Dezavantaje:

4.5/5

Majoritatea tastaturilor de gaming sunt concepute pentru gaming, nu pentru tastare. Aceasta nu înseamnă că sunt rele pentru tastare — de obicei sunt destul de bune (mai bune decât o tastatură non-mecanică, oricum), dar se concentrează mai întâi pe gaming și priorizează caracteristici precum RGB-ul strălucitor față de senzația tactilă și sunet. Asus ROG Azoth, însă, este una dintre cele mai bune tastaturi atât pentru gaming, cât și pentru tastare pe care le-am folosit vreodată — și suntem destul de impresionați că provine de la o companie de gaming mainstream și nu de la un furnizor de tastaturi boutique.

ROG Azoth este o tastatură mecanică cu montare tip garnitură, cu o formă de 75% (puțin mai mică decât o tastatură TKL). Este wireless, cu atât conectivitate wireless de 2.4GHz, cât și Bluetooth, și are taste din plastic doubleshot PBT, o placă superioară din aliaj de aluminiu și trei straturi de spumă de amortizare a sunetului în interiorul carcasei sale din plastic (din plastic pentru a nu interfera cu semnalul wireless). Vine cu comutatoare Asus NX în versiunile Red (linear), Brown (tactile) sau Blue (clicky), iar Asus o livrează cu un set complet de accesorii, inclusiv chei pentru îndepărtarea tastelor și a comutatoarelor, comutatoare suplimentare și o stație de lubrifiere DIY, astfel încât să poți avea control total asupra sunetului și senzației tastaturii.

Este o tastatură excelentă pentru tastare, dar este și excelentă pentru gaming — datorită conexiunii wireless fiabile și cu latență redusă de 2.4GHz, a reactivității rapide și a duratei incredibile a bateriei (până la 2,000 de ore peste 2.4GHz, cu iluminare și ecranul OLED oprite). De asemenea, oferă o personalizare decentă prin intermediul unui ecran OLED de 2 inch care poate fi programat să afișeze totul, de la un GIF aleatoriu la informații despre sistemul curent.

Specificații

 • Switch-uri: ROG NX Red
 • Iluminare: RGB per-tastă
 • Tip: 75%
 • Dimensiuni: 326 x 136 x 40 mm
 • Greutate: 1186g

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Dacă dorești viteza și subțirimea oferite de comutatoarele mecanice cu profil redus, Logitech G915 Lightspeed este cea mai bună tastatură de gaming pe care o poți achiziționa. Acesta este o experiență de gaming premium în toate privințele. Acest lucru înseamnă o serie de taste G macro pentru utilizare în timpul luptei, controale media dedicate, inclusiv un epic disc tactil pentru volum, și chiar mai multe opțiuni de conectivitate. Poți opta pentru conexiunea cu fir clasică, poți folosi conexiunea fiabilă a dongle-ului Logitech sau poți depozita dongle-ul în compartimentul încorporat al tastaturii și poți utiliza Bluetooth. Aceasta face conectarea la mai multe dispozitive un pic mai ușoară.

G915 Lightspeed a câștigat o reputație populară, dar vine la un preț. Cu toate că prețul de vânzare recomandat este de 250 de lei, lipsește suportul pentru încheietură, trecerea USB și tastele premium rezistente la pete. Așa cum am menționat în recenzia noastră Logitech G915 TKL, versiunea mai mică a acestei tastaturi este mai accesibilă, dar renunță și mai mult la luxuriile, mai ales tastele G.

În plus față de faptul că este un periferic de gaming de top, G915 Lightspeed (și G915 TKL) oferă o experiență surprinzător de bună pentru tastare pentru o tastatură cu profil redus. Am testat-o cu comutatoarele tactile cu profil redus de la Logitech timp de zile întregi și nu am simțit oboseală suplimentară sau senzația că tastăm prin nisip, așa cum am experimentat cu alte tastaturi cu profil redus.

Specificații

 • Switch-uri: Logitech GL (profil redus; tactile, clicky sau linear)
 • Iluminare: RGB per-tastă
 • Tip: Dimensiune completă
 • Dimensiuni:5 x 15 x 2.2 cm
 • Greutate: 1,025g

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Tastaturile ultra-compacte nu sunt pentru toată lumea, dar dacă ai spațiu limitat pe birou sau cauți o tastatură de gaming potrivită pentru călătorii, o tastatură de 60% poate fi o binecuvântare. Va trebui să renunți la multe lucruri — tastatura numerică, tastele de navigare, tastele de funcție și chiar și tastele săgeți — dar cu o tastatură potrivită, abia vei observa aceste sacrificii.

SteelSeries Apex Pro Mini Wireless (vine și într-o versiune cu fir) este tastatura potrivită.

Apex Pro Mini Wireless este o tastatură compactă de 60% cu un design elegant și solid, echipată cu comutatoare SteelSeries OmniPoint 2.0, care oferă atât activare ajustabilă, cât și dublă activare (similar cu Razer Huntsman Mini Analog). Datorită dimensiunii sale mici, Apex Pro Mini Wireless are o serie de combinații de taste secundare implicite, care sunt imprimate pe lateralele tastelor și activate folosind tasta de funcție SS SteelSeries. Aceste combinații de taste secundare sunt atât de intuitive (și pot fi remapate, dacă dorești) încât nu te vei simți limitat de configurația de 60%. Tastatura este extrem de personalizabilă: Aproape fiecare tastă poate fi remapată (combinații de taste primare și secundare), își poate ajusta punctul de activare și poate seta RGB-ul — individual.

Dacă e ceva, Apex Pro Mini Wireless ar putea avea prea multe avantaje — poate că nu ai nevoie de o tastatură ultra-compactă cu fiecare caracteristică împinsă în ea (mai ales că are un preț premium). Dacă nu ai nevoie de toate aceste caracteristici și ai dori să cheltui puțin mai puțin, încearcă seria SteelSeries Apex 9, care are activare ajustabilă, comutatoare interschimbabile și vine atât în variante Mini, cât și TKL.

Specificații

 • Switch-uri: SteelSeries OmniPoint 2.0
 • Iluminare: RGB per-tastă
 • Tip: 60%
 • Dimensiuni: 293 x 103 x 40.3 mm
 • Greutate: 610g (cu fir) / 543g (fără fir)

Avantaje:

Dezavantaje:

Ghid de cumpărare: Cum alegi cele mai top tastaturi de jocuri video

Mecanică sau nimic? Cei mai mulți gameri probabil nici nu iau în considerare o tastatură non-mecanică — dintr-un motiv întemeiat. Doar comutatoarele mecanice ale tastaturii oferă feedback tactil, precizie și acuratețe de care majoritatea gameri au nevoie, în timp ce comutatoarele cu membrană par a fi lipicioase și ne-receptive în comparație. Recent, am văzut din ce în ce mai multe tastaturi optice, care sunt tehnic mecanice, dar folosesc lumină — nu forță fizică — pentru a activa. Comutatoarele optice se simt în continuare puțin mai puțin satisfăcătoare pentru tastare, dar se activează mai rapid (nimic nu este mai rapid decât lumina, în definitiv) și durează mai mult decât comutatoarele complet mecanice.

RGB sau nu? Toate iluminările RGB nu sunt egale. Iluminarea RGB pe tastă vă permite să programați culoarea fiecărei taste individual, în timp ce iluminarea pe zone limitează personalizarea dvs. la doar câteva zone ale tastaturii. Puteți economisi puțin bani obținând o tastatură cu o iluminare monocromă, dar veți rata un spectacol de lumină spectaculos. De asemenea, puteți renunța complet la iluminare, atâta timp cât sunteți un tipograf dexter (sau jucați într-o zonă bine luminată).

Dimensiune completă, tenkeyless sau mai mică? Tastaturile tenkeyless elimină tastatura numerică, tastaturile de 65% elimină tastele de navigare, iar tastaturile de 60% taie și tastele săgeți. Unii utilizatori, cum ar fi cei care joacă MMO-uri, doresc fiecare tastă posibilă (și mai mult), în timp ce alții preferă o tastatură mai mică pentru a elibera spațiu pe birou.

Alegeți Comutatorul Cele mai bune tastaturi de gaming folosesc diferite tipuri de comutatoare mecanice care determină senzația și sunetul fiecărei apăsări de tastă. Tipul de comutator pe care îl alegeți depinde de preferințele personale pentru tastare și gaming.

Cea mai bună tastatură gaming mecanică

O tastatură gaming mecanică reprezintă alegerea ideală pentru gameri datorită comutatoarelor sale mecanice care oferă feedback tactil și precizie în timpul apăsărilor. Aceste tastaturi sunt echipate cu comutatoare speciale care au caracteristici precum distanță redusă de activare și durabilitate crescută, ceea ce le face potrivite pentru sesiuni de joc intense. Modelele de top în această categorie pot include tastaturi cu switch-uri personalizabile, iluminare RGB și design ergonomic pentru confort pe termen lung.

Tastaturi gaming RGB bune

Tastaturile gaming RGB sunt apreciate pentru abilitatea lor de a afișa o gamă largă de culori și efecte de iluminare pentru fiecare tastă individual. Aceasta nu numai că sporește estetica, ci poate fi și utilă în gaming, indicând diverse comenzi sau stări ale jocului prin intermediul culorilor. O tastatură RGB de calitate superioară ar trebui să ofere personalizare avansată a efectelor de iluminare, sincronizare cu alte dispozitive RGB și opțiuni pentru a crea propriile scheme de culoare.

Tastaturi gaming mecanice și cu membrană bune

Tastaturile gaming mecanice și cu membrană reprezintă două tipuri diferite de experiență în tastare. Tastaturile mecanice oferă feedback tactil distinct și sunet plăcut la apăsare, în timp ce tastaturile cu membrană sunt mai silențioase și pot fi mai accesibile ca preț. Cele mai bune modele din această categorie integrează tehnologii avansate pentru a îmbunătăți precizia și confortul, indiferent de tipul de switch folosit. Astfel, gameri pot alege în funcție de preferințele lor personale.

Tastaturi bune pentru jocuri de acțiune

Pentru jocurile de acțiune, o tastatură rapidă și precisă este esențială. Tastaturile cu switch-uri tactile sau lineare, care au o distanță scurtă de activare, sunt ideale pentru a oferi reacții rapide în timpul luptelor intense. Un layout bine gândit și tastaturi cu taste anti-ghosting sau n-key rollover asigură că fiecare apăsare de tastă este înregistrată corect, indiferent câte taste sunt apăsate simultan.

Top tastaturi Logitech, Razer, A+

Brandurile de top precum Logitech, Razer și A+ sunt cunoscute pentru producția de tastaturi gaming de înaltă calitate. Aceste companii pun accent pe inovație, precizie și confort, oferind game variate de tastaturi care se adresează diferitelor preferințe ale jucătorilor. Tastaturile de la aceste branduri pot avea comutatoare personalizabile, iluminare RGB de înaltă calitate și funcții avansate pentru gaming.

Tastatură pentru jucători profesioniști

Pentru jucătorii profesioniști, o tastatură cu performanțe superioare este esențială pentru a obține avantajul competitiv. Tastaturile pentru jucători profesioniști ar trebui să ofere caracteristici precum comutatoare ultra-rapide, feedback tactil precis, anti-ghosting avansat și personalizare extinsă a tastelor și a iluminării. De asemenea, ergonomia și durabilitatea sunt esențiale pentru a face față utilizării intense și prelungite. Aceste tastaturi sunt proiectate pentru a răspunde cerințelor riguroase ale jocurilor de nivel înalt.

Vezi și ghidul nostru pentru:

Întrebări frecvente despre tastaturile de gaming

Tastaturile gaming sunt dispozitive special concepute pentru a satisface cerințele și nevoile gameriilor. Acestea vin echipate cu caracteristici precum comutatoare mecanice sau optice pentru feedback tactil precis, iluminare RGB personalizabilă pentru estetică și indicatori, precum și layout-uri optimizate pentru jocuri. Tastaturile gaming sunt construite pentru a oferi performanțe superioare în timpul sesiunilor de gaming intense.

Comutatoarele mecanice și cele optice reprezintă două tipuri de tehnologii de activare a tastelor. Comutatoarele mecanice utilizează acțiunea fizică a apăsării pentru a activa o tastă, oferind feedback tactil și sunet distinct. Comutatoarele optice folosesc lumină pentru a detecta apăsarea, ceea ce le face mai rapide și mai durabile decât cele mecanice, dar pot oferi un feedback mai puțin intens.

Iluminarea RGB se referă la capacitatea tastaturii de a afișa diferite culori și efecte de iluminare pe fiecare tastă individual. Aceasta nu doar îmbunătățește aspectul vizual al tastaturii, ci poate fi și utilă în gaming. Culorile și efectele de iluminare pot fi programate pentru a indica comenzi, stări ale jocului sau pentru a crea un ambient plăcut în jurul tastaturii.

Când alegeți o tastatură gaming, este important să luați în considerare următoarele aspecte:

 • Tipul de comutatoare: Mecanice sau optice, în funcție de preferințele personale pentru feedback tactil și viteză de activare.
 • Iluminare RGB: Alegeți între tastaturi cu iluminare pe zone, per-key RGB sau fără iluminare, în funcție de preferințele estetice și necesități.
 • Dimensiunea tastaturii: Full-size, tenkeyless sau layout-uri mai mici, în funcție de preferința pentru tastaturi compacte sau cu tastă numerică.
 • Caracteristici suplimentare: Tastaturi cu butoane macro programabile, hub USB integrat, sau design ergonomic pentru confort pe termen lung.
 • Brand și calitate: Optați pentru branduri de încredere precum Logitech, Razer sau A+ pentru a vă asigura că alegeți o tastatură de înaltă calitate cu performanțe superioare.
Friendly and carefree funny bearded gay man in grey sweater edit profile picture online dating app

Marcel Popa

Blogger

Marcel Popa este editorul șef  al Top Electronice și a acoperit tehnologia de peste 5 de ani. În plus față de supravegherea direcției Top Electronice, Marcel Popa este specializat în acoperirea tuturor lucrurilor mobile, după ce a revizuit zeci de smartphone-uri și alte gadget-uri.

Abonează-te!

Obține acces instantaneu la știri de ultimă oră, cele mai tari recenzii, oferte excelente și sfaturi utile.

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.