Top Electronice

Cea mai bună tastatură din 2024: Top 7 tastaturi de gaming sau standard + ghid de cumpărare

| Verificat de Raluca Sas

Când cumperi prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil să câștigăm un comision de afiliat care ne ajuta la finanțarea activităților noastre și la testarea celor mai bune produse pe care să le achiziționezi.  Detalii aici.

Tabel de conținut
cea mai buna tastatura

Doar cele mai bune tastaturi pot oferi cu adevărat o experiență de tastare confortabilă și fără întreruperi. În timp ce tastaturile ieftine de la Emag te pot ajuta prin nevoile tale obișnuite de tastare, ele nu vor fi la fel de rapide și la fel de receptive ca tastaturile de top. Mai important, nu vor acorda prioritate ergonomiei.

Orice tastatura mediocră poate funcționa corect ca dispozitiv de intrare. Cu toate acestea, o opțiune de înaltă calitate este mai precisă, mai rapidă și mult mai receptivă, precum și mai satisfăcătoare și mai confortabilă de tastat. Dacă este o tastatura fără fir, vei descoperi că și cele de calitate superioară au o conectivitate mai bună. De fapt, îți recomandăm să obții una chiar dacă nu îți petreci toată ziua tastând la computer.

La fel ca atunci când utilizezi cel mai bun mouse, cea mai bună tastatură va schimba modul în care interacționezi cu pc-ul sau laptop-ul tău și îți va îmbunătăți experiența în general. Avem și un ghid creat pentru laptop gaming. După ce am testat mai mult decât proporția noastră de tastaturi, putem spune cu adevărat că există o diferență masivă între o tastatura excelentă și majoritatea celor ieftine pe care le găsești online.

Așadar, am adunat toate cele mai bune tastaturi pe care le-am testat sau pe care le-am folosit, inclusiv câteva tastaturi mecanice, unele dintre cele mai bune tastaturi pentru jocuri și chiar unele dintre mini-tastaturile noastre preferate, pentru a te ajuta să obții exact asta. Dacă deții o tableta, avem și un ghid creat pentru tastaturi pentru tableta.

Menționăm că avem și ghiduri create pentru tastaturi mecanice, tastaturi gaming sau tastaturi pentru iPad.

Cele mai bune tastaturi: Top 7 modele

ProdusPreț
1. Logitech Signature K650Vezi Prețul
2. CHERRY STREAM DESKTOPVezi Prețul
3. Razer Pro TypeVezi Prețul
4. Razer Huntsman V2 AnalogVezi Prețul
5. Logitech MX Keys MiniVezi Prețul
6. Tastatura Apple Magic KeyboardVezi Prețul
7. Razer DeathStalker V2 Pro TenkeylessVezi Prețul
 

Cea mai buna tastatura per total

4.8/5

Am pus Logitech Signature K650 Wireless Comfort prin pașii necesari și trebuie să spunem că suntem impresionați. O tastatura excelentă de uz general, excelentă pentru practic toți utilizatorii – cu excepția jucătorilor, oferă o experiență excelentă de tastare pentru mult mai puțin decât ai crede.

Am găsit tastele sale incredibil de confortabile și satisfăcătoare de utilizat chiar și atunci când scriem toată ziua. Asta în ciuda faptului că au un pic de rezistență asupra lor. De asemenea, l-am găsit surprinzător de ușor pentru o tastatura de dimensiune completă. Și, deși probabil că nu l-am recomanda pentru călătorii, are și un profil scăzut.

Spre deosebire de alte tastaturi, aceasta are o caracteristică nouă și în timp util – un mic dezactivare și activare a sunetului, astfel încât să nu trebuie să te panichezi de fiecare dată când trebuie să comuți microfonul în timpul întâlnirilor. Alte taste noi pe care mulți oameni le vor aprecia sunt butoanele browserului web și tasta capturii de ecran. Acestea sunt completate de conectivitatea multiplă și de până la 36 de luni de viață a bateriei. Cu siguranță aceasta este ce mai bună tastatură de până acum!

Specificații:

 • Interfață: Bluetooth 5.1, receptor Logi Bolt USB
 • Iluminarea de fundal a tastaturii: Da
 • Comutatoare: TBD

Avantaje:

Dezavantaje:

Cele mai bune tastaturi ieftine

4.1/5

Deși tastatura Cherry Stream Desktop nu este tocmai cea mai arătoasă sau cea mai compactă, este, fără îndoială, una dintre cele mai bune tastaturi din 2023. Această tastatură simplă Cherry MX cu comutator foarfecă aduce lucrurile înapoi la elementele de bază, adăugând, de asemenea, câteva elemente vitale. luxuri moderne. Așadar, deși eram pregătiți să fim dezamăgiți de el, am fost uimiți de performanța sa și de confortul la tastare oferit în timpul testării.

Nu numai că această tastatură Cherry MX cu comutator foarfecă este robustă și accesibilă, dar oferă, de asemenea, o performanță excelentă și un confort și mai mare, făcându-o o plăcere de utilizat, chiar dacă nu este exact ceea ce ai numi o ochi. Configurarea este, de asemenea, uluitor de ușoară, lucru pe care mulți utilizatori ocazionali îl vor aprecia. Ai nevoie doar de un singur dongle pentru a-l conecta și mouse-ul corespunzător la computer sau laptop, ceea ce ar trebui să elibereze unele dintre aceste porturi pentru alte periferice. Nu toate lucrurile grozave vin în pachete fanteziste și atractive.

Specificații

 • Interfață: receptor fără fir USB
 • Iluminarea tastaturii: Fără
 • Comutatoare: foarfecă Cherry MX

Avantaje:

Dezavantaje:

Cea mai buna tastatura mecanica premium

5/5

Razer Pro Type Ultra poate fi scumpă, dar este exact tipul de produs pentru care ai dori să plătești pentru că merită. Prevăzut cu taste mecanice silențioase și liniare, vei primi acel feedback tactil satisfăcător, fără clicuri inutil de puternice care ți-ar putea deranja colegii de la birou sau clienții tăi în timpul apelurilor video.

De asemenea, vine complet încărcat cu funcții, oferind trei opțiuni de conectivitate, conectivitate cu mai multe dispozitive și un suport pentru încheietura mâinii de lux pentru a vă menține încheieturile confortabile, mai ales în timpul sesiunilor lungi de tastare. Datorită înălțimii suplimentare a tastelor, am găsit încheieturile noastre îndoite în sus pentru a tasta eficient, dar suportul pentru încheietură oferă suficient suport pentru a atenua problema.

Când utilizezi conectivitatea fără fir, ai până la 214 ore de viață a bateriei pe Bluetooth și până la 207 ore când utilizezi dongle-ul de 2,4 GHz. Desigur, dacă nu ai chef să fii nevoit să încarci de fiecare dată când bateria se epuizează, poți să mergi și prin cablu. Asociați-l cu Razer Pro Click Mini și este posibil să nu te mai uiți niciodată la volumul de muncă de productivitate în același mod. Un lucru e sigur, aceasta este cu siguranță cea mai bună tastatură premium de până acum!

Specificații

 • Interfață: Bluetooth, Razer HyperSpeed 2.4GHz, cu fir USB-CK
 • Iluminare de fundal a tastaturii: Da
 • Comutatoare: Comutator mecanic Razer galben

Avantaje:

Dezavantaje:

Cea mai buna tastatura gaming

4.4/5

Tastatura gaming mecanica Razer Huntsman v2 Analog combină cea mai recentă tehnologie optică și comutatoarele cu cheie mecanice analogice de la Razer și este suficient de bună pentru a obține o evaluare de cinci stele de la noi. Și asta înseamnă sub-vânzarea. Această tastatura pentru jocuri poate fi puțin mai veche, dar încă credem că este cea mai bună tastatura de pe piață, oferind o experiență de tastare și de joc incredibilă. Acest lucru se datorează în mare parte feedback-ului său tactil extrem de satisfăcător și suportului pentru încheietura mâinii care este conceput pentru a îți permite să te joci confortabil și mai mult timp.

În ceea ce privește tastaturile, se află pe partea scumpă a lucrurilor. Dar, acest preț nu este cu adevărat surprinzător la tastatura gaming Razer, având în vedere că este încărcată și cu funcții – mai precis, funcții pe care ar fi greu să le găsești oriunde altundeva. Aceasta include acționarea tastelor complet personalizabilă și activarea tastei în două etape, ambele menite să te ajute să ajungi în vârful clasamentului. Să nu uităm să menționăm cele mai recente comutatoare optice analogice de la Razer, care sunt crema pentru comutatoarele de la tastatura. Deci dacă ai nevoie de cele mai bune tastaturi gaming, acest model este soluția!

Specificații

 • Interfață: cu fir
 • Iluminare de fundal a tastaturii: Da
 • Comutatoare: mecanică analogică

Avantaje:

Dezavantaje:

Cele mai bune tastaturi compacte de top pentru lucrătorii de la distanță și hibrid

4.5/5

Logitech MX Keys Mini este printre cele mai bune tastaturi de pe piața de mini tastaturi. Fiind nu numai compact, ci și subțire și ușor, este la fel de ideal pentru călătorii și navetă, precum și pentru uz casnic, ceea ce îi conferă acea versatilitate pe care o caută mulți lucrători de la distanță și hibrid în zilele noastre.

În timp ce este ambalat într-un pachet compact, am găsit că oferă o experiență plăcută de tastare în timpul testării, cu tastele concepute ergonomic pentru a vă menține vârful degetelor în poziție și pentru a vă simți tactil, în ciuda lipsei comutatoarelor mecanice. De asemenea, este robust – absența oricăror zgârieturi sau lovituri detectabile după o săptămână în care am transportat-o în rucsac este dovadă. Și, firește, din moment ce este Logitech, există aici un sistem grozav pentru conectivitate cu mai multe dispozitive, permițându-ți să o asociezi cu trei dispozitive simultan și să comuți cu ușurință de la unul la altul din mers.

Specificații

 • Interfață: Wireless
 • Iluminare de fundal a tastaturii: Da
 • Taste programabile: Nu
 • Taste multimedia: Da

Avantaje:

Dezavantaje:

Cele mai bune tastaturi pentru Apple

4.8/5

Tastatura Magic de la Apple este cea mai confortabilă, fiabilă și mai arătosă tastatura pe care am avut plăcerea de a o folosi vreodată și este pur și simplu cea mai bună tastatură pentru utilizatorii de Mac. Este de fapt incredibil cât de elegantă și subțire este această tastatura, mai ales având în vedere cât de confortabilă este de utilizat. Noi înșine suntem utilizatori ai tastaturii magice și am considerat că răsucirea sa excelentă și feedbackul tactil satisfăcător sunt un plus atunci când scriem ore întregi. Acestea sunt, desigur, datorită în mare parte acelui mecanism de foarfece stabil, pe care Apple l-a adoptat și pe laptopurile sale.

Alte caracteristici pe care le iubim la acesta sunt cititorul Touch ID, care este receptiv și funcționează incredibil de bine, precum și durata de viață a bateriei de o lună. Este atât de ușor de folosit. Pornește-o pentru prima dată și se va împerechea automat cu Mac-ul tău – este atât de hotărât Apple. Faptul că este subțire și compact o face ușoară de călătorie, dar considerăm că este o sabie cu două tăișuri, deoarece nu este nici cea mai ergonomică tastatura pe care am folosit-o. Totuși, acesta nu este un compromis prea rău.

Specificații

 • Interfață: Wireless
 • Iluminare de fundal a tastaturii: Da
 • Comutatoare: Foarfecă
 • Taste multimedia: Da

Avantaje:

Dezavantaje:

Cele mai bune tastaturi de gaming de mărime mai mică

4.3/5

După cel puțin câțiva ani de așteptare de către brand pentru a lansa o tastatură cu profil redus, fanii Razer primesc în sfârșit nu doar una, ci o linie de tastaturi de gaming elegante și subțiri. Primul în linie este Razer Deathstalker V2 Pro și se îndreaptă pe această piață cu factor de formă cu specificații impresionante.

Printre multe dintre acestea pe care le apreciem aici se numără distanța sa scurtă de călătorie de 2,8 mm și acționarea scurtă de 1,2 mm (dacă obții versiunea optică liniară) pentru tastatura gaming Razer – care este puțin mai scurtă decât preferatul nostru anterior, Logitech G915 TKL Lightspeed – care face gaming. și tastând pe el cu atât mai confortabil.

Tastatura de gaming Wireless Razer DeathStalker V2 Pro Tenkeyless este, de asemenea, incredibilă de versatilă, cu trei opțiuni de conectivitate: Bluetooth, USB cu fir și wireless de 2,4 GHz, permițându-ți să te conectezi la trei dispozitive în același timp. Merge și dincolo de asta. Face lucrurile comode cu cele trei butoane din spate, astfel încât să poți trece rapid de la un dispozitiv la altul.

Alte caracteristici demne de menționat aici includ până la 40 de ore de viață a bateriei la o singură încărcare, acea iluminare Chrome RGB extrem de personalizabilă și un design programabil cu taste complete. Dacă ești în căutarea celei mai bune tastaturi de gaming cu profil redus pentru jocuri și productivitate, ai găsit-o.

Specificații

 • Interfață: HyperSpeed 2,4 GHz, Bluetooth 5.0, cu fir (USB)
 • Iluminare de fundal a tastaturii: Da
 • Comutatoare: optice
 • Taste multimedia: Da

Avantaje:

Dezavantaje:

Oferte și Promoții

Cu aceste oferte și promoții, cumpărătorii pot beneficia de reduceri, pachete promoționale sau alte avantaje pentru a achiziționa cele mai bune tastaturi wireless la prețuri mai accesibile. Poți găsi oferte speciale pentru cele mai bune tastaturi wireless pe următoarele magazine:

Ghid de cumpărare: Cum să alegi cea mai buna tastatura pentru tine

Este de la sine înțeles că, dacă ai nevoie de aspectul și senzația pe care doar tastaturile mecanice pot oferi, mai degrabă decât cele care sunt subțiri și ascunse, îți sugerăm să citești cu atenție ghidul nostru pentru cele mai bune tastaturi wireless. Poți opta pentru modele cu iluminare rgb dacă dorești un design mai interesant.

Jucătorii acordă prioritate acționării pe care o aduc tastaturile mecanice cu senzație de clic, în timp ce utilizatorii tradiționali de acasă și de birou sunt mai mult despre practic. Acestea fiind spuse, amploarea sunetului produs de o mulțime de tastaturi mecanice este dezamăgitoare pentru unii. Pentru acești oameni, avem și câteva tastaturi cu membrană de recomandat.

Cum testăm tastaturile

Testarea tastaturilor este o chestiune serioasă, chiar dacă cei mai mulți oameni ar putea simți că sunt secundare față de orice altceva. Acest lucru este valabil mai ales pentru tastaturi. La urma urmei, este interfața principală pentru a interacționa cu computerul sau laptopul și majoritatea oamenilor o folosesc toată ziua. Aceasta înseamnă că nu numai că trebuie să fie fiabil și să funcționeze bine, dar trebuie să fie și confortabil și satisfăcător de utilizat.

Deci, luăm în serios testarea tastaturii. Fiecare tastatură care aterizează pe birourile noastre este tratată și utilizată ca tastatură principală pentru o săptămână sau mai mult. Acesta este cel mai bun mod de a ne asigura că nu numai că trăim așa cum ar face consumatorii în lumea reală, ci și că ne confruntăm cu orice ciudații, defecte și probleme.

De asemenea, aruncăm o privire asupra designului și ergonomiei sale. O prioritate de top pentru tastaturi este că trebuie să reducă la minimum oboseala degetelor, încheieturii mâinii și umerilor. Pentru tastaturile compacte, testăm, de asemenea, cât de prietenoase sunt pentru călătorii sau de ideale pentru configurații mici.

Dacă o tastatură este fără fir sau are conectivitate fără fir, ne uităm mai atent la acea conexiune – cât de solidă este, dacă există întârzieri perceptibile și care este raza sa. Dacă o tastatură are funcții suplimentare, le testăm și pe acestea, verificând cât de eficiente sunt și cât de utile pot fi în scenariile din lumea reală. În cele din urmă, luăm tot ce am învățat și le comparăm cu prețul tastaturii pentru a evalua dacă este o valoare excelentă sau dacă este prea scumpă pentru a merita recomandată.

Ai nevoie de o tastatură wireless sau cu fir?

Asta depinde de ceea ce ai decis. Dacă aceasta este o tastatură pe care o vei folosi cu un computer desktop sau chiar cu un laptop care rămâne într-un singur loc, o tastatură cu fir de dimensiuni mari și robuste ar putea fi ideală. Aspectul lejer face ca tastarea să fie mult mai bună atunci când ești ocupat să scrii e-mailuri și articole lungi.

Tastaturile wireless sunt mai potrivite dacă stai puțin departe și ai nevoie de o oarecare flexibilitate. Cea mai evidentă aplicație pentru o tastatură wireless este cu un televizor sau un desktop care este ținut la distanță. Este, de asemenea, potrivit pentru laptopurile care sunt plasate pe un suport pentru laptop, la distanță. Nu este nici un rău în folosirea unei tastaturi fără fir cu un desktop, dar alegi una care să fie de dimensiune completă, cu toate dotările necesare.

Când te gândești la o tastatură wireless, știi că unele modele funcționează sub receptoare de radiofrecvență (RF), în timp ce altele prin Bluetooth. Cu cât modelele Bluetooth sunt mai scumpe, s-ar putea să nu fie nevoie să conectați un adaptor USB la laptopul sau PC-ul la care lucrați; pot folosi caracteristica încorporată în aceste cazuri. Receptoarele de radiofrecvență trebuie să fie conectate la computer, laptop sau televizor. Acestea pot fi dificil de lucrat cu tablete sau dispozitive care nu au porturi USB. Modelele Bluetooth sunt cu siguranță mai preferate acolo.

Ce înseamnă tastaturi mecanice?

keyboard and mouse on the table .

Tastaturile mecanice au reprezentat aproape orice tastatură până la sfârșitul anilor 90, acum au revenit. Sunt cunoscute pentru senzația lor tactilă și rareori își pierd senzația și termină ani mai târziu. Unii utilizatori chiar folosesc aceste tastaturi timp de un deceniu sau mai mult, în cazul în care tastaturile cu membrană trec printr-o fracțiune din acest tip de timp. Dacă te gândești să cumperi o tastatură mecanică, asigură-te că alegi un model cu tipul potrivit de taste. Cele mai populare se numesc Cherry MX, deși există alternative mai ieftine astăzi.

Ele vin în culori distincte care denotă modul lor de funcționare. Producătorii de tastaturi mecanice vor prezenta detalii despre acestea pe paginile lor de produse. O altă tendință cu tastaturile mecanice sunt modelele care nu au tastatura numerică astfel încât să poată fi mai compacte. Acestea se numesc tastaturi Tenkeyless. Majoritatea acestor tastaturi elimină, de asemenea, distanța dintre grupurile de taste. Există tastaturi și mai mici care au rândul de taste funcțional lipsă.

Caută aspectul și modelele ideale ale tastelor

Este posibil ca unii producători de tastaturi să nu acorde o atenție deosebită aspectului sau designului tastaturilor. Rezultatul final este să ai o tastă Enter sau o tastă backspace foarte mică. Unele modele pot avea chiar și tasta Fn acolo unde era Ctrl. Toate acestea doar adaugă la confuzie și fac puțin mai dificilă obișnuirea cu tastatura. Alte victime sunt cheile direcționale care sunt reduse dincolo de ceea ce este ideal. Distanța dintre taste este, de asemenea, importantă, astfel încât să nu ajungi să apești pe cea greșită din când în când.

Caracteristici cu valoare adăugată și aspect

Unele dintre modelele moderne vin cu o mulțime de alte caracteristici care se găsesc de obicei la o tastatura de gaming. Unele modele pot stoca setările și preferințele tale chiar pe tastatură, astfel încât să poți trece de la un computer la altul fără a fi nevoie să le reconfigurezi.

Unele alte modele vin cu iluminare din spate. Acest lucru este util atunci când lucrezi noaptea, iar unele oferă mai multe culori și efecte animate pentru ei. Acest lucru nu numai că adaugă la funcționalitate, dar ajută și la adăugarea unui anumit bling atunci când îți duci tastatura de gaming la petrecerile LAN. Acestea sunt obligate să îți facă sistemul să iasă în evidență. Unele tastaturi acceptă macrocomenzi, în timp ce unele au taste multimedia dedicate și comenzi de volum încorporate în tastatură.

Tastaturile concepute pentru tablete ar putea avea un spațiu pentru plasarea unei tablete în ea, precum ecranul unui laptop, în timp ce altele ar putea să servească drept carcasă pentru tabletă.

Un design Ergonomic contează mult decât crezi

Unul dintre cei mai importanți factori, pe lângă toate caracteristicile, este designul. Am vorbit deja despre distanța dintre taste, dar ceea ce s-ar putea să uiți sunt formele suportului pentru încheietură, lungimea și capacitatea de a menține tastatura înclinată, folosind suporturile mici din spate. Toate acestea te ajută să lucrezi mai mult timp fără a suferi de dureri de încheietura mâinii și umăr.

Compatibilitate

Cele mai multe tastaturi din zilele noastre se conectează la computer prin porturi USB. Vechile porturi PS/2 sunt aproape învechite. Unele tastaturi wireless se conectează la sistem prin bluetooth și sunt oarecum dificil de configurat, spre deosebire de tastatura cu cablu USB plug and play. Cele mai multe tastaturi wireless au nevoie de un software instalat pe computer pentru a utiliza tastele funcționale. Asigură-te că tastatura wireless este compatibilă cu sistemul tău înainte de a cumpăra una.

Prețul tastaturilor

În funcție de caracteristicile pe care le încorporează, tastaturile vin la prețuri diferite. Evident, cu cât are mai multe caracteristici, cu atât este mai scump. Caută o tastatură care să corespundă cerințelor tale, precum și bugetului tău. Fii inteligent și nu cheltui pe lucruri de care nu ai nevoie cu adevărat.

De ce jucătorii folosesc 60% din tastaturile de gaming?

Principalul motiv pentru care jucătorii vor folosi tastaturi compacte de 60% este că factorul de formă mai mic permite mai mult spațiu pentru mouse-ul tău de gaming. Aceasta înseamnă că poți avea un nivel DPI mai mic al mouse-ului, oferind o precizie mai mare, dar necesitând și mișcări de măturare mai largi.

De asemenea, înseamnă că mâinile tale sprijinite pe tastele WSAD și mouse-ul sunt mai aproape unul de celălalt, ceea ce, la rândul său, îmbunătățește postura ergonomică, fie atunci când joci, fie pur și simplu folosind computerul.

Care este cel mai important lucru de căutat la o tastatura mecanica gaming?

Tipul de comutator este, fără îndoială, cea mai importantă alegere de făcut atunci când alegi noua tastatura gaming. Întrerupătoarele mecanice Cherry sunt cele mai comune și mai recunoscute, dar există o mulțime de alternative oferite, precum și o grămadă de întrerupătoare de lux, specializate, din care să alegi.

Ce dimensiune de tastatura gaming am nevoie?

Dimensiunea tastaturii este absolut un factor definitoriu. Tastaturile de gaming de dimensiune completă tind să ofere cele mai multe funcții și un Numpad, dar dacă nu ai spațiu, atunci toate aceste suplimente pentru care ai plătit vor fi inutile. Plăcile fără tenkey (cele fără tastatură numerică) și tastaturile compacte pot fi, de asemenea, o opțiune grozavă, dacă nu îți pasă de toate dotările în plus sau nu ai nicio utilizare pentru codurile alt din timpul jocului.

Tipurile de tastaturi

Tastaturile computerelor pot fi grupate de obicei în două categorii principale: tastaturi de bază sau extinse. În cadrul acestor două clase există multe tipuri diferite de tastaturi, care oferă o varietate de caracteristici. Există, de asemenea, diferite tipuri de tehnologie de tastatură, cum ar fi tastaturile comutatoare cu foarfece (obișnuite pe notebook-uri și netbook-uri) și tastaturi cu membrană cu apăsare completă (obișnuită pentru computerele desktop). Diferitele tehnologii de tastatură permit diferite experiențe ale utilizatorului, cum ar fi cât de tare trebuie apăsată o tastă pentru a transmite mesajul pentru a introduce un caracter. În general cea mai mare diferență este la tastaturile de gaming.

Tastaturi QWERTY – Proiectat după asemănarea mașinilor de scris de modă veche, QWERTY este cea mai comună configurație de tastatură. Generații de dactilografe au ajuns să cunoască tastatura QWERTY și majoritatea studenților învață să tasteze cu acest tip de aspect al tastaturii.

Tastaturi cu fir – Tastaturile cu fir oferă o schimbare accesibilă și fără efort dacă vrei să găsești un stil de tastatură care să se potrivească nevoilor tale.

Tastaturi numerice – Nu toate computerele vin cu tastaturi care includ tastatura numerică. Tastatura numerică este o soluție ușoară pentru asta.

Tastaturi ergonomice – Tastaturile ergonomice se referă la orice tastatură concepută pentru a reduce efortul asupra corpului de la tastare. Aceste tipuri de tastaturi sunt adesea așezate astfel încât să te poți odihni mâinile într-o poziție mai confortabilă și mai naturală pe măsură ce tastezi.

Tastaturi Wireless – Bazându-se pe o antenă de radiofrecvență sau pe infraroșu pentru a te menține conectat, o tastatura wireless oferă un pic de libertate în activitățile tău de calcul.

Tastaturi USB – Această varietate de tastaturi fără fir se conectează la computer folosind un dispozitiv mic numit dongle, pe care îl conectezi la unul dintre porturile USB ale laptopului. Dongle-ul transmite un semnal între laptop și tastatură pentru a permite tastarea fără fir.

Tastaturi Bluetooth – Puțin mai scumpe decât alte modele de tastaturi fără fir, tastaturile Bluetooth oferă numeroase caracteristici și beneficii. După cum ai putea ghici după nume, aceste tastaturi se sincronizează cu un laptop folosind conectivitate Bluetooth.

Tastaturi magice – Oferită de Apple, Magic Keyboard aduce pe masă un aspect elegant și o baterie reîncărcabilă. Aceste tastaturi compatibile cu Bluetooth se conectează automat la computerele Mac. Ca și în cazul oricărui alt produs Apple, totuși, „Magic” are un preț; acestea sunt unele dintre cele mai scumpe tastaturi de zi cu zi de pe piață.

Tastaturi iluminate din spate – O strălucire ambientală de la tastatură facilitează tastarea pe întuneric sau în condiții de lumină slabă și poate oferi, de asemenea, un factor „wow” uimitor.

Tastaturi de gaming – Aceste tipuri de tastaturi sunt concepute pentru jucătorii pasionați de PC, oferind o durabilitate suplimentară și cei mai rapidi timpi de răspuns la taste pentru acțiune în fracțiune de secundă. Dacă ești interesat de gaming, asigură-te că vei consulta cele mai bune tastaturi gaming din topul nostru.

Tastaturi flexibile – Aceste tastaturi oferă aceleași caracteristici ca și tastaturile QWERTY standard, dar sunt proiectate pentru o portabilitate maximă. Tastaturile flexibile sunt de obicei fabricate din silicon, astfel încât să le poți rula și să le duci oriunde.

Tastatura cu membrana – Tastaturile cu membrană sunt proiectate fără spațiu între tastele individuale. Tastele sunt sensibile la presiune, cu diferitele caractere conturate pe o suprafață plană.

Tastatură mecanică – O tastatură mecanică este proiectată după asemănarea mașinilor de scris de modă veche, QWERTY este cea mai comună configurație de tastatură. Generații de dactilografe au ajuns să cunoască tastatura QWERTY și majoritatea studenților învață să tasteze cu acest tip de aspect al tastaturii.

Acestea sunt toate tipurile de dispozitive. Totuși ar mai fi de menționat câteva caracteristici pe care le considerăm importante la funcționalitatea tastaturilor, precum: să poată să reziste le milioane de apasari, taste multimedia, software ușor de utilizat, tehnologie avansată, iluminarea pentru gaming, taste speciale pentru diferitele funcții. Desigur, tastaturile standard nu vor avea aceste funcții, însă depinde de tine la ce te vei orienta.

Vezi și ghidul nostru pentru:

Întrebări frecvente despre tastaturi

Pentru jocuri, cele mai bune tastaturi sunt cele mecanice. Acestea oferă un răspuns mai rapid, o durată de viață mai lungă și o mai mare precizie în jocuri. Câteva exemple de tastaturi mecanice excelente pentru jocuri includ Corsair K95 RGB Platinum XT, Logitech G Pro X și Razer Huntsman Elite.

Pentru scriere, cele mai bune tastaturi sunt cele cu tastare confortabilă și silențioasă, precum tastaturile cu taste mecanice cu switch-uri lineare sau tăcute. Exemple de tastaturi excelente pentru scriere includ Logitech MX Keys, Das Keyboard 4 Professional și Apple Magic Keyboard.

Cele mai bune tastaturi fără fir sunt cele care oferă o conectivitate stabilă și rapidă, împreună cu o durată de viață a bateriei decentă. Exemple de tastaturi excelente fără fir includ Logitech K780 Multi-Device, Microsoft Surface Keyboard și Apple Magic Keyboard.

Cele mai bune tastaturi mecanice sunt cele cu switch-uri de calitate superioară, o construcție solidă și o gamă largă de opțiuni de personalizare. Exemple de tastaturi mecanice excelente includ Ducky One 2 Mini, SteelSeries Apex Pro și Corsair K100 RGB.

Friendly and carefree funny bearded gay man in grey sweater edit profile picture online dating app

Marcel Popa

Blogger

Marcel Popa este editorul șef  al Top Electronice și a acoperit tehnologia de peste 5 de ani. În plus față de supravegherea direcției Top Electronice, Marcel Popa este specializat în acoperirea tuturor lucrurilor mobile, după ce a revizuit zeci de smartphone-uri și alte gadget-uri.

Abonează-te!

Obține acces instantaneu la știri de ultimă oră, cele mai tari recenzii, oferte excelente și sfaturi utile.

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.