Top Electronice

Cel mai bun SSD din 2024: Top 15 Recenzii la SSD-uri bune + Ghid de cumpărare

Când cumperi prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil să câștigăm un comision de afiliat care ne ajuta la finanțarea activităților noastre și la testarea celor mai bune produse pe care să le achiziționezi.  Detalii aici.

Tabel de conținut
cel mai bun ssd

Cauți cel mai bun SSD? Pe baza testelor noastre extinse, acestea sunt cele mai bune SSD-uri pentru fiecare nevoie și buget. Dintre componentele cheie ale oricărui PC, unitatea de stocare este cea mai lentă: transferul de biți într-o fracțiune din timpul necesar procesorului și GPU-ului pentru a-l procesa sau RAM-ului tău nevoie pentru a-l încărca.

O unitate de stocare cu performanțe slabe duce adesea la un blocaj mare, forțând procesorul tău (chiar dacă este unul dintre cele mai bune procesoare pentru jocuri) să irosească ciclurile de ceas în timp ce așteaptă ca datele să se scurgă. Citește și ghidul nostru cu cele mai bune hard-disk-uri și află care este diferența între un Hard disk și SSD-urile actuale.

Găsirea celui mai bun SSD sau unitate SSD pentru sistemul și nevoile tale specifice este esențială dacă vrei cel mai bun PC sau laptop pentru jocuri sau chiar dacă vrei doar o mașină de productivitate rapidă. Pentru a găsi cele mai bune SSD-uri pentru jocuri și productivitate, testăm zeci de unități în fiecare an și le evidențiem pe cele mai bune aici.

De asemenea, am adăugat cel mai bun SSD pentru categoria NAS pentru a te ajuta să determini cea mai bună unitate SSD pentru nevoile tale de stocare în vrac. Și pentru cei care caută cel mai bun SSD pentru PS5, asigură-te că citești cu atenție recomandările noastre bazate pe testarea noastră exhaustivă. Avem chiar și cel mai bun SSD pentru Steam Deck mai jos.

Vezi și ghidul nostru pentru cel mai bun SSD extern.

ProdusPreț
1. Samsung 990 PRO 1TBVezi Prețul
2. Western Digital Black SN850XVezi Prețul
3. Kingston KC3000 Gen.4Vezi Prețul
4. SSD Crucial P3Vezi Prețul
5. WD Black SN850XVezi Prețul
6. Crucial P5 Plus Gen.4Vezi Prețul
7. Samsung 970 EVO PlusVezi Prețul
8. Intel 670P 1TB NVMe M.2 2280 PCIe 3.0 x4 QLCVezi Prețul
9. WD BLACK™ SN770 Gen.4, 2TB, NVMe™, M.2.Vezi Prețul
10. WD Blue SN570Vezi Prețul
11. WD RED SN700, 4TB, NVMe™, M.2.Vezi Prețul
12. CRUCIAL MX500Vezi Prețul
13. Samsung 860 PROVezi Prețul
14. Seagate FireCuda 530 Gen.4Vezi Prețul
15. WD Black AN1500 2TB PCIe Gen3 x4 NVMeVezi Prețul

5/5

Cel mai bun SSD per total

Samsung a dat înapoi concurenților săi cu această actualizare impresionantă pentru 980 Pro. Hardware nou și opțiuni noi, inclusiv un radiator cu RGB și o variantă de 4TB care sosește în 2023, i-au permis Samsung să recupereze coroana SSD. Performanța este excelentă în general, stabilind câteva noi recorduri de performanță, cum ar fi performanța de citire aleatorie 4K. În testele noastre, unitatea a fost consistentă, eficientă din punct de vedere energetic și cool. De asemenea, Samsung și-a actualizat software-ul pentru această unitate, oferindu-i cea mai bună cutie de instrumente SSD disponibilă, iar unitatea este susținută de o garanție competentă și suport decent.

Concurența este încă acerbă, totuși, iar MSRP-ul de lansare a 990 Pros este mai mare decât este garantat. 20 USD în plus pentru un radiator și RGB este o afacere bună, la fel ca pe Black SN850X, dar prețul complet la toate capacitățile este puțin prea mare pentru piața SSD actuală. Samsung va reduce probabil această unitate rapid. Există, de asemenea, spectrul unităților PCIe 5.0 care se profilează, cu câteva deja anunțate anul acesta, deși este puțin probabil ca unitățile de generație următoare să își atingă potențialul maxim în curând.

Specificații:

 • Capacitate SSD: 1 TB, 2 TB, 4 TB (2023)
 • Factor de formă: M.2 2280
 • Interfață/Protocol de transfer: PCIe 4.0 x4 / NVMe
 • Citiri/Scrieri secvențiale: Până la 7 450 MB/s / 6.900 MBps
 • Garanție/Rezistența: 5TB până la 5400 TB
 • Rata de transfer la citire: (MB/s)7450
 • Rata de transfer la scriere: (MB/s)6900

Avantaje:

Dezavantaje:

5/5

Cel mai bun SSD per total – Varianta 2

WD a preluat popularul său SSD Black SN850 și l-a transformat la 11. Black SN850X folosește un controler îmbunătățit și un blitz mai nou pentru a profita la maximum de PCIe 4.0. Performanța este îmbunătățită în general, iar unitatea este aproape de a rivaliza cu Platinum P41 în majoritatea privințelor. Spre deosebire de Platinum P41, acesta oferă o opțiune de radiator care vine și cu RGB la 1TB și 2TB. WD acceptă și SSD-ul cu aplicația sa decentă Dashboard și o garanție respectabilă.

Cu toate acestea, Black SN850X a fost puțin scump la lansare, cu un MSRP descurajant. Funcția Game Mode 2.0 s-a simțit incompletă în testarea noastră, deși WD ne asigură că acest lucru se va îmbunătăți cu viitoarele actualizări de firmware. Ne place ideea unei unități care este făcută pentru PlayStation 5 și, de asemenea, una care este super rapidă pentru jocuri pe un PC, în special cu DirectStorage la orizont. Per total, acesta este un compromis bun dacă nu găsiți Platinum P41.

Specificații

 • Capacitate SSD: 1TB, 2TB, 4TB
 • Factor de formă: M.2 2280
 • Interfață/Protocol de transfer: PCIe 4.0 x4 / NVMe
 • Citiri/Scrieri secvențiale: Până la 7.300 MBps / 6 600 Mb/s
 • Garanție/Rezistența: 5 ani / Până la TBW2400
 • Rata de transfer la citire: (MB/s) 7000
 • Rata de transfer la scriere: (MB/s) 6000

Avantaje:

Dezavantaje:

4.3/5

Cel mai rapid SSD

Dacă ești în căutarea celui mai rapid SSD de pe piață, KC3000 de la Kingston îndeplinește acest rol, mai ales acum că Intel a încetat să mai producă produsele Optane. KC3000 este un SSD PCIe 4.0 x4 NVMe de înaltă performanță, care ridică viteze de vârf de până la 7 GBps de debit de citire și scriere, împreună cu până la un milion de IOPS.

Similar cu Seagate FireCuda 530 și Corsair MP600 Pro XT, Kingston KC3000 este alimentat de Phison PS5018-E18 și vine asociat cu blițul Micron TLC cu 176 de straturi. Cu toate acestea, blițul KC3000 este mai rapid la 1.600 MTps decât 1.200 MTps al lui MP600, oferindu-i un avantaj tactic.

Rezistența și performanța lui Kingston KC3000 de 2TB ies peste Samsung 980 Pro, dar asta vine cu prețul eficienței. Aceasta se traduce printr-o durată de viață mai scurtă a bateriei pentru aplicațiile de laptop. De asemenea, KC3000 nu vine cu criptare hardware AES compatibilă cu OPAL și vine într-un factor de formă cu două fețe la capacități mai mari. Asta înseamnă că KC3000 poate să nu fie cea mai bună alegere pentru dispozitivul tău mobil, dar este un SSD fantastic pentru cei care construiesc un desktop de ultimă generație pentru jocuri sau o stație de lucru pentru productivitate.

Specificații

 • Capacitatea de stocare: 512 GB, 1 TB, 2 TB, 4 TB
 • Factor de formă: M.2 2280
 • Interfață/Protocol de transfer dublu: PCIe 4.0 x4 / NVMe 1.4
 • Citiri/Scrieri secvențiale: 7.000 MBps / 7.000 MBps /

Avantaje:

Dezavantaje:

4.1/5

Cel mai bun SSD ieftin

Crucial P3 este fratele mai mic al lui P3 Plus. Nu există mare diferență între cele două, în afară de faptul că P3 este limitat de interfața sa PCIe 3.0. Acest lucru nu este deloc rău, deoarece P3 este puțin mai ieftin și, de asemenea, mai eficient. De fapt, este incredibil de eficient, ceea ce îl face un plus util pentru orice sistem. Lipsa unei interfețe 4.0 reduce lățimea de bandă maximă și performanța secvențială, în plus, o pune în afara intervalului de utilizare pe PlayStation 5.

Este plăcut să vedem ceva hardware mai nou pe segmentul de piață SSD PCI express, în special cu capacități de până la 4TB. Crucial îl sprijină cu o garanție completă de 5 ani și asistență software decentă. Cu toate acestea, rezistența sa garantată la scriere este destul de scăzută. P3 se bazează pe QLC și este, de asemenea, fără DRAM, așa că ar putea fi predispus la potențiale probleme de performanță. Este, de asemenea, cel mai bun la capacități mai mari. Cu toate acestea, este o opțiune bună la vânzare pentru o actualizare sau dacă aveți nevoie doar de mai mult spațiu de stocare în vrac de clasă NVMe.

Specificații

 • Capacitate SSD-uri: 500 GB, 1 TB, 2 TB, 4 TB
 • Factor de formă: M.2 2280
 • Interfață/Protocol de transfer: PCIe 4.0 x4 / NVMe
 • Citiri/Scrieri secvențiale: Până la 3.500 MB/s / 3.000 MB/s
 • Garanție/Rezistență: Până la 8500 TBW

Avantaje:

Dezavantaje:

5/5

Cel mai bun SSD pentru PlayStation 5

Dacă ești în căutarea unei vederi mai ample a mai multor opțiuni diferite pentru un SSD PS5, accesați funcția Cele mai bune SSD-uri pentru PS5. Alertă spoiler: acest SSD este cel mai bun din grup. WD a luat popularul său SSD Black SN850 și l-a transformat la 11, dar, din fericire, prețul nu este aproape extrem. Prețul actual de 150 USD pentru modelul de 2 TB este o furare, dar asigurați-vă că verificați prețul actual. Black SN850X folosește un controler îmbunătățit și un bliț mai nou pentru a profita la maximum de interfața PCIe 4.0, oferind astfel performanțe excelente cu Sony PlayStation 5. Performanța este îmbunătățită în general, iar unitatea vine cu o opțiune de radiator.

WD acceptă, de asemenea, SSD-ul cu o garanție respectabilă de cinci ani, care îți va permite să te joci în liniște. Această unitate este făcută pentru PlayStation 5, dar este puțin mai scumpă decât alte opțiuni, așa că va trebui să fii atent la vânzări. Este, de asemenea, super rapid pentru jocuri pe un PC, în special cu DirectStorage la orizont.

Specificații

 • Capacitate SSD-uri: 1TB, 2TB, 4TB
 • Factor de formă: M.2 2280
 • Interfață/Protocol de transfer: PCIe 4.0 x4 / NVMe
 • Citiri/Scrieri secvențiale: Până la 7.300 MB/s / 6.600 MB/s
 • Garanție/Rezistența: 5 ani / Până la TBW2400
 • Rata de transfer la citire: (MB/s)Pana la 6600
 • Rata de transfer la scriere: (MB/s)Pana la 5000

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Cel mai bun SSD pentru cea mai bună valoare PCIe 4.0 M.2

P5 Plus de la Crucial este o evoluție a lui P5, cu accent pe performanță îmbunătățită, mai ales acolo unde P5 original ne-a dezamăgit. Creat pentru jucătorii și profesioniștii creativi care doresc timpi de încărcare mai rapidi și fluxuri de lucru mai eficiente, Crucial P5 Plus este un SSD solid PCIe 4.0 x4, care are un preț bun pentru setul de caracteristici.

Deși se bazează pe valoare mai mult decât pe o performanță totală, P5 Plus s-a dovedit capabil să țină pasul cu cele mai bune în majoritatea aplicațiilor. Dispune de o serie de algoritmi specializați pentru protecția datelor și criptare AES pe 256 de biți bazată pe hardware, compatibilă cu OPAL 2.0, pentru securitatea datelor. Dacă nu vă puteți permite Samsung 980 Pro sau WD_Black SN850, P5 Plus este o alternativă solidă și performantă, care merită luată în considerare. Recomandăm și SSD Adata ultimate su650 pentru această categorie.

Specificații

 • Capacități SSD-uri: 500 GB, 1 TB și 2 TB
 • Factor de formă: M.2 2280
 • Interfață/Protocol de transfer pe o singură față: PCIe 4.0 x4 / NVMe 1.4
 • Citiri/Scrieri secvențiale: Până la 6.600 MB/s / 5.000 MB/s
 • Garanție: 51, TB /W200

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Cea mai bună performanță PCIe 3.0 M.2 SSD

Suntem destul de impresionați de Samsung 970 EVO Plus. La fel ca WD Black SN750, unitatea Samsung transportă același controler ca și predecesorul său. Dar în loc să-l reîmprospăteze cu același bliț, Samsung a decis să schimbe puțin lucrurile cu noul său bliț cu straturi de 9x. La fel cum blițul este stivuit la noi culmi, performanța atinge, de asemenea, noi cote. Unitatea rezultată este exact ceea ce spune numele său: un plus mare.

Fiind primul SSD de vânzare cu amănuntul disponibil pe scară largă care a ajuns pe piață cu cel mai recent flash cu 9x-layer de la Samsung, Samsung 970 EVO Plus oferă aceleași performanțe ca și 970 EVO, plus multe altele. Unitatea a demonstrat în mod constant că are una dintre cele mai puternice performanțe de scriere de pe piață și că poate face față sarcinilor de lucru grele. A depășit chiar și propriul 970 PRO al Samsung în câteva teste, ceea ce este o adevărată ispravă, având în vedere că sloturile PRO sunt calul de lucru al Samsung pentru aplicațiile de tip stație de lucru.

Specificații

 • Capacitate SSD-uri: 250 GB, 500 GB, 1 TB, 2 TB
 • Factor de formă: M.2 2280
 • Interfață/Protocol de transfer pe o singură față: PCIe 3.0 x4 / NVMe 1.3
 • Citiri/Scrieri secvențiale: 3 500 MB/s / 3.200 MB/s / 2 ani
 • Garanție: 5 ani / Până la 1.200 TBW
 • Rata de transfer la citire: (MB/s) 3500
 • Rata de transfer la scriere: (MB/s) 3200

Avantaje:

Dezavantaje:

3.6/5

Cea mai bună valoare PCIe 3.0 M.2 SSD

Intel 670p este o unitate mai veche, dar este și o opțiune bugetară dovedită, care este adesea la vânzare. Cel mai bine este să-l luați la 1TB sau 2TB, deoarece modelul de 512GB este mai lent cu un cache pSLC mai mic. Unitatea are DRAM, ceea ce este frumos și are cel mai rapid QLC de pe piață chiar și acum. Performanța în afara memoriei cache nu suferă la fel de mult ca o consecință. Cache-ul în sine are un design hibrid, care este mai flexibil, astfel încât unitatea să se simtă mai confortabilă în diferite stări de umplere.

În testele noastre, Intel 670p a încărcat Final Fantasy la aceeași viteză sau mai rapid decât concurenții. De asemenea, a terminat la doar două locuri sub lăudatul PCIe 4.0 Samsung 980 Pro în PCMark 10. Acestea sunt note foarte respectabile pentru o unitate de buget.

Intel este o marcă cunoscută, iar SSD-urile lor sunt în general fiabile, cu o garanție puternică și un suport bun. Cu toate acestea, această unitate se încadrează acum sub umbrela Solidigm și a fost înlocuită de PCIe 4.0 P41 Plus. Acea unitate nu conține DRAM și se simte mai mult ca un sidegrade, dar a primit și un preț agresiv. Cu toate acestea, dacă nu ai nevoie de puțină lățime de bandă suplimentară și preferi o unitate cu DRAM, 670p este o alegere solidă pentru un SSD PCIe 3.0 la buget, în special pentru laptopuri.

Specificații

 • Capacitate SSD-uri: 500GB, 1TB, 2TB
 • Factor de formă: M.2 2280
 • Interfață/Protocol de transfer pe o singură față: PCIe 3.0 x4 / NVMe
 • Citiri/Scrieri secvențiale: Până la 3.500 MB/s /2.700 MB/s
 • Garanție/Rezistență: până la 5 ani /W740 TB
 • Rata de transfer la citire: (MB/s) 3500
 • Rata de transfer la scriere: (MB/s) 2500

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Cel mai bun SSD M.2 fără DRAM

Alimentat de arhitectura internă cu patru canale fără DRAM a WD și cu cel mai recent flash BiCS5 TLC, Black SN770 de la WD depășește modelul mainstream. Deși lățimea de bandă de vârf este puțin limitată din cauza controlerului său cu patru canale, SN770 încă schimbă lovituri cu cele mai bune, acest SSD m.2 oferind viteze secvențiale de până la 5,15/4,9 GBps de citire/scriere și până la 740.000/800.000 de IOPS de citire/scriere aleatoare. .

Nu numai că performanța de vârf a lui SN770 SSD M.2 este excepțională, dar și performanța QD1 este excepțională, ceea ce înseamnă că unitatea este destul de rapidă. Cu modul joc activat prin SSD Dashboard-ul WD, Black SN770 poate oferi viteze de citire aleatorii care rivalizează cu mai costisitoarea Black SN850. De asemenea, este susținut cu aceleași evaluări de anduranță și o garanție de cinci ani.

În general, SSD M.2 WD Black SN770 oferă o performanță excepțional de rapidă și este o alegere solidă atât pentru jucătorii, cât și pentru utilizatorii mainstream care caută un SSD cu performanțe consistente la un preț rezonabil.

Specificații

 • Capacități SSD M.2: 250GB, 500GB, 1TB
 • Factor de formă: M.2 2280
 • Interfață/Protocol de transfer pe o singură față: PCIe 4.0 x4 / NVMe 1.4
 • Citiri/Scrieri secvențiale: 5.150 MB/s / 4.9003.000 MB/s
 • Garanție: până la 5 TB / Ani / Garanție 0 TB

Avantaje:

Dezavantaje:

3.5/5

Cea mai bună valoare SSD M.2 fără DRAM

SSD M.2 Blue SN570 de la WD este o alegere solidă pentru constructorii mainstream care creează un sistem nou sau chiar pentru jucătorii cu un buget redus. SSD M.2 Blue SN570 oferă performanțe rapide în majoritatea lucrărilor consumatorilor datorită blițului său BiCS5 TLC și designului îmbunătățit al controlerului SSD NVMe.

Această împerechere aduce o îmbunătățire cu patruzeci la sută a performanței secvențiale și câștiguri solide în sarcinile de lucru de citire aleatorie de 4KB, poziționându-l umăr la umăr față de Samsung 980. Cu toate acestea, la prețuri mai mici decât Samsung 980 și, de asemenea, susținut cu o garanție solidă, suport software. , și evaluări decente de anduranță, SSD M.2 WD Blue SN570 este o valoare și mai bună.

Specificații

 • Capacități SSD M.2: 250 GB, 500 GB, 1 TB
 • Factor de formă: M.2 2280
 • Interfață/Protocol de transfer pe o singură față: PCIe 3.1 x4 / NVMe 1.3
 • Citiri/Scrieri secvențiale: 3.500 MB/s / 3.000 MB/s
 • Garanție: 1 TB
 • Rezistență: 1 TB / 20 până la Rezistenta

Avantaje:

Dezavantaje:

4.5/5

Cel mai bun SSD NAS M.2

Această unitate este efectiv un WD Black SN750 actualizat, care era cunoscut pentru performanța sa constantă și eficiența bună, dar este adaptat pentru utilizarea NAS. Această combinație îl face o alegere bună pentru un SSD NAS NVMe, mai ales atunci când este cuplat cu TLC de până la 4TB.

WD Red SN700 nu oferă nimic special pentru utilizatorul general, dar este excelent pentru utilizare într-un NAS. Tehnologia de bază începe, de asemenea, să-și arate vârsta, dar această maturitate este importantă pentru sistemele de stocare critice, cum ar fi un NAS, unde performanța nu este atât de importantă. De asemenea, WD Red SN700 nu are protecție împotriva pierderii de energie, deși acest lucru nu este surprinzător, deoarece această unitate nu este pentru o aplicație de întreprindere. Cu toate acestea, garanția și rezistența nominală sunt puternice, ceea ce face ca aceasta să fie o achiziție bună pentru utilizarea corectă, care în acest caz este într-un NAS.

Specificații

 • Capacități SSD-uri: 250 GB, 500 GB, 1 TB, 2 TB, 4 TB
 • Factor de formă: M.2 2280
 • Interfață/Protocol de transfer: PCIe 3.0 x4 / NVMe
 • Citiri/Scrieri secvențiale: Până la 3.400/3.100 MB/s
 • Garanție/Rezistență: 10 până la 5 TB:

Avantaje:

Dezavantaje:

3.6/5

Cel mai bun SSD SATA

Dacă nu vrei să plătești bani mari pentru ceva cu aromă SSD NVMe, dar vrei totuși performanțe la interfata SATA puternice, MX500 este o alegere excelentă. Ca alternativă la Samsung 870 EVO, oferă performanțe similare și are un istoric puternic de fiabilitate. De obicei, cu un preț de vânzare, MX500 este o valoare de top la orice capacitate de care ai nevoie.

Specificații

 • Capacitatea de stocare SSD-uri: 250 GB, 500 GB, 1 TB, 2 TB
 • Factor de formă: 2,5” 7 mm
 • Interfata: SATA III / AHCIS
 • Citiri/Scrieri secvențiale: Până la 560 MB/s / 510 MB/s
 • Garanție/Rezistență: 5 ani / Până la 700 TBW

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Cel mai bun SSD cu interfata SATA Prosumer

Limitat de interfata SATA, dar încă aveți nevoie de cea mai mare rezistență și performanță pe care o poți obține? Fiind punctul culminant al performanței SATA în interior și în exterior, Samsung 860 PRO este SSD-ul de cumpărat.

La fel ca Samsung 970 PRO, 860 PRO folosește 64L MLC V-NAND de la Samsung, care îl ajută să-l propulseze în vârful topurilor în rundele noastre de benchmarking și oferă niște cifre incredibile ale rezistenței. Puteți obține capacități de până la 4 TB, iar cifrele de rezistență pot ajunge până la 4.800 TBW. Dar cu prețuri care sunt de trei ori față de SSD-ul SATA obișnuit, 860 PRO este în principal pentru companiile cu buzunare adânci. Poți încearca de asemenea și Samsung 870 evo.

Specificații

 • Capacități SSD-uri: 256 GB, 512 GB, 1 TB, 2 TB, 4 TB
 • Factor de formă: 2,5” 7 mm
 • Interfata: SATA III / AHCIS
 • Citri/Scrieri secvențiale: 560 MB/s / 530 MB/s
 • Garanție/Rezistență: 5 ani / până la 4TB

Avantaje:

Dezavantaje:

4.3/5

Cel mai bun SSD pentru statie de lucru

Acest model de SSD Samsung 980 Pro și WD_Black SN850 sunt cele mai bune alegeri ale noastre, dar asta nu înseamnă că sunt cele mai rapide SSD-uri de pe piață. Știm că DC P5800X de la Optane este incredibil de rapid, dar are o capacitate limitată și nu vine în același factor de formă eficient M.2. FireCuda 530, pe de altă parte, este disponibil în capacități de până la 4TB, vine în acel mic factor de formă M.2 și oferă viteze de scriere susținute incredibile pentru un SSD bazat pe flash.

Dacă nu ai atât de multe buzunare pentru Optane, sau poate vrei doar să îți depășești prietenii, FireCuda 530 ar putea fi pe calea voastră. Având controlerul SSD penta-core PS5018-E18 NVMe al lui Sport Phison și flash-ul rapid TLC cu 176 de straturi de la Micron, FireCuda 530 depășește atât Samsung, cât și WD în general și este susținut de o garanție și un serviciu de asistență mai bun. Cu toate acestea, suportul său de înaltă performanță, rezistență și salvare a datelor adaugă destul de mult la prețuri, făcându-l o achiziție foarte premium destinată publicului profesionist, mai degrabă decât jucătorului obișnuit.

Specificații

 • Capacitate SSD-uri: 500 GB, 1 TB, 2 TB și 4 TB
 • Factor de formă: M.2 2280
 • Interfață/Protocol de transfer pe două fețe: PCIe 4.0 x4 / NVMe 1.4
 • Citiri/Scrieri secvențiale: 7.300 MB/s / 6.900 MB/s / 0 ani
 • Garanție: 5 TB/Endurance: 5 TB/S

Avantaje:

Dezavantaje:

4.5/5

Cel mai bun SSD RGB Add-in-Card

Black AN1500 de la WD este un SSD unic NVMe care combină două dintre SSD-urile NVMe SN730 ale companiei și le împerechează într-un RAID 0 cu un controler RAID de nivel enterprise. Unitatea oferă viteza interfeței PCIe Gen4 sistemelor care acceptă doar PCIe Gen3.

Unitatea oferă până la 6,4/4,1 GBps în performanță de citire/scriere secvențială, oferind performanțe asemănătoare pentru SSD-urile cu PCIe Gen4 prin interfața sa PCIe 3.0 X8 – dar pentru sistemele care nu acceptă PCIe Gen4. Cu toate acestea, în timp ce unitatea oferă performanțe incredibile, consumă multă putere și este destul de costisitoare. Din fericire, evaluările de anduranță nu îi limitează acoperirea garanției și există, desigur, acea iluminare RGB bine implementată.

Specificații

 • Capacitate SSD-uri: 1TB, 2TB, 4TB
 • Factor de formă: jumătate de înălțime, jumătate de lungime
 • Interfață de transfer/protocol: PCIe 3.0 x8 / NVMe 1.3
 • Citiri/scrieri secvențiale: 6.400 MB/s / 4.100 MB/s
 • Garanție/rezistență: 5 ani

Avantaje:

Dezavantaje:

Ghid de cumpărare: Cum să alegi cel mai bun SSD pentru tine

Atunci când alegi cele mai bune SSD-uri, ia în considerare următoarele:

 • Alege o interfață compatibilă (M.2 PCIe, SATA III, card suplimentar): uită-te la manualul de utilizare sau la o bază de date precum Crucial Memory Finder pentru a determina ce tipuri de SSD acceptă computerul tău.
 • 500GB până la 2TB: 1TB este minimul practic pentru orice versiune de PC care costă mai mult de 500 USD (poate una dintre cele mai bune versiuni de PC). 2TB este cea mai bună capacitate SSD pentru oricine poate cheltui peste 200 USD pe o unitate. 500 GB este minimul strict pe care cineva ar trebui să-l ia în considerare cu orice preț. Unitățile de 4TB sunt un lux scump în acest moment.
 • SATA III este cel mai lent: SATA III nu este la fel de rapid ca un M.2 PCIe sau o placa de baza suplimentară PCIe, dar majoritatea desktop-urilor și a multor laptop-uri acceptă unități SATA III de 2,5 inch, iar mulți care efectuează sarcini obișnuite, utilizatorii nu vor observa. diferența dintre o unitate SATA III recentă bună și un model PCIe mai rapid.
 • Există SSD-uri cu single level cell și triple level cell. Vei avea neavoie să verifici sistemul de operare, viteza de scriere și spatiu de stocare. Viteza de citire si scriere va conta mult pentru SSD-ul tău. Cu un sistemul de operare bun și cicluri de scriere bune, aceste SSD-uri vor depăși hard disk urile de ultimă generație. Indiferent că ai nevoie pentru un desktop sau laptop mai vechi, acest tip de SSD te poate salva.

Recomandăm și SSD-urile Adata ultimate su650 și și dacă ai nevoie de un hard disk îți recomandăm să citești și ghidul nostru pentru cel mai bun Hard disk de până acum.

Vezi și ghidul nostru pentru cel mai bun Hard disk.

Întrebări frecvente despre cele mai bune SSD-uri

Există multe branduri bune de SSD-uri disponibile pe piață, dar cele mai renumite și mai fiabile sunt Samsung, Kingston, SanDisk, Crucial și Western Digital.

Când alegi un SSD, ar trebui să iei în considerare capacitatea de stocare, viteza de citire și scriere, interfața de conexiune (de exemplu, SATA, PCIe), durabilitatea și prețul. De asemenea, ar trebui să verifici dacă SSD-ul este compatibil cu computerul tău.

Unii dintre cei mai buni producători de SSD-uri pentru laptopuri sunt Samsung, Crucial și Western Digital. SSD-urile din seria Samsung 970 Evo sunt unele dintre cele mai rapide și fiabile de pe piață. Crucial MX500 și Western Digital Blue SN550 sunt, de asemenea, opțiuni bune și mai accesibile.

În comparație cu HDD-urile, SSD-urile sunt mult mai rapide și mai fiabile. Acestea au viteze de citire și scriere mult mai mari, ceea ce face ca încărcarea și descărcarea fișierelor să fie mult mai rapidă. SSD-urile sunt și mai durabile, deoarece nu au piese în mișcare, ceea ce reduce riscul de avarii.

Friendly and carefree funny bearded gay man in grey sweater edit profile picture online dating app

Marcel Popa

Blogger

Marcel Popa este editorul șef  al Top Electronice și a acoperit tehnologia de peste 5 de ani. În plus față de supravegherea direcției Top Electronice, Marcel Popa este specializat în acoperirea tuturor lucrurilor mobile, după ce a revizuit zeci de smartphone-uri și alte gadget-uri.

Abonează-te!

Obține acces instantaneu la știri de ultimă oră, cele mai tari recenzii, oferte excelente și sfaturi utile.

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.