Top Electronice

Camera video sport

Cea mai buna camera video sport din 2024: Top 8 Camere bune de acțiune + Ghid de cumpărare

Când cumperi prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil să câștigăm un comision de afiliat care ne ajuta la finanțarea activităților noastre și la testarea celor mai bune produse pe care să le achiziționezi.  Detalii aici.

Tabel de conținut
Cea mai buna camera video sport

Cea mai buna camera de acțiune este mica, simplă, ușor de folosit și poate merge acolo unde alte camere nu pot. Dacă vrei să filmezi video pline de aventură, cea mai bună cameră de acțiune este ceea ce ai nevoie. De la modele mai accesibile la cele mai inteligente vârfuri de gamă, am testat toate camerele de acțiune de top și am evidențiat favoritele noastre în lista de mai jos. Fie că este vorba de surf, sărituri cu parașuta sau altceva, ghidul nostru de experți este conceput pentru a te ajuta să găsești camera de acțiune potrivită nevoilor și bugetului tău.

Noi credem că cea mai bună cameră de acțiune pentru majoritatea oamenilor în acest moment este GoPro Hero 11 Black. Este cel mai avansat GoPro până în prezent, cu un nou raport de aspect 8:7, care facilitează croirea imaginilor pentru mediile sociale. Funcția Horizon Lock menține de asemenea video-ul 5.3K/30p stabil și nivelat pe o rază de 360 de grade. Dacă vrei să cheltuiți mult mai puțin pe o cameră de acțiune, Akaso Brave 7 LE este alegerea noastră principală pentru cumpărătorii cu buget redus. Cu două ecrane și protecție împotriva intemperiilor, este cea mai bună cameră de acțiune ieftină pe care o poți cumpăra.

Indiferent de așteptările tale, sinteza noastră acoperă toate camerele de acțiune de top. Echipa noastră de experți a supus fiecare model testelor adecvate pentru a evalua performanța sa în lumea reală. Testăm factori precum durabilitatea și ușurința în utilizare pentru a ne asigura că fiecare intrare poate oferi rezultate în mijlocul acțiunii. Evaluăm de asemenea calitatea imaginilor, având grijă să observăm cât de eficienta este stabilizarea imaginii în netezirea denivelărilor de pe drum. Am rezumat concluziile noastre în lista de mai jos, împreună cu sfaturi utile pentru a te ajuta să decizi care cameră de acțiune este potrivită pentru tine.

Cele mai bune camere video sport – Top 8 camere actiune de corp

ProdusPreț
1. GoPro Hero11 BlackVezi Prețul
2. Insta360 One X3 5.7KVezi Prețul
3. GoPro HERO 11 Black MiniVezi Prețul
4. DJI Action 2 PowerVezi Prețul
5. DJI Osmo Pocket 2Vezi Prețul
6. DJI Osmo Action3Vezi Prețul
7. Akaso Brave 7 LEVezi Prețul
5/5

Cu toate că camera video sport Hero 11 Black arată ca oricare altă GoPro de la 2019 încoace, hardware-ul și software-ul constant îmbunătățite sunt fără îndoială impresionante. Noul senzor aproape pătrat este extrem de versatil, software-ul camerei a fost simplificat cu succes, iar aplicația parteneră GoPro, Quik, a fost de asemenea îmbunătățită.

Cu stabilizare de cea mai bună clasă, video cu aspect plăcut (până când luminozitatea scade sau este întuneric), și câteva moduri noi și distractive precum pictura cu lumină, camera video sport Hero 11 Black este o adăugare excelentă la gamă. Raportul său de aspect 8:7 este de asemenea un punct de atracție pentru creatorii de conținut. Putând înregistra în rezoluție 5,3K, video 8:7 la până la 30fps, imaginile sale pot fi tăiate fără pierderi pentru a crea cadre noi în rezoluții 4K, portret, peisaj și pătrat, dintr-un singur videoclip.

Pe lângă video 8:7, Hero 11 Black înregistrează video în rezoluție 5,3K la 60 fps, video 4K la 120 fps sau video 2,7K la 240 fps. De asemenea, poți extrage imagini de 27MP din video 5,3K. În ansamblu, acest lucru este deosebit de atractiv pentru persoanele care utilizează mai multe platforme sociale, nimic altceva nu poate face cu adevărat ceea ce poate face camera video sport 11 Black. Cu siguranță camera GoPro Hero 11 este cea mai buna video sport în momentul actual!

Specificații:

 • Greutate: 127 g
 • Rezistena la apa: 33,0′ / 10,0 m
 • Video 5K: până la 60fps
 • Video 4K: până la 120fps
 • Video 2,7K: până la 240fps
 • Rezoluție poze: 27MP
 • Durata bateriei: estimare 2-3 ore

Avantaje:

Dezavantaje:

4.5/5

Există momente în care manevrarea chiar și a lentilei cu un unghi larg a unei camere de acțiune devine o problemă, iar aici intervine o camera video sport la 360 de grade. Cu două lentile spate în spate și suficiente inteligență pentru a elimina un baston de selfie din înregistrări, această cameră aproape magică poate captura o imagine dintr-un punct la îndemână privind în orice direcție dorești.

Am încercat-o cu atașamentul pentru bicicletă – care ține camera puțin în fața bicicletei, deasupra roții din față – și am fost uimit de înregistrările care par să arate că ciclismul meu se îndreaptă către un dron perfect controlat. Mai bine încă, sincronizându-mă cu telefonul meu, am putut extrage datele GPS și le-am suprapus sub forma unui vitezometru, utilizând aplicația Insta360, înainte de a le distribui.

Singura preocupare reală este cât de expuse sunt lentilele de sticlă când camera este în funcțiune; bucuria de a repoziționa unghiul camerei după fapt poate aduce ore de distracție. Rezoluția de 5,7K este suficientă pentru partajare, dar o rezoluție mai mare ar ajuta în lucrările profesionale.

Specificații

 • Greutate: 118g
 • Rezistenta la apa: 10m
 • Video 5,7K: până la 30fps
 • Video 4K: până la 60fps
 • Video cu o singură lentilă la 3,6K (și mai mică): până la 60fps
 • Rezoluție poze: 72MP
 • Durata bateriei: 81 de minute (testată în laborator cu video 5,7K)

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Fără ecrane și cu un factor de formă mai mic decât camera video sport Hero 11, această versiune a camerei GoPro se potrivește bine celor care au nevoie să economisească spațiu și greutate – este mai ales utilă pentru piloții de drone FPV sau cicliștii care nu doresc să aibă ceva care să le tragă cămașele în jos. Deoarece puține sporturi extreme vor permite de fapt mult timp pentru compunerea imaginii, mulți vor avea puține motive să opteze pentru un dispozitiv mai complicat – videoclipurile pot fi revizuite ulterior cu ajutorul aplicației GoPro Quik, sau cardul poate fi descărcat pe un computer pentru editare.

Cu toate că nu suntem fani ai sistemului de abonament pe care GoPro este atât de dornic să îl împingă către utilizatori, nu putem nega calitatea dispozitivului și logica din spatele lucrurilor precum accesorii pliabile pentru camera video sport și capacitatea de a funcționa continuu cu ajutorul unui pachet de alimentare USB-C. Cu siguranță camera GoPro Hero 11 Mini este cea mai buna camera video sport în miniatură de până acum!

Specificații

 • Greutate: 133g
 • Dimensiuni camera sport: 52mm x 38mm x 51mm
 • Rezistență la apă: 10m/33 de picioare
 • Rezoluție poze: 24,7MP
 • Rezoluție video: 4K la 120fps, 5,3K la 60fps
 • Memorie: MicroSD
 • Montare: Stil GoPro (pliabilă)
 • Durata bateriei: 2-3 ore

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Producătorul principal de drone, DJI, a determinat o reevaluare pentru GoPro prin introducerea unui ecran frontal la prima lor cameră de acțiune; o inovație utilă pentru bloggeri.

Camera video sport Action 2 oferă chiar mai multă opțiune în mâinile utilizatorului, venind sub forma unui nucleu de cameră mică de doar 39x39mm care poate fi utilizat singur sau atașat (prin intermediul unui clips magnetic) la alte unități care oferă mai multă conectivitate, durată de viață a bateriei și un ecran frontal.

Cameră are un senzor de 1 / 1,7” și stabilizare a imaginii RockSteady 2.0 și HorizonSteady. Chiar și când este conectat, are aproximativ dimensiunea unei camere GoPro, cu mențiunea că ecranul tactil din spate este doar de mărimea unității principale a camerei.

Sistemul modular este robust și are o valoare imensă în ceea ce privește accesorizarea (chiar dacă poate deveni puțin călduros în timpul încărcării), în timp ce aplicația Mimo de la DJI face controlul printr-un telefon ușor și fără durere. Este puțin trist faptul că modelul mai recent DJI Action 3 (prezent și în această listă) a adoptat o formă mai tradițională asemănătoare cu cea a camerelor GoPro. Dar dacă ești mulțumit cu acest dispozitiv 4K, există o lume interesantă de accesorii (precum și adaptoare pentru dispozitivele tradiționale de tip „GoPro”), făcând aceasta o opțiune dificil de ignorat, mai ales atunci când scopul este o cameră mică fără abonament.

Specificații

 • Greutate: 57g
 • Rezistență la apă: 10m (sau 60m cu carcasa de protectie)
 • Video 4K: până la 120fps
 • 1080: până la 240fps
 • Rezoluție poze: 12MP
 • Durata bateriei: Peste 1 oră (compact), sau peste 2 (combo)

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Este DJI Pocket 2 o camera video sport? Ei bine, nu este rezistentă și rezistentă la apă, dar este de dimensiuni de buzunar, ușor de utilizat și face multe dintre lucrurile pentru care ai putea să cumperi o cameră de acțiune – și cu o stabilizare excelentă, moduri “urmează” lină și fotografiere selfie cu înclinare.

Există și o atașare convenabilă pentru obiectiv ultra-larg care cu siguranță scade calitatea, dar adaugă un câmp de vizualizare mai larg. Cu toate acestea, în ciuda unor puncte culminante reale: adâncimea de câmp mai mică decât era de așteptat și focalizare rapidă, fără să mai menționăm urmărirea excelentă a obiectelor și reproducerea culorilor, gestionarea zgomotului nu este un punct culminant al Pocket 2.

Cu toate acestea, comoditatea, versatilitatea și stabilizarea oferite de camera video sport DJI Pocket 2 nu pot fi exagerate. Până la urmă, nu multe pot face toate lucrurile pe care le poate face și totuși să se încadreze într-un buzunar de jachetă. Poți chiar să-l conectezi la smartphone-ul tău și să obții control și redare pe ecran mare prin intermediul aplicației DJI.

Specificații

 • Tip: Cameră de acțiune cu gimbal
 • Senzor: 1/1.7 inch
 • Megapixeli: 64MP (imagini de 16/64MP)
 • Ecran: Ecran tactil de 1 inch
 • Rezoluție maximă video: 4K
 • Intrare microfon: Cu adaptor
 • Jack pentru căști: Nu

Avantaje:

Dezavantaje:

3.7/5

Pentru majoritatea aventurierilor, camera video sport Osmo Action 3 reprezintă echilibrul perfect între calitate și preț. Video stabilizat 4K arată excelent și camera poate rezista mult – nu doar în situații dificile și agitate, ci și la extremele de temperatură. Nu este ieftin, dar prețul de vânzare recomandat este confortabil sub prețul unei camere GoPro similare și nu te va împinge către un abonament după 12 luni.

Chiar dacă este un pic trist să vedem că designul modular al DJI pare abandonat, Action 3 este mai ușor de gestionat și mai capabil. Singura sacrificare este dimensiunea și greutatea mai mari, dar totuși depășește standardul GoPro. Stabilizarea electronică a imaginii rămâne excelentă din generația anterioară; RockSteady și HorizonBalancing produc ambele video lin în situații de acțiune intensă. Pentru majoritatea, rezoluția ideală pentru acțiune este 4K, mai ales cu până la 120fps.

Faptul că camera video sport Action 3 nu este legată de software-ul de abonament este un lucru pe care îl apreciem din toată inima.

Specificații

 • Greutate: 158g
 • Rezistență la apă: 10m
 • Video 5K: până la 30fps
 • Video 4K: până la 60fps
 • 1080: până la 240fps
 • 720: până la 240fps
 • Rezoluție poze: 20MP
 • Durata bateriei: estimare 1-3 ore

Avantaje:

Dezavantaje:

3.5/5

Dacă ai nevoie de un ecran frontal pentru vlogging – sau pentru a te asigura că rămâi în cadru în timp ce te filmezi cum schiezi pe o pantă cu un baston selfie – atunci acesta este un cumpărătura avantajoasă. Are aceeași caracteristică-cheie găsită la camera video sport GoPro Hero 9 și camera video sport DJI Osmo Action, dar cel de-al doilea ecran vine la o fracțiune din cost.

Primești înregistrare 4K și fotografii cu rezoluția de 20 megapixeli – plus un sistem capabil de stabilizare a imaginii cu 6 axe. Există și o gamă bună de accesorii în cutie – inclusiv o a doua baterie, suporturi și o carcasă subacvatică. Trebuie însă să ții minte că, spre deosebire de multe concurente, trebuie să folosești această carcasă înainte de a introduce camera de actiune în apă.

Specificații

 • Greutate: 61g
 • Rezistență la apă: 1m (40m cu carcasa furnizată)
 • Video 4K: la 30fps
 • Video 1080p: la 60/30fps
 • Video 720p: la 240/120/60fps
 • Rezoluție poze: 20 megapixeli
 • Durata bateriei: Până la 90 de minute pe încărcare

Avantaje:

Dezavantaje:

Ghid de cumpărare: Cum alegi cea mai buna camera video sport pentru tine

În timp ce camera de actiune potrivită pentru tine va depinde de ceea ce și cum îți place să filmezi, există câteva abilități cheie pe care fiecare camera de actiune bună ar trebui să le aibă. Ar trebui să fie suficient de rezistentă pentru a rezista la câteva situații dificile și să fie rezistentă la apă cel puțin la câțiva metri. De asemenea, ar trebui să fie ușor de utilizat și operat, chiar și în condiții extreme. Ecranele tactile pot face o camera de actiune mai ușor de controlat, dar dacă planifici să filmezi purtând mănuși, poate fi mai logic să alegi un model cu butoane fizice.

Cel mai probabil, vei folosi o camera de actiune în mișcare, deci stabilizarea imaginii este o caracteristică importantă de căutat. Aceasta ar trebui să elimine tremurul camerei (din mâini sau de pe ghidon) pentru a obține imagini mai ușor de urmărit. Calitatea stabilizării imaginii poate varia semnificativ, deci merită să iei în considerare cât de netedă trebuie să fie înregistrarea ta video (sau dacă poți trăi cu câteva tremurături). Un senzor cu o rezoluție mai mare poate ajuta: stabilizarea digitală a imaginii va croi adesea cadru pentru a elimina mișcarea. Imaginile croite dintr-un videoclip 4K vor arăta mai bine decât videoclipurile reduse de la 1080p.

Multe dintre cele mai bune camere de acțiune oferă, de asemenea, conectivitate cu smartphone-ul, ceea ce îți permite să editezi și să partajezi rapid cele mai recente videoclipuri. Unele modele susțin și streaming-ul live direct pe platforme precum YouTube. Acest lucru poate consuma bateria, dar va fi util dacă planifici să vlogui direct pe rețelele sociale.

Majoritatea camerelor de acțiune pot filma înregistrări în slow-motion la peste 120 de cadre pe secundă, în timp ce unele dintre cele mai bune modele oferă și mai multe moduri creative de filmare, precum hyperlapse-uri. Unele efecte în cameră pot fi replicare cu software de editare, dar merită să iei în considerare o cameră cu presetări creative dacă vrei să adaugi varietate videoclipurilor tale cu efort minim.

Majoritatea modelelor vin cu o gamă de opțiuni de montare. Dacă planifici să o folosești în timpul unei activități mai de nișă, asigură-te că există o atașare potrivită disponibilă pentru a se potrivi nevoilor tale. Câteva camere de acțiune merg mai departe, oferind o configurație modulară care îți permite să îmbogățești filmarea cu accesorii opționale, cum ar fi microfoane, lumini sau chiar o lentilă de 360 de grade.

Cea mai ieftină cameră video sport

Pentru cei care caută o opțiune accesibilă, există câteva camere video sport la prețuri reduse pe piață. Aceste modele pot fi potrivite pentru cei care doresc să exploreze fotografierea și filmarea de acțiune fără a cheltui foarte mult. Cu toate acestea, este important să fie conștienți că caracteristicile și calitatea pot varia semnificativ în această gamă de preț.

Camere video sport bune și ieftine

Există o serie de camere video de actiune care oferă o combinație excelentă între calitate și preț accesibil. Aceste modele pot să ofere caracteristici precum rezoluție video decentă, stabilizare a imaginii și rezistență la apă, toate acestea fără a epuiza bugetul. Cautarea unei camere video sport bune și ieftine poate fi o opțiune inteligentă pentru cei care doresc să își îmbunătățească experiența de capturare a acțiunii fără a cheltui excesiv.

Cea mai bună cameră de acțiune din România

Pentru a identifica cea mai bună cameră de acțiune din România, este important să examinezi caracteristicile, calitatea imaginii și performanța în diferite situații de filmare. Recenziile și evaluările de la utilizatori pot fi foarte utile pentru a lua o decizie informată. De asemenea, trebuie să iei în considerare și nevoile personale și tipurile de activități pentru care vei utiliza camera de acțiune.

Top camere video sport rezistente la apă

În categoria camerelor video sport rezistente la apă, există o varietate de opțiuni care pot fi utilizate pentru filmarea în apă, în timpul activităților de scufundare, snorkeling sau alte sporturi acvatice. Aceste camere sunt concepute pentru a rezista la contactul cu apa și pot oferi performanță și calitate a imaginii chiar și sub suprafața apei

Cameră video sport de corp cu stabilizare

Camerelor video sport de corp cu stabilizare încorporată le este acordată o importanță deosebită. Această caracteristică ajută la reducerea tremurului și mișcării nedorite a camerei în timpul activităților intense. Această funcționalitate este esențială pentru obținerea unor înregistrări video netede și ușor de urmărit, chiar și în timpul mișcărilor rapide.

Cameră sport de corp FULL HD

Camerele sport de corp cu rezoluție FULL HD pot furniza imagini clare și detaliate, perfecte pentru înregistrarea acțiunii și a aventurilor. Aceste camere pot fi utilizate pentru a captura momente din sporturi, excursii sau activități în aer liber, iar rezoluția FULL HD asigură o calitate bună a imaginii.

Cea mai bună cameră video sport 4K

Camerelor video sport 4K le este acordată o atenție deosebită datorită calității superioare a imaginilor pe care le pot furniza. Cu rezoluție 4K, aceste camere pot înregistra detalii fine și o claritate excepțională. Sunt ideale pentru cei care caută imagini de înaltă calitate și detaliate ale activităților lor.

Cameră video sport 360 de grade

Camerele video sport cu capabilități de înregistrare 360 de grade permit capturarea înregistrărilor panoramice și immersive. Această caracteristică oferă posibilitatea de a reda întreaga scenă a unei activități într-un mod captivant și interactiv.

Top camere video sport DJI, GOPRO și Insta360

Mărcile populare precum DJI, GOPRO și Insta360 oferă o gamă largă de camere video sport cu caracteristici inovatoare și performanță excelentă. Aceste camere pot să ofere opțiuni pentru diverse nevoi și preferințe, iar comparația caracteristicilor și a performanțelor poate ajuta la alegerea celei mai potrivite camere video sport.

Camere video sport Sony, E-boda, Xiaomi sau Myria

În afară de mărcile cunoscute, există și alte opțiuni precum Sony, E-boda, Xiaomi sau Myria, care oferă camere video sport cu caracteristici variate. Evaluarea caracteristicilor, calității imaginilor și feedback-ului utilizatorilor poate ajuta la alegerea camerei potrivite pentru nevoile individuale.

Pareri despre camerele video sport

Opiniile și părerile utilizatorilor care au testat deja diverse camere video sport pot oferi o perspectivă valoroasă asupra performanțelor și calității acestor camere. Citirea recenziilor și feedback-ului poate oferi informații practice și detaliate care pot influența decizia de cumpărare.

Camere de acțiune cu GPS și WI-FI

Camerele de acțiune cu funcționalități GPS și Wi-Fi pot adăuga un nivel suplimentar de utilitate și conectivitate. Funcția GPS poate ajuta la urmărirea și documentarea traseelor și locațiilor, în timp ce conectivitatea Wi-Fi permite partajarea rapidă a imaginilor și a înregistrărilor video.

Camere video pentru sporturi extreme

Camerele video pentru sporturi extreme sunt proiectate să reziste la condiții dificile și să captureze acțiunea în timpul activităților intense. Aceste camere pot fi utilizate pentru sporturi precum skydiving, parapanta, escaladă sau orice altă activitate care implică risc și adrenalină.

Vezi și ghidurile noastre pentru: 

Întrebări frecvente despre camerele video sport

Camerele video sport sunt un termen general pentru acele camere proiectate să fie folosite în condiții dificile pentru a captura acțiunea din scufundări, schi, snowboarding, ciclism montan și alte activități. Datorită faptului că camerele sunt rezistente și permit de obicei filmări în slow-motion și time-lapse, există și multe alte utilizări.

Întrebare bună. Camerele proiectate pentru a captura imagini în mișcare rapidă – în special slow-motion – își mențin obturatoarele deschise pentru perioade foarte scurte, ceea ce nu este bun pentru lumină scăzută. Cealaltă soluție, un senzor de imagine mare, înseamnă că ai nevoie de o cameră și o lentilă mari și grele, ceea ce nu este ideal aici. Deci, ca regulă generală, nicio cameră de acțiune nu este strălucitoare la filmat în lumină foarte scăzută. Cu toate acestea, GoPro Hero11 Black a făcut câțiva pași remarcabili în această direcție, la fel și DJI Osmo Action 3.

Nu întotdeauna. Este ușor să destabilizezi o cameră mică în timpul fotografiilor, așa că vei avea nevoie de un suport bun. În al doilea rând, unele nu suportă nici măcar fotografierea statică – inclusiv GoPro Hero 11 Black Mini. În condiții luminoase, ar putea fi preferabil să continui filmarea video și să selectezi imaginile statice în postprocesare, dar merită să-ți amintești că acest lucru poate fi impus.

Deși unele dintre cele mai recente telefoane, precum iPhone 14, au stabilizare de imagine precum GoPro sau alte camere de acțiune, chiar vrei să-ți riști telefonul? Camerele de acțiune au o construcție rezistentă și compactă, ceea ce le face mai greu de spart, iar GoPro, de exemplu, are o funcție Pro Tune pentru a ajuta la obținerea unei imagini cu aspect mai profesional.

Friendly and carefree funny bearded gay man in grey sweater edit profile picture online dating app

Marcel Popa

Blogger

Marcel Popa este editorul șef  al Top Electronice și a acoperit tehnologia de peste 5 de ani. În plus față de supravegherea direcției Top Electronice, Marcel Popa este specializat în acoperirea tuturor lucrurilor mobile, după ce a revizuit zeci de smartphone-uri și alte gadget-uri.

Abonează-te!

Obține acces instantaneu la știri de ultimă oră, cele mai tari recenzii, oferte excelente și sfaturi utile.

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.