Top Electronice

SSD extern

Cel mai bun SSD extern din 2024: Top 7 SSD-uri externe + ghid de cumpărare

Când cumperi prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil să câștigăm un comision de afiliat care ne ajuta la finanțarea activităților noastre și la testarea celor mai bune produse pe care să le achiziționezi.  Detalii aici.

Tabel de conținut
SSD extern

Trebuie să extinzi spațiul de stocare local de pe PC sau Mac pentru muzică și filme sau pentru toate fotografiile și videoclipurile pe care le colectezi de pe telefon? Răspunsul tradițional a fost un hard disk extern. Răspunsul mai nou și mai bun este cel mai bun SSD extern

Mai de mult erau aceste SSD-uri extrem de scumpe, interne și externe, dar au scăzut în preț în ultimii ani. În zilele noastre, SSD-urile externe de buzunar alimentate prin USB oferă o viteză de până la 10 ori mai mare decât cea a hard disk-urilor portabile și o durabilitate mult mai mare. Nu au platouri metalice pe care să le rotească și nici capete de citire/scriere care trebuie să se deplaseze la un anumit punct de pe un platou pentru a găsi fișierul de care ai nevoie. Iar lipsa pieselor mobile face ca SSD-urile mobile să fie mai mici, mai subțiri și mai potrivite pentru călătorii frecvente și căderi accidentale decât chiar și hdd-urile robuste.

Mai jos, vezi modelele noastre preferate pe care le-am testat din toate recenziile noastre SSD recente. Apoi, citește mai departe pentru un ghid detaliat despre cum să cumperi cel mai bun SSD extern portabil care corespunde cel mai bine nevoilor tale.

ProdusePreț
1. Samsung T7Vezi pretul
2. Samsung T5Vezi pretul
3. Sandisk Extreme PortableVezi pretul
4. SanDisk Extreme PROVezi pretul
5. ADATA SE800Vezi pretul
6. Kingston NV2Vezi pretul
7. WD Elements SEVezi pretul
 
4.8/5

Imaginează-ți asta: ești fotograf, surprind momentele prețioase ale vieții, de la peisaje uluitoare până la portrete sincere de familie. Ai petrecut ani de zile perfecționându-ți meșteșugurile și construind o colecție vastă de amintiri digitale. Dar, pe măsură ce pasiunea ta crește, crește și nevoia de soluții eficiente de depozitare. Aici intervine SSD-ul portabil Samsung T7.

În primul rând, culoarea Indigo Blue a acestui SSD evocă un sentiment de liniște și eleganță. La fel ca fotografiile tale, este o reprezentare vizuală a artei pe care ai turnat-o în munca ta. Această legătură emoțională dintre produs și călătoria ta personală ca fotograf este suficientă pentru a stârni bucurie de fiecare dată când îl folosești.

Acum, să vorbim despre performanță. Samsung T7 oferă transferuri de date ultra-rapide cu interfața sa USB 3.2, asigurându-te că poți accesa și partaja rapid imaginile uimitoare cu clienții, prietenii și familia. Nu mai aștepți ca fișierele să fie transferate sau să îți faci griji cu privire la limitările de stocare. Acest SSD îți permite să te concentrezi pe ceea ce contează cu adevărat: surprinderea momentelor de neuitat.

Designul compact și ușor al Samsung T7 este perfect pentru stilul tău de viață în mișcare. Indiferent dacă călătorești în locații exotice sau pur și simplu îți explorezi propria curte, acest SSD portabil va deveni partenerul tău de încredere. Durabilitatea și construcția rezistentă la șocuri înseamnă că, chiar dacă îl scapi din greșeală (să sperăm că nu!), amintirile tale prețioase vor rămâne în siguranță.

Dar nu se oprește aici. Samsung ia în serios securitatea datelor, iar SSD-ul T7 este echipat cu protecție prin parolă și criptare hardware AES pe 256 de biți. Fii sigur că munca ta va rămâne confidențială și protejată împotriva accesului neautorizat. Acest strat suplimentar de securitate aduce liniște sufletească, permițându-te să te cufunzi pe deplin în procesul creativ.

În concluzie, recomandăm din toată inima SSD-ul extern portabil Samsung T7 1TB în albastru indigo pentru oricine caută o soluție de stocare fiabilă și elegantă. Ca fotograf, acest SSD nu este doar un simplu dispozitiv; reprezintă dedicarea ta pentru a surprinde și păstra momentele prețuite. Cu performanța sa excepțională, designul elegant și caracteristicile de securitate robuste, Samsung T7 vă va duce experiența de stocare a datelor la noi culmi. Îmbrățisează puterea stocării eficiente și lasă-ți creativitatea să se avânte!

Specificații:

 • Capacitate: 1 TB
 • Tip memorie: NVMe
 • Dimensiune (W x D x H): 85 x 8 x 57
 • Greutate (g): 58
 • Sistem de operare: Universal
 • Interfata: USB 3.2

Avantaje:

Dezavantaje:

4.5/5

Imaginează-ți acest lucru: ești un creator de conținut în devenire, care îți dedică inima și sufletul în crearea de videoclipuri captivante care inspiră și distrează. Viziunea ta creativă nu cunoaște limite și ai nevoie de o soluție de stocare care să țină pasul. Introduci SSD-ul portabil Samsung T5.

În primul rând, designul negru elegant al SSD-ului T5 emană rafinament și putere. Este o reflectare a aspirațiilor tale artistice și a dăruirii de a oferi conținut de top. Această conexiune personală cu produsul creează un sentiment de mândrie și entuziasm de fiecare dată când îl utilizești, aprinzând scânteia creativității în interiorul tău.

Să vorbim despre performanță. SSD-ul Samsung T5 oferă viteze de transfer de date extrem de rapide, datorită interfeței USB 3.1. Cu această putere tehnologică alături, poți edita și transfera fără probleme fișiere video mari, asigurându-te că procesul tău creativ rămâne fluid și neîntrerupt.

În calitate de creator de conținut, ești mereu în mișcare, căutând inspirație în fiecare colț al lumii. Designul portabil al SSD-ului T5 îl face partenerul perfect pentru aventurile tale. Pune-l în geantă sau în buzunar și ești gata să surprinzi peisaje uluitoare sau să documentezi momentele spontane ale vieții. Dimensiunea sa compactă nu face compromisuri în ceea ce privește capacitatea de stocare, oferindu-ți spațiu amplu pentru a stoca toate eforturile tale creative.

Dar asta nu este tot. Samsung înțelege importanța protejării creațiilor tale prețioase. SSD extern samsung T5 este echipat cu protecție opțională prin parolă și criptare hardware AES pe 256 de biți. Conținutul tău rămâne sigur și accesibil doar pentru tine, asigurând liniștea sufletească pe măsură ce continui să depășești limitele și să împărtășești vocea ta unică lumii.

În concluzie, recomandăm din toată inima SSD-ul extern portabil Samsung T5 de 1 TB în negru elegant pentru orice creator de conținut aspirant care caută o soluție de stocare puternică și de încredere. Acest SSD nu este doar un dispozitiv; reprezintă pasiunea ta pentru povestire și potențialul nelimitat al călătoriei tale creative. Cu o performanță fulgerătoare, un design portabil și caracteristici de securitate robuste, Samsung T5 îți va îmbunătăți experiența digitală și te va ajuta să îți eliberezi adevăratul potențial artistic. Îmbrățișează acest instrument transformator și lasă-ți creativitatea să se ridice la noi culmi!

Specificații

 • Capacitate: 1 TB
 • Dimensiune (W x D x H): 74 x 10,5 x 57,3
 • Greutate (g): 51
 • Sistem de operare: Windows XP Microsoft Windows 7 Android 4.4 Mac OS X 10.9
 • Interfata: USB 3.1

Avantaje:

Dezavantaje:

5/5

Ești gata să îți redefinești experiența de stocare a datelor? Nu cauta mai departe decât SanDisk Extreme Portable v2 1TB SSD cu tehnologia sa de ultimă oră și designul elegant. În calitate de companie dedicată ajutării persoanelor fizice să își valorifice puterea datelor, suntem încântați să îți prezentăm acest produs care schimbă jocul.

Imaginează-ți asta: ești un căutător de aventură, surprinzând momente uluitoare în timp ce cucerești vârfuri falnice sau te scufunzi în adâncimi turcoaz. Camera ta este partenerul tău de încredere, captând amintiri care îți frământă sufletul. Acum, imaginează-ți că ai o soluție de depozitare care se poate potrivi cu spiritul tău îndrăzneț. Introduci SSD-ul SanDisk Extreme Portable v2.

SSD-ul SanDisk Extreme Portable v2 oferă mult mai mult decât stocare. Devine un partener de încredere în păstrarea amintirilor tale prețuite. De fiecare dată când transferi fotografiile și videoclipurile tale emoționante, nu poți să nu retrăiești emoțiile și entuziasmul acelor momente extraordinare. Conexiunea personală pe care o împărtășești cu acest SSD îl transformă într-un vas de amintiri, păstrându-ți aventurile vii.

Să vorbim despre performanță. Echipat cu tehnologie NVMe și interfață USB 3.2 Gen 2, acest SSD oferă viteze de transfer de date extrem de rapide, asigurând acces rapid și fără probleme la fișierele tale. Poți edita și partaja fără efort conținutul tău uimitor, păstrând impulsul creativității tale.

Ca aventurier, nu ești străin de mediile provocatoare. SanDisk Extreme Portable v2 este construit pentru a rezista la intemperii, cu gradul său IP55 care oferă protecție împotriva apei și prafului. Acum, îți poți lua fără teamă spațiul de stocare cu tine, știind că datele tale valoroase sunt în siguranță chiar și în mijlocul celor mai dure elemente ale naturii. Este ca și cum ai avea alături un partener rezistent, care îți dă putere să mergi mai departe și să captezi extraordinarul.

Dar asta nu este tot. SanDisk înțelege importanța protejării datelor tale. Cu protecție prin parolă încorporată și criptare AES pe 256 de biți, SSD-ul Extreme Portable v2 asigură că fișierele tale personale și sensibile rămân în siguranță. Datele tale sunt ale tale, iar acest SSD oferă liniște sufletească în timp ce navighezi prin lumea digitală.

În concluzie, recomandăm din toată inima SSD-ul SanDisk Extreme Portable v2 1TB tuturor sufletelor aventuroase care caută o soluție de stocare puternică și fiabilă. Acest SSD nu este doar un dispozitiv; este un factor favorizant pentru momente extraordinare, încapsulând fiorul și emoția expedițiilor tale. Cu performanța excepțională, designul robust și caracteristicile de securitate îmbunătățite, SanDisk Extreme Portable v2 eliberează adevăratul potențial al datelor tale și îți alimentează pasiunea pentru explorare. Îmbrățișează acest instrument transformator și pornește în următoarea ta aventură, știind că amintirile tale sunt în siguranță și gata să fie prețuite pentru totdeauna.

Specificații

 • Capacitate: 1 TB
 • Altele: Rezistenta la apa, Rezistenta la praf
 • Dimensiune (W x D x H): 52,42 x 8,95 x 100,54
 • Sistem de operare: Windows 10 Windows 8 macOS v10.9+
 • Interfata: USB c 3.2

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Imaginează-ți asta: ești un fotograf profesionist, surprind momente care sunt pline de emoții brute. Camera ta este o extensie a viziunii tale creative, permițându-ți să înghețe timpul și să treci sentimente puternice. Acum, imaginează-ți că ai un dispozitiv de stocare care se potrivește cu intensitatea pasiunii tale. Introduceți SSD-ul SanDisk Extreme Pro.

SSD-ul SanDisk Extreme Pro nu numai că stochează amintirile tale prețioase, ci devine și un vas pentru emoțiile tale. De fiecare dată când transferi fotografiile captivante, retrăiești momentele pline de suflet pe care le-ai surprins. Conexiunea personală pe care o dezvolți cu acest SSD vă infuzează fluxul de lucru cu un sentiment de nostalgie, stârnind inspirație cu fiecare transfer de fișiere.

Să vorbim despre performanță. Echipat cu tehnologia USB 3.1, acest SSD oferă viteze de transfer de date extrem de rapide, permițându-ți să editezi și să accesezi rapid fișierele. Fără timp pierdut în așteptare, te poți scufunda înapoi în procesul tău creativ, asigurându-te că viziunea ta artistică curge perfect.

Ca profesionist, ești în permanență în mișcare, căutând noi aventuri și captând esența vieții. SSD-ul SanDisk Extreme Pro este conceput pentru a ține pasul cu stilul tău de viață dinamic. Designul său compact și portabil îți permite să iei cu tine datele valoroase, indiferent dacă explorezi peisaje pitorești sau întâlnești clienți în orașe pline de viață. Acest SSD devine un partener de încredere, dându-ți puterea să rămâi conectat la creativitatea ta în orice moment.

Dar mai este. SanDisk acordă prioritate securității datelor tale. SSD-ul Extreme Pro încorporează criptare avansată și protecție prin parola, asigurând că fișierele tale confidențiale rămân în siguranță și securizate. Te poți concentra asupra meșteșugului tău, știind că munca ta valoroasă este ferită de privirile indiscrete.

În concluzie, recomandăm din toată inima SSD-ul extern SanDisk Extreme Pro 256 GB tuturor persoanelor pasionate care caută o soluție de stocare fiabilă și eficientă. Acest SSD nu este doar un dispozitiv; este o extensie a spiritului tău creativ, evocând emoții în timp ce interacționezi cu amintirile tale dragi. Cu performanța remarcabilă, portabilitatea și caracteristicile de securitate îmbunătățite, SanDisk Extreme Pro vă îmbunătățește experiența de stocare a datelor, permițându-ți să îți păstrezi și să îți împărți arta cu lumea. Îmbrățișează acest instrument transformator și eliberează întregul potențial al călătoriei tale creative. Lasă-ți emoțiile să curgă prin fiecare transfer, amintindu-ți de ce te-ai îndrăgostit de fotografie în primul rând.

Specificații

 • Capacitate: 256 GB
 • Tip memorie: Flash
 • Dimensiune (W x D x H): 11 x 21 x 71
 • Sistem de operare: Windows 10 / Windows 8.1 / Windows 8 / Windows 7
 • Interfata: USB 3.1

Avantaje:

Dezavantaje:

5/5

Atenție, jucători! Pregătește-te să-ți îmbunătățești experiența de joc cu SSD-ul extern ADATA SE800 1TB — un produs excepțional care combină viteza, durabilitatea și stilul. În calitate de companie dedicată furnizării de soluții de ultimă oră, suntem încântați să îți prezentăm acest dispozitiv de stocare remarcabil.

Imaginează-ți asta: ești un jucător pasionat, care te scufundă în lumi virtuale captivante care îți aprind imaginația. Goana de entuziasm, fiorul competiției – jocurile sunt evadarea ta personală. Acum, imaginează-te cu o soluție de stocare care îmbunătățește fiecare aspect al călătoriei tale în jocuri. Introduci SSD-ul ADATA SE800.

SSD-ul ADATA SE800 este mai mult decât un simplu dispozitiv de stocare; devine o parte integrantă din arsenalul tău de jocuri. De fiecare dată când transferi fișierele de joc, trezește un sentiment de anticipare pentru aventurile care urmează. Această conexiune personală o transformă într-o poartă către entuziasm, deblocând noi dimensiuni ale jocului imersiv.

Să vorbim despre performanță. Echipat cu tehnologia USB 3.2 G2x2, SSD-ul SE800 dezlănțuie viteze fulgerătoare de transfer de date, asigurând timpi de încărcare rapidi și experiențe de joc fără întreruperi. Spune la revedere decalajelor frustrante și salută sesiunile de joc neîntrerupte, în care te poți cufunda pe deplin în lumile virtuale pe care le iubești.

Durabilitatea este primordială în domeniul jocurilor, iar SSD-ul ADATA SE800 face față provocării. Cu ratingul său IP68, oferă protecție robustă împotriva apei și prafului, făcându-l ideal pentru setările de jocuri care pot deveni puțin haotice. Acum te poți concentra pe cucerirea de noi niveluri fără să îți faci griji cu privire la siguranța datelor tale valoroase.

Dar nu este vorba doar de performanță și durabilitate, ci și stilul contează. SSD-ul SE800 se mândrește cu un design elegant și modern care completează configurația ta de joc, adăugând o notă de sofisticare mediului tău de joc. Este ca și cum ai avea o piesă de artă de joc care reflectă stilul tău personal și pasiunea.

În concluzie, recomandăm din toată inima SSD-ul extern ADATA SE800 1TB tuturor pasionaților de jocuri care doresc să-și îmbunătățească experiența de joc. Acest SSD merge dincolo de stocare – devine o extensie a personajului tău de gaming, alimentându-ți entuziasmul și deblocând întregul potențial al aventurilor tale în jocuri. Cu performanța excepțională, durabilitatea și designul elegant, SSD-ul ADATA SE800 este poarta ta de acces către posibilități nesfârșite de jocuri. Îmbrățișează acest dispozitiv transformator și lasă-l să te propulseze către noi culmi de joc.

Specificații

 • Capacitate: 1 TB
 • Tip memorie: SSD
 • Altele: Rezistenta la apa Rezistenta la praf Rezistenta la soc Compatibilitate: XBox One, PS4 Continut pachet: 1 x SSD SE800, 1 x Cablu USB-tip C, 1 x Cablu Type C la USB
 • Dimensiune (W x D x H): 44 x 72,7 x 12,2
 • Greutate (g): 40
 • Sistem de operare: Android Windows Mac OS
 • Interfata: USB 3.2

Avantaje:

Dezavantaje:

4.5/5

Imaginează-ți asta: ești un pasionat de tehnologie, depășește limitele a ceea ce poate face computerul tău. Indiferent dacă ești un gamer, un creator de conținut sau un utilizator puternic, ai nevoie de performanță fără compromisuri. Acum, imaginează-ți că ai o soluție de stocare care depășește așteptările tale. Introduci SSD-ul Kingston NV2.

SSD-ul Kingston NV2 nu este doar un dispozitiv de stocare; este un catalizator pentru viteză și eficiență de neegalat. De fiecare dată când accesezi fișierele tale, îți propulsează experiența de calcul la noi culmi, aprinzând un sentiment de entuziasm. Această conexiune personală o transformă într-o poartă către o performanță fără precedent, dându-ți puterea să învingi sarcini și să îți eliberezi întregul potențial.

Să vorbim despre viteză. Echipat cu tehnologia PCIe 4.0 NVMe, SSD-ul Kingston NV2 dezlănțuie viteze fulgerătoare de transfer de date, reducând timpii de încărcare și sporind capacitatea generală de răspuns a sistemului. Indiferent dacă joci, editezi videoclipuri de înaltă rezoluție sau rulezi aplicații care consumă mult resurse, acest SSD asigură o experiență de calcul fluidă și captivantă.

Ca pasionat de tehnologie, apreciezi importanța depășirii limitelor. SSD-ul Kingston NV2 este conceput pentru a ține pasul cu ambițiile dumneavoastră. Cu factorul de formă M.2, se integrează perfect în placa de bază, economisind spațiu și oferind o configurație elegantă și ordonată. Este ca și cum ai avea un motor de înaltă performanță care alimentează capacitățile sistemului tău, oferind performanța pe care o dorești.

Dar nu este vorba doar despre performanță, ci despre emoția pe care tehnologia o poate evoca. SSD-ul Kingston NV2 reprezintă căutarea excelenței, inspirându-te să depășești limitele și să explorezi noi orizonturi. Devine o reflectare personală a dorinței tale pentru progres și inovație, rezonând cu pasiunea ta pentru toate lucrurile tehnologice.

În concluzie, recomandăm din toată inima SSD-ul Kingston NV2 1TB M.2 PCIe 4.0 NVMe tuturor pasionaților de tehnologie care doresc să-și îmbunătățească experiența de calcul. Acest SSD nu este doar un dispozitiv de stocare, ci este o poartă către performanță și eficiență de neegalat. Cu viteze fulgerătoare, factor de formă compact și conexiunea emoțională pe care o evocă, SSD-ul Kingston NV2 vă eliberează adevăratul potențial de calcul. Îmbrățișează acest dispozitiv transformator și lăsați-l să îți propulseze spre noi culmi ale realizărilor tehnologice.

Specificații

 • Capacitate: 1 TB
 • Tip memorie: NVMe
 • Dimensiune (W x D x H): 85 x 8 x 57
 • Greutate (g): 58
 • Sistem de operare: Universal
 • Interfata: USB 3.2

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Bine ai venit în lumea soluțiilor de stocare la prețuri accesibile, care nu compromit performanța! Suntem încântați să îți prezentăm SSD-ul extern WD Elements SE 480GB — un SSD extern excepțional care combină accesibilitatea și funcționalitatea. În calitate de companie dedicată furnizării de soluții bazate pe valoare, suntem încântați să îți împărtășim acest dispozitiv de stocare remarcabil.

Imaginează-ți asta: ești o persoană care apreciază atât calitatea, cât și accesibilitatea. Apreciezi să găsești pietre prețioase ascunse care oferă performanțe excepționale, fără a sparge banca. Acum, imaginează-ți o soluție de stocare care se potrivește bugetului tău, oferind în același timp viteze de transfer de date fiabile și rapide. Introduceți SSD-ul WD Elements SE.

SSD-ul WD Elements SE nu este doar un dispozitiv de stocare accesibil; este o cheie care deblochează lumea digitală. De fiecare dată când transferi fișierele, îți dă un sentiment de satisfacție, știind că ai făcut o investiție înțeleaptă fără a compromite calitatea. Această conexiune personală îl transformă într-un însoțitor de încredere care îți susține stilul de viață digital.

Să vorbim despre performanță. Echipat cu tehnologie USB 3.0, SSD-ul WD Elements SE oferă viteze rapide de transfer de date, asigurând transferuri rapide și eficiente de fișiere. Indiferent dacă faci copii de rezervă pentru documente importante, stochezi fișiere multimedia sau porți biblioteca digitală cu tine, acest SSD oferă o experiență fluidă și fără întreruperi.

Prețul accesibil nu înseamnă compromiterea durabilității. SSD-ul WD Elements SE este proiectat pentru a rezista rigorilor utilizării de zi cu zi, făcându-l o soluție de stocare fiabilă și de lungă durată. Acesta devine un partener de încredere, păstrând datele tale valoroase și asigurându-te că amintirile și fisierele importante sunt în siguranță.

SSD-ul WD Elements SE este mai mult decât un simplu dispozitiv de stocare – este un memento că nu trebuie să spargi banii pentru a accesa tehnologie de calitate. Se aliniază cu valorile tale personale de a găsi soluții inteligente și accesibile care să-ți îmbunătățească viața digitală.

În concluzie, recomandăm din toată inima SSD-ul extern WD Elements SE 480GB tuturor persoanelor conștiente de valoare care caută o opțiune de stocare accesibilă și fiabilă. Acest SSD nu este doar o alegere prietenoasă cu bugetul – este o investiție inteligentă care îți permite să stochezi și să transferi datele cu ușurință. Cu echilibrul său între accesibilitate, performanță și durabilitate, SSD-ul WD Elements SE este alegerea perfectă pentru cei care doresc cea mai bună opțiune ieftină. Îmbrățișează acest dispozitiv transformator și experimentați puterea stocării la prețuri accesibile.

Specificații

 • Capacitate: 1 TB
 • Tip memorie: NVMe
 • Dimensiune (W x D x H): 85 x 8 x 57
 • Greutate (g): 58
 • Sistem de operare: Universal
 • Interfata: USB 3.2

Avantaje:

Dezavantaje:

Ghid de cumpărare 2024: Cum să alegi cel mai bun SSD extern din Romania

După cum poți vedea mai sus, există o mare varietate de SSD-uri externe portabile din care să poți alege. Pe măsură ce faci cumpărături, va trebui să acorzi atenție capacității, dimensiunii și greutății și interfeței sau conexiunii unității la computer, precum și dacă ai nevoie de una cu o carcasă robustă.

Vezi și ghidul nostru pentru cel mai bun SSD.

De ce să alegi cel mai bun SSD extern?

În primul rând: Iată de ce dorești un SSD extern față de un hard disk. Spre deosebire de un hard disk, care stochează date pe acele platouri rotative accesate de un cap magnetic în mișcare, o unitate SSD extern folosește o colecție de celule de memorie flash „persistente” pentru a salva datele. Acestea sunt similare cu siliciul care alcătuiește memoria RAM a unui computer, dar îți păstrează datele atunci când alimentarea electrică este întreruptă.

Vezi și ghidul nostru pentru cel mai bun hard disk.

Ce ssd extern să cumpăr în 2023?

Noi considerăm că cea mai bună variantă de SSD extern este SSD extern Samsung T7 portabil. Este un SSD universal pe care îl poți folosii oriunde. Pentru mai multe detalii vezi recenzia noastră de mai sus.

SSD-uri externe bune cu rata de transfer și viteza de citire

Deoarece hard disk-urile sunt dispozitive mecanice care folosesc tehnologie matură, poți obține cantități relativ mari de capacitate de stocare pentru bani. Dar aceeași tehnologie care face ca hard disk-urile să fie o valoare tentantă devine cea mai mare responsabilitate a lor atunci când sunt folosite în deplasare. Dacă scapi unitatea, poți deteriora mecanismul interior și poți face datele inaccesibile. În schimb, dacă zguduiești un SSD extern în timp ce citești sau scrii date, nu există niciun risc ca fișierele tale să devină corupte și imposibil de citit.

Este un SSD extern mai rapid decât un hard disk extern?

Da: Din nou, hard disk-urile sunt mai lente, deoarece trebuie să îți acceseze fizic datele. Cât de mult mai rapid este să citești datele din celulele flash decât din anumite puncte de pe platourile rotative? Debitul tipic pentru hard disk-urile de consum este în intervalul de la 100 MBps la 200 MBps. (Un factor este rata de centrifugare – printre unitățile externe, unitățile de 5.400 rpm sunt mai comune și mai accesibile decât 7.200 rpm.)

Ce este un SSD extern pe USB și ce îl recomandă

Rezultatele noastre tipice ale testelor de referință chiar și pentru un SSD extern standard indică viteze de peste 400 MBps sau chiar 540 mb. Practic, acest lucru înseamnă că puteți muta gigaocteți de date (de exemplu, un lungmetraj de 4 GB sau fotografii de familie în valoare de un an) pe SSD-ul dvs. extern în câteva secunde, mai degrabă decât în ​​minutele necesare cu un hard disk extern.

Top SSD portabil

SSD-urile externe sunt acum ușor disponibile și mai ieftine decât erau acum câțiva ani, dar probabil va mai trece ceva timp până când vor înlocui complet hard disk-urile. Unitățile externe mai mari din punct de vedere fizic, concepute pentru a rămâne pe biroul tău sau într-un dulap de server, încă mai folosesc în interior unități de plată de 3,5 inchi, profitând de capacitățile lor mai mari și de prețurile mult mai mici pe gigabyte în comparație cu SSD-urile.

Care este cea mai bună interfata SSD extern? SSD-uri externe pentru Apple si Macbook

Unitățile SSD externe sunt, în esență, SSD-uri interne (același gama care alimentează laptopurile sau trăiesc în interiorul desktopurilor) cu o carcasă exterioară și unele electronice de legătură. Ca rezultat, unitățile externe folosesc unul dintre cele două „tipuri de magistrală” interne care, parțial, le dictează viteza maximă: Serial ATA (SATA) sau PCI Express (PCIe). Acesta din urmă este de obicei asociat în zilele noastre cu Non-Volatile Memory Express (NVMe), un protocol care este optimizat pentru caracteristicile SSD-urilor și accelerează transferurile de date.

Unitățile bazate pe SATA tind să fie puțin mai ieftine; sunt, de asemenea, mai lente, dar foarte bune pentru aplicațiile de zi cu zi ale majorității utilizatorilor. SSD-urile bazate pe SATA depășesc de obicei aproximativ 500 MBps pentru viteze maxime de citire și scriere, doar puțin sub plafonul interfeței USB 3.0. (Multe mai multe despre asta într-un moment.) Cu toate acestea, dacă vei transfera adesea fisierele mari, cum ar fi videoclipuri, este posibil să dorești să cauți un SSD extern bazat pe PCIe/NVMe. Acest lucru se leagă și de portul la care îți vei conecta SSD extern.

Care este tipul de USB potrivit pentru SSD extern? Capacitatea unui SSD extern pe USB

Probabil, mai important decât tipul de mecanism de stocare în interiorul unui SSD extern este modul în care acesta se conectează la computer sau Mac. Aproape toate SSD-urile externe de astăzi se conectează fie la un port USB type c, fie la un port Thunderbolt 3 sau 4.

Din păcate, există destule arome diferite de USB type c pentru a vă face capul să se învârtească – agravat de nomenclatura confuză din jurul USB în zilele noastre. De exemplu, standardul USB 3.2 de astăzi este identic cu USB 3.1, pur și simplu redenumit. (Devine și mai confuz cu cel mai recent tip de USB: viitorul USB4 va absorbi Thunderbolt.) Acestea fiind spuse, vei vedea în continuare terminologia USB mai veche pe PC sau Mac și pe multe SSD-uri, așa că trebuie să știi ce termen se corelează la ce.

Cât de sigur este un SSD extern pe USB?

În general un SSD extern pe USB este foarte sigur. Pentru început, poți uita de USB 2.0, a cărui lățime de bandă teoretică de 60 de megaocteți pe secundă (60 MB s) este un blocaj chiar și pentru o unitate de plată. (Aceste porturi încă există pe desktop-uri și laptopuri, dar nu utilizați unul cu nicio unitate portabilă. Toate SSD-urile externe cu interfață USB vor suporta o oarecare aromă de USB 3.) Portul cel mai frecvent utilizat la capătul computerului pentru unitățile externe dintre toate stripes este USB 3.0, care oferă o lățime de bandă maximă teoretică de 640 MB s. Până de curând, vitezele de transfer în lumea reală ale majorității SSD-urilor au depășit undeva în intervalul de 450 MB s sau mai puțin, așa că aceste porturi erau bune.

Top SSD extern

Pe lângă 640MBps, vei vedea și rata teoretică a datelor USB 3.0 descrisă ca 5Gbps. (Adică gigabiți, nu gigaocteți, pe secundă.) De asemenea, poți vedea această interfata numită „USB 3.1 Gen 1” sau „SuperSpeed ​​USB 5Gbps” (în practică, toate trei sunt același lucru), pentru a o diferenția de „USB 3.1 Gen 1”. 2” sau „SuperSpeed ​​USB 10Gbps”, care ridică plafonul la (ai ghicit!) 10Gbps. USB 3.1 Gen 2 este cea mai recentă versiune disponibilă pe scară largă în SSD-urile externe pentru consumatori la acest articol. SSD-urile externe PCIe pot profita de lățimea de bandă suplimentară de 5 Gbps, dar trebuie să ai un port USB care să accepte specificațiile pentru a vedea beneficiul vitezei suplimentare. (Și da, vorbim despre „USB 3.1” spre deosebire de „USB 3.2”. Suportați-ne.)

Pot folosi Thunderbolt pentru un SSD extern?

Cele două versiuni de astăzi ale interfeței Thunderbolt, Thunderbolt 3 și 4, fiecare oferă o lățime de bandă superioară de 40 Gbps. (Îmbunătățirile cu Thunderbolt 4 peste 3 implică securitate, transmisie de putere pentru încărcarea unui laptop și rezoluție mai mare a afișajului pentru monitoarele conectate, nu viteză.) Porturile compatibile se găsesc pe toate MacBook-urile de ultimă generație și pe un număr tot mai mare de modele midrange până la upscale. Laptop-uri Windows. Conectorul fizic este același cu USB-C, dar SSD-urile Thunderbolt nu sunt compatibile cu porturile USB Type-C care nu au suport Thunderbolt; caută simbolul fulgerului de lângă port.

Thunderbolt este cea mai puțin obișnuită interfață SSD externă, iar unitățile care o folosesc sunt adesea orientate către utilizatorii Mac, deoarece laptopurile macOS au trecut mai repede decât rivalii lor Windows la Thunderbolt. Îl veți găsi pe unități cu hotărâre concentrate pe viteză, cum ar fi Samsung Portable SSD X5 și unele unități specializate în stil desktop care pot conține mai multe SSD-uri într-un format RAID.

Portul USB fizic: USB Type-A vs. usb c și multe altele

Ai oboseală interfață încă? Din păcate, acesta nu este ultimul lucru de luat în considerare în jurul USB și Thunderbolt!

Viteza de transfer a unui SSD extern pe USB și rata de transfer

Porturile USB fizice din partea sistemului iau în prezent forma USB Type-A (tipul dreptunghiular familiar, mai vechi) și USB c (mai mic și aproximativ oval). Acest tip fizic nu este neapărat un indicator al specificației specifice de rată de transfer USB suportată de portul. Dar trebuie să te asiguri că poți conecta ceea ce primești.

Capacitatea unui SSD extern pe USB

Multe SSD-uri vin cu cabluri pentru ambele tipuri (Type-A și usb c) la capătul computerului sau un cablu plus un adaptor. Două cabluri complete sunt, în general, cel mai bine, deoarece adaptoarele pot fi incomode și ușor de pierdut. Veți dori să potriviți ceea ce vine în cutie cu porturile pe care le are computerul dvs. (și pe care le are gratuite). De asemenea, specificațiile meciului; cheltuirea suplimentară, de exemplu, pentru un SSD USB 3.2 Gen 2 de 10 Gbps dacă aveți doar porturi capabile de 5 Gbps poate fi inutilă.

Cele mai bune caracteristici și viteza de citire

Într-adevăr, dacă transportați unitatea în mod frecvent, veți dori cel puțin să acordați atenție cât de rezistentă este unitatea. Unele modele includ bare de protecție din plastic, iar unele chiar îndeplinesc standardele militare de protecție împotriva șocurilor și a prafului. Căutați suport pentru evaluările de protecție la intrare, cum ar fi IP68, explicat la linkul anterior.

Și, bineînțeles, dacă îți iei mașina cu tine, vrei să arate frumos. Unele vin în mai multe culori, în timp ce majoritatea sunt suficient de mici și subțiri pentru a fi puse în buzunarul cămășii.

Poate singurul lucru pe care nu trebuie să-l căntărești prea mult este garanția. Dacă unitatea dvs. se rupe pentru că ați deteriorat-o, probabil că garanția nu o va acoperi. Chiar dacă unitatea se defectează din cauza unui defect de fabricație, majoritatea garanțiilor pur și simplu înlocuiesc unitatea și nu acoperă costul serviciilor de recuperare care încearcă să îți salveze datele de pe dispozitiv. O garanție lungă este bună și bună, dar valoarea reală a unei unități constă de obicei în ceea ce ai pe ea my passport.

Top SSD externe Bucuresti - Cel mai bun SSD extern 500 GB, SSD extern 1 TB, SSD extern 2TB si 4 TB

COST PE GIGABYTE. Modul de a calcula valoarea relativă pe unități ca acestea este să efectuați niște calcule simple și să calculați costul pe gigaoctet pe baza prețului unei anumite unități în ziua în care faceți cumpărături. Deoarece prețul SSD fluctuează tot timpul, valoarea relativă o face, de asemenea. 2 TB sau 4 TB este foarte mult.

În general, cu cât capacitatea unei unități este mai mare, cu atât va fi mai ieftină per gigabyte. Dar asta nu este întotdeauna adevărat; uneori, unitățile cu cea mai mare capacitate vin la un preț suplimentar pe gigabyte. Subsolul pentru SSD-urile externe bugetare la această scriere a fost de aproximativ 12 până la 15 cenți pe gigaoctet, în principal de la furnizori de al doilea sau al treilea nivel. Calculați prețul de bază atunci când comparați o serie de unități.

RUGGEDIZARE. Gradul de robustețe variază de la o unitate la alta, unități precum ADATA SE800 fiind lider în acest moment printre SSD-urile externe la prețuri convenționale. Certificarea IP68 este o specificație bună de căutat dacă sunteți serios în privința unităților rezistente la apă și praf.

Poți pune un SSD într-o carcasa externă? Top SSD extern

Dacă niciuna dintre unitățile pe care le-am selectat pentru această rezumare nu vă sună atrăgător (sau dețineți deja un SSD intern suplimentar), mai există o opțiune disponibilă: carcasele SSD. Acestea sunt carcase din plastic sau metal în care îți poți pune propria unitate SATA de 2,5 inchi sau M.2 SSD pe care să o iei cu tine în deplasare.

Carcasele vin în factori de formă de 2,5 inchi (în care ați pune un SSD SATA de 2,5 inchi) sau M.2. SSD-ul M.2 în stil stick este mult mai mic și mai ușor, dar să știți că unitățile M.2 vin în ambele variante de magistrală SATA și PCIe. Trebuie să vă asigurați că carcasa dvs. acceptă tipul de magistrală de unitate M.2 pe care o introduceți.

De asemenea, doar pentru că ați pus o unitate PCIe NVMe într-o carcasa nu înseamnă că ar trebui să vă așteptați ca aceasta să meargă mai repede decât un SSD extern standard. Orice unitate plasată într-o carcasa este încă supusă vitezei USB de vârf suportate de electronicele și controlerul proprie ale carcasei și de protocolul USB acceptat de portul la care îl conectați.

Deși există excepții, majoritatea carcaselor nu sunt la fel de durabile sau robuste precum sunt SSD-urile portabile de producători majori. Acesta poate fi un dezavantaj pentru cei care își duc SSD-urile în medii periculoase (gândiți-vă la fotografi cu animale sălbatice sau primii respondenți), așa că asigurați-vă că înainte de a merge pe acest traseu, știți la ce va fi expus unitatea dvs. Datele dvs. ar putea fi expuse unui risc mai mare de corupție decât ar fi într-un SSD creat special pentru a rezista elementelor.

SSD Extern Portabil Rapid + TOP 6 - Recomandare / Sfaturi Achiziție

Cel mai bun SSD extern ale noastre variază foarte mult ca caracteristici și preț în lei, dar toate ar trebui să ofere o mulțime de viteză și liniște sufletească, dacă asta este ceea ce dorești de la stocarea portabilă. Recenziile noastre rezumate de mai sus și graficul cu specificații de mai jos îți vor expune cu siguranță cel puțin un model care este cel mai bun ssd extern pentru tine.

Întrebări frecvente despre cele mai bune tastaturi

Un SSD extern (Solid State Drive) este un dispozitiv de stocare portabil care utilizează memorie flash cu stare solidă pentru a stoca și a prelua date. Oferă viteze de transfer de date mai rapide și performanțe mai fiabile în comparație cu hard disk-urile tradiționale.

SSD-urile externe oferă mai multe beneficii pentru creatorii YouTube, inclusiv timpi mai rapidi de editare și redare a videoclipurilor, redare mai fluidă în timpul editării și transferuri mai rapide de fișiere. De asemenea, oferă spațiu de stocare suplimentar pentru fisierele și proiectele dvs. video.

SSD-urile externe au mai multe avantaje față de hard disk-urile tradiționale, inclusiv viteze mai rapide de citire și scriere, consum mai mic de energie, dimensiune fizică mai mică, greutate mai mică și durabilitate sporită datorită lipsei părților în mișcare.

Majoritatea SSD-urilor externe se conectează la computer printr-o interfață USB, cum ar fi USB 3.0 sau USB-C. Pur și simplu faci o conectare cu SSD-ul într-un port USB disponibil de pe computer și va fi recunoscut ca un dispozitiv de stocare suplimentar.

Da, majoritatea SSD-urilor externe sunt compatibile atât cu sistemele de operare Windows, cât și cu Mac. Cu toate acestea, este important să verificați specificațiile produsului sau să vă consultați cu producătorul pentru a asigura compatibilitatea.

Capacitatea de stocare de care aveți nevoie depinde de factori precum lungimea și calitatea videoclipurilor dvs. Ca un ghid general, un videoclip cu rezoluție mai mare (de exemplu, 4K) va necesita mai mult spațiu de stocare decât un videoclip cu rezoluție mai mică (de exemplu, 1080p). Luați în considerare nevoile dvs. de editare și cerințele de stocare video proiectate atunci când selectați un SSD extern.

Friendly and carefree funny bearded gay man in grey sweater edit profile picture online dating app

Marcel Popa

Blogger

Marcel Popa este editorul șef  al Top Electronice și a acoperit tehnologia de peste 5 de ani. În plus față de supravegherea direcției Top Electronice, Marcel Popa este specializat în acoperirea tuturor lucrurilor mobile, după ce a revizuit zeci de smartphone-uri și alte gadget-uri.

Abonează-te!

Obține acces instantaneu la știri de ultimă oră, cele mai tari recenzii, oferte excelente și sfaturi utile.

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.