Top Electronice

Cea mai bună dronă din 2024: top 12 drone bune și ieftine pentru începători sau profesionale

Când cumperi prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil să câștigăm un comision de afiliat care ne ajuta la finanțarea activităților noastre și la testarea celor mai bune produse pe care să le achiziționezi.  Detalii aici.

Tabel de conținut
Cea mai buna drona

Captează imagini clare și cinematografice din ceruri cu cea mai buna drona. Dronele sunt o minune în lumea fotografiei, permițând fotografilor să captureze cu ușurință imagini din unghiuri la care nu au mai avut acces până acum. Și, acestea au devenit instrumente vitale, în special pentru shooter-ul de peisaj și arhitectură și videografi.

Atingerea celui potrivit necesită o cercetare atentă și o luare în considerare a nevoilor și bugetului tău specifice. Dar, într-un cer vast de modele, unele s-au dovedit a fi mai bune decât altele. Alegerea ta ideală de dronă este determinată de nivelul de calificare și buget, desigur, dar opțiunile de top trebuie să bifeze și câteva lucruri vitale de pe listă.

Atunci când alegi cea mai buna drona pentru tine, trebuie să iei în considerare și lucruri precum cât de ușor și perfect este să zbori și dacă are moduri automate pentru fotografiere stabilă, dar creativă.

Am petrecut sute de ore testând cele mai bune drone și ne-am stabilit preferatele în lista de mai jos. Acoperind o gamă largă de dimensiuni, abilități și caracteristici – inclusiv cele mai bune drone pentru începători, lista noastră este concepută pentru a ajuta fiecare cumpărător să demareze, detaliind avantajele și dezavantajele fiecărei alegeri.

ProdusPreț
1. Drona DJI Mini 3 PROVezi Prețul
2. Drona DJI Mini 3Vezi Prețul
3. Drona DJI Mavic 3 ClassicVezi Prețul
4. Drona DJI Mavic Air 2SVezi Prețul
5. Drona DJI Mini 2Vezi Prețul
6. Drona DJI Avata ProVezi Prețul
7. Drona DJI Mavic Air 2Vezi Prețul
8. Drona Dji TelloVezi Prețul
9. Drona Autel EVO Nano+Vezi Prețul
10. Drona DJI Phantom 4 pro V2.0Vezi Prețul
11. Drona, FIMI, X8 MiniVezi Prețul
12. Drona Firestorm HS200Vezi Prețul
 
4.8/5

Cea mai buna drona pentru majoritatea oamenilor

DJI Mini 3 Pro este cea mai puternică și, în cartea noastră, cea mai buna drona compactă pe care o poți cumpăra. Are un preț premium, dar Mini 3 Pro este un upgrade uriaș pentru Mini 2 (vezi mai jos), dacă poți justifica costul suplimentar. Pentru bani, primești o cameră mult superioară, senzori de evitare a obstacolelor și o serie de funcții pe care le-ai găsi în mod normal doar la dronele mai mari.

În testele noastre, senzorul de 12,1 MP de 1/1,3 inchi al lui Mini 3 Pro a produs o calitate excelentă a imaginii cu o manipulare ISO ridicată impresionantă. Vei găsi foarte puțin zgomot până la ISO maxim 6400, în timp ce combinația dintre un obiectiv luminos f/1.7 și tehnologia ISO nativă duală înseamnă că performanța la lumină scăzută este impresionantă pentru o dronă atât de mică. Evitarea obstacolelor tridirecționale a dronei a funcționat bine în timpul testării și ne-a plăcut în mod deosebit capacitatea sa de a fotografia în portret fără tăiere. Dacă te poți întinde la noul controler DJI RC, acesta este cel mai bun pachet prietenos cu rucsacul pentru fotografii și videoclipuri aeriene, cu excepția niciunui.

Specificații:

  • Greutate: 249 g
  • Controler: Da (disponibil fără)
  • Rezoluția camerei: 12,1 MP
  • Timp de zbor: 34 minute
  • Interval: 8 km-12 km
  • Rezolutie video: Full HD UHD, 4K, 2.7K

Avantaje:

Dezavantaje:

4.1/5

Cea mai buna drona de buget dacă nu ai nevoie de evitarea obstacolelor

Dacă nu ai nevoie de asigurarea evitării coliziunilor, Mini 3 este cea mai buna drona de buget pe care o poți cumpăra. Mică, ușoară și mai accesibil decât Mini 3 Pro, oferă o calitate identică a imaginii fratelui său mai costisitor. Cu condiția să ai încredere că vei naviga pe obstacolele în timpul zborului fără asistență automată, este o dronă de înaltă calitate capabilă să capteze imagini excelente JPEG și brute, precum și videoclipuri 4K la până la 30 fps. În mod util, senzorul său de 12 MP se poate roti și pentru a fotografia în portret.

Lipsa profilurilor Log limitează atractia acestuia pentru profesioniști, în timp ce absența urmăririi subiectului marchează un alt downgrade față de versiunea Pro. Acestea fiind spuse, Mini 3 dispune în continuare de Quickshots, care le permit începătorilor să capteze filmări cinematografice folosind trasee de zbor automatizate. Am găsit că este o dronă ușor de pilotat cu controlerul opțional, cu senzori de vedere în jos și GPS pentru a ajuta la hovering. Trecerea la Mavic 3 Classic ar aduce o calitate mai bună a imaginii și o stabilitate sporită în condiții de vânt, dar cu timpi decente de zbor în lumea reală de 25 de minute, Mini 3 bifează toate căsuțele cheie pentru cumpărătorii cu buget redus.

Specificații

  • Greutate: 248 g
  • Controler: Da (disponibil fără)
  • Rezoluția camerei: 12 MP
  • Timp de zbor: 38 minute
  • Interval: 6-10 km
  • Rezolutie video: Full HD UHD, 4K, 2.7K

Avantaje:

Dezavantaje:

5/5

Cea mai buna drona premium

Cauți cea mai puternică drona cu camera compactă din jur? DJI Mavic 3 este. Această centrală aeriană are în fața o cameră dublă care combină un senzor mare de 20 MP Four Thirds cu un teleobiectiv la îndemână de 162 mm. Mavic 3 se încadrează în toate acestea într-un pachet prietenos cu rucsacul, despre care am fost surprinși să aflăm că este oarecum mai ușor decât modelul Mavic 2 Pro pe care se bazează.

Alte îmbunătățiri față de predecesorul său includ o durată de viață a bateriei de 46 de minute (în realitate, aproximativ o jumătate de oră de timp real de zbor) și capacitatea de a filma videoclipuri 5K/50p sau 4K/120p slow-mo. Faceți upgrade la pachetul DJI Mavic 3 Cine și vei primi 1 TB de stocare internă, un controler DJI RC Pro foarte elegant și capacitatea de a filma în format Apple ProRes 422 HQ. Desigur dacă vrei o dronă mai mică poți încerca modelul DJI Mavic Mini.

Câteva actualizări mari de firmware au adăugat în sfârșit lustruirea și setul de caracteristici pe care ne așteptam să le vedem de la Mavic 3 la lansare, făcându-l cea mai bună dronă cu cameră pentru o calitate a imaginii (dacă nu valoarea sau portabilitatea).

Specificații

  • Greutate: 895 g (Mavic 3 Cine, 899 g)
  • Controller: Da
  • Rezoluția camerei: 20 MP
  • Timp de zbor: 46 minute
  • Interval: 15 km (FCC), 12 km (CE)

Avantaje:

Dezavantaje:

4.5/5

Cea mai buna drona cu camera foto

Nu mai este cea mai nouă drona cu camera din gama DJI și recent și-a pierdut locul numărul unu în fața DJI Mavic Mini 3 Pro de mai sus, dar Air 2S rămâne o alegere excelentă dacă calitatea imaginii este mai importantă pentru tine decât dimensiunea. Această dronă are același senzor de 20MP de 1 inch ca și cel din vechiul Mavic 2 Pro, ceea ce îi conferă puteri mai mari de adunare a luminii decât Mini 3 Pro și un design compact, pliabil. Este o combinație pe care ne-a plăcut în recenzia noastră, făcând din Air 2S alegerea noastră cea mai bună pentru pasionații și profesioniștii care chiar au nevoie de acel senzor mai mare.

Noul Mini 3 Pro (vezi mai sus) este și mai mic, dar camera acestei drone este și mai bună. Capacitatea de a filma videoclipuri de 5,4K la 30fps vă oferă o flexibilitate creativă suplimentară și acceptă o opțiune utilă de zoom digital (chiar dacă am recomanda utilizarea acestuia doar la zoom 2x). Îmbunătățiți capacitatea de a filma 1080p la 120fps și o performanță ISO ridicată impresionantă și aveți o mașină de zbor superbă, completă, care se înalță deasupra rivalilor săi medii. Totuși, cei cu un buget mai restrâns ar trebui să ia în considerare Mavic Air 2.

Specificații

  • Greutate: 595 g
  • Controller: Da
  • Rezoluția camerei: 20 MP
  • Timp de zbor: 31 minute
  • Interval: 8 km-12 km
  • Rezolutie video: Full HD, UHD, 4K, 2.7K, 5.4K, Zoom optic

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Cea mai buna drona pentru incepatori

Aceasta este o drona ultra-compactă care este atât de mică și ușor de utilizat încât o poți scoate din buzunarul unei jachete și o poți lansa în câteva secunde.

De atunci a fost succedat de DJI Mavic Mini 3 Pro, dar rămâne la vânzare ca o alternativă mai accesibilă la acel model. Acest lucru o face una dintre cele mai bune drone pentru începători pentru cei care doresc să captureze videoclipuri 4K fără vrăjitoriile high-tech ale dronelor DJI mai scumpe care domină lista noastră de cele mai bune drone.

Designul pentru aceasta drona cu camera este practic identic cu cel al lui Mavic Mini, dar ceea ce a fost reînnoit este acel controler, care este frumos simplificat și oferă o experiență îmbunătățită.

În general, DJI Mini 2 este drona cu camera de nivel de intrare perfectă pentru începătorii care doresc să se familiarizeze cu zborul, capturarea și editarea vederilor de ochi de păsări ale peisajelor frumoase și ale orașelor (unde este permis). Spre deosebire de Mavic Mini original, Mini 2 oferă rezoluție 4K, deși are o dimensiune mai mică a senzorului decât Mini 3 Pro și nu are senzori de evitare a obstacolelor. Dar indiferent pentru care optezi, nu vei fi dezamamăgit, atâta timp cât ești bucuros să fotografiezi în orele de lumină mai strălucitoare.

Specificații

  • Senzor: CMOS de 1/2,3 inchi, 12 MP
  • Obiectiv: f/2.8, echivalent 24 mm (fov 84 de grade), Zoom optic
  • Greutate: 249 g
  • Video: 4K/30p, 1080/60p (rata de biți de 100 Mbps), Full hd
  • Fotografii: 12MP (JPEG și brut)
  • Timp de zbor: 31 de minute per încărcare
  • Transmisie: transmisie OcuSync 2.0
  • Dimensiuni (pliat): 131x81x58 mm

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Cea mai buna drona rezistentă

Dronele FPV (sau vizualizare la persoana intai) sunt mai multe lucruri de nisa decat dronele mai linistite din aceasta lista, dar sunt minunate pentru a zbura – iar DJI Avata este cel mai bun pentru incepatorii care doresc sa se apuce de acest stil din ce in ce mai popular de antena. realizarea de filme. Folosind o combinație de controler de mișcare DJI și una dintre cele două variante ale sale de ochelari DJI, poți zbura în interior sau în exterior în timp ce înregistrezi videoclipuri impresionante 4K/60p.

Revizuirea noastră a găsit o decizie de design deosebit de frustrantă – plasarea unui slot pentru card microSD în interiorul uneia dintre inelele lamei Avata. În rest, am găsit că este impresionant de rezistentă la impact – în principal datorită acelor apărători de elice – și ușor de zburat, după câteva curse de antrenament. Decizia ta principală va fi dacă să optezi pentru controlul de mișcare DJI, care vede drona răspunde la mișcările mâinii tale, sau să plătești suplimentar pentru telecomandă FPV mai standard DJI. Tradiționaliștii o vor prefera pe cea din urmă, dar unii ar putea găsi pad-ul de mișcare mai intuitiv.

În orice caz, vei putea zbura cu Avata la viteze maxime de 60 mph, în timp ce înregistrezi niște imagini unice. Tragatorii profesionisti vor bucura de suport pentru profilul D-Cinelike „plat” al DJI, pentru gradarea culorilor ulterior. Și atâta timp cât ești conștient de limitările sale (cum ar fi nevoie de un „observator” alături de tine dacă fotografiile în aer liber), DJI Avata este o alegere ideală pentru piloții FPV în vârstă.

Specificații

  • Greutate: 410 g
  • Controler: Da
  • Rezoluția camerei: 48MP
  • Dimensiunea bateriei: 2.420 mAh
  • Raza de acțiune: 10 km (FCC), 2 km (CE), 6 km (SRRC)

Avantaje:

Dezavantaje:

4.6/5

Cea mai buna drona pentru pasionați de zbor

Anterior, drona noastră numărul unu, Mavic Air 2 a fost scos din lumina reflectoarelor de sosirea DJI Air 2S (vezi numărul unu) și Autel Evo Lite+ (mai sus). Dar nu ar trebui să o excludeți ca opțiune – la urma urmei, în recenzia noastră, l-am numit „punctul favorabil” polivalent al dronelor. Este mai accesibil decât Air 2S și s-ar putea să ți se potrivească mai bine, dacă nu ai nevoie de senzorul mai mare de 1 inch al noului model.

Înregistrează în continuare videoclipuri 4K/60p, se mândrește cu un timp de zbor impresionant de 34 de minute și are o rază de acțiune maximă comparabilă de 10 km. Obți, de asemenea, aceeași bunătate de urmărire a subiectului ca și Air 2S, un timp de zbor puțin mai lung de 34 de minute și acel design pliabil la îndemână și compact. Deși ne-am extinde la Air 2S dacă poți, datorită senzorului său mai mare și zoom-ului digital util, Mavic Air 2 rămâne o opțiune de mare valoare care merită luată în considerare.

Specificații

  • Greutate: 570 g
  • Controller: Da
  • Rezoluția camerei: 12 MP
  • Dimensiunea bateriei: 3.950 mAh
  • Raza de acțiune: 10 km

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Cea mai buna drona pentru fotografii cu lumină scăzută

DJI Mini 3 Pro rămâne alegerea noastră de top în categoria dronelor sub 250 g, dar coloratul Evo Nano+ nu este departe. Testele noastre au constatat că senzorul său îl depășește pe DJI Mini 2, în special în situații de lumină scăzută, și că poate face față bine condițiilor de vânt pentru o drona atât de mică.

La fel ca DJI Mini 2, din păcate, nu există nicio urmărire a subiectului și nici un suport API pentru a-l face compatibil cu aplicații terțe. Dar, în rest, Evo Nano+ este o drona compactă superbă, mai ales dacă ai nevoie de una care să scadă sub limita de greutate de 250 g, care în multe regiuni poate afecta locul în care o zbori.

Am descoperit că a produs videoclipuri și fotografii 4K/30p uimitoare, iar Autel Fly s-a îmbunătățit considerabil de când am analizat prima dată drona. Dacă cauți o drona mică și o alternativă DJI, atunci Evo Nano+ ar trebui să fie în partea de sus a listei tale de dorințe.

Specificații

  • Rezoluția camerei: 12,5 MP, Zoom optic
  • Raza de acțiune: 16,8 km
  • Greutate: 249 g
  • Dimensiune baterie: 2250 mAh
  • Controler: Da

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Cea mai buna drona ieftină pentru incepatori

Simplu, ușoară și accesibilă, Dji Tello este proiectată pentru a fi o drona distractivă pentru cei începători. Și în ciuda prețului său bugetar, Tello oferă o mulțime: bateria are o durată rezonabilă de zbor de 13 minute, în timp ce senzorii de lumină orientați în jos îi permit lui Tello să plutească pe loc și să efectueze câteva trucuri automate.

Revizuirea noastră a constatat că calitatea imaginii de la camera de 5 MP montată pe nas este mai puțin impresionantă, cu o gamă dinamică limitată și artefacte de compresie vizibile la transmiterea în flux video HD 720p. Deoarece videoclipul este transmis direct către smartphone-ul tău, rata de cadre este afectată de orice scădere a puterii conexiunii.

Acestea fiind spuse, aplicația este înviorător de simplă și reprezintă o modalitate simplă de a pilota Tello, cu o configurație pe ecran cu două stick-uri, care răspunde în mod satisfăcător. Distanța teoretică este de 100 m, dar 30-40 m este mai realistă – ceea ce, având în vedere cum chiar și cea mai mică adiere poate arunca Tello de 80 g, nu este neapărat un lucru rău.

Ryze Tello este, în esență, o drona distractivă pentru a zbura într-o zi calmă, trecând rapid și reacționând rapid la intrările intuitive. Gama limitată este oarecum restrictivă, dar, cu condiția să nu te deranjeze videoclipurile agitate, este totuși cea mai bună dronă de pornire din jur.

Specificații

  • Greutate: 80 g
  • Controler: Opțional
  • Rezoluția camerei: 5 MP
  • Timp de zbor: 13 minute Rază: 100 m

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

O alegere prietenoasă pentru cei care au nevoie de un quadcopter robust și puternic

Gama Phantom de la DJI a fost seria care și-a dus cu adevărat dronele la noi culmi – și, deși Phantom 4 Pro V.20 nu este cel mai nou model din această listă, rămâne o opțiune bună pentru profesioniștii care au nevoie de ceva robust și de încredere pentru condiții de vânt. . Lansată în 2018, Phantom 4 Pro V2.0 a fost o actualizare importantă pentru Phantom 4, aducând evitarea obstacolelor mult îmbunătățite și moduri de zbor inteligente precum ActiveTrack. Senzorul său de 20MP de 1 inch poate înregistra, de asemenea, fotografii brute impresionante și videoclipuri 4K/60p la 100Mbps în profilul de culoare D-log.

Desigur, dimensiunea lui Phantom 4 Pro V2.0 (cântărește 1.375 g) înseamnă că nu este la fel de convenabilă ca Mavic 2 Pro pliabil, care are și un senzor de 20Mp de 1 inch. Dar aduce și un obturator mecanic (pentru a evita obturatorul rulant) și se mândrește cu o rată de cadre 4K mai mare decât fratele său mai mic. Cu o manevrabilitate excelentă și un timp de zbor de 30 de minute de care ne-am bucurat în recenzia noastră, cu siguranță merită să iei în considerare dacă trebuie să faci fotografi aeriene și videoclipuri de înaltă calitate pe vreme dificilă, care ar putea fi prea mult pentru Mavic 2 Pro.

Specificații

  • Greutate: 1375g
  • Controler: Da
  • Rezoluția camerei: 20MP
  • Dimensiunea bateriei: 6000mAh
  • Raza de acțiune: 8km

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

O alternativă 4K mai accesibilă la DJI Mini 2

Deși credem că DJI Mini 2 este cea mai bună mini drona în general, impresionantul FIMI X8 Mini este o alternativă mai accesibilă – și merită luată în considerare dacă nu poți ajunge la prețul lui Mini 2. În timpul testării, am constatat că filmează videoclipuri 4K de înaltă calitate, cu multe detalii, chiar dacă intervalul dinamic este limitat de înțeles, având în vedere senzorul relativ mic de 1/2,6 inchi. Și aplicația sa însoțitoare, deși este puțin aspră pe margini, este stabilă și oferă o gamă de moduri de zbor automatizate.

X8 Mini poate fi încărcată ușor prin USB-C și are un controler care este de fapt mai solid construit decât drona în sine. Dacă vrei doar o conexiune directă cu telefonul tău, există și un mod de zbor Wi-Fi de 5,8 Ghz (deși raza de acțiune este limitată la 100 m atunci când faci acest lucru). În ansamblu, FIMI X8 Mini oferă un raport calitate-preț bun și este o alternativă bună pentru DJI – chiar dacă nu este tocmai un minow tech, făcând parte din familia Xiaomi.

Specificații

  • Greutate: 258g
  • Controler: Da
  • Rezoluția camerei: 12MP
  • Dimensiunea bateriei: 3500mAh
  • Raza de acțiune: 8km

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Cea mai buna drona pentru copii

Drona Firestorm HS200 este o alegere excelentă atât pentru copii, cât și pentru adulți care caută o modalitate distractivă și fiabilă de a explora cerul. Echipată cu Wi-Fi și o cameră live de 2,4 GHz 4CH, poți captura cu ușurință imagini aeriene uimitoare la calitate HD. În plus, cu FPV (vizualizare la persoana întâi), poți experimenta fiorul zborului ca niciodată.

Una dintre caracteristicile remarcabile ale Firestorm HS200 este ușurința în utilizare. Cu modul fără cap, menținerea altitudinii și o funcție de pornire și aterizare la 360 de grade cu o singură tastă, această dronă este perfectă pentru începătorii care abia încep. În plus, drona este echipată cu un senzor de gravitație și un giroscop cu 6 axe pentru a asigura zboruri stabile și fluide.

Pachetul include, de asemenea, două baterii reîncărcabile, oferindu-vă până la 14 minute de timp de zbor per baterie. Aceasta înseamnă că poți petrece mai mult timp explorând și mai puțin timp așteptând încărcarea dronei.

Drona vine într-o culoare roșie strălucitoare și atrăgătoare, făcându-l ușor de observat pe cer. De asemenea, este ușor și compact, fiind ușor de transportat și depozitat atunci când nu este utilizat.

În general, drona Firestorm HS200 este o investiție excelentă pentru oricine dorește să experimenteze emoția de a zbura cu o dronă. Cu caracteristicile sale impresionante și designul ușor de utilizat, este sigur că va oferi ore întregi de distracție atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Specificații

  • Greutate: 146 g
  • Distanta maxima de operare: 100 m
  • Rezolutie senzor: 2 Mpx
  • Capacitate card de memorie: 4 GB

Avantaje:

Dezavantaje:

Ghid de cumpărare: Cum să alegi cele mai bune drone pentru tine

Dronele au schimbat jocul pentru fotografia aeriană și clipuri video. Anterior, trebuia să închiriezi un elicopter sau un avion pentru a face fotografii și clipuri video aeriene – dar nu și în prezent. Majoritatea dronelor sunt făcute pentru publicul larg.

Acum, oricine poate trimite o dronă zburând în cer, surprinzând fotografii epice de sus. Un singur lucru lipsește: știi ce să cauți într-o dronă? Dacă cumperi o dronă pentru prima dată, există multe lucruri de care ar trebui să fii conștient de locul în care ai voie să o pilotezi.

Găsește răspunsuri la cele mai arzătoare întrebări despre fotografia aeriană în ghidul nostru suprem pentru cumpărători de drone. Iată cum alegi cele mai bune drone profesionale și standard pentru tine.

Ce este o dronă?

Dronele sunt frații mai mici în miniatură, non-letal, al vehiculelor aeriene fără pilot (UAV). Aceste mașini zburătoare telecomandate sunt echipate cu senzori care detectează împrejurimile lor, folosind o tehnologie sofisticată pentru a le menține la nivel în timpul zborului. Dronele de curse sunt adesea întâlnite.

Dronele au sute de utilizări, de la transportul de mărfuri până la urmărirea faunei sălbatice și recunoașterea militară. Cu toate acestea, dronele de fotografiere aeriană capătă cea mai mare notorietate. Mai multe camere drone au apărut pe piață în urma dezvăluirii Parrot AR Drone în 2010, considerată prima dronă cu cameră controlată de un smartphone.

Cele mai bune drone sunt „multi-rotoare”, ceea ce înseamnă că au mai mult de două lame, cel mai popular tip fiind quadcopterele. După cum sugerează și numele, au patru elice, similare unui elicopter. În calitate de pilot, controlezi manual unde și cât de repede zboară drona ta folosind o telecomanda sau uneori smartphone-ul tău. Quadcopterele sunt ușor de manevrat și ideale pentru fotografierea aeriană și video.

Dronele cu aripă fixă, totuși, se ridică direct în aer, folosind energia cinetică pentru a merge înainte. Deși sunt excelente pentru a acoperi distanțe mari (chiar și cu durata de viață limitată a bateriei), cel mai important dezavantaj al lor este incapacitatea de a pluti, o caracteristică esențială pentru fotografia de peisaj.

Diferitele tipuri de drone

Drone de interior sau de jucărie

Acestea sunt drone grozave entry-level. Sunt accesibile, durabile și ideale pentru a învăța cum să zboare fără să îți faci griji că îți distrug noua achiziție. În plus, sunt sigure pentru a zbura în interior. Ne place drona DJI Tello.

Drone selfie

Ușoare și portabile, dronele selfie, cum ar fi drona DJI Mini 3, pot fi pliate sau depozitate în buzunar așa cum sunt. Mini-dronele au aproximativ aceeași dimensiune ca o cameră digitală, dar îți pot oferi o perspectivă ochi de pasăre asupra fiecărei scene.

Follow me

După cum sugerează și numele, aceste drone sunt programate să te urmărească în jur. Unele drone follow me sunt echipate cu trackere GPS, în timp ce altele folosesc senzori de vedere și tehnologie de recunoaștere facială (similar cu un iPhone).

Drone video

Dronele video precum drona DJI Mavic 3 sunt mai mari, mai grele și sunt concepute pentru a capta videoclipuri de înaltă calitate, cu funcții suplimentare, cum ar fi un cardan, care oferă stabilitate dronei, reducând mișcarea camerei. Pivotarea camerei va oferi operatorului o perspectivă unică a filmării dumneavoastră. O alternativă este DJI Mavic Mini. Aceste drone sunt echipate cu o camera video 4k în general.

Ah, și știi ce se spune despre dronele mari; bateriile mari oferă timp suplimentar de zbor.

Drone profesionale

Profesioniste în nume și natură, dronele din această categorie înregistrează imagini clare și imagini perfecte pentru uz comercial. Nu te lăsa păcălit de dimensiunile lor compacte: dronele profesionale sunt pline de funcții pe care fotografi le vor adora.

Ce trebuie să iei în considerare atunci când cumperi o dronă

#1 Durata de viață a bateriei

Durata de viata a bateriei este egală cu durata de zbor, adică cu cât bateria este mai mare, cu atât zborul este mai lung. Așadar, asigură-te că selectezi o dronă cu o durată bună de viață a bateriei. Cu toate acestea, deoarece capacitatea bateriei variază de la dronă la dronă, cel mai simplu mod de a zbura fără prea multe întreruperi este să investești în baterii de rezervă.

#2 Autonomie

Dronele nu pot zbura pentru totdeauna. Dincolo de durata de viață a bateriei, drona ta are doar o distanță finită pe care o poate parcurge înainte de a pierde conexiunea de la telecomanda. Asigură-te că verifici distanța de zbor a dronei înainte de a zbura. Viteza maxima va depinde de autonomia dronei, la fel și timpul de zbor.

# 3 Greutate

Asigură-te că verifici greutatea dronei. Datorită manevrabilității lor, dronele ușoare sunt ideale pentru a învăța să zboare. Cu toate acestea, acest lucru vine în detrimentul stabilității pe vremea vântului. Deși dronele mai grele sunt mai greu de controlat, ele sunt adesea echipate cu funcții suplimentare, oferind o calitate mai bună a imaginii.

# 4 Tipul de cameră al dronei tale

Nu orice dronă vine cu o cameră. În timp ce îți recomandăm să cumperi o dronă cu o cameră încorporată, dronele fără îți vor permite să montați orice tip de cameră vrei, cu condiția ca drona să poată zbura în continuare.

Dacă cumperi o dronă, compară numărul de megapixeli, rezoluția video și dacă poți controla unghiul camerei. Dacă ești un fotograf profesionist sau în devenire, poate vrei să cheltui puțin mai mult pe o dronă cu o calitate superioară a imaginii.

Drona DJI Mavic 3 (sau DJI Mavic Mini), de exemplu, dispune de o cameră Hasselblad care utilizează un senzor CMOS 4/3 de înaltă calitate, capabil să producă fotografii și videoclipuri strălucitoare de 20 MP la rezoluție de până la 5,1K și video 4K 120FPS. DJI Mavic 3 Cine acceptă, de asemenea, codificarea Apple ProRes 422 HQ, un profil D-Log Color pe 10 biți și un SSD de 1TB pentru stocare de mare viteză.

# 5 Opțiuni de înlocuire

Pentru a îți ușura viața, alege o dronă cu piese care pot fi reparate sau înlocuite. În acest fel, dacă se întâmplă ceva cu elicei, bateriile sau angrenajele, știi că drona ta va reveni în acțiune în curând.

#6 Format RAW/DNG

Îți editezi fotografiile în Lightroom sau Photoshop? Vei dori o cameră de dronă care poate filma imagini RAW/DNG. Aceste formate de fișiere înregistrează toate datele primite de senzorul camerei, oferindu-ți mai multe cu care să lucrezi în post-producție.

# 7 Stabilitatea dronei tale

Dacă drona nu poate pluti, se va ridica, va cădea și va deriva – lăsându-te cu imagini neclare. Caută o dronă cu un sistem avansat de control al zborului și senzori la bord. Îți recomandăm o dronă cu gimbal montată dacă intenționezi să înregistrezi videoclipuri.

# 8 Funcții inteligente

Unele camere cu drone pot trimite un flux live către controlerul, tableta sau smartphone-ul tău; altele oferă comenzi de zoom, iar unele oferă posibilitatea de a face selfie-uri cu un mișcare a mâinii. Cu tehnologia dronei în continuă îmbunătățire, cine știe ce funcție inteligentă va fi introdusă în continuare.

#9 Accesorii pentru drone

Proaspăt ieșite din cutie, cele mai bune drone sunt performante. Cu toate acestea, dacă vrei să le dezvălui întregul potențial, vei avea nevoie de un ghid cu accesoriile esențiale pentru drona ta. Există mai multe accesorii pentru drone la îndemână pe care toți iubitorii de drone ar trebui să le adauge la trusa lor.

Cum se folosește o dronă

Utilizarea unei drone variază în funcție de modelul pe care îl ai. Cu toate acestea, pentru toate aeronavele, indiferent de dimensiunea lor, există trei comenzi de rotație de luat în considerare:

  • Rotire: Rotire la stânga sau la dreapta în jurul axei din față în spate a dronei.
  • Pas: Rotire înainte sau înapoi în jurul axei laterale a dronei.
  • Rotire: Rotire în sensul acelor de ceasornic sau în sens invers acelor de ceasornic în jurul axei verticale. Folosești yaw pentru a desena cercuri în aer sau pentru a schimba direcția în timp ce zbori.

Și apoi este clapeta de accelerație. La fel ca accelerația într-o mașină, accelerația alimentează elicele pentru decolare, zbor și aterizare. Mărirea sau scăderea clapetei de accelerație va regla înălțimea în sus sau în jos.

Deși dronele mai accesibile oferă controale simple pentru piloții începători, modelele de ultimă generație vor oferi operatorilor mai pricepuți mai multă manevrabilitate și funcționalitate.

Vezi ghidul nostru pentru cea mai buna drona profesionala.

5 sfaturi de bază pentru siguranța dronei

Dronele sunt foarte distractive de zburat, dar pot fi periculoase dacă sunt folosite greșit. Indiferent dacă ești un pilot începător sau experimentat, urmați aceste sfaturi de siguranță pentru dronă pentru a te proteja pe tine și drona ta de pericole.

# 1 Zboară în condiții ideale

Vântul și ploaia sunt dușmanii dronei tale. Zboară într-o zi cu vreme bună și rămâi în spații mari, deschise, departe de oameni, proprietăți și animale. Orice accidentare poate provoca vătămări grave.

# 2 Rămâi jos

Păstrează o linie de vedere pentru a te asigura că poți vedea drona pentru a o ghida cu ușurință.

# 3 Evitarea obstacolelor

Copacii și liniile electrice sunt principalii vinovați. Dacă vezi o altă aeronavă care aterizează în apropiere, întoarce-te la sol.

# 4 Citește manualul

Acesta va enumera toate caracteristicile de siguranță ale dronei tale și sfaturile și trucurile pentru a profita la maximum de drona ta.

# 5 Întreținere, testare

Acordă-ți timp pentru a învăța cum să cureți și să îngrijești drona pentru a te asigura că este gata de zbor oricând vrei. Faci o verificare înainte de zbor, încărcacă-ți bateriile înainte de a zbura, scoate elicele după fiecare zbor și depozitează drona într-o carcasă de protecție.

În cele din urmă, dronele pot distra atenția și pot fi zgomotoase, așa că te rugăm să respecți intimitatea oamenilor din jurul vostru și să ai grijă de cultura locală și de fauna sălbatică. Majoritatea dronelor vor trebui întreținute cu grija, ele fiind fragile.

Vezi și ghidul nostru pentru cel mai bună cameră foto și pentru cel mai bun webcam.

Întrebări frecvente despre cele mai bune drone

Pentru a fi considerată cea mai bună dronă, aceasta ar trebui să aibă o cameră de înaltă calitate, o baterie cu o durată de viață decentă, să fie ușor de controlat și să aibă caracteristici de siguranță precum senzori pentru evitarea obstacolelor și GPS.

DJI Mavic 2 Pro este considerată una dintre cele mai bune drone pentru fotografie și filmare, datorită camerei sale Hasselblad cu senzor de 1 inch, care oferă o calitate superioară a imaginii și a videoclipurilor.

Durata de viață a bateriei unei drone variază în funcție de model și poate fi de obicei între 15 și 30 de minute. Aceasta poate fi extinsă prin utilizarea bateriilor suplimentare și prin evitarea zborurilor în condiții meteorologice nefavorabile sau la temperaturi extreme.

Da, în majoritatea țărilor este necesară o autorizație pentru utilizarea unei drone, în special în cazul în care aceasta va fi folosită în zone publice sau în scop comercial. Verifică legislația din țara ta pentru a afla mai multe detalii.

Friendly and carefree funny bearded gay man in grey sweater edit profile picture online dating app

Marcel Popa

Blogger

Marcel Popa este editorul șef  al Top Electronice și a acoperit tehnologia de peste 5 de ani. În plus față de supravegherea direcției Top Electronice, Marcel Popa este specializat în acoperirea tuturor lucrurilor mobile, după ce a revizuit zeci de smartphone-uri și alte gadget-uri.

Abonează-te!

Obține acces instantaneu la știri de ultimă oră, cele mai tari recenzii, oferte excelente și sfaturi utile.

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.