Top Electronice

Mouse

Cel mai bun mouse din 2024: Top 11 mouse-uri de gaming și standard + Ghid de cumpărare

Când cumperi prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil să câștigăm un comision de afiliat care ne ajuta la finanțarea activităților noastre și la testarea celor mai bune produse pe care să le achiziționezi.  Detalii aici.

Tabel de conținut
cel mai bun mouse gaming

Obține performanță fluidă, rapidă și precisă cu cel mai bun mouse. Conceput pentru a-ți îmbunătăți experiența cu computerul, un mouse de top oferă un nivel mai ridicat de precizie, viteză și confort pe care pur și simplu șoarecii slabi nu pot. În plus, ele pot ajuta la minimizarea durerii și rănilor pe termen lung care tind să se dezvolte atunci când utilizezi calculatorul timp de ore lungi.

Majoritatea mouse-urilor ieftine s-ar putea să te rezolve prin nevoile tale de bază de punctare și clic. Cu toate acestea, ele tind să fie dezechilibrate sau să nu alunece fără efort, chiar și atunci când sunt asociate cu cele mai bune mouse pad-uri. Dacă ești un profesionist creativ, jucător, proprietar de afaceri, student, angajat de birou sau chiar un utilizator ocazional de computer, trebuie neapărat să investești în cel mai bun mouse, mai ales dacă ai investit deja în cea mai bună tastatură și cel mai bun laptop.

Am pus la treabă multe mouse-uri, astfel încât să putem face recomandările potrivite, fie că este cel mai bun mouse de gaming de care ai nevoie sau unul pentru productivitate. Aruncă o privire la selecțiile noastre dintre cele mai bune mouse-uri pentru diferiți utilizatori cu nevoi și buget diferite. Unele dintre ele sunt incredibil de accesibile, în timp ce altele sunt puțin mai scumpe. Tot ce trebuie să faci este să alegi mouse-ul potrivit pentru tine, să selectezi cel mai bun preț disponibil și să-l cumperi pe cel dorit.

ProdusPreț
1. LOGITECH MX Master 3S PerformanceVezi Prețul
2. Microsoft Modern MobileVezi Prețul
3. Razer Pro ClickVezi Prețul
4. Microsoft Bluetooth ErgonomicVezi Prețul
5. Logitech MX Anywhere 3Vezi Prețul
6. Mouse Apple Magic 3Vezi Prețul
7. Razer DeathAdder V3 ProVezi Prețul
8. Logitech G203Vezi Prețul
9. Razer Naga ProVezi Prețul
10. Logitech G502 XVezi Prețul
11. Logitech Pro X SuperlightVezi Prețul
 
4.8/5

Cel mai bun mouse per total

Logitech și-a actualizat din nou seria MX Master, MX Master 3S succedând popularului MX Master 3. Așadar, nu numai că este grozav pentru linie, dar continuă să se îmbunătățească.

Desigur, acest mouse Logitech MX Master 3S nu ia de la sine acea poziție înaltă, lăudându-se cu aceeași versatilitate ca și predecesorii săi, inclusiv cele șapte butoane personalizabile și trei opțiuni de conectivitate. Durata de viață a bateriei este, de asemenea, la fel de lungă ca niciodată, oferind până la 70 de zile de încărcare, ceea ce este un avantaj pentru profesioniștii care detestă încărcarea.

Dar, există îmbunătățiri și aici. În timpul testării acestui mouse Logitech MX Master 3S, am constatat că este mult mai silențios – cu 90% mai silențios, spune Logitech. De asemenea, acum vine cu un senzor de urmărire oriunde de 8000 DPI care îi permite să funcționeze frumos chiar și pe suprafețele din sticlă. Am considerat că acest senzor este mai receptiv și mai precis. Un lucru e sigur, acesta este cu siguranță cel mai bun mouse de până acum!

Specificații:

 • DPI: 8.000
 • Interfață: Bluetooth și wireless de 2,4 GHz
 • Butoane: 7
 • Ergonomic: dreptaci
 • Caracteristici: până la 70 de zile de viață a bateriei, încărcare USB-C, Logitech Flow activat, personalizări specifice aplicației

Avantaje:

Dezavantaje:

4.1/5

Cel mai bun mouse de buget, care este și prietenos pentru călătorii

Microsoft și-a actualizat Mouse-ul mobil și i-a oferit o reîmprospătare modernă plăcută – de aici și numele. Cu siguranță arată ca acesta, cu un aspect dreptunghiular rotunjit, cu un profil mai jos, mai subțire, o greutate mai ușoară și un cadru ambidextru.

Dar asta nu este tot. De asemenea, dispune de tehnologia BlueTrack de la Microsoft, astfel încât să poți sări peste acele mouse pad-uri plictisitoare, precum și conectivitate Bluetooth cu până la 33 de picioare în rază. Deși nu am testat pe deplin acest mouse, utilizatorii verificați l-au lăudat pentru alunecare fără efort, precum și pentru o performanță precisă și receptivă. Are butoane drăguțe, care fac clic, care ar putea fi puțin prea tare pentru unii, dar acele butoane sunt, de asemenea, extrem de satisfăcătoare de apăsat. Pentru a se potrivi cu estetica instalației tale existente, acesta vine și în opt nuanțe diferite.

Specificații

 • DPI: indisponibil
 • Interfață: Bluetooth
 • Butoane: 4
 • Ergonomic: Ambidextru
 • Caracteristici: Tehnologia Microsoft BlueTrack, până la 33 de picioare în rază de acțiune, Raportarea nivelului bateriei

Avantaje:

Dezavantaje:

5/5

Cel mai bun mouse premium

De ce să optezi pentru mediocru când poți avea un mouse cu productivitate care este atât uimitor, bogat în funcții, cât și extrem de funcțional? Razer Pro Click este unul dintre favoritele noastre dintre toate mouse-urile pe care le-am testat. Dacă macro-urile sunt viața ta – indiferent dacă folosești foarte mult editorii video sau te bazezi în mare măsură pe designul grafic – acesta este mouse-ul visurilor tale, cu 8 butoane complet programabile la dispoziția ta.

Razer îi oferă, de asemenea, 16.000 DPI pentru cea mai fluidă și cea mai rapidă experiență și folosește conectivitatea multi-gazdă pentru că știe că ești o mașină multitasking care folosește mai multe dispozitive simultan. Acesta este unul dintre cele mai receptive mouse-uri de birou pe care le-am testat vreodată, precum și cel mai confortabil de utilizat.

Desigur, fiind profesionistul modern sau creatorul care ești, faci lucrurile cu stil. Acest mouse este acoperit și cu designul său superb și elegant alb pe gri.

Specificații

 • DPI: 16.000
 • Interfață: Bluetooth
 • Butoane: 8
 • Ergonomic: Dreptaci
 • Caracteristici: conectivitate multi-gazdă pentru până la 4 dispozitive, 8 butoane programabile independent, senzor optic avansat 5G

Avantaje:

Dezavantaje:

4.2/5

Cel mai bun mouse pentru utilizatorii de Windows

Mouse-urile ergonomice nu trebuie să vină cu un preț mai mare. Mouse-ul ergonomic Bluetooth Microsoft este dovada acestui lucru. Este, de asemenea, o valoare extraordinară, oferind mai mult decât o prindere confortabilă, poziția naturală a mâinii și greutatea redusă pe care le oferă acest mouse Bluetooth.

În timp ce suntem încă în proces de revizuire a acestui mouse, utilizatorii verificați de pe Emag l-au lăudat pentru performanța sa excelentă. Este doar mouse-ul potrivit pentru utilizatorii Windows, indiferent dacă își folosesc computerul doar pentru streaming, navigare și trimitere de e-mailuri sau pentru o zi întreagă de productivitate.

Durata de viață a bateriei de până la 15 luni este un avantaj absolut pentru majoritatea utilizatorilor, deși cei care speră să o poată reîncărca vor fi dezamăgiți. De asemenea, vine cu două butoane programabile și conectivitate cu mai multe dispozitive – până la trei dispozitive pot fi conectate în același timp.

Specificații

 • DPI: indisponibil
 • Interfață: Bluetooth
 • Butoane: 5
 • Ergonomic: pentru dreptaci
 • Caracteristici: până la 30 de picioare în rază, conectivitate cu mai multe dispozitive, până la 15 luni de viață a bateriei

Avantaje:

Dezavantaje:

4.5/5

Cel mai bun mouse wireless portabil

Indiferent dacă lucrezi la cafenele sau ai un birou mic, această continuare a mouse-ului MX Anywhere de la Logitech este un excelent însoțitor de indicare și clic. Asta mai ales dacă ești un creator digital care prețuiește perfectiunea.

Acest mouse wireless nu este conceput doar pentru a fi foarte portabil. De asemenea, a fost creat pentru a îți face fluxul de lucru mult mai fluid, cu funcții fantastice, cum ar fi conectivitate cu trei dispozitive, astfel încât să poți trece de la laptop la tabletă la telefon cu clic pe un buton mic, profiluri specifice aplicației și personalizări ale butoanelor și mai sus. la o utilizare uimitoare de 70 de zile la o încărcare completă.

Unii ar putea crede că peste 300 de lei este scump pentru un mouse mic, iar alții ar dori probabil să investească și într-un mouse pad adecvat, dar după ce l-am testat singuri, credem că merită costul suplimentar. Vine chiar și cu trei nuanțe diferite, astfel încât să se potrivească cu estetica ta. Așadar, dacă ești în căutarea celui mai bun mouse wireless portabil, mouse-ul Logitech MX Anywhere 3 este ceea ce ai nevoie!

Specificații

 • DPI: 200 – 4.000
 • Interfață: receptor USB, Bluetooth
 • Butoane: 6 Ergonomic: pentru dreptaci
 • Caracteristici: până la 70 de zile de viață a bateriei, încărcare USB-C, mânere laterale din silicon, defilare electromagnetică MagSpeed

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Cel mai bun mouse pentru Mac-uri și MacBook-uri

Când Apple nu este ocupat să producă telefoane foarte scumpe și și mai scumpe centrale Mac și MacBook, este greu de muncit să creeze unul dintre cele mai ciudate și mai eficiente mouse-uri pe care am pus vreodată mâna.

Deși nu am terminat recenzia noastră despre Magic Mouse – știm de mult așteptată – îl folosim pe al nostru de luni de zile și este încă cel mai bun mouse pentru productivitate și sarcini creative pe care le-am folosit vreodată. Dacă te trezești că faci o dublă luare când te uiți la specificații, deoarece nu există butoane pe Magic Mouse. Acest mouse este controlat complet prin gesturi, oferindu-i toate beneficiile unui trackpad, precum și ale unui mouse.

Singurul lucru care ne dezamăgește este că portul său de încărcare se află în partea inferioară, ceea ce înseamnă că nu îl poți folosi în timpul încărcării. Cu toate acestea, durata de viață a bateriei este lungă, astfel încât nu va trebui să te ocupi de această problemă în mod constant. Cu siguranță acesta este un mouse bun care îți merită locul în topul nostru!

Specificații

 • DPI: 1300
 • Interfață: Bluetooth
 • Butoane: 0
 • Ergonomic: Ambidextru
 • Caracteristici: Multi-touch

Avantaje:

Dezavantaje:

5/5

Cel mai bun mouse de gaming

Când vine vorba de cel mai bun mouse de gaming, Razer DeathAdder V3 Pro îl scoate din apă. Acest mouse de gaming incredibil de ușor este la fel de impresionant în performanță și durata de viață a bateriei, precum și în ergonomie, ținând pasul cu jocurile cu ritm rapid pe care l-am testat și oferind clicuri satisfăcătoare datorită acelor comutatoare optice îmbunătățite.

Revenind la ergonomia acestui mouse de gaming, am descoperit că este la fel de ușor ca o pană și la fel de susținător ca cele mai bune mouse-uri ergonomice. Razer a acordat o atenție minuțioasă detaliilor când vine vorba de formă, cu toate denivelările, curbele și butoanele poziționate strategic pentru a îți oferi cea mai bună experiență de joc, indiferent dacă ai o prindere cu gheare sau una din palmă.

În cele din urmă, există acea durată de viață a bateriei de 90 de ore, care ne-a permis o săptămână de utilizare pentru aproximativ 8 sau mai multe ore pe zi, fără a fi nevoie să ne încărcăm. Este puțin mai scump, dar merită din plin banii. Așadar, dacă ești în căutarea celui mai bun mouse de gaming, acest model de mouse de gaming este pentru tine!

Specificații

 • DPI: până la 30.000
 • Interfață: Razer HyperSpeed Wireless, USB-CB
 • Butoane: 5
 • Ergonomic: Dreapta
 • Caracteristici: baterie de 90 de ore, upgradabil la 4.000Hz, întrerupătoare optice

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Cel mai bun mouse de gaming ieftin

Dacă îți este familiar Logitech G203 Lightsync, atunci nu ești singurul. Acest mouse poate fi considerat ca fiind o sosire destul de recentă, dar este aproape identic din punct de vedere funcțional cu G203 Prodigy care l-a precedat.

G203 Lightsync se află într-o categorie aprinsă de mouse de gaming care țin cont de buget. Cel mai mult, se confruntă cu o concurență aspră din partea Razer, a cărui gamă la acest preț, sau cam atât, include acum Deathadder Essential, Basilisk Essential și Viper Mini. Cu toate acestea, G203 Lightsync are destule pentru a-și rezista. Designul său simplist include elementele esențiale și se bazează pe acel fler ușor pentru estetica pe care nu o vei găsi atât de pronunțată în altă parte.

G203 Lightsync este un mouse de gaming cu fir – este Lightspeed pe care îl cauți dacă cauți un mouse de gaming wireless. În schimb, Lightsync denotă compatibilitatea acestui mouse cu aplicația Logitech G și sistemul de iluminare RGB, care este capabil să unifice efectele de iluminare RGB între produsele Logitech compatibile. Ceea ce este oarecum confuz este faptul că produsele non-Lightsync sunt, de asemenea, capabile să se integreze cu aplicația menționată în grade diferite. Cauți cel mai bun mouse de gaming ieftin? Acesta este cel mai potrivit model de mouse pentru tine!

Specificații

 • DPI: 8.000
 • Senzor: optic
 • Interfață: USB
 • Butoane: 5
 • Ergonomic: pentru dreptaci

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Cel mai bun mouse de gaming pentru MMO

Aceste mouse-uri de gaming Razer Naga Trinity se află de ani de zile pe lista noastră de cele mai bune mouse-uri de gaming ca fiind cea mai bună recomandare pentru jocurile MMO/MOBA, dar există un copil nou în oraș – Razer Naga Pro. Naga Pro renunță la cablul pentru conectivitate wireless și Bluetooth Razer HyperSpeed. De asemenea, captează comutatoarele optice ale mouse-ului și senzorul de peste 20.000 DPI.

Designul general al lui Naga Pro rămâne aproape de Trinity, dar a câștigat puțin în greutate pentru a se potrivi cu noua tehnologie. Naga Pro este cu 7 mm mai lat și mai greu decât Trinity, cu 117 g, dar datorită picioarelor 100% PTFE, alunecă lin pe majoritatea suprafețelor. Mouse-ul mai mare necesită, de asemenea, să se obișnuiască; cerând mâinilor mele lungi să adopte o prindere completă a palmei. Dar butoanele conturate ale mouse-ului și o repaus pentru degetul meu inelar fac mai ușor să țin de el. Mânerele de cauciuc texturate pentru degetul mare și migăl ajută și ele.

Sincer, lipsa unui dock deoparte, nu găsim nimic de plâns despre Naga Pro. Maestrul cu discernământ, fobic al cablurilor multi-gen va iubi viteza, acuratețea și versatilitatea acestui nou Razer Naga Pro.

Specificații

 • DPI: 20.000
 • Senzor: Senzor optic Razer Focus+
 • Interfață: fără fir, USB, Bluetooth
 • Butoane: 3 plăci laterale interschimbabile cu până la 19+1 butoane programabile
 • Ergonomie: pentru dreptaci
 • Durată de viață a bateriei: 150 ore

Avantaje:

Dezavantaje:

4.5/5

Cel mai bun mouse de gaming ergonomic

La prima vedere, mouse-ul de gaming Logitech G502 X poate să nu pară foarte diferit de predecesorii săi, dar privești puțin mai atent și vei observa câteva revizuiri utile, în special pentru jucătorii FPS. Deși nu există nicio modificare la senzorul 25k G502 Hero (se deschide într-o filă nouă) deja îmbunătățit, există câteva îmbunătățiri ergonomice impresionante de remarcat, împreună cu personalizarea și îmbunătățiri de greutate pentru pornire.

De fapt, Logitech sa dublat pentru a face Logitech G502 X mai ușor. Vine la 89 g, ceea ce este o diferență semnificativă față de 121 g al lui Hero. Din păcate, nu vine cu opțiunea de a configura greutatea ca Hero, care ar fi fost un plus frumos, având în vedere că merge la același preț ca și predecesorul său.

Personal, considerăm modelul anterior ca fiind mouse-ul perfect și este aproape păcat să îndepărtăm greutatea pe care o avea în spate, deși recunoaștem că modificările ergonomice sunt probabil mai bune pentru diferite tipuri de mâini. Noua ergonomie a acestui mouse Logitech G502 are potențialul de a-i înstrăina pe cei cu mâini mai mari sau care nu se bucură de înclinarea laterală, iar reducerea greutății a însemnat ca iubitorii RGB ca mine ar trebui să cheltuiască substanțial mai mult.

Specificații

 • DPI: 25.600
 • Senzor: Opto-mecanic
 • Interfață: USB
 • Butoane: 11
 • Ergonomic: pentru dreptaci

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Cel mai bun mouse de gaming wireless

Acest mouse de gaming Logitech G Pro X Superlight ia popularul Logitech G Pro Wireless și reduce 17 grame din greutate. Cu toate acestea, cu greu ți-ai spune uitându-te la Pro X Superlight. Arată aproape identic cu G Pro Wireless, cu exact aceleași semne distinctive ale mouse-ului de gaming popular și simplist.

Carcasa exterioară este destul de pronunțată în apropierea palmei, ceea ce adaugă puțin suport suplimentar în comparație cu modelele de mouse mai elegante și există cea mai mică atingere de conturare pe butoanele primare ale mouse-ului și sub locul în care se află degetul mare și rozul. Una peste alta, este un design destul de restrâns după standardele moderne ale mouse-ului.

Există și alte mici atingeri ale Logitech Superlight care sunt de asemenea apreciate. Partea inferioară a mouse-ului a văzut o ușoară modificare a materialului la ceea ce pare mai degrabă un finisaj ușor decât cu G Pro Wireless, deși a fost ușor îmbunătățit cu o amprentă mai mare de PTFE. Cu un covoraș de mouse pe jumătate decent, ai fi greu să faci diferența dintre cele două, dar Superlight alunecă fără efort peste covoraș. Așadar, dacă ești în căutarea celor mai bune mouse uri de gaming wireless, modelul de mouse Logitech Pro X Superlight este exact ceea ce ai nevoie!

Specificații

 • DPI: 25.600
 • Senzor: Optical HERO 25K
 • Interfață: Wireless și USB
 • Butoane: 5
 • Ergonomic: Dreptaci
 • Durată de viață a bateriei: 70 ore

Avantaje:

Dezavantaje:

Ghi de cumpărare: Cum să alegi cel mai bun mouse de gaming sau un mouse standard

Pentru că știm ce greu e să alegi un mouse cu atâtea opțiuni prezente pe piață în zilele noastre, te vom ajuta prin acest ghid să întelegi funcționalitățile mouse-urilor. Citește mai departe acest ghid și află care sunt cele mai bune mouse uri de gaming sau standard pentru tine și nevoile tale.

În primul rând, senzorii mouse-urilor de gaming sunt proiectați pentru a fi mai receptivi și mai precisi. Cu netezire și accelerare reglabile (sau fără) scopul tău va rămâne adevărat. Mouse-urile de gaming sunt mai accesibile datorită butoanelor lor programabile și versatilității față de un mouse tradițional.

Vezi și ghidul nostru pentru:

Este un mouse wireless bun pentru gaming?

Din punct de vedere istoric, răspunsul a fost întotdeauna: nu. Conexiunea wireless, deși convenabilă, a fost folosită pentru a adăuga o latență suplimentară conexiunii în comparație cu un cablu cu fir, ceea ce a însemnat că decalajul de intrare în jocuri era „un lucru”. Pentru referință, acest lucru este văzut și ca un „lucru foarte rău” în jocurile online competitive.

Dar interfețele wireless moderne, în primul rând conexiunile radio de 2,4 GHz, au nicio diferență perceptibilă de latență în comparație cu o conexiune prin cablu standard. Au fost efectuate teste oarbe cu jucători profesioniști care folosesc mouse-uri cu fir și fără fir, iar dacă cei mai sensibili jucători din jur nu pot face diferența, suntem încrezători că nici tu nu vei putea.

Cu toate acestea, conexiunile Bluetooth pot încă introduce un decalaj nedorit de intrare într-o situație de joc, așa că este cel mai bine evitat. Cu toate acestea, la mouse-urile de gaming moderne fără fir, Bluetooth este folosit doar ca opțiune de rezervă de putere redusă.

La ce ar trebui să fiu atent la un mouse de gaming?

Când te decizi asupra unui mouse, prioritatea ta ar trebui să fie să găsești unul care să fie confortabil pentru mâna ta. Există numeroase dimensiuni, forme și greutăți de luat în considerare. S-ar putea să ai cel mai tare mouse cu cea mai practică gamă de butoane, dar dacă nu este confortabil pentru tine, nu te vei putea acomoda cu el. Există o mulțime de mouse-uri de gaming ambidextri și mouse-uri de gaming pentru stângaci, de asemenea, în listă – dacă poziția prostească este mai mult stilul tău.

În ultimii câțiva ani, cele mai bune mouse-uri de gaming au adoptat și senzori DPI foarte înalți (sau, mai exact: CPI), așa că chiar și un mouse cu buget redus va funcționa probabil bine. Cei mai mulți dintre acești senzori pot gestiona un număr extrem de mare de DPI, de până la 20.000 DPI, atunci când, în mod realist, vei juca cu o sensibilitate mult mai mică – în general sub 2.000 DPI. Consensul este să nu îți faci prea multe griji cu privire la acest număr. În schimb, concentrează-te pe găsirea unui mouse cu forma și greutatea ideale și, evident, unul care să se potrivească configurației tale elegante.

Jucătorii profesioniști recomandă, în general, mouse-uri mai ușoare, mai simple, cu câteva butoane pentru a sta în cale. Mouse-urile mai ușoare nu îți vor obosi încheietura mâinii și pot aluneca cu ușurință peste mouse pad la viteze mari. Orice sub 100 de grame este adesea ideal pentru mouse-urile competitive. Dar trebuie spus ceva despre cât de puternic te simți la cârma unui mouse drăguț și greu.

Cum alegi cele mai bune mouse-uri?

Mouse-ul ar trebui să funcționeze ca o extensie a mâinii și a brațului, nu ca o entitate separată. Vei dori un mouse care se poate mișca și face click-uri la fel de repede ca tine, fără nici un timp de întârziere sau lipsă de răspuns. Dacă petreci mult timp la calcualtor, este posibil să vrei să obții un mouse cu design ergonomic pentru a atenua și a preveni durerea în mână, încheietura mâinii sau umăr.

Dacă nu suporți să ai cabluri conectate la calculator, îți recomandăm să iei în considerare un mouse wireless, Bluetooth. Cu toate acestea, există și câteva lucruri mai enervante decât un mouse care nu se conectează, așa că trebuie să alegi ceva care are un semnal puternic și probleme minime de conectivitate. Durata lungă de viață a bateriei este, de asemenea, esențială.

Dincolo de două clicuri și o rotiță de defilare, cel mai bun mouse poate avea butoane suplimentare pe care le poți programa pentru a se potrivi nevoilor calculatorului tău. Dacă ești stângaci, vei dori să investești într-un mouse care este ambidextru sau proiectat special cu ergonomie pentru mâna stângă. Dacă ești un utilizator de laptop care călătorește frecvent, vei dori un mouse care este ușor și călătorește ușor. Mai presus de toate, vei dori să alegi un mouse care se încadrează în intervalul tău de preț și își face treaba fără a fi prea scump.

Alte caracteristici de luat în considerare la un tip de mouse

Există trei lucruri de luat în considerare atunci când alegi cel mai bun mouse pentru situația ta particulară: caracteristici, dimensiune și preț.

Caracteristicile variază de la mouse la mouse. Unele, cum ar fi Logitech M325, nu au nicio caracteristică suplimentară. Ceea ce vezi este ceea ce primești. Altele, cum ar fi Logitech MX Master 3, au o mulțime de butoane suplimentare și suite de software întregi, care îți permit să personalizezi aproape fiecare aspect al performanței mouse-ului. Dacă faci o mulțime de lucrări de design grafic sau de editare video, un mouse bogat în funcții este o binefacere; dacă rămâi mai ales la tastare și navigarea pe internet, un mouse de computer mai simplu va funcționa la fel de bine. Dacă vrei să reduci dezordinea de pe birou, cel mai bun mouse wireless pentru configurația ta este o considerație utilă.

Mărimea este, de asemenea, o considerație, deși aceasta este strict o chestiune de preferință personală. Mouse-urile precum Microsoft Classic Intellimouse au un corp lung și atrag utilizatorii care țin mouse-ul cu palmele întregi. Mouse-urile mai mici se pretează la o prindere cu „gheare”, ceea ce înseamnă că îl poți ține confortabil cu trei degete.

Prețul este legat de setul de caracteristici al mouse-ului. Mouseurile complexi costă mulți bani; mouseurile simple sunt mai ieftine. Atenție însă la mouseurile extrem de ieftine, în special cei de la producătorii de al doilea sau al treilea nivel; nu vor dura mult.

De asemenea, gamerii prefera un mouse cu fir deoarece nu vor avea probleme cu bateriile, deși în ziua de azi mouse-urile wireless se întâlnesc adesea și în gaming.

Alte caracteristici pe care le considerăm importante sunt: senzorul optic când vinde vorba de un mouse optic, numărul de butoane laterale și tipurile de lumini rgb când vine vorba de un mouse de gaming și un alt ascpect important este: sensibilitatea mouse.

 

Întrebări frecvente despre cele mai bune mouse-uri

Există mai multe branduri de top pentru mouse-uri, inclusiv Logitech, Razer, Microsoft, Corsair și SteelSeries. Toate acestea oferă produse de înaltă calitate, durabile și cu caracteristici avansate pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului.

Alegerea unui mouse depinde de preferințele și nevoile individuale ale utilizatorului. Înainte de a face o achiziție, ar trebui să luați în considerare dimensiunea, forma, greutatea și tipul de conexiune (fără fir sau cu fir) a mouse-ului. De asemenea, ar trebui să luați în considerare utilizarea dvs. a mouse-ului – dacă veți utiliza mouse-ul pentru gaming, pentru sarcini de birou sau pentru activități generale de navigare.

Dacă cauți un mouse pentru gaming, ar trebui să cauți unul cu o rată de actualizare ridicată și un senzor de înaltă precizie pentru o performanță mai rapidă și mai precisă. Un design ergonomic și butoane personalizabile pot fi, de asemenea, utile pentru a îmbunătăți confortul și eficiența în timpul sesiunilor de jocuri lungi.

Durata de viață a unui mouse depinde de mai mulți factori, inclusiv frecvența de utilizare și calitatea generală a produsului. Un mouse de calitate ar trebui să dureze cel puțin câțiva ani cu utilizare regulată și îngrijire adecvată. Unele mouse-uri de top pot dura chiar și mai mult de 5 ani cu utilizare intensivă.

Friendly and carefree funny bearded gay man in grey sweater edit profile picture online dating app

Marcel Popa

Blogger

Marcel Popa este editorul șef  al Top Electronice și a acoperit tehnologia de peste 5 de ani. În plus față de supravegherea direcției Top Electronice, Marcel Popa este specializat în acoperirea tuturor lucrurilor mobile, după ce a revizuit zeci de smartphone-uri și alte gadget-uri.

Abonează-te!

Obține acces instantaneu la știri de ultimă oră, cele mai tari recenzii, oferte excelente și sfaturi utile.

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.