Top Electronice

Cele mai bune mașini de spălat rufe din 2024: Top 10 modele + Ghid de cumpărare

| Verificat de Raluca Sas

Când cumperi prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil să câștigăm un comision de afiliat care ne ajuta la finanțarea activităților noastre și la testarea celor mai bune produse pe care să le achiziționezi.  Detalii aici.

Tabel de conținut
cele mai bune masini de spalat rufe

Cu una dintre cele mai bune mașini de spălat rufe, vei aștepta cu nerăbdare ziua de spălat rufe. Când vine vorba de masina de spalat rufe, ceea ce le diferențiază pe cele mai performante este calitatea reală a spălării. Ar trebui să îndepărteze petele de zi cu zi și murdăria grea într-un singur ciclu, oferind în același timp un ciclu de clătire complet pentru a îndepărta orice detergent rezidual.

Ciclul de centrifugare și viteza maxima ar trebui să atingă astfel de viteze încât să reducă în mod adecvat timpul de uscare. Ar trebui să existe suficiente setări pentru a se potrivi nevoilor alternative, cum ar fi îmbrăcămintea sport și opțiunile ecologice. În afara spălării în sine, mașina trebuie să fie intuitivă pentru a funcționa, cu o capacitate adecvată și un consum de energie prietenos.

Trebuie să iei în considerare caracteristicile speciale. Este posibil să dorești conectivitate smart, astfel încât să le poți controla și monitoriza de pe telefon. Alții oferă dozare automată, ceea ce înseamnă că nu trebuie să măsori detergentul la fiecare spălare. În funcție de circumstanțele tale, poate fi necesar să iei în considerare și caracteristici specifice de design, cum ar fi stivuirea, dacă te afli într-un spațiu mic.

Poate fi dificil să găsești un model care să bifeze fiecare punct pe care ai nevoie. De aceea am făcut cercetări pentru a te ajuta. Am cercetat piața pentru a găsi cele mai bune masini de spalat rufe care să se potrivească fiecărei situații, fie că faci cumpărături cu un buget redus, fie că preferi o mașină de spălat rufe verticală sau o mașină de spălat rufe frontală.

cele mai bune mașini de spălat rufe: Top 10 Modele

ProdusPreț
1. Samsung WW70TA046AX/LEVezi Prețul
2.Miele WWR 860 PWSVezi Prețul
3. Whirlpool TDLRB65242BSEUNVezi Prețul
4. Beko WITV8712X0WVezi Prețul
5. LG F2DV5S8S0Vezi Prețul
6. LG F4WV510S0EVezi Prețul
7. Bosch WAN28160BYVezi Prețul
8. Heinner HWM-H7014IVSMC+++Vezi Prețul
9. Whirlpool WRSB7259BBEUVezi Prețul
10. Albatros WMS 6.5Vezi Prețul

Cea mai buna masina de spalat rufe per total

Masina de spalat rufe Samsung WW70TA046AX/LE
5/5

Această opțiune Samsung este cu siguranță cea mai buna masina de spalat rufe Samsung din testele făcute de noi. Mașina de spalat rufe Samsung WW70TA046AX/LE se remarcă prin versatilitate și funcționalitate. Când vine vorba de ziua de spălat rufe, această mașină de spălat bifează toate căsuțele. Evaluatorii noștrii au considerat că este ușor de utilizat și i-au lăudat capacitatea de acomodare. Există o mulțime de cicluri de spălare din care poți alege cu opțiuni precum igienizare, temperatură ecologică și abur.

Această mașină de spalat rufe Samsung este dotată cu tehnologia Eco Bubble. Eco Bubble îți va asigura că hainele pe care le speli vor fi întotdeauna curate și protejate. Rufele sunt curățate în profunzime datorită detergentului ce se transformă în bule, în vreme ce textura și culoarea hainelor rămân neschimbate.

Este o mașină de spalat rufe Samsung, cu program de spalare scurt disponibil și vine cu o alerta muzicală la final de program la un preț rezonabil. Recomandăm și suntem sigur când spunem că aceasta este cea mai buna masina de spalat rufe de până acum.

Specificații:

 • Tip: Frontala
 • Capacitate incarcare: 7 KG
 • Viteza maximă centrifugare: 1400 rpm (rotatii pe minut)
 • Nivel de zgomot spalare: 54 dB

Avantaje:

Dezavantaje:

Cea mai buna masina de spalat rufe premium

Masina de spalat rufe Miele WWR 860 PWS
5/5

Masina de spalat rufe Miele WCR860 este una dintre cele mai bune masini de spalat pe care le poți cumpăra – dar dacă dorești ce este mai bun, merită toți banii. Cu unele dintre cele mai superioare rezultate de spălare pe care le-am văzut vreodată, această mașină de spălat rufe Miele este una dintre cele mai economice, folosind foarte puțină apă și electricitate pentru spălările standard.

Funcțiile TwinDos® și PowerWash îndepărtează în mod sigur peste 99,9 %4 din bacterii, ceea ce dovedește calitatea acestui mașină de spălat rufe. Aceasta este o masina de spalat rufe de ultimă generație pentru acei oameni care cer ce este mai bun. Dacă cauți să iei varianta premium, acest model este clar cea mai buna masina de spalat rufe.

Specificații

 • Tip: Frontala
 • Capacitate incarcare: 9 KG
 • Viteza maximă centrifugare: 1600 rotatii pe minut
 • Nivel de zgomot spalare: 46 dB

Avantaje:

Dezavantaje:

Cea mai buna masina de spalat rufe cu incarcare verticala

Masina de spalat rufe cu incarcare verticala Whirlpool TDLRB65242BSEUN
4/5

Este o masina de spalat rufe cu încărcare verticala care este proiectată să fie funcțională fără multe caracteristici suplimentare. Această masina de spalat rufe este în stare să recunoască cu căt este încărcată mașina și în funcție de acest lucru să ajusteze consumul de apa și eficienta energetica.

Are mai multe cicluri de spălare prestabilite, inclusiv unul pentru articole voluminoase, un ciclu de spălare cu apă adâncă pentru curățare grea și o opțiune de pre-imuiere. Există un ciclu de spălare rapidă care utilizează viteze de centrifugare crescute pentru a spăla încărcăturile mai mici. Acest masina de spalat rufe este destul de versatila și poți să ai încredere în ea când vine vorba de multe teșături diferite.

Specificații

 • Tip: Verticala
 • Capacitate incarcare: 6,5 KG
 • Viteza maximă centrifugare: 1200 rotatii pe minut
 • Nivel de zgomot spalare: 51 dB

Avantaje:

Dezavantaje:

Cea mai buna masina de spalat rufe incorporabila

Masina de spalat rufe incorporabila Beko WITV8712X0W
4/5

Cu comenzi ușor de utilizat și viteză de centrifugare și temperaturi de spălare reglabile, aceasta masina de spalat rufe Beko oferă toate elementele esențiale. Are programe de spalare obișnuite pentru bumbac, articole delicate și încărcături mixte și programe dedicate pentru cămăși, lână și mătase.

Aceasta masina de spalat rufe Beko vine cu tehnlogoia Optisense ceea ce asigură consumul de apa și de energie necesară pentru fiecare tip de spălare. Aquafusion este special făcut pentru reducerea cantitații de detergent pierdute la fiecare spalare. Aquawave este o funcție ce creeza conditii optime de spalare pentru rufe și asigură o curățare eficientă și cu grijă. Per total este cea mai buna masina de spalat rufe incorporabila, dar ținem să menționăm că are consumul de energie mai mare.

Specificații

 • Tip: Frontala
 • Capacitate incarcare: 8 KG
 • Viteza maximă centrifugare: 1400 rpm (rotatii pe minut)
 • Nivel de zgomot spalare: 67 dB

Avantaje:

Dezavantaje:

Cea mai buna masina de spalat rufe cu uscător 

Masina de spalat rufe cu uscator Slim LG F2DV5S8S0
4/5

Dacă dorești o masina de spalat rufe LG slim de încredere, dar nu dorești să cheltuiești prea mulți bani, acest produs este pentru tine. Masina de spalat rufe LG slim F2DV5S8S0 vine cu uscator, tip frontala, cu o capacitate de incarcare impresionantă de 8,5 KG și uscare pănă la 5 kg. Acest lucru fiind spus, este o variantă bună pentru familii.

Nu este o masina de spalat rufe LG care iese în evidență la design, dar dimensiunile sunt de luat în considerare, pentru ca este considerată mașină de spălat rufe cu uscător Slim, adancimea fiind de doar 47 cm.

Modelul este unul destul de avansat când vine vorba de tehnlogie. Este un model cu functii Smart, unde te vei putea conecta prin aplicatia LG ThinQ si WiFi. Are si tehnologii pentru o spalare de calitate, cum ar fi LG Steam+, TurboWash, AI Direct Drive sau Smart Diagnosis și cu 14 programe de spalare. Cu siguranță acest model își merită locul în clasamentul de cea mai buna masina de spalat rufe.

Specificații

 • Tip: Cu uscator, frontala
 • Capacitate incarcare: 8,5 KG
 • Viteza maximă centrifugare: 1200 rpm (rotatii pe minut)
 • Nivel de zgomot spalare: 53 dB

Avantaje:

Dezavantaje:

Cea mai buna masina de spalat pentru familii

Masina de spalat rufe LG F4WV510S0E
4/5

Dacă ai o familie mare, atunci ai nevoie de cea mai buna masina de spalat rufe cu o capacitate mai mare pentru familia ta. Aceasta masina de spalat rufe vine cu o capacitate impresionantă de 10,5 KG și un design atractiv clasic alb.

Este o masina de spalat rufe destul de silențioasă comparativ cu alte modele la această dimensiune, așa că nu trebuie să îți faci griji că vei deranja vecinii noaptea și va arăta grozav în spălătoria ta. E adevărat, este un preț puțin mai ridicat. Dar această masina de spalat vine cu funcții smart și conectivitate Wi-fi, ceea ce îți va face viața mai ușoară. TurboWash iți curăță hainele în doar 59 de minute.

Se va elimina 99,9 % din alergeni, cum ar fi acarenii care pot cauza alergii sau probleme de respirație, cu 30% mai puține cute. Aceasta masina de spalat rufe își face treaba, ceea ce își doresc cei mai mulți mai presus de toate. Recomandăm! Când vine vorba de familii, aceasta cu siguranță este cea mai buna masina de spalat rufe.

Specificații

 • Tip: Frontala
 • Capacitate incarcare: 10,5 KG
 • Viteza maximă centrifugare: 1400 rpm (rotatii pe minut)
 • Nivel de zgomot spalare: 53 dB

Avantaje:

Dezavantaje:

Cea mai buna masina de spalat rufe cu încărcare frontală

Masina de spalat rufe Bosch WAN28160BY
4.5/5

Dacă ești în căutare de cea mai buna masina de spalat rufe Bosch, acest produs este pentru tine. Cu acele 15 programe de spalare prezentate, și 8 kg de capacitate încărcare, se prezintă aceasta mașină de spălat rufe Bosch foarte solid. În plus are o viteza maxima de 1400 rotatii pe minut. În funcție de calitate/preț, considerăm acest produs este cea mai buna masina de spalat de la producătorul german.

Vine cu niște funcții smart care cu siguranță îți va face viața mai ușoară. ActiveWater face să fie un consum de apă redus și vei economisii bani datorită sistemului de detectare automată a încărcăturii. Funcția NightWash, este un program de spălare care îți va scădea nivelul de zgomot pentru folosire la noapte. Acest model este categoric cea mai buna masina de spalat rufe de la Bosch.

Specificații

 • Tip: Frontala
 • Capacitate incarcare: 8 KG
 • Viteza maximă centrifugare: 1400 rpm (rotatii pe minut)
 • Nivel de zgomot spalare: 52 dB

Avantaje:

Dezavantaje:

Cea mai buna masina de spalat rufe ieftină

Masina de spalat rufe Slim Heinner HWM-H7014IVSMC+++
3.5/5

Când vine vorba de a găsi o mașină de spălat rufe de încredere care să nu lovească prea tare buzunarul, Slim Heinner HWM-H7014IVSMC+++ este alegerea perfectă. Ți-am promis o soluție excelentă, și o vei obține. Această mașină de spălat rufe nu te va dezamăgi.

Cu o capacitate de 7 kg și o viteză de rotație de 1400 rpm, mașina asigură spălarea eficientă a hainelor tale, indiferent de cât de murdare sunt. Funcția motorului inverter este o caracteristică excelentă, deoarece asigură un consum mai mic de energie, economisind astfel bani în facturile tale.

Display-ul digital ușor de utilizat face ca setările să fie un joc de copii, iar blocarea accesului copiilor este o funcție importantă pentru familiile cu cei mici. Poți fi sigur că această mașină va avea grijă de hainele tale și le va menține într-o stare perfectă.

Cu toate acestea, există câteva aspecte pe care ar trebui să le iei în considerare. De exemplu, clasa energetică C ar putea părea mai puțin eficientă decât altele, și s-ar putea să dureze puțin mai mult până când hainele tale sunt gata. Cu toate acestea, pentru prețul său, Slim Heinner HWM-H7014IVSMC+++ oferă cu siguranță o valoare excelentă.

Specificații

 • Tip: Frontala
 • Capacitate incarcare: 7 KG
 • Viteza maximă centrifugare: 1400 rpm (rotatii pe minut)
 • Nivel de zgomot spalare: 76 dB

Avantaje:

Dezavantaje:

Cea mai buna masina de spalat în raport calitate/preț

Masina de spalat rufe Slim Whirlpool WRSB7259BBEU
3.6/5

Când vine vorba de a obține cel mai bun raport calitate/preț pentru o mașină de spălat rufe, Slim Whirlpool WRSB7259BBEU este un adevărat câștigător. Această mașină de spălat nu este doar elegantă și modernă, ci și foarte eficientă.

Cu o capacitate de 7 kg și o viteză de rotație de 1200 rpm, această mașină asigură un rezultat excelent de fiecare dată. Motorul inverter aduce beneficii suplimentare, reducând factura de energie și păstrând nivelurile de zgomot reduse.

Display-ul digital mare face setarea programelor o plăcere, iar design-ul negru se potrivește perfect în orice bucătărie sau baie. Ai la dispoziție o varietate de opțiuni, inclusiv programe rapide pentru acele momente când ești într-o grabă.

Totuși, există câteva mici inconveniente. Clasa energetică B este puțin mai puțin eficientă decât unele alte mașini, și în mod excepțional de murdare. Cu toate acestea, Slim Whirlpool WRSB7259BBEU este cu siguranță un produs de calitate la un preț accesibil.

Specificații

 • Tip: Frontala
 • Capacitate incarcare: 7 KG
 • Viteza maximă centrifugare: 1400 rpm (rotatii pe minut)
 • Nivel de zgomot spalare: 78 dB

Avantaje:

Dezavantaje:

Cea mai buna masina de spalat rufe semiautomată

Masina de spalat rufe Albatros WMS 6.5
3/5

Dacă ai nevoie de o mașină de spălat rufe semi-automată, Albatros WMS 6.5 este alegerea perfectă. Această mașină face treaba fără probleme și nu îți va epuiza economiile.

Cu o capacitate de 5 kg și un puternic motor de 360 W, Albatros WMS 6.5 este ideală pentru apartamente mici sau pentru cei care nu au nevoie de o mașină complet automată. Storcătorul de 4.5 kg este o caracteristică excelentă pentru a scăpa rapid de excesul de apă din haine.

Un aspect pozitiv este prețul accesibil, ceea ce face Albatros WMS 6.5 o alegere bună pentru cei cu bugete mai mici. Cu toate acestea, trebuie să fii conștient că această mașină de spălat nu are aceleași caracteristici sofisticate ca mașinile complet automate. Va trebui să faci mai multe operațiuni manual, ceea ce poate fi o mică bătaie de cap.

Specificații

 • Tip: Verticala
 • Capacitate incarcare: 5 KG
 • Tip: Semi-automata
 • Nivel de zgomot spalare: 72 dB

Avantaje:

Dezavantaje:

Oferte și Promoții

Cu aceste oferte și promoții, cumpărătorii pot beneficia de reduceri, pachete promoționale sau alte avantaje pentru a achiziționa o mașină de spălat rufe la prețuri mai accesibile. Poți găsi oferte speciale pentru mașinile de spălat rufe pe următoarele magazine:

Ghid de cumpărare: Cum alegi cele mai bune mașini de spălat rufe

Mai presus de alegerea între o mașină de spălat cu încărcare frontală sau cu încărcare în partea de sus, iată câteva alte aspecte pe care poți dori să le iei în considerare:

 • Capacitate: Dacă te afli în situația de a spăla adesea articole voluminoase sau încărcături deosebit de mari, alege o mașină de spălat cu o capacitate mare, de obicei fără agitator central. Unele modele mai noi au agitatoare detașabile. Cu toate acestea, dacă obișnuiești să speli încărcături mai mici, o mașină de spălat cu capacitate standard ar trebui să fie suficientă. Asigură-te că încerci să ajungi în interiorul tamburului mașinii pe care o iei în considerare pentru a te asigura că este ușor accesibil pentru tine.
 • Caracteristici inteligente: Din ce în ce mai multe electrocasnice, inclusiv mașini de spălat, încep să vină cu caracteristici inteligente. Aceste caracteristici fac spălarea mai ușoară, permițându-ți să programezi o încărcătură de rufe de pe telefon, să primești notificări când ciclul este gata, să comanzi detergent și altele. Și mai multe mașini utilizează Inteligența Artificială pentru a anticipa selecțiile tale de ciclu și pentru a avea grijă de țesături, oferindu-ți o experiență mai bună și mai convenabilă în spălarea rufelor. Alege doar că aceste caracteristici suplimentare pot fi mai costisitoare și de multe ori rămân neutilizate, în special dacă utilizatorul nu își dedică timp să citească manualul și să învețe funcționalitatea.
 • Dozarea detergentului: În loc să torni detergent direct în cuva mașinii sau în dozator la fiecare spălare, unele mașini de spălat vin cu dozatoare de detergent în vrac pe care le umpli o singură dată pentru mai multe încărcături. Aceste mașini vor doza automat cantitatea corectă de detergent în fiecare încărcare în funcție de ciclu și opțiunile selectate și de dimensiunea încărcării detectată de mașină. Un alt aspect de luat în considerare în ceea ce privește detergentul: Dacă utilizezi pliculețe de detergent, unele mașini de spălat au dozatoare speciale pentru doze unice, care se asigură că plicul se dizolvă complet și se eliberează în momentul corect al ciclului.
 • Cicluri: Caută ciclurile pe care le folosești cel mai frecvent sau mașini de spălat programabile dacă îți place să-ți personalizezi ciclurile. Alte tipuri de cicluri utile sunt opțiunile de dezinfectare pentru a ucide germenii și a ajuta cu alergiile, aburul pentru îndepărtarea mai bună a petelor și ciclul rapid pentru articole ușor murdare care nu au nevoie de un ciclu complet pentru a se curăța sau pentru articolele de care ai nevoie în grabă. Dacă îți place să ai control asupra modului în care faci spălarea, ai grijă la mașinile care nu permit suprascrierea temperaturii presetate și a opțiunilor de centrifugare pe unele cicluri. Poți constata că utilizarea acestor mașini este frustrantă.

Dacă mașina ta de spălat ar putea beneficia de o îmbunătățire, asigură-te să verifici 11 lucruri de urmărit atunci când cumperi o mașină de spălat.

ghid de cumpărare pentru masina de spalat haine

Mașini de spălat rufe cu încarcare frontala sau verticala?

Deși testele noastre arată că mașinile cu încărcare frontală se comportă puțin mai bine, ambele tipuri spală atât de bine încât probabil nu vei observa o diferență în hainele tale. În cele din urmă, tipul de mașină de spălat pe care îl alegi este cu adevărat o chestiune de preferință personală. Pentru a vedea o comparație mai bună îți sugerăm să citești articolul nostru despre masina de spalat cu încărcare verticală vs frontală.

O mașină de spălat cu încărcare frontală este cea mai eficientă din punct de vedere energetic opțiune. Folosește cea mai mică cantitate de apă în fiecare încărcătură. Hainele se curăță atunci când se rotesc într-o mică piscină de apă adăugată de mașină odată ce simte greutatea și tipul încărcăturii. Mașinile cu încărcare frontală pot gestiona ușor articole mari, voluminoase, precum pilote și saci de dormit, dar necesită înclinare pentru a încărca și descărca cuva. Majoritatea producătorilor vând sertare de suport pentru a ridica aparatele de pe podea și pentru a-ți ușura spatele.

Dacă spațiul este restrâns, o mașină de spălat cu încărcare frontală poate fi așezată una peste alta cu uscătorul corespunzător și poate fi plasată într-un dulap, baie sau orice spațiu îngust unde sunt disponibile conexiuni de apă, electrice și ventilație. (Uscătoarele non-ventilate devin din ce în ce mai disponibile pentru instalare în spații în care ventilarea exterioară nu este o opțiune, iar testele noastre arată că performanța lor rivalizează cu cea a modelelor ventilate.) Ai în vedere că apa se adună adesea în garnitura ușii, în distribuitoare și chiar în tamburul mașinii la sfârșitul ciclului și poate duce la dezvoltarea mucegaiului și a mirosurilor neplăcute. Dacă alegi o mașină cu încărcare frontală sau semi-automată, va trebui să fii vigilent în ceea ce privește curățarea garniturii și a distribuitorului și să lași ușa întredeschisă sau să usuci mașina pentru a evita mirosurile. Astăzi există mașini, cum ar fi cea cu încărcare frontală, care sunt special concepute pentru a rezolva această problemă.

O mașină de spălat cu încărcare în partea de sus este o alegere bună dacă preferi o configurație mai tradițională. Deoarece apa din mașinile cu încărcare în partea de sus se scurge în jos, ele sunt mai puțin susceptibile să dezvolte mucegai și mirosuri decât cele cu încărcare frontală, motiv pentru care mulți consumatori le preferă. Cu toate acestea, este o idee bună să cureți cuva și distribuitoarele tuturor mașinilor de spălat aproximativ o dată pe lună. Modelele mai noi, cu încărcare în partea de sus și cu eficiență înaltă, oferă o curățare excelentă și sunt eficiente din punct de vedere energetic, chiar dacă folosesc mai multă apă decât cele cu încărcare frontală.

Mașinile de spălat cu încărcare în partea de sus pot avea sau nu un agitator central. Cele fără agitatoare au cuve mari pentru încărcături foarte mari și mișcă ușor hainele sub un jet de apă. Unele sunt atât de adânci încât să ajungi la șosetele din fundul cuvei poate fi provocator pentru consumatorii mai scunzi. Iar modelele noi oferă opțiunea de a adăuga apă pentru spălări și clătiri profunde, dacă este necesar, pentru o curățare mai amănunțită. Modelele cu agitator pot fi mai puțin costisitoare, la fel ca și uscătoarele cu pompă de căldură, dar pot fi puțin mai dure cu țesăturile, deși se îmbunătățesc și ele. Ele își curăță hainele prin mișcarea acestora într-o piscină de apă, astfel încât țesăturile sunt bine clătite. Detergenții, în special plicurile cu doză unică, sunt mai susceptibili să se dizolve complet în ele. Mașinile de spălat cu încărcare în partea de sus cu agitatoare pot avea cuve mai mici și în general folosesc cea mai mare cantitate de apă din oricare alt tip de mașină de spălat.

Caracteristici de urmărit

Mașinile moderne de spălat vin cu setări pentru a se potrivi cu încărcături mai specifice, cum ar fi articolele sportive și lenjeria de pat. Setări personalizate sunt, de asemenea, disponibile pentru a-ți oferi mai mult control asupra ciclului, cum ar fi nivelul de murdărie și o selecție mai largă de setări de temperatură. Setările delicate sunt, de asemenea, mai larg disponibile și previn necesitatea de a spăla manual articole precum lenjeria intimă. Capacitățile mai mari devin tot mai populare, unele mașini oferind peste 7 kg. Indiferent de capacitatea aleasă, asigură-te că o folosești în totalitate. În caz contrar, vei sfârși prin a irosi apă, ceea ce va duce la facturi mai mari.

Conectivitatea Wi-Fi este în ultima vreme o caracteristică tot mai comună în mașinile de spălat. Cu aceasta, poți conecta telefonul la aparat pentru a-l monitoriza și controla fără a atinge. În acest fel, unele mărci îți oferă opțiunea de a descărca cicluri suplimentare, oferindu-ți o gamă chiar mai mare de cicluri de spălare. Unele mașini de spălat inteligente pot chiar să-și autodiagnozeze defectele și să alerteze centrul de service al producătorului.

Fii atent și la dozatoarele inteligente de detergent – aceste mașini de spălat pot doza automat fiecare spălare cu detergent, ceea ce te scutește de măsurarea constantă a acestuia. Este una dintre compartimentele pe care le vei găsi în sertarul mașinii de spălat. Dacă ești la început cu mașinile de spălat, iată ce fac de fapt acele compartimente în sertarul mașinii de spălat.

Când să înlocuiești o mașină de spălat

Când costul unei reparații este de cincizeci la sută sau mai mult decât prețul unei mașini de spălat noi, este momentul să iei în considerare înlocuirea în loc de reparare. Dacă mașina ta are nevoie de o piesă nouă, cum ar fi o curea, o roată dintată sau o etanșare, poate fi înlocuită destul de ieftin. Cu toate acestea, defecțiunile care pot indica faptul că o mașină de spălat nu merită reparată includ incapacitatea de a centrifuga, scurgeri, zgomote de măcinare sau scârțâire și o cadă crăpată.

Există avantaje evidente în a investi în unul dintre cele mai noi modele. În plus față de faptul că este mai puțin costisitoare în exploatare, noua ta mașină de spălat va fi mai bună pentru mediu. Consultă aceste sfaturi despre cum să-ți faci mașina de spălat să dureze mai mult pentru a obține cel mai mult din noul tău aparat.

Dacă nu ești sigur dacă mașina ta de spălat își încheie parcursul, verifică 7 semne că ai nevoie de o mașină de spălat nouă. De asemenea, iată 7 moduri în care îți deteriorezi mașina de spălat fără să știi.

Cum am testat

Datorită spațiului și timpului necesare pentru a testa electrocasnicele, devenim creativi și selectivi atunci când testăm mașinile de spălat. Până acum, am testat în total cinci seturi de mașini de spălat și uscătoare. Unele dintre aceste modele au fost testate în propriile noastre case pe parcursul a trei luni, iar unele dintre modele le-am utilizat regulat în sediul nostru alături de teste privind masinile de spălate vase.

Indiferent de tipul sau brandul mașinii de spălat, luăm în considerare eficacitatea lor în curățarea petelor monitorizând cât de bine le elimină. De asemenea, ne uităm la design-ul general al mașinii de spălat și notăm orice caracteristici inteligente, cicluri suplimentare sau aspecte deosebite. Nivelul de zgomot este un alt factor major în evaluările noastre, deoarece vrem să ne asigurăm că modelele pe care le recomandăm sunt potrivite pentru spații mari și mici. Deși eficiența este o categorie dificil de măsurat, revizuim facturile noastre de electricitate (pentru modelele testate în propriile noastre case) pentru a vedea dacă scad în cost (ținând cont și de alte factori care pot contribui) și ne uităm și la ratingurile de eficiență asociate fiecărui model.

Și noi ținem cont de caracteristici speciale sau inovatoare, cum ar fi conectivitatea Wi-Fi sau setări dedicate pentru pete specifice. Funcții utile, cum ar fi auto-diagnosticul pentru orice defect, au fost, de asemenea, luate în considerare. În urma acestor evaluări, am găsit cea mai bună mașină de spălat pentru a satisface orice nevoie și buget, indiferent dacă vrei un design cu încărcare frontală sau cu încărcare de sus. Asociază una dintre acestea cu cele mai bune uscătoare de haine și vei avea cea mai bună cameră de spălătorie.

În cele din urmă, luăm în considerare valoarea generală a fiecărei mașini de spălat, revedem ratingurile noastre pentru fiecare dintre aceste caracteristici și luăm în considerare cât de mult credem că va rezista mașina, dacă am schimba ceva în performanța sa sau dacă am achiziționa-o noi înșine. Aceste observații, împreună cu cele din procesul nostru riguros de cercetare, definesc lista noastră pentru cele mai bune mașini de spălat.

Întrebări frecvente despre mașinile de spălat rufe

Folosirea balsamului de țesături sau a balsamului de țesături nu este deloc obligatorie, așa că de ce trebuie să folosești balsam de țesături în primul rând? Există atât de multe beneficii mari în utilizarea balsamului pentru țesături împreună cu detergentul pentru mașina de spălat, iar mai jos am enumerat doar câteva dintre aceste beneficii care pot fi obținute prin utilizarea unui balsam de bună calitate.

 • Reduce șifonarea prin scăderea frecării dintre fibrele țesăturii, rezultând haine mai fine și mai moi.
 • Scăzând frecarea dintre fibrele țesăturii, face călcarea mai ușoară, permițând deplasarea fierului de călcat peste haine cu mai multă ușurință și mai puțin efort.
 • Ajută la prevenirea decolorării culorilor prin reducerea abraziunii pe suprafața țesăturii. Acest lucru protejează și mai mult fibrele țesăturii, menținându-le netede și fără puf.
 • Reduce timpul de uscare prin scăderea cantității de apă absorbită de fibrele țesăturii în timpul clătirii, ceea ce înseamnă că hainele sunt mai puțin umede la sfârșitul ciclului.
 • Reduce sarcina statică a hainelor prin neutralizarea oricăror particule încărcate și reducerea frecării dintre fibrele țesăturii.
 • Măsoară cantitatea corectă de balsam pentru țesături într-o cană de dozare. Urmați întotdeauna instrucțiunile de pe cutie sau etichetă.
 • Adăugă acest balsam pentru țesături în compartimentul pentru balsam al sertarului dozatorului înainte de a începe ciclul de spălare. Nu adăuga balsamul de țesături direct în tambur, deoarece acesta trebuie întotdeauna să intre în tambur diluat.
 • În timpul porțiunii de clătire a ciclului de spălare, apa va intra în compartiment, declanșând sifonul pentru a distribui balsamul diluat pentru țesături în tambur.
 • La sfârșitul ciclului de spălare, asigură-te că vei curăța orice reziduu rămas de balsam de rufe din sifon, trecând compartimentul sub un robinet fierbinte.
 • Nu uita să urmezi întotdeauna instrucțiunile și îndrumările de pe eticheta îmbrăcămintei și a altor articole din material textil.

Este foarte tentant să umpli tamburul mașinii tale de spălat cu cât mai multe articole de rufe posibil, dar supraîncărcarea mașinii tale de spălat nu va reduce doar drastic performanța de spălare, ci poate provoca și daune grave aparatului tău. Mai jos sunt enumerate principalele motive pentru care supraîncărcarea mașinii de spălat va provoca daune pe termen lung:

 • Supraîncărcarea mașinii de spălat va face ca rufele să se miște într-o masă mare, ceea ce înseamnă că articolele de îmbrăcăminte nu se vor mișca liber în tambur și detergentul nu va putea circula eficient pentru a îndepărta murdăria și petele.
 • Supraîncărcarea crește, de asemenea, presiunea în interiorul tamburului, mai ales atunci când acesta se rotește cu o viteză mare. Acest lucru ar putea cauza deteriorarea rulmenților tamburului și, mai rău, poate provoca spargerea ușii de sticlă.
 • Hainele sunt forțate în sus împotriva garniturii de cauciuc a ușii și, pe măsură ce tamburul se rotește, aceasta face ca hainele să se frece de ea. Acest lucru poate duce la urme și chiar la lacrimi în hainele tale.

Când umpli tamburul mașinii de spălat, este important să găsești echilibrul potrivit între umplerea tamburului cu suficiente haine pentru o spălare economică și lăsarea unui spațiu suficient în partea de sus a tamburului pentru o performanță eficientă de spălare.

Pentru cele mai bune rezultate de spălare, trebuie să existe suficientă apă pentru ca detergentul să se dizolve și suficient spațiu pentru ca hainele să se deplaseze. Dacă supraîncărci tamburul, va fi mai puțină apă disponibilă pentru ca detergentul să se dizolve, deoarece hainele vor absorbi acest lucru. Prin urmare, îți recomandăm să lași un spațiu pe lățimea mâinilor în partea de sus a tamburului mașinii de spălat la încărcare. Acest lucru echivalează cu umplerea a 3/4 din tambur.

Nu uit să nu subîncarci nici tamburul mașinii de spălat, deoarece acest lucru este neeconomic și poate duce la un zgomot puternic în ciclul de centrifugare din cauza unei sarcini dezechilibrate.

Recomandăm curățarea profundă a mașinii tale de spălat o dată pe lună pentru a o menține în stare impecabilă. Cu toate acestea, dacă mașina ta de spălat vine cu un ciclu de curățare automat, ar trebui să-l rulezi de câte ori recomandă producătorul. În timp, săpunul rezidual, calcarul și mucegaiul se pot acumula în mașina ta de spălat – lăsate netratate, acestea vor afecta în cele din urmă performanța și pot duce chiar la reparații costisitoare. De aceea, curățarea mașinii tale de spălat din când în când este importantă.

Un indicator cheie că mașina ta de spălat are nevoie de o curățare vine de la miros. Dacă interiorul tamburului miroase a igrasie, sau chiar dacă hainele tale ies dintr-un ciclu mirosind urât, este momentul să oferi mașinii tale de spălat puțină atenție. Curățarea unei mașini de spălat nu este atât de dificilă pe cât sună – tot ce este nevoie sunt puțin oțet distilat alb, bicarbonat de sodiu și o cârpă din microfibră. Vezi ghidul nostru despre cum să cureți o mașină de spălat pentru detalii complete. Nu uita să treci și pe la sertarul de detergent.

Omiterea curățării este unul dintre cele 7 motive pentru care hainele tale ies mirositoare din mașina de spălat.

masina de spalat profesionala

De ce să ai încredere în noi?

După ce am testat și am cercetat zeci de mașini de spălat, am analizat fiabilitatea, funcționalitatea și valoarea atunci când am recomandat cele mai bune mașini de spălat de pe piață. Am luat în considerare capacitatea fiecărei mașini, opțiunile de ciclu și tipul de agitator, în plus față de dozatoare, materialul tamburului, eficiența și tehnologia avansată. Pentru a obține informații, Marcel Popa a luat legătura cu mai mulți experți în domeniul curățeniei și a citit sute de recenzii online.

Acest rezumat a fost revizuit și actualizat de Raluca Sas, o jurnalistă cu multiple competențe în lumea scriitoriulor, asigurându-se că acest conținut este profesional și de valoare pentru fiecare cititor.

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.