Espressoare de cafea

Cel mai bun espressor de cafea din 2023: Top 12 espressoare (aparat de cafea expresso)

Când cumperi prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil să câștigăm un comision de afiliat care ne ajuta la finanțarea activităților noastre și la testarea celor mai bune produse pe care să le achiziționezi.  Detalii aici.

Tabel de conținut
cel mai bun espressor de cafea

Dacă ești un adevărat pasionat de cafea, ai nevoie de cel mai bun espressor de cafea pentru tine. Producerea espressoului nu este o operație simplă – aparatul de cafea trebuie să atingă un nivel extrem de ridicat de temperatură și presiune pentru a obține stratul gros de cremă și corpul bogat. De asemenea, trebuie să producă un echilibru bun de aromă, fără tonuri arse sau postgust amar. În plus, vrei un aparat de cafea care oferă un design ușor de utilizat; asta înseamnă că este ușor de utilizat, cu suficiente setări pentru a se potrivi nevoilor și preferințelor tale.

Desigur, nu este ușor să găsești un espressor care să ofere totul. Nici măcar toate informațiile pe care le cauți sunt incluse în specificații. De aceea, am făcut cercetările și am pus la încercare o gamă de espressoare de cafea – pentru a vedea care poate bifa fiecare casetă. Am luat în considerare și am comparat setările oferite, precum și limitele fiecărui design. Unde am testat modelul noi înșine, l-am adus acasă și l-am folosit exact așa cum ai face pentru a găsi fiecare avantaj și dezavantaj din spatele designului.

Drept urmare, am întocmit o listă cu cele mai bune espressoare de cafea pe care le poți găsi, luând în considerare fiecare aspect, de la design la performanță. Indiferent dacă faci cumpărături cu un buget redus sau ai nevoie de un design compact, răspunsul este aici. Acestea sunt cele mai bune espressoare de cafea de până acum.

ProdusPreț
1.Sage Bambino Plus SES500BTRVezi Prețul
2.DE’LONGHI Stilosa EC 260.BKVezi Prețul
3.SAGE SES990BSS – Oracle TouchVezi Prețul
4.Nespresso by De’Longhi Essenza MiniVezi Prețul
5.Rancilio SilviaVezi Prețul
6.De’Longhi Dedica Style EC 685Vezi Prețul
7.De’Longhi CitiZ & Milk BlackVezi Prețul
8.Gaggia Carezza Deluxe RI8525/01Vezi Prețul
9.Philips EP3243/50 Latte GOVezi Prețul
10.De’Longhi La Specialista EC9335.MVezi Prețul
11.SAGE SES878BSS4EEU1 Barista ProVezi Prețul
De’Longhi Dinamica Plus ECAM 370.85.SBVezi Prețul
 

Mai jos vei găsit topul nostru pentru cele mai bune espressoare care se găsesc pe piață la momentul actual. Am analizat mai multe tipuri de espressoare automate pentru a ne asigura că există câte un model de espressor automat de cafea potrivit pentru fiecare categorie de persoană.

Astfel, unul din lista de mai jos este cu siguranță modelul potrivit ție. De asemenea, dacă nu ești sigur de care espressor automat de cafea ai nevoie, am publicat mai jos și un ghid de cumpărare pentru tine în care am scris în detaliu fiecare informație de care ai nevoie.

4.5/5

Cel mai bun espressor per total

Sage Bambino Plus ne-a impresionat în testele noastre, producând în mod constant espresso de înaltă calitate și oferind un sistem excelent de spumare automată a laptelui pentru acea notă finală suplimentară profesională. Este dificil să produci o cafea proastă cu acest dispozitiv special și, cu un timp de încălzire rapid de trei secunde, te vei bucura de o infuzie fantastică în cel mai scurt timp.

La fel ca multe dintre cele mai bune espressoare, poți ajusta setările de espresso pentru o dosare mai scurtă sau mai lungă, totuși setările reglabile de pre-infuzie aici sunt deosebit de impresionante. În mod similar, posibilitatea de a personaliza atât temperatura, cât și textura laptelui și, de asemenea, aburirea automată a micro-spumei delicioase a fost o atracție deosebită în testarea noastră.

Unii recenzenți notează că portafiltrul care deține filtrul cu cafea măcinată se poate lipi după ce tragi o lovitură, o problemă pe care am întâlnit-o și noi ocazional. Utilizatorii cărora le place să fie practice s-ar putea refuza să schimbe personalizarea fiecărei cești pentru consecvență, dar majoritatea oamenilor vor găsi faptul că merită garanția compromisului că vei primi aceeași băutură bogată și nuanțată de fiecare dată. Cu siguranță acesta își merită locul în topul pentru cel mai bun espressor.

Specificații:

 • Dimensiuni: 20 x 32 x 31 cm
 • Tipuri de cafea: cafea macinata
 • Materiale: oțel inoxidabil
 • Capacitate: 1,8 l
 • Setări: 1 și 2 căni și abur
 • Rezervor de apă detașabil: Da
 • Presiune: pompă de 15 bari
 • Spumant lapte: Da
 • Rasnita incorporata: Nu
 • Accesorii: Tamper, instrument de tăiat, instrument de curățare

Avantaje:

Dezavantaje:

4.1/5

Cel mai bun espressor din punct de vedere al prețului

DeLonghi Stilosa oferă unul dintre cele mai bune espressoare la acest preț. Este o mașină complet manuală, ceea ce înseamnă că trebuie să faci singur măcinarea, măsurarea și tamponarea, precum și acțiunea de spumare a laptelui. Cu toate acestea, poți ajusta dimensiunea ceștii în funcție de cât de intens îți place espressoul, poți prepara o ceașca de cafea de călătorie și poți face 1 sau 2 căni deodată. Și boilerul este construit din oțel inoxidabil, ceea ce face din aceasta un dispozitiv foarte durabil.

Rezervorul de apă conține aproximativ un litru de apă sau suficient pentru multe cești de espresso și poate fi scos din dispozitiv pentru a fi umplut la chiuvetă. Datorită dimensiunilor sale compacte, acest dispozitiv nu va ocupa prea mult din spațiul tău prețios pe blat. Una peste alta, acesta este un model grozav dacă vrei o ceașcă de cafea foarte bună și nu îți pasă prea mult de o mulțime de alte aspecte sofisticate. Este categoric demn să apară în topul de cel mai bun espressor.

Specificații

 • Dimensiuni: 20,5 x 28,5 x 34,3 cm
 • Materiale: Plastic si otel inoxidabil
 • Tipuri de cafea: cafea macinata
 • Capacitate: 1 l
 • Setări: 1 și 2 căni și abur
 • Rezervor de apă detașabil: Da
 • Presiune: pompă de 15 bari
 • Spumare lapte: Da
 • Rasnita incorporata: Nu
 • Accesorii: Linguriță de măsurat, Tamper

Avantaje:

Dezavantaje:

5/5

Cel mai bun espressor automat de cafea boabe ultra premium (acest le face pe toate)

Vei plăti o primă pentru comoditatea all-in-one a navei emblematice Oracle Touch de la Sage, dar vei obține un espressor automat extrem de ușor de utilizat, echipată cu un boiler dublu, astfel încât să poți trage și să aburești lapte simultan și ai ocazia de a prepara 2 cafele simultan.

Umple recipientul de jumătate de kilogram cu boabe de cafea, blochează portafiltrul, iar mașina se ocupă de restul, măcinând și tamponând cu precizie cafeaua prăjită preferată, apoi extragând o cantitate judicioasă de aromă cu consistența unui profesionist. Bagheta de abur se autocurăță chiar și între sesiuni.

O mare parte din magia Oracle Touch este ascunsă în spatele interfeței sale tactile pline de culoare, cu imagini cu băuturi de cafea din care să alegi (o caracteristică care va impresiona cu siguranță oaspeții); cantitatea dozei, temperatura și presiunea apei și presiunea aburului sunt toate optimizate intern. Pune ulciorul de lapte sub duză și se spumează fără a fi nevoie să ții ulciorul și să îl muți.

Cu toate acestea, ceea ce face ca acesta să fie unul dintre cele mai bune espressoare automate este faptul că există încă o mulțime de variabile pe care le poți apela. De la finețea măcinarii la temperatură și textură, există multe de făcut și vei avea, de asemenea, opțiunea de a salva până la opt setări în memorie. Acesta este cu siguranță cel mai bun espressor automat de cafea.

Specificații

 • Dimensiuni: 44,5 x 37 x 40 cm
 • Tip: Espressor automat
 • Materiale: Oțel inoxidabil periat
 • Capacitate: 2,5 l
 • Setări: 1 și 2 căni și abur
 • Rezervor apă detașabil: Da
 • Presiune: pompă de 15 bari
 • Spumă de lapte: Da
 • Rasnita incorporata: Da
 • Accesorii: Tamper, instrument de tăiat, ulcior de lapte, unelte de curățare și tavă de depozitare a sculelor

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Cel mai bun espressor cu capsule ieftin

Cu un preț foarte scăzut, Nespresso Essenza Mini oferă unul dintre cele mai accesibile espressoare automate din topul nostru dintre cele mai bune espressoare. Cu toate acestea, nu se zgârcește cu bogăția cafelei tale aici, deoarece oferă o presiune impresionantă de 19 bari.

Essenza Mini elimină toate bătăile de cap de la doza ta de cafea de dimineață, folosind sistemul de espressor cu capsule Nespresso pentru a oferi o gamă masivă de amestecuri și cafea boabe. Este cu siguranță o abordare fără fiori, fără opțiuni de personalizare și un timp de încălzire puțin mai lung, de aproximativ 30 de secunde.

Cu toate acestea, dacă ești un pasionat de espresso ocazional și nu vrei să investești într-o trusă de tip barista, aceasta este o alternativă excelentă la buget. Astfel, dacă cauți cel mai bun espressor portabilautomat de cafea ieftin, acesta este modelul fiind si cel mai bun espressor Nespresso de până acum.

Specificații

 • Dimensiuni: 11 x 32,5 x 20,5 cm
 • Materiale: Plastic ABS
 • Tip: Espressor automat
 • Capacitate: 0.6 l
 • Setări: Espresso / Lungo
 • Rezervor apă detașabil: Da
 • Presiune: pompă de 19 bari
 • Spumă de lapte: Nu
 • Râșniță: Nu
 • Accesorii: Kit pentru capsule

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Cel mai bun espressor de consum cu piese de calitate comercială

Stilul său simplu și panoul din oțel inoxidabil conferă modelului Rancilio Silvia aspectul unui aparat de cafea comercial în miniatură. Și într-adevăr, acest model este capabil de genul de extracție superbă la care te aștepți de la un barista profesionist.

Este o alegere excelentă pentru oricui îi place o abordare practică a procesului de preparare a espressoului, deoarece trebuie să-ți măsori propria cafea, să o tamponezi în filtru și apoi, după ce apeși butonul de cafea, să oprești prepararea când cantitatea de cafea dorită este distribuită în ceașca de cafea. Silvia este echipat cu o baghetă de abur care este considerată una dintre cele mai bune din clasa sa, deoarece oferă o gamă completă de mișcare și poți regla presiunea de abur în trepte granulare.

Modelul a trecut prin diferite îmbunătățiri de-a lungul anilor. Pe cel actual, există un mâner de portafiltru îmbunătățit, mai ergonomic, similar cu cele de pe mașinile comerciale cu preț mai ridicat de la Rancilio. Ceea ce nu obții sunt câteva dintre facilitățile găsite pe mașinile mai orientate spre consumator, cum ar fi un rezervor pe care îl poți umple la chiuvetă și o gura de apă pentru a face cu ușurință ceai sau cafele americane. Dacă vrei apă fierbinte, trebuie să utilizezi bagheta de abur.

Specificații

 • Dimensiuni: 34 x 30 x 23 cm
 • Materiale: Oțel inoxidabil
 • Capacitate: 2 l
 • Tip de cafea: cafea macinata, cafea boabe
 • Setări: Cafea cu lapte, abur și apă fierbinte
 • Rezervor apă detașabil: Nu
 • Presiune: presiune de 15 bari
 • Spumă de lapte: Da
 • Râșniță: Nu
 • Accesorii: Linguriță și tamper

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Cel mai bun espressor De’Longhi compact

Un design care economisește spațiu, cu o lățime de 15 cm face din DeLonghi Dedica EC 685M cel mai bun espressor pentru oricine are spațiu limitat pe blat. În ciuda dimensiunilor sale mici, această mașină găzduiește o pompă puternică de 15 bari de presiune și urcă până la temperaturile de preparare în doar 40 de secunde.

Dacă îți place puțin lapte la băuturile pe bază de cafea, va trebui să aștepți doar 12 secunde pentru ca aparatul de cafea să atingă temperaturile optime de abur pentru spumare a laptelui. CNet a descoperit că produce „latte și cappuccino excepțional de aromate”. Deoarece acesta este un model cu un singur cazan, va trebui să aștepți între preparare și abur.

Cu doar trei butoane – unul pentru lovituri simple, altul pentru duble și al treilea pentru abur – curba de învățare pentru Dedica nu este abruptă. Aparatul eliberează cafele simple și duble consistente. Dacă nu vrei să te deranjeze faptul că îți măcini propriile boabe de cafea sau chiar să strângi cafeaua premăcinată, ai o a treia opțiune și mai convenabilă: să introduci capsule Easy Serving Espresso (E.S.E.).

Specificații

 • Dimensiuni: 33 x 30 x 15 cm
 • Materiale: Oțel inoxidabil
 • Capacitate: 1 l
 • Tip de cafea: cafea macinata
 • Setări: 1 și 2 căni și abur
 • Rezervor apă detașabil: DA
 • Presiune: presiune de 15 bari
 • Spuma de lapte: Da
 • Râșniță: Nu
 • Accesorii: Nu

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Cel mai bun espressor automat cu capsule

Folosind capsule din aluminiu reciclabil, espressorul automat Nespresso CitiZ & Milk produce espresso cu un topping perfect de cremă, capul spumos care este semnul distinctiv al unui espresso adevărat. Funcționează citind codul de bare de pe capsulele reciclabile pentru a determina timpul adecvat de preparare.

Cu doar două setări pentru un espresso și un lungo mai puțin intens, operarea acestui aparat nu ar putea fi mai convenabilă: apasă o pârghie și selectează băutura. Dacă îți plac băuturile puțin mai mult sau mai puțin concentrate, poți reprograma cu ușurință setările la aceste modele de espressoare automate. Pe partea laterală a lui CitiZ, există un spumant de lapte detașabil care funcționează și prin apăsarea unui buton și excelează la crearea de lapte spumos.

Aceast espressor automat este înalt și elegant. Deși nu ocupă prea mult spațiu pe blatul tău, face o declarație prin designul său frumos. Sunt disponibile și alte aparate Nespresso care funcționează exact în același mod, dar oferă stil și caracteristici diferite.

Dacă îți place confortul acestui tip de aparat de cafea, poți alege oricare dintre ele se potrivește nevoilor tale, simțului designului și bugetului tău, cu încrederea că vei obține o doză grozavă de espresso. Cu orice Nespresso, va trebui să păstrezi un stoc de capsule la îndemână, deși ele nu sunt așa de ieftine. Un lucru e sigur, acesta este cu siguranță cel mai bun espressor automat de cafea cu capsule.

Specificații

 • Dimensiuni: 21.9 cm, 37.2 cm, 27.8 cm
 • Materiale: Oțel
 • Tip: Espressor automat
 • Capacitate: 1 l
 • Setări: Cafea Espresso și lungo
 • Rezervor apă detașabil: DA
 • Presiune: pompă de 19 bari
 • Spuma de lapte: Da
 • Espressor cu rasnita: Nu
 • Accesorii: Nu

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Cel mai bun espressor de cafea profesional în stil italienesc

Cu designul său retro-italian, Gaggia Carezza îți va oferi un gust de la dolce vita. Acest aparat de cafea se mândrește cu o gamă de caracteristici care se găsesc în mod normal doar la espressoarele semiautomate cu prețuri mai mari: coșuri cu filtru de calitate profesională, umezirea automată a solului pentru o extracție optimă, o baghetă de abur care oferă spuma de microspumă pentru latte art în stil barista și oprire automată.

Cu toate acestea, nu este un espressor automat complet, așa că depinde de tine să oprești procesul de preparare atunci când cantitatea de cafea din ceașcă este pe placul tău. Un singur cazan încălzește apa atât pentru espresso, cât și pentru laptele la abur, așa că va trebui să îl oprești înainte de a spuma laptele.

Recenziatorii au raportat că modelul Carezza a produs „test de espresso aproape perfect din punct de vedere tehnic”, îmbrățișând fiecare tragere cu o culoare bogată, întregul corp și un strat gros de cremă. Echipa noastră a întâmpinat probleme în timpul aburării laptelui, dar alți recenzenți au reușit să producă microbule lăptoase pentru latte art după ce au îndepărtat atașamentul baghetei.

Specificații

 • Dimensiuni: 32 cm, 32 cm, 28 cm
 • Materiale: Oțel inoxidabil și plastic
 • Capacitate: 1,4 l
 • Tip de cafea: cafea macinata
 • Setări: 1 și 2 căni și abur
 • Setări: Cafea, Espresso, cafea cu lapte, latte macchiato
 • Rezervor apă detașabil: DA
 • Presiune: pompă de 15 bari
 • Spuma de lapte: Da
 • Râșniță: Nu
 • Accesorii: Dozator și manipulator

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Cel mai bun espressor automat de cafea – ușor de utilizat

Seria Philips 3200 de espressoare automate nu este ieftină, dar aduce multe la masă. Acest espressor automat Philips permite utilizatorului să creeze băuturi care, de obicei, ar necesita o experiență la nivel de barista prin simpla apăsare a unui buton. Vine cu mai multe setări, inclusiv espresso, apă caldă, cappuccino, cafea, latte macchiato și americano. În plus, există opțiunea de a îți personaliza selecția după putere, dimensiune și cantitatea de lapte aburit. De asemenea, la fel se aplică și la cantitatea de cafea.

Când am încercat-o singuri, am constatat că avea un gust bun cafeaua pe care a produs-o și nu era prea amară. Deși am fost în general mulțumiți de rezultate, ar fi putut avea un gust mai puternic. Acesta a fost chiar și cazul când l-am ajustat la cea mai fină setare de măcinare. Calitatea cremei a fost și pe partea subțire. Din acest motiv, nu recomandăm acest aparat de cafea nimănui căruia îi place cafeaua cu efect mai puternic. Astfel, am oferit și alternative pentru espressorul automat Philips.

Am găsit rezultate similare și după prepararea laptelui la abur – deși își păstra forma, nu era atât de dens pe cât ar fi putut fi. Cu toate acestea, deși performanța generală a fost oarecum medie, operarea nu ar putea fi mult mai simplă.

Și, având în vedere că atașamentele sunt ușor de îndepărtat și curățat (piesele LatteGo pot merge chiar și în mașina de spălat vase), este o ofertă bună dacă prețuiești simplitatea mai presus de toate. Acest model este clar cel mai bun espressor automat de cafea care este ușor de utilizat.

Specificații

 • Dimensiuni: 24,6 cm, 43,3 cm, 37 cm
 • Materiale: Plastic
 • Tip: Espressor automat
 • Tip Alimentare: cafea măcinată, cafea boabe
 • Capacitate: 1,8 l
 • Setări: Cafea, Espresso, cafea cu lapte, latte, Americano și apă fierbinte
 • Rezervor de apă detașabil: DA
 • Presiune: pompă de 15 bar
 • Spuma de lapte: Da
 • Râșniță: Da
 • Accesorii: Cupa și filtru de apă

Avantaje:

Dezavantaje:

5/5

Cel mai bun espressor manual pentru acasaă premium

Acest espressor manual cu aspect elegant, cu râșniță încorporată, este ușor de utilizat și de reglat în funcție de preferințele tale. Alege dintre șase dimensiuni de măcinare (fină pentru espresso închis, grosier pentru cafea), apoi selectează espresso simplu, espresso dublu, Americano sau cafea. De asemenea, distribuie apă fierbinte pentru ceai.

La Specialista are un mecanism de tamponare încorporat, care te ajută să îți împachetezi perfect terenul și un manometru pe care îl poți monitoriza pentru a te asigura că faci cafeaua perfectă. De asemenea, are o baghetă de abur reglabilă care poate fi folosită pentru a crea lapte plat (cel mai bun pentru latte) sau spumos (cel mai bun pentru cappuccino).

Ne-a plăcut espresso-ul pe care l-a produs; era plin de corp, cu cremă subțire și mătăsoasă. Se poate cumpăra separat o cutie pentru zațul uzat, ceea ce ni s-a părut foarte util atunci când facem espresso după espresso. În general, aparatele de cafea de acest model sunt ușor de curățat.

Specificații

 • Dimensiuni: 31,5 x 36,9 x 44,5 cm
 • Materiale: Inox
 • Capacitate: 2 l
 • Setări: Cafea, Espresso, Cappuccino sau un latte
 • Rezervor de apă detașabil: DA
 • Presiune: pompă de 19 bar
 • Sistem de spumare: Da
 • Râșniță: Da
 • Funcții: Oprire automata, Tava de scurgere detasabila, Rezervor apa detasabil

Avantaje:

Dezavantaje:

4.5/5

Cel mai bun espressor automat de cafea profesională pentru acasă

Dacă te interesează cafeaua, acesta este un espressor automat cu râșniță încorporată special pentru tine. Aceste espressoarea automate Barista Pro (Sage) îți permit să alegi dintre 30 de dimensiuni de măcinare și cinci temperaturi. Bagheta de abur este de bază, așa că îți poți spuma laptele exact așa cum îți place.

De asemenea, acest model de espressor automat vine cu patru coșuri cu filtru, două pentru cafea premăcinată și două pentru cafea boabe întregi. Îți recomandăm să te joci cu setările, începând cu setările implicite, pentru a-ți crea espresso-ul perfect. Toate piesele sunt ușor de spălat și șters. Dacă cauți cel mai bun espressor automat de cafea profesional pentru acasă, acesta este modelul.

Specificații

 • Dimensiuni: 35,4 x 40,6 x 40,6 cm
 • Materiale: Inox
 • Tip: Espressor automat
 • Setări: Cafea, Espresso, Cappuccino
 • Tip Alimentare: cafea măcinată, cafea boabe
 • Rezervor de apă detașabil: DA
 • Presiune: pompă de 15 bar
 • Sistem de spumare: Da
 • Râșniță: Da
 • Funcții: Setare temperatura, Setare cantitate cafea

Avantaje:

Dezavantaje:

5/5

Cel mai bun espressor automat de cafea pentru birou

Acest espressor automat de cafea îți macină boabele de cafea și rezultă un espresso excelent, fierbinte, cu o cremă subțire, dar cremoasă. Experții noștri au fost deosebit de impresionați de rezervoul de lapte și de capacitățile unice de spumare: este ușor de umplut, atașat, detașat și curățat. Espressorul automat De’Longhi este incredibil.

Când alegi o băutură care încorporează lapte, aparatul indică setarea spumantului și îți oferă timp să o selectezi dintre trei opțiuni înainte de a începe spumarea. De asemenea, îți reamintește să rulezi etapa de curățare a recipientului de lapte.

Dinamica are un ecran tactil care este foarte receptiv și ușor de utilizat. De asemenea, poți salva setările pentru băuturi preferate, astfel încât să poți ocoli selecțiile pentru prepararea cu o singură atingere la aceste espressoare automate. Nu putea să lipsească din acest top, deoarece acest model este cu siguranță cel mai bun espressor automat de cafea premiu.

Specificații

 • Dimensiuni: 24 x 44 x 36 cm
 • Materiale: Inox și Plastic
 • Tip Alimentare: cafea măcinată, cafea boabe
 • Tip: Espressor automat
 • Setări: Cafea, Espresso, Espresso macchiato, Cappuccino, Latte macchiato,Lapte cald, Apa fierbinte, Caffe Latte, Flat white, Long Doppio+, Coffee Pot, Cappuccino+, Cappuccino Mix
 • Rezervor de apă detașabil: DA
 • Capacitate: 1,8 l
 • Presiune: pompă de 19 bar
 • Sistemul de spumare: Da
 • Râșniță: Da
 • Funcții: Oprire automata, Smart, Panou tactil, Infuzor detasabil, Curatare automata, Tava de scurgere detasabila, Sistem economisire energie electrica, Sistem decalcifiere, Rasnita, Bautura personalizata, Sistem Latte Crema, Setare duritate apa, Setare nivel spuma
 • Accesorii: Banda de testare a duritatii apei, Decalcifiant 100 ml, Filtru de apa, Carafa pentru lapte, Perie pentru curatare, Masura pentru dozarea cafelei premacinate, panoul de control

Avantaje:

Dezavantaje:

Ghidul Cumpărătorului: Cum să alegi cel mai bun espressor de cafea pentru tine

Pentru că știm cât de greu este să cumperi aparate de cafea în zilele acestea având atât de multe opțiuni, echipa noastră a realizat un ghid care să te îndrume pentru a fi sigur că vei alegi cel mai bun espressor pentru nevoile tale.

Astfel, am încercat să explicăm cât mai detaliat fiecare aspect pentru ca la final să nu ai nicio nelămurire și să îți oferim siguranță. Mai jos îți vom explica fieare aspect, precum diferența dintre un espressor automat de cafea și un espressor manual, dar și alte aspecte importante.

Când îți cumperi primul aparat de cafea, te confrunți cu o mare problemă: alegerea. Există atât de multe opțiuni, încât, chiar dacă este al doilea dispozitiv, s-ar putea dovedi o sarcină dificilă.

Există atât de multe tipuri de espressoare și există o mulțime de concurență pe piață în zilele noastre, încât uneori este foarte dificil să alegi, când nu ai toate informațiile. Acesta este motivul pentru care am creat acest ghid de cumpărare a dispozitivului care îți prepară cafeaua.

Chiar dacă nu vrei să cumpărei în curând, această pagină îți va arăta care sunt diferențele dintre toate dispozitivele de cafea și ce importanță au toate caracteristicile pentru barista.

Ce este un espressor de cafea?

Aparatele de cafea sunt dispozitive de bucătărie care prepară cafea împingând apă sub presiune aproape fiartă printr-un puț comprimat de cafea măcinată. Rezultatul este o cafea groasă, concentrată, sub denumirea de espresso.

Aparatul de cafea are mai multe piese care variază de la un model la altul, dar există unele părți care vor rămâne mereu constante: pompa, boilerul, capul de grup și filtrul.

Cazanul este componenta care încălzește apa, capul de grup furnizează apă în filtru, pompa creează presiunea de preparare, iar filtrul este locul unde este preparată și filtrată cafeaua măcinată.

Pentru a fi calificat ca un espressor, aparatul trebuie să poată crea presiune pentru procesul de preparare. Deși de multe ori oamenii se referă la cafea mai tare ca espresso, aceasta nu este o denumire corectă. Nu putem face cafea într-un aparat de cafea sau într-o presă franceză.

Ce să cauți atunci când alegi un espressor - Componentele aparatului de espresso

Dacă obiectivul tău este să obții cel mai bun espressor ieftin, poți să nu mai citești aici. Dar dacă îți dorești un aparat de cafea grozav, care să-ți satisfacă nevoile, va trebui să-ți faci un pic de cercetare.

Ne concentrăm aici și pe espressoarele acționate cu pompă, deși modelele cu abur s-ar califica din punct de vedere tehnic.

Ghidul nostru îți va arăta care sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie să le iei în considerare atunci când cumperi un aparat de cafea, indiferent dacă vrei shot-uri espresso și băuturi de cafea de calitate în cafenea, sau urmărești shot-ul espresso perfect.

Să ne aprofundăm și să ne uităm la opțiunile atunci când alegem un model și la ce pot face funcțiile opționale ca baristi acasă.

Portafiltru

Modelele semi-automate folosesc, de asemenea, diferite stiluri de portafiltre. Gama inferioară utilizează aproape întotdeauna coșuri de filtrare sub presiune în portefiltrele lor. Coșurile sub presiune creează cremă artificială și dau barista de acasă impresia falsă că au făcut o lovitură grozavă. Coșurile nepresurizate îți permit să îți perfecționezi tehnica și să realizezi shot-uri grozave.

Coșurile sub presiune sunt pentru începătorii care își doresc doar o ceașcă de cafea tare, iar aromele nu sunt la fel de importante ca comoditatea.

Cealaltă clasificare a portafiltrului este după diametrul coșului. Există diferite diametre de coș, dar din experiența noastră, pentru cei care vizează măreția espressoului, portafiltrul de 58 mm este cel mai bun.

Boiler – Cazan

Cazanul este, de asemenea, ceva ce ai dori să cauți. Cele mai bune cazane sunt fabricate din alama, iar cu cat este mai mare cazanul, cu atat ai mai multa apa calda, deci mai multe shot-uri spate la spate.

O mașină cu boiler dublu, cum ar fi Silvia Pro, îți va permite să tragi și să aburești lapte în același timp, ceea ce nu poți face cu un singur cazan. Dar un espressor cu două cazane este mult mai scump decât unul cu un singur cazan.

Capacitatea cazanului este, de asemenea, ceva la care trebuie să te gândești, dacă trebuie să faci shot-uri. Orice peste are 300ml capacitate este considerat să aibă o dimensiune decentă pentru o mașină casnică.

Unele utilaje sunt echipate cu termobloc, în loc de boiler. În timp ce termoblocul nu este o soluție rea, ai avea nevoie de un dispozitiv de termobloc scump pentru a fi la fel de precis ca un model de cazan, având în vedere că avem un sistem bun de control al temperaturii pentru ambele soluții.

Atunci când alegi un espressor, boilerul este una dintre componentele cheie, mai ales dacă faci o mulțime de băuturi pe bază de lapte precum cappuccino și alb plat. Aparatele cu un singur cazan sunt excelente pentru a extrage espresso, dar pun probleme atunci când se prepară mai mult de o băutură pe bază de lapte simultan.

Problema este că prepararea espressoului și aburarea laptelui au nevoie de temperaturi diferite, așa că va trebui să aștepți între shot-ul de espresso și spumarea laptelui, astfel încât boilerul să ajungă la temperatura corectă pentru abur. Temperatura internă a cazanului pentru prepararea espressoului este de aproximativ 93°C. Temperatura internă a cazanului pentru prepararea la abur a laptelui este între 122°C și 127°C. Așa că imaginează-ți dacă ai nevoie să pregătești câteva latte deodată. Așteaptă ca boilerul să se încălzească până la 93 °C, trage espressoul, apoi așteaptă ca boilerul să se încălzească până la 122 °C. Asta pentru un latte. Apoi așteaptă ca boilerul să se răcească de la 122 °C la 93 °C pentru a face și espresso, apoi așteaptă din nou ca să se încălzească cazanul la 122 °C

Controlul temperaturii

Espresso este o metodă de preparare foarte precisă, iar temperatura de extracție este de cea mai mare importanță. Aparatele ieftine vor avea încorporat un termostat care va opri elementul de încălzire atunci când apa din cazan a atins temperatura optimă.

Problema cu această soluție este că componentele mașinii au inerție termică. Acestea vor transfera căldură chiar și atunci când termostatul oprește elementul de încălzire. Aceasta înseamnă că centrala se supraîncălzi și trece peste temperatura optimă.

Această problemă este rezolvată cu un PID. PID este o soluție mai bună de control al temperaturii, care va ajusta în jos incrementele cantității de încălzire, pe măsură ce se apropie de temperatura țintă. În acest fel, supraîncălzirea va fi neglijabilă.

Aceasta este una dintre caracteristicile pe care le vrei la espressorul tău dacă ești serios în privința gustului shot-urilor.

Manometru

Manometrul este unul dintre cele mai frumoase, deoarece îți permite să citești presiunea din shot-uri în timp ce se toarnă. Nu este o nevoie absolută, deoarece volumul de turnare va aproxima decent presiunea.

Funcția de pre-infuzie

Pre-infuzia va permite o mai bună saturație a zațului de cafea cu apă. Acest lucru, la rândul său, va evita canalizarea și va îmbunătăți extracția. Pre-infuzia este o funcție a espressorului și se găsește de obicei pe echipamente mai scumpe.

Bagheta de abur

Bagheta de abur este o țeavă mică, solidă din metal, ca un braț care iese din mașină, situată de obicei lângă grupul sau capul de cafea. Brațul atașat forțează aburul în lapte și îl încălzește ușor sub presiune. De asemenea, adaugă aer în lapte, ceea ce îl face spumă.

Țeava metalică are o anumită mobilitate, care variază de la mașină la mașină, iar cele care nu sunt atât de mobile te vor deranja pe toată durata de viață a espressorului tău, așa că alege cu înțelepciune.

Unele espressoare automate vin cu o baghetă de abur și doar funcția de preparare a espressoului este complet automată. Dacă vrei un espressor de gătit lapte fără mâini, acesta este un cost suplimentar.

În funcție de ce băuturi îți plac, s-ar putea să vrei să alegi între un vârf de baghetă de abur clasic și un vârf de spumare automată sau un panarello. Panarello este un sistem de îmbunătățire a spumei care va injecta mai mult aer în lapte, pentru a ajuta un barista începător să obțină lapte texturat pentru cappuccino.

Dacă faci mai multe latte decât cappuccino, vei avea nevoie de lapte aburit. Asta înseamnă că vei dori vârful clasic al baghetei de abur, dar necesită puțin mai multe abilități și practică. Pentru un alb plat, laptele tău texturat este undeva între cappuccino și latte. O mulțime de lapte aburit cu microspumă, care conferă albului plat senzația sa distinctă de gură și îi permite barista să creeze modele frumoase de artă latte.

Râșniță de cafea

Espressoarele automate și super-automate vin cu o râșniță încorporată. Calitatea acestei râșnițe îți va face sau sparge shot-ul tău de espresso.

În mod obișnuit, polizoarele din ceramică sunt mai silențioase decât cele echipate cu freze conice din oțel.

Capacitatea de a-ți regla foarte precis dimensiunea de măcinare ar putea fi ceva de căutat dacă mergi spre perfecțiunea absolută în shot-urile tale de espresso.

Pompa

Nu poți controla prea multe despre pompa din espressorul tău. Standardul în espresso de astăzi este de 9 bari de presiune, normalizat. Aceasta înseamnă că majoritatea mașinilor vor avea o supapă de suprapresiune care se deschide dacă presiunea depășește 9 bar. Așa este și la cel mai bun espressor pe care îl vei achiziționa.

Vei vedea o mulțime de producători care fac reclamă mașini echipate cu pompe de 15 bar. Nu este un mare avantaj, în afară, poate, de fiabilitate. Funcționarea unei pompe capabile de 15 bari la 9 bari de presiune va pune probabil mai puțin stres asupra pompei. Dar dacă calitatea pompei este proastă, acest lucru nu va conta. Deci, poate rămâne să obții statistici despre fiabilitatea mașinii în loc să alegi o pompă supradimensionată.

În espresso-ul de acasă, există două categorii de pompe electrice: pompa vibratoare și pompa rotativă cu palete.

Pompele vibratoare sunt ieftine, ușor de înlocuit și mici. Sunt mai zgomotoase decât pompele rotative și au o durată de viață mai scurtă în comparație. Pompele rotative sunt puțin mai scumpe, dar durează mai mult și funcționează liniștit în comparație cu pompele vibratoare. Sunt mai mari, așa că vor avea nevoie automat de mai mult spațiu în interiorul espressorului.

Grupul de preparare

Grupul de preparare este o combinație de părți în care este extras espressoul, inclusiv capul de preparare, portafiltrul și, uneori, alte componente de control al temperaturii. Grupul de preparare este discutat mai ales în contextul espressoarelor semiautomate, deoarece espressoarele automate au design-uri proprietare, iar alegerea unui model față de altul nu este ușoară.

Rezervorul de apa

Deși nu este cea mai importantă piesă a unui aparat de cafea, rezervorul de apă îți poate face viața de barista mizerabilă.

Dacă procesul de selecție se reduce la diferența dintre rezervoarele de apă, iată câteva lucruri pe care ar trebui să le iei în considerare. Dimensiunea rezervorului este importantă mai ales dacă prepari multe băuturi. Imaginează-ți că trebuie să umpli rezervorul la fiecare două sau trei zile.

Tot legat de umplerea rezervorului de apă, accesul la rezervor este important. Dacă trebuie să accesezi rezervorul de sus și intenționezi să îți lipești espressorul sub dulapuri, va trebui să scoți aparatul de fiecare dată când trebuie să îl umpli. Acesta este ușor de fixat cu o tavă de sticlă pentru cuptorul cu microunde sub mașină, pentru a o face să alunece cu ușurință. Cu toate acestea, nu toată lumea își dorește acest tip de configurare.

Majoritatea mașinilor comerciale nu au rezervor de apă, va trebui să le conectezi la linia de apă.

Dimensiunea espressorului

Am menționat deja dimensiunea, dar în contextul rezervorului. Ideea noastră este, asigură-te că măsori de trei ori și cumperi o dată.

Tavă de scurgere

Tava de picurare detașabilă este adesea ignorată, deoarece este mai puțin importantă pentru o configurație de barista acasă. Dacă crezi că vei face mai multe shot-uri deodată, o tavă mică de picurare va trebui golită mai des. Nu e sfârșitul lumii, dar încă ceva de luat în considerare.

Espressoare comerciale vs Espressoare domestice

Acest lucru ar putea fi evident pentru unii, vezi aici care sunt diferențele în cazul în care te gândești să obții un aparat de cafea comerial.

În primul rând, permite-ne să îți explicăm, dacă ai nevoie de mai mult de câteva shot-uri de espresso pe zi și de câteva băuturi din lapte, ar trebui să iei în considerare un aparat de cafea comercial. De obicei, aceste aparat de cafea sunt din categoria de espressor automat.

Espressoarele de uz casnic sunt fabricate ieftin. Sunt construite cu materiale ieftine pentru a reduce costurile și pentru a îmbunătăți accesibilitatea. De obicei sunt mașini mai mici, cu boilere mici și pompe ieftine.

Pe de altă parte, espressoarele comerciale sunt construite pentru a susține o utilizare intensivă, tipul de utilizare pe care l-ai găsi într-un cadru comercial, cum ar fi o cafenea, un bar sau un restaurant.

Dacă cumperi acest apara de cafea pentru un birou, va trebui să achiziționezi un espressor automat și comercială. Unii producători au clauze de garanție împotriva utilizării excesive a espressoarelor casnice. Deci, dacă espressorul se strică, e nasol.

Cu toate acestea, dacă vrei un aparat de cafea excelent pentru uz casnic, nimic nu te împiedică să iei un model comercial. Vei plăti mai mult ca investiție inițială, iar facturile de energie electrică vor fi mai mari, dar experiența ta de preparare a cafelei va fi grozavă.

Cum am testat aparatele de cafea

Am găsit cele mai bune espressoare printr-o combinație de cercetări online extinse și teste practice. Am început prin a selecta modelele cu cele mai bune și mai consistente evaluări online. Am găsit acele aparate pe care consumatorii le-ar recomanda și le-ar cumpăra cu plăcere din nou, luând în considerare diferite tipuri și stiluri de espressor pentru a se potrivi diferitelor circumstanțe.

Apoi am evaluat specificațiile pentru a le găsi pe cele care aveau cel mai mult de oferit. Aceasta a inclus compararea presiunii, setărilor și capacității, ca să nu mai vorbim de atașamente utile, cum ar fi un spumant de lapte. De asemenea, au fost luate în considerare orice caracteristici și accesorii inovatoare.

Am testat, de asemenea, unele dintre aceste mașini, astfel încât să ne putem da părerea personală despre design și performanță. Am preparat o selecție de băuturi, ținând cont de viteza și eficiența procesului și de aroma rezultatului. De asemenea, am notat punctele forte și punctele slabe ale modelului, inclusiv eficiența spumantului de lapte și ușurința de a umple și goli zațul. Drept urmare, putem spune cu încredere că acestea sunt cele mai bune espressoare pe care le vei găsi. Am testat chiar și cel mai bun espressor pentru aragaz.

Tipuri de espressoare: cel mai bun espressor automat sau manual pentru tine

Există mai multe tipuri de espressoare, fiecare dintre ele având un scop diferit și având un mod diferit de funcționare. Modul în care intenționezi să utilizezi respectivul dispozitiv va dicta tipul pe care îl cumpări.

Înainte de a alege un tip de aparat de cafea, gândește-te mai mult la ceea ce avei nevoie de la acesta și mai puțin la preț.

Selectarea celor mai bune espressoare pentru tine se rezumă la 3 considerente: cât spațiu ai în bucătărie, bugetul de care depinzi și câtă muncă vrei să depui în procesul de preparare a cafelei.

Mai jos descriem cele cinci tipuri de dispozitive, astfel încât să poți decide care este cel mai bine pentru tine.

Espressor semi-automat de cafea

Espressoarele semiautomate sunt cele mai comune de pe piață din două motive.

În primul rând, un espressor semi-automat de bază este foarte ieftin, în comparație cu un espressor automat, deoarece este un dispozitiv foarte simplu.

În al doilea rând, espressoarele semiautomate atrag bariștii care au nevoie de perfecțiune. Sistemele semiautomate avansate includ diverse caracteristici care permit baristilor să modifice variabilele de preparare până la ultimele detalii. Această flexibilitate îi ajută să vizeze shot-urile espresso perfecte.

Pregătirea unui espresso cu un espressor semi-automat necesită cunoștințele, abilitățile și dorința barista de a face lucrurile mai mult sau mai puțin manual. De multe ori semiautomatele sunt numite espressoare manuale, din cauza muncii manuale cerute de la barista, dar că numele este greșit. Despre espressoarele manuale vom vorbi mai târziu în articol.

Iată mai detaliat ce aduce la masă espressorul semi-automat:

 • Relativ ușor de utilizat, dar trebuie totuși să înveți să le utilizaezi și cel puțin să obții cunoștințe de bază despre prepararea espressoului.

 • Oferă o mare flexibilitate de a prepara cafeaua pentru cei care doresc să se joace cu variabilele de preparare pentru a-și ajusta cafeaua.

 • Espressoarele sunt în general foarte simple, fără plăci interne complicate. Aceasta înseamnă fiabilitate.

 • În general, sunt mai puțin costisitoare decât espressoarele automate, dar se pot scumpi pe măsură ce dorești mai mult de la ele.

Espressor super-automat de cafea

Espressorul super-automat este ca o un espressor automat – doar la un nivel super. Spre deosebire de espressoarele automate, aceasta încorporează și o mașină de măcinat automată, ceea ce înseamnă că nici nu va trebui să te deranjezi să măcini singur boabele de cafea.

Ele funcționează similar cu espressoarele semiautomate – doar în loc să pui zațul de cafea în portafiltru, vei pune boabele de cafea în râșniță.

Aparatul de cafea va proceda apoi la măcinarea boabelor, le va transfera într-un coș cu filtru și apoi va prepara volumul dorit de espresso într-o ceașcă de cafea. Este foare important procesul de preparare pentru boabele de cafea. O alternativă este de a cumpăra cafea macinata.

Acum vine întrebarea: de ce aș avea nevoie de un espressor super-automat când aș putea alege unele semi-automate mult mai ieftine? Ei bine, factorul decisiv aici este cât de pretențios ești cu privire la aroma ta de espresso.

Este un fapt cunoscut că cafeaua proaspăt măcinată este mai aromată, rezultând o cafea cu un gust mai bun. Cu aparatele de cafea semiautomate, folosim de obicei cafea care a fost deja măcinată de către furnizor – ceea ce înseamnă că o parte din aromă s-a pierdut deja.

O mașină de cafea super-automată, pe de altă parte, va prepara cafeaua în momentul în care este mutată din râșniță. Este cât se poate de proaspătă, cu o aromă puternică care ar trebui să fie evidentă pentru orice fan de cafea.

Iată câteva puncte cheie pe care ai putea dori să le iei în considerare despre aparatele de cafea super-automate:

 • Sunt foarte ușor de utilizat, fără abilități sau practici speciale necesare. Tot ce trebuie să faci este să umpi spațiile pentru apă și zaț de cafea, apoi apeși un buton.
 • Fiecare espressor super-automat va produce un espresso cu un gust deosebit, cu condiția să utilizezi boabe de cafea de înaltă calitate.
 • Au mai puține ajustări de preparare, dar asta depinde de modelele pe care le achiziționezi. Unele modele noi îți pot permite să controlezi temperatura espresso-ului, precum și volumul și alte caracteristici.
 • De obicei, au nevoie de mai mult spațiu pe tejghea, dar asta doar pentru că au mai multe caracteristici interne pentru a produce cafea proaspătă.
 • Gama de prețuri este în general sub 2500 lei.
 • Cel mai bun espressor sub 3000 lei este de obicei un espressor super-automat de înaltă calitate. Printre cele mai apreciate modele se numără espressorul De’Longhi, care este renumit pentru faptul că este foarte ușor de utilizat.

Espressoarele de cafea automatizate

Un espressor automat va automatiza „volumul preparat”, prin urmare, afectând imediat și indirect timpul de preparare. Tașarea și măcinarea vor rămâne totuși manuale. Aceste aparate de cafea au mai multe trepte de macinare.

Aceste aparate funcționează prin adăugarea unui debitmetru la capul grupului, care va „sesiza” stadiul espressorului. Odată ce cantitatea de apă programată va trece prin respectivul contor, pompa se va opri automat. Achiziționarea celui mai bun espressor automat îți va simplifica viața.

Iată câteva puncte cheie ale celor mai bune espressoare automate de cafea:

 • Nu necesită multă intervenție umană, dar nici nu poți personaliza cu adevărat băutura la un espressor automat
 • Sunt eficiente din punct de vedere al costurilor și din timp
 • Un espressor automat este ușor de utilizat și transformă prepararea espressoului într-un proces simplu
 • Întreținerea unui espressor automat este destul de simplă
 • Uneori, un espressor automat va avea și comenzi semiautomate care îți permit să personalizezi tipul de cafea pe care o dorești.

Espressor manual de cafea

Un espressor manual este un lucru perfect pentru acele „suflete bătrâne” care doresc să păstreze tradiția în prepararea cafelei.

Cunoscute și sub denumirea de espressor cu pârghie, ele vor necesita un grad mare de îndemânare – deoarece practic va trebui să prepi singur cafeaua. Cu acest tip de espressor, nu este nevoie de apăsarea unui buton; în schimb, există apăsarea unei pârghii.

Acest tip de aparat de cafea îți va permite să faci parte din proces, ceea ce este o experiență cu adevărat plină de satisfacții dacă îți face plăcere să faci singuri lucrurile.

În plus, ai libertate deplină de a personaliza băutura după cum vrei. Cu puțină practică, vei ști exact ce este nevoie pentru a amesteca espresso-ul perfect pentru gustul tău.

Poți alege tipurile de aragaz, de asemenea, când vine vorba de espressoare manuale. Este aproape „calea de mijloc” între cafeaua preparată la oală și espressoul făcut la mașină.

Iată punctele cheie pentru un espressor manual:

 • Design clasic, tradițional
 • Simplu din punct de vedere mecanic, fără plăci complicate
 • În general necesită puțin spațiu pe blat
 • Destul de scumpe ,dar sunt cele mai durabile din lot
 • Sunt mai complicat de utilizat, deoarece necesită experiență în prepararea cafelei

Espressoare cu capsule

Espressoarele cu capsule oferă confort înainte de toate. Doza de espresso este standardizată și nu poți greși. Este soluția supremă de consistență espresso. Dar această consistență are un preț.

Cu espressoarele pe bază de capsule, ești limitat la selecția de cafea a producătorului.

Aparatele de cafea cu capsule nu sunt deosebit de scumpe, dar capsulele espresso pentru ele sunt. În timp, vei plăti pentru confort mai mult decât te aștepți. Cu cât faci mai multă cafea cu ea, cu atât devine mai scumpă. Dacă îți place să bei până la doze duble pe zi, te rugăm să faci calculul înainte de a o cumpăra ca o soluție ieftină.

Aparatele de cafea cu capsule sunt compacte și nu au o baghetă de abur, deoarece tehnologia nu acceptă una. Deci, dacă ai nevoie doar de espresso, ești bine, dar dacă îți plac latte-urile, cappuccino și alte băuturi din lapte, va trebui să cumpări un aparat de aburi/suma de lapte separat.

Tehnologia pentru un espressor cu capsule este diferită de la o companie la alta. Atât de mult, încât majoritatea soluțiilor au un gust diferit față de espresso de la o mașină obișnuită. Nu este mai rău sau mai bun decât espresso-ul. Este doar diferit.

Caracteristici pentru a alege cel mai bun espressor de cafea

Tip: Când cumperi espressoare, primul lucru de luat în considerare este tipul. Vrei un aparat de cafea practic tradițional care să folosească pământ și un portafiltru sau unul care să nu aibă mâinile libere cu o râșniță încorporată sau chiar unul care folosește capsule. Fiecare are argumentele sale pro și contra.

Dimensiune: Ia în considerare cât spațiu ai de alocat aparatului tău de espresso. Cele mai personalizabile sunt de obicei mai mari, în timp ce cele mai mici sunt de obicei mai simple, cu mai puține opțiuni de preparare. Dacă vei dori să achiziționez cel mai bun espressor automat de cafea va trebui să ții cont de dimensiunile mari ale acestuia.

Preț: Un espressor bun, cu caracteristici precum o râșniță încorporată și mai multe opțiuni de băutură, poate fi costisitor; un aparat de cafea simplu este de obicei mai accesibil. Cu toate acestea, unele aparate de cafea care par simple, dar care fac o ceașcă de cafea bună și echilibrată, pot fi costisitoare datorită materialelor de calitate superioară și a încălzitoarelor, spumatoarelor de lapte sau tehnologiei mai eficiente. Prețul este mai ridicat pentru cel mai bun espressor automat, dar putem spune că își merită banii.

Curățare: Din experiența noastră, espressoarele sunt ușor de curățat. De obicei, doar aparatul de spumare a laptelui trebuie curățat după fiecare utilizare, iar tava de picurare poate fi golită și spălată după cum este necesar. Unele au recipiente pentru lapte care se conectează la dispozitiv cu un pai, care poate fi dificil de curățat, iar tăvile mari pentru picurare pot fi mai greoaie.

Alte caracteristici de luat în considerare

Când cumpări un aparat de cafea, vei auzi multe despre presiunea pompei barului. Un espressor necesită presiune pentru a extrage aroma din cafeaua măcinată fin. Presiunea din mașinile cu pompă se măsoară în bari sau unități de presiune atmosferică. Deși 8 până la 9 bari sunt considerați suficiente, majoritatea aparatelor, inclusiv toate cele mai bune espressoare ale noastre, au pompe de cel puțin 15 bar.

Pe lângă facilitățile încorporate menționate mai sus, cum ar fi râșnițele și baghetele de abur, multe espressoare vin și cu unele accesorii suplimentare, cum ar fi linguri și tampere, pentru a obține măsurătorile corecte. Toate aceste extra și multe altele sunt evidențiate în selecțiile noastre de mai sus.

Merită să-ți cumperi un espressor de cafea? Espressor cu sistem manual de spuma sau automat?

Dacă vrei libertatea de a experimenta cu aproape totul despre procesul de preparare a cafelei, un espressor de cafea merită absolut. Chiar dacă ești un începător care dorește să producă băuturi în stil cafenea din confortul propriei bucătării, există o mulțime de valoare într-o configurație de acasă all-in-one. În zilele noastre, cel mai bun espressor include o gamă largă de funcții, dar se potrivesc și la diferite niveluri de calificare, astfel încât să poți crește treptat mai încrezător în experimentare în timp.

Dacă, totuși, vrei doar o ceașcă de cafea simplă și nu ai timp să îți măcini propriile boabe, să îți umpli coșul de preparare, să tamponezi, să preinfuzezi și să spumezi laptele, atunci ar putea merita să rămâi cu o mașină de picurare. sau aparat de cafea cu boabe. Există un mic efort suplimentar implicat atunci când prepari de la un espressor, fără a include programul de curățare uneori greoi. Totuși, s-ar putea să te intereseze și achiziționarea celui mai bun espressor automat de cafea în cazul în care ești consumator înrăit. Cum am menționat și mai sus, espressorul automat ușurează toată munca.

Cum întreții un espressor de cafea?

Pentru a te asigura că espressorul tău funcționează bine cât mai mult timp posibil, acesta trebuie întreținut în mod regulat și păstrat curat. Există câteva domenii principale de căutat:

Rezervor de apa

De-a lungul timpului, mineralele și sedimentele se pot acumula în tuburile de apă din espressorul tău, ceea ce va reduce cantitatea de apă care poate ajunge. Este important să știi cum să detartrezi o cafetieră pentru a elimina această acumulare.

Tavă de scurgere

Majoritatea espressoarelor vor avea o tavă de picurare care prinde excesul de apă și zaț de cafea. Ar trebui să cureți acest lucru în mod regulat pentru a evita creșterea bacteriilor în apă.

Spumator/sumator de lapte

Dacă faci o mulțime de latte sau cappuccino, sunt șanse să folosești funcția de abur de pe espressorul tău de cafea. Ar trebui să ștergi acest lucru după fiecare utilizare pentru a preveni acumularea și întărirea reziduurilor de lapte.

Zaț de cafea folosit

Unele espressoare vor depozita zațul de cafea folosit într-o zonă de depozitare internă, în timp ce altele îți vor cere să arunci zațul după fiecare utilizare. În loc să arunci pământul la gunoi, folosește-le în grădina ta: sunt grozave pentru compostare.

Dacă vrei să te scutești de unele sarcini îți recomandăm să îți cumperi un espressor automat de cafea deoarece acesta face multe dintre sarcini multe mai ușoare.

Când ar trebui să înlocuiești un espressor automat de cafea cu lapte?

Cel mai bun espressor vin de obicei cu o garanție de unul sau doi ani și rămâne în funcțiune oriunde de la 7 la 10 ani. După cum te-ai aștepta, un model scump complet automat va dura cel mai mult. Când cumperi un aparat de cafea, nu căuta o garanție extinsă. Este puțin probabil că va costa mai puțin decât repararea espressorului tău pe durata de viață.

Printre lucrurile pe care le vei observa când aparatul tău se defectează este că nu mai crește presiune sau espresso-ul nu iese la fel de fierbinte ca înainte. Aceste probleme ar putea indica o pompă defectă sau un element de încălzire care nu merită reparat. Dacă îl aduci pentru reparație și ți se cotează un preț care depășește 50% din costul unei unități noi, îți recomandăm să cumpări un înlocuitor.

Pentru a menține aparatul de cafea în stare bună de funcționare cât mai mult timp posibil, asigură-te că ai curățat temeinic un aparat de cafea. Consultă manualul de instrucțiuni pentru acesta, precum și informații despre întreținerea regulată zilnic, lunar și anual.

Când cumpări un nou espressor de cafea, vei găsi și funcții disponibile care nu sunt oferite pe modelele mai vechi. Afișajele electronice, duzele de apă caldă și dozatoarele de lapte spumos sunt acum comune. Baghetele de abur au fost îmbunătățite, astfel încât să fie mai ușor de utilizat și să ofere o spumă mai bună.

Indiferent dacă îți place comoditatea capsulelor de cafea premăsurate sau vrei un bun espressor de cafea care măcina cafea boabe pentru fiecare doză de cafea, acum poți găsi mai multe aparate care să îți satisfacă nevoile.

Conectivitatea Wi-Fi și Bluetooth sunt încă rareori disponibile pe espressoarele, cu excepția aparatelor de cafea inteligente de la Nespresso. Acestea îți permit să controlezi aparatul de cafea și să primești alerte atunci când rămâi fără capsule într-o aplicație de pe dispozitivul tău mobil.

În acest moment, ai o mulțime de informații despre diferitele tipuri de espressoare și despre diferitele caracteristici opționale pe care le-ar putea avea. Cum folosești toate aceste informații și cum faci o alegere?

În cele din urmă, totul se rezumă la câteva criterii care uneori se exclud reciproc, dar nu neapărat. Aceasta înseamnă că este posibil să nu obții ceea ce ai nevoie și vrei și va trebui să te mulțumești cu următoarea cea mai bună soluție pentru cafeaua ta. De exemplu, un buget redus nu îți va oferi un espressor complet, care este foarte scump. În mod similar, un dispozitiv bazat pe capsulă nu îți va oferi controlul asupra variabilelor de preparare pentru a îți ajusta cafeaua pentru o doză perfectă.

Producători de espressoare din România

Unii producători sunt mai populari decât alții, iar când vine vorba de prepararea espressoului, acestea sunt mărcile care par să facă cele mai bune treburi și oferă cel mai bun espressor de cafea pentru tine:

Breville (Sage)

Breville (Sage) este o marcă australiană de aparate electrocasnice, fondată în 1932. Linia lor de espressoare este destinată sectorului casnic și include espressoare celebre precum Oracle și Breville Barista Express. De asemenea, produc aparate de cafea Nespresso, cum ar fi „Creatista”, „Inissia” și „Vertuo”.

Rancilio

Fondată de Robert Rancilio în 1927, marca a început să producă espressoare comerciale. Rancilio Silvia a fost o lovitură norocoasă pe piața de espressoare autohtonă și au realizat potențialul și au început să vizeze această piață de curând. Acest brand cu siguranță a avut loc în topul nostru pentru cel mai bun espressor automat de cafea.

Gaggia

Espressorul Gaggia este în general un espressor automat de cafea, cu comenzi foarte ușor de utilizat. Început de Achille Gaggia, scopul mașinii era să fie cât mai simplu și fin posibil pentru a permite o utilizare ușoară.

De asemenea, compania a fost prima care a introdus espressorul cu pârghie cu piston, motiv pentru care a fost salutat drept Părintele espressorului modern.

Mr. Coffee

Mr. Coffee este popular pentru faptul că produc espressoare decente la prețuri mici. Espressorul Mr. Coffee funcționează în general pe un sistem 3-în-1, permițându-ți să faci cu ușurință latte, espresso-uri și cappuccino.

De asemenea, sunt foarte ușor de dezasamblat, așa că, dacă nu îți place bătălia de a prepara cafea și de curățare, acesta este marca pentru tine.

De’Longhi

Indiferent dacă cauți un espressor super-automat, un dispozitiv manual sau espressoare automate, De’Longhi are un model pentru orice. De’Longhi are probabil mai multe modele autohtone decât majoritatea producătorilor de espresso, încercând să atragă toți baristii de acasă. Cel mai bun lucru este că un espressor automat delonghi este destul de fiabil. În topul nostru vei găsi cele mai bun espressor automat de cafea de la acest brand. Un alt aparat de cafea pe care îl recomandăm de la această firmă este De’Longhi Magnifica S ECAM 22.110B.

Deținerea unui aparat de cafea poate fi literalmente o chestiune de viață sau de moarte – sau cel puțin o chestiune de sănătate mentală. Pentru un cunoscător dependent de cafea, este imposibil să înceapă ziua fără cel puțin o ceașcă. Este un fapt dovedit că băutul de cafeaua îi face pe oameni fericiți.

Tocmai de aceea trebuie să fii atent când îți alegi cel mai bun aparat de cafea. Trebuie să citești cât mai multe recenzii ale espressoarelor și să îți formezi o părere despre modul în care vrei să îți consumi cafeaua.

Dacă citești ghidul de mai sus și încă nu ești sigur care este cel mai bun aparat de cafea, ești mai mult decât binevenit să ne contactezi.

Întrebări frecvente despre cel mai bun espressor ieftin pana in 1000 sau 2000 lei

Espresso are în mod obișnuit 63 mg de cofeină în 1 uncie (cantitatea dintr-o singură doză), conform datelor nutriționale ale Departamentului Agriculturii. Cafeaua obișnuită, prin contrast, are 12 până la 16 mg de cofeină la fiecare 28 de g, în medie. Asta înseamnă , espresso-ul are mai multă cofeină decât cafeaua.

Un espressor folosește presiune mare pentru a forța apa să treacă prin cafea în doar câteva secunde. Aparatele de cafea se bazează pe puterea gravitației pentru a trage treptat apa prin filtre și pentru a realiza cafeaua.

Espresso este o doză de cafea concentrată, făcută prin forțarea apei foarte fierbinți la o presiune mare prin boabe de cafea măcinate fin. Definiția espressoului arată două dintre diferențele majore dintre espresso și cafea: procesul de preparare și măcinarea. Espresso este cafea

Mulți oameni cred că espressoul și cafeaua sunt două băuturi distincte, dar de fapt sunt doar metode diferite de preparare. Ambele tipuri de băuturi au beneficii similare, deși cafeaua prăjită ușor până la mediu are un ușor avantaj față de espresso pentru a susține sănătatea inimii, sănătatea cognitivă, sănătatea metabolică și multe altele.

Dovezile copleșitoare arată că atunci când este consumată cu moderație – 400-500 mg de cofeină pe zi, echivalentul a aproximativ patru până la cinci căni de cafea, cafeaua este sigură pentru populația generală.

Friendly and carefree funny bearded gay man in grey sweater edit profile picture online dating app

Marcel Popa

Blogger

Marcel Popa este editorul șef  al Top Electronice și a acoperit tehnologia de peste 5 de ani. În plus față de supravegherea direcției Top Electronice, Marcel Popa este specializat în acoperirea tuturor lucrurilor mobile, după ce a revizuit zeci de smartphone-uri și alte gadget-uri.

Abonează-te!

Obține acces instantaneu la știri de ultimă oră, cele mai tari recenzii, oferte excelente și sfaturi utile.

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.

Lasă un răspuns