Top Electronice

7 semne că ai nevoie de o mașină de spălat nouă

7 semne că ai nevoie de o mașină de spălat nouă

Arată mașina ta de spălat vreunul dintre aceste semne de avertizare?

Spălarea rufelor nu este cea mai captivantă sarcină, dar poate deveni și mai plictisitoare atunci când mașina ta de spălat începe să aibă probleme. Dacă observi că mașina ta de spălat nu se comportă la fel de bine ca înainte, ar putea fi momentul să faci upgrade la una dintre cele mai bune mașini de spălat. O mașină de spălat defectă poate duce la haine murdare sau chiar mirositoare, la o pivniță inundată sau la facturi de utilități mai mari decât de obicei.

În unele cazuri, soluția ar putea fi simplă, știind cum să cureți o mașină de spălat pentru a o menține. Cu toate acestea, dacă toate încercările de a afla cum să faci ca mașina ta de spălat să dureze mai mult dau greș, verifică aceste 7 semne că ai nevoie de o mașină de spălat nouă.

Înainte să cumperi, vezi ghidul nostru cu 11 lucruri de verificat atunci când cumperi o mașină de spălat. Doar nu pune aceste 15 lucruri în mașina de spălat pentru a evita mai multe daune.

Face zgomote puternice și excesive

Dacă mașina ta de spălat este incredibil de zgomotoasă (și sună ca și cum ar urma să decoleze!), acest lucru ar putea semnala o problemă. Cu cât tamburul se rotește mai repede, cu atât mașina va fi mai zgomotoasă și dezechilibrată. Supraîncărcarea mașinii poate pune adesea o presiune asupra tamburului pentru a lupta cu încărcătura grea sau ‘dezechilibrată’. În consecință, acest lucru ar putea cauza defectarea motorului sau a tamburului în timp. De asemenea, dacă mașina se zbate și încercările de a remedia o mașină de spălat care trepidează nu funcționează, ar putea fi la finalul vieții sale.

Hainele tale nu se spală corespunzător

Nu există nimic mai rău decât să speli rufe și totuși hainele tale nu sunt la fel de curate și impecabile ca înainte. Unul dintre motivele comune pentru acest lucru este că mașina nu se scurge corespunzător. Acest lucru înseamnă că va lăsa întotdeauna murdărie sau mizerie reziduală de la spălarea anterioară în tambur, care rămâne acolo după ultima clătire. În primul rând, încearcă să cureți filtrul mașinii de spălat, care ar putea fi înfundat. Dacă nu poți localiza acest lucru, consultă manualul utilizatorului pentru îndrumări.

Alte motive posibile includ o tavă de detergent înfundată sau supraîncărcarea mașinii, făcând-o să lucreze și mai mult pentru a muta și clăti hainele corespunzător. Dacă curățarea regulată nu pare să funcționeze, este un semn sigur că ai nevoie de o mașină nouă.

Dacă te simți perplex în legătură cu tava de detergent, iată ce fac de fapt acele compartimente în sertarul mașinii de spălat.

Tamburul nu se rotește corespunzător la sfârșitul unui ciclu

Rufele trebuie să fie umede după un ciclu de centrifugare, nu în mod excesiv de ude. Dacă acest lucru se întâmplă frecvent, acesta ar putea fi rezultatul unui motor uzat, ceea ce face dificilă atingerea vitezei necesare pentru cea mai rapidă centrifugare. Un alt motiv ar putea indica o defecțiune a sistemului de presiune cauzată de un blocaj. În orice caz, acesta este un semn că ai nevoie de o mașină de spălat nouă dacă problema nu poate fi reparată.

Ai scurgeri de apă

Dacă te trezești că ștergi bălți de apă de pe podeaua bucătăriei în timpul zilei de spălare, acesta este un semn că ai o problemă. Acest lucru s-ar putea datora pur și simplu unei conexiuni slăbite, deci verifică dacă furtunul de apă din spatele mașinii nu s-a desfăcut din cauza vibrațiilor excesive. Alternativ, scurgerea ar putea fi cauzată de o scurgere necorespunzătoare a apei, un furtun rupt sau un tambur crăpat, ultimul dintre acestea fiind mai grav. Dacă un profesionist nu poate repara sau înlocui conducta sau furtunul, s-ar putea să ai nevoie de o mașină de spălat nouă.

Există întotdeauna un miros neplăcut

Nu este niciodată plăcut atunci când rufele tale ies din mașină cu un miros mai rău decât avea când au intrat. Mirosurile neplăcute sunt cauzate de creșterea mucegaiului sau a mildiului în interiorul mașinii de spălat. Acest lucru se datorează adesea acumulării de detergent, mizerie și alte bacterii în timp. Pentru a preveni mirosurile, șterge umezeala în exces după ce ciclul este complet și ține ușa deschisă, dacă este posibil. Poți, de asemenea, să cureți o mașină de spălat, rulând un ciclu gol cu oțet distilat sau înălbitor. Dar dacă mirosul persistă după curățarea regulată, este posibil să ai nevoie de o mașină de spălat nouă.

Nu amesteca niciodată înălbitorul cu oțet — creează un gaz de clor letal.

Facturile tale de utilități cresc

Dacă ai observat că facturile tale de energie cresc brusc, o mașină de spălat defectă ar putea fi vinovată. Atunci când mașina nu funcționează corespunzător sau utilizează prea multă apă, acest lucru va afecta costurile tale de funcționare. Dacă nu poate fi reparată ușor, este mult mai rentabil să investești într-o mașină nouă și să economisești bani pe termen lung. De asemenea, merită să vezi ce clasă energetică are și cât de mult te va ajuta să economisești bani.

Mașina ta este învechită

În general, dacă mașina ta de spălat are mai mult de 10 ani, probabil că are nevoie de o modernizare. Mașinile de spălat mai vechi nu sunt la fel de eficiente ca modelele mai noi și au mai multe șanse să întâmpine probleme. În plus, modelele mai vechi nu au caracteristicile avansate și tehnologia nouă a ultimelor modele. De exemplu, capacitatea de a regla cantitatea de apă și detergent în funcție de cantitatea de haine din fiecare ciclu. În plus, alte caracteristici vor avea grijă de haine mai bine, vor economisi apă și vor reduce semnificativ facturile de utilități.

Cât durează o mașină de spălat?

Durata de viață medie a unei mașini de spălat noi este de 10 ani. Cu toate acestea, se recomandă înlocuirea mașinii după opt ani, cu excepția cazului în care este vorba despre un model de înaltă calitate, care este mai durabil.

Distribuie

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.