Top Electronice

Iată ce fac de fapt acele compartimente în sertarul mașinii tale de spălat

Iată ce fac de fapt acele compartimente în sertarul mașinii tale de spălat

Iată unde se pune fiecare în sertarul mașinii de spălat și de ce este important:

Cele mai bune mașini de spălat rufe sunt ceva de care ne bazăm cu toții pentru a ne ține rufele proaspete și fără pete. Și totuși, în ciuda programelor, funcțiilor și setărilor nenumărate, este unul dintre acele electrocasnice pe care puțini dintre noi le vor citi vreodată în manualul de instrucțiuni. Ca rezultat, avem tendința să ne lipim de aceeași setare în mod repetat — în general, setarea de spălare rapidă — și să folosim simțul comun pentru a încărca detergentul.

Dar, dacă ai o mașină de spălat cu încărcare frontală, șansele sunt că acele compartimente din sertarul de detergent nu sunt etichetate așa cum ar trebui. Te-ai întrebat vreodată pentru ce sunt fiecare, sau dacă folosești sertarul corect? Chiar dacă compartimentele sunt etichetate, le folosești în cea mai bună modalitate posibilă?

Aici, vom dezvălui acest fenomen al mașinii de spălat și te vom ajuta să înțelegi funcția fiecărui compartiment.

Dacă te-ai întrebat vreodată care este mai bun între detergentul sub formă de pulbere și cel lichid, asigură-te că consulți ghidul nostru. În plus, iată 5 motive pentru care ar trebui să speli întotdeauna hainele sport separat.

Compartimentul de detergent

În primul rând, compartimentul de detergent este cel pe care ar trebui să-l folosești deja — acesta conține detergentul (sau săpunul, dacă vrei) pentru a-ți curăța hainele. Probabil va fi cel mai mare compartiment ca mărime, situat spre partea din față a sertarului, de obicei pe partea stângă, deși acest lucru poate varia. Va avea fie o clapetă din plastic, fie o tavă detașabilă, astfel încât să poți comuta între detergentul sub formă de pulbere și cel lichid. Notă — detergentul sub formă de capsulă ar trebui întotdeauna aplicat direct prin tambur și nu prin sertarul de detergent.

În general, vrei ca clapeta să fie în jos sau tava înăuntru dacă folosești un detergent lichid — acest lucru este pentru a o menține în loc până când începe spălarea. Detergentul sub formă de pulbere, pe de altă parte, va trebui clătit curat din sertar. Deci, dacă nu vrei reziduuri în urmă, clapeta trebuie să rămână în sus. Dacă sertarul mașinii tale de spălat afișează logo-uri în loc de indicații scrise cu privire la ce compartiment este care, compartimentul principal de spălare/detergent poate fi semnalat de „II” sau uneori de un simbol de picurare. Dacă ai vreodată îndoieli, consultă manualul tău.

Compartimentul pentru balsam

Dacă îți place un finisaj parfumat pentru rufele tale, atunci ar trebui să folosești și compartimentul pentru balsam. În timp ce detergentul îți curăță hainele, balsamul lasă în urmă o rezidu care ajută la înmuierea lor, plus că le oferă o aromă plăcută.

Logo-ul care reprezintă compartimentul pentru balsam arată în general ca o floare mică. Locația sa poate varia destul de mult — unii producători de mașini de spălat plasează acest compartiment în față, în timp ce alții îl așază spre partea din spate, dar, în oricare dintre cazuri, aspectul său îl poate da de gol. Compartimentul conține în general o fereastră mică într-un cadru din plastic în care trebuie să torni lichidul până când nivelul balsamului atinge linia maximă. Ai grijă, acest lucru nu este întotdeauna cazul, așa că fii atent la logo-ul cu floare.

Configurația poate arăta foarte similar cu compartimentul pentru înălbitor dacă folosești o mașină de spălat de design american, dar cele două nu ar trebui niciodată să fie confundate. Înălbitorul este de obicei distribuit la începutul unui ciclu de spălare, în timp ce balsamul este distribuit în timp ce încărcarea este în faza de clătire. Ca rezultat, poți provoca daune serioase hainelor tale în cazul unei confuzii.

Asigură-te că nu depășești linia maximă din acest compartiment și că diluezi balsamul concentrat. În caz contrar, sertarul tău va fi curând blocat cu exces de balsam pe care va trebui să-l cureți manual. Consultă ghidul despre cum să cureți o mașină de spălat dacă acesta este deja cazul.

Compartimentul pentru înălbitor

Compartimentul pentru înălbitor variază în locație și aspect — de cele mai multe ori, este spre partea din spate a sertarului. De obicei, arată destul de similar cu compartimentul pentru balsam, deoarece trebuie să fie conținut până când este distribuit în momentul potrivit, care va fi la începutul ciclului.

Înălbitorul poate fi adăugat într-un ciclu atunci când vrei să crești puterea de îndepărtare a petelor, precum și să înalbești orice haine albe. Poate fi folosit împreună cu detergentul și ar trebui utilizat doar pe hainele care rezistă înălbitorului. Este, de asemenea, foarte util când vrei să cureți mașina de spălat — deși în ambele cazuri trebuie să obții doza potrivită, altfel poate face spumă și poate deteriora mașina, invalidând potențial garanția sa. De asemenea, s-ar putea revărsa și să deterioreze hainele dacă este distribuit prematur.

Dacă compartimentul pentru înălbitor nu este clar etichetat, poate fi reprezentat printr-un triunghi cu literele „CL” în interior. Verifică întotdeauna manualul dacă nu ești sigur dacă mașina ta este proiectată să distribuie înălbitor.

Compartimentul pentru pre-spălare

Compartimentul pentru pre-spălare este probabil cel mai puțin folosit dintre toate. În România, nu este la fel de obișnuit în sertarele pentru detergent precum unele dintre celelalte compartimente de pe lista noastră, dar majoritatea mașinilor de spălat moderne îl oferă acum. Dacă nu este clar etichetat, simbolul său este de obicei un „I”, înainte de spălarea principală „II”, așa cum am menționat mai sus.

Acest compartiment conține detergent sau amidon pe care îl eliberează în timpul ciclului de pre-spălare. Este important să-ți amintești că ciclul de pre-spălare va trebui selectat împreună cu ciclul principal dacă folosești acest compartiment.

Este ideal dacă speli hainele foarte murdare. Gândește-te la el ca la un ciclu de spălare suplimentar pentru a-ți pregăti hainele pentru spălarea principală. Asigură-te că dozezi corespunzător, altfel hainele tale pot conține detergent în exces, chiar și după clătirea finală.

Compartimentul pentru dozare inteligentă

În cele din urmă, dacă ai noroc, mașina ta de spălat ar putea oferi un compartiment pentru dozarea inteligentă sau automată. Cu acesta, poți umple practic sertarul cu o cantitate mult mai mare de detergent din care mașina se va doza automat în viitoarele spălări. Asta înseamnă că nu mai trebuie să-ți faci griji să măsori sau să manipulezi detergentul înainte de fiecare spălare. Unele mașini oferă și dozatoare automate pentru balsam.

Oricare compartimente ai folosi, asigură-te că îți iei timp să cureți în mod regulat sertarul pentru a preveni formarea de mucegai, mucegai și reziduuri de săpun. Când trebuie să-l îndepărtezi, o cheie de plastic în sertar ar trebui să indice locul în care trebuie să apeși înainte să-l poți trage liber din mașină. Spală cu apă fierbinte și săpun pentru a îndepărta petele.

Distribuie

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.