Uscător de rufe

Cel mai bun uscător de rufe din 2023: Top 8 uscătoare de rufe performante

Când cumperi prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil să câștigăm un comision de afiliat care ne ajuta la finanțarea activităților noastre și la testarea celor mai bune produse pe care să le achiziționezi.  Detalii aici.

Tabel de conținut
cel mai bun uscator de rufe

Cel mai bun uscator de rufe îți poate completa spălătoria. Poate exista o diferență uriașă de performanță între aceste aparate. Un uscător de rufe bun trebuie să ofere echilibrul perfect între timp și temperatură atunci când rulezi. Dacă se poate realiza acest lucru, rufele tale vor fi uscate complet într-un singur ciclu, fără pete umede și fără semne de deteriorare din cauza uscării excesive. Acest lucru poate fi destul de greu de realizat, chiar și pentru mașinile cu senzori. În plus, un uscator de rufe ar trebui să fie intuitiv de utilizat, cu suficiente setări pentru a se potrivi nevoilor tale, în timp ce designul său este eficient din punct de vedere energetic. Caută sigla Energy Star Certified pentru a verifica acest lucru.

Când vine vorba de alegerea unui uscator de rufe, poate vrei să iei în considerare și caracteristici speciale, cum ar fi conectivitatea inteligentă. Cu aceasta, puteți controla și monitoriza aparatul prin intermediul telefonului – util pentru alerte și notificări. Unele modele pot fi stivuite și cu șaibe corespunzătoare pentru a economisi spațiu dacă este necesar. Dacă ai nevoie de ajutor pentru a alege un uscator de rufe, suntem aici pentru a te ajuta. Am făcut cercetări pentru a găsi cele mai bune uscatoare de rufe electrice pe care piața le are de oferit și am luat în considerare fiecare circumstanță. Indiferent dacă faci cumpărături cu un buget redus sau doriți cea mai recentă tehnologie, acestea sunt cele mai bune uscatoare de rufe.

ProdusPreț
1. Bosch WTWH762BYVezi Prețul
2. Bespoke Samsung DV90BB9445GHS7Vezi Prețul
3. Slim Candy RO4 H7A1TEX-SVezi Prețul
4. Samsung DV90TA040AX/LEVezi Prețul
5. Heinner HHPD-V804A++Vezi Prețul
6. Beko B5T68247Vezi Prețul
7. Miele TSL 783 WPVezi Prețul
8. Bosch WTX87KH1BYVezi Prețul
 
5/5

Cel mai bun uscator de rufe per total

Dacă ești în căutarea unui uscator de rufe de înaltă calitate, care poate face față tuturor nevoilor tale de spălat rufe, Bosch WTWH762BY este o alegere excelentă. Cu o capacitate de 9 kg și o varietate de funcții avansate, acest uscător este conceput pentru a îți face viața mai ușoară și mai convenabilă.

Una dintre caracteristicile remarcabile ale uscatorului de rufeBosch WTWH762BY este tehnologia de condens și pompa de caldura, care permite o uscare eficientă și eficientă, reducând în același timp consumul de energie. Acest lucru îl face o alegere excelentă pentru consumatorii conștienți de mediu care doresc să-și reducă impactul asupra mediului în timp ce se bucură în continuare de confortul unui uscator de rufe modern.

Pe lângă eficiența energetică impresionantă, acest uscator de rufe Bosch WTWH762BY vine și cu o gamă de caracteristici utile care ajută la eficientizarea procesului de uscare. Compatibilitatea Home Connect îți permite să controlezi și să monitorizezi uscatorul de rufe de pe smartphone, în timp ce condensatorul cu autocurățare și funcțiile AutoDry ajută la menținerea uscătorului în stare optimă, fără a necesita niciun efort suplimentar din partea ta.

Alte caracteristici utile includ o lumină interioară a tamburului care îți permite să vezi cu ușurință ceea ce faci, precum și o clasificare energetică de clasă A care te ajută să îți menții facturile la energie scăzute. Una peste alta, dacă ești în căutarea unui uscator de rufe de top care să ofere atât performanță, cât și confort, Bosch WTWH762BY este o alegere excelentă. Acesta este cu siguranță cel mai bun uscator de rufe de până acum.

Specificații:

 • Tip produs: Uscator cu condensare, Uscator de rufe cu pompa de caldura
 • Tip incarcare: Frontala
 • Tip panou de comanda: Touch screen
 • Numar programe: 16
 • Eficienta energetica: Clasa energetica A++ dintr-o gama de la A+++ la D
 • Capacitate de incarcare: 9 Kg
 • Consum de putere – program standard: 1.97 kWh
 • Nivel zgomot: 64 dB

Avantaje:

Dezavantaje:

4.9/5

Cel mai bun uscator de rufe per total – Varianta 2

Dacă ești în căutarea unui uscator de rufe de top, Samsung Bespoke DV90BB9445GHS7 merită cu siguranță luat în considerare. Cu o capacitate de 9 kg și o gamă largă de funcții avansate, acest uscător este conceput pentru a îți face rutina de spălare mai ușoară și mai convenabilă.

Una dintre caracteristicile remarcabile ale acestui uscator de rufe Samsung DV90BB9445GHS7 este tehnologia QuickDrive, care reduce timpul de spălare cu până la 50% fără a compromite performanța. Acest lucru îl face o alegere excelentă pentru gospodăriile ocupate sau pentru oricine dorește să petreacă mai puțin timp spălând rufe.

Pe lângă tehnologia QuickDrive, acest uscator de rufe Samsung DV90BB9445GHS7 Bespoke vine și cu o serie de alte caracteristici care ajută la eficientizarea procesului de uscare. Funcția AI Dry ajustează automat timpul și temperatura de uscare în funcție de nivelul de umiditate din hainele tale, în timp ce compatibilitatea SmartThings îți permite să controlezi și să monitorizezi uscatorul de rufe de pe smartphone.

Alte caracteristici remarcabile includ un motor digital cu invertor care oferă performanțe puternice și eficiente, precum și o ușă reversibilă care poate fi ajustată pentru a se deschide din ambele părți pentru a se potrivi spațiului tău. Toate aceste caracteristici se combină pentru a face din Bespoke Samsung DV90BB9445GHS7 un uscător de rufe versatil și performant, care merită investiția.

În general, dacă ești în căutarea unui uscător de rufe de înaltă calitate și plin de caracteristici, care îți va face viața mai ușoară, Samsung DV90BB9445GHS7 Bespoke este o alegere excelentă. Acesta este cu siguranță cel mai bun uscator de rufe ca și alternativă.

Specificații

 • Tip produs: Uscator de rufe cu pompa de caldura
 • Tip incarcare: Frontala
 • Tip panou de comanda: Touch screen
 • Material cuva: Inox
 • Eficienta energetica: Clasa energetica A++ dintr-o gama de la A+++ la D
 • Capacitate de incarcare: 9 Kg
 • Funcții: Lumina in interiorul tamburului, Usa reversibila, Prevenire sifonare, AI Control Smart Things, Selector timp de uscare, Functia de siguranta copii, Mixed Load Bell / Damp Alert
 • Nivel zgomot: 62 dB

Avantaje:

Dezavantaje:

4.5/5

Cel mai bun uscator de rufe Slim

Slim Candy RO4 H7A1TEX-S este o alegere fantastică pentru oricine caută un uscator de rufe fiabil și eficient. Cu o capacitate de 7 kg și o clasificare energetică impresionantă de clasă A, această mașină poate face față nevoilor tale de spălătorie, fiind totodată ecologică.

Una dintre caracteristicile remarcabile ale acestui uscator de rufe este conexiunea Wi-Fi și Bluetooth. Acest lucru îți permite să controlezi și să monitorizezi uscatorul de rufe de pe telefonul smartphone, făcând ziua de spălătorie mai convenabilă decât oricând. În plus, funcțiile Easy Case și Super Easy Iron fac ca uscarea și călcarea hainelor să fie o ușoară.

Slim Candy RO4 H7A1TEX-S dispune și de un sistem de încălzire cu pompă, care nu numai că îl face mai eficient din punct de vedere energetic, ci și mai blând cu hainele tale. În plus, cu designul său elegant și modern, acest uscător va arăta grozav în orice spălătorie.

În general, Slim Candy RO4 H7A1TEX-S este un uscător de rufe de înaltă calitate, care cu siguranță va face ziua de spălare mai ușoară și mai eficientă. Caracteristicile sale avansate și capabilitățile de economisire a energiei îl fac o investiție excelentă pentru orice casă. Acesta este cu siguranță cel mai bun uscator de rufe slim.

Specificații

 • Tip produs: Uscator de rufe cu pompa de caldura
 • Tip incarcare: Frontala
 • Tip panou de comanda: Mecanic, digital
 • Material cuva: Inox
 • Numar programe de uscare: 16
 • Eficienta energetica: Clasa energetica A++ dintr-o gama de la A+++ la D
 • Capacitate de incarcare: 7 Kg
 • Programe de uscare: Lana, Sport, Calcare usoara, Antisifonare, Tesaturi delicate
 • Nivel zgomot: 67 dB

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Cel mai bun uscator de rufe de 9 kg

Cauți un uscator de rufe de înaltă calitate și eficient? Atunci ai nevoie de Samsung DV90TA040AX/LE cu o capacitate de 9 kg! Cu tehnologia sa de ultimă oră și designul elegant, acest uscator de rufe electric va impresiona cu siguranță.

Caracteristicile Quick Dry și Optimal Dry permit uscarea rapidă și eficientă, în timp ce funcția Wrinkle Prevent asigură că hainele tale arată grozav de fiecare dată. În plus, funcția Smart Check îți permite să depanezi orice problemă direct de pe telefon.

Capacitatea de 9 kg este perfectă pentru încărcături mari de rufe, iar tehnologia pompei de căldură asigură eficiență energetică maximă. În plus, designul din oțel inoxidabil adaugă o notă modernă oricărei spălătorii.

În general, uscătorul cu pompa de caldura Samsung este o alegere excelentă pentru oricine caută un uscător de înaltă calitate și eficient, care va face ziua de spălare a rufelor să fie o briză.Acesta este cu siguranță cel mai bun uscator de rufe de 9 kg.

Specificații

 • Tip produs: Uscator cu de rufe pompa de caldura
 • Tip incarcare: Frontala
 • Tip panou de comanda: Mecanic, digital
 • Trepte de uscarea rufelor: 3
 • Numar programe de uscare: 14
 • Eficienta energetica: Clasa energetica A++ dintr-o gama de la A+++ la D
 • Capacitate de incarcare: 9 Kg
 • Funcții: Child Lock, Lumina in interiorul tamburului, Usa Reversibila, Final intarziat, Mixed Load Bell/Damp Alert
 • Nivel zgomot: 65 dB

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Cel mai bun uscator de rufe ieftin

Cauți un uscator de rufe electric de încredere și eficient din punct de vedere energetic, care să îți poată îngriji de nevoile tale de spalat rufe? Încearcă uscatorul de rufe Heinner HHPD-V804A++. Acest aparat avansat are o capacitate impresionantă de 8 kg și este echipat cu 15 programe diferite pentru a te asigura că toate rufele tale ies proaspete și curate.

Una dintre caracteristicile remarcabile ale acestui uscător este tehnologia avansată a pompei de căldură, ceea ce îl face incredibil de eficient din punct de vedere energetic. De fapt, HHPD-V804A++ se mândrește cu un impresionant rating energetic A++, ceea ce îl face unul dintre cele mai eficiente uscatoare de rufe electrice pe piață. În plus, funcționarea sa silențioasă asigură că nu îți va perturba rutina casnică.

O altă caracteristică grozavă a acestui uscator de rufe cu pompa este afișajul LED, care face ușor să urmărește progresul rufelor tale. De asemenea, vine echipat cu un program „Baby Care” care asigură că hainele bebelușului tău sunt uscate la o temperatură sigură și blândă.

În general, uscatorul cu pompa de caldura Heinner HHPD-V804A++ este o alegere excelentă pentru oricine caută un aparat fiabil și eficient care să poată face față tuturor nevoilor de spalat rufe. Cu numeroasele sale caracteristici și ratingul energetic impresionant, îți va face cu siguranță rutina de spălare mai rapidă, mai ușoară și mai convenabilă. Acesta este cu siguranță cel mai bun uscator de rufe ieftin.

Specificații

 • Tip produs: Uscator de rufe cu pompa de caldura
 • Tip incarcare: Frontala
 • Tip panou de comanda: digital
 • Trepte de uscarea rufelor: 3
 • Numar programe de uscare: 15
 • Eficienta energetica: Clasa energetica A++ dintr-o gama de la A+++ la D
 • Capacitate de incarcare: 8 Kg
 • Funcții: Iluminare Cuva, Blocare acces copii, Start intarziat, Indicator curatare condensator, Selector nivel uscare, Rotire cuva in ambele sensuri, Operare silentioasa Indicator curatare filtru scame, Indicator rezervor colectare apa plin
 • Nivel zgomot: 66 dB

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Cel mai bun uscator de rufe în raporta calitate/preț

Cauți un uscator de rufe cu condensator fiabil și eficient? Încearcă Beko B5T68247. Cu o capacitate de 8 kg și o varietate de programe, inclusiv opțiunile Rapidry, Recycledry și Steamcure, acest uscator de rufe electric are tot ce ai nevoie pentru a îți spăla rufele rapid și eficient.

Motorul Prosmart Inverter și tamburul Aquawave asigură că hainele tale sunt tratate cu blândețe și cu grijă, în timp ce tehnologia Optisense optimizează timpul de uscare pentru a economisi energie și bani. În plus, programul GentleCare este perfect pentru țesăturile delicate precum lâna sau mătasea.

Tehnologia inovatoare a pompei de căldură asigură că acest uscător este atât eficient din punct de vedere energetic, cât și ecologic, cu un rating impresionant A++. Și odată cu confortul suplimentar al unității de condensare, nu este nevoie de ventilație externă.

În general, Beko B5T68247 este o alegere excelentă pentru oricine caută un uscător cu condensator de înaltă calitate, fiabil și eficient. Deci, de ce să aștepți? Ia-l pe al tău astăzi și bucură-te de haine perfect uscate în cel mai scurt timp! Acesta este cu siguranță cel mai bun uscator de rufe în raport calitate/preț.

Specificații

 • Tip produs: Uscator cu pompa de caldura
 • Tip incarcare: Frontala
 • Tip panou de comanda: digital
 • Trepte de uscarea rufelor: 3
 • Numar programe de uscare: 15
 • Clasa de Eficienta energetica: Clasa energetica A++ dintr-o gama de la A+++ la D
 • Capacitate de incarcare: 8 Kg
 • Programe de uscare: Bumbac, Jeans, Lana, Mix, Bumbac Eco, Daily Express, Outdoor / Sports, Gentle Care, Shirts Hygienic Drying, Hygienic Refresh, Night Dry, Duvet – Down Wear
 • Nivel zgomot: 63 dB

Avantaje:

Dezavantaje:

5/5

Cel mai bun uscator de rufe premium

Dacă ești în căutarea unui uscator de top care combină eficiența, confortul și performanța, Miele TSL 783 WP este o alegere excelentă.

Una dintre caracteristicile cheie ale acestui uscator de rufe electric este tehnologia pompei de căldură, care poate economisi energie și poate reduce facturile la electricitate. În plus, capacitatea mare de 9 kg este perfectă pentru gospodăriile mari, iar caracteristica de finisare cu abur ajută la reducerea ridurilor și face călcatul să fie ușor.

Miele TSL 783 WP are și o funcție de autocurățare, care reduce întreținerea și ajută la prelungirea duratei de viață a uscătorului. În plus, caracteristica EcoDry ajustează automat timpul de uscare în funcție de sarcină și umiditate, făcându-l mai eficient și mai convenabil.

În general, recomandăm cu căldură Miele TSL 783 WP ca un uscator de rufe de top care combină eficiența, confortul și performanța. Acesta este cu siguranță cel mai bun uscator de rufe premium.

Specificații

 • Tip produs: Uscator cu pompa de caldura
 • Tip incarcare: Frontala
 • Tip panou de comanda: digital
 • Capacitate cuva: 120 litri
 • Numar programe de uscare: 12
 • Clasa de Eficienta energetica: Clasa energetica A++ dintr-o gama de la A+++ la D
 • Capacitate de incarcare: 9 Kg
 • Functii: Steam Finish, Iluminare tambur
 • Nivel zgomot: 64 dB

Avantaje:

Dezavantaje:

4.5/5

Cel mai bun uscator de rufe smart

Cauți un uscator de rufe electric de înaltă calitate care să combine eficiența, confortul și performanța? Bosch WTX87KH1BY este o alegere excelentă care îți poate economisi timp, energie și bani.

Una dintre caracteristicile remarcabile ale acestui uscător este tehnologia pompei de căldură, care îți poate reduce semnificativ facturile de energie electrică, fiind totodată ecologică. Capacitatea de 9 kg este perfectă pentru gospodăriile mari, iar caracteristica Smart Dry reglează automat timpul de uscare în funcție de încărcătură și umiditate, făcându-l mai eficient și mai convenabil.

O altă caracteristică excelentă a Bosch WTX87KH1BY este funcția sa AutoClean, care ajută la menținerea uscătorului curat și fără scame. Acest lucru reduce întreținerea și prelungește durata de viață a uscătorului, oferind și mai multă valoare clientului.

În general, recomandăm cu căldură Bosch WTX87KH1BY ca un uscator de rufe electric de ultimă generație, care combină eficiența, confortul și performanța. Este perfect pentru familiile sau persoanele care doresc un uscator de rufe bun, de încredere și eficient, care să le poată economisi timp, energie și bani. Acesta este cu siguranță cel mai bun uscator de rufe smart.

Specificații

 • Tip produs: Uscator de rufe cu pompa de caldura
 • Tip incarcare: Frontala
 • Tip panou de comanda: Mecanic, Touch screen
 • Numar programe de uscare: 15
 • Clasa de Eficienta energetica: Clasa energetica A++ dintr-o gama de la A+++ la D
 • Capacitate de incarcare: 9 Kg
 • Functii: Protectie impotriva accesului copiilor, Home Connect, Semnalizare acustica la terminarea programului, Indicator pentru curatarea filtrului
 • Nivel zgomot: 62 dB

Avantaje:

Dezavantaje:

Ghid de cumpărare: Cum să alegi cel mai bun uscator de rufe pentru tine

Ești un cumpărător de uscator de rufe electric în devenire? Îți arătăm cum să-l alegi cel mai bun uscator de rufe pentru nevoile tale. Toate uscatoarele de rufe funcționează prin suflarea aerului încălzit prin haine pentru a elimina umezeala, dar există mai multe tipuri diferite de uscătoare care folosesc tehnologii, caracteristici și niveluri de sofisticare diferite. Iată cum găsești cele mai bune uscatoare de rufe electrice pentru tine.

Cum să decizi ce uscator de rufe este potrivit pentru tine

Va trebui să iei în considerare:

 • cât de des vei folosi uscatorul de rufe
 • tipul de articole pentru care o vei folosi
 • spațiul disponibil și ventilația în spălătoria ta
 • impactul asupra costurilor cu energie
 • amprenta ta de mediu.

Tipuri de uscatoare de rufe

Uscătoare de rufe ventilate

Acestea sunt cele mai simple și mai comune tipuri de uscatoare de rufe.

Uscatoarele cu aerisire sunt ieftine de cumpărat, dar sunt scumpe de utilizat. Pare un lucru rău, dar dacă folosești uscatorul de rufe doar ocazional, înseamnă că este probabil cea mai ieftină opțiune pentru tine, atunci când iei în considerare costul total de proprietate (prețul de achiziție plus costurile de funcționare) și cea mai bună opțiune dacă, în general, usuci pe linie. și vreau un uscator doar în caz de urgență.

Desigur, dacă utilizezi 100% energie solară, atunci consumul mai mare de energie nu este o problemă.

Deoarece sunt atât de simple (practic o cutie metalică cu un tambur, ventilator, element de încălzire și un motor), uscătoarele cu aerisire sunt, de asemenea, relativ ușoare, ceea ce înseamnă că pot fi montate pe perete pentru a utiliza mai eficient spațiul din spălătoria ya.

Cu orice uscator de rufe, umezeala din hainele tale trebuie să ajungă undeva. Acest tip de uscator de rufe pompează aer cald și umed direct în împrejurimi, așa că vei avea nevoie de o rufe cu o ventilație bună (sau un kit de ventilație/conducte, care este disponibil pentru unele mașini) dacă nu vrei să te simți acasaă ca într-o saună.

Uscătoarele cu aerisire au, de obicei, cei mai scurti timpi de ciclu din orice tip de uscator de rufe, dar au și potențialul de a usca prea mult rufele, în special pentru modelele simple fără senzor automat, care îți poate deteriora hainele. Acestea sunt unele dintre cele mai bune uscatoare de rufe.

Uscatoare de rufe cu condensator

Spre deosebire de uscătoarele cu aerisire, care împing aerul fierbinte umed direct din uscator în casa ta, uscatorul de rufe cu condensare utilizează un schimbător de căldură pentru a condensa umiditatea din aerul evacuat și fie o colectează într-un rezervor, fie o scurge.

Aerul evacuat de la un uscator de rufe cu condensare va fi încă cald, dar nu va fi nici pe departe la fel de umed, așa că nu va trebui să îți faci griji că apa va picura pe pereți. Va trebui să îți amintești să golești rezervorul condensatorului în mod regulat (deși îl poți folosi pentru a uda plantele) sau să arunci mașina într-un canal de scurgere.

Uscătoarele de rufe cu condensare sunt mai robuste și mai complexe decât un uscator cu aerisire, ceea ce înseamnă că vor oferi de obicei o capacitate mai mare și o funcționare mai silențioasă, dar înseamnă că sunt mai scumpe decât un model echivalent cu aerisire.

De asemenea, sunt mai grele, ceea ce înseamnă că nu sunt potrivite pentru montarea pe perete, dar dacă ai o masina de spalat cu încărcare frontală, este posibil să o poți stivui deasupra pentru a economisi spațiu. Nu toate modelele vor fi stivuibile pe toate masinile de spalat, așa că mai întâi consultă producătorul uscatorului de rufe.

Uscătoarele cu condensator au, de asemenea, timpi de ciclu mai lungi decât un uscator cu aerisire, dar sunt de obicei mai blânde cu hainele tale. Cel mai bine, sunt mai versatile decât un uscator cu aerisire, deoarece o bună ventilație nu este la fel de importantă. În general acest tip este un uscător de rufe electric foarte bun.

Uscatoare de rufe cu condensator cu pompa de caldura

Uscătoarele cu condensator cu pompa de caldura folosesc aceleași principii de schimb de căldură ca și un aparat de aer condiționat cu ciclu invers pentru a încălzi aerul pe care îl folosesc pentru a îți usca hainele.

Acest lucru le face să fie scumpe de cumpărat, dar ieftine de utilizat, deoarece prin captarea și reutilizarea energiei termice, ei folosesc cu aproximativ 63% mai puțină energie decât un uscator cu aerisire de dimensiuni echivalente.

Uscătoarele cu condensator cu pompă de căldură durează puțin mai mult pentru a usca o încărcătură tipică de rufe, deoarece folosesc temperaturi mai scăzute decât un uscator cu aerisire, dar asta înseamnă că sunt mai blânde cu hainele tale.

Și pentru că captează și reutiliza energia termică, nu evacuează deloc aerul fierbinte, astfel încât nu există umezeală care să îți aburize rufele și aerul cald. Este un câștig-câștig. La fel ca în cazul unui uscător cu condensator, va trebui să golești periodic rezervorul de scurgere sau să-l aruncați într-un canal de scurgere.

De asemenea, sunt foarte grele, așa că nu puteți monta unul pe perete, deși este posibil să puteți stivui un uscător cu pompă de căldură deasupra unei mașini de spălat cu încărcare frontală pentru a economisi spațiu – în mod ideal, unul de la același producător și asigurat cu un kit de stivuire.

Toată această complexitate vine cu un preț ridicat, așa că dacă folosești uscatorul doar ocazional, s-ar putea să nu merite. Dar dacă folosești foarte mult uscatorul, atunci este o alegere financiară sensibilă, deoarece îți va economisi bani în general.

Încă vor dura ani pentru ca costurile de funcționare mai mici să îți compenseze cheltuielile inițiale, dar odată cu scăderea prețurilor condensatoarelor cu pompă de căldură și a costurilor cu energie în creștere, uscătoarele cu condensator cu pompă de căldură devin o opțiune mai viabilă. Acestea se încadrează și ele la cele mai bune uscatoare de rufe.

Uscatoare de rufe pe gaz

Uscatoarele de rufe pe gaz funcționează la fel ca uscătoarele convenționale, dar folosesc gazul natural în loc de electricitate ca sursă de căldură.

Sunt eficiente din punct de vedere al costurilor pentru a rula și au performanțe bune, dar au un preț de achiziție mai mare și poate fi necesar să îți modifici rufele.

Am testat anterior un uscător pe gaz și l-am calificat foarte bine, chiar dacă folosește mai multă energie la punctul de conectare (adică la priza de alimentare sau, în acest caz, la priza de gaz) decât uscătoarele electrice.

Acest lucru se datorează faptului că, dacă iei în considerare consumul de energie în totalitate – adică gazul folosit pentru uscare în comparație cu cărbunele ars pentru a produce electricitate – uscătoarele cu gaz consumă cu 60% mai puțină energie în ansamblu.

De ce? Pentru că două treimi din energia din cărbune nu ajunge niciodată în gospodărie din cauza pierderilor de conversie a energiei la centrală și a pierderilor de transport prin rețea.

În timp ce tamburul și comenzile unui uscător pe gaz sunt încă electrice, aceasta reprezintă doar aproximativ 10% din energia utilizată de un uscător de rufe.

În comparație cu uscătoarele electrice obișnuite cu aerisire de dimensiuni similare, un uscător pe gaz se va amortiza în puțin mai puțin de opt ani atunci când este folosit de cinci ori pe săptămână.

Dar poate fi necesar să adăugi costurile de instalare, care vor dura mai mult pentru a compensa prețul de achiziție (majoritatea oamenilor nu au o priză de gaz în spălătorie și unitatea trebuie să fie conductă în exterior).

Cu toate acestea, este posibil să simți că reducerea emisiilor de CO2 – și o uscare mai rapidă și mai uniformă – merită cheltuiala. Sunt cu siguranță considerate un uscator de rufe bun.

Ce dimensiune ai nevoie să fie uscatorul de rufe?

Vei pune 8 kg de rufe în uscător de fiecare dată? Sau doar câteva articole?

Majoritatea oamenilor scot încărcătura din masina de spalat și o pun direct în uscător, motiv pentru care este o idee bună să potrivești capacitatea uscătorului tău cu mașina ta de spălat.

Dar am descoperit că majoritatea oamenilor spală doar aproximativ 3,5 kg de rufe la un moment dat, indiferent de dimensiunea mașinii de spălat.

Îți recomandăm să iei coșul de rufe plin cu rufe uscate și să sări pe cântar pentru a vedea cât de mult îți spală de fiecare dată pentru a vedea de ce capacitate ai cu adevărat nevoie.

Dacă vrei doar un uscator de rufe mic, este posibil să fii limitat la un uscator de rufe cu aerisire – uscătoarele cu pompă de căldură mai eficiente au, în general, toate 7 kg sau mai mult. Cel mai bun uscator de rufe trebuie să aibă măcar 7 kg capacitate.

Capacitatea se referă la greutatea hainelor umede sau uscate?

Se referă la haine uscate. Deci, să presupunem că ai o masina de spalat de 8 kg și o umpli la capacitate maximă cu 8 kg de haine uscate. Când scoți rufele umede după ciclul de spălare, un uscător cu o capacitate de 8 kg este capabil să usuce acea încărcătură – chiar dacă este mai greu acum, este umed. Deși cel mai bun uscator de rufe electric va face față și la mai mult.

Caracteristici de căutat într-un uscator de rufe

Cele mai bune uscătoare de rufe vor avea aceste caracteristici, în funcție și de ce program de uscare vei alege.

Aerisire/conducte

Pentru a preveni picurarea pereților și a tavanelor pline de mucegai, trebuie să te asiguri că aerul umed și fierbinte din uscător este îndepărtat eficient din rufe.

Configurarea uscătorului lângă o fereastră deschisă sau utilizarea unui ventilator de evacuare ar putea face treaba, dar dacă acest lucru nu este posibil, este posibil să ai nevoie de un kit de aerisire. Unele uscătoare vin cu unul, pentru altele este un plus opțional.

Cu toate acestea, nu toate kiturile de aerisire se potrivesc tuturor situațiilor. Discută despre instalare cu personalul de vânzări pentru a te asigura că obții ceea ce ai nevoie.

Amintește-ți, unele uscătoare au doar un orificiu de evacuare în față și nu pot fi conducte. Așadar, dacă rufele tale au o ventilație slabă, verifică dacă modelul este compatibil cu kit-ul de ventilație înainte de a cumpăra.

Recenziile noastre despre uscatoarele de rufe îți pot spune care dintre uscătoarele pe care le-am testat sunt cu aerisire frontală și dacă pot fi sau nu conducte.

Uscătoare montate pe perete sau stivuibile

Montarea uscătorului pe perete sau stivuirea lui deasupra unei mașini de spălat cu încărcare frontală economisește spațiu. Dar sunt câteva lucruri de reținut.

Unii producători vând doar truse de stivuire ca supliment opțional și pot stivui doar pe propria lor marcă de masina de spalat cu uscator.

Numai uscătoarele cu aerisire pot fi montate pe perete – uscătoarele cu condensator și cu pompă de căldură sunt prea grele și vor trebui așezate pe podea sau stivuite deasupra unei masini de spalat cu uscator. Orice uscator de rufe bun are aceste caracteristici.

Filtre

Filtrul de scame trebuie curățat în mod regulat pentru ca uscatorul să funcționeze eficient și pentru a reduce riscul de incendii, așa că este util dacă filtrul este în față și ușor de accesat. Cel mai bun uscator de rufe vine cu aceasta funcție.

Tulburare inversă

Tamburul inversează direcția de răsturnare la intervale regulate pentru o uscare mai uniformă și pentru a minimiza încurcarea.

Suport pentru uscat

Unele modele vin cu un suport care poate fi montat în interior pentru a ține obiecte pe care nu vrei să le prăbușești, cum ar fi pantofii de sport sau articolele delicate.

Program automat

Aceasta pretinde că detectează automat când încărcătura s-a uscat. Programele automate pot elimina presupunerile legate de uscarea hainelor prin oprirea uscătorului atunci când este gata, economisind energie și prevenind riscul de a îți deteriora hainele prin suprauscare. În practică, ele pot fi puțin lovite, în funcție de dimensiunea încărcăturii pe care o usuci. Cel mai bun uscator de rufe vine cu aceasta functie

Program delicat

La fel ca un program pentru lână, un program delicat este un mod blând, la temperatură scăzută, pentru uscarea țesăturilor delicate, deși la fel ca și în cazul lânii, citește cu atenție instrucțiunile de îngrijire de pe îmbrăcăminte. Dacă nu spune că este sigur de pus într-un uscător, ar trebui să îl usuci la aer. Cele mai bune uscatoare de rufe vin cu acest program.

Funcție anti-încrețire

Când este activată, funcția anti-încrețire continuă să îți răstoarne ușor hainele din când în când după ce s-a terminat uscarea, astfel încât cutele să nu se așeze atât de ușor.

Din acest motiv, nu recomandăm uscătoarele cu această funcție pentru cei cu copii sau vizitatori tineri obișnuiți. Dorim să menționăm că recomandăm si brandul uscator de rufe Electrolux, precum și masinile de spalat de la acest brand. Cel mai bun uscator de rufe va fi întotdeauna de nevoile tale, dar cu siguranță se află pe lista noastră. De asemenea, îți recomandăm ca uscatorul tău să aibă și senzori de umiditate.

Vezi și ghidul nostru pentru cel mai bun uscator de rufe cu pompa de calduracea mai buna masina de spalat cu uscator sau pentru cea mai bună mașină de spălat rufe.

Întrebări frecvente despre cel mai bun uscător de rufe

Un uscător de rufe este un aparat electrocasnic folosit pentru a usca hainele după ce au fost spălate. Uscătoarele moderne funcționează de obicei prin circularea aerului cald prin tamburul uscătorului, în timp ce hainele se învârt în interior. Această circulație a aerului ajută la evaporarea apei din haine, uscându-le în mod eficient.

Utilizarea unui uscător de rufe poate oferi o serie de avantaje, inclusiv economisirea timpului și a energiei. În loc să aștepți ca hainele să se usuce natural, un uscător de rufe poate usca hainele într-un timp mult mai scurt, astfel încât să poți purta hainele curate și uscate într-un timp mai scurt. De asemenea, utilizarea unui uscător de rufe poate economisi energie, deoarece un aparat de aer condiționat poate fi utilizat în mod eficient pentru a usca hainele în loc să se usuce natural.

Pentru a alege cel mai bun uscător de rufe, trebuie să iei în considerare o serie de factori, inclusiv dimensiunea și capacitatea uscătorului, eficiența energetică, caracteristicile speciale, precum și bugetul tău. De asemenea, este important să iei în considerare dacă preferi un uscător de rufe cu încălzire electrică sau pe gaz.

Friendly and carefree funny bearded gay man in grey sweater edit profile picture online dating app

Marcel Popa

Blogger

Marcel Popa este editorul șef  al Top Electronice și a acoperit tehnologia de peste 5 de ani. În plus față de supravegherea direcției Top Electronice, Marcel Popa este specializat în acoperirea tuturor lucrurilor mobile, după ce a revizuit zeci de smartphone-uri și alte gadget-uri.

Abonează-te!

Obține acces instantaneu la știri de ultimă oră, cele mai tari recenzii, oferte excelente și sfaturi utile.

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.

Lasă un răspuns