Top Electronice

11 lucruri de verificat atunci când cumperi o mașină de spălat

11 lucruri de verificat atunci când cumperi o mașină de spălat

Dacă cumperi o mașină de spălat nouă, ar trebui să citești asta înainte.

Alegerea unei mașini de spălat noi poate fi o sarcină destul de intimidantă. Pe lângă specificațiile de bază oferite, cum ar fi capacitatea, setările și alegerea între încărcarea frontală și încărcarea veticală, există o ofertă infinită de caracteristici speciale de luat în considerare. De exemplu, unele mașini de spălat oferă conectivitate inteligentă, astfel încât să poți monitoriza și controla aparatul de la distanță. Altele includ dozarea automată, astfel încât să nu trebuie să măsori detergentul pentru fiecare ciclu. Dacă ești dispus să plătești destul, unele mașini de spălat vor recomanda chiar setările pentru pete specifice. Nu e de mirare că există multe aspecte de luat în considerare atunci când vine vorba de alegerea unei mașini de spălat.

Pentru a ajuta, am creat acest ghid despre 11 lucruri de verificat atunci când cumperi o mașină de spălat. Vom începe cu o privire detaliată asupra specificațiilor de bază oferite, precum și avantajele ambelor tipuri de design, încărcarea frontală și încărcarea veticală. Zone precum zgomotul și consumul de electricitate vor fi, de asemenea, acoperite. În plus, vom explora unele dintre caracteristicile speciale demne de considerare. Până când termini de citit, vei ști exact ce ai nevoie pentru a obține cea mai bună mașină de spălat.

Vrei să ai grijă mai bună de mașina ta de spălat? Testpm electrocasnicele pentru a ne câștiga banii și iată sfaturile noastre de top pentru mașini de spălat, și iată cum să remediezi o mașină de spălat care se trepidează.

1. Încărcare frontală sau încărcare verticală

Asta este prima decizie pe care trebuie să o iei înainte de a cumpăra o mașină de spălat nouă. Mașinile de spălat sunt disponibile în designuri cu încărcare frontală și încărcare veticală, iar fiecare are avantaje și dezavantaje. În timp ce fiecare tip de mașină de spălat obține același rezultat, ele se potrivesc cu audiențe complet diferite.

Mașinile de spălat cu încărcare frontală oferă în general rezultate de curățare mai bune și pot fi mai economice în spațiu dacă sunt empilabile. Acțiunea de rostogolire în timpul curățării este de fapt mai blândă cu hainele. Cu toate acestea, mașinile de spălat cu încărcare veticală sunt mai confortabile și mai convenabile pentru încărcare, deoarece nu trebuie să te apleci. Ciclurile tind să fie și mai rapide, iar cu acest design poți face înmuiere prealabilă, ceea ce este util. Alegerea depinde de preferințele tale specifice. Consultă ghidul nostru despre încărcarea frontală versus încărcarea veticală pentru mai multe informații.

2. Capacitate

Capacitatea este un alt factor important care trebuie luat în considerare. Cu cât ai mai mult de spălat sau cu cât familia ta este mai mare, cu atât vei avea nevoie de o capacitate mai mare. Capacitatea echivalează literalmente cu dimensiunea tamburului și variază de la 1 kg (mașini cu soclu) până la 10 kg.

Ține cont că, în timp ce poți să faci întotdeauna mai multe spălări pentru a ține pasul cu sarcina ta de rufe, acest lucru va costa inevitabil mai mult în ceea ce privește consumul de apă și energie. Nici nu te va ajuta să-ți țină mașina de spălat mai mult timp, așa că este mai bine să cumperi una cu capacitatea ideală încă de la început. Pentru orientare, o mașină de spălat cu capacitate medie variază în general între 3 și 4 kg, în timp ce un design mare este de 7kh sau mai mult. Dacă nu ești sigur, uită-te la o selecție de modele în persoană pentru a compara dimensiunile tamburului înainte de a cumpăra.

Supraîncărcarea este unul dintre cele 7 moduri în care îți deteriorezi mașina de spălat fără să știi, așa că asigură-te că ai capacitatea potrivită.

3. Viteza de centrifugare

Viteza de centrifugare nu este primul lucru la care te gândești când cumperi o mașină de spălat, dar este totuși important. Vitezele mari de centrifugare vor îndepărta eficient mai multă apă din hainele tale la sfârșitul ciclului, ceea ce le va ajuta să se usuce mai repede. În mod invers, vitezele mai mici de centrifugare sunt ideale pentru țesături delicate.

Asigură-te că ai o gamă bună de viteze de centrifugare de ales, cu o maximă între 1200 și 1600 RPM.

4. Consumul de electricitate

Consumul de electricitate este un factor esențial de luat în considerare, dacă nu vrei să ai facturi mari de energie. Verifică și compară consumul anual estimat de electricitate și caută modele care sunt certificate cu clasele de la A la F.

Orice are ratingul Clasa A este în general cu 10-20% mai eficient din punct de vedere energetic decât cele fără acest rating. Găsirea unei mașini de spălat mai eficiente energetic te va economisi în mod eficient bani pe termen lung și este mai bună și pentru mediu. Verifică cât consumă masina ta de spalat rufe.

4. Consumul de electricitate

Consumul de electricitate este un factor esențial de luat în considerare, dacă nu vrei să ai facturi mari de energie. Verifică și compară consumul anual estimat de electricitate și caută modele care sunt certificate cu clasele de la A la F.

Orice are ratingul Clasa A este în general cu 10-20% mai eficient din punct de vedere energetic decât cele fără acest rating. Găsirea unei mașini de spălat mai eficiente energetic te va economisi în mod eficient bani pe termen lung și este mai bună și pentru mediu. Verifică cât consumă masina ta de spalat rufe.

5. Zgomot

Dacă nu vrei ca mașina ta de spălat să perturbe conversațiile de zi cu zi, zgomotul este un alt aspect de verificat. Mașinile de spălat pot face mult zgomot, în special când se învârtesc în etapele finale ale ciclului. Prin urmare, ești restricționat în privința momentului în care o rulezi — nu vrei să facă gălăgie când ai oaspeți.

Cu toate acestea, unele mașini de spălat sunt atât de silențioase încât le poți rula dimineața devreme fără să trezești gospodăria, ceea ce ar putea fi momentul cel mai ieftin pentru a-ți face spălătoria. Uită-te după designuri cu „tehnologie silențioasă”, precum și evaluări ale reducerii vibrațiilor și zgomotului pe care le poți compara.

Dacă mașina ta de spălat face mult zgomot pentru că se mișcă, nu ar trebui să facă asta. Consultă ghidul nostru despre cum să remediezi o mașină de spălat care trepidează dacă acesta este cazul.

6. Setările disponibile

Desigur, vei vrea să te asiguri că mașina ta de spălat are suficiente setări și cicluri. În timp ce o abundență de setări îți oferă mai multă versatilitate, asigură-te că primești doar ceea ce ai nevoie — prea multe setări pot aglomera panoul de control și probabil nu vor fi folosite oricum.

Fii atent la opțiunile de abur dacă îți pasă de igienizare. Programele suplimentare de clătire sunt utile dacă ai pielea sensibilă. Setările de spălare rapidă sunt, de asemenea, importante. Cu cât este mai scurtă setarea, cu atât mai repede poți clăti o încărcătură în grabă, dar ține cont că există un moment când ar trebui și când nu ar trebui să folosești setarea de spălare rapidă. Setările eco sunt încă rare, dar devin tot mai populare dacă vrei să economisești energie și apă, deși acestea durează mai mult decât ciclurile standard.

7. Dozare automată

Dacă urăști să măsori cu atenție detergentul la fiecare spălare, aceasta este o caracteristică pe care o vei dori. Unele mașini de spălat vin cu capacitatea de dozare automată, ceea ce înseamnă că poate calcula cantitatea de detergent necesară în funcție de dimensiunea încărcăturii și nivelurile de murdărie. Apoi, ia ceea ce are nevoie din stocul său.

Aceeași funcție există și pentru balsamul de rufe, astfel încât poți efectiv să rulezi mai multe cicluri fără a atinge o sticlă. Acest lucru oprește obiceiul de a folosi prea mult detergent, care este greu de clătit în totalitate și duce la mai multe cheltuieli.

Dacă ești nou în ale mașinilor de spălat, iată ce fac acele compartimente din sertarul mașinii tale de spălat.

8. Funcții inteligente

Dacă adori să ai cele mai recente tehnologii, cu siguranță vei dori o mașină de spălat cu conectivitate inteligentă. Acest lucru înseamnă că mașina de spălat poate face parte din regimul casei tale inteligente. Se poate conecta la smartphone-ul tău, pe care poți monitoriza și controla aparatul.

Tot felul de funcții sunt disponibile în funcție de brand și aplicația pe care o folosești, dar unele îți vor permite să pornești mașina de la distanță, să descarci cicluri suplimentare sau chiar să autodiagnostice eventualele defecțiuni. Poți, de asemenea, să monitorizezi consumul de energie în unele aplicații.

9. Suprapunere

Dacă ești hotărât să cumperi o mașină de spălat cu încărcare frontală și ai puțin spațiu, asigură-te că este suprapunere. Un design suprapunere înseamnă că poți efectiv să suprapui mașina de spălat și uscătorul pentru a economisi spațiu. Va trebui să achiziționezi și un kit de suprapunere, precum și modelul adiacent al uscătorului de rufe, dar acesta poate fi un mod excelent de a elibera spațiu în camera de spălat.

Unele modele pot comunica chiar între ele, astfel încât să poți controla ambele mașini cu cel mai convenabil panou de control. Alte modele pot fi suprapuse cu piedestale pentru o capacitate sporită.

10. Dimensiuni și dimensiuni

Majoritatea mașinilor de spălat au dimensiuni similare, dar dimensiunile pot varia ușor în funcție de model. Dacă plasezi mașina de spălat într-un spațiu restrâns, asigură-te că alegi una care are o dimensiune adecvată, cu spațiu pentru ventilație. A avea spațiu în jurul mașinii de spălat poate minimiza zgomotul, de asemenea.

Ar trebui să iei în considerare și dacă vei avea suficient spațiu deasupra sau în fața mașinii pentru a deschide complet ușa. Ultimul lucru pe care îl vrei este o raftă care îți blochează accesul la încărcarea rufelor.

11. Recenzii

Întotdeauna aruncă o privire la recenziile online înainte de a alege o mașină de spălat. Acest lucru îți poate oferi o indicație asupra performanței de spălare a petelor, precum și asupra consistenței și fiabilității aparatului. Fii atent la orice defecțiuni sau probleme recurente și consideră dacă ar putea reprezenta o problemă pentru tine.

Consultă ghidul nostru despre cele mai bune mașini de spălat dacă ai nevoie de ajutor. Am echilibrat specificațiile și caracteristicile cu recenziile online pentru a găsi cel mai bun model pentru orice situație.

Pentru mai multe sfaturi, trucuri și cum să faci, verifică ghidurile noastre despre cele mai bune uscătoare de rufe, când ar trebui și când nu ar trebui să folosești setarea de spălare rapidă și ce înseamnă simbolurile de pe etichetele de îngrijire a hainelor?

Distribuie

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.