Top Electronice

Cea mai bună mașină de spălat vase din 2024: top 8 Mașini de spălat incorporabile + Ghid de cumpărare

| Verificat de Raluca Sas

Când cumperi prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil să câștigăm un comision de afiliat care ne ajuta la finanțarea activităților noastre și la testarea celor mai bune produse pe care să le achiziționezi.  Detalii aici.

Tabel de conținut
Cea mai buna masina de spalat vase

Cea mai buna masina de spalat vase de înaltă calitate este una dintre cele mai bune investiții pe care le poți face pentru casa ta. Nu numai că economisește timpul și stresul de a spăla vasele manual, dar ajută și la conservarea energiei și a apei, reducând în același timp factura la utilități.

Insa selectarea unui bune masini de spalat vase potrivita implică evaluarea  unor factori precum ratingul de zgomot, ciclurile de spalare, opțiunile, capacitatea și viteza. În căutarea masinii de spalat vase perfecte, navigarea printre multitudinea de modele poate fi copleșitoare. Când te afli în fața unor rânduri de mașini de spălat vase care se laudă cu dimensiuni și finisaje din oțel inoxidabil similare, luarea unei decizii devine o provocare.

În această căutare, este esențial să recunoști că sub uniformitatea aparentă, există diferențe semnificative între mărci și modele. Piața actuală oferă mașini de spălat vase normale sau masini de spalat mini incorporabile cu caracteristici îmbunătățite și inteligență sporită, facilitând procesul de selecție atunci când ești înarmat cu cunoștințele potrivite.Pentru a te ajuta sa economisesti timp și efort, am testat si am cerecetat printre cele mai mai bune de masini de spalat vase disponibile astăzi.

Top 8 cele mai bune masini de spalat vase

ProdusPreț
1. Whirlpool WFO3O32NPXVezi Prețul
2. Bosch SMV46KX04EVezi Prețul
3. Electrolux EEA71210LVezi Prețul
4. Beko BDIS38120QVezi Prețul
5. Miele G 7690 SCVi K2O CLST/OBSWVezi Prețul
6. Slim Electrolux MaxiFlex 700Vezi Prețul
7. K1500 HendiVezi Prețul
8. Whirlpool Eco Line EDM 5 UVezi Prețul
 

Cea mai buna masina de spalat vase per total

4.8/5

Masina de spalat vase vase Whirlpool reprezintă o necesitate pentru orice locuință, iar popularitatea sa se explică ușor datorită fiabilității și eficienței sale. Cu o capacitate de 14 locuri și 10 programe diferite, această mașină poate gestiona cu ușurință chiar și cele mai mari încărcături, fiind perfectă pentru familii sau cei care folosesc frecvent vesela.

Printre caracteristicile remarcabile ale acestei mașini de spălat vase se numără tehnologia PowerClean Pro, care utilizează jeturi de înaltă presiune pentru a elimina chiar și cele mai persistente pete și particule de alimente. Acest aspect înseamnă că vei petrece mai puțin timp pregătind vasele pentru spălare și mai mult timp bucurându-te de activitățile tale preferate.

Pe lângă tehnologia PowerClean Pro, masina de spalat vase dispune și de un motor invertor ce asigură o funcționare silențioasă și eficientă. Tehnologia 6th Sense reglează automat ciclul pentru a obține rezultate optime de curățare.

Un alt aspect excelent al acestei mașini este sistemul Natural Dry, care folosește căldura reziduală de la ultima clătire pentru a usca vasele în mod natural. Această caracteristică nu numai că economisește energie, dar și garantează că vasele sunt complet uscate și gata de folosire imediat după ce sunt scoase din masina de spalat vase

Masina de spalat vase este concepută pentru a fi ușor de utilizat, având un panou de control intuitiv și butoane facile, făcând selecția programului potrivit un proces simplu. Designul său elegant și modern din oțel inoxidabil adaugă o notă de eleganță oricărei bucătării.

Specificații:

 • Tip incastrare: Standard
 • Slim: Nu
 • Capacitate incarcare: 14 seturi de vase standard
 • Numar programe: 10
 • Accesorii incluse: Manual de utilizare, Cablu de alimentare, Furtun alimentare la reteaua de apa
 • Tip porgrame: Delicat, Prespalare, Economic, Intensiv
 • Funcții: Indicator sare, Pornire programabila, Cos superior ajustabil, Indicator nivel solutie clatire
 • Durata program ECO: 3 ore și 10 minute
 • Nivelul de zgomot: 42 dB
 • Consum anual energie electrica: 238 kWh

Avantaje:

Dezavantaje:

Cea mai buna masina de spalat vase incorporabila în raport calitate/preț

4.5/5

Masina de spalat vase Bosch adaugă o notă elegantă și modernă oricărei bucătării. Cu o capacitate de 13 locuri și șase programe diferite, este alegerea perfectă pentru familii și persoanele care folosesc des vesela.

Un aspect remarcabil al acestei mașini de spălat vase este tehnologia avansată folosită în designul său. Motorul EcoSilence Drive garantează o funcționare liniștită și eficientă, iar tehnologia AquaStop previne orice scurgere ce ar putea afecta integritatea casei tale.

Pe lângă acestea, masina de spalat vase Bosch dispune de numeroase caracteristici care o fac ușor de utilizat. Afișajul LED oferă informații clare despre programul curent și timpul rămas, iar raftul superior reglabil permite încărcarea facilă a obiectelor mai voluminoase.

Cu diverse opțiuni de ciclu de spălare, inclusiv un ciclu rapid ce curăță vasele în doar 29 de minute, această masina de spalat vase se potrivește perfect momentelor când ai nevoie de vase curate într-un timp scurt.

Dacă îți dorești o masina de splalat vase nouă, cu siguranță te îndemnăm să analizezi cu atenție oferta de la Bosch. Cu designul de înaltă calitate și performanța remarcabilă, va depăși așteptările tale, oferind veselă curată și strălucitoare de fiecare dată. Așadar, dacă cauți un dispozitiv la un preț excelent, aceasta este alegerea perfectă pentru tine!

Specificații

 • Tip incastrare: Complet incorporabila
 • Slim: Nu
 • Capacitate de incarcare: 13 seturi de vase standard
 • Numar programe: 6 programe de spalare
 • Tip porgrame: Prespalare, Economic, Auto, Intensiv, Rapid
 • Funcții: Protectie impotriva inundatiilor, Functionare silentioasa, Cos superior ajustabil
 • Nivelul de zgomot: 46 dB
 • Eficienta energetica: Clasa E

Avantaje:

Dezavantaje:

Cea mai buna masina de spalat vase incorporabila ieftină

4/5

Dacă îți dorești o masina de spalat vase compactă și eficientă care să se potrivească perfect în bucătăria ta mică, soluția ideală este masina de spalat vase Electrolux EEA71210L. Această masina de spalat vase integrabilă de 45 cm este proiectată special pentru apartamente sau familii mici, oferind 9 locuri și 5 programe de spălare.

Printre caracteristicile remarcabile ale acestei mașini de spălat vase se numără tehnologia AirDry, care deschide ușor ușa în timpul ciclului de uscare pentru a permite aerului proaspăt să pătrundă. Acest aspect nu numai că contribuie la economisirea energiei, ci și asigură că vasele tale ies uscate și gata de utilizare.

Cu sistemul PerfectFit, instalarea devine simplă, iar motorul cu invertor garantează o funcționare liniștită și eficientă. Cu un design elegant și modern, modelul EEA71210L se va integra armonios în orice bucătărie.

În ansamblu, masina de spalat vase integrabilă Electrolux EEA71210L reprezintă o alegere excelentă pentru cei care caută o masina de spalat vase compactă și eficientă. Caracteristicile sale inovatoare și designul bine gândit o plasează în topul opțiunilor de pe piață, iar performanța sa va fi remarcabilă la fiecare utilizare. Dacă îți dorești un aparat accesibil, cu siguranță aceasta este cea mai bună alegere pentru tine!

Specificații

 • Tip incastrare: Incorporabil
 • Capacitate incarcare: 9 seturi de vase standard
 • Numar programe: 5 programe de spalare
 • Tip porgrame: Clatire, Economic, Rapid
 • Funcții: Semnal sonor la finalizarea programului, Indicator sare, Pornire programabila, Cos superior ajustabil, Cos pentru tacamuri, Indicator nivel solutie clatire
 • Nivelul de zgomot: 49 dB
 • Consumul de energie: 222 kWh anual

Avantaje:

Dezavantaje:

Cea mai buna masina de spalat vase incorporabila ieftină - Varianta 2

4/5

Dacă îți dorești o masina de spalat vase fiabilă și eficientă, capabilă să gestioneze o varietate de vase, te invităm să descoperi Beko BDIS38120Q, un aparat încorporat ce emană eleganță și modernitate. Cu o capacitate de 11 seturi și 8 programe de spălare, această mașină asigură ca vasele tale să iasă impecabile de fiecare dată.

Tehnologia Aquaintense a fost creată pentru a oferi o curățare puternică, economisind în același timp apa. Motorul ProSmart Inverter nu numai că este eficient, ci și funcționează într-un mod lin și silențios. Caracteristica AutoglassShield protejează sticla delicată, asigurându-se că rămâne neatinsă în timpul ciclurilor de spălare.

Pe scurt, masina de spalat vase Beko BDIS38120Q se impune ca o alegere excelentă pentru cei ce caută un aparat de înaltă calitate, ce oferă o putere de curățare remarcabilă, caracteristici convenabile și un design modern.

Specificații

 • Tip incastrare: Incorporabila
 • Slim: Da
 • Capacitate incarcare: 11 seturi de vase standard
 • Numar programe: 8
 • Tip porgrame: Delicat, Prespalare, Economic, Auto, Intensiv, Rapid, Normal
 • Funcții: Auto-curatare, Protectie impotriva inundatiilorm Sistem economisire energie electricam Indicator sarem Indicator extra clatirem Asistare dozaj detergent, Cos pentru tacamuri, Senzor grad murdarie, Blocare control panou
 • Nivelul de zgomot: 46 dB
 • Consumul de energie: 81 kWh anual

Avantaje:

Dezavantaje:

Cea mai buna masina de spalat vase incorporabila premium

5/5

Miele G 7690 SCVi K2O CLST OBSW se impune ca o masina de spalat vase integrată de vârf, furnizând performanțe de curățare excepționale și o serie de caracteristici avansate. Cu o capacitate de până la 14 locuri în interiorul său spațios, este alegerea perfectă pentru gospodăriile mai mari sau pentru cei care organizează frecvent evenimente.

Un aspect remarcabil al acestei mașini de spălat vase este sistemul AutoDos, care distribuie automat cantitatea optimă de detergent în fiecare ciclu, asigurând rezultate de curățare superioare. Tehnologia EcoPower contribuie la economisirea apei și energiei, făcând-o o opțiune ecologică.

Modelul G 7690 SCVi K2O CLST OBSW include și caracteristica exclusivă Knock2Open de la Miele, permițând deschiderea mașinii de spălat vase cu o simplă bătaie în ușă, o funcționalitate practică în situații când ai mâinile ocupate sau ești în grabă.

Alte elemente notabile ale acestei mașini de spălat vase includ iluminarea interioară BrilliantLight, conectivitatea Miele@home și o gamă variată de opțiuni de ciclu. Cu un nivel de zgomot de doar 41 de decibeli, masina de spalat vase este incredibil de silențioasă, situându-se printre cele mai puțin zgomotoase modele de pe piață.

Specificații

 • Tip incastrare: Incorporabila
 • Capacitatea de incarcare: 14 seturi
 • Numar programe: 13 programe de spalare
 • Tip porgrame: Delicat, Economic, Auto, Intensiv, Rapid, Uscare, Igienizare masina
 • Funcții: Blocare acces copii, Wi-Fi, Incarcare la jumatate, Cos pentru tacamuri, Senzor grad murdarie, Suport pahare, Sistem pentru protectia paharelor, Suport cesti
 • Nivelul de zgomot: 41 dB
 • Clasa energetica: A

Avantaje:

Dezavantaje:

Cea mai buna masina de spalat vase de tip Slim

4/5

Masina de spalat vase Electrolux Slim se impune ca o alegere fantastică pentru cei care doresc un aparat de înaltă calitate, economisind în același timp spațiu. Cu o capacitate de 10 seturi și 8 programe de spălare, acest model este perfect adaptat pentru gospodăriile mai mici sau pentru cei cu spațiu limitat în bucătărie.

Tehnologia invertorului motorului nu numai că asigură o performanță silențioasă și eficientă, ci și caracteristica Maxi-Flex îți oferă posibilitatea de a regla rafturile pentru a găzdui articole mai mari sau mai voluminoase. Funcția Air Dry lasă vasele uscate și pregătite pentru depozitare fără a necesita efort suplimentar.

În general, masina de spalat vase Electrolux Slim este o alegere excelentă pentru oricine caută un aparat compact, de înaltă calitate, care să își îndeplinească eficient și eficace sarcina. Dacă ai nevoie de o mașină de dimensiuni reduse care să ofere performanțe remarcabile, atunci cu siguranță aceasta este cea mai bună masina de spalat vase pentru tine!

Specificații

 • Tip incastrare: Incorporabila
 • Slim: Da
 • Capacitatea de incarcare: 10 seturi
 • Numar programe: 8
 • Tip porgrame: Clatire, Economic, Auto, Rapid, Normal
 • Funcții: Semnal sonor la finalizarea programului, Indicator sare, Pornire programabila, Cos superior ajustabil, Asistare dozaj detergent
 • Nivelul de zgomot: 48 dB
 • Clasa energetica: Clasa D

Avantaje:

Dezavantaje:

Cea mai buna masina de spalat vase profesională

4.4/5

Masina de spalat vase profesională Hendi K1500 reprezintă o opțiune de înaltă calitate, proiectată pentru a curăța eficient un volum mare de vase într-un timp scurt. Cu un motor puternic de 8600 de wați, este capabilă să elimine chiar și cele mai persistente pete și murdărie, fiind ideală pentru bucătăriile comerciale sau gospodăriile cu necesități mari.

Panoul de control ușor de utilizat oferă opțiuni variate de programe de spălare, inclusiv spălare rapidă, ecologică și intensivă. Reglajele pentru temperatură și timp asigură obținerea rezultatelor dorite.

Construită din oțel inoxidabil durabil, masina de spalat vase Hendi K1500 rezistă la coroziune și rugină. Designul compact permite potrivirea în spații înguste, iar funcționarea sa silențioasă contribuie la menținerea liniștii în bucătărie.

În ansamblu, masina de spalat vase profesională Hendi K1500 se distinge prin fiabilitate și eficiență, fiind o alegere versatilă pentru bucătăriile comerciale sau gospodăriile cu nevoi ridicate. Cu un motor puternic, suporturi reglabile și multiple programe de spălare, aceasta se impune ca o soluție de înaltă calitate. Dacă căutați masini de spalat vase profesionale, cu siguranță acestea sunt cele mai bune masini de spalat vase pentru dumneavoastră!

Specificații

 • Tip incastrare: Incorporabila
 • Slim: Nu
 • Capacitatea de incarcare: 10 seturi de vase
 • Numar programe: 10
 • Tip porgrame: Delicat, Clatire, Auto, Rapid, Normal
 • Funcții: Oprire automata
 • Nivelul de zgomot: 60 dB
 • Clasa energetica: Clasa A+

Avantaje:

Dezavantaje:

Cea mai buna masina de spalat vase semi-profesională

4.5/5

Masina de spalat vase semi-profesională Whirlpool Eco-Line reprezintă o alegere excelentă pentru cei care caută eficiență și încredere în îndeplinirea nevoilor de spălare a vaselor. Cu un design elegant de culoare argintie și un panou de control mecanic simplu și ușor de utilizat, această masina de spalat vase este potrivită atât pentru uz comercial, cât și pentru uz rezidențial.

O caracteristică remarcabilă a acestei mașini de spălat vase este eficiența energetică, făcând-o o alegere ecologică pentru cei preocupați de reducerea amprentei de carbon. Tehnologia Eco-Line contribuie la un consum redus de energie și apă, menținând în același timp performanțe puternice de curățare.

Cu un interior spațios capabil să găzduiască până la 13 locuri, această mașină de spălat vase este ideală pentru familiile numeroase sau afacerile mici. Interiorul durabil din oțel inoxidabil asigură o durată lungă de viață, în timp ce rafturile reglabile permit încărcarea și descărcarea ușoară a vaselor de diferite dimensiuni și forme.

În concluzie, mașina de spălat vase semi-profesională Whirlpool Eco-Line este un aparat fiabil, eficient și ușor de utilizat, potrivit atât pentru uz casnic, cât și pentru uz comercial. Caracteristicile ecologice, spațiul interior generos și funcțiile practice o fac o investiție excelentă pentru oricine caută o mașină de spălat vase de înaltă calitate. Recomandăm cu încredere această mașină de spălat vase bună!

Specificații

 • Tip utilizare: comercial
 • Tip încastrare: standard
 • Capacitate de incarcare: 10 seturi de vase
 • Panou: Electronic
 • Tip porgrame: Delicat, Clatire, Auto, Rapid, Normal
 • Funcții: Oprire automata

Avantaje:

Dezavantaje:

Oferte și Promoții

Cu aceste oferte și promoții, cumpărătorii pot beneficia de reduceri, pachete promoționale sau alte avantaje pentru a achiziționa masini de spalat vase la prețuri mai accesibile. Poți găsi oferte speciale pentru masini de spalat vase pe următoarele magazine:

Ghid de cumpărare: cum să alegi cea mai buna masina de spalat vase pentru tine

Pe măsură ce te avânți în lumea achiziționării unei mașini noi, primul aspect de luat în considerare se învârte în jurul dimensiunilor și tipului de masina de spalat vase care se integrează armonios în spațiul tău de bucătărie. Ulterior, examinează performanța optimă de curățare și uscare pentru a se potrivi cerințelor casei tale. Pătrunde în sfera nivelurilor de zgomot ale mașinii de spălat vase, explorând diverse cicluri și opțiuni.

Căutarea celei mai tăcute mașini de spălat vase se conturează ca o sarcină pivotală. Pentru cei ce caută atracția tehnologică, o mașină de spălat vase inteligentă, ce se laudă cu conectivitate Wi-Fi pentru actualizări în timp real, se evidențiază ca o caracteristică remarcabilă. În momentul în care te interesezi cu trăsăturile de prioritizat la o mașină de spălat vase, fiabilitatea este pe primul loc, un aspect perceput prin parcurgerea recenziilor pentru mașini de spălat vase. Totuși, nu neglija importanța finisajului și a culorii, elemente esențiale care se armonizează cu estetica bucătăriei tale.

Ghidul nostru de cumpărare a celor mai bune masini de spalat vase pentru tine te va ajuta să iei decizia înțeleaptă.

Poți vedea și ghidul nostru pentru:

Tipuri de masini de spalat vase

Potrivirea mașini de spălat vase pentru bucătăria ta depinde de spațiul disponibil și de bugetul tău. Producătorii oferă o varietate de opțiuni care se potrivesc diferitelor cerințe dimensionale. Configurația bucătăriei tale poate găzdui diverse stiluri și tipuri de mașini de spălat vase, cum ar fi:

Masini de spalat vase incorporabile

Masinile de spalat vase incorporabile sunt cele mai populare si recunoscute, în primul rând, pentru că se integrează perfect sub blat. Această poziționare le face nu doar o alegere preferată pentru funcționare silențioasă, datorită faptului că sunt înconjurate de dulapuri, ci și să ofere un plus de confort în timpul încărcării, fiind în proximitatea zonei de pregătire a alimentelor. Printre acestea, modelele integrate ies în evidență, dispărând complet în bucătăria ta odată instalate, asigurând o apariție unitară și uniformă alături de restul decorului bucătăriei tale.

Masinile de spalat vase de blat

Mașinile de spălat vase compacte sunt semnificativ mai mici și mai puțin costisitoare decât unitățile tradiționale. Acest tip de masina de spalat vase are în general o capacitate redusă, dar este ușor de folosit. Aceste modele pot fi cele mai potrivite pentru o persoană sau o familie mică fără prea mult spațiu în bucătărie, sau pentru cei care nu gătesc în mod frecvent.

Masinile de spalat vase portabile

Mașinile de spălat vase independente sunt unități autonome ce pot fi plasate în orice loc cu acces la apă și canalizare. Dacă nu dispui de un spațiu dedicat în bucătărie pentru o masina de spalat vase, atunci varianta portabilă poate fi o alegere inteligentă. Unitățile portabile sunt opțiuni excelente pentru chiriași și persoanele care locuiesc în spații mai mici. Sunt puțin mai mari decât unitățile de blat și pot găzdui opt până la 12 seturi pentru fiecare spălare – unitățile portabile sunt proiectate pentru a fi depozitate atunci când nu sunt utilizate. Cu toate acestea, aceste mașini vor avea nevoie de acces la chiuveta de bucătărie pentru apă și drenaj, cum ar fi unitățile de blat.

Considerații la cumpărarea masinilor de spalat vase

Există opțiuni abundente disponibile pentru masinile de spalat vase pe piață. Dacă încă nu ești sigur de ce ai nevoie, iată lucruri de care trebuie să ai în vedere atunci când alegi cea mai buna masina de spalat vase pentru nevoile tale.

Puterea de curățare

Dintre factorii majori, cumpărătorii cu buget restrâns vor fi încântați să afle că am constatat o slabă legatura între preț și performanță în testele noastre.Performanța de curățare a mașinii de spălat vase este dificil de prevăzut în funcție de producător sau preț.Dacă puterea de curățare este principala ta preocupare, poți găsi soluții eficiente fără cheltuiesti o avere. În plus, nu am testat încă o masina de spalat vase care să nu fie cel puțin competentă în ceea ce privește curățarea.

Dacă clătești sau scuturi vasele înainte de a le încărca, probabil că vor ieși impecabile din mașina ta de spălat vase, indiferent de modelul pe care îl alegi. Cele mai bune mașini de spălat vase necesită pur și simplu mai puțin efort din partea ta și pot gestiona murdăria mai persistenta.

Dacă mașina ta de spălat vase arată semne de uzură, asta nu înseamnă neapărat că trebuie înlocuită, iată cum să îți faci mașina de spălat vase să dureze mai mult pentru sfaturi în acest sens.

Finisajul exterior al masinii de spalat vase

În mod obișnuit, exteriorul masinilor de spalat vase va fi alb, negru sau oțel inoxidabil,  culorile standard pentru toate electrocasnicele mari. Așteaptă-te la o creștere de preț dacă optezi pentru oțel inoxidabil, dar acum este disponibil pe modele în toate categoriile de preț. Unele finisaje, cum ar fi oțelul inoxidabil cu perie, sunt mai rezistente la amprentele digitale decât alte finisaje. Finisajul ar trebui să se potrivească sau să completeze finisajele aparatelor tale existente în bucătărie. Deși finisajul exterior este pur cosmetic, ajută la unificarea aspectului și a senzației decorului bucătăriei tale.

Locația panoului de control

Majoritatea masinilor de spalat vase au comenzi montate pe partea din față a ușii. Cu toate acestea, există modele care prezintă panouri de comandă de-a lungul marginii superioare a ușii, unde va fi ascuns atunci când ușa este închisă. Această opțiune este pur cosmetică și oferă un aspect modern, raționalizat. Principalul dezavantaj al unui panou de control ascuns este că nu puteți vedea cât de mult este ciclul dintr-o privire.

Dimensiune și capacitate

Desigur, toate masinile de spalat vase standard au o lățime de 60 de cm , însă capacitatea variază de la un model la altul. O masina de splat vase de calitate superioară are mai puțin spațiu între tăieturi, astfel încât să poți încărca mai multe vase. De obicei, are și mai multe duze pentru a ajuta apa să pătrundă în aceste spații mai mici. Dacă ai vase mai mari, masinile de spalat vase  de calitate superioară obișnuiesc să compenseze spațiile mai mici cu tăieturi pliabile, astfel încât să poți încă să încarci oalele și tigăile.

Dimensiunea și capacitatea masinilor de spalat vase sunt, în general, măsurate prin numărul de locuri pe care le pot păstra pe o încărcătură. Majoritatea caselor vor avea o masina de spalat vase standard. Pentru apartamente sau gospodării mai mici, o masina de spalat vase buna și compactă este o alegere mai bună datorită spațiului limitat.

Materialul cuvei

Cuvele masinii de spalat vase sunt fie din oțel inoxidabil, fie din plastic. Cuvele din oțel inoxidabil rezistă la pete și mirosuri, se usucă mai repede și sunt mai durabile. Modelele de înaltă gamă au cuve de oțel inoxidabil. Atenție că acest aspect este diferit de finisaj. Poți avea un exterior de oțel inoxidabil la o masina de spalat vase cu cuva de plastic. Cuvele de oțel inoxidabil sunt puțin mai durabile și eficiente energetic, dar materialul căzii nu va afecta performanța de curățare.

Nivel de zgomot

Spre deosebire de puterea de curățare, nivelul de zgomot al unui masini de spalat vase corelează direct cu prețul său. Dacă dorești un model silentios ca un șoaptă, așteaptă-te să plătești un preț mai ridicat. Cu toate acestea, chiar și modelele mai ieftine sunt semnificativ mai tăcute decât vechea mașină a părinților tăi, care provoca dureri de cap.

Nivelurile de zgomot pentru mașinile de spălat vase sunt indicate de nivelul lor de decibeli. Un rating de 45 de decibeli sau mai mic este o masina de spalat vase practic silentioasă. Nivelurile de decibeli între 45 și 50 au un nivel de zgomot echivalent cu precipitațiile constante. Un nivel de 50 de decibeli sau mai mare este echivalent cu nivelul unei conversații normale. Cu cât valoarea decibelilor este mai mică, cu atât vor fi mai scumpe aceste masini de spalat vase.

Utilizarea apei

Din fericire, mașinile de spălat vase nu trebuie să utilizeze mai mult de 24 de litri de apă pe ciclu, ceea ce le face mult mai eficiente decât modelele mai vechi si prin urmare, consuma mai putina apa. Din fericire, programul ENERGY STAR al EPA încorporează eficiența apei și date de utilizare, precum și utilizarea energiei în criteriile sale de certificare, ceea ce te va ajuta să găsești cea mai eficientă masina de spalat vase. O masina de spalat vase cu clasificare ENERGY STAR înseamnă că mașinile de spălat vase standard nu vor depăși trei litri și jumătate de apă consumată per încărcătură.

Eficienta energetica

O mașină de spălat vase va afișa o etichetă „Ghid energetic” care estimează consumul anual de energie și costul estimat de funcționare anual. Unele masini de spalat vase cu clasificare ENERGY STAR indică că depășește standardele minime federale de eficiență. Cele mai bune masini de spalat vase din clasamentul nostru vin cu consumul de apa si energie electrica reduse.

Viteza si Cicluri

O masina de spalat vase  vase tipică are cel puțin trei setări: normală, grea și ușoară. Selecțiile ciclului de spălare vor varia in functie de fiecare model de masina de spalat vase, iar cele cu moduri programabile sau încorporate pentru spălare rapidă, delicată, clătire și menținere etc., vor costa în general mai mult, dar poti economisi bani pe energie și apă pe termen lung dacă optezi pentru aceste masini de spalat vase.

Gândește-te la programele pe care le vei găsi cu adevărat utile. Majoritatea mașinilor de spălat vase vin acum cu un program Eco, care este doar una dintre cele 7 modalități prin care mașina ta de spălat vase îți poate economisi bani.

Performanță de uscare

Așa cum se întâmplă și cu performanța de spălare, performanța de uscare nu variază direct în funcție de preț și nu vei putea determina singur această calitate în timpul cumpărăturilor. Verifică dacă masina de spalat vase are opțiuni pentru uscare suplimentară, dar chiar și asta s-ar putea să nu conducă la rezultatele perfecte pe care le cauți. Dacă vasele uscate sunt importante pentru tine, recenziile noastre de produse pot ajuta să te îndrepte în direcția potrivită.

Mașinile de spălat vase economice folosesc căldura reziduală din cadă pentru a usca vasele. În cele mai multe cazuri, acest lucru este suficient pentru aceste masini de spalat vase. Cu toate acestea, unele masini de spalat vase vin cu opțiuni pentru uscare suplimentară și pot include un element de încălzire pentru a usca vasele cuplat cu un ventilator pentru a circula aerul cald care accelerează procesul de uscare.

Filtre

Filtrul menține apa de spălare fără alimente, astfel încât să nu fie repusă pe vasele curate. Există două tipuri: cu autocurățare și manual.

 • Filtrele cu autocurățare sunt dotate cu o mașină de râșniță care pulverizează resturile și le aruncă în canalul de scurgere.
 • Filtrele manuale trebuie îndepărtate și curățate des pentru a le păstra fără reziduuri.

Dacă vrei să afli mai multe, iată 7 lucruri la care să te uiți atunci când cumperi o mașină de spălat vase. Și iată cele 8 greșeli cele mai frecvente în utilizarea mașinilor de spălat vase, conform cuiva care testează electrocasnice pentru o viață. În plus, am descoperit 7 modalități de a îmbunătăți performanța mașinii tale de spălat vase.

MAȘINA DE SPĂLAT VASE VS. SPĂLAREA MANUALĂ

Este o credință comună că mașinile de spălat vase sunt mai puțin durabile decât spălarea manuală, dar de fapt, este invers! Mașinile de spălat vase folosesc până la 10x mai puțină apă în comparație cu spălarea manuală, deși acest lucru depinde de ciclul pe care îl alegi și de modelul tău. Este și mult mai igienic să folosești mașina de spălat vase, deoarece mâinile noastre nu pot suporta natural temperaturile ridicate la care pot ajunge mașinile de spălat vase. Pe lângă toate acestea, te scutește de timpul și efortul spălării manuale, deci de ce nu ai folosi o mașină de spălat vase? Pentru mai multe informații despre acest subiect, verifică spălarea cu mașina versus spălarea manuală — care este mai ieftină?

Caracteristici suplimentare la masini de spalat vase

Caracteristicile suplimentare dincolo de opțiunile standard sunt cele care diferențiază o mașină de spălat vase de alta. Cu toate acestea, cu cât aparatul are mai multe caracteristici, cu atât etichetele de preț sunt mai mari. Iată câteva caracteristici suplimentare comune disponibile la unele masini de spalat vase:

 • Rafturile reglabile îți permit să reconfigurezi interiorul mașinii de spălat vase, oferindu-ți opțiunea de a personaliza configurația mașinii de spălat pentru a se potrivi cu dimensiunea vaselor.
 • Un al treilea suport este de obicei un suport mai îngust, care se află deasupra suportului superior și poate avea un braț de spălare separat.
 • Senzorii de sol ajustează automat timpul ciclului și utilizarea apei pentru a ajuta la îmbunătățirea eficienței apei.
 • Ciclul de clătire/ținere îți permite să clătești vasele murdare pentru a ajuta la reducerea mirosurilor și pentru a preveni întărirea alimentelor până când aveți o încărcătură completă.
 • Zonele de spălare desemnează părți ale mașinii de spălat vase pentru articolele foarte murdare care necesită un ciclu special pentru a le curăța.
 • Tehnologia Smart-home și conexiunea Wi-Fi îți permit să îți programezi programul de spălare prin computer sau smartphone.

Cum am testat

Pentru a evalua eficacitatea fiecarie masini de spalat vase  în curățare, am murdărit intenționat o varietate de farfurii, inclusiv pahare, căni și tacâmuri. Selecția noastră de murdărie provocatoare a cuprins lapte, ceai, carne tocată, ouă, fulgi de ovăz, spanac și margarină. Am lăsat intenționat murdăria să se usuce într-un dulap încălzit, simulând expunerea timp de o zi înainte de a fi curățată. Acest proces meticulos a asigurat o examinare riguroasă, dar realistă, pentru fiecare masina de spalat vase.

Pentru a evalua potențialul transfer de murdărie, am introdus câteva farfurii deja curate în încărcătură. După ciclul de spălare, am examinat meticulos fiecare element, evaluând curatarea și uscarea, dar și verificând dacă au rămas pete de apă.Masinile de splat vase superioare au lăsat în mod constant fiecare element impecabil, uscat și strălucitor, în timp ce modelele mai slabe au putut rezulta în farfurii murdare și umede.

În ceea ce privește consumul de energie și apă, am efectuat teste independente în loc să ne bazăm pe etichetele energetice. Evaluările noastre au cuprins programul principal sau automat, precum și programele de economisire a energiei sau eco pentru cei care doreau să facă economii suplimentare. Am calculat costurile de funcționare pentru fiecare model, oferind informații despre impactul lor asupra facturilor de utilități. Cele mai eficiente modele au primit recunoaștere ca Eco Buys.

Întrebări frecvente despre masini de spalat vase

Ar trebui să cureși mașina de spălat vase cel puțin o dată pe lună pentru a te asigura că funcționează eficient și pentru a preveni acumularea de particule sau resturi de alimente. Puteți folosi un produs de curățare pentru mașina de spălat vase sau poți rula un ciclu gol cu oțet alb pentru a curăța și împrospăta mașina de spălat vase.

Ar trebui să cureți mașina de spălat vase cel puțin o dată pe lună pentru a te asigura că funcționează eficient și pentru a preveni acumularea de particule sau resturi de alimente. Poți folosi un produs de curățare pentru mașina de spălat vase sau poți rula un ciclu gol cu oțet alb pentru a curăța și împrospăta mașina de spălat vase.

Când încarci mașina de spălat vase, asigură-te că încărci articole mai mari, cum ar fi oale și tigăi în partea de jos, și articole mai mici, cum ar fi pahare și farfurii în partea de sus. Asigură-te că vasele sunt îndreptate spre centrul mașinii de spălat vase și lăsați suficient spațiu între ele pentru a permite apei să circule liber. Nu supraîncărcați mașina de spălat vase, deoarece acest lucru poate împiedica curățarea și uscarea corespunzătoare.

De ce să ai încredere în noi?

Autorul acestui articol, Marcel Popa,  editor de comerț pentru electrocasnice, curățenie, organizare și tehnologie pentru locuință. De-a lungul carierei sale, el a cercetat detaliile purificatoarelor de aer, mașinilor de spălat vase, aragazelor și altele în domeniul locuințelor și stilului de viață. Având experiența de a locui în mai multe apartamente, el știe ce diferență poate face o masina de spalat vase funcțională și liniștită.

Acest rezumat a fost revizuit și actualizat de Raluca Sas, o jurnalistă cu multiple competențe în lumea scriitorilor, asigurându-se că acest conținut este profesional și de valoare pentru fiecare cititor.

Friendly and carefree funny bearded gay man in grey sweater edit profile picture online dating app

Marcel Popa

Blogger

Marcel Popa este editorul șef  al Top Electronice și a acoperit tehnologia de peste 5 de ani. În plus față de supravegherea direcției Top Electronice, Marcel Popa este specializat în acoperirea tuturor lucrurilor mobile, după ce a revizuit zeci de smartphone-uri și alte gadget-uri.

Abonează-te!

Obține acces instantaneu la știri de ultimă oră, cele mai tari recenzii, oferte excelente și sfaturi utile.

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.

Citește mai multe despre mașinile de spălat vase

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.