Top Electronice

Mașină de spălat vase

Cea mai bună mașină de spălat vase din 2023: top 8 Mașini de spălat incorporabile + Ghid de cumpărare

Când cumperi prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil să câștigăm un comision de afiliat care ne ajuta la finanțarea activităților noastre și la testarea celor mai bune produse pe care să le achiziționezi.  Detalii aici.

Tabel de conținut
Cea mai buna masina de spalat vase

Cea mai buna masina de spalat vase de înaltă calitate este una dintre cele mai bune investiții pe care le poți face pentru casa ta. Nu numai că economisește timpul și stresul de a spăla vasele manual, dar ajută și la conservarea energiei și a apei, reducând în același timp factura la utilități.

Există sute de opțiuni de mașină de spălat vase disponibile, iar cernerea acestora pentru a găsi cea mai buna masina de spalat vase de cumpărat este cam la fel de obositoare ca să abordezi o grămadă de vase murdare. Pentru a îți economisi timp și efort, am făcut cercetări pentru a găsi cele mai mai bune de masini de spalat vase disponibile astăzi.

ProdusPreț
1. Whirlpool WFO3O32NPXVezi Prețul
2. Bosch SMV46KX04EVezi Prețul
3. Electrolux EEA71210LVezi Prețul
4. Beko BDIS38120QVezi Prețul
5. Miele G 7690 SCVi K2O CLST/OBSWVezi Prețul
6. Slim Electrolux MaxiFlex 700Vezi Prețul
7. K1500 HendiVezi Prețul
8. Whirlpool Eco Line EDM 5 UVezi Prețul
 
4.8/5

Cea mai buna masina de spalat vase per total

Masina de spalat vase Whirlpool este un plus fantastic pentru orice casă și este ușor de înțeles de ce este o alegere atât de populară pentru cei care caută o mașină de încredere și eficientă. Cu 14 locuri și 10 programe diferite, este capabil să gestioneze cu ușurință chiar și cele mai mari încărcături, făcând-0 perfect pentru familii sau cei care folosesc vesela frecvent.

Una dintre caracteristicile remarcabile ale acestei masini de spalat vase este tehnologia PowerClean Pro, care folosește jeturi de înaltă presiune pentru a scăpa chiar și de cele mai încăpățânate pete și particule de alimente. Acest lucru înseamnă că poți petrece mai puțin timp spălând vasele înainte și mai mult timp făcând lucrurile pe care le iubești.

Pe lângă tehnologia PowerClean Pro, masina de spalat vase dispune și de un motor invertor care asigură o funcționare silențioasă și eficientă, precum și tehnologia 6th Sense care reglează automat ciclul pentru a oferi rezultate optime de curățare.

O altă caracteristică excelentă a acestei mașini de spălat vase este sistemul Natural Dry, care utilizează căldura reziduală de la clătirea finală pentru a îți usca vasele în mod natural. Acest lucru nu numai că economisește energie, dar îți asigură și că vasele sunt complet uscate și gata de utilizare imediat ce sunt scoase din masina de spalat vase.

Masina de spalat vase este, de asemenea, proiectată pentru a fi ușor de utilizat, cu un panou de control intuitiv și butoane ușor de utilizat, care fac alegerea programului potrivit o simplă. Designul elegant și modern din oțel inoxidabil adaugă, de asemenea, o notă de eleganță oricărei bucătărie.

În general, dacă ești în căutarea unei masini de spalat vase fiabile și eficiente, care să poată face față chiar și celor mai mari încărcături, masina de spalat vase Whirlpool este o alegere excelentă. Cu tehnologia sa puternică de curățare, funcționarea silențioasă și designul ușor de utilizat, cu siguranță va fi un plus valoros pentru casa ta. În plus, cu confortul suplimentar de a o putea achiziționa online, nu a fost niciodată mai ușor să-ți modernizezi aparatele de bucătărie! Un lucru e sigur, aceasta este cu siguranță cea mai buna masina de spalat vase de până acum.

Specificații:

 • Tip incastrare: Standard
 • Slim: Nu
 • Capacitate incarcare: 14 seturi de vase standard
 • Numar programe: 10
 • Accesorii incluse: Manual de utilizare, Cablu de alimentare, Furtun alimentare la reteaua de apa
 • Tip porgrame: Delicat, Prespalare, Economic, Intensiv
 • Funcții: Indicator sare, Pornire programabila, Cos superior ajustabil, Indicator nivel solutie clatire
 • Durata program ECO: 3 ore și 10 minute
 • Nivelul de zgomot: 42 dB
 • Consum anual energie electrica: 238 kWh

Avantaje:

Dezavantaje:

4.5/5

Cea mai buna masina de spalat vase incorporabila în raport calitate/preț

Masina de spalat vase Bosch este un plus elegant și modern pentru orice bucătărie. Cu o capacitate de 13 locuri și șase programe diferite, este ideală pentru familii și cei care utilzează vasele frecvent.

Una dintre caracteristicile remarcabile ale acestei masini de spalat vase este tehnologia inovatoare și avansată folosită în designul acesteia. Motorul EcoSilence Drive asigură că masina de spalat vase funcționează liniștit și eficient, în timp ce tehnologia AquaStop previne orice scurgere sau scurgere care ar putea cauza deteriorarea casei tale.

În plus, masina de spalat vase Bosch are o serie de alte caracteristici convenabile care o fac ușor de utilizat. Afișajul LED oferă informații clare și ușor de citit despre programul curent și timpul rămas, în timp ce raftul superior reglabil îți permite să încărci cu ușurință articole mai mari în masina de spalat vase.

Masina de spalat vase include, de asemenea, o varietate de opțiuni de ciclu de spălare, inclusiv un ciclu de spălare rapidă care îți poate curăța vasele în doar 29 de minute. Acesta este perfect pentru acele momente în care ai nevoie de vase curate rapid, dar nu ai timp pentru un ciclu complet de spălare.

În general, masina de spalat vase incorporabila Bosch este o alegere fantastică pentru cei care caută o mașină de spălat vase fiabilă, eficientă și ușor de utilizat. Cu tehnologia sa avansată, funcționarea silențioasă și caracteristicile convenabile, este cu siguranță un plus valoros pentru orice bucătărie.

Dacă ești în căutarea unei noi mașini de spălat vase, îți recomandăm să arunci o privire mai atentă asupra masinii de spalat vase Bosch. Cu designul și performanța sa de înaltă calitate, îți va depăși cu siguranță așteptările și îți va oferi feluri de mâncare curate și spumante de fiecare dată când o folosești! Așadar, dacă ești în cautarea unui dispozitiv la un preț excelent, aceasta este cea mai buna masina de spalat vase incorporabila pentru tine!

Specificații

 • Tip incastrare: Complet incorporabila
 • Slim: Nu
 • Capacitate de incarcare: 13 seturi de vase standard
 • Numar programe: 6 programe de spalare
 • Tip porgrame: Prespalare, Economic, Auto, Intensiv, Rapid
 • Funcții: Protectie impotriva inundatiilor, Functionare silentioasa, Cos superior ajustabil
 • Nivelul de zgomot: 46 dB
 • Eficienta energetica: Clasa E

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Cea mai buna masina de spalat vase incorporabila ieftină

Cauți o masina de spalat vase compactă și eficientă care să se potrivească în bucătăria ta mică? Atunci ai nevoie de masina de spalat vase Electrolux EEA71210L. Această masina de spalat vase incorporata de 45 cm este perfectă pentru apartamente sau familii mici, cu cele 9 locuri și cele 5 programe de spălare.

Una dintre caracteristicile remarcabile ale acestei mașini de spălat vase este tehnologia AirDry, care deschide ușor ușa în timpul ciclului de uscare pentru a permite aerului proaspăt să intre. Acest lucru nu numai că economisește energie, dar asigură și vasele tale să iasă uscate și gata de utilizare.

Sistemul PerfectFit facilitează instalarea, în timp ce motorul cu invertor asigură o funcționare silențioasă și eficientă. Și cu designul său elegant și modern, EEA71210L se va integra perfect în orice bucătărie.

Pe lângă funcționarea eficientă, această masina de spalat vase are și o varietate de opțiuni de spălare pentru a răspunde nevoilor dumneavoastră specifice. Spălarea QuickPlus de 60 de minute este perfectă pentru atunci când ai nevoie de vase curate în grabă, în timp ce opțiunea de spălare Eco este excelentă pentru a economisi apă și energie.

În general, masina de spalat vase incorporabila Electrolux EEA71210L este o alegere excelentă pentru oricine are nevoie de o mașină de spălat vase compactă și eficientă. Caracteristicile și designul său îl fac o opțiune remarcabilă pe piață, iar performanța sa te va lăsa impresionat cu fiecare utilizare. Cauți un aparat ieftin? Atunci aceasta este cu siguranță cea mai buna masina de spalat vase pentru tine!

Specificații

 • Tip incastrare: Incorporabil
 • Capacitate incarcare: 9 seturi de vase standard
 • Numar programe: 5 programe de spalare
 • Tip porgrame: Clatire, Economic, Rapid
 • Funcții: Semnal sonor la finalizarea programului, Indicator sare, Pornire programabila, Cos superior ajustabil, Cos pentru tacamuri, Indicator nivel solutie clatire
 • Nivelul de zgomot: 49 dB
 • Consumul de energie: 222 kWh anual

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Cea mai buna masina de spalat vase incorporabila ieftină – Varianta 2

Cauți o masina de spalat vase fiabilă și eficientă, care poate face față unei varietăți de vase? Află mai multe despre mașina de spălat vase încorporată Beko BDIS38120Q. Acest aparat elegant și modern oferă 11 setări de capacitate și 8 programe de spălare pentru a te asigura că vasele tale ies impecabil de fiecare dată.

Tehnologia Aquaintense este concepută pentru a oferi o curățare puternică, economisind și consumul de apă. Între timp, motorul ProSmart Inverter nu este doar eficient, ci și funcționează silențios și lin. Vei aprecia, de asemenea, caracteristica AutoglassShield, care te asigură că sticlăria ta delicată rămâne nevătămată în mașina de spălat vase.

Această masina de spalat vase este echipată și cu un program Fast+, care îți poate curăța și usca vasele în doar 58 de minute – perfectă pentru acele zile agitate în care ai nevoie rapid de vase curate. Funcția Rinsing Plus elimină orice reziduuri sau mirosuri, lăsând vasele să arate și să mirosească proaspăt.

În general, masina de spalat vase Beko BDIS38120Q este o alegere excelentă pentru oricine caută o masina de spalat vase de înaltă calitate, care oferă o putere mare de curățare, caracteristici convenabile și design modern.

Specificații

 • Tip incastrare: Incorporabila
 • Slim: Da
 • Capacitate incarcare: 11 seturi de vase standard
 • Numar programe: 8
 • Tip porgrame: Delicat, Prespalare, Economic, Auto, Intensiv, Rapid, Normal
 • Funcții: Auto-curatare, Protectie impotriva inundatiilorm Sistem economisire energie electricam Indicator sarem Indicator extra clatirem Asistare dozaj detergent, Cos pentru tacamuri, Senzor grad murdarie, Blocare control panou
 • Nivelul de zgomot: 46 dB
 • Consumul de energie: 81 kWh anual

Avantaje:

Dezavantaje:

5/5

Cea mai buna masina de spalat vase incorporabila premium

Miele G 7690 SCVi K2O CLST OBSW este o masina de spalat vase integrată de vârf, care oferă performanțe de curățare excepționale și o gamă de caracteristici avansate. Cu interiorul său spațios, poate găzdui până la 14 locuri, făcând-o ideală pentru gospodăriile mai mari sau pentru cei care distrează frecvent oaspeții.

Una dintre caracteristicile remarcabile ale acestei masini de spalat vase este sistemul său AutoDos, care distribuie automat cantitatea perfectă de detergent pentru fiecare ciclu, asigurând rezultate optime de curățare de fiecare dată. În plus, tehnologia EcoPower ajută la conservarea apei și a energiei, făcând-o o alegere ecologică.

Modelul de masina de spalat vase G 7690 SCVi K2O CLST OBSW include și caracteristica exclusivă Knock2Open de la Miele, care îți permite să deschizi masina de spalat vase cu o simplă bătaie în ușă. Acest lucru este util mai ales dacă ai mâinile pline sau dacă te grăbești.

Alte caracteristici notabile ale acestei masini de spalat vase includ iluminarea interioară BrilliantLight, conectivitate Miele@home și o gamă de opțiuni de ciclu din care să alegi. Masina de spalat vase este, de asemenea, incredibil de silențioasă, cu un nivel de zgomot de doar 41 de decibeli, ceea ce îl face unul dintre cele mai silențioase modele de pe piață.

În general, Miele G 7690 SCVi K2O CLST OBSW este o masina de spalat vase excepțională, care oferă caracteristici avansate, performanțe excelente de curățare și un design ecologic. Dacă sunteți în căutarea unei masini de spalat vase de vârf, aceasta este cu siguranță una de luat în considerare. Aceste modele sunt cu siguranță cele mai bune masini de spalat vase premium!

Specificații

 • Tip incastrare: Incorporabila
 • Capacitatea de incarcare: 14 seturi
 • Numar programe: 13 programe de spalare
 • Tip porgrame: Delicat, Economic, Auto, Intensiv, Rapid, Uscare, Igienizare masina
 • Funcții: Blocare acces copii, Wi-Fi, Incarcare la jumatate, Cos pentru tacamuri, Senzor grad murdarie, Suport pahare, Sistem pentru protectia paharelor, Suport cesti
 • Nivelul de zgomot: 41 dB
 • Clasa energetica: A

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Cea mai buna masina de spalat vase de tip Slim

Masina de spalat vase Electrolux Slim este o alegere fantastică pentru cei care doresc un aparat de înaltă calitate, care economisește spațiu. Cu 10 seturi de loc și 8 programe de spălare, această masina de spalat vase este perfectă pentru gospodăriile mai mici sau pentru cei care nu au mult spațiu în bucătărie.

Tehnologia invertorului motorului asigură o performanță silențioasă și eficientă, în timp ce caracteristica Maxi-Flex îți permite să reglezi rafturile pentru a găzdui articole mai mari. Funcția Air Dry îți lasă vasele uscate și gata de pus deoparte fără niciun efort suplimentar.

Designul elegant din oțel inoxidabil adaugă o notă de sofisticare oricărei bucătării, iar panoul de control este intuitiv și ușor de utilizat. În plus, masina de spalat vase este eficientă din punct de vedere energetic și are clasa D energetică.

În general, masina de spalat vase Electrolux Slim este o alegere excelentă pentru oricine caută o masina de spalat vase compactă, de înaltă calitate, care să facă treaba eficient și eficient. Dacă ai nevoie de o mașină mică care să își facă treaba, atunci aceasta este cea mai buna masina de spalat vase pentru tine!

Specificații

 • Tip incastrare: Incorporabila
 • Slim: Da
 • Capacitatea de incarcare: 10 seturi
 • Numar programe: 8
 • Tip porgrame: Clatire, Economic, Auto, Rapid, Normal
 • Funcții: Semnal sonor la finalizarea programului, Indicator sare, Pornire programabila, Cos superior ajustabil, Asistare dozaj detergent
 • Nivelul de zgomot: 48 dB
 • Clasa energetica: Clasa D

Avantaje:

Dezavantaje:

4.4/5

Cea mai buna masina de spalat vase profesională

Masina de spalat vase profesională Hendi K1500 este o mașină de înaltă calitate care poate curăța eficient un număr mare de vase într-un timp scurt. Cu motorul său puternic de 8600 de wați, poate face față chiar și celor mai dure pete și murdărie, făcând-o perfect pentru bucătăriile comerciale sau pentru gospodăriile mari.

Masina de spalat vase este echipată cu o capotă, ceea ce facilitează încărcarea și descărcarea vaselor. Are un interior spațios care poate găzdui un număr mare de vase simultan și vine cu suporturi reglabile care pot fi personalizate pentru a se potrivi diferitelor tipuri de vase.

Această mașină are un panou de control ușor de utilizat, care îți permite să selectezi dintr-o varietate de programe de spălare, inclusiv spălare rapidă, ecologică și intensă. De asemenea, poți regla setările de temperatură și timp pentru a obține rezultatele dorite.

Masina de spalat vase Hendi K1500 este fabricată din oțel inoxidabil durabil, ceea ce o face rezistentă la coroziune și rugină. Designul său compact îi permite să se potrivească în spații înguste, iar funcționarea sa silențioasă asigură că nu va perturba liniștea în bucătărie.

Unul dintre dezavantajele acestei mașini este dimensiunea sa, care poate fi prea mare pentru unele bucătării. În plus, consumul ridicat de energie poate duce la facturi mai mari de energie electrică.

În general, masina de spalat vase profesională Hendi K1500 este o mașină fiabilă și eficientă, perfectă pentru bucătăriile comerciale sau pentru gospodăriile mari. Motorul său puternic, suporturile reglabile și programele multiple de spălare îl fac o alegere versatilă pentru cei care caută o masina de spalat vase de înaltă calitate. Dacă ești în căutarea unor masini de spalat vase profesionale, atunci acestea sunt cele mai bune masini de spalat vase pentru tine!

Specificații

 • Tip incastrare: Incorporabila
 • Slim: Nu
 • Capacitatea de incarcare: 10 seturi de vase
 • Numar programe: 10
 • Tip porgrame: Delicat, Clatire, Auto, Rapid, Normal
 • Funcții: Oprire automata
 • Nivelul de zgomot: 60 dB
 • Clasa energetica: Clasa A+

Avantaje:

Dezavantaje:

4.5/5

Cea mai buna masina de spalat vase semi-profesională

Mașina de spalat vase semi-profesională Whirlpool Eco-Line este o alegere excelentă pentru cei care caută o mașină eficientă și de încredere care să le ajute cu nevoile de spălat vase. Cu un design argintiu elegant și un panou de control mecanic simplu și ușor de utilizat, această masina de spalat vase este perfectă atât pentru uz comercial, cât și pentru uz rezidențial.

Una dintre caracteristicile remarcabile ale acestei mașini de spălat vase este eficiența energetică, ceea ce o face o alegere ecologică pentru cei care doresc să-și reducă amprenta de carbon. Tehnologia Eco-Line asigură un consum redus de energie și un consum minim de apă, oferind totuși performanțe puternice de curățare.

Cu un interior spațios care poate găzdui până la 13 locuri, această masina de spalat vase este perfectă pentru familiile mari sau întreprinderile mici. Interiorul durabil din oțel inoxidabil asigură performanțe de lungă durată, în timp ce rafturile reglabile permit încărcarea și descărcarea ușoară a vaselor de diferite dimensiuni și forme.

De asemenea, masina de spalat vase Whirlpool Eco-Line este echipată cu o serie de funcții utile, cum ar fi o funcție de pornire întârziată, un dozator automat de detergent și o opțiune de jumătate de încărcare pentru încărcături mai mici. În plus, aparatul funcționează silențios, astfel încât să nu fii deranjat de zgomotele puternice în timp ce funcționează.

În general, masina de spalat vase semi-profesională Whirlpool Eco-Line este o mașină fiabilă, eficientă și ușor de utilizat, perfectă atât pentru uz casnic, cât și pentru uz comercial. Caracteristicile sale ecologice, interiorul spațios și funcțiile utile îl fac o investiție excelentă pentru oricine caută o mașină de spălat vase de înaltă calitate. Recomandăm această masina de spalat vase buna!

Specificații

 • Tip utilizare: comercial
 • Tip încastrare: standard
 • Capacitate de incarcare: 10 seturi de vase
 • Panou: Electronic
 • Tip porgrame: Delicat, Clatire, Auto, Rapid, Normal
 • Funcții: Oprire automata

Avantaje:

Dezavantaje:

Ghid de cumpărare: cum să alegi cea mai buna masina de spalat vase pentru tine

Masinile de spalat vase fac din munca rapidă o treabă mai puțin dorită. Aceste aparate fantastice dizolvă cu ușurință cele mai dure grăsimi și murdărie, toate în timp ce folosesc puțină apă și energie.

Indiferent dacă faci în sfârșit saltul de la spălarea mâinilor sau vrei doar să faci upgrade, alegerea tipului, stilului, capacității și mai multor masini de spalat vase potrivite care se potrivesc bugetului tău este o decizie majoră de cumpărare atunci când vrei să cumperi cea mai buna masina de spalat vase.

Ghidul nostru de cumpărare a celor mai bune masini de spalat vase pentru tine te va ajuta să iei decizia înțeleaptă.

Poți vedea și ghidul nostru pentru:

Tipuri de masini de spalat vase

O masina de spalat vase este o bucătărie esențială pentru majoritatea bucătăriilor și există multe tipuri disponibile. Sunt disponibile în trei categorii de bază.

Masini de spalat vase incorporabile

Masinile de spalat vase incorporabile sunt concepute pentru a merge sub blat și sunt cel mai utilizat tip de masina de spalat vase în case. Corpurile încorporate sunt de obicei situate lângă chiuveta din bucătărie, datorită necesității unei conexiuni sanitare.

Modelele încorporate vin în două dimensiuni: standard și compacte.

Dimensiunea standard măsoară 86 cm înălțime pe 60 cm lățime și între 60 și 75 cm adâncime. Acomodează 12 până la 16 locuri pentru fiecare spălare.

Dimensiunile compacte sunt adesea enumerate ca mașini de spălat vase de 45 cm, dar pot avea 40 până la 45 cm lățime și 55 până la 65 cm adâncime. Înălțimea variază de la 80 și 90 cm. Capacitate de la opt până la 10 locuri pentru fiecare spălare.

Masinile de spalat vase de blat

Masinile de spalat vase de blat sunt proiectate să stea pe un blat. Aceste mașini măsoară de obicei între 50 și 60 cm lățime, 55 și 60 cm adâncime și 60 și 70 cm înălțime. Aceste mașini folosesc un furtun de admisie a apei conectat la robinetul chiuvetei de bucătărie, un furtun de scurgere care eliberează apa murdară în chiuvetă și are nevoie de o priză electrică din apropiere pentru a furniza energie. Unitățile de blat pot găzdui între 6 seturi și opt locuri pentru fiecare spălare.

Masinile de spalat vase portabile

Unitățile portabile sunt opțiuni excelente pentru chiriași, RVer și persoanele care locuiesc în spații mai mici. Sunt puțin mai mari decât unitățile de blat și pot găzdui opt până la 12 seturi pentru fiecare spălare – unitățile portabile sunt proiectate pentru a fi depozitate atunci când nu sunt utilizate. Cu toate acestea, aceste mașini vor avea nevoie de acces la chiuveta de bucătărie pentru apă și drenaj, cum ar fi unitățile de blat.

Considerații la cumpărarea masinilor de spalat vase

Există opțiuni abundente disponibile pentru masinile de spalat vase pe piață. Dacă încă nu ești sigur de ce ai nevoie, iată lucruri de care trebuie să ai în vedere atunci când alegi cea mai buna masina de spalat vase pentru nevoile tale.

Finisajul exterior al masinii de spalat vase

Masinile de spalat vase sunt disponibile în alb, negru, ardezie, inoxidabil, periat, inoxidabil negru și chiar și color. Unele finisaje, cum ar fi oțelul inoxidabil cu perie, sunt mai rezistente la amprentele digitale decât alte finisaje. Finisajul ar trebui să se potrivească sau să completeze finisajele aparatelor tale existente în bucătărie. Deși finisajul exterior este pur cosmetic, ajută la unificarea aspectului și a senzației decorului bucătăriei tale.

Locația panoului de control

Majoritatea masinilor de spalat vase au comenzi montate pe partea din față a ușii. Cu toate acestea, există modele care prezintă panouri de comandă de-a lungul marginii superioare a ușii, unde va fi ascuns atunci când ușa este închisă. Această opțiune este pur cosmetică și oferă un aspect modern, raționalizat. Principalul dezavantaj al unui panou de control ascuns este că nu puteți vedea cât de mult este ciclul dintr-o privire.

Dimensiune și capacitate

Dimensiunea și capacitatea masinilor de spalat vase sunt, în general, măsurate prin numărul de locuri pe care le pot păstra pe o încărcătură. Majoritatea caselor vor avea o masina de spalat vase standard. Pentru apartamente sau gospodării mai mici, o mașină de spalat vase buna și compactă este o alegere mai bună datorită spațiului limitat.

Materialul cuvei

Cuvele masinii de spalat vase sunt fie din oțel inoxidabil, fie din plastic. Căzile din oțel inoxidabil rezistă la pete și mirosuri, se usucă mai repede și sunt mai durabile. Cu toate acestea, sunt și mai scumpe. Căzile din plastic sunt la fel de durabile, dar nu sunt la fel de rezistente la pete. Finisajul exterior nu indică dacă cada este din oțel inoxidabil sau plastic. Cu toate acestea, materialul căzii nu afectează performanța de curățare.

Nivel de zgomot

Nivelurile de zgomot pentru mașinile de spălat vase sunt indicate de nivelul lor de decibeli. Un rating de 45 de decibeli sau mai mic este o mașină de spălat vase practic silentioasă. Nivelurile de decibeli între 45 și 50 au un nivel de zgomot echivalent cu precipitațiile constante. Un nivel de 50 de decibeli sau mai mare este echivalent cu nivelul unei conversații normale. Cu cât valoarea decibelilor este mai mică, cu atât vor fi mai scumpe aceste masini de spalat vase.

Utilizarea apei

Din fericire, mașinile de spălat vase nu trebuie să utilizeze mai mult de 24 de litri de apă pe ciclu, ceea ce le face mult mai eficiente decât modelele mai vechi si prin urmare, consuma mai putina apa. Din fericire, programul ENERGY STAR al EPA încorporează eficiența apei și date de utilizare, precum și utilizarea energiei în criteriile sale de certificare, ceea ce te va ajuta să găsești cea mai eficientă mașină de spălat vase. O mașină de spălat vase cu clasificare ENERGY STAR înseamnă că mașinile de spălat vase standard nu vor depăși trei litri și jumătate de apă consumată per încărcătură.

Eficienta energetica

O mașină de spălat vase va afișa o etichetă „Ghid energetic” care estimează consumul anual de energie și costul estimat de funcționare anual. Unele masini de spalat vase cu clasificare ENERGY STAR indică că depășește standardele minime federale de eficiență. Cele mai bune masini de spalat vase din clasamentul nostru vin cu consumul de apa si energie electrica reduse.

Viteza si Cicluri

O mașină de spălat vase tipică are cel puțin trei setări: normală, grea și ușoară. Selecțiile ciclului de spălare vor varia de la mașină de spălat vase la mașină de spălat vase, iar una cu moduri programabile sau încorporate pentru spălare rapidă, delicată, clătire și menținere etc., va costa în general mai mult, dar îți poate economisi bani pe energie și apă pe termen lung dacă optezi pentru aceste masini de spalat vase.

Performanță de uscare

Mașinile de spălat vase economice folosesc căldura reziduală din cadă pentru a usca vasele. În cele mai multe cazuri, acest lucru este suficient pentru aceste masini de spalat vase. Cu toate acestea, unele masini de spalat vase vin cu opțiuni pentru uscare suplimentară și pot include un element de încălzire pentru a usca vasele cuplat cu un ventilator pentru a circula aerul cald care accelerează procesul de uscare.

Filtre

Filtrul menține apa de spălare fără alimente, astfel încât să nu fie repusă pe vasele curate. Există două tipuri: cu autocurățare și manual.

 • Filtrele cu autocurățare sunt dotate cu o mașină de râșniță care pulverizează resturile și le aruncă în canalul de scurgere.
 • Filtrele manuale trebuie îndepărtate și curățate des pentru a le păstra fără reziduuri.

Caracteristici suplimentare la masini de spalat vase

Caracteristicile suplimentare dincolo de opțiunile standard sunt cele care diferențiază o mașină de spălat vase de alta. Cu toate acestea, cu cât aparatul are mai multe caracteristici, cu atât etichetele de preț sunt mai mari. Iată câteva caracteristici suplimentare comune disponibile la unele masini de spalat vase:

 • Rafturile reglabile îți permit să reconfigurezi interiorul mașinii de spălat vase, oferindu-ți opțiunea de a personaliza configurația mașinii de spălat pentru a se potrivi cu dimensiunea vaselor.
 • Un al treilea suport este de obicei un suport mai îngust, care se află deasupra suportului superior și poate avea un braț de spălare separat.
 • Senzorii de sol ajustează automat timpul ciclului și utilizarea apei pentru a ajuta la îmbunătățirea eficienței apei.
 • Ciclul de clătire/ținere îți permite să clătești vasele murdare pentru a ajuta la reducerea mirosurilor și pentru a preveni întărirea alimentelor până când aveți o încărcătură completă.
 • Zonele de spălare desemnează părți ale mașinii de spălat vase pentru articolele foarte murdare care necesită un ciclu special pentru a le curăța.
 • Tehnologia Smart-home și conexiunea Wi-Fi îți permit să îți programezi programul de spălare prin computer sau smartphone.

Întrebări frecvente

Ar trebui să cureși mașina de spălat vase cel puțin o dată pe lună pentru a te asigura că funcționează eficient și pentru a preveni acumularea de particule sau resturi de alimente. Puteți folosi un produs de curățare pentru mașina de spălat vase sau poți rula un ciclu gol cu oțet alb pentru a curăța și împrospăta mașina de spălat vase.

Ar trebui să cureți mașina de spălat vase cel puțin o dată pe lună pentru a te asigura că funcționează eficient și pentru a preveni acumularea de particule sau resturi de alimente. Poți folosi un produs de curățare pentru mașina de spălat vase sau poți rula un ciclu gol cu oțet alb pentru a curăța și împrospăta mașina de spălat vase.

Când încarci mașina de spălat vase, asigură-te că încărci articole mai mari, cum ar fi oale și tigăi în partea de jos, și articole mai mici, cum ar fi pahare și farfurii în partea de sus. Asigură-te că vasele sunt îndreptate spre centrul mașinii de spălat vase și lăsați suficient spațiu între ele pentru a permite apei să circule liber. Nu supraîncărcați mașina de spălat vase, deoarece acest lucru poate împiedica curățarea și uscarea corespunzătoare.

Friendly and carefree funny bearded gay man in grey sweater edit profile picture online dating app

Marcel Popa

Blogger

Marcel Popa este editorul șef  al Top Electronice și a acoperit tehnologia de peste 5 de ani. În plus față de supravegherea direcției Top Electronice, Marcel Popa este specializat în acoperirea tuturor lucrurilor mobile, după ce a revizuit zeci de smartphone-uri și alte gadget-uri.

Abonează-te!

Obține acces instantaneu la știri de ultimă oră, cele mai tari recenzii, oferte excelente și sfaturi utile.

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.