Top Electronice

Cel mai bun aspirator din 2024: 11 tipuri de aspiratoare pentru diferite funcționalități

| Verificat de Raluca Sas

Când cumperi prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil să câștigăm un comision de afiliat care ne ajuta la finanțarea activităților noastre și la testarea celor mai bune produse pe care să le achiziționezi.  Detalii aici.

Tabel de conținut
cel mai bun aspirator

Cauți cel mai bun aspirator potrivit nevoilor tale? Ai venit la locul potrivit. Un apartament mic cu câteva covoare are nevoi de aspirare foarte diferite față de o casă de 200 de metri pătrați cu covor peste tot.

Aspiratorul potrivit pentru tine depinde, de asemenea, de forța ta fizică, preferințele ergonomice și standardele și obiceiurile tale de curățenie. Și contează dacă ai podele de lemn delicate, faci curat după copii sau animale de companie care lasă blană sau persoanele alergice. Menționăm că avem și un ghid creat pentru aspiratoare robot.

Niciun aspirator nu poate face totul. Așa că am adunat cel mai bun aspirator din fiecare categorie — de la aspiratoarele cu fir puternice și de lungă durată și aspiratoarele fără fir convenabile, la aspiratoarele portabile ieftine și chiar roboții — pentru toate tipurile de case și persoane.

Cel mai bun aspirator vertical cu fir

Man vacuuming the stairs with the handheld tube from the upright vacuum.

Aspiratoarele verticale cu fir sunt puternice, versatile, fiabile și capabile să curețe fiecare colț al casei tale, de la covoare groase la podele de lemn, aspirând particulele fine de praf, resturi, blană de animale și poluanți.

Cele mai bune aspiratoare verticale au o suflare extra-puternică și capete de perii interschimbabile (un curățitor motorizat pentru a agita și ridica murdăria și resturile din adâncul covoarelor, și o perie moale pentru podelele delicate de parchet). Ele includ accesorii utile pentru furtun pentru curățarea scărilor, canapelelor, rafturilor și colțurilor strâmte.

Aspiratoarele verticale de înaltă calitate au un sistem de filtrare puternic (HEPA sau clasă S) și sigilează resturile în saci, făcându-le ideale pentru cei care suferă de alergii în interior. Deoarece stau în poziție verticală, se depozitează ușor într-un dulap sau colț, și, cu întreținere corespunzătoare, pot dura un deceniu sau mai mult. 

Ia în considerare atunci când alegi un aspirator vertical dacă:

 • Vrei un aspirator clasic care poate face o curățare profundă. Doar aspiratoarele puternice cu fir pot curăța cu adevărat chiar și cele mai groase covoare. Sacii și filtrarea lor îi fac excelenti pentru cei care suferă de alergii în interior.
 • Ești dispus să cheltuiești pe un aspirator care poate dura. Cele mai bune aspiratoare verticale sunt scumpe, dar au garanții lungi, piese înlocuibile și reparabile, și ar trebui să dureze un deceniu sau mai mult.

Omite un aspirator vertical dacă:

 • Ai probleme cu brațele sau încheieturile. Comparativ cu un aspirator cu canistră sau un aspirator fără fir ușor, un aspirator vertical poate părea greu pe mâini și încheieturi.
 • Urăști cablurile. Aspiratoarele verticale nu au funcții automate de reluare a cablului, așa că va trebui să desfaci și să înfășori cablul.

Alegerea noastră

5/5

Cel mai bun aspirator vertical

Acest aspirator vertical elegant, cu sac, are o putere de curățare formidabilă și este reglabil, versatil și agil. Ar trebui să reziste destul de mult în timp, poate chiar 10 ani și are nivelul de zgomot redus.

Cel mai bun aspirator cu sac

Cel mai bun aspirator cu sac

Aspiratoarele cu sac vin în două părți conectate: un tub cu un furtun și un recipient sau canistră care conține motorul și recipientul de praf sau sacul. Deși poate părea ciudat să folosești un aspirator cu sac la început, am cunoscut mulți utilizatori de aspiratoare verticale de lungă durată care au făcut trecerea pentru că aspiratoarele cu sac par mai ușoare de manevrat și mai usor de utilizat în sus și în jos pe scări. Tind să se înfunde mai rar și sunt mai ușor de deblocat. Spre deosebire de dispozitivele verticale, majoritatea aspiratoarelor cu sac vin cu o reluare convenabilă automată a cablului.

Dacă îți place să ai podelele foarte curate și ești dispus să plătești sume mari pentru un aspirator care va dura un deceniu sau mai mult, alege un aspirator cu sac textil de înaltă calitate. Este o investiție mare, dar se poate amortiza pe termen lung.

Motoarele lor mari, cu suflare puternică, și capetele de curățare versatile și reglabile fac o treabă excelentă în curățarea tuturor tipurilor de podele (chiar și covoarele delicate sau cu țesătură densă) fără a fi prea greu de manevrat, deoarece greutatea este distribuită între părțile lor diferite. Ar trebui să dureze cel puțin un deceniu (de obicei mult mai mult), și au tendința de a face o treabă excelentă în menținerea unei calități excelente a aerului interior — deși va trebui să plătești pentru saci și filtre proaspete la fiecare câteva luni atâta timp cât deții aspiratorul. Citește mai mult despre cele mai bune aspiratoare cu sac.

Ia în considerare un aspirator cu sac de înaltă calitate dacă:

 • Vrei ceva care să dureze mult timp. Majoritatea lucrurilor nu se mai fac ca înainte, dar aspiratoarele bune sunt o excepție de la această regulă.
 • Vrei performanțe excelente pe cele mai multe tipuri de pardoseli. Aceste aspiratoare pot aspira praful si murdăria fină din aproape orice covor (chiar și cu țesătură densă), astfel încât acesta să arate, să se simtă și să miroasă mai bine pentru o perioadă mai lungă.
 • Calitatea aerului interior este o prioritate de top. Sacii și căile de aer strâns etanșate ale aspiratoarelor cu canistră sunt excelente pentru îndepărtarea alergenilor și iritanților din casa ta.

Omite un aspirator cu sac de înaltă calitate dacă:

 • Preferi aspiratoarele verticale. Unii oameni nu se simt confortabil să tragă după ei un mic recipient în timp ce curăță — mai ales cu un cablu atașat. Există destule aspiratoare verticale care pot gestiona toate tipurile de pardoseli ca majoritatea aspiratoarelor cu canistră, iar unele dintre ele au o putere de curățare excelentă.


E important să iei în considerare dacă vrei un aspirator cu sac sau fără sac. Consultă ghidul nostru despre aspiratoarele cu sac vs. cele fără sac pentru mai multe informații.

Alegerea noastră

4.5/5

Cel mai bun aspirator cu cu sac

Acest aspirator cu sac excelsează atât pe podelele goale, cât și pe covoare, și are multe opțiuni de reglaj și accesorii utile. Ar trebui să dureze pe termen lung.

A doua variantă

4/5

Acest model dovedit cu sac are o putere mare de aspirație și excellează pe podelele goale și covorasele (cele mai multe). Funcționează pe covoare cu țesătură scurtă, dar se oprește la cele mai groase.

Cel mai bun aspirator vertical fără fir

barbat care curata cu un aspirator care nu are sac

Aspiratoarele fără fir sunt mai costisitoare, nu durează la fel de mult, și nu au suficient timp de funcționare pentru a curăța casele mari într-o singură trecere.

Având spus acest lucru, aspiratoarele fără fir fac atât de ușor să faci curățenie încât s-ar putea să fii în regulă cu aceste compromisuri. Ele sunt deosebit de schimbătoare de viață dacă locuiești într-un apartament sau într-o casă mai mică cu un plan de podea aglomerat, deoarece sunt subțiri, ușoare și ușor de manevrat, și nu există niciun cablu care să se prindă de colțuri. Și chiar și în casele mai mari, s-ar putea să descoperi că te obișnuiești să faci curățenie doar în câteva camere la un moment dat, astfel încât durata bateriei să nu fie o problemă atât de mare. Cele mai bune modele fără fir sunt suficient de puternice pentru a curăța aproape la fel de bine ca cele cu fir, chiar și pe cele mai multe tipuri de covoare.

Majoritatea aspiratoarelor fără fir funcționează și ca aspiratoare manuale, astfel încât poți cumpăra un aspirator pentru a curăța atât podelele, cât și mașina ta. Citește mai mult despre cele mai bune aspiratoare fără fir.

Ia în considerare un aspirator fără fir dacă:

 • Locuiești într-un apartament sau casă mică. Este mult mai ușor să aspireți o locuință cu un plan de podea aglomerat atunci când nu există niciun cablu care să se prindă.
 • Nu vrei să te ocupi de un cablu. Durează doar câteva secunde să iei aspiratorul fără fir și să începi să faci curățenie — niciun obstacol, nicio scuză!

Omite un aspirator fără fir dacă:

 • Vrei cel mai bun raport calitate-preț. Atunci când compari modelele fără fir și cele cu fir care au o putere de curățare similară, modelele fără fir costă mai mult și mor mai repede.

Te-ai întrebat vreodată ce aspirator Dyson deții? Iată de ce e bine să știi.

Alegerea noastră

Dyson V15 Detect Absolute
5/5

Ușor, manevrabil și puternic

Acest model manevrabil și de înaltă tehnologie este ușor, puternic și ușor de manevrat. Dar nu stă în picioare singur, iar recipientul său pentru praf este mic.

A doua variantă

4.5/5

Masiv, comod, cu un recipient pentru praf mai mare

Acest aspirator robust și versatil are mai multe accesorii utile și un recipient mare pentru particulele de praf. Stă în picioare singur și se reîncarcă rapid, dar este mai greu și mai puțin agil.

Cel mai bun aspirator robot

Cel mai bun aspirator robot

Dacă ești interesat de un aspirator robot și ești dispus să plătești pentru unul, atunci cu siguranță, ia unul. Ei nu curăță covoarele la fel de adânc ca aspiratoarele tradiționale și nu navighează niciodată perfect (deși unele se apropie destul de mult). Dar pot menține podelele curate, cu foarte puțin efort și supraveghere din partea ta. Sunt deosebit de avantajoase pentru proprietarii de animale de companie, dar majoritatea oamenilor sunt plăcut surprinși de cât de multe lucruri reușesc aspiratoarele robot să strângă.

Unele modele de aspiratoare robot simple, dar eficiente, au aproximativ același preț ca aspiratoarele tradiționale bune. Între timp, modelele de înaltă calitate adaugă funcții avansate precum hărțuirea inteligentă, curățarea în zone sau camere specifice sau chiar un dock care se golește singur. Citește mai mult despre cele mai bune aspiratoare robot.

Ia în considerare un aspirator robot dacă:

 • Ai animale de companie, copii sau ambele. Majoritatea oamenilor nu au timp să țină pasul cu dezordinea creată de un animal care lasă blană sau de un copil care lasă urme de alimente. Dar roboții nu amână niciodată sau se plictisesc sau au alte planuri, astfel că nu vor avea probleme să strângă rapid părul de animale sau firimiturile aproape la fel de repede cum cad.
 • Pur și simplu nu vei folosi un aspirator obișnuit. Un robot care funcționează timp de o oră la fiecare două zile va menține casa mult mai ordonată decât 20 de minute în care împingi cu jumătate de inimă un aspirator tradițional de câteva ori pe lună.

Omite un aspirator robot dacă:

 • Casa ta este plină de pericole pentru roboți. Cacaoa de câine, cabluri de încărcare rătăcite, praguri înalte, covoare negre și dezordinea generală pot cauza probleme roboților — deși unele modele scumpe devin puțin mai bune în gestionarea acestora.
 • Curățarea adâncă a covoarelor este o prioritate. Aspiratoarele robot sunt mari curățători superficiali, dar nu au puterea de aspirație a unui aspirator vertical sau cu canistră capabil să pătrundă adânc în covoare și tapițerii.

Alegerea noastră

5/5

Puternic, inteligent, se golește singur

Acesta este modelul Roomba i4 EVO ambalat cu o stație de încărcare care aspiră automat toate resturile din robot după o sesiune de curățare. Funcționează — și face ca deținerea unui aspirator robot să fie chiar mai ușoară, având și o raza de operare mare.

Cel mai bun aspirator ieftin

Cel mai bun aspirator fara sac

Recomandăm câteva tipuri diferite de aspiratoare care costă în mod obișnuit aproximativ 400 de lei, inclusiv un excelent aspirator vertical fără sac, un aspirator fără fir decent și un aspirator robot de bază (dar bun!).

Nu suntem confortabili să recomandăm aspiratoare specifice care costă mai puțin de 400 de lei (cu excepția cazului în care modelele pe care tocmai le-am menționat sunt reduse la vânzare). Există destule aspiratoare care costă mai puțin decât atât, iar unele dintre ele funcționează destul de bine — cel puțin când sunt noi-nouțe. Dar chiar și cele bune tind să se deterioreze rapid și adesea nu pot fi reparate deloc. De obicei, merită să cheltuiești puțin mai mult astăzi pentru un aspirator care va dura mai mult pe termen lung. Pe lângă aspiratoarele de mai jos, poți opta și pentru varianta de Karcher WD 3. Vezi aici și lista noastră cu aspiratoare cu nivel de zgomot redus.

cu sac

3.5/5

Aspirator fără sac

Un aspirator ieftin și eficient care își face treaba. Oferă un raport calitate/preț excelent.

Multifuncțional

4/5

Aspirator multifunctional 

Karcher KWD 3 este un aspirator cu spalare care face ca indepartarea chiar si a celei mai dificile murdarii sa fie o joaca de copii. Datorita functiei de aspirare umeda si uscata, vei scapa chiar si de lichidele varsate

2 în 1

3.6/5

Aspirator vertical fara fir 2 in 1

Acesta poate fi utilizat si ca aspirator de mana pentru confort sporit si pentru a economi timp atunci cand trebuie sa faci curat in casa. 

Cel mai bun aspirator portabil

curatarea unei canapele cu un aspirator de mana

Este util să ai un mic aspirator portabil pentru a gestiona mici dezordini. Aspiratoarele portabile de astăzi pot fi surprinzător de puternice fără a costa prea mult. Cele mai bune au suficientă putere pentru a aspira rapid măruntaiele, nisipul și alte tipuri de resturi evidente, având duze reglabile care pot face mai ușor să ajungi la locuri greu accesibile fără să-ți întorci încheietura. Citește mai mult despre cele mai bune aspiratoare portabile.

Alegerea noastră

Aspirator de mana KARCHER CVH 2
4/5

Un excelent aspirator manual versatil

Aspiratorul manual fără fir, cu aspirație puternică, durată lungă de viață a bateriei și un recipient mare, face treaba rapidă pentru a face ordine în casă și în mașină.

Cel mai bun aspirator pentru păr de animale de companie

Cel mai bun aspirator pentru par de animale

Chiar și cele mai ieftine aspiratoare pot să strângă părul animalelor de companie de pe o podea goală, iar orice aspirator bun la îndepărtarea prafului din covoare va fi, de asemenea, eficient la curățarea părului de animale din covoare.

Nici măcar nu trebuie să te limitezi la modelele care au cuvintele “animal” sau “pet” în numele lor. Asta înseamnă doar că vin cu o unealtă pentru a lua părul de animale de pe tapițerie sau, uneori, că rola de perii a aspiratorului nu se încurcă ușor. Acestea sunt caracteristici bune! Dar multe aspiratoare cu nume care nu includ “animal” sau “pet” au, de asemenea, aceste caracteristici.

Citește mai mult despre cele mai bune aspiratoare pentru părul de animale.

Alegerea noastră

Aspirator de mana, Black & Decker advanced clean
5/5

Cel mai bun aspirator manual pentru persoanele cu animale de companie

Cu peria motorizată și unealta extensibilă pentru fisuri, acest aspirator manual curăță rapid părul de animale, în special de pe tapițerie.

A doua variantă

4.5/5

Curățător excelent, destul de inteligent

Modelul i4  este mai bun decât competitorii în îndepărtarea părului de animale de pe covoare, iar sistemul său agil de navigare îl ajută să curețe în mod constant și temeinic spații mari. Ca orice model iRobot Roomba, ar trebui să fie durabil.

Cel mai bun aspirator pentru alergii și astm

Aspirator silentios curata covor alb din apropriere

Dacă suferi de astm sau de alergii severe, iar calitatea aerului interior este crucială pentru sănătatea ta, un aspirator de calitate, cu sac, este o alegere sigură. Aspiratoarele noastre preferate de înaltă calitate fac o treabă excelentă în a aspira alergeni și iritanți, menținându-i închisi în timpul eliminării.

Există puțină controversă în acest domeniu. Experții nu sunt de acord cu privire la caracteristicile pe care un aspirator “cu aer curat” ar trebui să le aibă.. Am recomanda să fii precaut și să optezi pentru un aspirator cu sac, cu un sistem etanș, care are un filtru HEPA sau de clasă S.

Ce faci dacă nu ai astm sau alergii severe? Ei bine, nu strică să ai un filtru HEPA sau de clasă S pe un aspirator, dar acestea sunt adesea prea mult pentru mulți oameni. De asemenea, un aspirator poate fi echipat cu un filtrele HEPA, dar să aibă o filtrare globală mediocră, dacă punctele de transfer în întregul aspirator nu au garnituri de cauciuc. Deci, nu te lăsa înșelat să plătești mai mult doar pentru că un aspirator are un filtru HEPA sau de clasă S.

Alegerea noastră

5/5

Cel mai bun aspirator profesional

Acest aspirator vertical cu sac, elegant, are o putere formidabilă de curățare și este reglabil, versatil și agil cu o putere de aspirare mare. Ar trebui să dureze un deceniu sau două.

Alegerea noastră

5/5

Cel mai bun aspirator cu filtrare

Acest aspirator cu sac excelsează atât pe podelele goale, cât și pe covoare, și are multe opțiuni de reglaj și accesorii utile + o capacitate colectare mare. Ar trebui să dureze pe termen lung.

Alegerea noastră

4.5/5

Miele Complete C3 Calima PowerLine

Sac de încredere, aspiratoare bune

Acest model dovedit cu sac are o putere mare de aspirație și excelizează pe podelele goale și (cele mai multe) covoare. Funcționează pe covoare cu fir scurt, dar are probleme la cele mai groase.

Cel mai bun aspirator pentru podele dure și goale

Woman Cleaning Wooden Floor With Wireless Vacuum Cleaner

Asta este cea mai ușoară sarcină pentru un aspirator, și nu ai nevoie de nimic special. Dar dacă vrei să faci treaba puțin mai ușoară, există câteva caracteristici de luat în considerare.

Pentru o combinație de podele goale și covoare, cea mai sigură alegere este să obții un aspirator care îți permite să oprești sau să pornesti rola de perii. O perie agresivă poate împrăștia anumite tipuri de resturi pe podelele goale, sau chiar să zgârie anumite tipuri de pardoseli, așa că este util să poți să o oprești. Majoritatea modelelor cu cablu (inclusiv modelele verticale și cu canistră pe care le recomandăm) au această opțiune, deși este mai puțin obișnuită la aspiratoarele fără cablu.

Dacă nu ai de gând să cureți covoare (sau cel puțin nu foarte adânc), poți să obții un aspirator special conceput pentru curățarea podelelor goale. Majoritatea acestora sunt modele “cu aspirație” fără o rolă de perii (și unele dintre acestea sunt foarte ieftine). Dar câteva dintre ele folosesc o rolă specială din țesătură moale pentru a ajuta la “îmbrățișarea” resturilor către admisie. 

Daune pot fi cauzate de aceste 9 lucruri pe care nu ar trebui să le aspiri niciodată, dar probabil o faci.

Alegerea noastră

4.5/5

Cel mai bun aspirator pentru podelele de lemn pentru uz casnic

Acest model cu sac de tip canistră este puternic, durabil și versatil. Cu o simplă apăsare de buton, capul universal de curatare protejează podelele delicate de lemn.

Cel mai bun aspirator pentru covoare cu fir înalt

femeie curata covorul cu un aspirator silentios

Covoarele cu fir înalt reprezintă o problemă pentru unele aspiratoare: Fibrele lungi se pot încurca în jurul rolei de perii și/sau pot bloca admisia, sufocând practic aspiratorul.

Dacă ai orice tip de covor de acest gen și vrei să-l cureți în profunzime, cea mai bună opțiune este să obții un aspirator cu un cap de curatare reglabil — unul care poate să se ridice sau să coboare în funcție de înălțimea covorului.

În mod alternativ, poți încerca să cureți covoarele mai lungi prin oprirea rolei de perii sau reducerea suflului (dacă aspiratorul tău are aceste opțiuni). În orice caz, vei avea nevoie de un aspirator puternic și pe cât posibil consumul de energie să fie redus.

Chiar dacă găsești aspiratorul potrivit, asigură-te că-l folosești corect. Iată 9 greșeli pe care probabil le faci când folosești aspiratorul. Și te-ai întrebat vreodată dacă aspiratoarele fără fir merită? Iată avantajele și dezavantajele.

Alegerea noastră

5/5

Cel mai bun aspirator vertical

Acest aspirator vertical cu sac, elegant, are o putere formidabilă de curățare și este reglabil, versatil și agil. Ar trebui să dureze un deceniu sau două.

Alegerea noastră

5/5

Cel mai bun aspirator cu sac

Acest aspirator cu sac excelsează atât pe podelele goale, cât și pe covoare, și are multe opțiuni de reglaj și accesorii utile. Ar trebui să dureze pe termen lung.

Cel mai bun aspirator pentru mașină

Cel mai bun aspirator pentru masina

Pentru majoritatea oamenilor, un aspirator manual excelent este cea mai bună unealtă pentru curățarea mașinii. Puternicul și rapidul aspirator manual KARCHER CVH 2 este cel mai potrivit pentru majoritatea curățărilor obișnuite ale mașinii, iar modelul Black+Decker Dustbuster este excelent dacă trebuie să cureți blana de animale.

Dar dacă vrei ceva mai ușor și mai confortabil de manevrat, optează pentru un aspirator manual cu furtun extensibil: Black+Decker 18V Lithium Flexi PD1820L sau Worx Wx030.9 20v. Vei sacrifica puțină putere de aspirație și performanță, totuși. Citește mai mult despre cele mai bune aspiratoare pentru mașină.

Alegerea noastră

Aspirator de mana KARCHER CVH 2
5/5

Un excelent aspirator auto polivalent

Puterea sa de aspirație, durata lungă de funcționare și coșul extra-large fac o treabă rapidă în curățarea mașinii. Construcția sa poate face dificil accesul sub scaunele auto, totuși.

Alegerea noastră

Aspirator de mana, Black & Decker advanced clean
5/5

Un aspirator auto excelent pentru blană de animale + capacitate mare

Peria motorizată a acestui model face curățarea blănii de animale o plăcere, în special pe tapițeria mașinii. Duza extensibilă pentru fisuri îți permite să ajungi în cele mai multe cotloane.

Alegerea noastră

5/5

Mai confortabil, mai puțin puternic

Furtunul extensibil al acestui model face aspirarea nisipurilor și crăpăturilor mașinii mai confortabilă. Dar este un aspirator mai slab, are o durată scurtă de funcționare și necesită mult timp pentru a se încărca.

Alegerea noastră

5/5

Design inteligent, coș mic

Acest model are un furtun extensibil pentru o curățare mai ușoară, depozitare convenabilă a uneltelor la bord, o garanție lungă și o baterie înlocuibilă. Dar aspirația sa este mai slabă decât a altor alegeri, iar coșul său este mic.

Oferte și Promoții

Cu aceste oferte și promoții, cumpărătorii pot beneficia de reduceri, pachete promoționale sau alte avantaje pentru a achiziționa aspiratorul la prețuri mai accesibile. Poți găsi oferte speciale pentru aspiratoare pe următoarele magazine:

Întrebări frecvente

Când cumperi cel mai bun aspirator, există câteva caracteristici importante de luat în considerare. Acestea includ puterea de aspirare, sistemul de filtrare, ușurința de utilizare, manevrabilitate și atașamente. Puterea de aspirare determină cât de bine poate curăța aspiratorul covoarele, în timp ce sistemul de filtrare este important pentru captarea și reținerea alergenilor și a prafului. Ușurința în utilizare și manevrabilitatea sunt, de asemenea, considerații cheie, mai ales dacă ai scări sau spatii inguste de curățat. În cele din urmă, atașamente precum instrumentele pentru crăpături și periile pentru tapițerie vă pot ajuta să abordați o varietate de sarcini de curățare.

Un aspirator pentru cenușă este un aparat specializat folosit pentru a curăța și a aspira cenușa și resturile fine rezultate în urma arderii lemnelor, cărbunelui sau altor materiale într-un șemineu, sobă sau grătar. Acest tip de aspirator este proiectat pentru a face față particulelor fine de cenușă, care pot fi prea mici pentru a fi colectate cu un aspirator obișnuit.

Durata de viață a unui aspirator depinde de mai mulți factori, inclusiv cât de des îl folosești, calitatea mașinii și cât de bine îl întreții. În medie, un aspirator ar trebui să reziste între cinci și zece ani cu utilizare regulată. Cu toate acestea, dacă observi o scădere a puterii de aspirație sau alte probleme de performanță, poate fi timpul să înlocuiești aspiratorul. De asemenea, este o idee bună să înlocuiești aspiratorul dacă observi o creștere a alergiilor sau a problemelor respiratorii, deoarece acest lucru ar putea indica că dispozitivul ta nu captează eficient praful și alergenii.

Un aspirator pentru mașină este util pentru a menține curățenia în interiorul autovehiculului tău. Poate elimina praful, mizeria, firul de păr și alte resturi care se acumulează în timp în mașină. Astfel, poți menține un mediu curat și igienic în interiorul vehiculului tău. Îți mai putem recomanda și aspiratorul Rowenta Compact Power sau Philips Powerprocare anul acesta nu a intrat în topul nostru.

Abonează-te!

Obține acces instantaneu la știri de ultimă oră, cele mai tari recenzii, oferte excelente și sfaturi utile.

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.