Aspiratoare

Care este cel mai bun aspirator din 2023? Top 10 aspiratoare și Ghid de cumpărare

Când cumperi prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil să câștigăm un comision de afiliat care ne ajuta la finanțarea activităților noastre și la testarea celor mai bune produse pe care să le achiziționezi.  Detalii aici.

Tabel de conținut
cel mai bun aspirator

În acest articol vei găsi cel mai bun aspirator în 2023 pentru nevoile tale. Am inclus toate variantele precum aspiratoare fara sac, cu sac, fara fir, cu spălare, de mănă și robot pentru a curăța orice mizerie.

Cele mai bune aspiratoare vor avea puterea de aspirare pentru a aspira resturi, praf și murdărie de pe covoare și podele în cel mai scurt timp. Pe lângă aceste lucruri, cel mai bun aspirator trebuie să fie ușor de manevrat chiar și în spatii inguste. Trebuie și să urce și să coboare scările fără bătaie de cap.

Cu atătea opțiuni disponibile, nu este o sarcină ușoară să alegi cel mai bun aspirator potrivit ție și nevoile tale. Știi dacă vrei un aspirator cu sac? Vrei un aspirator fara sac? Cu fir sau fara fir? Aspiratoare cu fir de exemplu, au tendința de a avea putere de aspirare mai mare și sunt mai potrivite pentru a curăța spații mai mari. Pentru spații înguste, mai mici sau cu scari, un aspirator fara fir este deobicei mai potrivit.

Poate o variantă 2 în 1 este varianta potrivită ție. Cu un aspirator vertical pe care îl poți transforma într-un aspirator de mana pentru spatii inguste sau mai mici. Dacă chiar dorești să te relaxezi, inveștește într-un aspirator robot pentru a face toată munca grea pentru tine.

Am adunat o selecție grozavă de cele mai bune aspiratoare pentru a se potrivi fiecărei case, dimensiuni și buget.

ProdusPreț
1. Dyson V15 Detect AbsoluteVezi Prețul
2. Shark ICZ160EUTVezi Prețul
3. IRobot Roomba S9+Vezi Prețul
4. Miele Complete C3 Cat&Dog powerlineVezi Prețul
5.Philips PowerPro Compact FC9334/09Vezi Prețul
6. Dyson V11 Total CleanVezi Prețul
7. Karcher WD 3 multifunctionalVezi Prețul
8. Rowenta Compact Power XXL RO4855EAVezi Prețul
9. JAP Tornado S3Vezi Prețul
10. iLife inteligent Pro V3SVezi Prețul

Top 10: Cele mai bune aspiratoare în 2023 pe care le poți cumpăra pentru casa ta

Mai jos vei găsi lista noastră pentru a găsi cel mai bun aspirator potrivit ție și nevoile tale. Echipa noastră de experți petrece ore întregi testând și comparând produse și servicii, astfel încât să poți alege produsul perfect.

5/5

Cel mai bun aspirator tip vertical per total

Acest aspirator Stick/de mana este un aspirator pur și simplu versatil. Are un motor puternic, un senzor de particule la bord și un sistem de detectare a suprafeței care îi permite să-și ajusteze puterea de aspirare în funcție de suprafața pe care vrei să o cureți.

Acest aspirator este excelent pentru podele goale. Curăță fără dificultate părul animalelor de companie și resturile mici și voluminoase de pe acest tip de suprafață. Are o putere mare de aspirare care rămâne constantă pe măsură ce compartimentul de murdărie se umple. Modelul este usor de manevrat și nu apar costuri recurente atâta timp cât este întreținut corespunzător aspiratorul.

Din păcate acest model nu se simte foarte robust și are destul de multe părți care necesită curatare periodică. Per total, recomandăm acest aspirator cu incredere!

SPECIFICAȚII

 • Putere de aspirare: 660 W
 • Capacitate colectare: 0,77 litri
 • Nivel zgomot: 83 dB
 • Greutate: 3,09 kg

Avantaje:

Dezavantaje:

4.5/5

Cel mai bun aspirator pentru păr de animale

Dacă casa ta este un amestec de podele din lemn de esență tare și covoare, acest aspirator ar putea fi răspunsul la problema ta de curățenie, pe mai multe suprafețe. Aspiratorul vine cu două role separate – una cu perie pentru covoare și una moale, fără perie pentru podele din lemn de esență tare.

Pe lângă faptul că acest aspirator te va ajuta pe 2 fronturi menționate înainte, mai are atribuții foarte folositoare. Acest aspirator poate funcționa ca un model vertical și poate funcționa și ca un model clasic de aspirator, cu mai multe atașamente pentru curățarea locurilor greu accesibile.

Degajarea redusă când folosești aspiratorul ca un aspirator clasic, înseamnă că furtunul aluneca cu ușurință sub mobilă și prin alte obstacole. Aspiratorul are trei setări separate de aspirație plus lumini LED pe mâner și furtunul de podea care luminează murdăria din fața acestuia.

Pe lângă că valorăm acest aspirator aproape în toate aspectele, considerăm că aspiratorul este cel mai bun aspirator pentru curățarea de păr de animale. Când am testat acest aspirator, am lăudat atașamentul motorizat pentru animale inclus pentru curățarea părului de pisică de pe mobilă. Recomandăm!

SPECIFICAȚII

 • Putere de aspirare: 260 W
 • Capacitate colectare: 0,6 litri
 • Tip de filtrare: Filtru hepa
 • Greutate: 5,5 kg

Avantaje:

Dezavantaje:

5/5

Cel mai bun aspirator robot

Dacă nu îți place să faci curățenie, vei iubi iRobot Roomba S9+. Este pe departe robotul nostru favorit și este cel mai inteligent. Cu această inteligență, vine și prețul ridicat. Acest aspirator nu doar că a mers la școală, și-a terminat și doctoratul.

Când am testat acest aspirator fara sac am fost pur și simplu impresionați de navigarea sa lină în jurul casei, care se datorează abilităților sale mai inteligente de cartografiere. Consumul de energie este de 48 Wh. Spre deosebire de alte modele robot, nu s-a ciocnit de orice îi era în drum și nu a rămas blocat în locuri incomode. În plus, ne-a plăcut foarte mult capacitatea sa de a curăța colțurile în casă.

Din păcate toată inteligența pe care o oferă acest aspirator, vine cu prețul mai ridicat. Așa că vei fi nevoie să cheltui câțiva lei în plus pentru acest model. Dar pune Roomba s9+ la treabă și pregătește-te să fii impresionat. Pentru început, cartografiază întregul etaj al unei case în doar câteva curse. Odată ce harta este completă, trage limitele camerei, setează zone interzise și stabilește un program de curatare.

Vei iubi Roomba s9+ pentru mai mult decât creierul său impresionant. Este și un agent de curatare superb. În testele noastre, a curățat 100% din păr de animale atât pe covoare, cât și pe podele din lemn de esență tare. Deși funcționează frumos cu intervenția umană minimă, este zgomotos, mai ales când își golește coșul de gunoi. Pe scurt, colectarea superioară a resturilor și ușurința de configurare și cartografiere au fost impresionante.

Cel mai bun aspirator robot pe departe. Recomandăm!

SPECIFICAȚII

 • Tip suprafață: Multi-suprafețe
 • Funcții: Wi-fi, Senzor anti-cadere
 • Capacitate colectare: 0,55 litri
 • Greutate: 3,69 kg

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Cel mai bun aspirator cu sac

Miele Complete C3 este un aspirator cu sac cu mai multe variante pentru a aborda mai bine diferite tipuri de podele și mizerie. Oferă o performanță generală uimitoare pe toate tipurile de suprafețe și este foarte usor de manevrat. Are o construcție robustă, care este incredibil de ușor de întreținut.

Singurele sale dezavantaje reale sunt că piese precum filtru hepa și sacul de murdărie trebuie înlocuite în mod regulat. Raza sa de acțiune este puțin scurtă, ceea ce înseamnă că poate fi necesar să schimbi prizele mai des.

Pe scurt, acest aspirator impresionant este suficient de versatil pentru a rezolva o varietate de mizerie diferite. Funcționează remarcabil pe podele goale. Nu are probleme la ridicarea părului de animale sau a resturilor mici și mari, iar performanța sa rămâne constantă pe măsură ce compartimentul de murdărie se umple.

SPECIFICAȚII

 • Putere de aspirare: 890 W
 • Capacitatea colectare: 4,5 litri
 • Nivel zgomot: 73 dB
 • Greutate: 7,26 kg
 • Raza de operare: 12 m

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Cel mai bun aspirator fara sac

Pentru Philips powerpro Compact FC9334/09, nu contează pe ce fel de suprafață ai de gând să îl folosești. Treaba va fi făcută! Philips powerpro este echipat cu toate accesoriile necesare pentru perii. Folosește peria de parchet dacă ai o podea vulnerabilă din lemn. Ai multe covoare? Folosește peria turbo. Ai o combinație de pardoseală și covor și nu ai chef să schimbi peria de fiecare dată? Folosește peria TriActive pentru mai multe suprafețe.

Ai terminat de aspirat? Filtrul pentru alergii captează 99,9% din particulele fine de praf. Philips Powerpro compact FC9334/09 este ideal pentru persoanele cu alergii. Aspiratorul poate fi depozitat cu ușurință datorită dimensiunilor sale compacte. Dacă ai nevoie să cări aspiratorul pe scari, vei putea cu ușurință datorită greutății sale de 4,5 kilograme.

SPECIFICAȚII

 • Putere de aspirare: 900 W
 • Capacitate colectare: 1,5 litri
 • Nivel zgomot: 79 dB
 • Greutate: 4,5 kg
 • Raza de operare: 9 m

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Cel mai bun aspirator Stick – vertical

Acest Dyson V11 este un aspirator unic. Tehnologia unică a ciclonului Dyson înseamnă că aspiratoarele sunt proiectate cu șase straturi de filtrare avansate. Acest aspirator captează 99,97% din particulele de până la 0,3 microni, eliberând aer mai curat în casă.

În plus față de curățarea de părului de animale, V11 are tehnologia Dynamic Load Sensing care ajustează aspiratorul în funcție de suprafață și durata de funcționare corespunzătoare a bateriei. Aceste informații sunt afișate pe ecranul LCD lângă mâner, unde poți alege între modurile de curatare Eco, Auto și Max. Vei primi și îndrumare dacă aspiratorul are nevoie de un blocaj eliminat.

Estetica colorată a V11 Total Clean nu este pentru toată lumea. Prețul este mai ridicat, dar dacă îți dorești un aspirator cu rola de perie cu reglare automată și putere puternică de curatare, este pentru tine.

SPECIFICAȚII

 • Putere de aspirare: 610 W
 • Capacitatea colectare: 0,76 litri
 • Greutate: 3,09 kg
 • Autonomie: 60 min

Avantaje:

Dezavantaje:

4.5/5

Cel mai bun aspirator cu sac la buget

Karcher WD3 P este un model de bază umed și uscat pe care noi considerăm că oferă un raport calitate-preț excelent. Este o opțiune versatilă, cu moduri umed, uscat și suflant. Trebuie luat in considerare că nu este cel mai convenabil aspirator de utilizat în orice context, dar oferă o putere de aspirare puternică și o capacitate mare. Câteodată este dificil să împingi acest karcher wd 3 pe covoare, ceea ce este ceva de reținut dacă ai covoare groase în casa ta.

Este un avantaj mare că are o capacitate de colectare care este de 17 litri, ceea ce înseamnă că nu trebuie golit foarte des. Un aparat simplu de utilizat și extrem de eficient. Recomandăm!

SPECIFICAȚII

 • Putere de aspirare: 1000W
 • Capacitate colectare: 17 litri
 • Greutate: 5,5 kg
 • Tip suprafață: Covoare, podele, podele dure, saltele

Avantaje:

Dezavantaje:

4.5/5

Cel mai bun aspirator fara sac pentru buget

Rowenta Compact Power XXL RO4855 are un design compact și este relativ ușor când vine vorba de greutate. Modelul acesta este potrivit pentru lucrări de curățenie mai mari. Datorită dimensiunilor sale compacte, poți lua cu tine aspiratorul cu ușurință când urci scările.

Vei primi diverse accessorii cu acest model. Peria cu mai multe suprafețe este potrivită pentru toate tipurile de pardoseli, dar pentru podele fragile poți folosi peria de parchet. Periile nu vor deteriora podeaua laminată. Vei primi și un accesoriu pentru curățarea colțurilor și o tija de aspirare reglabilă. Acest lucru înseamnă că vei putea aspira pe fiecare suprafață și să ajungi în fiecare colț. Își merită locul în categoria de aspiratoare bune și poziția în acest clasament!

SPECIFICAȚII

 • Putere de aspirare: 550 W
 • Capacitate colectare: 2,5 litri
 • Nivel zgomot: 75 dB
 • Greutate: 5,455 kg
 • Raza de operare: 8,8 m

Avantaje:

Dezavantaje:

4.5/5

Cel mai bun aspirator de mână

Acest aspirator chiar dacă vine cu un preț mai ridicat, își merită banii. Este un aspirator care îl vei poți folosi aproape pe orice suprafață și poate aspira chiar și lichide. Este foarte util de utilizat atunci când vrei să îți cureți mașina de exemplu. Acest lucru dovedește eficiența pe care îl are acest aspirator. Putere de aspirare este de 150 W, ceea ce este destul de mare pentru un aspirator de mână. Cu această putere de aspirare, vine și minusuri. Jap Tornado S3 are un nivel de zgomot mai mare pentru un aspirator de mână, ceea ce este de așteptat cu o putere mare de aspirare.

Când vine vorba de accessorii incluse, Jap Tornado S3 nu dezamăgește. Vine cu 5 accessorii: Animal Friendly(Pentru păr de animale), accesoriu pentru mașină, accesoriu pentru curățenie în casă, accesoriu pentru murdaria lichida și accesoriu pentru mobilier.

Vine cu un recipient de 0,5 l ceea ce este suficient pentru un aspirator de mână. Cu filtru hepa captează particulele de praf din aer și eliberează aer mai curat în casă.

Este un aspirator de mână cu un raport/calitate preț excelent, pe care îl recomandăm cu încredere.

SPECIFICAȚII

 • Putere de aspirare: 150 w
 • Capacitatea colectare: 0,5 litri
 • Greutate: 1 kg
 • Tip aspirare: Uscata, Umeda

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Cel mai bun aspirator robot pentru buget

Acest aspirator fara sac, tip robot, este pe departe favoritul nostru din categoria aspiratoare la buget. Chiar dacă îi lipsesc caracteristicile de la de aspiratoare robot mai luxoase, V3s Pro face curat in casa si o face exceptional de bine. Am fost impresionați de performanța sa în curățarea părului de animale și a praful si murdaria de pe podele dure. Nu are probleme la navigarea peste covoare dacă le ai în casă.

Spre deosebire de alte aspiratoare robot echipate cu o perie cu role rotative, V3s Pro are o deschidere de aspirare care canalizează murdaria si praful direct în coșul de gunoi. Chiar dacă acest aspirator este mai zgomotos, designul îl ajută să evite o capcană obișnuită a aspiratorului – părul înfășurat în jurul periei de curățare.

Performanța V3s Pro în curățarea podelelor din lemn de esență tare ne-a uimit. Deși s-a luptat puțin pe covorul mai gros, este ideal pentru casele cu podele goale sau covoare subțiri și mai multe animale de companie. Când am testat acest model, a curățat aproape tot părul de animale pe care l-am lăsat pentru el, depășind alte aspiratoare care au costat de trei ori mai mult. Recomandăm! Cu siguranță acesta este unul dintre modelele care se încadrează în categoria de aspiratoare bune.

SPECIFICAȚII

 • Putere de aspirare: 500w
 • Capacitatea colectare: 0,03 litri
 • Tip suprafață: multi-suprafețe
 • Greutate: 3 kg

Avantaje:

Dezavantaje:

Ghid de cumpărare: Cum să găsești cel mai bun aspirator potrivit nevoile tale

Să alegi un aspirator bun îți va face viața mai ușoara când dorești să faci curățenie în casa. Sigur că încă este nevoie să depui puțin efort (chiar și dacă te bazezi pe un model robot). Dar un aspirator bun va face această sarcină mai ușoară și mai rapidă. Cele mai bune aspiratoare din 2023 se pot găsi urmând ghidul de mai jos.

Există o mulțime de opțiuni din care poți alege și nu este ușor să știi care ar fie cel mai bun aspirator pentru tine. Noi am analizat multe aspiratoare ca să alegi un aspirator potrivit ție mai ușor.

Cum testăm aspiratoarele?

Ca să ne dăm seama cât de bine face curat un aspirator bun, testăm fiecare model în parte, în funcție de caracteristicile lui. De exemplu, nu te astepți când alegi un aspirator robot, să aibă aceași putere de aspirare ca și un model de praf clasic. Fiecare model are avantajele și dezavantajele lui proprie.

Pentru a afla cât de bine aspiră un aspirator murdăria, cât de multe resturi reține, cât de ușor este de manevrat și cât de zgomotos este, echipa TopElectronice testează fiecare model în parte. De exemplu am pus păr de animale de companie sau nisip în covor înainte de a aspira. Am folosit aceeași rețetă pe podele goale ca să observăm dacă aspiratorul ridica mizeria sau o împrăștie. Manevrăm aspiratorul în jurul camerelor și lângă mobilă, exact cum face și tu, ca să ne asigurăm că aspiratorul este ușor de manevrat.

Aspiratoare care au performanță bună dar nu mențin această performanță pe o durata lungă de timp, nu le-am considerat în lista noastră de cel mai bun aspirator. Când analizăm un aspirator pentru un scor final, considerăm fiabilitatea în testele noastre de performanță.

După analizele noastre, de exemplu, aspiratoarele verticale cu fir sunt mai fiabile decât aspiratoare verticale fără fir. Acest lucru s-a dovedit destul de clar la analizele noastre. Aspiratoare verticale fără fir care aveau performanțe foarte bune, nu s-au dovedit să fie la fel de bune când vine vorba de fiabilitate. De aceea unele aspiratoare nu au ajuns pe lista noastră de recenzii. Problemele cu aspiratoarele alimentate cu baterie sunt prea răspândite.

Din cauza că multe aspiratoare robot folosesc Wi-fi pentru a încărca date de curățare, laboratul nostru digital testează fiecare model de aspirator pentru orice problemă de securitate sau confidențialitate pentru consumatori.

Cumpărături în funcție de tipul de aspirator

Ar trebui să începi să determini care sunt cele mai bune aspiratoare pentru tipul de curățenie pe care vrei să îl faci. Dacă ai covor de la perete la perete sau o mulțime de covoare pe jos, un aspirator vertical este cea mai bună opțiune. Dar pentru o casă cu multe scări, un aspirator cu sac poate fi mai ușor de manevrat și are tendința de a se descurca mai bine pe podele cu suprafețe dure.

Un aspirator vertical fără fir sau un aspirator de mana sunt mai potrivite pentru sarcini mai ușoare, de exemplu dacă sunt vărsate chips-uri, care au nevoie de atenția ta în scurt timp. Aspiratoarele robot pot să fie o variantă bună dacă vrei să le lași să meargă automat când ai plecat la serviciu. În această situație trebuie doar să fi atent să îți reamintești să golești coșul de praf periodic.

Nu am testat sisteme de aspirare central, dar pot fi o opțiune dacă faci o remodelare amplă sau instalezi tuburi de aspirație în spatele pereților fiecărei camere din casă. Ceea ce este sigur este că sunt destul de puternice.

Tipuri de aspiratoare

Pentru a vedea care sunt cele mai bune aspiratoare pentru casa ta după ce ai învățat tipurile diferite de aspiratoare care există, poți vedea recenziile noastre de mai sus.

Aspirator vertical

Mai jos vei vedea avantajele și dezavantajele unui aspirator vertical.

Avantaje

Aspiratoarele verticale au tendința de a costa mai puțin decât aspiratoarele cu sac sau fără sac. În general sunt mai bune pentru curățarea în profunzime a covoarelor, mai ales modelele cu sac. Multe din modele sunt destul de ușor de depozitat, deoarece stau în picioare singure.

Dezavantaje

Să împingi și să tragi un aparat de 10 kg poate să fie o sarcină dificilă. Dacă acest lucru ar fi o problemă pentru tine și ești în căutare de un model vertical. Poți să vezi specificațile la aspiratoarele menționate de noi cu greutate mai mică. Menționăm că deobicei modelele mai grele, înseamnă putere mare de aspirare și sunt mai performante. Modelele verticale au un nivel de zgomot mai ridicat decât un aspirator de praf clasic.

Aspiratoare fara sac/cu sac - clasic

Mai jos vei vedea avantajele și dezavantajele unui aspirator cu sac și un aspirator fără sac.

Avantaje

Aspiratoare cu sac sunt mai bune decăt modelele verticale când vine vorba de curățarea podelelor, a scărilor și sub mobilă. Sunt și accesorii pentru curățarea draperiilor și a tapițeriei. Unele modele sunt la fel de bune ca modelele verticale la curățarea de covoare. Produc deobicei un nivel de zgomot mai mic și cum nu duci toate greutatea aspiratorului, pare mai ușor în unele momente.

Dezavantaje

Aceste aspiratoare cu sac sau aspiratoare fără sac sunt destul de mari și pot fi mai dificil de depozitat cum au și capul de aspirare mare.

Aspirator fără fir - Stick

Mai jos vei vedea avantajele și dezavantajele unui aspirator profesional stick fără fir.

Avantaje

Cu inovațiile mai noi, performanța la acest tip de aspirator s-a îmbunătățit mult în ultimul timp. Acest tip de aspirator este foarte bun când vine vorba de curățarea covoarelor, podelelor și de exemplu curățarea parului de animale. Nu te poți agăța de niciun fir în timp ce aspiri și este foarte ușor de depozitat cum mărimea este destul de mică.

Dezavantaje

Această variantă de aspirator vine cu un preț mai ridicat și bateriele ar putea să devină o problemă. Echipa TopElectronice nu recomandă deocamdată această variantă de aspirator deoarece poate aparea prea multe probleme comparativ cu alte tipuri de aspiratoare. Problememe includ durata de viață a bateriei care scade cu timpul. Această problemă este destul de comună după o periodă de 5 ani.

Aspirator cu fir - Stick

Mai jos vei vedea avantajele și dezavantajele unei aspirator profesional stick cu fir.

Avantaje

Ca și modelele verticale, aceste aspiratoare au un corp lung. Sunt destul de ușoare și convenabile când ai nevoie să cureți rapid o mizerie. Cu acest tip de aspirator elimină și nevoia de a te apleca pentru a curăța podeaua murdară, comparativ cu un aspirator de mână. Aceste aspiratoare vin și cu un preț accesibil deobicei.

Dezavantaje

Aceste modele de aspirator nu au o performanță la fel de bună la curățare de covoare, ca un aspirator tradițional de exemplu. Sunt potrivite în principal pentru ridicarea gunoiului pe suprafață. Nu sunt concepute pentru a înlocui un aspirator cu sac tradițional. Capacitatea recipientului lor de murdărie este de obicei mică. Cele mai multe sunt destul de zgomotoase și faptul că au un fir, nu face această varianță cea mai convenabilă.

Aspirator portabil

Mai jos vei găsi avantajele și dezavantajele pentru cel mai bun aspirator portabil.

Avantaje

Aceste modele portabile vin și cu fir și fără fir. Sunt foarte practice în momentele când ai nevoie să aspiri ceva rapid și pe un covor și pe podea. Funcționează foarte bine la curățarea de praful fin. Unele au putere de aspirare necesară chiar pentru păr de animale. Îl poți și folosi pentru aspirare în mașină de exemplu.

Dezavantaje

Putere de aspirare și capacitatea maximă nu se compară cu modelele verticale sau aspiratoarele cu sac clasice.

Aspirator robot

Mai jos vei găsi avantajele și dezavantajele unui robot de aspirare.

Avantaje

Aspiratoarele robot își fac treaba în timp ce te relaxezi sau ai plecat la muncă. Cele mai bune aspiratoare își pot găsi calea de a ieși din locurile înguste și din jurul prelungitoarelor sau cablurilor pe jos. Cele mai bune aspiratoare pot fi controlate prin intermediul unei aplicații pentru smartphone.

Dezavantaj

Aspiratoarele robor nu se compară cu puterea de aspirare la modelele verticale și aspiratoarele cu sac sau fără sac clasice. Nu este opțiunea ideală dacă ai multe covoare sau unele locuri foarte aglomerate în casă.

SISTEM DE ASPIRARE CENTRAL

Mai jos vei găsi avantajele și dezavantajele unei sistem de aspirare central.

Avantaje

În primul rând sunt mai usor de manevrat comparativ cu un aspirator cu sac clasic. Fără corp de aspirare de care să tragi după tine, vei căra doar furtunul și motorul după tine. Sistemele de aspirare centrale produc un nivel de zgomot mai scăzut deobicei, iar spațiul lor de murdărie nu trebuie golit foarte des.

Dezavantaje

Sistemele de aspirare centrale sunt destul de scumpe și necesită și o instalare profesională. Furtunurile lor foarte lungi nu sunt usor de manevrat. Spațiu de depozetare poate să fie o problemă.

Menționăm că noi în momentul de față nu testăm sisteme de aspirare central.

Ce ar trebui să iei în considerare când vrei să cumperi un aspirator bun

Aspiratoarele în ziua de astăzi vin cu multe designuri, forme și culori diversificate. Până la urmă ce contează defapt este putere de aspirare și eficiența la această putere. Ține cont de faptul că aceste caracteristici ale unor modele poate să îți capteze atenția, dar ar trebui să se potrivească și nevoilor tale de curățare. Până la urmă ai nevoie de un model care aspira praful și să te asiguri că sarcinile aspiratorului sunt optime.

Acest mesaj este pentru proprietari de animale: aspiratoarele verticale și aspiratoarele cu sac sau fără sac clasic, sunt deobicei cele mai potrivite pentru ridicarea părului de animale.

Verifică specificațile

Un aspirator cu perie motorizata curăță covoarele mai bine decat unul alimentat doar prin aspirare. Un buton care poate dezactiva o perie, va ajuta la protejarea finisajului podelelor goale și la evitarea împrăștierii resturilor. Să iei în considerare modelele cu un control manual de reglare a înălțimii covorului, împreună cu controlul aspirației pentru curățarea draperiilor și a altor țesături delicate.

Aspirator cu sac vs Aspirator fara sac

La aspiratoarele fara sac nu va fi nevoie să tot cumperi saci ca să înlocuiești sacii folosiți. Pe de altă parte necesită o cantitate mai mare de filtru hepa. Trebuie înlocuite filtrele hepa mai des. Particulele de praf și mizeria care se adună când golești coșul de gunoi al aspiratorului fara sac pot fi problematice dacă ai astm sau alergii. Acest sistem de filtrare este una dinstre caracteristicile importante are aspiratorului.

Probează un aspirator

Chiar dacă comanzi un aspirator online, ai 2 opțiuni. Poți merge în magazin să probezi acest aspirator sau poți încerca aspiratorul după ce l-ai comandat online și dacă nu este pe placul tău, îl trimiți înapoi. Împinge, trage, întoarce și ridică aspiratorul pe care l-ai cumpărat online. Verifică și comenzile și funcțiile disponibile. Verifică dacă acesta aspira praful după cerințele tale.

Verifică nivelul de zgomot

Niciun aspirator în recenzile noastre nu aa produs un nivel de zgomot atât de tare încât să trebuiască să îți protejezi urechile. Dar orice aspirator va produce un nivel de zgomot mai înalt într-o camera cu ecou, cum ar fi o baie cu gresie. De obicei, un aspirator cu sac sau un aspirator fara sac clasic, va produce un nivel de zgomot mai mic decât modelele verticale.

Fii atent la promoții

Dacă vrei să cumperi un aspirator ieftin, poți să fii atent după promoții care apar de obicei la sezonul sărbătorilor. La unele firme nu trebuie să aștepți până la black friday pentru aspiratoare ieftine. Poți să te abonezi la newsletter-ul nostru pentru a găsi un aspirator ieftin când apar promoții. Sarcinile aspiratorului sunt de a îndepărta urmele de praf și de a fi util pentru uz casnic. Așadar, este important să investești câțiva lei pentru casa ta!

Are aspiratorul conexiune Wi-fi sau nu?

Nu fiecare robot de aspirare are conectivitate Wi-fi, unele aspiratoare doar curăță. Modelele fără conectivitate la internet, sunt mai bune pentru siguranță și confidențialitate. Sunt mai sigure din cauza că aceste aspiratoare nu trimit date nicăieri.

Pe de alte parte dacă aspiratorul nu are conectivitate la wi-fi, vei pierde din unele funcții mai avansate, cum ar fi mapping și curățarea direcționată. Aceste funcții ale aspiratorului sunt importante pentru confortul și casa ta și pentru a îndepărta urmele de praf!

Vezi și ghidul nostru pentru cel mai bun aspirator vertical fara fir.

Întrebări frecvente

Când cumperi cel mai bun aspirator, există câteva caracteristici importante de luat în considerare. Acestea includ puterea de aspirare, sistemul de filtrare, ușurința de utilizare, manevrabilitate și atașamente. Puterea de aspirare determină cât de bine poate curăța aspiratorul covoarele, în timp ce sistemul de filtrare este important pentru captarea și reținerea alergenilor și a prafului. Ușurința în utilizare și manevrabilitatea sunt, de asemenea, considerații cheie, mai ales dacă ai scări sau spații înguste de curățat. În cele din urmă, atașamente precum instrumentele pentru crăpături și periile pentru tapițerie vă pot ajuta să abordați o varietate de sarcini de curățare.

Alegerea între un aspirator cu sac sau fără sac se rezumă în cele din urmă la preferințele personale. Aspiratoarele cu saci tind să fie mai igienice, deoarece prind praful și resturile într-o pungă de unică folosință, dar va trebui să înlocuiești pungile în mod regulat. Aspiratoarele fără sac, pe de altă parte, au de obicei recipiente reutilizabile pe care va trebui să le golești și să le cureți periodic. În timp ce aspiratoarele fără sac pot fi mai ecologice, ele pot, de asemenea, elibera praf și alergeni în aer în timpul procesului de golire.

Dacă ai podele din lemn de esență tare, vei dori un aspirator care poate curăța eficient fără a zgâria sau deteriora suprafața. Caută un aspirator cu o setare de podea tare sau o funcție de reglare a înălțimii care îți permite să ridici ruloul periei de pe sol. Aspiratoarele cu canistre sunt, de asemenea, o alegere bună pentru podelele din lemn de esență tare, deoarece au de obicei o cale de curățare mai largă și vin cu o varietate de atașamente pentru diferite sarcini de curățare.

Durata de viață a unui aspirator depinde de mai mulți factori, inclusiv cât de des îl folosești, calitatea mașinii și cât de bine îl întreții. În medie, un aspirator ar trebui să reziste între cinci și zece ani cu utilizare regulată. Cu toate acestea, dacă observi o scădere a puterii de aspirație sau alte probleme de performanță, poate fi timpul să înlocuiești aspiratorul. De asemenea, este o idee bună să înlocuiești aspiratorul dacă observi o creștere a alergiilor sau a problemelor respiratorii, deoarece acest lucru ar putea indica că dispozitivul ta nu captează eficient praful și alergenii.

Friendly and carefree funny bearded gay man in grey sweater edit profile picture online dating app

Marcel Popa

Blogger

Marcel Popa este editorul șef  al Top Electronice și a acoperit tehnologia de peste 5 de ani. În plus față de supravegherea direcției Top Electronice, Marcel Popa este specializat în acoperirea tuturor lucrurilor mobile, după ce a revizuit zeci de smartphone-uri și alte gadget-uri.

Abonează-te!

Obține acces instantaneu la știri de ultimă oră, cele mai tari recenzii, oferte excelente și sfaturi utile.

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.

Lasă un răspuns