Top Electronice

Cel mai bun televizor din 2024: top 10 televizoare noi - smart TV, QLED, OLED, 4K sau 8K

| Verificat de Raluca Sas

Când cumperi prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil să câștigăm un comision de afiliat care ne ajuta la finanțarea activităților noastre și la testarea celor mai bune produse pe care să le achiziționezi.  Detalii aici.

Tabel de conținut
cel mai bun televizor

Ești gata să faci upgrade la unul dintre cele mai bune televizoare? Aceste televizoare inteligente vor oferi performanța imaginii visurilor tale.

Cele mai bune televizoare din acest ghid sunt toate excelente, reprezentând apogeul a ceea ce este posibil în televizoarele smart la diferite niveluri de preț. Fiecare dintre opțiunile noastre de mai jos este plină cu ecrane detaliate 4K (sau 8K), culori și contrast HDR impresionante și caracteristici robuste – inclusiv conexiuni HDMI 2.1 cu suport pentru intrare de 120 Hz și Rată de reîmprospătare variabilă (VRR) pentru console de jocuri și PC-uri de ultimă generație .

Deoarece cele mai recente televizoare smart de la cele mai bune mărci din domeniu, inclusiv LG, Samsung și Sony, sunt lansate în 2023, le vom revizui pentru a menține acest ghid actualizat.

Nu trebuie neapărat să cumperi cel mai recent televizor, totuși – televizoarele care erau absolut de ultimă oră în urmă cu un an sau cam așa ceva sunt încă în jur, dar cu prețuri masiv reduse, ceea ce le face să cumpere cu adevărat inteligente. Dacă banii sunt o problemă, ei oferă o sumă serioasă de bani pentru mai puțini lei.

Dacă ești dispus să iei în considerare un model puțin mai vechi decât cele mai recente seturi din 2023, posibilitățile tale se extind destul de considerabil. Înseamnă că este posibil să poți alege unul dintre cele mai bune televizoare OLED, televizor de gaming, televizoare ieftine sau că îți poți permite să obții unul dintre cele mai bune televizoare de 190 de cm în loc de unul dintre cele mai bune televizoare de 165 de cm. Dacă există un lucru care ne place mai mult decât să luăm un televizor nou, este să știm că avem o ofertă bună la el.

Televizoarele pe care le-am recomandat aici acoperă toate tipurile de tehnologii de afișare și includ cele mai bune televizoare 4K și cele mai bune televizoare 8K. Am creat și un ghid pentru televizoare pentru bucatarie. Am creat și un ghid suport de televizor pe care poți găsi aici.

Recenzorii noștri cu experiență au au testat toate aceste televizoare pentru a descoperi cele mai bune din fiecare tip, așa că, indiferent dacă ești în căutarea celei mai noi tehnologii sau cea mai bună valoare, vei găsi televizorul perfect chiar aici. Urmat de un ghid de cumpărare.

Cele mai bune televizoare – TOP 10 TV-uri

ProdusePreț
1. HISENSE 75U8KQ ULEDVezi pretul
2. LG OLED evo 77G33LAVezi pretul
3. TCL MiniLed 65C835Vezi pretul
4. SAMSUNG Neo QLED 85QN90CVezi pretul
5. HISENSE 65U6KQVezi pretul
6. Sony BRAVIA OLED 55A95LVezi pretul
7. SAMSUNG OLED 55S90CVezi pretul
8. LG OLED evo 65C31LAVezi pretul
9. SAMSUNG Neo QLED 85QN900CVezi pretul
10. Star-Light 32DM3500Vezi pretul

Cel mai bun televizor per total

5/5

Poți avea încredere în entuziasmul pentru acest televizor — Hisense U8K oferă performanțe excelente

Hisense U8K Mini-LED oferă culori vibrante care arată excelent într-o cameră bine luminată. Chiar și într-o cameră cu multă lumină ambientală, culorile cu nuanțe adânci nu își pierd saturația și rezultatele sunt cu adevărat fascinante.

Cheia succesului U8K o reprezintă Mini-LED Pro cu panou Full Array Local Dimming, care ajută televizorul să mențină niveluri bune de negru în scenele cu nivele ridicate de luminozitate și un strat de punct cuantic care permite televizorului să acopere un uimitor 80% din Spațiul de Culori Rec2020. Poate fi o petrecere în partea frontală, dar în spatele ecranului totul e serios.

Cu toate aceste calități invidiabile, Hisense U8K nu este lipsit de defecte. Printre cele pe care le-am descoperit în timpul perioadei noastre de testare se numără un lag de intrare mediu (13.2ms) și timpuri de încărcare puțin mai lungi atunci când sari de la o aplicație de streaming la alta.

Volumul de culoare al televizorului este absolut masiv, dar precizia sa de 4.46, măsurată în testul nostru Delta-E, lasă mult de dorit. Aceste probleme nu împiedică Hisense U8K să fie unul dintre cele mai bune televizoare de pe piață — și unul la care voi reveni cu plăcere să mă uit — dar înseamnă că jucătorii în căutare de timpuri de răspuns mai rapide și cinefilii în căutare de culori mai precise ar putea să se uite la alte opțiuni, cum ar fi LG C3 OLED sau Samsung S95C OLED.

Design: Cu o greutate de 25 de kilograme, acest televizor este destul de masiv și va necesita două persoane pentru a fi așezat, în special dacă intenționați să îl montați pe perete. Din fericire, U8K folosește standardul de montare pe perete VESA de 400mm x 400mm, astfel încât nu va trebui să vă străduiți prea tare să găsiți un suport care să se potrivească ecranului.

Dacă doriți să-l așezați pe o masă sau pe un centru de divertisment, așa cum am făcut și pentru recenzia noastră, puteți folosi picioarele metalice incluse pentru a-l ține în picioare. U8K permite două configurații diferite de picioare, o poziție mai largă și una mai îngustă, pentru a se potrivi diferitelor spații. Dacă puteți, vă sugerăm să optați pentru poziția mai largă pentru o stabilitate mai bună — având în vedere aproape 60 de kilograme, nu ați vrea ca acest televizor să se răstoarne — dar și poziția mai îngustă funcționează bine.

Performanță: Spunând că suntem uimiți de rezultatele testelor Hisense U8K ar fi o subestimare. Acest televizor se măsoară cu mult mai scumpele Samsung QN90C și le întrece în categorii cheie precum luminozitatea SDR și saturarea culorilor.

Acesta este un fel de poveste David și Goliat, cu Hisense fiind mereu subestimat. Singurele domenii în care Hisense U8K nu s-a descurcat la fel de bine au fost acuratețea culorilor (Delta-E) — unde a obținut cel mai slab scor dintre cele patru televizoare pe care le-am testat — și latentța de intrare.

Primul înseamnă că culorile, deși vibrante, nu vor arăta tocmai naturale. Cel din urmă, totuși, nu este o problemă majoră, deoarece orice sub 20 de milisecunde este considerat aproape imperceptibil, dar înseamnă că jucătorii serioși vor fi mai bine serviți cu unul dintre celelalte televizoare din acea listă.

Smart TV: La bordul U8K este Google TV, succesorul Android TV — și probabil una dintre cele mai bune platforme smart TV de pe piață în acest moment. Ceea ce ne place cel mai mult la Google TV este capacitatea sa de a aduce în prim plan conținut pe care s-ar putea să-l apreciați de la oricare dintre numeroasele servicii de streaming.

La fel ca Roku, Google TV este destul de agnostic — nu îi pasă prea mult ce servicii de streaming folosiți și nu vă va direcționa către unul mai mult decât către altele.

Specificații:

 • Dimensiunea ecranului: 189 cm
 • Tip TV: Smart TV
 • Claritate imagine: 4K
 • Rezolutie: 3840 x 2160
 • Continut pachet: Telecomanda
   

Cel mai bun televizor Oled

5/5

LG OLED evo G3, cunoscută în mod obișnuit sub numele de LG G3 OLED, oferă ce este mai bun din toate lumi: este un televizor OLED, astfel că beneficiați de negruri perfecte, contrast infinit și culori intense, dar are și o luminozitate uimitoare care vă garantează că nu veți rata impactul complet al efectelor HDR captivante, esențiale în filmele de astăzi.

În plus, utilizează platforma inteligentă webOS bine pusă la punct de LG; are un controler de la distanță bun; și este superb de privit — o adevărată piesă de expoziție care va înfrumuseța peretele într-un mod inteligent și elegant, la fel ca o operă de artă încadrată de calitate superioară.

Design: Din față, LG G3 OLED arată atât de similar, cât și mai remarcabil decât majoritatea televizoarelor OLED. Panoul ultra-subțire este ornamentat doar de receptorul IR și lumina de alimentare în partea de jos, în centru. Singurul alt element vizual este rama, care, datorită faptului că este atât de subțire (mai puțin de un șaisprezecime de inch) și argintie în locul negrului sau gri închis obișnuit, face ca G3 să arate de parcă ar fi încadrată cu lumină chiar și atunci când este oprit. Similar cu Samsung The Frame, G3 este destinat să fie montat pe perete, cu designul „One Wall” al LG consolidând acest lucru în fiecare detaliu.

Performanțe: În afară de panoul OLED, LG promovează funcția sa principală de imagine a G3-ului ca fiind „Brightness Booster Max”, susținând că „produce imagini cu până la 70% mai luminoase” decât „modelele non-OLED evo B3”. Dar o face? Neavând încă testat B3, nu putem spune cu certitudine, dar imaginea de pe G3 este, în mod conservator, spectaculoasă și mult mai luminoasă decât cea a modelului LG C3 OLED pe care l-am revizuit la începutul acestui an.

Tot ce am vizionat pe el arăta suntuos. Atât scenele de acțiune înalte, cât și momentele mai intime din Top Gun: Maverick ieseau în evidență de pe ecran cu aceeași putere și claritate. Interioarele din Dune de Denis Villeneuve păreau la fel de încărcate de mister ca nisipurile din Arrakis, cu adâncimi strălucitoare de culoare și umbră vizibile în fiecare.

Smart TV: Toate televizoarele LG din 2022 vin cu webOS 23, o interfață care adună conținutul pe o pagină de start pe întregul ecran. Interfața se simte în mare parte la fel ca cea a celor mai bune televizoare LG din anul precedent, dar cu profile de utilizator adăugate pentru a crea recomandări și a ține la îndemână conținutul relevant pentru fiecare utilizator. Atunci când nu se urmărește nimic, instrumentul Always Ready al televizorului LG 2023 este un mod ambiant care afișează artă, fotografii sau un player de muzică.

Raportul calitate-preț: LG G3 OLED este cea mai recentă adiție în seria „Gallery Series” a LG, poziționată în vârful gamei sale de televizoare 4K OLED din punct de vedere al prețului și al tehnologiei (adică este unul dintre cele mai scumpe televizoare 4K de pe piață). Merită, dar prețul va fi resimțit.

Specificații

 • Dimensiunea ecranului: 195 cm
 • Tehnologie display: OLED
 • Claritate imagine: 4K
 • Aplicatii Video Streaming: YouTube, Netflix, Rakuten TV, Amazon Prime, Disney+, HBO Max, Apple TV+, Antena Play, Voyo, SkyShowtime
 • Rezolutie: 3840 x 2160
 • Functii gaming: Compatibil G-SYNC, Compatibil FreeSync, VRR (Variable Refresh Rate), ALLM (Auto Low Latency Mode)
 • Rata de refresh: 100 Hz
 • Putere difuzoare integrate: 60 W
 • Dimensiune cu stand: 1712 x 321 x 1039 mm
 • Continut pachet: Baterii, Cablu alimentare, Telecomanda

Cel mai bun televizor calitate/preț

4/5

În ciuda prețului doar la nivelul intermediar, televizorul TCL C835 4K oferă confortul platformei Google TV, împreună cu iluminare Mini LED și culori cu punct cuantic pentru o performanță generală ce poate concura cu OLED în ceea ce privește gama dinamică și o poate depăși în privința culorilor. Cu conexiuni generoase, sunet încorporat decent și capacități bune pentru jocuri, acest televizor este un distractor complet.

Seria de televizoare 4K TCL C835 se bazează pe tehnologiile cheie ale gamei anterioare C825, cu un proces de îmbunătățire și adăugare.

Iluminarea rămâne Mini LED, dar aici într-o a patra generație care crește luminozitatea la impresionanta valoare de 1.500 nits, depășind OLED, și acum cu un nivel mult mai înalt de control al LED-urilor, extinzând și mai mult gama dinamică. Mii de LED-uri mici în modelul nostru de 55 de inch din recenzia TCL C835 sunt grupate în 240 de zone cu atenuare locală, în timp ce modelul de 65 de inch C835 are 288 de zone, iar cel de 75 de inch are 360.

Această lumină LED stimulează un strat de puncte cuantice pentru a furniza culori RGB cu un spațiu DCI-P3 complet declarat de 100%, chiar mai mare decât ultimele panouri QD-OLED, și ușor de crezut atunci când vezi ce face acest televizor cu verzi vibrante ale ierbii și albastru adânc al oceanului.

Specificații

 • Diagonala display: 164 cm
 • Tehnologie display: QLED
 • Claritate imagine: 4K
 • Aplicatii Video Streaming: YouTube, Netflix, Amazon Prime, Disney+, HBO Max
 • Rezolutie: 3840 x 2160
 • Rata de refresh: 144 Hz
 • Putere difuzoare integrate: 20 W
 • Dimensiune cu stand: 1447 x 320 x 867 mm
 • Continut pachet: Cablu alimentare, Telecomanda, Manual utilizare, Telecomanda Smart

Cel mai bun televizor Qled

5/5

Televizorul Samsung QN90C Neo QLED are aproape tot ce v-ai aștepta de la un televizor premium 4K Mini LED – luminozitate HDR remarcabilă, o bună selecție de dimensiuni, redare constantă, suport generos pentru diverse conținuturi și altele.

Cu panoul său Mini-LED de înaltă performanță de la Samsung, QN90C promite o performanță excelentă în cele mai importante genuri. Pentru cei care nu sunt familiarizați, iluminarea din spate Mini-LED oferă niveluri ridicate de luminozitate menținând în același timp culori realiste și nuanțe de luminozitate. Și deși QN90C Neo QLED nu este cel mai premium dintre toate televizoarele Samsung 4K din 2023, probabil că este cel la care veți fi cel mai tentat să cumpărați.

Design: Televizorul Samsung QN90C Neo QLED are o aspect destul de standard – continuă în mare parte designul subțire și minimalist pe care îl veți găsi la toate cele mai bune televizoare Samsung. Configurarea televizorului de 65 de inch a fost o treabă pentru două persoane, dar, cu doar câteva piese pentru a-l pune pe suport, această unitate este mai ușor de gestionat decât altele.

Deși nu are One Connect Box de la Samsung (este rezervat televizorului OLED Samsung S95C și televizorului Samsung QN900C 8K), QN90C are patru porturi HDMI 2.1 situate pe partea din spate. Aceste porturi suportă funcții periferice precum eARC, Auto Low Latency Mode și Variable Refresh Rate. Unele dintre aceste setări sunt valorificate de consolele PS5 și Xbox Series X, ceea ce este un avantaj dacă intenționați să faceți acest set televizorul dvs. de gaming următor.

Performanță: Așa cum a fost cazul și cu televizorul Samsung QN95B Neo QLED din anul precedent, luminozitatea este, probabil, cea mai mare calitate a QN90C. În modul Filmmaker cu conținut HDR, QN90C a atins 1987.34 de nits într-o fereastră de 10%. Acest lucru îl face chiar mai luminos decât cei 1905.8 de nits obținuți de modelul anterior. Pentru comparație, televizorul LG C3 OLED a atins 819.91 nits în aceeași fereastră. În ceea ce privește televizoarele testate în acest an, doar modelul Hisense U8K se apropie de QN90C cu maxim 1788.31 de nits.

Smart TV: Televizorul Samsung QN90C Neo QLED utilizează platforma proprie de televiziune inteligentă Tizen de la Samsung. Avem sentimente mixte în ceea ce privește ușurința generală de navigare și explorare a conținutului, dar este similară cu Web OS de la LG și interfața Google TV.

Ecranul de start afișează cărămizi pentru diferite conținuturi și canale, pe care le puteți personaliza în funcție de preferințele dvs. de vizionare. În ceea ce privește serviciile de streaming, veți găsi opțiuni populare precum Netflix, Hulu și HBO Max, precum și unele servicii de streaming gratuite, inclusiv Samsung TV Plus.

Specificații

 • Diagonala display: 214 cm
 • Tehnologie speciala: NEO QLED, Mini LED
 • Claritate imagine: 4K
 • Aplicatii Video Streaming: YouTube, Netflix, Rakuten TV, Amazon Prime, Disney+, HBO Max, Voyo, SkyShowtime
 • Rezolutie: 3840 x 2160
 • Rata de refresh: 100 Hz
 • Subwoofer integrat: Da
 • Dimensiune cu stand: 1892.2 x 321.3 x 1143 mm
 • Continut pachet: Cablu alimentare, Telecomanda, Manual utilizare

Cel mai bun televizor calitativ la buget

4.5/5

Dată poziției sale în gama Hisense, ai putea fi iertat dacă ai crede că Hisense U6 (mai formal denumit Hisense U6K pentru a indica data lansării sale din 2023) ar fi un performer slab. Se află în partea de jos a gamei ULED a Hisense, sub premiatul Hisense U8K și Hisense U7K, totuși, acesta este unul dintre cele mai bune televizoare buget ale anului.

Ceea ce ajută la ridicarea lui Hisense U6 de la simplu mediu la unul dintre performeri este implementarea Mini-LED a Hisense, care permite un contrast mai bun, cu niveluri de negru peste medie și un punct cuantic pentru saturația culorilor. Adaugă Google TV și suportul VRR pentru console, și obții multe dintre cele mai bune caracteristici la un preț mult mai accesibil.

Nu totul sunt doar aspecte pozitive pentru Hisense U6, totuși, deoarece unele neclarități ușoare pot apărea în conținut HD, cum ar fi Sunday Night Football, iar rata nativă de reîmprospătare de 60Hz este o problemă pentru gameri care doresc să maximizeze cadrele pe secundă ale jocurilor lor preferate.

Design: Hisense U6 face puțin efort să-și ascundă estetica bugetului – picioarele sunt din plastic și au o adâncime de 3,1 inch, nu stă exact plat pe perete. Acesta nu este un LG G3 OLED. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că este un televizor urât. Marginea bezel este destul de minimală și aproape dispare când te uiți efectiv la ceva la televizor.

Performanță: Tot conținutul HDR pe care l-am urmărit arăta incredibil: atât scenele pline de culoare din Spider-Man: Peste Spider-Verse, cât și luptele intense cu foc de blaster înfățișate în Ahsoka pe Disney Plus ne-au uimit cu culorile lor vibrante. Hisense U6 nu este bun doar cu lumini strălucitoare – detaliile nivelului său negru sunt surprinzător de bune.

Acest lucru se datorează din nou iluminării din spate Mini-LED, care poate crea zone de iluminare foarte bine definite. Îmbunătățirea imaginii poate fi o loterie cu unele neclarități reale în jurul fețelor, și pentru că acesta este încă un televizor LCD – deși cu un sistem de iluminare excelent – vei observa că culorile se vor desatura și se vor schimba pe măsură ce te miști pe margine.

Smart TV: Hisense U6 utilizează Google TV – una dintre cele mai bune platforme inteligente disponibile pe piață și una care oferă mult conținut personalizat dacă nu vă deranjează monitorizarea vizionării de către Google. Deși arată exact la fel aici ca și pe modelele superioare, Google TV rulează puțin mai… erratic pe Hisense U6. Au existat câteva momente când exista o întârziere în săritul de la o aplicație la alta și momente când am selectat ceva pe Amazon Prime Video și Google TV m-a dus înapoi la Disney Plus.

Specificații

 • Diagonala display: 164 cm
 • Tip TV: Smart TV
 • Claritate imagine: 4K
 • Rezolutie: 3840 x 2160
 • Continut pachet: Telecomanda

Cel mai bun televizor QD OLEd

4.5/5

Bravia XR A95L este televizorul de vârf al Sony, o unitate QD-OLED complet echipată, care servește atât ca ofertă de top în seria Master a Sony, cât și ca set cel mai avansat produs de companie. Ca atare, se vinde la un preț înalt: aproape 12000 lei pentru modelul de 139 cm. Dar primești ce plătești?

Într-un cuvânt: da.

Cu o calitate uimitoare a imaginii și sunetului, o serie de caracteristici inovatoare și interesante, și câteva bonusuri deosebite, A95L merită cu ușurință să se joace printre cei mai statornici jucători din industrie – și îi domină în mai multe categorii.

Design: Ca majoritatea televizoarelor moderne bazate pe tehnologia OLED, A95L se remarcă atât prin dimensiunile sale generale (56,9 x 32,8 x 1,4 inch), cât și prin profilul său subțire: doar aproximativ 0,25 inch în cel mai subțire punct.

Combinația acestor calități și greutatea setului – 51,6 de livre – înseamnă că vei avea nevoie de ajutor pentru a-l muta și instala. Un bezel de metal negru chiar mai subțire (aproximativ un șaisprezecime de inch) înconjoară ecranul în partea de sus, stânga și dreapta, iar unul mai lat se află în partea de jos (aproape două treimi de inch în cea mai largă parte) pentru a evidenția logo-ul Sony în stânga jos și emițătorul IR în centrul mort.

Performanță: Singurele, televizoarele QD-OLED combină deja două dintre cele mai bune lumi ale tehnologiei actuale de afișare: puncte cuantice pentru culori vibrante și luminozitate extinsă și tehnologie OLED pentru negrul perfect și contrastul infinit pe care îl permit.

În plus, procesorul cognitiv XR de la Sony permite și executa o varietate de alte caracteristici pe care compania susține că îmbunătățesc în continuare calitatea imaginii. În acest sens, imaginea A95L nu este doar bună, este sumpțuoasă cu fiecare tip de conținut, de fiecare dată. Este dificil să știi ce să spui fără să sune a entuziasm fără sens, dar asta face acest televizor cu tine.

Smart TV: Google TV se află într-o competiție serioasă pentru cea mai simplă, curată și bogată interfață de televizor inteligent, și este foarte potrivit pe A95L. Simplu și rapid de navigat, ușor de căutat și priceput în prezentarea unei mulțimi de opțiuni noi și recente fără a te copleși, face găsirea și vizionarea filmelor, emisiunilor TV și a oricărui altceva o briză.

Raport calitate-preț: Pentru aproape 12000 lei, este puțin cam mult de cerut – chiar și având în vedere numeroasele aspecte pozitive – având în vedere concurența acerbă de pe piață din partea unor nume precum Samsung și LG, care sunt pe urmele lui Samsung cu televizoare noi care vor construi pe avansurile din seturile lor excelente de generație anterioară, S95C și G3, respectiv.

Specificații

 • Diagonala display: 139 cm
 • Tehnologie display: OLED
 • Claritate imagine: 4K
 • Aplicatii Video Streaming: YouTube, Netflix, Disney+, HBO Max, Bravia CORE
 • Rezolutie: 3840 x 2160
 • Dimensiune cu stand: 122.7 x 27.5 x 73.8 cm
 • Continut pachet: Baterii, Cablu alimentare, Manual utilizare, Telecomanda Smart, Telecomanda standard

Cel mai bun televizor pentru gaming

4.5/5

Combinația de puncte cuantice și panouri OLED a reprezentat o schimbare semnificativă pentru televizoare, cu culorile bogate și precise și luminozitatea intensă a primelor fiind o căsătorie ideală cu negrul impecabil și contrastul aproape infinit al acestora din urmă. Deși majoritatea producătorilor au explorat această colaborare, puțini au mers atât de departe ca Samsung — și chiar Samsung nu a făcut niciodată un argument atât de bun pentru ea precum a făcut-o cu S90C.

Acesta este un set de gamă superioară, care arată că ar trebui să fie mult mai scump decât este. Redă totul la fel de bine cum ar putea fi redat. Ca aproape toate seturile recente de la Samsung, S90C se laudă cu o întârziere impresionant de mică a intrării (9.2ms) și, cu HDMI 2.1 permitând VRR, ALLM și rate de până la 144Hz, primești practic tot ceea ce ai avea nevoie vreodată de la un televizor de gaming.

Design: Televizoarele OLED par să devină mai subțiri în fiecare an, iar S90C se încadrează bine în această tendință. Măsoară doar 1.6 inch în cel mai gros punct (cutia de control situată în partea de jos a panoului din spate), iar ecranul în sine măsoară puțin peste un-opt in adâncime — sau puțin mai mult decât lățimea bezelului metalic care înconjoară ecranul în partea de sus, stânga și dreapta.

Performanță: Samsung S90C oferă o luminozitate remarcabilă, lider de categorie, atât în modurile SDR, cât și HDR (fiind depășit doar de modelul mai scump S95C al Samsung), o reproducere remarcabilă a culorilor (Delta-E, care măsoară diferența de culoare între sursă și ceea ce este afișat pe ecran, depășind toate seturile comparabile) și o acoperire a spectrului de culori HDR înaintea tuturor, cu excepția modelului mai avansat Sony A95K.

Nesurprinzător, privitul și jucatul pe S90C sunt, de asemenea, fantastice. Lumiile misterioase, personalitățile colorate și creaturile exotice ale așteptatului Starfield de la Bethesda Softworks prind viață pe ecran, propulsându-te în centrul a ceea ce pare a fi cea mai expansivă serie SF vreodată. Totul, de la explorarea planetelor până la intensa luptă spațială, strălucește cu culori și claritate vii.

Smart TV: S90C se integrează în ecosistemul Samsung SmartThings, permițându-ți să-l controlezi (și celelalte dispozitive) printr-o aplicație mobilă, ca parte a strategiei tale mai largi pentru casă inteligentă, iar asistenții vocali Bixby de la Samsung și Alexa de la Amazon funcționează, de asemenea, cu el. Cu toate acestea, interfața sa inteligentă pe ecran lasă ceva de dorit.

Specificații

 • Diagonala display: 138 cm
 • Tehnologie display: OLED
 • Claritate imagine: 4K
 • Aplicatii Video Streaming: YouTube, Netflix, Rakuten TV, Amazon Prime, Disney+, HBO Max
 • Rezolutie: 3840 x 2160
 • Functii gaming: VRR (Variable Refresh Rate), ALLM (Auto Low Latency Mode)
 • Rata de refresh: 100 Hz
 • Putere difuzoare integrate: 40 W
 • Subwoofer integrat: Da
 • Dimensiune cu stand: 1225.4 x 265.9 x 773.5 mm

Cel mai bun televizor mid-range

4/5

LG OLED C3 se ridică ușor la nivelul anticipărilor predecesorilor săi și aduce în fața publicului un argument convingător pentru a fi inclus în cea mai nouă generație de televizoare. Indiferent ce dorești să urmărești, acest set va face ca totul să strălucească, iar dacă ești un gamer, vei beneficia de performanța sa și de selecția amețitoare de caracteristici dedicate la fel de mult.

Cu excepția cazului în care ești hotărât să deții cel mai bun dintre cei mai buni (și cel mai scump dintre cei mai scumpi), nu există nevoia să cheltuiți sutele de dolari suplimentari necesare pentru a obține acele lucruri. Seria C de la LG și-a câștigat popularitatea — și reputația — demonstrând acest lucru de două ori înainte. Și cu LG OLED C3 reușește tripla lovitură.

Design: Eleganta ca majoritatea televizoarelor OLED moderne, C3 are și o senzație neobișnuit de subțire și elegantă. Un bezel metalic subțire, ca hârtia, înconjoară ecranul pe toate cele patru laturi și este singurul element vizibil imediat, deși un buton sub receptorul IR din partea de jos în centru îți oferă o modalitate hardware de a porni sau opri televizorul, de a schimba intrările, de a schimba canalele sau de a regla volumul.

Spatele ecranului C3 (care măsoară puțin sub un sfert de inch grosime) este decorat cu linii subțiri orizontale care se deosebesc în mod frumos de cutia de control centrală mare, singurele caracteristici distinctive ale căreia sunt logo-ul “LG OLED” și găurile de montare VESA de 300x200mm pentru fixarea televizorului pe perete.

Performanță: Folosește un procesor a9 AI Gen6, proiectat exclusiv pentru LG, pentru a alimenta diferitele sale instrumente pentru creșterea luminozității, îmbunătățirea culorilor și ajustarea imaginii și sunetului în funcție de ceea ce apare pe ecran. Și cât de bine sunt reprezentate aici caracteristicile tipice must-have ale televizoarelor OLED: negrul perfect, contrastul captivant și culorile bogate și precise în fiecare punct al spectrului vizual. Să spunem doar că nu am fost dezamăgiți.

Cu toate acestea, merită să ne amintim că C3 nu este sfârșitul tuturor în domeniul TV-urilor. Se evidențiază, într-un mod în care puține alte seturi o fac, la maximizarea potențialului său la prețul său. Dacă ai un C2, nu există diferențe majore aici care să facă un upgrade o necesitate. Dacă ai puțin mai mulți bani de cheltuit, modelul puțin mai scump LG G3 OLED oferă toate aceleași caracteristici și, se spune că, o luminozitate chiar mai bună, lucru care nu este niciodată rău. Și ofertele de top de la Samsung și Sony te pot bucura cu o imagine mai luminoasă și mai colorată, precum și cu un sunet mai bun.

Smart TV: În ultimii ani, LG s-a străduit să eficientizeze și să îmbunătățească aspectul interfeței sale de smart TV webOS, iar versiunea C3, webOS 23, demonstrează rezultatele acestor eforturi. Dacă nu este la fel de avansat ca Google TV, ar putea fi cu siguranță cea mai bună opțiune de pe piață.

Specificații

 • Diagonala display: 164 cm
 • Tehnologie display: OLED
 • Claritate imagine: 4K
 • Aplicatii Video Streaming: YouTube, Netflix, Rakuten TV, Amazon Prime, Disney+, HBO Max, Antena Play, Voyo, SkyShowtime
 • Rezolutie: 3840 x 2160
 • Rata de refresh: 100 Hz
 • Dimensiune cu stand: 1441 x 230 x 880 mm

Cel mai bun televizor 8k

5/5

Cu un design uimitor, o calitate a imaginii orbitoare, luminozitate de neegalat, niveluri excelente de negru și o mulțime de funcții pentru gaming, QN900C este la fel de premium pe cât sugerează eticheta sa de preț consistentă.

Vrei luminozitate maximă? Samsung a livrat un televizor care te-ar putea inspira să porți ochelari de soare în interior. Cauti cea mai bună configurare pentru gaming cu suport complet pentru HDMI 2.1? Ar fi dificil să găsești o serie mai robustă de caracteristici dedicate gamerilor în altă parte. Dar ce spui de o scalare remarcabilă, niveluri excelente de negru, culori uimitoare și sunet încorporat captivant? Bifat, bifat, bifat și bifat.

Dacă nu ești dispus să te mulțumești cu altceva decât cel mai premium televizor pe care Samsung îl oferă, QN900C este alegerea potrivită. Nu este doar unul dintre cele mai bune televizoare de 85 de inch pe care le-am testat, ci și unul dintre cele mai bune televizoare din 2023, punct.

Design: Primul lucru pe care probabil îl vei observa este că QN900C menține impresionantul design fără ramă ‘Infinity Display’ introdus cu QN900A în 2021, și este la fel de dramatic acum ca atunci.

Cu doar o linie neagră minimă prezentă pentru a distinge afișajul de grilele difuzoarelor subțiri de milimetru care îl înconjoară, nu există nimic care să te distragă de la conținutul pe care îl urmărești.

Performanță: După cum te-ai aștepta de la cel mai performant model de televizor Samsung, calitatea imaginii este uimitoare, și multe dintre acestea se datorează procesorului Neo Quantum HDR 8K Pro care îl alimentează. Beneficiind de inteligență artificială și rețele neuronale, împreună cu capacitățile de procesare pe 14 biți, Neo Quantum HDR 8K Pro poate analiza și îmbunătăți calitatea imaginii la nivel de pixel.

Desigur, cuantificarea acestei afirmații este mai mult decât puțin complicată, să spunem doar că imagini scalate la 4K (și chiar Full HD) par mai curate și mai puțin zgomotoase decât cele de anul trecut deja impresionantul QN900B. În plus, Samsung a inclus câteva setări idioate pentru gameri, inclusiv un mod de vizualizare ultra-wide pentru gamerii de PC, o funcție Mini Map Zoom care îți permite să mărești o porțiune a ecranului tău, și o setare Virtual Aim Point care plasează un cursor în mijlocul ecranului.

Singurul dezavantaj? Crush-ul negru, care a condus la o pierdere de detalii în scenele foarte întunecate. În unele cazuri, filmele vizionate utilizând setările implicite ale modului Filmmaker al televizorului au aproape căzut în domeniul expresionismului german.

Smart TV: QN900C rulează pe platforma smart TV Tizen de la Samsung și oferă o experiență de acasă care ocupă întregul ecran, prezentând emisiuni recente și conținut sugerat. Utilizatorii de lungă durată a Samsung vor simți lipsa vechiului meniu pop-up, dar se pare că platforma a ajuns într-un loc frumos de mijloc.

Specificații

 • Diagonala display: 214 cm
 • Tehnologie speciala: NEO QLED
 • Claritate imagine: 8K
 • Aplicatii Video Streaming: YouTube, Netflix, Rakuten TV, Amazon Prime, Disney+, HBO Max, Voyo, SkyShowtime
 • Rezolutie: 7680 x 4320
 • Rata de refresh: 100 Hz
 • Putere difuzoare integrate: 90 W
 • Subwoofer integrat: Da
 • Dimensiune cu stand: 1876.6 x 303.7 x 1146.1 mm

Cel mai bun televizor ieftin LED

3/5

Calitatea clară a imaginii HD te va face să te simți ca și cum ai fi chiar în mijlocul acțiunii, iar sunetul puternic și clar îți va amplifica emoțiile. Indiferent dacă urmărești un thriller palpitant sau un meci de fotbal plin de suspans, televizorul LED Star-Light 32DM3500 îți va aduce în viață fiecare moment.

Dacă ești în căutarea unui televizor ieftin, dar cu performanțe de top, acest model este alegerea perfectă pentru tine. Nu te lăsa păcălit de prețul său accesibil, deoarece televizorul Star-Light demonstrează că valoarea nu trebuie să coste o avere. Fii pregătit să fii surprins de calitatea excelentă a acestui televizor LED!

Specificații

 • Diagonala display: 80 cm
 • Tip TV: Non Smart TV
 • Tehnologie display: LED
 • Claritate imagine: HD
 • Interfata: 1 x USB, 2 x HDMI, 1 x D-sub 15 pin, CI+ slot
 • Format display: Plat
 • Rezolutie: 1366 x 768
 • Rata de refresh: 50 Hz
 • Putere difuzoare integrate: 16 W
 • Continut pachet: Baterii, Cablu alimentare, Telecomanda, Manual utilizare

Oferte și Promoții

Cu aceste oferte și promoții, cumpărătorii pot beneficia de reduceri, pachete promoționale sau alte avantaje pentru a achiziționa televizoare 4k ultra hd, televizor full hd, televizor 4k uhd la prețuri mai accesibile. Poți găsi oferte speciale pentru televizoare 4k ultra hd, televizor full hd, televizor 4k uhd pe următoarele magazine:

Ghid de cumpărare: Cum să alegi cel mai bun televizor

Nu există un singur televizor care să fie perfect pentru toată lumea, dar televizorul tău ideal este aproape sigur pe această pagină. Trebuie doar să-ți dai seama de bugetul tău, cât de mare poate ajunge și ce tehnologii sunt importante pentru tine înainte a alege de exemplu cel mai bun televizor 4k.

Numai tu îți cunoști bugetul și spațiul (deși vei găsi un ghid la îndemână pentru alegerea dimensiunii potrivite a televizorului mai jos pe această pagină), dar te putem ajuta din punct de vedere tehnologic. Alege un televizor potrivit ție.

Dacă intămpini probleme poți vedea ghidul nostru pentru probleme la sunet pe televizor, nu merge Youtube pe televizor și cum configurezi noul televizor.

Care televizor este de cea mai bună calitate?

Romantic movie streaming on TV

Depinde cum definești calitatea. Îl definim ca fiind combinația supremă de calitate a imaginii, caracteristici, design și preț – atunci când recomandăm televizorul care este cel mai bun pentru majoritatea oamenilor la orice preț dat, asta este ceea ce căutăm. Și de aceea LG C2 este în fruntea listei noastre – există televizoare care fac lucruri individuale mai bine, dar nimic altceva nu face atât de multe lucruri atât de bine, pentru același tip de preț.

Pentru o calitate superioară a imaginii, Sony A95K este în prezent alegerea noastră, de exemplu – dar este extrem de scump și de fapt lipsește unele caracteristici pe care le au LG C2 (și alte televizoare mai accesibile).

Ce marcă (branduri) este cea mai bună pentru televizoare în 2024?

Nu există nicio marcă care să facă televizoare mai bine decât celelalte, dar cu siguranță există unele mărci de televizoare care excelează în anumite domenii mai mult decât rivalii lor.

Unele dintre cele mai bune mărci de pe lista noastră sunt Hisense, LG, Samsung, Sony, TCL și Vizio. Toate  televizoarele tind să fie mărcile cu cele mai bune performanțe la nivelul premium, deși toate scot la iveală o gamă largă de modele în fiecare an.

LG C2 se află în topul celui mai bun ghid al nostru TV chiar acum, cu o imagine remarcabilă și, deși este scump, are un raport calitate-preț excelent. Această marcă face cu siguranță televizoare OLED excelente – de fapt, LG Display produce panouri OLED pentru majoritatea celorlalte mărci. Ne place că LG oferă o gamă largă de televizoare, inclusiv bugete și dimensiuni diferite – C2 merge de la diferite dimensiuni ale diagonalei. WebOS de la LG este unul dintre preferatele noastre, un sistem de operare ușor de utilizat, care se simte intuitiv.

Samsung folosește tehnologia quantum dot pentru a îți oferi luminozitate și contrast excelent. La fel ca LG, Samsung oferă o mare varietate de dimensiuni și prețuri TV. Software-ul pentru televizoare inteligente de la Samsung este Tizen, ceea ce credem că este bun în general. Marca oferă, de asemenea, câteva extra, cum ar fi cutia One Connect cu unele televizoare și stiluri puțin unice – aruncați o privire la diferitele iterații ale televizoarelor Samsung The Frame.

Sony este un alt jucător important în spațiul TV. Ecranele sale se laudă cu o calitate uimitoare a imaginii și o calitate a construcției. Deși, ca și alte mărci din această listă, există o gamă largă de produse. O diferență interesantă la Sony este că și-a împins cu adevărat procesorul Cognitive XR, un cip de procesare adăugat la televizoarele sale din 2021, care sporește viziunea și performanța audio.

Bineînțeles că nu ar trebui să te simți blocat de aceste patru mărci – Panasonic oferă televizoare premium excelente, cu accent pe calitatea imaginii în special, iar Hisense și TCL oferă o valoare excelentă în gama medie și la un preț accesibil al pieței.

Rezoluția ecranului: 8K, 4K sau HD?

Football match on widescreen TV

Rezoluția descrie numărul de pixeli care alcătuiesc imaginea de pe un afișaj, în termeni de rânduri orizontale și coloane verticale. Mai mulți pixeli se traduc în imagini mai clare și detalii mai fine, astfel încât rezoluția mai mare este (aproape întotdeauna) mai bună.

Niciun ghid de cumpărare TV nu ar fi complet fără o discuție despre rezoluție. De mulți ani, rezoluția 1920 x 1080, numită și full HD, a fost standardul. Cu toate acestea, producătorii de televizoare trec rapid la seturi Ultra HD (numite și 4K). Aceste modele 4K au de patru ori mai mulți pixeli decât ecranele HDTV actuale. Vorbim de 2.160 de linii orizontale sau 3840 x 2160 pixeli.

Cel mai mare beneficiu al televizoarelor 4K este că obiectele mici de pe ecran au mai multe detalii, inclusiv text mai clar. În general, imaginile par mai bogate și mai realiste decât pe un HDTV, dar beneficiile pot fi subtile. Imaginea mai clară are, de asemenea, avantajul suplimentar de a îți permite să vizualizezi confortabil ecranul de la o distanță mai mică, făcând televizoarele mai mari mai confortabil de vizualizat într-o casă de dimensiuni obișnuite.

Videoclipul Ultra HD arată grozav și există tot mai mult conținut de care să te bucuri. Mai multe servicii de streaming, cum ar fi Netflix, Amazon Video și chiar YouTube, au început să ofere conținut 4K, făcând televizoarele inteligente și stick-urile de streaming cel mai bun pariu pentru a găsi cu ușurință filme și emisiuni 4K. Discurile Blu-ray Ultra HD devin tot mai comune, iar majoritatea lansărilor mari vor fi lansate în 4K în aceste zile.

Live TV nu a îmbrățișat încă pe deplin 4K, dar DirectTV, Dish Network și Comcast Xfinity au început să ofere filme 4K. Deși seturile Ultra HD pot îmbunătăți conținutul HD existent, rezultatele pot fi amestecate și nu arată la fel de clare ca programarea originală 4K.

S-ar putea să începi să primești TV 4K prin aer. Noul standard de difuzare ATSC 3.0 (numit și NextGen TV) a început să fie difuzat în mai multe orașe din România  în 2020, aducând potențialul pentru un semnal mai bun, o imagine mai bună și funcții mai inteligente cu conectivitate la internet. Acest nou standard a continuat să se extindă, la fel și televizoarele cu tunere ATSC 3.0.

Acestea includ televizorul LG G1 OLED și televizorul Samsung QN90A Neo QLED, precum și o serie de televizoare din gama 2022 a principalilor producători. Consultă cele mai bune televizoare cu tunerele ATSC 3.0 pentru recomandările noastre și află dacă orașul tău face parte din piețele țintă inițiale pe site-ul ATSC.

Există, în sfârșit, un număr de televizoare 8K oarecum accesibile acum pe piață. Aceste afișaje dublează de patru ori rezoluția văzută pe seturile 4K, oferind un salt uriaș înainte în calitatea imaginii. Cu toate acestea, găsirea de conținut pentru a profita pe deplin de acea rezoluție mai mare este extrem de limitată.

Concluzie: Rezoluția Ultra HD, numită și 4K, a devenit standardul și este o alegere mai bună dacă vrei să îți asiguri investiția în viitor când alegi cel mai bun televizor. Poți cumpăra deja televizoare 8K cu rezoluție mai mare, dar îți sugerăm să amâni.

Nu știi ce dimensiune să alegi la televizor? Vezi răspunsul aici.

Care este mai bun televizor OLED sau cel mai bun televizor QLED?

Aceasta este una dintre cele mai mari și mai controversate întrebări de tehnologie TV ale momentului. Din fericire, am acoperit toate detaliile în ghidul nostru OLED vs QLED dacă cumva nu dorești să vezi ghidul nostru pentru cel mai bun televizor 4k sau cel mai bun televizor smart.

Cu toate acestea, dacă ești în căutarea unui rezumat, am spune că QLED este o opțiune excelentă pentru luminozitate dacă vei urmări în condiții luminoase, luminate de soare; în timp ce televizoarele OLED oferă unghiuri de vizualizare mai bune și contrast superior pentru imagini superbe asemănătoare filmelor, atâta timp cât poți controla iluminarea. Poți întodeauna opta și pentru un televior LED bun.

Este 4K mai bun decât OLED?

Din fericire, nu trebuie să decideți dacă să utilizați micro OLED sau 4K – le poți avea pe ambele! 4K se referă la rezoluție (adică, numărul de pixeli de pe ecran), în timp ce OLED se referă la tehnologia panoului (adică, din ce sunt formați pixelii). Vezi și totul despre Mini LED.

Deci, poți avea ecrane 4K care sunt OLED (aproape toate sunt, în afară de unele televizoare OLED 8K scumpe) și poți avea ecrane 4K care sunt QLED, mini-LED sau alte tehnologii. Totodată îți recomandăm să te uiți și după un televizor Philips, care să se încadreze la aceste standarde.

Dacă ți-a plăcut topul nostru cu cele mai bune televizoare smart poate vrei să vezi și ghidul pentru cel mai bun soundbar.

Cum am testat

Evaluarea televizoarelor presupune mai mult decât să stai relaxat să urmărești un film. Testăm fiecare televizor, măsurând gama de culori, precizia culorilor și luminozitatea pentru a vedea obiectiv care seturi sunt cele mai bune pentru aceste indicatori cheie.

Testăm și timpul de întârziere – un detaliu cheie pentru gaming – măsurând în milisecunde cât timp este necesar ca conținutul să călătorească de la sursa originală la ecran. Utilizăm aceste rezultate pentru a face comparații bazate pe cifre despre calitatea culorilor și a ecranului.

Petrecem și timp cu fiecare televizor pentru o evaluare în lumea reală și vedem cum rezultatele noastre de laborator se traduc în performanțe mai subiective. Comparăm, de asemenea, seturile una lângă alta și vizualizăm mostre din cele mai recente filme, modele de test specializate care evidențiază punctele forte și slăbiciunile fiecărui ecran, și o gamă de conținut din mai multe surse.

Cu aceste informații, vă putem spune care televizoare arată cel mai bine, sună cel mai bine și oferă cea mai bună experiență de vizionare.

În final, evaluăm funcțiile smart TV și aplicațiile pentru fiecare televizor, privind totul de la designul telecomenzii la interacțiunea vocală.

Împachetăm toate aceste date împreună cu testele noastre din lumea reală și le comparăm cu prețul televizorului. Rezultatul este un scor pe care noi considerăm că reprezintă cel mai bine totalitatea acelui model și cât de bine se ridică în fața rivalilor săi contemporani.

Un televizor care a obținut un scor ridicat acum cinci ani s-ar putea să nu obțină un scor la fel de înalt în comparație cu un model mai nou, dar facem tot posibilul să actualizăm recenziile când devin disponibile modele noi.

Întrebări frecvente despre televizoare

Există mai multe caracteristici importante pe care ar trebui să le ia în considerare atunci când căutați cel mai bun televizor. Acestea includ rezoluția, dimensiunea ecranului, tehnologia de afișare, luminanța și contrastul, frecvența de reîmprospătare, conectivitatea și sistemul audio.

Rezoluția depinde de preferințele personale și de mărimea ecranului. Cele mai populare rezoluții sunt 1080p (Full HD), 4K (Ultra HD) și 8K. Pentru un ecran mai mic, cum ar fi un televizor de 32 inch, o rezoluție de 1080p poate fi suficientă. Pentru un ecran mai mare, cum ar fi un televizor de 65 inch sau mai mare, ar fi mai indicat o rezoluție de 4K sau 8K.

Dimensiunea ideală a televizorului depinde de dimensiunea camerei și de distanța dintre televizor și scaunul de vizionare. În general, ar trebui să se ia în considerare televizoarele de 55 inch sau mai mari pentru camerele mari sau pentru distanțe mai mari de vizionare și televizoarele de 32 inch sau mai mici pentru camerele mici sau pentru distanțe mai mici de vizionare.

Cele mai populare tehnologii de afișare sunt OLED și QLED. Tehnologia OLED oferă negru absolut și culori vii, dar poate fi mai scumpă. Tehnologia QLED utilizează particule cuantică pentru a produce culori bogate și o lumină mai strălucitoare, dar poate fi mai scumpă decât tehnologia LCD convențională.

Sistemul audio al televizorului poate fi important, mai ales dacă nu utilizați un sistem de sunet separat. Verifici specificațiile televizorului pentru a vedea dacă include difuzoare stereo sau chiar un sistem de sunet surround. De asemenea, verificați opțiunile de conectare pentru a vedea dacă poți conecta un sistem de sunet extern pentru o experiență audio mai bună.

De ce să ai încredere în noi?

Autorul acestui articol, Marcel Popa, acoperă tot ce ține de televizoare și gadgeturi. Totul de la televizoare OLED, televizoare ultra hd 4k, televizoare LED, televizoare mai ieftine până la cele mai recente căști wireless.

Acest rezumat a fost revizuit și actualizat de Raluca Sas, o jurnalistă cu multiple competențe în lumea scriitorilor, asigurându-se că acest conținut este profesional și de valoare pentru fiecare cititor.

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.