Media Player TV

Cel mai bun media player TV (Stick TV) 2023: Top 6 (Pentru Apple și Android) + Ghid de cumpărare

Când cumperi prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil să câștigăm un comision de afiliat care ne ajuta la finanțarea activităților noastre și la testarea celor mai bune produse pe care să le achiziționezi.  Detalii aici.

Tabel de conținut
Cel mai bun media player TV

Am testat cel mai bun media player TV, astfel încât să poți urmări orice ai nevoie ca un campion. Cele mai bune media playere TV înlocuiesc cutiile de cablu și satelit cu viteză melc pe care trebuie să le eliminăm și te ajută să tai cordonul. Și, deși multe televizoare au unele dintre cele mai bune aplicații de streaming, majoritatea celor mai bune dispozitive de streaming le au pe toate. Celălalt motiv pentru care preferăm să cumpărăm un dispozitiv de streaming este să controlăm interfața, deoarece majoritatea achizițiilor de Smart TV vă lasă cu ceva ce nu puteți controla, iar Roku OS și tvOS de la Apple oferă îmbunătățiri evidente.

Alegerea unui dispozitiv de streaming poate deveni destul de complicată. De aceea testăm cu sârg dispozitivele acestea. Nu doar vizionând filme și emisiuni pe ele, ci și calculând cât timp durează să deschidă aplicații pe cele mai multe dintre dispozitivele de streaming de 200 de lei sau mai mult. Abia am terminat de testat Onn. 4K Google TV Streaming Box, iar verdictul nostru este că este cel mai bun dispozitiv de streaming ieftin până acum.

Alegerea noastră actuală pentru cel mai bun dispozitiv de streaming în general este Roku Streaming Stick 4K. Acest model a adăugat performanțe mai rapide și Dolby Vision în plus față de predecesorul său. Unii dintre noi de la Top Electronice deținem mai multe produse din această listă a celor mai bune dispozitive de streaming, pentru a vedea cum evoluează în timp. Nu numai că petrecem ore și ore uitându-ne la emisiuni și filme din cele mai bune servicii de streaming pe aceste dispozitive, dar le comparăm cu cele cu prețuri similare, pentru a vă ajuta să aflați care este cel mai potrivit pentru bugetul tău.

Utilizarea tuturor acestor dispozitive ne arată adesea avantajele de a cheltui mai mult pe dispozitivul tău de streaming, deoarece dispozitivele mai ieftine Fire TV controlează întreaga experiență de pe ecranul principal, în timp ce Apple TV nu are reclame și oferă mai multă personalizare. Iată tot ce trebuie să știi despre cele mai bune dispozitive de streaming.

Cele mai bune media playere TV: Top 6 Modele

ProdusPreț
1. ROKU Streaming Stick 4KVezi Prețul
2. ROKU Express 4KVezi Prețul
3. Google Chromecast TVVezi Prețul
4. Apple TVVezi Prețul
5. nVIDIA Shield TVVezi Prețul
6. Amazon Fire TV Stick 4K MaxVezi Prețul
5/5

Roku Streaming Stick 4K este o îmbunătățire mică, dar semnificativă, față de Streaming Stick Plus pe care îl înlocuiește. Regele rămâne rege, totuși, deoarece puține lucruri s-au schimbat – și au venit doar îmbunătățiri. Cel mai important, avem în sfârșit Dolby Vision pe acest stick Roku, astfel încât emisiunile tale preferate de streaming vor avea echilibrul corect de culoare și contrast (cu condiția ca televizorul tău să-l susțină, de asemenea).

În rest, Roku Streaming Stick 4K reprezintă un echilibru perfect între preț și performanță, costând 250 de lei și oferind o navigație rapidă și streaming fără întreruperi. Are toate aplicațiile de care ai nevoie, de asemenea. Deoarece Roku este o platformă destul de bună, singurele motive să iei în considerare să cheltuiești mai mult sunt pentru Ethernet cu fir (dacă spațiul tău de locuit o cere), care este disponibil în Roku Ultra și Apple TV 4K.

Când am testat Streaming Stick 4K, am observat că claritatea conținutului a sărit la 1080p și apoi la 4K în perioade scurte de timp. Am observat, de asemenea, încărcarea aplicațiilor comparabilă cu cea a Chromecast cu Google TV. Roku câștigă în ansamblu datorită interfeței sale perfecte și simplificate, care plasează aplicațiile deasupra conținutului. Cu toate acestea, dominarea Roku Streaming Stick 4 nu este cu mult superioară, așa cum se vede în confruntarea strânsă între Roku Streaming Stick 4K și Chromecast cu Google TV. De asemenea, recomandăm acest stick de streaming Roku pentru călătorii, deoarece este o adăugare perfectă la televizorul din camera de hotel sau Airbnb de la următoarea ta călătorie, ocupând un spațiu minim în bagajul tău.

Specificații:

 • Numărul de aplicații: Mai mult de 26.000
 • Tip rezolutie: Full HD
 • Capacitate stocare: 1 GB
 • Procesor: ARM
 • Numar nuclee: 4
 • Model procesor: ARM Cortex A55
 • Formate audio suportate: MP3, AAC, DTS, DD, DD+,
 • Formate video suportate: HEVC, VP9, AVC, VP8

Avantaje:

Dezavantaje:

3.5/5

Deci, vrei să obții streaming 4K la cel mai mic preț posibil, dar îți faci griji că vei tăia prea multe colțuri? Verifică noul Roku Express 4K Plus, care este înlocuitorul modelului imperfect Roku Premiere. Ne place foarte mult acest model datorită telecomenzii îmbunătățite. În trecut, aveai nevoie de o linie de vizibilitate directă – și să îndrepți telecomanda direct spre Roku – pentru ca ea să funcționeze. Acest mod este mult mai bun, astfel încât nu trebuie să te gândești când apeși pe comutator. Acest lucru, plus calitatea imaginii UHD și performanța rapidă, înseamnă că Roku Express 4K Plus este cel mai bun dispozitiv de streaming pentru cei cu buget redus.

Ne-am dori totuși ca el să fie puțin mai greu, deoarece s-ar putea să petreci un minut reglând cablul HDMI pentru a-l așeza plat pe o suprafață. Roku Streaming Stick Plus nu are această problemă. Și dacă iubești standardele audio și video precum Dolby Vision sau Atmos Audio, poate fi necesar să cauți altundeva. Vrei ceva mai ieftin? Recenzia noastră a lui Roku Express (2022) se adâncește în performanțele sale.

Specificații

 • Rezoluție maximă: 3840 x 2160
 • Porturi: Niciunul
 • Telecomandă: Telecomandă vocală în rețea
 • Tip dispozitiv: Cutie

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Chromecast cu Google TV 4K face ca dispozitivul tradițional de streaming al companiei să fie mult mai complet. Are, de asemenea, o excelentă integrare a televiziunii în direct, cu o secțiune întreagă pentru televiziunea gratuită și serviciile de streaming live plătite selectate (YouTube TV, Sling și Philo). De asemenea, oferă streaming 4K UHD cu suport pentru HDR și Dolby Vision, pentru o calitate excelentă a imaginii, și Dolby Atmos pentru un sunet captivant. Și Google TV înseamnă o interfață și un sistem de operare care susțin peste 6.500 de aplicații Android TV.

Deși nu este dispozitivul minimalist de streaming pe care l-a fost Chromecast 3, noua telecomandă Chromecast ar putea înlocui chiar și telecomanda televizorului tău. Are butoanele de putere și volum de care ai nevoie pentru a porni televizorul tău, plus un buton de intrare TV pentru a comuta la alte dispozitive, cum ar fi consolele de jocuri. De asemenea, ne place foarte mult senzația și calitatea construcției telecomenzii Chromecast, deoarece se potrivește bine în palma mâinii și butoanele au un clic bun. De asemenea, există butoane minime de aplicații cu brand, doar Netflix și YouTube. Telecomenzile Roku și Fire TV oferă prea multe și ar trebui să ia notițe.

Singurul lucru pentru care să critici acest Chromecast este că meniurile sale pot fi uneori puțin lente în navigare – cu toate că încearcă să remedieze asta cu actualizări. Și, datorită unei înțelegeri noi, Chromecast cu Google TV oferă acum peste 800 de canale TV gratuite. Dacă nu ai nevoie de 4K și vrei să cheltuiești mult mai puțin, dar totuși vrei experiența Chromecast, Google are un nou Chromecast cu Google TV HD (care este în această listă mai jos).

Specificații

 • Numărul de aplicații: Peste 10.000
 • Porturi: HDMI, USB-C
 • Formate HDR acceptate: HDR10, HDR10+, Dolby Vision
 • Formate audio acceptate: Dolby Digital, Dolby Digital Plus și Dolby Atmos

Avantaje:

Dezavantaje:

4.5/5

Iubim absolut Apple TV 4K (2022) la 129 de dolari, ceea ce este cu 50 de dolari mai puțin decât înainte. Da, prețul acesta este încă puțin ridicat pentru industrie – selecțiile de peste 50 de dolari transmit și ele în 4K. Dar această scădere de preț face ca unul dintre cele mai bune dispozitive de streaming (mai ales pentru utilizatorii Apple) să fie chiar mai accesibil. Dar asta este doar începutul. Apple a supralimentat Apple TV 4K cu noul sistem pe cip A15 Bionic, oferind unele dintre cele mai rapide timpuri de încărcare pe care le-am văzut pe oricare dispozitiv de streaming. De exemplu, îl întrece pe cel mai recent Fire TV Cube și pe Roku Ultra în încărcarea Netflix, YouTube, Disney Plus și Spotify.

În plus, HDR10+ ajunge în sfârșit (dacă televizorul tău îl susține), iar telecomanda se încarcă în sfârșit prin USB-C și nu Lightning. Enthusiaștii caselor inteligente vor fi încântați de includerea suportului Thread pentru Matter, iar unii s-ar putea enerva că trebuie să cheltuie 20 de dolari în plus pentru un port Ethernet. De exemplu, Roku Ultra îl include în mod implicit la 99 de dolari. Cu toate acestea, unul dintre cele mai bune motive pentru a obține Apple TV 4K este tvOS, care este încă cea mai curată interfață disponibilă. Dar deși iubesc telecomanda Apple TV, am avut recent o problemă ciudată în care nu mai pot folosi controalele de volum ale televizorului meu. Consultă ghidul nostru despre cum să repari un Apple TV pentru a vedea cum rezolv această problemă.

De asemenea, sporturile transmise pe Apple TV Plus pentru meciurile MLS și MLB vor permite acum să urmărești până la patru fluxuri simultan pe Apple TV 4K. Caută butonul cu iconiță de grilă în interfață pentru a adăuga mai multe fluxuri.

Specificații

 • Numărul de aplicații: Mii
 • Tip rezolutie: 4K
 • Capacitate stocare: 128 GB
 • Procesor: A15
 • Numar nuclee: 6
 • Model procesor: ARM
 • Capacitate memorie RAM: 4 GB
 • Conectivitate: Bluetooth, Wi-Fi
 • Sistem de operare: iOS
 • Conectori: LAN, HDMI
 • Aplicatii compatibile: Netflix, AirPlay Mirroring, Amazon Prime, AirPlay
 • Format fisier imagine: JPG, GIF, TIFF, HEIF
 • Formate audio suportate: MP3, MP4

Avantaje:

Dezavantaje:

4.3/5

Nvidia Shield TV este dispozitivul Android TV al utilizatorilor avansați. Dar nu doar că arată diferit față de oricare alt dispozitiv de streaming pe care l-am văzut vreodată (este mai degrabă ca un încărcător de putere mobil), ci este și unul dintre cele mai bune dispozitive de streaming, punct. Această tubă pentru tubul tău este excelentă la furnizarea rapidă a conținutului UHD 4K, iar miile de aplicații înseamnă că primești practic tot ceea ce poți urmări. Și este atât de mic în dimensiune încât se potrivește discret în spațiul mereu aglomerat din jurul televizorului tău.

Acest Shield TV include și o telecomandă, în loc de un controler de jocuri. Iubim această telecomandă deoarece se iluminează atunci când o iei în întuneric, astfel că nu ne bazăm doar pe amintirea unde sunt butoanele și ce formă au. Nu îți va lipsi lipsa unui controler împachetat, datorită suportului pentru controlerele PlayStation 4 și Xbox One. Toate acestea se adună la cel mai bun dispozitiv de streaming pentru cei dispuși să cheltuiască mai mult.

Specificații

 • Numărul de canale: 5.000
 • Tip rezolutie: 4K
 • Capacitate stocare: 8 GB
 • Procesor: ARM
 • Numar nuclee: 1
 • Model procesor: NVIDIA Tegra X1
 • Capacitate memorie RAM: 2 GB
 • Tip slot memorie: MicroSD
 • Conectivitate: Bluetooth, USB, Wi-Fi, Ethernet, HDMI
 • Functii: Miracast
 • Sistem de operare: Android
 • Aplicatii compatibile: Netflix, HBO MAX, Youtube, Chrome, Amazon Prime, Google Play

Avantaje:

Dezavantaje:

3.6/5

Nu am avut un Fire TV Stick pe această listă de ceva timp, așa că includerea Fire TV Stick 4K Max este semnificativă în acest sens. În testele noastre, am observat că Amazon a îmbunătățit problemele de viteză care au afectat stick-urile Amazon de ceva timp, în special în navigarea de zi cu zi și în special în timpul încărcării anumitor aplicații. De asemenea, suportă Wi-Fi 6, ceea ce este grozav… dacă ai un router Wi-Fi 6. De asemenea, butonul TV Live de pe telecomandă îți face ușor să treci direct la Ghidul TV pentru aplicația ta de tăiere a cablului preferată.

Acest media player Amazon Fire tv Stick 4K Max, în rest, este un streamer foarte obișnuit. Are toate aplicațiile de care ai nevoie, este un dongle mat negru utilitar și are sunet Dolby Atmos, Dolby Vision, HDR10 și HDR10+. Ne-am dori doar ca el să înlocuiască Fire TV Stick 4K existent, și la același preț, nu cu 20 de lei mai mult. Cu toate acestea, cei care doresc un dispozitiv de streaming Amazon ar trebui să aleagă acest model. Poate costa puțin mai mult, dar merită.

Specificații

 • Numărul de canale: Mai mult de 12.000
 • Capacitate stocare: 8 GB
 • Procesor: MIPS
 • Numar nuclee: 4
 • Model procesor: Quad-core 1.8GHz MT8696
 • Conectivitate: Bluetooth, Wi-Fi, Infrarosu, HDMI
 • Sistemul de operare: Fire OS
 • Conectori: Micro USB, HDMI
 • Formate audio suportate: MP3

Avantaje:

Dezavantaje:

Ghid de cumpărare: Cum alegi cel mai bun media player TV pentru tine

Alegerea dispozitivului de streaming potrivit pentru nevoile tale este destul de simplă. Deși toată lumea ar trebui să înceapă cu Roku Streaming Stick 4K, experiența ta poate varia. Dacă bugetul tău este restrâns, Roku Express 4K Plus poate aduce o mulțime de conținut pe televizorul tău fără a adăuga dezordinea unei telecomenzi.

Dacă încerci să îți stabilizezi conexiunea, Roku Ultra și Apple TV 4K fac acest proces foarte ușor cu cablurile lor Ethernet dedicate. Dar dacă ești un tip care pune performanța pe primul loc și urmărește mult conținut UHD 4K, Nvidia Shield TV sau Apple TV 4K sunt locurile de unde ar trebui să începi.

În cele din urmă, cei care deja tratează Alexa ca pe un membru al familiei ar trebui să ia în considerare Fire TV Cube din generația a treia, care face controlul divertismentului tău la fel de ușor ca să vorbești. Cu toate acestea, este destul de scump, iar telecomanda Roku Streaming Stick 4K Plus susține, de asemenea, comenzile vocale, trebuie doar să apeși butonul de microfon, în timp ce Fire TV Cube este fără mâini.

Dacă îți place ecosistemul Amazon și vrei un dispozitiv mai ieftin, ia în considerare Fire TV Stick.

CUM TESTĂM CELE MAI BUNE DISPOZITIVE DE STREAMING (TV BOX)

Testăm playerele de streaming (mini pc), privind atât conținutul pe care îl pot furniza (majoritatea sunt foarte similare în acest punct) cât și modul în care livrează acest conținut. Orice player de streaming demn de saltul său poate încărca un stream 4K, dar doar unul bun are o navigare simplă, caracteristici robuste de căutare și o varietate largă de conținut pentru a satisface toate gusturile.

Primul lucru pe care îl evaluăm este instalarea, pentru a vedea cât de rapidă și simplă este. De acolo, testăm interfața utilizatorului pentru a vedea ce conținut este evidențiat, ce este ascuns și cât de ușor este să navigăm către canalele noastre preferate. Pe măsură ce integrarea serviciilor TV live devine o caracteristică din ce în ce mai importantă în dispozitivele de streaming, ne uităm la felul în care aceste stick-uri și cutii pot aduce mai aproape canalele tale favorite.

Vom urmări și câteva emisiuni diferite pe diferite canale pentru a evalua calitatea video și audio, pentru a ne asigura că arată bine indiferent dacă ai unul dintre cele mai bune televizoare sau nu. Cu toate acestea, verifică ghidul nostru pentru cele mai bune oferte la televizoare ieftine dacă ai nevoie de un discount.

După aceea, trecem la caracteristicile suplimentare, cum ar fi jocurile, căutarea vocală și redarea ecranului. Acești factori nu au o greutate atât de mare în evaluarea finală, dar sunt buni de avut dacă funcționează bine și extrem de deranjante dacă nu.

Întrebări frecvente despre media playerele TV

Un media player TV este un dispozitiv electronic care se conectează la televizor și permite utilizatorilor să redă conținut media, cum ar fi filme, seriale TV, muzică și alte tipuri de fișiere multimedia, direct pe televizor. Aceste dispozitive funcționează de obicei prin conectarea la internet sau prin intermediul altor surse de stocare, precum unități flash USB sau HDD-uri externe. Utilizatorii pot naviga prin interfața dispozitivului pentru a accesa aplicații și servicii de streaming, precum Netflix, Amazon Prime Video, YouTube și altele, pentru a viziona conținut online. Media playerele TV pot fi controlate cu ajutorul unei telecomenzi sau al unei aplicații mobile.

Avantajele folosirii unui media player TV includ posibilitatea de a transforma un televizor obișnuit într-un televizor inteligent, fără a fi nevoie să înlocuiți întregul televizor. De asemenea, aceste dispozitive oferă o gamă mai largă de opțiuni de streaming și conținut media decât majoritatea televizoarelor inteligente integrate. Utilizarea unui media player TV vă permite să actualizați sau să înlocuiți dispozitivul atunci când apare o versiune mai nouă sau mai performantă, fără a schimba televizorul în sine. De asemenea, acestea oferă flexibilitate în ceea ce privește aplicațiile și serviciile pe care le utilizați, permițându-vă să personalizați experiența de streaming.

Pentru a alege cel mai potrivit media player TV, ar trebui să luați în considerare mai mulți factori. Începeți prin evaluarea bugetului dvs. și a caracteristicilor de bază pe care le căutați, cum ar fi rezoluția video (de exemplu, 4K sau Full HD), compatibilitatea cu serviciile de streaming preferate și tipul de conținut media pe care doriți să-l redați (filme, muzică, jocuri etc.). De asemenea, verificați disponibilitatea de porturi (HDMI, USB, Ethernet) și capacitatea de conectare la internet (Wi-Fi sau Ethernet). Consultați recenziile și comparați diversele opțiuni de media player TV disponibile pe piață pentru a lua cea mai bună decizie în funcție de nevoile dvs. specifice.

Friendly and carefree funny bearded gay man in grey sweater edit profile picture online dating app

Marcel Popa

Blogger

Marcel Popa este editorul șef  al Top Electronice și a acoperit tehnologia de peste 5 de ani. În plus față de supravegherea direcției Top Electronice, Marcel Popa este specializat în acoperirea tuturor lucrurilor mobile, după ce a revizuit zeci de smartphone-uri și alte gadget-uri.

Abonează-te!

Obține acces instantaneu la știri de ultimă oră, cele mai tari recenzii, oferte excelente și sfaturi utile.

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.

Lasă un răspuns