Top Electronice

Cel mai bun televizor de gaming din 2024: Top 6 Televizoare pentru jocuri + ghid de cumpărare

| Verificat de Raluca Sas

Când cumperi prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil să câștigăm un comision de afiliat care ne ajuta la finanțarea activităților noastre și la testarea celor mai bune produse pe care să le achiziționezi.  Detalii aici.

Tabel de conținut
Cel mai bun televizor de gaming

Găsește cel mai bun televizor de gaming pentru jocurile tale PS5, Xbox Series X sau console de generație anterioară.

Căutarea celui mai bun televizor pentru jocuri este la fel ca și căutarea celui mai bun televizor în general. Trebuie să găsești un televizor cu calitatea imaginii fantastică, un buget potrivit pentru tine și o dimensiune care se potrivește în camera ta de zi. Dar există și câteva cerințe specifice pentru jocuri pe care trebuie să le iei în considerare.

Aici, la TopElectronice, când recenzăm cele mai bune televizoare, testăm și caracteristicile lor de gaming, pentru a vedea care sunt cele mai bune televizoare pentru jocuri. De exemplu, televizoarele de gaming trebuie să aibă un nivel scăzut de lag la intrare, ceea ce înseamnă că nu există o întârziere între apăsarea unui buton și ceea ce vezi pe ecran. Noi testăm acest lucru personal și căutăm un lag la intrare de sub 15ms pentru a se potrivi majorității jucătorilor, sau sub 10ms pentru cei care doresc cele mai bune rezultate absolute.

Cele mai bune televizoare de astăzi au toate caracteristici de gaming de înaltă calitate încorporate. Modelele de top, inclusiv multe dintre cele mai bune televizoare OLED, sunt de obicei excelente pentru jocuri, indiferent pe care le alegi. Dacă trebuie să rămâi într-un buget, s-ar putea să găsești unul dintre cele mai bune televizoare sub 5000 de lei. Dar fii atent, unele dintre modelele mai ieftine nu vor include ecranul cu 120Hz sau conectivitatea HDMI 2.1 care valorifică la maximum consolele PS5 sau Xbox Series X de generația următoare.

Poți opta și pentru un monitor sau mai specific un monitor de gaming dacă dorești rata de improspatare mai rapidă.

Aruncă o privire la ghidul nostru de mai jos pentru a descoperi alegerea noastră pentru cel mai bun televizor de gaming urmat de cum am testat aceste televizoare de gaming.

Cele mai bune televizoare pentru gaming: Top 6 Modele

ProdusPreț
1. SAMSUNG OLED 55S90CVezi Prețul
2. Sony LED 55X90KVezi Prețul
3. Samsung Neo QLED 65QN85BVezi Prețul
4. Samsung QLED 50Q80BVezi Prețul
5. SAMSUNG OLED 55S95CVezi Prețul
6. Sony BRAVIA OLED 55A80LVezi Prețul

Cel mai bun televizor gaming per total

5/5

Specificații:

 • Dimensiuni disponibile: 138 cm, 163 cm, 195 cm
 • Lag la intrare măsurat: 9.2ms
 • Rată de reîmprospătare: 144Hz
 • Suport VRR: HDMI forum, FreeSync
 • Porturi HDMI (HDMI 2.1): 4

Cel mai bun televizor gaming în raport calitate/preț

4/5

Specificații

 • Dimensiuni disponibile: 138 cm, 164 cm, 189 cm, 215 cm
 • Lag la intrare măsurat: 13.8ms
 • Rată de reîmprospătare: 120Hz
 • VRR: HDMI forum
 • Porturi HDMI (HDMI 2.1): 4 (2)

Cel mai bun televizor de gaming mini-LED cu suport complet HDMI 2.1

4.5/5

Specificații

 • Dimensiuni disponibile: 138 cm, 163 cm, 189 cm, 214 cm
 • Lag la intrare măsurat: 9.8ms
 • Rată de reîmprospătare: 120Hz
 • Suport VRR: HDMI forum, FreeSync, G-Sync
 • ALLM: Da
 • Porturi HDMI (HDMI 2.1): 4 (4)

Cel mai bun televizor de gaming ieftin

3.5/5

Specificații

 • Dimensiuni disponibile: 125 cm, 138 cm, 163 cm, 189 cm, 214 cm
 • Lag la intrare măsurat: 10.2ms
 • Rată de reîmprospătare: 120 Hz
 • VRR: HDMI forum, FreeSync
 • Porturi HDMI (HDMI 2.1): 4 (4)

Cel mai bun televizor OLED de gaming pentru camere luminoase

4/5

Specificații

 • Dimensiuni disponibile: 138 cm, 163 cm, 195 cm
 • Lag la intrare măsurat: 9.2ms
 • Rată de reîmprospătare: 144Hz
 • VRR: HDMI forum, FreeSync, G-Sync
 • Porturi HDMI (HDMI 2.1): 4 (4)

Un televizor OLED de gaming de mijloc de gamă

4.5/5

Specificații

 • Dimensiuni disponibile: 139 cm, 164 cm
 • Lag la intrare măsurat: 16.5ms
 • Rată de reîmprospătare: 120Hz
 • VRR: HDMI forum
 • Porturi HDMI (HDMI 2.1): 4 (2)

Oferte și Promoții

Cu aceste oferte și promoții, cumpărătorii pot beneficia de reduceri, pachete promoționale sau alte avantaje pentru a achiziționa televizoare gaming la prețuri mai accesibile. Poți găsi oferte speciale pentru televizoare gaming pe următoarele magazine:

Ghid de cumpărare: Cum alegi cel mai bun televizor pentru jocuri

Există câteva aspecte importante de luat în considerare atunci când alegi cel mai bun televizor de gaming pentru tine, fie un smart tv 4k ultra hd sau nu.

Modul Joc și latența redusă: Latența este timpul dintre momentul în care o imagine este trimisă de consolă și momentul în care apare efectiv pe ecran. Televizoarele moderne efectuează multe procesări inteligente asupra imaginilor pentru a le face să arate mai bine, dar acest lucru durează, ceea ce înseamnă că există o întârziere între momentul în care apeși un buton pe un controller și momentul în care vezi rezultatul – acest lucru nu este ideal într-un joc cu acțiune rapidă. Toate televizoarele au acum un Mod Joc, sau ceva similar, care reduce procesarea, înseamnând o latență mai mică.

HDMI 2.1: Cea mai recentă și cea mai bună tehnologie de conectare HDMI, care include suport pentru ALLM, 4K 120Hz și VRR.

ALLM: Modul Automat de Latență Redusă este o caracteristică mai nouă în care consolele pot spune televizorului să treacă automat în Mod Joc – nu va trebui să-l setezi cu un telecomandă.

4K 120Hz: Acest lucru înseamnă că un televizor poate reîmprospăta ecranul de până la 120 de ori pe secundă, în timp ce afișează în continuare la rezoluție 4K. Televizoarele mai ieftine au mai multe șanse să reîmprospăteze la 60 de ori pe secundă. Poți găsi și unele televizoare 4K de mijloc care se reîmprospătează la 120Hz, dar nu includ HDMI 2.1, deci pot afișa doar rezoluție Full HD la 120Hz sau 4K la 60Hz.

VRR: Rata Variabilă de Reîmprospătare este o caracteristică care înseamnă că televizorul va sincroniza viteza cu care reîmprospătează ecranul cu rata de cadre actuală a jocului tău. Acest lucru înseamnă că jocurile nu trebuie să rămână blocate la 30, 60 sau 120 de cadre pe secundă pentru a evita sfâșierea ecranului, ceea ce înseamnă că pot oferi grafică mai bună. Există trei tipuri de VRR: HDMI forum; FreeSync și G-Sync.

HDMI forum VRR: Acest lucru este suportat atât de PS5, cât și de Xbox Series X, și este o parte oficială a specificației HDMI 2.1. Cele mai multe televizoare cu HDMI 2.1 îl suportă.

AMD FreeSync: Acesta este suportat de Xbox Series X și de plăcile grafice AMD pe PC. Este destul de obișnuit să-l găsești pe televizoare, inclusiv pe unele fără HDMI 2.1.

Nvidia G-Sync: Acesta este suportat de plăcile grafice Nvidia pe PC, dar nu de console. Este destul de rar să-l găsești pe televizoare, dar se întâmplă.

Este un televizor bun pentru gaming pe PC?

Back view of young man playing video games on television

Am stabilit că televizoarele de gaming sunt complice fantastice pentru consolele tale de jocuri, dar ce se întâmplă dacă joci pe PC? Cu siguranță există un atractiv în a juca jocuri PC cu grafică intensivă pe un ecran mare, dar cum se traduce asta în practică?

În timp ce un televizor de gaming poate înlocui cu siguranță un monitor de gaming pentru PC, va trebui să te asiguri că PC-ul tău poate gestiona rezoluția. Ecranele 4K sunt natural mai solicitante pentru resursele PC-ului datorită calității lor mult mai mari a imaginii.

Dacă PC-ul tău este la înălțime, vei obține o experiență lină la 4K pe un ecran mai mare. Dacă nu, poate fi necesar să-ți setezi jocul la o rezoluție mai mică, cum ar fi 1440p sau 1080p, în cazul în care televizorul tău de gaming s-ar putea să nu poată gestiona foarte bine redimensionarea necesară. Acest lucru va duce la o imagine mai neclară decât intenționată datorită dimensiunii televizorului în comparație cu un monitor.

Este o sabie cu două tăișuri și depinde aproape în întregime de cât de puternic este PC-ul tău. Dacă ai componente de înaltă performanță pentru a face asta posibil, atunci jocurile PC pe un televizor pot produce rezultate minunate. Dacă nu este încă acolo, atunci este mai bine să joci pe un monitor mai mic capabil să ofere o imagine mai clară și mai curată.

Am nevoie de un televizor de gaming 8K?

Răspunsul scurt? Nu.

Deși jocurile 8K sunt absolut în orizont, iar consolele PS5 / Xbox Series X vin cu această capacitate încorporată, nu există o nevoie imediată de a cumpăra un televizor 8K pentru gaming. Dezvoltatorii de jocuri se obișnuiesc încă cu performanța la 4K, iar în general alte specificații ale imaginii, cum ar fi o rată mare de cadre (60fps, 120fps), vor fi mai importante în anii care urmează.

În 2025, poate că va fi un răspuns diferit, dar pentru moment credem că televizoarele de gaming 4K enumerate mai sus vor fi suficiente.

Playing computer game on TV

Cum am testat

Citește specificațiile și afirmațiile de marketing ale producătorilor de televizoare și adesea promit prea mult în ceea ce privește ceea ce poate face cu adevărat televizorul. De aceea am testat în mod extensiv toate cele mai bune televizoare pentru gaming din această listă pentru a ne asigura că funcționează bine și respectă specificațiile lor pentru jocurile de generație viitoare.

Ce înseamnă asta este că vom publica specificațiile oficiale ale producătorului de televizoare, cum ar fi input lag-ul sau ratele de reîmprospătare oferite, apoi îți vom spune nouă înșine dacă televizorul a corespuns lor în practică.

Pentru a face acest lucru, obișnuim să evaluăm televizoarele cu diferite tipuri de conținut. Desigur, gaming-ul de ultimă generație are prioritate în acest ghid, dar ne imaginăm că vei vrea, de asemenea, să afli cum sunt filmele și emisiunile TV la vizionare.

Folosim un test de întârziere al semnalului video 4K HDMI Leo Bodnar pentru a testa input lag-ul și un colorimetru pentru a testa nivelurile de luminozitate și precizia culorilor. Conectăm o consolă de jocuri de ultimă generație pentru a ne asigura că funcții precum suportul pentru 4K la 120Hz sau jocurile Dolby Vision funcționează așa cum este promovat.

Pe lângă testarea pentru toate specificațiile cheie de care ai nevoie într-un televizor pentru gaming, cum ar fi ratele de reîmprospătare și conexiunile HDMI, căutăm și o calitate bună a imaginii, culori vibrante și unghiuri de vizionare care să se potrivească tuturor tipurilor de camere.

Sunetul este mai puțin prioritar cu majoritatea televizoarelor pentru gaming, deoarece vei obține cea mai bună experiență cu căști de gaming sau o bară de sunet, dar este întotdeauna bine să știi că vei avea o experiență încorporată decentă. De aceea am detaliat și cum a fost să ascultăm aceste televizoare fără dispozitive suplimentare.

Întrebări frecvente despre televizoarele pentru gaming

Modul Joc este o caracteristică a televizoarelor moderne care reduce procesarea imaginilor pentru a reduce latența, adică timpul dintre apăsarea unui buton pe controller și afișarea rezultatului pe ecran. Acest mod este esențial pentru jocurile cu acțiune rapidă, deoarece minimizează întârzierea și oferă o experiență de joc mai fluidă.

HDMI 2.1 este cea mai recentă versiune a standardului HDMI pentru conectarea dispozitivelor audio-video. Această tehnologie aduce suport pentru caracteristici esențiale pentru gaming, cum ar fi ALLM (Auto Low Latency Mode), 4K la 120Hz și VRR (Variable Refresh Rate). Aceste funcții permit jocurilor să ruleze mai bine, cu latență redusă și o calitate mai bună a imaginii.

VRR (Variable Refresh Rate) este o caracteristică care sincronizează viteza de reîmprospătare a televizorului cu rata de cadre a jocului, evitând astfel sfâșierea ecranului.

HDMI forum VRR este o variantă a VRR susținută oficial în cadrul specificației HDMI 2.1 și este compatibilă cu consolele PS5 și Xbox Series X.

FreeSync este o tehnologie dezvoltată de AMD și este compatibilă cu consolele Xbox Series X și plăcile grafice AMD pe PC.

G-Sync este o tehnologie dezvoltată de Nvidia și este compatibilă doar cu plăcile grafice Nvidia pe PC. Aceste tehnologii ajută la eliminarea sfâșierii ecranului și la îmbunătățirea experienței de joc.

Friendly and carefree funny bearded gay man in grey sweater edit profile picture online dating app

Marcel Popa

Blogger

Marcel Popa este editorul șef  al Top Electronice și a acoperit tehnologia de peste 5 de ani. În plus față de supravegherea direcției Top Electronice, Marcel Popa este specializat în acoperirea tuturor lucrurilor mobile, după ce a revizuit zeci de smartphone-uri și alte gadget-uri.

Abonează-te!

Obține acces instantaneu la știri de ultimă oră, cele mai tari recenzii, oferte excelente și sfaturi utile.

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.