Căști Gaming

Care sunt cele mai bune căști gaming în 2023? Top 10 Recenzii și Ghidul cumpărătorului

Când cumperi prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil să câștigăm un comision de afiliat care ne ajuta la finanțarea activităților noastre și la testarea celor mai bune produse pe care să le achiziționezi.  Detalii aici.

Tabel de conținut
cele mai bune casti gaming

Ești în căutare să îți duci experiența de joc la alt nivel? Cele mai bune casti gaming îți vor oferi experiențe audio premium. Indiferent de bugetul tău sau platforma pe care te joci, în lista de mai jos vei găsi căștile de gaming potrivite ție.

Dacă vrei să ai cea mai bună experiență posibilă atunci când te joci, ai nevoie de cele mai bune căști de gaming. În ziua de astazi poți conecta aproape orice set de casti la un computer sau consolă. Căștile de gaming sunt dedicate pentru a-ți oferi un sunet care captează detaliile altfel.

Oricare ar fi jocurile pe care le preferi, indiferent de platforma și indiferent de limita bugetului tău, există căști de gaming de top pentru tine – și punem pariu că probabil va fi pe această listă.

DenumirePreț
1. HyperX Cloud AlphaVezi Prețul
2. SteelSeries Arctis Nova ProVezi Prețul
3. Corsair HS35Vezi Prețul
4. Corsair VirtuosoVezi Prețul
5. Razer BlackShark V2Vezi Prețul
6. Razer Kraken V3 ProVezi Prețul
7. Arctis 7PVezi Prețul
8. Razer Nari UltimateVezi Prețul
9. Sennheiser Epos Gsp-600Vezi Prețul
10. Razer Barracuda XVezi Prețul

Cele mai bune căști de gaming 2023 pe care le poți cumpăra astăzi: Top 10 perechi de căști

Echipa noastră de experți petrece ore întregi testând și comparând produse și servicii, astfel încât să poți alege cele mai bune casti de gaming potrivite tie. Am analizat fiecare pereche de căști în parte și astfel am ajuns la o listă finală cu top 10 cele mai bune casti de gaming.

5/5

Cele mai bune casti de gaming wireless

Dacă ești în căutare de cel mai bun set de casti wireless, aceste căști sunt pentru tine. Castile Hyperx cloud alpha sunt probabil cele mai apreciate casti de gaming pe pagina noastră. Cel mai mare avantaj pentru tine cu Hyperx cloud alpha este durata de viață a bateriei nouă introdusă. Poți să te astepți la aproximativ 300 de ore de durată de viață a bateriei în mod wireless. Ce este impresionant este că aceste căști sunt menținute destul de ușor și confortabile chiar cu aceste schimbări.

Când vine vorba de calitate a sunetului, Hyperx cloud alpha nu dezamăgește. Când am testat Hyperx cloud alpha sunetul surround a fost surprinzător de bun. Sunt niște căști pe care recomandăm când vine vorba de gaming profesionist. Dacă vrei să auzi pașii inamicului în Call of Duty sau orice alt joc, Hyperx cloud alpha sunt pentru tine.

Hyperx cloud alpha sunt niște casti de gaming foarte confortabile. Nouă personal ne plac căștile care nu sunt prea grele sau nu îți strâng capul. Partea exterioară a căștilor este groasă și partea interioară este moale. Acest lucru oferă o experiență confortabilă și face o experiență de joc excelentă cu anulare a zgomotului din exterior.

Cu bune vin si rele. Căștile Hyperx cloud alpha vin cu un microfon destul de standard. Funcționează destul de bine în chat-uri dar nu ofera un sunet excelent.

Hyperx cloud alpha sunt cele mai bune casti de gaming și livrează în orice aspect pentru o experiență placută de gaming.

SPECIFICAȚII

 • Tip: fără fir
 • Diametru difuzor: 50 mm
 • Frecvență de răspuns: 15 hz – 21 100 hz
 • Greutate: 335 g
 • Microfon: da

Avantaje:

Dezavantaje:

4.5/5

Cele mai bune casti de gaming premium cu fir

SteelSeries Arctis Nova Pro sunt cu ușurință unele dintre cele mai bune casti de gaming pe care le-am probat. Castile de gaming sunt deobicei mai grele și unele sunt chiar incomfortabile. SteelSeries Arctis Pro pe de altă parte vine cu un design ușor și sunt extrem de confortabile.

Unitatea digital-analogică (DAC) care vine împreună cu căștile, permite ajustarea EQ-ului (aplicație pentru modificări la sunet). Acest lucru îți permite să obții sunetul exact așa cum îți place. Calitatea audio în modul stereo și surround este pur și simplu superbă din toate punctele de vedere.

Chiar dacă aceste căști de gaming sunt conectate cu fir, sunt construite pentru a fi conectate la mai multe dispozitive simultan. Acest lucru îți permite să le folosești simultan cu mai multe platforme. Singura problemă pe care am observat-o la aceste căști, este că materialul interior este o formă de piele. Din experiența noastră, acest material poate fi distrus după un timp.

Chiar dacă prețul este mai ridicat, sunt cele mai calitative casti de pe piață. Acest model este pentru tine dacă ești în căutarea de cele mai bune casti pentru gaming cu fir.

SPECIFICAȚII

 • Tip: fără fir/cu fir
 • Diametru difuzor: 40 mm
 • Frecvență de răspuns: 10 hz – 22000 hz
 • Greutate: 357 g
 • Microfon: da

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Cele mai bune casti de gaming ieftine

Aceste casti de gaming oferă simplicitate dar mențin calitatea necesară pentru niște casti performanță. Sunt cele mai bune căști de gaming dacă ai un buget mai mic. Aceste casti nu sunt o varianță tipică low-cost unde scade și calitatea căștilor. Această pereche de căști este perfect dacă vrei să economisești niște bani dar în același timp vrei să cumperi niște căști performante.

Când am testat aceste casti de gaming am observat că sunt destul de confortabile chiar după câteva ore de jucat. Calitatea sunetului nu va câștiga vreun premiu dar produce un sunet bun comparativ cu alte modele mai scumpe. Vin cu un microfon detașabil cu un sunet clar.

Vin cu un cablu care se conectează la orice conexiune de 3,5 mm. Simplu, ușor și foarte accesibile. Recomandăm și considerăm că își merită locul în topul celor mai bune casti de gaming!

SPECIFICAȚII

 • Tip: cu fir
 • Diametru difuzor: 50 mm
 • Frecvență de răspuns: 20 hz – 20000 hz
 • Greutate: 250 g
 • Microfon: da

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Cele mai bune casti de gaming pentru PC

Chiar dacă prețul este mai ridicat la Corsair Virtuoso. Considerăm că această pereche de caști se încadrează ca fiind cele mai bune casti de gaming compatibile cu pc. Îți oferă o experiență de gaming premium. Calitatea sunetului este impecabilă care captează orice detaliu în joc.

Microfonul detașabil funcționează excelent pentru chatul vocal cu o compresie foarte mică și cele patru metode diferite de conectare înseamnă că poți utiliza Virtuoso XT cu aproape orice dispozitiv. Dolby Atmos oferă un sunet surround excelent, iar bateria este suficient de bună pentru o zi întreagă.

Ne place iluminarea subtilă RGB care strălucește sub siglele Corsair de pe ambele părți. Da, sunt scumpe. Dar această pereche de casti fac multe pentru a justifica prețul și pentru a fi considerate cele mai bune casti de gaming pentru pc.

SPECIFICAȚII

 • Tip: fără fir
 • Diametru difuzor: 50 mm
 • Frecvență de răspuns: 20 hz – 40 000 hz
 • Greutate: 382 g
 • Microfon: Da

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Cele mai bune casti de gaming cu fir calitate/preț

Aceste casti de gaming sunt printre cele mai bune casti cu fir pe piață în funcție de calitate/preț. Razer BlackShark V2 atinge perfect echilibrul dintre confort, calitatea sunetului și caracteristici pe care le dorești la o experiență de gaming de înaltă calitate.

Au izolație mai bună decăt multe casti făcute pentru anularea zgomotului. Această pereche de căști oferă un confort pentru o perioadă lungă de timp când te joci. Ce să îți mai dorești?

Din păcate, microfonul căștilor Razer BlackShark V2 nu este la acelaș nivel ca sunetul surround și anularea zgomotului. Dar este la un nivel standard.

SPECIFICAȚII

 • Tip: cu fir
 • Diametru difuzor: 50 mm
 • Frecvență de răspuns: 12 hz – 28000 hz
 • Greutate: 240g
 • Microfon: da

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Cele mai bune casti de gaming cu sunet surround

Razer kraken V3 Pro este ultima ediție din seria Kraken. Sunt cu sigaranță cele mai bune casti de gaming când vine vorba de sunet surround. Razer Kraken V3 Pro sunt îmbunătățite din aproape toate punctele de vedere și sunt unele dintre cele mai bune căști de gaming disponibile în 2023 per total.

Îmbunătățirile făcute de Kraken face ca placa de sunet să ofere sunet de înaltă calitate. Placa de sunet este rafinată și oferă fiecare detaliu de-a lungul spectrului de sunet. Vei auzi pașii inamicului în mod clar, la fel de mult ca sunetul vântului care urla și focuri de armă. Această pereche de căști este grozav chiar și pentru muzică sau ședințe.

Microfonul este o mică zonă de slăbiciune. Când echipa noastră a testat aceste căști am ajuns la concluzia că vocea a sunat puțin subțire și slab, dar nu destul încât comunicarea noastră să fie înțeleasă greșit.

Pe scurt, o pereche de casti de gaming excelente oferite de Razer. Recomandăm și cu siguranță își merită locul în topul celor mai bune casti de gaming!

SPECIFICAȚII

 • Tip: fără fir
 • Diametru difuzor: 50 mm
 • Frecvență de răspuns: 20 hz – 20000 hz
 • Greutate: 372g
 • Microfon: da

Avantaje:

Dezavantaje:

4.5/5

Cele mai bune casti de gaming pentru PS5 și PS4

Dacă ești în căutarea de cele mai bune casti de gaming pentru PS5, aceste casti sunt pentru tine. Acest model perfecționează experiența de gaming la PS5 și PC cu un sunet de calitate superioară.

Sunt mai multe îmbunătățiri fața de modelul anterior. Cu aceste casti te poți conecta cu port USB-C ceea ce este cu adevărat util. Durata de viață a bateriei este acum de 30 de ore, care poate fi și încărcată foarte rapid.

Această pereche de căști oferă un sunet înaltă calitate. Tipic SteelSeries arctis: clar, distinct, detaliat, bogat și bine echilibrat. Bass-ul nu este la fel de puternic precum alte căști care ne plac, dar aceasta este singura noastră mică plângere. Menționăm și construcția excelentă a seriei Arctis: Un design excepțional care-și merită locul în topul celor mai bune casti de gaming!

SPECIFICAȚII

 • Tip: fără fir
 • Diametru difuzor: 40 mm
 • Frecvență de răspuns: 20 hz – 20000 hz
 • Greutate: 453 g
 • Microfon: da

Avantaje:

Dezavantaje:

4.5/5

Cele mai bune casti de gaming wireless pentru xbox

Dacă ești în căutarea de cele mai bune casti de gaming pentru xbox, Razer Nari Ultimate sunt pentru tine. Aceste casti de gaming sunt incredibile, mai ales când vine vorba de mărime. Chiar dacă marimea este mare, castile sunt destul de ușoare și banda pentru cap se poate regla automat. Aceste caracteristici fac aceste casti unele dintre cele mai confortabile casti de gaming pe care le poți cumpăra.

Pe lăngă calitatea sunetului excelentă și confortul ridicat, aceste casti de gaming vin cu o caracteristică unică. Funcția Hypersense este încorporat în căști și creeză o experiență pur și simplu unică în timp ce te joci.

Singurul dezavantaj la aceste căști este durata de viață a bateriei care este de doar 6 ore când folosești caracterisitica Hypersense. Dacă te vei juca pe xbox fără această caracteristică, durata de viață a bateriei va fi 20 ore. Ni s-a părut că performanța microfonului este bună, dar nu cea mai bună dintre opțiunile pe care le-am menționat în această listă. Totuși, dacă te joci de pe xbox, acestea sunt cele mai bune casti de gaming pentru tine!

SPECIFICAȚII

 • Tip: fără fir
 • Diametru difuzor: 50 mm
 • Frecvență de răspuns: 20 hz – 20000 hz
 • Greutate: 432 g
 • Microfon: da  

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Cele mai bune casti de gaming în raport calitate/baterie

Pe scurt, calitatea pe care oferă aceste căști EPOS Sennheiser GSP vine de la o combinație puternică între toți factorii care fac o pereche de caști bune pentru gaming.

Când echipa noastră a testat aceste casti de gaming am descoperit că oferă o calitate sunetului care este la fel de bună ca și reputația lui Sennheiser. Claritate, detalii și profunzime. Sunt construite foarte puternic dar în acelaș timp au greutatea potrivită încât să nu deranjeze. Anularea zgomotului este prezentă datorită potrivirii căștilor pe urechi. Durata de viață a bateriei este pur și simplu incredibilă, cu o durată între 80-100 ore.

Prețul este puțin ridicat, dar acest lucru este complet normal pentru casti de gaming premium. Dacă există o pereche de casti care își justifică prețul, sunt aceste casti.

Dacă nivelul audio și durata de viață a bateriei sunt cele mai importante caracteristici pentru tine. Recomandăm această pereche de casti. Cu siguranță își merită locul în topul nostru de cele mai bune casti de gaming.

SPECIFICAȚII

 • Tip: cu fir
 • Diametru difuzor: 50 mm
 • Frecvență de răspuns: 10 hz – 30000 hz
 • Greutate: 395 g
 • Microfon: da

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Cele mai bune casti de gaming pentru nintendo switch

Dacă ești în căutare de cele mai bune casti de gaming pentru nintendo switch, aceste casti sunt pentru tine. În testele noastre Barracuda X pentru Nintendo Switch s-au remarcat pentru calitatea audio, conexiune wireless și confortul ridicat la sesiuni lungi de gaming.

Cu prețul mai scăzut la aceste casti, înseamnă că jucătorii de Nintendo Switch pot obține cele mai bune căști de gaming pentru platforma lor fără să cheltuiască prea mulți bani.

Designul este destul de simplu dar castile sunt destul de rezistente. Menționăm și că aceste casti vin cu conexiunea wireless și cu USB-C ceea ce înseamnă că sunt compatibile și pentru alte platforme. 

SPECIFICAȚII

 • Tip: fără fir
 • Diametru difuzor: 40 mm
 • Frecvență de răspuns: 20 hz – 20000 hz
 • Greutate: 250g
 • Microfon: da

Avantaje:

Dezavantaje:

Cum să alegi cele mai bune căști de gaming 2023 pentru tine: Ghid de cumpărare

În acest ghid vei descoperi 9 pași simpli pentru a alege perechea perfectă de căști pentru gaming, potrivită ție.

Un set de casti pentru gaming oferă o soluție practică pentru orice problemă ai avea legat de audio pentru gaming. Dar ca pe orice piață, există un surplus de opțiuni și nu orice opțiune se va potrivi ție. Astfel continuă să citești pentru a fi sigur că faci alegerea bună în a alege cele mai bune casti de gaming pentru nevoile tale.

Cele mai bune casti de gaming: 9 pași simpli

Ca să ne asigurăm că vei cumpăra cel mai bun set de casti de gaming, am pregătit acestă listă pentru verificarea factorilor și cele mai frecvente întrebari legat de căști de gaming. După ce ai parcurs cei 9 pași simpli pregatiți de noi, vei avea o idee mult mai bună despre ce casti gaming se potrivesc ție și care sunt cele mai bune casti de gaming pentru tine.

Casti de gaming cu microfon vs casti de gaming fără microfon

Castile de gaming fara microfon sunt în general casti folosite pentru a asculta muzică. Pe de alta parte, conțin niște atribuții foarte folositoare pentru gaming. De exemplu oferă un sunet surround foarte calitativ care îți va îmbunătăți experiență de gaming cu siguranță.

Acest tip de casti vin fără microfon. Deci dacă dorești să comunici cu prietenii tăi în timp ce te joci, vei fi nevoit să îți cumperi microfon separat.

Avantaje casti de gaming fără microfon

Un exemplu bun de jucător de gaming profesionist care preferă să joace cu casti de gaming și microfon separat este Ninja. Mai jos sunt beneficiile de a folosi casti de gaming fără microfon.

Variante de casti de gaming și microfoane

Din cauză că este o selecție mai largă de produse atât pentru căști, cât și pentru microfoane. Poți să cumperi cel mai recent microfon și căști care este disponibil. Există potențial pentru o calitate generală mai bună a sunetului și a microfonului, în special pentru ascultarea muzicii și vizionarea de filme.

Dezavantaje casti de gaming fără microfon

Mai jos vei găsi niște dezavantaje pentru a cumpăra casti de gaming și microfon separat.

Investiție mai mare

Experimentarea cu mai multe combinații de produse poate necesita mult timp, efort și bani. Nu există nicio garanție că vei obține mai multă performanță, în special pentru gaming, atunci când cumperi căști și un microfon separat.

Îți poate da bătăi de cap

Uneori să configurezi castile de gaming și un microfon se poate dovedi a fi destul de incomod. Acest lucru înseamnă că dacă ai de gând să te deplasezi des și să te joci în mai multe părți, poate devenii destul de obositor pe termen lung.

Castile de gaming cu microfon incorporat

Comparativ cu castile de gaming fără microfon, castile de gaming cu microfon sunt mult mai simple. Au un microfon incorporat care poate fi detasabil sau retractabil, în funcție de fiecare producator. Microfonul ar putea veni cu funcții, precum ar fi anularea zgomotului și bidirecționalitate.

Caracteristicile căștilor de gaming sunt orientate în mod natural către jocuri, cum ar fi sunetul surround virtual și butonul tactil de pe căști. Cele mai bune casti de gaming cu microfon încorporat.

castile de gaming cu microfon incorporat - avantaje

La fel ca și castile de gaming fără microfon incorporat, căștile cu microfon incorporat au și propriile lor avantaje și dezavantaje.

Un pachet complet

Castile de gaming sunt în principiu construite pentru jucătorii care sunt în căutare de o soluție convenabilă și mai portabilă pentru nevoile lor de jocuri audio, permițându-le să asculte și să comunice în joc fără să-și facă prea multe griji când vine vorba de detaliile tehnice implicate în configurarea mai multor dispozitive.

Adaptabile, atractive și convenabile

Castile pentru gaming nu a fost create inițial pentru utilizarea de zi cu zi. Chiar dacă se vindeau castile bine printre jucătorii de gaming datorită designul lor inspirat pentru jocuri, acest lucru le-a făcut mai puțin la moda în comparație cu castile tradiționale pentru muzică.

Multe dintre castile de gaming din ziua de astăzi arată mult mai clasic și mai la modă, cu un design subțire și microfoane retractabile.

Castile de gaming de acum sunt mai ideale pentru utilizarea pe mai multe fronturi și pentru oamenii care care nu vor să cheltuiască bani pe mai multe dispozitive separate.

Accesibilitate

Pentru că nu ești nevoit să cumperi un microfon separat, castile de gaming cu microfon incorporat pot fi o soluție mai accesibilă.

Castile de gaming cu microfon incorporat - dezavantaje

Mai jos vei găsi dezavantajele la castile de gaming cu microfon incorporat.

Sunet surround inferior

Chiar dacă situația s-a îmbunătățit în ultimii ani, chiar și cele mai bune casti de gaming nu vor oferi un sunet surround virtual superior comparativ cu casti construite strict pentru acest lucru.

Calitatea construcției poate să nu fie la fel de bună

Din cauza că producătorii trebuie să-și facă griji să primești un produs cu un microfon decent și sunet de calitate fără să crească prețul prea tare, este posibil să găsești o calitate mai scăzută a construcției în casti de gaming în comparație cu casti de gaming fără microfon incorporat. Acest lucru se aplică dacă compari produse la acelaș preț.

Vei cheltui puțin mai mult pentru opțiunile premium care pot să îți ofere un set de căști de gaming de mai bună calitate. Dar acest lucru nu ascunde superioritatea căștile pentru gaming cu preț similar care nu vor fi la fel de bune, robuste sau de încredere.

De ce este important să îți alegi castile în funcție de nevoile tale?

Nevoile pentru fiecare joc o să difere. De exemplu, în jocuri precum PlayerUnknown’s Battlegrounds, Fortnite și Apex Legends, indiciile sonore direcționale precise sunt esențiale pentru succesul individual și al echipei. Acesta este motivul pentru care un sunet surround este o alegere comună printre jucătorii profesioniști.

Vei avea nevoie să faci un set-up de gaming care se potrivește cu nevoile tale și ce jocuri preferi să joci.

Care este platforma ta preferată de gaming?

Platforma ta de gaming poate să influențeze ce căști de gaming vei prefera să alegi.

Cele mai comune platforme de gaming sunt:

 • PC Windows
 • Mac
 • Xbox One
 • Playstation 5
 • Nintendo switch

În general căștile cu conectivitate 3,5 mm, ar trebui să funcționeze la orice platformă. Dar din cauză unor anumite funcții de software, este posibil că unele console să nu suporte toate funcțiile unui anumit set de căști. Chiar cu conectivitate 3,5 mm.

Un exemplu bun ar fi Sony Playstation Wireless Gold și Platinum. Aceste căști pentru Playstation 4, vin cu setări specifice consola Playstation. Inclusiv sunet surround 7.1. Dacă ai încerca să te folosești de aceste căști pentru o alta consola, nu va funcționa sunet surround 7.1.

Dacă ai decide pănă la urmă să te folosești de castile pentru playstation, Gold sau Platinum, la Xbox one. Vei fi nevoit să conectezi castile manual cu un cablu inclus în pachetul original. După aceea trebuie să conectezi jack-ul cu un adaptor pentru căști separat, văndut de Microsoft exclusiv pentru xbox one.

Poți sări peste pasul de a cumpăra un adaptor Xbox one prin a conecta direct castile direct în consola xbox one. Dar acest lucru nu va fi ideal.

Suport de sunet surround este un alt factor important. Playstation și xbox one acceptă doar unele căști fără fir capabile să ofere un sunet surround virtual 7.1. Dacă utilizezi căști fără fir cu sunet surround virtual 7.1 care nu este acceptat, căștile tot vor funcționa. Dar sunetul va fi în stereo 2.0 în loc de sunet virtual 7.1.

Căștile wireless vs Căștile cu fir

Trebuie să alegi un tip de conexiune potrivită ție. Căștile wireless și căștile cu fir au amândouă avantajele și dezavantajele lor proprii. Să alegi cea mai bună conexiune poate să influențeze experienta ta de gaming foarte mult. Hai să vedem care sunt opțiunile de conexiune.

Conexiune cu fir

O conexiune cu fir include folosirea unui cablu pentru a conecta căștile la o sursă audio compatibilă. Cele mai comune opțiuni de conectare sunt mufele de 3,5 mm sau porturile USB.

Conexiune cu fir - avantaje

Mai jos vei găsi diferite avantaje la conexiune prin fir pentru cele mai bune casti de gaming.

Accesibilitate

Comparativ cu castile wireless, căștile cu fir sunt mai ieftine. De obicei, acestea vin cu mai multe caracteristici pentru un preț mai scăzut. Ceea ce face această opțiune una mai bună în funcție de raport calitate/preț. Este o opțiune pentru gameri care au un buget mai scăzut.

Mai multe opțiuni

De la ofertele entry-level până la cele de ultimă generație. Pe piață există mai multe căști cu fir, în comparație cu cele fără fir.

Nu trebuie să îți faci griji de durata de viață a bateriei

Evident vei fi nevoit să conectezi castile direct cu platforme pe care te joci și nu trebuie să îți faci griji dacă castile sunt încărcate sau nu.

Mai convenabil

Nu trebuie să îți faci griji la conectarea unor căști cu fir la o consolă sau la un calculator prin bluetooth sau wireless. Acestea sunt mult mai convenabile de utilizat și configurat. Ele sunt adesea plug-and-play.

Conexiune cu fir - dezavantaje

Mai jos vei găsi diferite dezavantaje la conexiune prin fir.

Predispuse la deteriorare

Cabluri la casti sunt predispuse la deteriorare. Dacă cablurile se rup sau se strică cu timpul, nu vei mai putea folosi castile. Această problemă nu există la castile wireless.

Mobilitate scăzută

Din cauză că aceste dispozitive au cabluri atașate, te pot încomoda atunci când vrei să te joci la televizor și te așezi pe canapea și cablul nu este destul de lung. Sau când dorești să mergi în bucătărie fără să dai castile jos.

Ce este conexiune wireless?

Conexiunea wireless este exact opusul de conexiune cu fir. Nu implică utilizarea de fire și cabluri.

Ca să compenseze pentru lipsa de fir ca și conexiune între sursa audio și un receptor, castile gaming wireless folosesc bluetooth sau USB wireless pentru a menține conexiunea.

Conexiune wireless - avantaje

Mai jos vei găsi avantajele unei conexiune wireless.

Mai puține restricții

Atâta timp cât te afli în raza de acțiune a căștilor de gaming wireless, te poți juca aproape în orice poziție dorești.

Pentru viitor – compabilitate mai bună între platforme

Când Apple a ales să îndepărteze mufele pentru căști de 3,5 mm în 2016 a început un nou trend la smartphone-urile, care ar putea afecta în curând consolele. Deși toate cele trei console majore încă mai au mufe de 3,5 mm, cine poate spune că pentru următoarea generație va fi în continuare așa?

Căștile wireless sunt mai rezistente și au o compatibilitate mai bună între platforme, deoarece funcționează de obicei cu orice consolă sau dispozitiv care acceptă standardele wireless.

Durata de viață a bateriei îmbunătățita

Durata de viață a bateriei pentru castile de gaming 2023 wireless s-a îmbunătățit remarcabil în ultimii ani. În special la modelele mai scumpe.

Conexiune wireless - dezavantaje

Mai jos vei găsi dexavantajele unei conexiuni wireless.

Încărcare

În cazul în care nu ești dispus să cumperi modele mai scumpe cu durata de viață a bateriei mai bună, va trebui să suporți căștile wireless cu durata de viață a bateriei redusă și timp de încărcare mai lung.

Preț

Pentru că producătorii trebuie să mențină un anumit standard la calitatea de sunet, unele modele wireless vin la un preț premium. Există opțiuni mai ieftine. Dar în acest caz există compromisuri între, calitatea construcției, calitate la sunet și performanța căștilor wireless în general.

Calitatea construcției, în special confortul și durabilitatea, ar trebui să fie una dintre cele mai mari priorități ale tale atunci când cauți căști pentru gaming

Castile de gaming se strică de a lungul timpului. Acest lucru se datorează faptului că sunt folosite ore întregi, posibil cu mici pauze între ele. Trebuie să luăm în considerare și folosirea înafară orelor de gaming. La fel și momentele ocazionale când te vei enerva în timă ce te joci.

Calitatea construcției implică și materiale mai confortabile și anumite caracteristici adaugate la design pentru a face castile mai potrivite pentru sesiuni de gaming pe termen mai lung.

Când investești în căști construite cu materiale de calitate superioară, vor fi mai potrivite pentru sesiuni lungi de gaming și vor fi mai confortabile. Sunt construite și pentru a minimiza riscul de dureri la găt, urechi sau probleme cu auzitul.

Mai jos vei găsi în detaliu factorii care afectează calitatea construcției a căștilor.

Banda pentru cap

Ideal vei dori să ai căști cu banda pentru cap făcut din metal. Plastic de calitate superioară este folosit și uneori. Dar din păcate, nu sunt durabile. Recomandăm să stai departe de căștile care sunt făcute din plastic pentru că vei irosi bani pe un produs care se va strica mai ușor. Cele mai bune casti de gaming sunt facute din materiale mai consistente și rezistente.

Este important să iei în considerare și alte materiale care sunt folosite când se construiește banda pentru cap. Pe lăngă plastic și metale, este posibil să găsești produse construite cu spumă pură, velur sau piele.

Materialul folosit pentru perna (Face parte din banda pentru cap) precum și cantitatea de perna folosită, pot face o diferență uriașă în cât de confortabili va fi căștile. Perne mai groase ajuta la ameliorarea presiunii care poate să apare la purtarea căștilor. Acest lucru este util în special pentru casti de gaming cu greutate mai mare.

Perna la urechi

Similar cu banda pentru cap, perna este un alt factor ce influențează cât de confortabile va fi căștile.

Vei găsi perne construite din spumă pură, velur sau piele.

Pentru un confort maxim Velourul din spumă cu memorie este pe departe cel mai bună. Această variantă permite suficient aer să circule la folosirea căștilor. Vei evita să transpiri la urechi chiar și la sesiuni lungi de gaming. Comparativ cu pielea, velurul este mai bun în ceea ce privește confortul. Dacă durabilitatea este prioritatea ta, recomandăm produse construite cu piele. Cu siguranță materialul acesta oferă cele mai bune casti de gaming pentru confort.

Forța de prindere

Forța de prindere se referă la cum se așează căștile pe cap. Este una din cei mai importanți factori care determină cât de confortabile vor fi căștile pentru tine.

Din păcate, chiar dacă sunt metode pentru a măsura forța de prindere. Cel mai bun mod pentru a măsura acest lucru, este să porți căștile și vei vedea cât de bine ți se potrivesc.

Recomandăm să fii atent în mod specific la presiune și dacă te strâng căștile pe cap. Dacă porți ochelari de exemplu, ar fi o idee bună să le porți când probezi căștile. Prea multe presiune la cap poate cauza oboseală și disconfort, mai ales după o perioadă lungă de timp. Poate provoca chiar lovituri în părul gros sau pe scalp după utilizarea frecventă prelungită a căștilor.

Ține cont și de faptul că forța de prindere prea moale nu este bună. Căștile îți pot cadea de pe cap cu cea mai mică mișcare a capului dacă nu se potrivesc.

Vei dori căști care au forță de prindere în punctele importante de contact, în special în jurul benzii pentru cap și pernei.

Greutatea

Căștile cu greutate mai mică sunt în general mai confortabile de purtat la perioade mai lungi. Acest lucru nu înseamnă că greutatea mai mare a căștilor nu mai trebuie luate în considerare. În special din cauza că modelele de căști cu o greutate mai mare sunt deobicei mai durabile și sunt făcute din materiale de calitate mai superioară.

Este important să menționăm că pernele mai mari vor face căștile cu greutate mai mare să fie mai confortabile.

Cu siguranță confortul va depinde de preferințele pe care le ai. Căștile pe care tu le preferi probabil nu vor fi preferința altora. Întotdeauna va fi mai bine să probezi căștile timp de 30 minute înainte să le cumperi.

Dacă vânzătorul oferă returnări gratuite după o anumită perioadă de timp, atunci este și mai bine. Vei avea timp să probezi căștile pentru a vedea cum este materialul și potrivirea căștilor. Este foarte important să te uiți atent la aceste aspecte pentru a fi sigur că vei găsi cele mai bune casti de gaming pentru nevoile tale și pentru a fi satisfăcut la final de achiziția făcută.

Izolare zgomotul de fundal

Dacă nu este izolat zgomotul de fundal, va afecta calitatea de sunet. Acest lucru este esențial în jocuri precum Counter Strike. Aici indicațiile audio direcționale sunt foarte importante. Când alegi căști pentru gaming, vei întâlni termeni precum „Izolarea pasivă a zgomotului” și „Anularea activă a zgomotului” (ANC).

Sunt doi termeni complet diferiți, chiar dacă majoritatea oamenilor îi folosesc în același context.

Izolarea pasivă a zgomotului este un termen folosit pentru a descrie căștile care blochează sunet din surse externe.

O trăsătură comună printre perechile de casti de gaming cu proprietăți bune de izolare este cea a potrivirilor strânse. În special în jurul căștilor pentru urechi și banda pentru cap. Ambele ajută la asigurarea etanșării și izolează sunetele ambientale.

Când vine vorba de ANC, se referă la technologia care filtrează în mod activ zgomotul de fundal pentru o calitate audio mai clară și mai bună.

Din cei doi, izolarea pasivă a zgomotului este mai efectiv pentru izolare sunetelor mai puternice, în timp ce anularea zgomotului este mai bună la filtrarea sunetelor din intervale inferioare, cum ar fi zgomotul ambiental, zgomotul tipic, trafic etc.

Sunet surround

Sunetul surround va duce experiența de gaming la un alt nivel. Fie că dorești să captezi detaliile pentru o experiență mai plăcută. Fie că dorești să joci profesional și dorești un avantaj imens unde indicațiile audio direcționale sunt foarte importante. Pentru a avea parte de cele mai bune casti de gaming îți sugerăm să analizezi în detaliu acest aspect.

Stereo vs sunet surround virtual vs sunet tridimensional

„Stereo”, „Virtual Surround” și „Sunet 3 Dimensional” sunt trei termeni pe care îi vei întâlni foarte des când dorești să cumperi o pereche de căști de gaming.

Căștile stereo redau sunetul din difuzoarele din stânga și din dreapta. Căștile Virtual Surround modifică același sunet, astfel încât sunetul pare să provină de la mai multe difuzoare direcționale sau canale. Sunetul tridimensional sau sunetul 3d, audio este manipulat pentru a face să pară că auzi sunetul exact de unde ar trebui să fie vizual în viața reală.

Virtual Surround și 3D Sound sună ca și cum ar la fel. Dar ele sunt destul de diferite.

Căștile Virtual Sound păcălesc creierul să creadă că sunetul provine din mai multe surse și canale prin procesarea sunetului mai întâi.

Cu căștile cu audio 3D, sunetul trece printr-o procesare ulterioară prin tehnologii precum Windows Sonic și Dolby Atmos. Deci, în loc să amestece sunetul în canale separate, acestea sunt mapate în locații virtuale 3D în care difuzoarele calibrate special poziționează sunetele pentru o experiență de ascultare mai precisă și mai realistă.

Sunetul 3D este un pas clar în față de Virtual Surround. Dar suportul este limitat momentan. Doar câteva jocuri acceptă tehnologia acesta și poate dura ceva timp până când aceasta să devină mainstream.

Microfonul

Un microfon este unul din cei mai importanți factori. Fie că dorești să cumperi căști cu microfon încorporat sau un microfon separat, acestea sunt lucrurile pe care ar trebui să fii atent:

 • de anulare a zgomotului pentru o claritate îmbunătățită a vocii și distrageri minime din exterior.
 • Funcția de mute
 • Microfon de calitate pentru o calitate mai bună a vocei

Design

Evident, 90% din gaming se întămplă înauntrul unei case. Unii din gameri este posibil să nu acorde o mare importanță aspectului atunci când aleg să cumpere casti. Dar cu o investiție atât de fundamentală, pe care probabil vei folosi zilnic. De ce să nu alegi ceva atractiv?

Unele designuri sunt poate “prea mult” pentru unele persoane, și unele designuri poate par prea plictisitoare. Pănă la urmă trebuie să alegi designul pe care îți place țe, pentru că gusturile diferă.

Pe lângă culori și design, unele căști au o funcție RGB. Această funcție va ilumina căștile ca pe o iluminare led. Uneori aceste lumini sunt indicații că căștile sunt pornite și conectate. Cele mai bune casti de gaming oferă un design incredibil în ultimii ani.

Piese de schimb

Cred că urâm cu toții când se strică căștile. Căștile de gaming se vor strica cu timpul dupe ore întregi de folosire. Să nu uităm de clipele de nervi când te joci și îți arunci căștile pe jos. Uneori, lucruri se pot și pur și simplu să fi uitate undeva sau stricate din alte motive. În aceste motive piesele de schimb sunt foarte folositoare.

Pentru a salva timp și bani, poți să îți duci castile de gaming la reparat sau să schimbi piesele stricate în loc să arunci căștile cu totul.

Indiferent ce parte este stricată. Este mai ieftin să încerci să înlocuiești această parte, în loc să artunci căștile cu totul și să mergi să cumperi căști noi. Poți verifica magazinul de unde ai cumpărat aceste căști dacă au un service sau dacă vând anumite piese pentru căști. Lista noastră cu cele mai bune căști gaming oferă niște modele rezistente și sigure.

Concluzie

La fel ca în majoritatea lucrurilor din viață, Vei primi o calitate mai bună dacă ești dispus să plătești mai mult pentru cele mai bune casti de gaming. Dar prețul nu este totul.

Ca să te asiguri că vei cumpara căștile perfect potrivit ție, este important să te informezi cât de bine posibil inainte să le cumperi. Verifică specificațiile, gândește critic și ia în considerare factorii menționați mai sus pentru a avea parte de cele mai bune casti de gaming potrivite ție.

Sperăm că acest ghid te va ajută în căutarea celor mai bune casti potrivit ție. De asemenea, poate te interesează și ghidul nostru pentru cele mai bune căști in-ear.

Întrebări frecvente despre cele mai bune căști gaming

Există multe opțiuni de căști pentru gaming disponibile pe piață, dar cele mai bune sunt cele care oferă o calitate audio excelentă, confort și funcții avansate. Unele dintre cele mai populare opțiuni sunt HyperX Cloud II, Logitech G Pro X, SteelSeries Arctis Pro și Astro A50.

Căștile pentru gaming sunt concepute special pentru a oferi o experiență audio excelentă în timpul jocurilor. Acestea au difuzoare mai mari, un sunet mai clar și mai precis și uneori includ funcții speciale precum sunet surround 7.1 sau microfon integrat pentru comunicare. Prin urmare, cumpărarea de căști pentru gaming poate îmbunătăți semnificativ calitatea jocurilor.

Există câteva caracteristici importante pe care ar trebui să le cauți atunci când cumperi căști pentru gaming. Acestea includ o calitate audio excelentă, confort pe termen lung, sunet surround 7.1, un microfon integrat și compatibilitate cu consola sau calculatorul tău de jocuri.

Da, poți folosi căști obișnuite pentru gaming, dar acestea nu oferă aceeași experiență audio și confort ca și cele special concepute pentru gaming. De asemenea, acestea pot fi mai fragile și pot avea o durată de viață mai scurtă decât căștile pentru gaming.

Căștile pentru gaming cu fir se conectează la computer sau consolă prin cablu, în timp ce cele fără fir se conectează prin Bluetooth sau tehnologie wireless. Căștile fără fir oferă o libertate mai mare de mișcare și sunt mai convenabile, dar pot avea o calitate audio mai scăzută sau o durată mai scurtă de viață a bateriei. Căștile cu fir oferă o calitate audio mai bună și nu necesită încărcare, dar sunt mai limitate în privința mișcării.

Friendly and carefree funny bearded gay man in grey sweater edit profile picture online dating app

Marcel Popa

Blogger

Marcel Popa este editorul șef  al Top Electronice și a acoperit tehnologia de peste 5 de ani. În plus față de supravegherea direcției Top Electronice, Marcel Popa este specializat în acoperirea tuturor lucrurilor mobile, după ce a revizuit zeci de smartphone-uri și alte gadget-uri.

Abonează-te!

Obține acces instantaneu la știri de ultimă oră, cele mai tari recenzii, oferte excelente și sfaturi utile.

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.

Lasă un răspuns