Top Electronice

Caută
Close this search box.

Cel mai bun televizor 8K din 2024: Top 5 Televizoare 8K + Ghid de cumpărare

| Verificat de Raluca Sas

Când cumperi prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil să câștigăm un comision de afiliat care ne ajuta la finanțarea activităților noastre și la testarea celor mai bune produse pe care să le achiziționezi.  Detalii aici.

Tabel de conținut
Cel mai bun televizor 8K

Cel mai bun televizor 8K va lumina camera ta de zi cu imagini ultra-detaliate. Cele mai bune televizoare 8K sunt capabile să ofere imagini incredibile și să aducă de patru ori mai multe pixeli decât cele mai bune televizoare sau cele mai bune televizoare 4K o fac în prezent. Până recent, încorporarea acestor pixeli suplimentari într-un ecran s-a dovedit a fi costisitoare. Dar cele mai bune televizoare 8K sunt mai accesibile acum, tehnologia s-a maturizat, deci nu există moment mai bun să cumperi unul.

Chiar dacă nu vei găsi tot conținutul creat pentru rezoluția high-end, acest lucru nu este o problemă, având în vedere că cele mai bune televizoare 8K au procesoare puternice pentru a îmbunătăți conținutul, astfel încât conținutul 4K și chiar HD arată mai bine decât a făcut-o inițial.

Împreună cu procesarea avansată a imaginii, televizoarele OLED, QLED, QD-OLED și LED obișnuite de 8K au caracteristici similare celor importante pentru televizoarele 4K, cum ar fi o interfață inteligentă pentru streaming și panouri de afișare de 120Hz pentru jocuri, și te vom ghida prin aceste caracteristici pentru fiecare set în ghidul nostru.

Fiecare dintre aceste televizoare a fost testat de recenzorii noștri experți cu atenție la parametrii de performanță cum ar fi luminozitatea maximă, acuratețea culorilor, uniformitatea ecranului și procesarea mișcării. De asemenea, le-am testat cu console de jocuri next-gen, furnizând măsurători pentru a evalua întârzierea la intrare.

Există o rațiune solidă în spatele prezenței fiecărui televizor în această listă, astfel încât poți fi încrezător că setul pe care îl cumperi oferă o valoare bună pentru bani.

Cele mai bune televizoare 8K: Top 5 Modele

ProdusPreț
1. Samsung Neo QLED 85QN900BVezi Prețul
2. Samsung Neo QLED 65QN800BVezi Prețul
3. Sony Mini LED 85Z9KVezi Prețul
4. LG OLED OLED88Z29LAVezi Prețul
5. Samsung Neo QLED 75QN900AVezi Prețul
5/5

Televizorul Samsung QN900B Neo QLED 8K aduce divertismentul la domiciliu la un nivel cu totul nou datorită panoului său mini-LED, care oferă calitatea imaginii uimitoare, culori și luminozitate excepționale, sunet excelent și negri de excepție – puncte bonus pentru faptul că arată uimitor când este oprit.

Mini LED-urile „Quantum” ale Samsung au o grosime de 1/40 din grosimea unui LED obișnuit, astfel încât mii de LED-uri suplimentare pot fi încorporate în iluminarea din spate. Acest lucru înseamnă mult mai multe zone de întunecare precise și niveluri de negru care sunt practic de nedeosebit de la un OLED.

LED-urile mai mici oferă și mai multă precizie și mai puțină strălucire, astfel încât probabilitatea de a vedea zone luminoase ale ecranului care se extind în mod neobișnuit în zone mai întunecate ar trebui să fie redusă semnificativ; noi nu am întâlnit această problemă deloc. Și deoarece acest televizor are și funcția de scalare AI Multi-Intelligence de la Samsung, QN900B poate produce în mod constant imagini care arată mai bine decât sursa lor.

Singurul dezavantaj este interfața Smart Hub, care transformă interfața inteligentă a televizorului Samsung în ceva mai frustrant. Nu poți ajusta setările și schimba modurile de vizualizare pe loc. Cu toate că acesta este o problemă minoră și probabil că va fi rezolvată în curând, te poate enerva între timp.

Specificații:

 • Dimensiune ecran (diagonala): 163 cm, 189 cm, 214 cm
 • Rezoluție: 8K
 • Tehnologie panel: Neo QLED / Mini LED
 • Smart TV: Tizen
 • HDR: HDR10, HLG, HDR10+

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Televizorul Samsung QN800B este un televizor 8K cu adevărat impresionant. Are caracteristici de joc, o experiență de televiziune inteligentă completă, un sistem audio bun, o cutie externă pentru intrări fizice, un ecran mini-LED care promite o iluminare din spate mai eficientă decât cea la care suntem obișnuiți de la panourile LCD, și un profil mai subțire decât cel mai subțire televizor OLED pe care îl poți cumpăra în prezent.

Și arată foarte bine. În recenzia noastră am scris: “Luminozitatea este considerabilă, nivelurile de negru sunt impresionante conform standardelor ecranelor LCD iluminate din spate, paleta de culori este extinsă și naturalistă, iar definiția marginilor și controlul mișcării sunt impresionante.”

Cu toate acestea, controlul iluminării din spate nu se potrivește cu alte televizoare de înaltă performanță care nu au rezoluție 8K. Și, în timpul testelor noastre, am constatat că modul în care ecranul își reglează propria luminozitate poate duce la o vizualizare neuniformă.

În plus, faptul că trebuie să mărești orice conținut mai puțin bogat în informații decât conținutul 4K poate crea probleme reale pentru Samsung. Ceea ce nu ar fi o problemă dacă tot ceea ce doreai să vezi era în rezoluție 8K, dar acest lucru nu este încă cazul.

Noroc că acesta nu este unul dintre cele mai scumpe televizoare 8K pe care le poți cumpăra, la prețuri medii sub 8000 de lei pentru versiunea de 163 de cm. Din punct de vedere al televizoarelor 8K, acesta este “ieftin”, dar când vine vorba de afișarea conținutului 4K, există cu siguranță televizoare mai bune pe piață, cum ar fi LG C2 și Sony A95K.

Recomandăm în continuare Samsung QN900B ca fiind cel mai bun televizor 8K în ansamblu, dar dacă acesta este puțin în afara bugetului, QN800B este o alegere excelentă secundară pentru a obține cea mai bună valoare pentru banii tăi.

Specificații

 • Dimensiune ecran / Diagonala display: 163 cm, 189 cm, 214 cm
 • Rezoluție: 8K
 • Tehnologie panel: Neo QLED
 • Smart TV: Tizen
 • HDR: HDR10, HDR10+, HLG

Avantaje:

Dezavantaje:

4.5/5

Nu am avut oportunitatea de a face o recenzie pe termen lung a acestui nou televizor Master Series 8K, dar l-am văzut personal și putem spune că ne-a uimit cu adevărat.

Panoul mini-LED este extrem de luminos și foarte detaliat, cu o reproducere absolut superbă a culorilor. Așa cum v-ați aștepta de la un Sony de înaltă calitate, aici se află toate tehnologiile cheie: Procesorul Cognitive XR pentru o experiență mai realistă, XR Backlight Master Drive pentru o gamă dinamică excepțională fără aproape niciun halo sau flare în jurul zonelor luminoase, Acoustic Multi-Audio pentru sunet direcțional și Bravia Cam, care analizează unde te afli și optimizează imaginea și sunetul în consecință.

Este un televizor minunat, dar este destul de scump, cu prețuri aproximativ sub 60.000 de lei, ceea ce, comparativ cu televizoarele Samsung 8K, reprezintă cu siguranță un pas înainte.

Specificații

 • Dimensiune ecran: 189 cm, 215 cm
 • Rezoluție: 8K
 • Tehnologie panel: Mini LED
 • Smart TV: Google TV
 • HDR: HDR10, HLG, Dolby Vision

Avantaje:

Dezavantaje:

5/5

LG OLED OLED88Z29LA este cu adevărat un cap de afiș în lumea televizoarelor. Când îl privești, te cufundă într-o experiență cinematică de neegalat. Imaginile sunt clare și vibrante, iar rezoluția 8K oferă detalii incredibile. Fie că te uiți la filme, joci jocuri video sau pur și simplu navighezi pe internet, acest televizor te va cuceri cu siguranță.

Unul dintre aspectele cele mai impresionante ale acestui televizor este tehnologia OLED, care oferă negrul perfect și un contrast uimitor. Culorile sunt vii și bogate, iar luminozitatea este uniform distribuită pe tot ecranul. În plus, are o rată de reîmprospătare de 100Hz, ceea ce face mișcarea să pară extrem de fluidă.

Totuși, trebuie să menționăm că acest televizor nu este lipsit de dezavantaje. Unul dintre acestea este prețul său destul de ridicat, ceea ce îl face potrivit pentru cei cu bugete mai mari. De asemenea, ecranul său de 223 cm poate fi prea mare pentru anumite spații de locuit mai mici. În plus, în ciuda calității sale superbe a imaginii, s-ar putea să nu observi o diferență semnificativă între conținutul 4K și 8K, deci este posibil să nu beneficiezi în totalitate de rezoluția sa uluitoare.

Specificații

 • Diagonala display: 223 cm
 • Tip TV: Smart TV
 • Tehnologie display: OLED
 • Tehnologie speciala: HDR
 • Claritate imagine: 8K
 • Sistem de operare: webOS
 • Aplicatii Video Streaming: YouTube, Netflix
 • Caracteristici cheie: Asistent vocal inteligent, Airplay 2, Integrare Apple HomeKit, LG Home Dashboard, Asistent vocal inteligent ThinQ® AI
 • Rezolutie: 7680 x 4320

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Samsung Neo QLED 75QN900A este o alegere excelentă pentru cei care caută o experiență 8K de înaltă calitate, fără să-și epuizeze economiile. Cu acest televizor, te bucuri de detalii uimitoare și de o performanță remarcabilă a culorilor, fără a plăti un preț exorbitant.

Asemenea lui LG OLED OLED88Z29LA, Samsung Neo QLED 75QN900A oferă o rezoluție 8K spectaculoasă, dar la un preț mai accesibil. Imaginile sunt clare și luminoase, iar tehnologia QLED asigură culori vii și o luminozitate uniformă. Cu o rată de reîmprospătare de 100Hz, vei experimenta mișcarea lină și detaliile nemaipomenite.

În ceea ce privește dezavantajele, acest televizor nu oferă aceeași profunzime a negrului ca tehnologia OLED, astfel că contrastul poate părea mai puțin impresionant în comparație. De asemenea, sistemul de operare poate fi uneori mai lent în comparație cu alte televizoare inteligente, ceea ce poate duce la frustrare în utilizarea sa de zi cu zi.

În concluzie, ambele televizoare oferă experiențe 8K impresionante, dar alegerea depinde în mare măsură de buget și preferințele personale. Dacă vrei cea mai bună calitate a imaginii, LG OLED OLED88Z29LA poate fi alegerea potrivită, dar trebuie să fii pregătit să plătești un preț pe măsură. În schimb, Samsung Neo QLED 75QN900A reprezintă un compromis excelent între calitate și preț, cu un raport calitate/preț mai avantajos, dar cu unele compromisuri minore.

Specificații

 • Diagonala display: 163 cm, 189 cm, 214 cm
 • Tip TV: Smart TV
 • Tehnologie display: QLED
 • Tehnologie speciala: QuantumDot, HDR, NEO QLED
 • Claritate imagine: 8K
 • Sistem de operare: Tizen
 • Aplicatii Video Streaming: YouTube, Netflix, HBO Go
 • Caracteristici cheie: Asistent vocal inteligent, Screen Mirroring, Inregistrare USB
 • Mirroring: iOS, Android
 • Rezolutie: 7680 x 4320
 • Tip tehnologie HDR: HDR 10+, HLG

Avantaje:

Dezavantaje:

Oferte și Promoții

Cu aceste oferte și promoții, cumpărătorii pot beneficia de reduceri, pachete promoționale sau alte avantaje pentru a achiziționa televizoare 8k la prețuri mai accesibile. Poți găsi oferte speciale pentru televizoare 8k pe următoarele magazine:

Ghid de cumpărare: Cum alegi cel mai bun televizor 8K pentru tine

Prima întrebare pe care trebuie să o pui dacă vrei să cumperi un televizor 8K nou este: ești sigur? Da, televizoarele 8K reprezintă viitorul și, din fericire, tot mai mult conținut este produs în format 8K. Cu toate acestea, așa cum stau lucrurile în prezent, s-ar putea să fii mai bine adaptat la un televizor 4K în timp ce filmele și emisiunile tale TV preferate ajung la rezoluție 8K.

Dacă ești sigur că vrei rezoluția incredibilă 8K, atunci prima noastră sugestie este să alegi un televizor care face o conversie excelentă. Nu tot ceea ce vrei să vezi va fi disponibil în format 8K, ceea ce înseamnă că ai nevoie de un televizor puternic care poate face ca conținutul 4K și chiar HD să strălucească cu adevărat.

Următorul lucru de luat în considerare este mărimea. Mai mare nu înseamnă întotdeauna mai bun când vine vorba de televizoare. Dar dacă plătești o mică avere pentru rezoluția 8K, cu siguranță vrei cel mai mare televizor pe care îl poți permite pentru a profita la maximum de ea. Va trebui să iei în considerare cum îl vei amplasa pe un suport TV sau cum îl vei monta pe perete și dacă va încăpea efectiv în spațiul pe care l-ai planificat pentru el.

Multe dintre cele mai bune televizoare 8K au un sunet încorporat impresionant, dar pentru a obține experiența cinematică adevărată demnă de această rezoluție, vei dori unul dintre cele mai bune soundbar-uri sau cele mai bune sisteme de sunet surround, astfel încât sunetul să sune la fel de bine precum arată noul tău televizor 8K. Ia în considerare și dimensiunea unui soundbar, unul mai mic nu va funcționa bine cu un televizor uriaș, așa că aruncă o privire la dimensiuni mai mari, precum Sonos Arc.

Ce înseamnă 8K?

Ceea ce discutăm aici este rezoluția. Acest lucru înseamnă numărul de pixeli orizontali și verticali. Pixelii reprezintă informație, deci mai mulți pixeli ar trebui să însemne o imagine de mai bună calitate. Cel puțin, asta este teoria.

În cazul rezoluției 8K, aceasta înseamnă o rezoluție orizontală de 7680 de pixeli și o rezoluție verticală de 4320 de pixeli (7680 x 4320), rezultând într-un ecran format din puțin sub 33 de milioane de pixeli.

Comparativ, video-ul 4K are jumătate din numărul de linii orizontale și jumătate din numărul de linii verticale (3840 x 2160), echivalent cu un total de aproximativ 8,3 milioane de pixeli.

Deci, da, rezoluția 8K are de patru ori mai mulți pixeli decât 4K (și de 16 ori mai mulți decât Full HD, pentru ceea ce merită).

Care este cea mai bună marcă de televizor pentru 8K?

Chiar dacă există relativ puține televizoare 8K disponibile pe piață în acest moment, ideea despre care este cea mai bună se bazează în mare parte pe preferințele personale.

Noi credem că cel mai bun televizor 8K disponibil acum este Samsung QN900B Neo QLED, pe care îl poți citi în partea de sus a ghidului nostru. Tehnologia personalizată QLED a Samsung se remarcă cu adevărat la o rezoluție de 8K și, cu niveluri fenomenale de luminozitate, oferă pur și simplu unul dintre cele mai bune televizoare de pe piață.

Cu toate acestea, cel mai bun nu vine la un preț mic. Și eticheta de preț a lui QN900B, la orice dimensiune, pur și simplu nu este viabilă pentru consumatorul mediu.

Cu toate acestea, am argumenta că Samsung domină lumea 8K în acest moment, în ceea ce privește mărcile și raportul calitate-preț comparativ cu alte branduri.

Întrebări frecvente despre televizoarele 8K

Când vorbim despre televizoare 8K, termenul “accesibil” este relativ: acestea sunt mult mai scumpe decât va fi în medie un televizor 4K, cu unele modele costând chiar și în cifre cu cinci zerouri. Dar prețurile sunt în scădere, făcând chiar și cele mai bune televizoare 8K mai accesibile decât înainte.

În ceea ce privește disponibilitatea în stoc și valoarea în piețele din SUA și UK, Samsung se află în continuare în frunte cu QN800B, având un preț mediu sub 8000 de lei pentru versiunea de 163 cm.

Poți găsi și unele televizoare Samsung 8K mai vechi la un preț chiar mai mic, cu toate că compromisul este că nu primești cea mai recentă tehnologie: chiar și un an în televizoare reprezintă mult timp în aceste zile.

Sfatul nostru pentru cei mai mulți cumpărători de televizoare ar fi să mai aștepte puțin înainte de a trece la un televizor 8K, deoarece este încă foarte scump. Acest lucru este valabil întotdeauna pentru tehnologia relativ nouă, iar în timp prețurile scad pe măsură ce lucrurile devin mai competitive. Pentru moment, 8K este încă pentru adoptatorii timpurii: vom mai aștepta un timp înainte de a primi un televizor 8K în propriile noastre case.

Ecranele 8K au 33 de milioane de pixeli, ceea ce înseamnă de patru ori mai mulți pixeli decât găsești pe ecranele 4K. Cu toate acestea, există puțin conținut “nativ” disponibil în format 8K, iar video-urile cu rezoluție foarte scăzută necesită o prelucrare foarte capabilă pentru a arăta, bine, normal pe un ecran 8K.

Lățimile de bandă pentru streamingul obișnuit nu sunt suficient de mari pentru a transmite conținut în format 8K, și nu-l vei găsi pe cele mai multe servicii de streaming, cum ar fi Netflix. Acest lucru nu înseamnă că lucrurile nu se vor schimba în viitor, totuși.

Încerci să afli dacă ai nevoie de un televizor 8K OLED sau doar de un televizor cu una dintre aceste tehnologii?

Deși nu există multe televizoare 8K OLED pe piață încă, acestea sunt încă prezente pe piață ici și colo.

Dacă vrei un nivel uimitor de detaliu pe un ecran imens, rezoluția 8K este un must. Cu toate acestea, trebuie să ții cont că nu beneficiezi cu adevărat de rezoluția 8K la dimensiuni mai mici, ceea ce înseamnă că ai nevoie de un ecran mare de 189 cm sau trebuie să stai destul de aproape de unul dintre cele mai bune televizoare de 163 de cm pentru a vedea diferența față de un model 4K. (Un televizor 8K cu mai puțin de 163 cm nu prea merită.)

Televizoarele OLED, pe de altă parte, se remarcă prin negrurile profunde și luminozitatea puternică – ceva greu de reprodus cu tehnologia LCD, dar din ce în ce mai posibil cu retroiluminarea Mini LED. În general, vei găsi culori realiste și vii, și controlul luminii care elimină efectele de orbire sau halo în jurul surselor de lumină.

Dacă vrei doar unul dintre beneficiile acestei tehnologii, nu are prea mult sens să optezi pentru ambele, dat fiind costul mai mare.

Friendly and carefree funny bearded gay man in grey sweater edit profile picture online dating app

Marcel Popa

Blogger

Marcel Popa este editorul șef  al Top Electronice și a acoperit tehnologia de peste 5 de ani. În plus față de supravegherea direcției Top Electronice, Marcel Popa este specializat în acoperirea tuturor lucrurilor mobile, după ce a revizuit zeci de smartphone-uri și alte gadget-uri.

Abonează-te!

Obține acces instantaneu la știri de ultimă oră, cele mai tari recenzii, oferte excelente și sfaturi utile.

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.