Top Electronice

Cel mai bun soundbar din 2024: Top 8 soundbar-uri + Ghid de cumpărare

| Verificat de Raluca Sas

Când cumperi prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil să câștigăm un comision de afiliat care ne ajuta la finanțarea activităților noastre și la testarea celor mai bune produse pe care să le achiziționezi.  Detalii aici.

Tabel de conținut
Cel mai bun soundbar

Investiția într-un televizor de calibru impune un sistem audio la fel de impresionant, iar aici intervin soundbar-urile de top.

Atunci când difuzoarele încorporate ale televizorului nu reușesc să completeze vizualele sale uimitoare, un soundbar de calitate intră în scenă, lăudându-se cu difuzoare mai mari și orientate în față, care îmbunătățesc claritatea vocii și te introduc în experiența cinematică. Designul lor subțire și elegant este un bonus, potrivindu-se cu ușurință sub televizor pe un cabinet sau montat cu eleganță pe perete.

În timp ce unele televizoare ar putea să se descurce fără un soundbar, multe dintre cele mai bune televizoare de astăzi beneficiază în mod semnificativ de un soundbar extern, mai ales cele mai accesibile ca preț.

Soundbar-urile vin în general în trei stiluri pentru a se potrivi diferitelor preferințe: unități all-in-one cu un singur soundbar pentru o configurație minimalistă, soundbar-uri cu subwoofere pentru un sunet puternic la un preț accesibil și soundbar-uri cu subwoofere și difuzoare posterioare pentru o experiență completă de sunet surround, ideală pentru o atmosferă de teatru acasă autentică.

În sfera soundbar-urilor de înaltă calitate, vei întâlni funcții precum conectivitatea wireless, care facilitează configurații de difuzoare în mai multe camere. Pe partea mai accesibilă, soundbar-urile folosesc conexiuni HDMI sau digitale optice pentru a reda sunetul de pe televizor.

Testarea noastră extinsă include o gamă largă de soundbar-uri și sisteme de difuzoare, de la unități premium cu sunet Dolby Atmos 3D până la opțiuni prietenoase bugetului care îmbunătățesc experiența audio.

Cele mai bune soundbar-uri: Top 8 Modele

ProdusePreț
1. Samsung HW-Q800CVezi pretul
2. Sony HT-S2000Vezi pretul
3. Samsung HW-Q990CVezi pretul
4. Soundbar Smart Bose 600Vezi pretul
5. Sony HT-A7000Vezi pretul
6. Sonos Arc, 5.0Vezi pretul
7. Sonos Beam 2Vezi pretul
8. JBL bar 1300Vezi pretul
 

Cel mai bun soundbar per total

4.8/5

Dacă îți dorești o bară de sunet Dolby Atmos cu performanțe remarcabile care depășește prețul său, soundbar Samsung HW-Q800C este alegerea perfectă. Această bară de sunet suportă atât Dolby Atmos, cât și DTS:X, având două difuzoare orientate în sus care gestionează cu pricepere canalele de înălțime.

Merge un pas mai departe prin acceptarea unei game variate de fișiere muzicale, inclusiv formate de înaltă rezoluție precum FLAC. Includerea unui sistem HDMI passthrough rezolvă îngrijorările legate de pierderea porturilor HDMI pe televizor.

Dacă este asociată cu un televizor Samsung recent, poți profita de tehnologia Q-Symphony a Samsung. Caracteristicile cuprinzătoare, alăturate de un preț atractiv, plasează soundbar samsung HW-Q800C în fruntea alegerilor noastre pentru barele de sunet.

În termeni practici, soundbar samsung hw Q800C impresionează prin puterea remarcabilă și direcționarea precisă a canalelor, îmbunătățind experiența audio pentru filme și emisiuni TV. Bass-ul răsuna adânc, dialogul rămâne clar, iar efectele spațiale sunt convingătoare—având în vedere absența difuzoarelor din spate, desigur. Dacă dorești un sunet surround și mai captivant, există difuzoare opționale pentru spate.

Deși soundbar samsung HW-Q800C nu se laudă cu cel mai atrăgător design, există un farmec industrial în aspectul său. Cu toate că este mai grea decât unele bare de sunet, această greutate contribuie la o senzație liniștitoare de calitate. Cu o lățime de 43 de inch, se potrivește perfect cu un televizor de 50 de inch și se integrează fără probleme cu televizoare mai mari, inclusiv cele de 55 de inch și mai mari.

Oferind o valoare excelentă, această bară de sunet poate să nu se ridice la nivelul puterii și scenei sonore a soundbar Samsung HW-Q900C, dar vine la o fracțiune din preț. Difuzoarele opționale pentru spate îmbunătățesc și mai mult cele deja impresionante 5.1.2 canale ale HW-Q800C. Când iei în considerare aceste aspecte în mod colectiv, este evident de ce această bară de sunet se evidențiază ca cea mai bună alegere pentru majoritatea utilizatorilor.

Specificații:

 • Design soundbar: Cu subwoofer
 • Subwoofer wireless: Da
 • Numar canale: 5.1
 • Putere: 360 W
 • Conectivitate: Bluetooth, Wi-Fi
 • Conectori intrare: 1 x HDMI, 1 x Optical
 • Tehnologii audio: Dolby Atmos, Dolby Digital
 • Compatibil Smart Home: Amazon Alexa
 • Aplicatii incluse: Spotify
 • Dimensiune soundbar: 1110.7 x 60.4 x 120 mm
 • Dimensiune subwoofer: 210 x 403 x 403 mm
 • Continut pachet: 1 x Manual de utilizare, 1 x Telecomanda, 1 x Suport perete

Cel mai bun soundbar la buget cu Dolby Atmos

4/5

Când iei în considerare echilibrul dintre calitatea sunetului, funcționalități și preț, Sony HT-S2000 se evidențiază ca o alegere excelentă din punct de vedere al bugetului.

Desigur, se îndreaptă către simplitate în ceea ce privește conectivitatea, însă performanța audio pe care o oferă acest soundbar este cu adevărat impresionantă pentru prețul său, făcându-l o opțiune solidă pentru cei care caută o îmbunătățire a sunetului televizorului fără să-și epuizeze bugetul.

Deși sunetul oferit de Sony HT-S2000 nu este cel mai expansiv, calitatea pe care o primești pentru investiția ta este remarcabilă. Caracteristici notabile includ nivele clare de dialog și un sunet virtual surround extins.

Basul este puternic, iar ceea ce deosebește HT-S2000 este capacitatea sa de a reproduce efectele Dolby Atmos, o caracteristică surprinzătoare pentru un soundbar 3.1. Chiar dacă nu va depăși un soundbar cu canale dedicate pentru înălțime, cu siguranță stă singur.

În ceea ce privește design-ul, Sony HT-S2000 emană o estetică și o senzație care depășesc prețul său. Grila robustă din metal de pe față și carcasa neagră solidă care adăpostește difuzoarele contribuie la o apariție mai premium. O caracteristică neobișnuită în soundbar-urile bugetare este feedback-ul vizual produs în răspuns la comenzile de la telecomandă, adăugând o notă de sofisticare.

Recunosc, HT-S2000 nu va revoluționa peisajul audio, și s-ar putea să nu obțină primul loc pentru calitatea sunetului în această listă. Cu toate acestea, când investești aproximativ 1699 lei într-un soundbar care oferă acest nivel de calitate audio, este dificil să găsești un argument convingător împotriva sa.

Specificații

 • Design soundbar: Fara subwoofer
 • Numar canale: 5
 • Putere: 250 W
 • Conectivitate: Bluetooth, Wi-Fi
 • Conectori intrare: 1 x HDMI
 • Tehnologii audio: Dolby Atmos, Dolby Digital, DTS
 • Dimensiune soundbar: 800 x 124 x 64 mm
 • Continut pachet: 1 x Manual de utilizare, 1 x Telecomanda, 1 x Cablu HDMI, 1 x Cablu alimentare

Cel mai bun soundbar pentru Dolby Atmos cu sunet surround

5/5

Soundbar Samsung HW-Q990C se evidențiază ca un pachet de soundbar de top, oferind o experiență audio cuprinzătoare. Cu 11.1.4 canale distribuite pe bara principală, subwoofer și două difuzoare compacte din spate, Q990C excelază în redarea Dolby Atmos, oferind o performanță captivantă și imersivă atât pentru filme, cât și pentru muzică.

Chiar și în condiții exigente, soundbar Samsung HW-Q990C menține o calitate impecabilă a sunetului fără distorsiuni. În recenzia noastră, am remarcat: „Chiar și cele mai înalte note reușesc să evite să sune aspre sau expuse”, evidențiind basul adânc, entuziast și receptiv al subwooferului.

Cu introducerea unor caracteristici unice, Q990C include o actualizare la tehnologia Q-Symphony, permițând comunicarea fără probleme între soundbar-urile compatibile cu Samsung și televizoare, chiar și fără fir. Această colaborare utilizează toate difuzoarele disponibile între ambele sisteme, îmbunătățind semnificativ producția audio generală.

Cu toate că acest pachet vine cu caracteristici remarcabile, solicită un preț mai mare. Cu toate că prețurile au scăzut treptat de la lansare, soundbar ul samsung hw Q990C se află încă la capătul premium al pieței, motiv pentru care nu ocupă primul loc în lista noastră. Cu toate acestea, dacă cauți experiența completă Dolby Atmos de la soundbar-ul tău și ai un buget mai extins, soundbar Samsung HW-Q990C se impune ca alegerea supremă.

Specificații

 • Design soundbar: Cu subwoofer
 • Subwoofer wireless: Da
 • Numar canale: 11.1
 • Putere: 656 W
 • Conectivitate: Bluetooth, Wi-Fi
 • Conectori intrare: 1 x Optical, 2 x HDMI
 • Tehnologii audio: Dolby Atmos, Dolby Digital
 • Compatibil Smart Home: Amazon Alexa
 • Aplicatii incluse: Spotify
 • Dimensiune soundbar: 1232 x 69.5 x 138 mm
 • Dimensiune subwoofer: 220 x 413 x 410 mm
 • Greutate soundbar: 7.7 Kg
 • Greutate subwoofer: 11.7 Kg
 • Continut pachet: 1 x Manual de utilizare, 1 x Telecomanda, 1 x Suport perete

Cel mai bun soundbar mic Dolby Atmos

4.5/5

Bose Smart Soundbar 600 se evidențiază ca o opțiune impresionantă dacă cauți o bara de sunet accesibilă cu performanțe excepționale. Redă un sunet expansiv Dolby Atmos, toate într-un pachet relativ compact. Cu o lățime de 27 de inch, o înălțime de 2 inch și o adâncime de 4 inch, prezintă un design elegant și compact, potrivit pentru locuințele sau ecranele mai mici.

În evaluarea noastră, am observat că claritatea dialogului este remarcabilă. Deși nu atinge tonurile joase obținute de sistemele de bare de sunet cu subwoofer inclus, oferă în mod constant un sunet captivant pentru filme și emisiuni TV.

Bara de sunet oferă mai mult decât un sunet excelent. Caracteristici bogate de streaming încorporate, inclusiv AirPlay 2 și Chromecast, îmbunătățesc funcționalitatea sa. Configurarea bazată pe aplicație este simplă, iar totul este integrat într-un design all-in-one atrăgător. Această bară de sunet nu numai că a lăsat o impresie pozitivă în timpul testelor, ci și prețul său o plasează ca o alegere excelentă în ceea ce privește raportul calitate-preț.

Specificații

 • Design soundbar: Fara subwoofer
 • Subwoofer wireless: Nu
 • Numar canale: 5
 • Conectivitate: Bluetooth, Wi-Fi, HDMI
 • Conectori intrare: 1 x HDMI, 1 x Optical
 • Tehnologii audio: Dolby Atmos, Dolby Digital, Dolby True HD
 • Compatibil Smart Home: Amazon Alexa, Google Home
 • Aplicatii incluse: Bose Music
 • Dimensiune soundbar: 69.3 x 10.4 x 5.5 cm
 • Continut pachet: 1 x Telecomanda, 1 x Cablu HDMI, 1 x Cablu alimentare, 1 x Cablu optic, 1 x Soundbar

Cel mai bun soundbar pentru gaming

4.2/5

Curios despre soundbar-ul ideal pentru gaming? Ne permitem să întrăm în detalii. Gamerii care utilizează atât PS5, cât și Xbox Series X pe televizoare se confruntă adesea cu o provocare – HDMI 2.1 ports limitate. De obicei, unul este alocat pentru eARC, canalul audio HDMI, lăsând un singur port HDMI pentru ambele console pentru a beneficia de experiența completă 4K 120Hz.

Anumite producători integrează porturi HDMI 2.1 în soundbar-urile lor ca intrări. Ceea ce deosebește soundbar Sony HT-A7000 este că cele două porturi HDMI 2.1 nu numai că permit 4K 120Hz, perfect pentru gaming, dar, datorită unei actualizări de firmware, acceptă și VRR și ALLM, maximizând potențialul PS5 și Xbox Series X.

Soundbar Sony HT-A7000 se remarcă prin niveluri clare de dialog, ideale pentru jocurile video și filmele cu dialog intens. În plus, dispune de muzică 360 Reality Audio, oferind un sunet care umple încăperea. În recenzia noastră, am observat că oferă o “idee clară despre locul în care se află toate instrumentele.”

Deși nivelurile de bass încorporate ale soundbar Sony HT-A7000 nu se potrivesc cu unele soundbar-uri precum Sonos Arc, există mai multe pe care le poate realiza cu subwoofere și difuzoare opționale. Cu toate acestea, în ceea ce privește funcțiile de gaming, soundbar Sony HT-A7000 se evidențiază față de alte soundbar-uri.

Specificații

 • Design soundbar: Cu subwoofer integrat
 • Numar canale: 7
 • Putere: Totală: 500 W, Soundbar: 500 W
 • Conectivitate: Bluetooth, Wi-Fi, Ethernet
 • Conectori intrare: 1 x RJ-45, 1 x USB, 1 x Digital Optical, 1 x Analog In
 • Tehnologii audio: Dolby Atmos, Dolby Digital, Dolby Surround, Dolby True HD
 • Aplicatii incluse: Spotify, Google Assistant, AirPlay, Chromecast
 • Dimensiune soundbar: 1300 x 142 x 80 mm
 • Greutate soundbar: 8.7 Kg

Cel mai bun soundbar pentru fani Sonos

5/5

Sonos Arc vine cu o etichetă de preț semnificativă, însă pentru cei care deja apreciază produsele Sonos, soundbar-ul oferă o experiență audio Dolby Atmos extrem de satisfăcătoare.

Valorificând cele mai recente codificatoare audio TrueHD și Dolby Digital Plus de la Dolby, Sonos Arc asigură o calitate audio fără pierderi de top, întâlnită în discurile Blu-ray avansate și în serviciile de streaming de frunte.

De remarcat, suportă Dolby Atmos, oferind canale impresionante de înălțime și laterale. În timp ce poate să nu rivalizeze cu efectul pronunțat al unor alte soundbar-uri, precizia și gama oferite de Arc sunt cu adevărat remarcabile.

Procesul simplu de configurare, realizat cu doar câțiva pași în aplicația de pe smartphone, adaugă la atractivitatea sa. Conectarea la alte boxe Sonos este ușoară, datorită conexiunilor minimalistice cu cabluri și designului coeziv, totul într-un singur sistem. Cu toate acestea, merită să observăm absența trecerii HDMI, care este un dezavantaj.

În gama Sonos, Arc se află fără îndoială în vârf. În timp ce Sonos Ray și Sonos Beam (discutate mai târziu în lista noastră) au meritele lor, Sonos Arc încorporează o peisaj sonor incredibil într-o singură bară, o performanță neegalată de alte soundbar-uri Sonos.

Este esențial să recunoaștem că Arc vine cu un preț mai mare pentru această diferență de calitate. Țineți cont de profilul său mai înalt în comparație cu majoritatea soundbar-urilor Sonos și verificați dacă se potrivește configurației televizorului dumneavoastră înainte de a face o achiziție.

Specificații

 • Design soundbar: Fara subwoofer
 • Subwoofer wireless: Nu
 • Numar canale: 2
 • Putere: Totală: 200 W, Soundbar: 200 W
 • Conectivitate: Wi-Fi, Ethernet
 • Conectori intrare: 1 x HDMI, 1 x Optical
 • Tehnologii audio: Dolby Atmos
 • Caracteristici speciale: Alexa, Trueplay, Google Assistant
 • Dimensiune soundbar: 1141 x 115.7 x 87 mm
 • Greutate soundbar: 6.25 Kg
 • Continut pachet: 1 x Manual de utilizare, 1 x Boxa, 1 x Cablu HDMI, 1 x Cablu alimentare, 1 x Cablu optic

Cel mai bun soundbar mic pentru muzică

4/5

Chiar dacă nu se laudă cu dimensiuni imense sau putere brută ca alte bare de sunet, Sonos Beam se evidențiază prin performanța sa excepțională în ceea ce privește muzica. În evaluarea noastră, am descoperit că Beam atinge un echilibru muzical care strălucește cu adevărat, făcându-l un companion perfect pentru iubitorii de muzică.

În timpul recenziei noastre, ne-am învățat în melodiile precum “Woman” de la Little Simz și am remarcat că “bass-ul are o profunzime și control remarcabile, în timp ce coardele de sintetizator emană căldură și bogăție.” Această armonie între bass, înălțime și voci clare plasează Beam-ul ca o alegere excelentă pentru a vă maximiza plăcerea auditivă.

Sonos Beam merge mai departe prin suportul pentru fișiere audio hi-res, permițându-vă să experimentați versiuni de înaltă calitate ale melodiilor preferate prin platforme de streaming precum Tidal. În mod remarcabil, difuzoarele impresionante ale lui Beam depășesc adesea concurența în gama sa de prețuri moderate când vine vorba de furnizarea unei performanțe muzicale care resună cu adevărat.

Pentru cei care doresc mai mult bass în muzica lor, opțiunea de a conecta Sonos Beam la unul dintre subwooferele Sonos este disponibilă. Cu toate acestea, chiar și fără îmbunătățiri suplimentare, difuzoarele integrate ale lui Beam oferă un sunet bogat și captivant, făcându-l o selecție ideală pentru persoanele care caută o bară de sunet care să servească și ca difuzor de înaltă calitate.

Specificații

 • Design soundbar: Fara subwoofer
 • Numar canale: 2
 • Conectivitate: Wi-Fi, Ethernet
 • Conectori intrare: 1 x RJ-45, 1 x HDMI
 • Tehnologii audio: Dolby Atmos
 • Caracteristici speciale: Trueplay, Apple AirPlay 2, EQ ajustabil, Night Sound, Speech Enhancement
 • Compatibil Smart Home: Amazon Alexa
 • Dimensiune soundbar: 651 x 100 x 69 mm
 • Greutate soundbar: 2.8 Kg
 • Continut pachet: 1 x Cablu HDMI, 1 x Cablu alimentare, 1 x Soundbar

Cel mai bun soundbar Premium

5/5

soundbar ul jbl bar 1300 oferă un nivel impresionant de versatilitate. Cu suport Dolby Atmos și DTS:X, alături de un sunet robust completat de subwooferul său mai mare decât media, este gama de conexiuni și caracteristici care cu adevărat diferențiază acest soundbar față de altele de pe piață.

Ceea ce evidențiază soundbar ul jbl bar 1300 sunt multiplele sale intrări HDMI, permițându-ți să conectezi cu ușurință numeroase surse suplimentare. Mai mult, difuzoarele sale din spate reîncărcabile pot fi folosite și ca difuzoare Bluetooth portabile. Chiar dacă acest detaliu poate părea minor pentru unii, noi îl considerăm un aspect de design care îmbunătățește valoarea generală a Bar 1300.

Credem că JBL Bar 1300 este potrivit pentru oricine caută un soundbar puternic și captivant, în special cei care doresc excitația viscerală a celor mai bune sisteme de teatru acasă. Configurația sa prietenoasă pentru utilizator adaugă atractivitate fără a coplesi spațiul tău de locuit.

Merită menționat că, deși soundbar JBL Bar 1300 nu ocupă mult spațiu fizic, designul său este conceput pentru a umple cu sunet camere mai mari. Prin urmare, s-ar putea să nu fie alegerea ideală pentru casele mai mici.

În plus, jucătorii serioși s-ar putea să o considere lipsită, deoarece, în ciuda prezenței mai multor porturi HDMI, niciunul nu suportă trecerea la 4K 120Hz pentru jocuri pe platforme precum PS5 sau Xbox Series X – o caracteristică disponibilă în alegerea noastră principală pentru jocuri, Sony HT-A7000.

Cu toate acestea, versatilitatea oferită de difuzoarele din spate reîncărcabile, numeroasele porturi HDMI, configurarea ușoară și sunetul captivant fac din soundbar JBL Bar 1300 o alegere atrăgătoare pentru cei care caută flexibilitate într-un soundbar. (atenție, în unele tări se oferă soundbar JBL Bar 1300X, cu un X in spate, singura diferență este mărimea la subwoofer de 12 inch comparativ cu modelul fără 10 care are subwoofer de 10 inchi, în rest este identic)

Specificații

 • Design soundbar: Cu subwoofer
 • Numar canale: 11.1
 • Putere: Totală: 1170 W, Soundbar: 650 W, Subwoofer: 300 W
 • Conectivitate: Bluetooth, USB, Wi-Fi, HDMI
 • Conectori intrare: 1 x USB, 1 x HDMI, 1 x Audio optic in
 • Tehnologii audio: Dolby Atmos, DTS, JBL Surround Sound
 • Compatibil Smart Home: Amazon Alexa, Google Home
 • Dimensiune soundbar:
 • Total: 1376 x 60 x 139 mm
 • Soundbar: 1000 x 60 x 139 mm
 • Boxa: 202 x 60 x 139 mm
 • Dimensiune subwoofer: 305 x 305 x 440.4 mm
 • Greutate: Soundbar: 4.3 Kg, Subwoofer: 10 Kg
 • Continut pachet: 1 x Telecomanda, 1 x Cablu alimentare, 2 x Boxa, 1 x Soundbar

Oferte și Promoții

Cu aceste oferte și promoții, cumpărătorii pot beneficia de reduceri, pachete promoționale sau alte avantaje pentru a achiziționa soundbar-uri la prețuri mai accesibile. Poți găsi oferte speciale pentru soundbar-uri pe următoarele magazine:

Ghid de cumpărare cel mai bun soundbar din 2024: Cum să alegi soundbar-ul potrivit pentru casa ta

Când alegi cel mai bun soundbar perfect, există mai multe aspecte de luat în considerare.

În primul rând, ia în considerare dimensiunea. Asigură-te că soundbar-ul se potrivește perfect sub sau lângă televizorul tău, în funcție de configurația ta. De exemplu, soundbar-ul lung Sonos Arc este conceput special pentru ecranele mari, așa că nu va arăta bine cu un televizor mai mic de 50 de inch. Va trebui să știi dimensiunile televizorului tău curent și dimensiunile spațiului disponibil, comparându-le cu dimensiunile specificate alături de soundbar-ul pe care vrei să-l cumperi pentru o potrivire precisă.

În continuare, ia în considerare necesitatea unui difuzor Dolby Atmos. Dolby Atmos este o tehnologie de sunet surround, plasând sunetele și vocile în jurul tău, sporind experiența imersivă a ceea ce urmărești sau asculți. Cu toate acestea, soundbar-urile cu Dolby Atmos tind să fie mai scumpe. Evaluează dacă sunetul îmbunătățit este crucial pentru tine sau alege o opțiune capabilă, dar mai accesibilă, cum ar fi Yamaha SR-C30A, alegerea noastră pentru cel mai bun soundbar la un preț accesibil.

De asemenea, acordă atenție tipului de conexiune necesar. În timp ce majoritatea soundbar-urilor moderne oferă conectivitate HDMI, există și opțiunea de conectivitate optică. HDMI transmite sunet de înaltă rezoluție, inclusiv Dolby Atmos, oferind o experiență auditivă premium și imersivă. Asigură-te că soundbar-ul are o conexiune HDMI, cuplată cu un port HDMI ARC pe televizorul tău pentru o conectivitate optimă.

Cu toate acestea, acest lucru înseamnă să sacrifici unul dintre porturile HDMI ale televizorului tău pentru soundbar. Unele soundbar-uri vin cu porturi HDMI ‘passthrough’, permițându-ți să conectezi dispozitive precum o consolă sau un set-top box direct la soundbar, care apoi redirecționează vizualul înapoi la televizorul tău. Acest lucru este deosebit de util dacă televizorul tău are porturi HDMI limitate.

Luând în considerare aceste aspecte încă de la început, cum ar fi dimensiunea, caracteristicile audio și conectivitatea, simplifică procesul de găsire a soundbar-ului ideal pentru nevoile tale.

Ce conexiune am nevoie pentru un soundbar?

Pentru o conectivitate optimă între soundbar și televizor, folosește un cablu HDMI. Asigură-te că soundbar-ul tău are un port HDMI, iar televizorul dispune de un port HDMI ARC, permițând o conexiune fără probleme.

Un port HDMI facilitează transmiterea audio de înaltă calitate, inclusiv formate precum Dolby Atmos.

Dacă porturile HDMI nu sunt disponibile pe televizorul sau soundbar-ul tău, cea mai bună alternativă este o conexiune optică. Aceasta poate transfera încă sunete digitale, dar nu are capacitățile de înaltă rezoluție ale HDMI. Cu toate acestea, o conexiune optică funcționează bine cu soundbar-uri și sisteme de sunet surround, oferind sunet de calitate.

Ce dimensiune ar trebui să aibă soundbar-ul?

Alege un soundbar care se potrivește spațiului disponibil. Ia în considerare dacă televizorul tău este montat pe perete, permițând amplasarea soundbar-ului sub el, sau dacă televizorul tău stă pe un suport, permițând soundbar-ului să stea în față.

Asigură-te că există o potrivire armonioasă între spațiul disponibil și dimensiunea televizorului tău. Există diverse dimensiuni de soundbar-uri pentru a se potrivi diferitelor dimensiuni de televizoare, deci verifică și aliniază măsurătorile.

Pot soundbar-urile să ofere sunet surround?

În timp ce unele soundbar-uri, precum Samsung Q990C, includ un subwoofer și două boxe mai mici pentru canalele din spate pentru un sunet surround real, altele cu o singură soundbar pretind că oferă sunet surround. Cu toate acestea, în aceste cazuri, oferă un efect stereo, creând iluzia sunetului care provine din direcții diferite.

Mai multe dispozitive de înaltă calitate din lista noastră de soundbar-uri integrează Dolby Atmos, îmbunătățind experiența audio prin simularea sunetului imersiv prin reflexii de pe pereți și tavan din jurul tău.

Sunt cu adevărat merită soundbar-urile cu Dolby Atmos?

Deși nu toate soundbar-urile de pe piață se compară la calitatea Dolby Atmos a sistemelor home cinema, susținerea tot mai mare pentru Dolby Atmos în diverse soundbar-uri se adaptează la bugete diverse.

Deși nivelul de detaliu nu se ridică la cel al unui sistem complet de home theater, soundbar-urile cu Dolby Atmos continuă să avanseze, oferind un strat suplimentar de imersiune întâlnirilor tale cinematografice.

Sunt soundbar-urile cu adevărat utile?

Absolut. Indiferent dacă te consideri sau nu un cinefil dedicat, soundbar-urile de top îmbunătățesc semnificativ experiența de vizionare a televizorului tău. Chiar și difuzoarele premium încorporate care vin cu cele mai bune televizoare nu reușesc să facă dreptate filmelor, emisiunilor TV și jocurilor tale preferate.

Cât ar trebui să cheltui pe un soundbar?

Cheltuielile ideale depind de cerințele tale. Dacă vrei cea mai avansată tehnologie de soundbar, prețurile pot începe de la 3500 lei în sus.

Cu toate acestea, pe piață există soundbar-uri excelente la buget, poți obține un soundbar ieftin la prețuri 500 lei. Ține cont că prețurile mai ridicate sunt adesea corelate cu funcții premium precum Dolby Atmos, boxe posterioare incluse și suport pentru audio de înaltă rezoluție pe care un soundbar ieftin nu vor avea.

Segmentul de mijloc devine tot mai competitiv, oferind o valoare semnificativă pentru investiția ta. Soundbar-urile (prezentate în lista noastră) care oferă Dolby Atmos și un subwoofer pentru mai puțin de 1500 – 2000 lei devin tot mai comune.

Unde ar trebui să amplasez un soundbar?

Există două opțiuni principale pentru plasarea soundbar-ului: montarea pe perete sau plasarea sub televizorul tău pe suportul pentru televizor. Dacă soundbar-ul tău este destul de înalt, montarea pe perete ar putea fi cea mai bună opțiune, deoarece ar putea acoperi receptorul IR de pe televizor, făcând telecomanda inutilă.

Cum am testat

Fiecare soundbar supus testelor noastre este atent potrivit cu un televizor de referință adecvat, trecând prin comparații directe cu cel mai bun din categoria sa de preț și caracteristici.

Abordarea noastră se învârte în jurul testelor cuprinzătoare, iar noi menținem în stoc o gamă de produse de top în domeniu. Acest lucru ne permite comparații fără probleme între produsele noi și cele cu care suntem familiari și pe care le apreciem.

Imparțialitatea este principiul nostru ghid, iar noi depunem eforturi diligente pentru a ne asigura că evaluăm fiecare produs la performanța sa optimă. Pentru a realiza acest lucru, expunem soundbar-urile la diferite stiluri de filme și emisiuni TV, evidențiind capacitățile acestora cu formate audio avansate și standard.

De exemplu, cu un soundbar Dolby Atmos, explorăm performanța sa Dolby True HD folosind discuri Blu-ray, evaluând în același timp performanța sa cu serviciile de streaming care utilizează Dolby Digital Plus.

În timp ce soundbar-urile sunt în mod predominant concepute pentru experiențe de film și TV, extindem evaluările noastre pentru a include și muzica.

Testăm riguros o gamă de opțiuni de streaming în diferite genuri, cuprinzând atât muzică clasică, cât și modernă, asigurându-ne că capturăm cea mai înaltă calitate pe care soundbar-ul o poate oferi.

Recenziile noastre urmează un format structurat, adâncindu-se în trei secțiuni cheie: design, caracteristici și sunet. În mod important, toate verdictele sunt o decizie colectivă a echipei în loc să depindă de recenzii individuale. Această abordare elimină preferințele personale, asigurând o evaluare temeinică și obiectivă pentru a te ajuta să alegi cel mai bun soundbar.

Angajamentul nostru față de recenzii neînclinate se întinde pe parcursul decadelor, fără nicio influență din partea companiilor de relații publice sau a echipei noastre de vânzări asupra verdictului final. Ne mândrim cu faptul că livrăm în mod constant recenzii oneste și imparțiale pentru a te ajuta să alegi cel mai bun soundbar pentru tine.

Întrebări frecvente despre soundbar-uri

Există multe soundbar-uri excelente pe piață, dar cel mai bun soundbar pentru tine depinde de nevoile și preferințele personale. Unele caracteristici importante de luat în considerare sunt puterea sunetului, numărul de canale și conectivitatea. De asemenea, este important să ții cont de bugetul tău. Poți consulta recenziile online pentru a obține mai multe informații despre soundbar-uri specifice.

Instalarea unui soundbar este foarte ușoară. În primul rând, plasezi soundbar-ul sub televizor sau pe perete, dacă acesta vine cu suport de perete. Apoi, conectați soundbar-ul la televizor folosind cablul HDMI sau prin Bluetooth. Unele soundbar-uri au nevoie de o sursă de alimentare separată, așa că asigură-te că acesta este conectat la o priză de perete. În cele din urmă, porniți soundbar-ul și televizorul și reglează volumul după preferințe.

Da, majoritatea soundbar-urilor vin cu mai multe opțiuni de conectivitate, inclusiv porturi HDMI și Bluetooth, ceea ce permite conectarea altor dispozitive, cum ar fi consolele de jocuri, playerele Blu-ray sau dispozitivele de streaming media. Aceste opțiuni de conectivitate fac ca soundbar-ul să fie o opțiune excelentă pentru a-ți îmbunătăți experiența audio într-o varietate de situații de vizionare.

De ce să ai încredere în noi?

Autorul acestui articol, Marcel Popa, a testat personal soundbar-urile recomandate în acest articol. Tot el a contribuit și la celălalte articole din această categorie. Filme și seriale TV este specialitatea lui, iar el merge la cinema de trei ori pe săptămână. Este întotdeauna bucuros să îți explice tot ce ține de Dolby Vision la un drink.

Acest rezumat a fost revizuit și actualizat de Raluca Sas, o jurnalistă cu multiple competențe în lumea scriitorilor, asigurându-se că acest conținut este profesional și de valoare pentru fiecare cititor.

Friendly and carefree funny bearded gay man in grey sweater edit profile picture online dating app

Marcel Popa

Blogger

Marcel Popa este editorul șef  al Top Electronice și a acoperit tehnologia de peste 5 de ani. În plus față de supravegherea direcției Top Electronice, Marcel Popa este specializat în acoperirea tuturor lucrurilor mobile, după ce a revizuit zeci de smartphone-uri și alte gadget-uri.

Abonează-te!

Obține acces instantaneu la știri de ultimă oră, cele mai tari recenzii, oferte excelente și sfaturi utile.

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.