Top Electronice

Iphone

Cel mai bun IPhone din 2024: Top 8 IPhone-uri pentru din fiecare categorie: Recenzii noi

Când cumperi prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil să câștigăm un comision de afiliat care ne ajuta la finanțarea activităților noastre și la testarea celor mai bune produse pe care să le achiziționezi.  Detalii aici.

Tabel de conținut
cel mai bun iphone

Mai jos vei găsi cel mai bun IPhone pentru orice buget.

Acesta este momentul perfect pentru a cumpăra cel mai bun iPhone potrivit ție și nevoilor tale. Toate cele patru modele de iPhone 14 sunt disponibile pe scară largă. Poți obține cel mai bun iPhone chiar acum, până în toamnă când va aparea modelul mai nou.

Dar ce smartphone ar trebui să îți iei? Ghidul nostru pentru cel mai bun IPhone te poate ajuta să alegi modelul potrivit ție. Aici ne referim la toate testele pe care le-am făcut pe telefoanele Apple pentru a identifica cine ar trebui să aleagă ce versiune de Apple IPhone. Dacă nu știi ce să alegi între smartphone-urile Apple, este o chestiune de a decide dacă caracteristicile mai premium ale modelelor Pro sunt justificate de prețul lor mai mare.

Sigur dacă ești în căutarea unor modele mai ieftine, de ce să nu cumperi un iPhone mai vechi? Apple a păstrat trei modele la prețuri reduse și s-ar putea să se potrivească nevoilor tale fără să fie necesar să plătești bani mulți.

Indiferent dacă ești un fan iPhone de mai mult timp sau doar treci de la Android la iPhone, te putem ajuta să găsești un telefon pe care să-l utilizești cu plăcere. Iată cum clasificăm cel mai bun iphone pentru orice buget.

ProdusPreț
1.IPhone 14 Pro MaxVezi Prețul
2. IPhone 14 ProVezi Prețul
3.IPhone 14 PlusVezi Prețul
4.IPhone 14Vezi Prețul
5.IPhone 13Vezi Prețul
6.IPhone 13 MiniVezi Prețul
7. IPhone SEVezi Prețul
8. IPhone 12Vezi Prețul
 

Mai jos vei găsi lista noastră cu cel mai bun IPhone potrivit ție și nevoilor tale. De la cel mai bun IPhone per total, până la cel mai mic sau cel mai bun în funcție de buget.

Vezi și ghidul nostru pentru cele mai bune telefoane.

5/5

Cel mai bun iPhone pe care poți cumpăra

Cine ar trebui să cumpere iPhone 14 Pro Max: oricine își dorește cel mai bun iPhone de pe piață, indiferent de preț.

Fiecare caracteristică premium pe care Apple o include în telefoanele sale este inclusă în acest telefon. Iar telefonul are prețul potrivit pentru a arăta acest lucru. Deși acesta este cel mai scump iPhone, primești și procesorul A16 Bionic super-rapid, o cameră îmbunătățită de 48MP și caracteristica atrăgătoare Dynamic Island care înlocuiește crestătura.

În plus, Pro Max oferă un ecran mare de 6,7 inchi Super retina XDR OLED cu o baterie mare pe măsură. Durata de viata a bateriei a iPhone 14 Pro Max a funcționat mai mult de 14 ore în testul nostru, plasându-l în topul celor mai bune clasamente cănd vine vorba de durata de viață a bateriei telefonului.

Noutățile în acest telefon continuă. Noul mod de acțiune înregistrează videoclipuri fluide chiar și atunci când tu și subiectul tău ești în mișcare. Afișajul mereu activ aduce iPhone-ului o funcție solicitată de mult și o face într-un mod elegant. Chiar și camera frontală vede o îmbunătățire cu adăugarea de focalizare automată și o deschidere mai mare pentru a lăsa să intre mai multă lumină.

Ne străduim să venim cu orice plângere serioasă când vorbim despre acest telefon, care nu este doar cel mai bun telefon pe care îl poți cumpăra acum, ci și cel mai bun iPhone produs de această companie imensă vreodată.

Aici poți vedea recenzia noastră completă de acest telefon.

Specificații:

 • Dimensiunea ecranului: 6. 7 inch Super retina XDR OLED (2796 x 1290)
 • CPU: A16 Bionic
 • Memorie: 6GB RAM
 • Capacitate Stocare: 128GB, 256 GB, 512 GB, 1 TB
 • Camera foto spate: 12MP Ultrawide, 12MP Telephoto cu zoom optic 3x, 48 MP Wide cu zoom optic 2x
 • Camera foto față: 12MP
 • Greutate: 240 g
 • Durata de viata a bateriei: 14 ore 42 min
 • Sistem de operare: IOS

Avantaje:

Dezavantaje:

4.5/5

Cel mai bun iphone sub 6400 lei

Nu trebuie neapărat să plătești 7700 lei pentru iPhone 14 Pro Max pentru a beneficia de toate caracteristicile noi și vechi la iPhone. Tot ce vei găsi în iPhone 14 Pro Max este disponibil și în iPhone 14 Pro, dar pentru bani mai puțini. Vei sacrifica durata de viață a bateriei – bateria în acest telefon este mai mică + iPhone-ul tău va avea un ecran mai mic de 6.1 Inch (deși rata de reîmprospătare de 144 Hz este la fel ca Pro Max mai mare).

Chipsetul A16 Bionic își face prezența, la fel ca și camera principală îmbunătățită de 48MP. Dynamic Island înlocuiește crestătura iPhone-ului și face mai mult decât să ofere o casă pentru senzorii Face ID și camera frontală îmbunătățită.

Este un hub pentru notificări care va deveni mai puternic pe măsură ce producătorii de aplicații profită de spațiu. De la camere, la luminozitatea afișajului, până la modul în care gestionează aplicațiile solicitante, acest telefon este un câștigător. Este o modalitate de a vă bucura de funcțiile de ultimă generație Pro pe care Apple le-a adăugat în gama sa, fără să plătești prețuri maxime.

Aici poți citi recenzia noastră completă de acest telefon.

Specificații

 • Dimensiunea ecranului: 6.1 inch OLED (2556 x 1179)
 • CPU: A16 Bionic
 • Memorie: 6 GB RAM
 • Spațiu de stocare: 128 GB, 256GB, 512 GB, 1 TB
 • Camera Principală: 48 MP cu zoom optic 2x, 12 MP ultrawide, 12 MP telephoto cu zoom 3x
 • Cameră foto față: 12 MP
 • Greutate: 207 g
 • Durata de viata a bateriei: 10 ore 13 min
 • Sistem de operare: IOS

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Cel mai bun IPhone low-cost cu ecran mare

Cine ar trebui să cumpere iPhone 14 Plus: fani de telefoane cu ecran mare la buget redus.

iPhone 14 Plus este cel mai bun iPhone pentru persoanele care preferă un ecran mai mare, dar nu doresc să plătească bani mulți pentru unul dintre cele mai bune IPhone-uri mari. Pentru o sumă semnificativ mai mică decât modelele mai scumpe, vă oferă un ecran OLED extins de 6,7 inchi, indiferent dacă dorești să vizionezi filme și emisiuni sau doar dorești un vizor mai mare pentru fotografiile tale.

Fotografiile arată uimitor de la camerele îmbunătățite de pe acest telefon. Acest lucru se datorează unui senzor principal mai mare și a motorului fotonic pentru fotografii mai bune în lumină slabă.

Oricât de mult ne place modelul de telefon 14 obișnuit, vei dori să obții varianta Plus dacă dorești mai mult timp între încărcări. Modelul Plus a durat aproape 12 ore la testul nostru de navigare pe web. Există unele lucruri care nu ne plac la 14 Plus – inclusiv rata de reîmprospătare de 60 Hz și lipsa de lentile telephoto – dar este un produs excelent dacă se potrivește cu nevoile tale.

Specificații

 • Dimensiunea ecranului: 6, 7 inch (2778 x 1284)
 • CPU: A15 Bionic
 • Memorie: 6 GB RAM
 • Capacitate Stocare: 128 GB, 256 GB, 512 GB
 • Camera Principala: 12 MP , 12 MP ultrawide
 • Camera foto față: 12 MP
 • Greutate: 204 g
 • Durata de viata a bateriei: 11 ore 57 min
 • Sistem de operare: IOS

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Cel mai bun IPhone pentru majoritatea oamenilor

Cine ar trebui să cumpere acest telefon: oricine dorește cel mai ieftin model al celui mai recent Apple iPhone.

iPhone 14 nu are caracteristicile mai strălucitoare găsite în frații săi Pro, dar este totuși o actualizare solidă, mai ales dacă dorești să treci de la un smartphone mai vechi – de exemplu iPhone 12 sau iphone 11 sau mai vechi.

Notch-ul este încă disponibil pe acest telefon ca și iPhone 13. iPhone 14 vine cu chipsetul A15 Bionic în loc de A16 mai nou. Dar cel puțin versiunea la iPhone 14 are un nucleu GPU suplimentar, oferindu-i un impuls față de iPhone 13.

În timp ce camera principală de 48 MP de pe iPhone 14 Pro atrage cea mai mare atenție, îmbunătățirile camerei iPhone 14 sunt demne de remarcat – atât de mult încât acest model se plasează printre cele mai bune iphone uri cu cameră foto chiar și fără lentile de telephoto dedicat. Un senzor mai mare, cu pixeli mai mari alimentează camera principală. Îmbunătățind performanța în condiții de lumină scăzută. iPhone 14 beneficiează și de noul Photonic Engine, care oferă imagini mai luminoase.

Modul de acțiune pentru captarea videoclipurilor mai fluide este disponibil la acest telefon, iar mai târziu în această toamnă, noul telefon va adăuga suport pentru detectarea accidentelor și SOS de urgență prin satelit. Și asta vine într-un dispozitiv care continuă să coste 4650 lei, făcându-l unul dintre cele mai accesibile produse emblematice din gama Apple iPhone.

Aici poți citi recenzia completă pentru iPhone 14.

Specificații

 • Dimensiunea ecranului: ecran OLED de 6.1 inch (2532 x 1170)
 • CPU: A15 Bionic
 • Memorie: 6 GB RAM
 • Capacitate Stocare: 128GB, 256 GB, 512 GB
 • Camera Principala: 12 MP wide, 12 MP ultrawide
 • Camera foto față: 12 MP
 • Greutate: 170 g
 • Durata de viata a bateriei: 7 ore 41 min
 • Sistem de operare: IOS

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Cel mai bun iPhone cu raport calitate/preț la un preț mai scăzut

Cine ar trebui să cumpere iPhone 13: persoanele care nu sunt impresionați de noile funcții incluse pe iPhone 14 standard

Chiar și cu varianta 14 mai nouă disponibilă, lipsa unor modificări majore la telefon înseamnă că iPhone 13 rămâne o alegere viabilă pentru mulți oameni. Mai ales acum cu prețul mai scăzut la 13. Comparativ cu modelele mai noi, nu vei obține un chipset A15 Bionic ușor îmbunătățit în iPhone 14 sau îmbunătățiri ale camerei la noile modele. Dar iPhone 13 este un upgrade demn de la telefoanele mai vechi, iar acum costă mai puțin decât înainte, la 4200 lei.

Unul dintre cele mai bune lucruri despre acest model este stocarea sa – include 128 GB cu modelul de bază, după ce ani de zile i-au forțat pe oameni să facă upgrade de la puținii 64 GB dacă doreau o capacitate mai mare. Procesorul A15 rămâne un procesor solid, deși este posibil ca dispozitivele Android în viitor să-l depășească cu standardele Snapdragon 8 Gen 2.

Ca și în cazul oricărui model de iPhone 13, povestea reală aici sunt camerele foto. iPhone 13 are încă două lentile din spate, dar au senzori mai mari decât iPhone 12, ceea ce duce la o fotografie îmbunătățită în condiții de lumină scăzută. iPhone 13 acceptă modul Cinematic pentru a schimba focalizarea în videoclipuri.

Specificații

 • Dimensiunea ecranului: 6.1 inch
 • CPU: A15 Bionic
 • Memorie: 4 GB RAM
 • Capacitate Stocare: 128 GB, 256 GB, 512 GB
 • Camera principală: 12 MP wide, 12 MP ultrawide
 • Camera foto față: 12 MP
 • Greutate: 174 g
 • Durata de viata a bateriei: 10 ore
 • Sistem de operare: IOS

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Cel mai bun iPhone compact

Cine ar trebui să cumpere iPhone 13 mini: fani de telefoane mici cărora nu le deranjează hardware-ul mai vechi.

iPhone 13 mini este cel mai puternic telefon compact produs de Apple vreodată, datorită acelui cip A15 Bionic care alimentează toate modelele iPhone 13. Acest lucru înseamnă că poți obține performanțe comparabile cu iPhone 13 într-un telefon de 5,4 inchi care costă mai puțin de 3800 lei.

Telefoanele compacte nu sunt pentru toată lumea și nu vei găsi afișajele reîmprospătătoare dinamice prezentate cu telefoanele iPhone Pro recente de la Apple. Dar acest telefon are multe de recomandat. Are aceeași configurație a camerei ca iPhone 13, cu senzori mari care lasă să intre mai multă lumină decât înainte. Afișajul este mai luminos decât ecranul iPhone 12 mini, iar durata de viata a bateriei este îmbunătățită. Chiar dacă este ușor cănd vine vorba de greutate.

Nu există mini în gama iPhone 14, așa că dacă dorești cel mai bun telefon mic, iPhone 13 mini rămâne cel de cumpărat.

Specificații

 • Dimensiunea ecranului: 5.4 inch
 • CPU: A15 Bionic
 • Memorie: 4 GB RAM
 • Spațiu de stocare: 128 GB, 256GB, 512 GB
 • Camera Principală: 12 MP ultrawide, 12 MP wide
 • Cameră foto față: 12 MP
 • Greutate: 141 g
 • Durata de viata a bateriei: 13 ore
 • Sistem de operare: IOS

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Cel mai bun iPhone în funcție la buget

Cine ar trebui să cumpere iPhone SE (2022): oricine își dorește cel mai ieftin iPhone.

iPhone SE (2022) este cea mai economică opțiune din gama actuală de iPhone. Nu vei găsi un telefon care să aibă performanțe mai bune sub 3000 lei, ajutându-l să se claseze printre cele mai bune iphone uri ieftine.

Cu același chipset A15 Bionic care se află în iPhone 13 – dar lipsit de nucleul GPU suplimentar găsit în A15 care alimentează iPhone 14 – iPhone SE (2022) poate face față oricărei sarcini pe care o setați, totul într-un corp incredibil de compact. LCD-ul de 4,7 inchi este un pic dezamăgitor cu o rezoluție scăzută în raport cu standardele actuale (1344 x 750). Cadrele voluminoase ale designului clasic de iPhone arată incredibil de învechite.

Poate cea mai flagrantă omisiune din noul SE este lipsa modului Noapte. Este și mai trist pentru că telefonul face fotografii grozave la lumina zilei. Îi lipsește mmWave 5G, așa că oamenii care speră să profite de rețeaua Ultra Wideband a Verizon vor fi lăsați pe dinafară cu cel mai recent iPhone SE. Dacă ești în căutare de cel mai ieftin iphone, recomandăm acest telefon.

Aici poți citi recenzia noastră completă despre iPhone SE (2022).

Vezi și ghiul nostru pentru cele mai bune telefoane ieftine.

Specificații

 • Dimensiunea ecranului: 4.7 inch (1334 x 750)
 • CPU: A15 Bionic
 • Dimensiunea ecranului: 4 GB RAM
 • Spatiu de stocare: 64 GB, 128 GB, 256 GB
 • Camera Principala: 12 MP
 • Camera foto față: 7 MP
 • Greutate: 141 g
 • Durata de viata a bateriei: 9 ore 5 min
 • Sistem de operare: IOS

Avantaje:

Dezavantaje:

3.5/5

Cel mai bun iPhone cu caracteristici de top pentru un preț scăzut

Cine ar trebui să cumpere iPhone 12: oameni cu buget de 3750 lei de cheltuit și care doresc un ecran mai mare decât iPhone 13 mini.

iPhone 12 este singurul telefon rămas din gama Apple 2020 care este încă disponibil de la producătorul de telefoane. La 3750 lei, costă la fel ca iPhone 13 mini, dar vei obține un ecran mai mare de 6,1 inchi.

Optează pentru iPhone 12 și vei obține un procesor A14 Bionic – cu conectivitate 5G cuprinzătoare și performanță de top încă. Ai doar două camere foto din spate pe iPhone 12, dar au performanțe mai bune ca niciodată datorită îmbunătățirilor software aduse de Apple. Un obiectiv cu 7 elemente pe camera principală înseamnă fotografii mai bune la lumină scăzută și imagini mai clare în general decât telefoanele mai vechi de la Apple.

Panoul LCD folosit de Apple iPhone 12 a dispărut, înlocuit cu un ecran OLED care oferă aceeași suprafață de afișare de 6,1 inchi ca înainte. Ești încă limitat la 64 GB de spațiu de stocare în modelul de bază și nu este niciun încărcător inclus cu telefonul. În rest, aceest telefon rămâne o achiziție bună la buget în gama iPhone.

Specificații

 • Dimensiunea ecranului: 6.1-inch OLED (2532 x 1170)
 • CPU: A14 Bionic
 • Memorie RAM: 4 GB
 • Spatiu de stocare: 64 GB, 128 GB, 256 GB
 • Camera Principala: 12 MP, 16 MP ultrawide
 • Camera foto față: 12 MP
 • Greutate: 164 g
 • Durata de viata a bateriei: 10 ore 23 min cu 4G activat
 • Sistem de operare: IOS

Avantaje:

Dezavantaje:

Ghid de cumpărare iPhone: Cum să alegi modelul perfect pentru tine

În 2007, Apple a lansat iPhone-ul original, dând startul erei moderne a smartphone-urilor. Acum este dominată de platformele Apple iPhone și Google Android. Am avut 16 generații de iPhone-uri până acum, cu cele mai recente modele, iPhone 14, 14 Plus, 14 Pro și 14 Pro Max, care au fost introduse în septembrie 2022. Avem și modele mai veche precum iPhone 13 Pro Max, iPhone 12 Pro Max, iPhone 11, iPhone 11 Pro, 11 Pro Max, iPhone XR, iPhone X, iPhone 8 și lista continuă. Apple urmează de obicei un ciclu anual de actualizare, introducând un nou nivel ridicat.

Cum testăm telefoanele iPhone

Ca și în cazul oricărui smartphone pe care îl testăm la Top Electronice, evaluăm telefoanele timp de zile în cazuri de utilizare în lumea reală. Analizăm telefoanele Apple folosind o gamă largă de aplicații de măsurare a performanței, care ne permit să comparăm performanța telefonului cu ceea ce sunt capabile dispozitivele Android de exemplu.

În laboratorul nostru, folosim un luminometru pentru a stabili datele despre calitatea afișajului, cum ar fi luminozitatea și acuratețea culorilor, pentru a ne ajuta să evaluăm afișarea la cel mai bun smartphone pentru fiecare tip de persoană. Testul nostru al bateriei determină longevitatea la o încărcare prin transmiterea la nesfârșit a paginilor web printr-o rețea LTE; apoi reîncărcăm telefoanele pentru a vedea cât de repede se încarcă la intervale de 15 minute.

Pentru a compara camerele, luăm orice telefon Apple pe care îl examinăm și facem fotografii într-o varietate de setări. De asemenea, aducem un smartphone comparabil pentru a vedea cum măsoară producția fotografică a telefonului.

Explorăm îmbunătățirile iOS de la Apple, testăm performanța în jocuri și evaluăm difuzoarele telefonului – și fiecare dintre acești factori joacă un rol în verdictul nostru final.

iPhone vs Android

De-a lungul anilor, platformele Android și iPhone au evoluat din punct de vedere al caracteristicilor, destul de similar ca funcționare. Telefoanele smart cu Android sunt produse de mai mulți producători, dar sistemul de operare de bază este furnizat de Google, ceea ce duce la o varietate mai mare de telefoane și puncte de preț din care poți alege. Este o integrare mai slabă între software și hardware.

Controlul de către Apple atât asupra iPhone-ului, cât și asupra sistemului de operare (iOS) are ca rezultat o experiență mai consecventă. Cu iOS 16, Apple acceptă toate iPhone-urile care au fost introduse în ultimii patru ani. Astfel încât majoritatea proprietarilor activi de iPhone pot face și fac upgrade la cea mai nouă versiune de iOS pe care Apple o lansează în fiecare an.

Actualizările Android, totuși, sunt mai inconsecvente și adesea nu ajung pe toate smartphone-urile bazate pe Android, deoarece fiecare producător trebuie să implementeze suport individual. Deci, în timp ce Google face și actualizări anuale Android, realitatea este că multe smartphone-uri Android mai vechi nu primesc noul software.

Odată cu controlul și gestionarea experienței iPhone de către Apple, iPhone-ul este în mare măsură considerat a fi o platforma mai sigură. Iar Apple și-a propus să se concentreze în mare măsură pe confidențialitate. IOS-ul Apple este mai puțin personalizabil decât Android. Pentru persoanele care preferă flexibilitate și opțiuni de personalizare, sistemul de operare Android ar putea fie o variantă mai bună.

Cum funcționează actualizările iPhone?

Iată noțiunile de bază pe care ar trebui să le cunoști despre modul în care Apple actualizează iPhone-ul și sistemul de operare iOS.

Ce oferă Apple

În fiecare toamnă, de obicei în septembrie, Apple lansează o nouă serie de smartphone-uri emblematice. Acestea vin adesea la prețuri mari și dispun de cele mai noi tehnologii. Apple oferă modele de ultima generatie și încă modele puțin mai vechi, dar mai accesibile. iPhone-urile anterioare rămân adesea cu prețuri mai mici ca alternative mai ieftine la cea mai recentă și cea mai bună tehnologie. Apple lansează un iPhone precum varianta SE cu costuri reduse în afara termenului normal de toamnă.

Când se lansează versiuni actualizate la iOS

Apple lansează o versiune actualizată a iOS în același timp cu lansarea noilor iPhone-uri. Dar noile versiuni de iOS sunt preintroduse în fiecare an la Conferința anuală a dezvoltatorilor mondiali a Apple, pentru a oferi dezvoltatorilor timp să încorporeze noi funcții și tehnologii în aplicațiile lor înainte de momentul când software-ul devine disponibil publicului. iPhone-urile actuale rulează iOS 16.

În acest ghid, trecem peste toate iPhone-urile care fac parte din gama actuală Apple, oferim câteva sugestii de cumpărare și oferim sfaturi și resurse care te va ajuta să îți găsești cel mai bun iphone potrovit ție.

iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max

14 Pro și 14 Pro Max sunt dispozitive de top ale Apple actuale. Modelele Pro sunt pentru cei care doresc să profite la maxim de iPhone-urile lor și toate funcțile oferite.

Prețul pentru 14 Pro începe de la 6339 lei, în timp ce prețul pentru 14 Pro Max începe de la 7699 lei. Cele două telefoane sunt identice când vine vorba de caracteristici. Dimensiune și capacitatea bateriei fiind singurele două diferențe dintre 14 Pro și 14 Pro Max.

iPhone 13 Pro Max are un ecran mai mare de 6,7 inchi, în timp ce iPhone 13 Pro are un ecran de 6,1 inchi. Nu au existat modificări majore de design ale corpului, Apple utilizând același aspect cu margini plate care a fost introdus în gama iPhone 12.

Ambele variante de smartphone au ecrane OLED de la margine la margine, cu rame subțiri și un capac frontal „Ceramic Shield” care oferă o protecție mai bună împotriva căderilor. Modelele Pro din acest an nu au o crestătură pentru sistemul de camere TrueDepth, Apple adoptând în schimb o nouă „Insulă dinamică”, care este o zonă în formă de pastilă care găzduiește hardware-ul.

Dynamic Island

Insula dinamică a fost încorporată în interfața iPhone-ului și poate afișa diverse notificări și informații despre aplicații pentru apeluri telefonice, cronometre, Face ID, conexiuni Bluetooth și multe altele. Cele două iPhone-uri continuă să folosească corpuri din sticlă cu rame din oțel inoxidabil. Apple oferă noi culori care includ Deep Purple și Space Black.

iPhone 14 Pro și Pro Max sunt echipate cu cipul A16, iar anul acesta sunt singurele smartphone uri care îl folosesc. Cipurile A12 bionic și A13 bionic au fost folosite doar la modelele mai vechi. Modelele smartphone apple standard de iPhone 14 au un cip A15 care a fost folosit anterior la modelele iPhone 13 Pro. A16 permite o durată suplimentară de viata a bateriei și împreună cu noua tehnologie de ecran, permite o funcție de afișare permanentă care arată ora și widget-urile chiar și atunci când afișajul este oprit.

Continuă să existe o configurație de cameră cu trei lentile. Dar Apple a introdus o cameră principală de 48 de megapixeli care oferă performanțe îmbunătățite în condiții de lumină scăzută și un zoom teleobiectiv de 2x. Este o cameră Ultra Wide îmbunătățită și un obiectiv teleobiectiv. Toate lentilele profită de un motor fotonic care îmbunătățește Deep Fusion pentru o performanța foto foarte bună la lumină medie sau slabă.

Crash Detection este o funcție nouă din acest an. Poate determina dacă ai fost într-un accident de mașină, alertând serviciile de urgență. Apple a adăugat și Emergency SOS prin satelit. Această caracteristică îți va permite să obți ajutor de urgență folosind sateliți dacă ești în afara zonei WiFi și celulare.

Alte caracteristici includ rezistența la apă IP68, 6 GB RAM, rata de reîmprospătare ProMotion de 120 Hz, un afișaj mai luminos, 5G mai rapid și MagSafe.

iPhone 14 Pro și Pro Max au cea mai avansată tehnologie de cameră de la Apple până în prezent. Cu adăugarea Insulei dinamice, SOS de urgență prin satelit, Detectarea accidentelor și un afișaj permanent, noile iPhone-uri oferă o caracteristică mult mai avansată decât iPhone-ul standard 14 și 14 Plus.

Caracteristici importante

 • Calitate top, preț mare
 • Camere foto cu 3 lentile: Maine, Ultra wide și telephoto
 • Obiectiv principal de 48 MP cu suport ProRAW
 • 5G mai rapid
 • A16 bionic
 • Dynamic Island și afișaj permanent
 • Materiale de construcție de calitate superioară

Concluzie

iPhone 14 Pro și 14 Pro Max sunt iPhone-urile pe care trebuie să le alegi dacă dorești cel mai bun iPhone cu cele mai bune capabilități absolute ale camerei pe care le poți obține de la un telefon. Pro Max fiind modelul de vârf datorită dimensiunea afișajului și durata de viata mai lungă a bateriei.

iPhone 14 și iPhone 14 Plus

Vândute alături de iPhone 14 Pro cu iPhone 14 Pro Max, iPhone 14 și iPhone 14 Plus sunt dispozitivele de vârf ale Apple mai accesibile. iPhone 14 și 14 Plus au unele dintre aceleași capacități ca modelele Pro, dar nu sunt la fel de bogate în funcții pentru a menține prețurile mai mici.

Variantă mini?

Apple a oferit anterior varianta mini al smartphone urilor de 5,4 inchi, dar aceste modele nu mai sunt în producție. Anul acesta, există un iPhone 14 de 6,1 inchi și un iPhone 14 Plus mai mare de 6,7 inchi, care înlocuiește mini-ul din gama. iPhone 14 are un preț începând de la 4569 lei, în timp ce iPhone 14 Plus are un preț începând de la 5269 lei.

În ciuda diferențelor de dimensiune, iPhone 14 și 14 Plus sunt în esență identice. Având un design cu margini plate, cu un corp de sticlă și un cadru de aluminiu. Nu oferă tehnologia de afișare ProMotion și au opțiunea de afișaj permanent sau Dynamic Island. În schimb, iPhone 14 și iPhone 14 Plus continuă să prezinte o crestătură standard.

CPU - Procesor

Pentru prima dată, modelele standard de iPhone 14 și modelele Pro au cipuri diferite. În timp ce iPhone 14 Pro folosește un cip A16, iPhone 14 și 14 Plus au cipul A15 din generația anterioară cu GPU îmbunătățit. Acest cip a fost utilizat inițial în iPhone 13 Pro și Pro Max.

Camelere foto

Există un sistem de cameră duală care are un obiectiv Ultra Wide și principal (Wide) fără teleobiectiv. Obiectivul principal este mai bun, dar nu este același obiectiv principal de 48 de megapixeli folosit pentru modelele Pro. Nu oferă acelaș calitate comparativ cu iPhone 14 Pro mai scump.

Modelele iPhone 14 au suport pentru mmWave și Sub-6GHz 5G, folosind același cip Qualcomm ca modelele Pro. Sunt echipate cu un inel magnetic pentru utilizare cu accesoriile MagSafe. Detectarea accidentelor și SOS de urgență prin satelit sunt două funcții noi partajate cu 14 Pro și Pro Max.

Între iPhone 14 și 14 Plus, caracteristicile sunt identice, cu excepția dimensiunii ecranului și a bateriei. iPhone 14 Plus poate găzdui o dimensiune mai mare a bateriei.

Caracteristici importante

 • Cameră diagonală cu lentile duble: Wide, Ultra Wide
 • Detectare de accident
 • SOS de urgență prin satelit
 • Suport 5G
 • A15

Concluzie

iPhone 14 și 14 Plus oferă unele dintre aceleași caracteristici ca și iPhone 14 Pro și 14 Pro Max la un preț mai accesibil. Diferențele sunt limitate în primul rând la cameră și afișaj și s-ar putea să nu fie de interes pentru cei care nu sunt investiți foarte mult în fotografii. Acest lucru face economisirea de aproximativ 1000 lei să merite pentru unii oameni. Anul acesta se simte cea mai mare diferență între modelele Pro și non-Pro. Cu siguranță vei obține ceva mai mult pentru banii plătiți în plus pentru 14 Pro.

iPhone 12

Vândut alături de modelele iPhone 14, iPhone 12 este un smartphone vechi de doi ani. A fost introdus pentru prima dată în 2020 și este acum oferit ca o opțiune de reducere a costurilor mai mici.

Prețul începe de la 3749 lei. iPhone 12 are un design aproape identic cu iPhone 13 și iPhone 14, dar are o crestătură mai largă și un aspect diferit al camerei. Designul este puțin mai subțire.

iPhone 12 are un corp din sticlă și un cadru din aluminiu cu rezistență la apă IP68 și este disponibil în negru, alb, roșu, verde, albastru și violet. Nu există diferențe în calitatea afișajului între iPhone 12 și iPhone 14. Cu excepția unei creșteri a luminozității (800 nits pentru iPhone 14 vs. 625 nits pentru iPhone 12).

Modelele iPhone 12 au setări de cameră Wide și Ultra Wide, precum modelele iPhone 14. Dar lipsesc funcții precum modul Cinematic, modul Acțiune și Stiluri fotografice. Modelele iPhone 14 oferă stabilizare optică a imaginii cu deplasarea senzorului îmbunătățită, Smart HDR 4 și o deschidere mai mică pentru o performanță mai bună în condiții de lumină scăzută.

Mai degrabă decât cipul A15 sau A16, modelele iPhone 12 folosesc un cip A14 bionic vechi de doi ani. Este încă rapid, dar nu are acelaș performanță CPU și GPU. Modelele iPhone 12 au suport pentru mmWave și Sub-6GHz 5G, la fel ca modelele iPhone 14 și acceptă MagSafe.

Poate cea mai semnificativă diferență dintre telefon iPhone 12 și iPhone 14 este durata de viata a bateriei. iPhone 14 durează cu până la 2,5 ore mai mult decât iPhone 12.

Caracteristici importante

 • Cameră cu lentile duble: Ultra Wide, Wide
 • Mai puține moduri de fotografiere
 • Suport 5G
 • A14 bionic

Concluzie

iPhone 12 este un iPhone vechi de doi ani la un preț care este cu aproximativ 1000 lei mai ieftin decât iPhone 14 și cu aproximativ 500 lei mai ieftin decât iPhone 13 mini. Dacă dorești să economisești niște bani și nu te deranjează hardware-ul care are câțiva ani, iPhone 12 poate merita luat în considerare. În comparație cu iPhone 14, pierzi o viață mai lungă a bateriei, performanțe mai rapide, îmbunătățiri ale camerei, Detectarea accidentelor și SOS de urgență prin satelit. Dacă poți trăi fără acestea, iPhone 12 îți poate economisi niște bani.

În acest ghid am ales să nu includem telefoane precum iPhone X, iPhone SE 2020, iPhone XS și iPhone XR deoarece aceste telefoane nu se mai produc de la Apple.

Friendly and carefree funny bearded gay man in grey sweater edit profile picture online dating app

Marcel Popa

Blogger

Marcel Popa este editorul șef  al Top Electronice și a acoperit tehnologia de peste 5 de ani. În plus față de supravegherea direcției Top Electronice, Marcel Popa este specializat în acoperirea tuturor lucrurilor mobile, după ce a revizuit zeci de smartphone-uri și alte gadget-uri.

Abonează-te!

Obține acces instantaneu la știri de ultimă oră, cele mai tari recenzii, oferte excelente și sfaturi utile.

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.