Top Electronice

Caută
Close this search box.

Care este cel mai bun telefon mobil din 2024? Top 12 Recenzii noi la Smartphone-uri testate

| Verificat de Raluca Sas

Când cumperi prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil să câștigăm un comision de afiliat care ne ajuta la finanțarea activităților noastre și la testarea celor mai bune produse pe care să le achiziționezi.  Detalii aici.

Tabel de conținut
cel mai bun telefon

Pentru a găsi cel mai bun telefon mobil pentru tine poate să fie o sarcină dificilă. Dar noi îți vom ușura munca pentru că am petrecut o groază de timp în laboratoarele noastre de testare pentru a compara fiecare telefon mobil în parte și a decide care este cel mai bun telefon mobil în 2024.

Cele mai bune telefoane mobile disponibile oferă o camera foto impresionantă, o putere performantă pentru multitasking și destulă baterie pentru a rezistă întreaga zi.

Pentru a te ajuta să alegi cel mai bun smartphone pentru nevoile tale și în funcție de bugetul pe care îl ai. Am comparat de asemenea și care este cea mai bună camera foto a telefoanelor pentru a vedea care dintre telefoane mobile oferă cea mai bună calitate a imaginii în diferite condiții.

Cu multe opțiuni disponibile la diferite prețuri, nu va mai fi nevoie să-ți petreci timpul pentru a cumpăra alegerea potrivita. Poți să îți achiziționezi un telefon mobil impresionant de clasă medie care să îți ofere toate funcțiile necesare și care să coste sub 2000 lei.

Mai jos vei găsi lista noastră cu cele mai bune telefoane, urmat de un ghid de cumpărare și cum am testat telefoanele.

Top 12 cele mai bune telefoane mobile pe care le poți cumpăra

Lista noastră cu cele mai bune telefoane 2024 include câte un model pentru fiecare persoană, incluzând chilipiruri grozave și produse emblematice uimitoare pentru cei care vor un telefon mobil premium. Inițial am vrut să facem topul pentru 10 cele mai bune telefoane, dar echipa noastră a decis să adauge încă un model pentru a oferi o gamă mai diverisificată.

Vezi și ghidul nostru pentru cel mai bun telefon IPhone. În acest ghid vei găsi specificații chiar și despre IPhone 12.

DenumirePreț
1. Apple IPhone 15 Pro MaxVezi Prețul
2. Samsung Galaxy S23 UltraVezi Prețul
3. Google Pixel 7aVezi Prețul
4. iPhone 15Vezi Prețul
5. One Plus 11Vezi Prețul
6. Apple IPhone 15 ProVezi Prețul
7. Samsung Galaxy S23Vezi Prețul
8. Google Pixel 7 ProVezi Prețul
9. iPhone 15 PlusVezi Prețul
10. Samsung Galaxy A54Vezi Prețul
11. Samsung Galaxy Z Fold 5Vezi Prețul
12. Motorola Edge PlusVezi Prețul

Cel mai bun telefon per total 

5/5

Ce trebuie sa stii
iPhone 15 Pro Max este cel mai bun iPhone pe care l-am testat și asta pentru că are tot ce ți-ai putea dori într-un produs premium. Designul a fost făcut mai ușor și mai premium cu părțile din titan, chipsetul este mai puternic ca niciodată, la fel și matricea de camere. Apple s-a întors pentru a captura sporul pentru cel mai bun telefon cu iPhone 15 Pro Max, un dispozitiv mobil care oferă rezultate pe toate fronturile.

Camere: iPhone-urile trăiesc și mor de camerele lor, iar teleobiectivul de pe iPhone 15 Pro Max este o îmbunătățire mare datorită capacităților sale de zoom de 5x. Performanța sa la lumină scăzută este și ea destul de spectaculoasă. Acestea fiind spuse, încă nu se potrivește Galaxy S23 Ultra atunci când vine vorba de apropierea de un subiect.

Performanță: Deși cipul Qualcomm Snapdragon 888 Gen 2 a ajutat unele telefoane Android să reducă diferența de performanță cu iPhone 14 Pro, chipsetul A17 Pro care alimentează iPhone 15 Pro Max este cel mai rapid cip mobil pe care l-am testat și oferă conectivitate 5G. Vei observa un plus de forță atunci când efectuezi sarcini de zi cu zi și comuți între aplicații.

Durata de viață a bateriei: bateria de pe iPhone 15 Pro Max durează mai mult de 14 ore la testul nostru de baterie, o îmbunătățire remarcabilă față de iPhone 14 Pro Max, care este deja de lungă durată. Dacă telefonul s-ar putea încărca rapid, Apple continuă să ofere doar încărcare cu fir de 27 W și încărcare fără fir de 15 W.

Raport calitate/preț: În timp ce acest model costă cu 500 de lei mai mult decât prețul de pornire al iPhone 14 Pro Max, Apple a crescut cantitatea de stocare de bază la 256 GB. iPhone 15 Pro oferă aproape toate aceleași caracteristici, dar într-un corp mai mic și la un preț de pornire mai mic. Și dacă vrei un ecran mare, trebuie să iei în considerare și iPhone 15 Plus.

Concluzie

iPhone 15 Pro Max se află în frunte când vine vorba de designul său, fotografie și performanță. Există zone mici în care ar putea fi îmbunătățit în continuare, cum ar fi viteza de încărcare sau fotografia cu zoom digital. Și, desigur, este încă foarte scump. Dar este totuși un dispozitiv remarcabil demn de upgrade. În orice caz, acesta este cu siguranță cel mai bun telefon Apple de până acum!

SPECIFICAȚII

  • Dimensiunea Ecranului: OLED de 6.7 inci (2796×1290; 1-120Hz)
  • Procesor puternic: A17 Pro
  • RAM: 8 GB
  • Stocare / Extensibil: 256 GB, 512 GB, 1 TB / Nu
  • Camera din spatele telefonului: 48MP wide (f/1.78), 12MP ultra wide (ƒ/2.2), 12MP telephoto (zoom 5x; f/2.8)
  • Camera frontală: 12MP (ƒ/1.9)
  • Greutate: 221 g
  • Durata bateriei (ore:minute): 14:02
  • Sistem de operare: IOS 17

Cel mai bun telefon samsung

5/5

Samsung Galaxy S23 Ultra este cu adevărat telefonul Android suprem și începe cu un 200 de megapixeli care pare exagerat, dar oferă rezultate cu adevărat stelare și mult mai îmbunătățit decât predecesoru său, Samsung Galaxy S22 Ultra. P0ți să reîncadrezi fotografia după fapt și să obții în continuare detalii clare. În plus, acest senzor oferă fotografii mai luminoase și mai bogate în general și obții o cameră frontală îmbunătățită de 12 MP.

În ceea ce privește performanța, nimic nu poate atinge Galaxy S23 Ultra printre telefoanele Android, datorită procesorului său strălucitor Snapdragon 8 gen 2 pentru Galaxy. Acest cip bate iPhone-ul în ceea ce privește performanța grafică și este o explozie pentru a juca jocuri. Un alt plus? Cele peste 13 ore de autonomie a bateriei pe care le-am văzut în testul nostru de navigare pe web.

Alte puncte importante pentru Galaxy S23 Ultra includ funcții mai inteligente OneUI 5.1, inclusiv apelul Bixby Text pentru filtrarea apelurilor pentru tale. Și afișajul este acum mai plat pentru o utilizare mai ușoară a S Pen-ului, deși încă nu credem că panoul trebuie curbat. Deși ne-am dori să vedem o încărcare mai rapidă în general, Samsung S23 Ultra este cel mai bun telefon Android de până acum și ușor unul dintre cele mai bune telefoane în general.

SPECIFICAȚII

  • Mărime Display: ecran OLED de 6.8 inch (3200 x 1400, 1-120 Hz) Full HD
  • CPU: Snapdragon 8 Gen 2
  • Memorie: 8GB, 12 GB RAM
  • Capacitate Stocare: 128 GB, 256 GB, 512 GB, 1 TB
  • Cameră foto spate: 200 MP wide, 12 MP ultrawide, 10 MP telephoto
  • Camera foto față: 12 MP
  • Greutate: 232 g
  • Durata de viata a bateriei: 13 ore 09 min
  • Sistem de operare: Android

Cel mai bun telefon în raport calitate/preț cu Android

4/5

Ce trebuie să știi

Google Pixel 7a continuă tradiția Google de a produce telefoane midrange foarte capabile, care se remarcă în fotografia mobilă. De data aceasta, însă, Pixel 7a oferă funcționalități premium, precum un ecran cu reîmprospătare rapidă, în mod normal găsit în telefoanele mai scumpe.

Camere: Google a optat pentru senzorul de 64MP în cazul camerelor Pixel 7a, care este fizic mai mare decât cel de 12.2MP din Pixel 6a. Acest lucru înseamnă imagini mai clare decât înainte, cu toate că culorile în fotografiile Pixel 7a continuă să aibă nuanțe mai întunecate și reci. Cu toate acestea, Pixel 7a excelază în fotografii cu lumină scăzută și se descurcă bine în fața oricărui telefon cu cameră.

Performanță: Cipul Tensor G2 al Pixel 7a se potrivește cu ceea ce oferă Pixel 7. Și, deși puterea brută nu este punctul forte al cipurilor Tensor de la Google, Tensor G2 al Pixel 7a depășește Exynos 1380 din Galaxy A54 în toate testele. În schimb, acest cip Tensor se concentrează pe funcționalitățile alimentate de IA, și vei găsi o mulțime dintre acestea, inclusiv suport pentru funcția de dezîncețare a fotografiilor Google, unelte de gestionare a apelurilor și dictare instantanee.

Durata bateriei: Pixel 7a oferă o durată de viață a bateriei mult îmbunătățită față de predecesorii săi, ajungând la 10 ore și 5 minute în testul nostru de baterie. Aceasta este puțin înaintea mediei telefoanelor inteligente. Cu mențiunea că am obținut acest timp prin oprirea ratei rapide de reîmprospătare a ecranului.

Raport calitate-preț: Cu toate că Google a majorat prețul Pixel 7a cu 250 de lei față de Pixel 6a, acest telefon costă totuși mai puțin de 2500 de lei, și poți găsi unele funcționalități premium, care nu sunt adesea susținute de telefoanele midrange. De exemplu, Pixel 7a se poate încărca wireless, iar ecranul său de 6,1 inci poate avea o rată de reîmprospătare de 90Hz pentru defilare mai lină. Puține telefoane oferă mai multă valoare păstrând totuși o etichetă de preț relativ accesibilă, așa cum face Pixel 7a.

SPECIFICAȚII

  • Ecran: OLED de 6,1 inci (2400 x 1080; 90Hz)
  • Procesor: Tensor G2
  • RAM: 8GB
  • Stocare / Extensibil: 128GB / Nu
  • Camera din spate: 64MP wide (f/1.89), 13MP ultrawide (f/2.2)
  • Camera frontală: 13MP (f/2.2)
  • Greutate: 193.5 grame
  • Durata bateriei (ore:minute): 10:05 (60Hz)
  • Sistem de operare: Android

Cel mai bun telefon în raport calitate/preț de la Apple

4/5

Ce trebuie să știi

Dacă nu vrei să plătești prețurile iPhone 15 Pro Max sau Galaxy S23 Ultra, iPhone 15 oferă multe dintre aceleași caracteristici, dar pentru câteva sute de dolari mai puțin. Este frustrant să vezi că unele caracteristici rămân neschimbate, dar acesta rămâne un telefon excelent pentru toți utilizatorii, cu excepția celor mai exigenti.

Camere: Cu adăugarea unei camere de 48MP, Apple a deblocat un mare potențial fotografic în iPhone 15. Acum poate realiza fotografii mai detaliate de 24MP în locul celor 12MP standard ale iPhone-urilor anterioare. Poate folosi acum și un mod de zoom 2x fără pierderi fără a avea nevoie de o cameră telefoto, ceea ce ajută la reducerea diferenței dintre el și modelele Pro.

Performanță: Cipul A16 Bionic din interiorul iPhone 15 este încă puternic și încă depășește multe dintre telefoanele Android alimentate de Snapdragon 8 Gen 2 în multe teste. De la multitasking la jocuri grafic intense, iPhone 15 poate gestiona practic orice.

Durata bateriei: iPhone-urile mai mari ale Apple au mai mult spațiu pentru baterii mai mari, dar iPhone 15 rezistă în continuare peste 11 ore la o singură încărcare. Cu toate acestea, încărcarea este destul de lentă, cu viteze cablate de 20W care rămân la fel ca în modelele anterioare.

Raport calitate-preț: Prețul de pornire de 4700 de lei al iPhone 15 este totuși o sumă considerabilă de bani, dar în considerarea faptului că un iPhone 15 Pro începe de la 7200 de lei, este totuși o valoare bună în lumea Apple.

SPECIFICAȚII

  • Ecran: OLED de 6,1 inci (2556×1179; 60Hz)
  • Procesor: A16 Bionic
  • Memorie RAM: 6GB
  • Stocare / Extensibil: 128GB, 256GB, 512GB / Nu
  • Camera din spate: 48MP wide (f/1.6) cu zoom 2x, 12MP ultra wide (ƒ/2.4)
  • Camera frontală: 12MP (ƒ/1.9)
  • Greutate: 171 g
  • Durata bateriei (ore:minute): 11:05
  • Sistem de operare: IOS 17

Cel mai bun telefon premium, dar ieftin

4.5/5

Ce trebuie să știi

OnePlus 11 iese la lumină cu specificații de top, camere excelente și un preț de pornire minunat. Ia în considerare toți acești factori și acesta este unul dintre cele mai bune pachete complete pe care le poți obține acum. Este cu siguranță un concurent alături de noile flagship-uri Samsung pentru titlul de cel mai bun telefon Android.

Camere: Indiferent de munca pe care OnePlus o face cu specialistul în lentile Hasselblad pentru a-și îmbunătăți camerele, să sperăm că va continua. OnePlus 11 realizează câteva fotografii luminoase și detaliate, cu fotografii de portret care ne-au impresionat în mod deosebit. Fotografiile nocturne nu au fost la fel de bune în testele noastre directe cu Google Pixel 7 Pro, și ne-am dori ca lentila telefoto să ofere mai mult decât doar un zoom optic de 2x. Dar în ansamblu, acesta este un telefon cu cameră de încredere, lucru pe care nu l-am spus despre flagship-urile OnePlus anterioare.

Performanță: La fel ca seria Galaxy S23, OnePlus 11 rulează pe un Snapdragon 8 Gen 2, deși chipsetul nu a fost optimizat la fel cum a fost pentru S23. Cu toate acestea, poți să te aștepți la unele dintre cele mai bune performanțe înregistrate vreodată pentru un telefon Android, cu OnePlus 11 depășind chiar și iPhone 14 Pro în unele teste grafice.

Durata bateriei: Snapdragon 8 Gen 2 se dovedește a fi și un cip foarte eficient energetic, ceea ce a contribuit la rezultatele foarte impresionante ale OnePlus 11 în testul nostru de baterie. Telefonul a durat mai mult de 13 ore la o încărcare, și asta cu funcția sa de rată de reîmprospătare adaptabilă activată.

Raport calitate-preț: Între flagship-urile Android, doar Pixel 7 costă mai puțin decât OnePlus 11, iar telefonul Google lipsește de la o lentilă telefoto. Este destul de uimitor ce fel de funcționalități primești într-un dispozitiv de 4000 de lei, motiv pentru care credem că OnePlus 11 este cea mai bună valoare disponibilă.

SPECIFICAȚII

  • Ecran: AMOLED de 6,7 inci (3216 x 1440; 1-120Hz)
  • Procesor: Snapdragon 8 Gen 2
  • RAM: 8GB, 16GB
  • Stocare: 128GB, 256GB / Nu
  • Camere spate: 50MP (f/1.8) principal, 48MP (f/2.2) ultrawide, 32MP (f/2.0) telefoto 2x
  • Camera frontală: 16MP (f/2.45)
  • Greutate: 205 g
  • Durata bateriei (ore:minute): 13:10 (adaptabil), 12:48 (60Hz)
  • Sistem de operare: Android

Cel mai bun telefon premium compact

4/5

Ce trebuie să știi

iPhone-ul Pro mai mic al Apple are o sarcină dificilă de îndeplinit, deoarece dimensiunea sa compactă face dificilă introducerea tuturor celor mai recente tehnologii create de Apple. Din fericire, acesta oferă în continuare cele mai recente avansări ale Apple, ceea ce înseamnă că este o alegere excelentă pentru utilizatorii care doresc performanță și calitate fără a cumpăra un dispozitiv uriaș.

Camere: Este păcat că iPhone 15 Pro oferă doar zoom 3x, deoarece este singurul lucru care îl împiedică să se potrivească cu iPhone 15 Pro Max în partea de sus a acestei liste. Este deosebit de priceput la realizarea de fotografii în modul nocturn și portret, dar camerele principale, selfie și ultrawide se numără și ele printre cele mai bune.

Performanță: Cipul impresionant A17 Pro de la Apple conferă iPhone 15 Pro o performanță care depășește aproape orice alt telefon în orice test de benchmark. Se pare că este deosebit de bun pentru jocuri, cu o GPU capabilă de ray tracing.

Durata bateriei: iPhone 15 Pro se apropie doar puțin de pragul de 11 ore care separă telefoanele cu cea mai lungă durată de viață a bateriei de restul. Nu interpretați acest lucru ca însemnând că durata de viață a bateriei este proastă, deoarece totuși depășește mai multe rivaluri Android.

Raport calitate-preț: Rămânând la 6000 de lei, iPhone 15 Pro pare a fi o afacere excelentă în comparație cu telefoanele Android de top sau cu iPhone 15 Pro Max, care începe de la 100 de lei în plus. Dar 6000 de lei sunt totuși mulți bani de cheltuit, așa că ia în considerare cu atenție achiziția.

SPECIFICAȚII

  • Ecran: OLED de 6,1 inci (2556×1179; 120Hz)
  • Procesor: A17 Pro
  • RAM: 8GB
  • Spatiu de Stocare / Extensibil: 128GB, 256GB, 512GB, 1TB / Nu
  • Camera din spate: 48MP wide (f/1.8) cu zoom 2x, 12MP ultrawide (ƒ/2.2), 12MP telefoto 3x (f/2.8)
  • Camera frontală: 12MP (ƒ/1.9)
  • Greutate: 187 grame
  • Durata bateriei (ore:minute): 10:53
  • Sistem de operare: IOS 17

Cel mai bun telefon mobil Samsung pentru majoritatea oamenilor

4/5

Ce trebuie să știi

Galaxy S23 oferă cele mai bune caracteristici ale liniei de flagship-uri Samsung la un preț mai mic. Obții același ecran luminos și chipset optimizat pe care le vei găsi în alte modele S23, fără a trebui să plătești o primă. Vei renunța la spațiu de stocare suplimentar, însă, deoarece S23 are 128GB în modelul său de bază în comparație cu 256GB în alte versiuni.

Camere: Renunți la camera principală mai puternică și la obiectivul de zoom cu performanțe superioare optând pentru acest telefon în locul Galaxy S23 Ultra. Dar obții și camere solide în acest telefon de 4400 de lei care produc imagini care se potrivesc bine cu telefoanele rivalice cu cameră. Singura excepție este noua cameră frontală, care a produs rezultate dezamăgitoare în testele noastre.

Performanță: Poate costa mai puțin decât alte flagship-uri S23, dar Galaxy S23 are același chipset Snapragon 8 Gen 2 pentru Galaxy găsit în acele modele mai scumpe. Acest lucru înseamnă cea mai bună performanță pe care am văzut-o într-un telefon Android la sute de dolari mai puțin decât alte dispozitive de top. Patru ani de actualizări software vor însemna că Galaxy S23 rămâne actualizat pentru viitorul previzibil.

Durata bateriei: Aici este unde dimensiunea compactă a Galaxy S23 lucrează împotriva sa, deoarece nu poate găzdui bateria mai mare găsită în modelele mai mari ale Galaxy S23. Spre deosebire de Galaxy S23 Plus și S23 Ultra, S23 standard nu poate pretinde un loc pe lista telefoanelor cu cea mai lungă durată de viață a bateriei. Dar îmbunătățește performanța predecesorului său, datorită caracteristicilor de gestionare a energiei ale Snapdragon 8 Gen 2. Cu toate acestea, poate încărca doar la viteze cablate de 25W.

Raport calitate-preț: La 1000 de lei mai puțin decât Galaxy S23 Plus și la 2000 de lei mai puțin decât S23 Ultra, Galaxy S23 este cel mai accesibil flagship Galaxy pe care îl poți cumpăra. Are același preț de pornire ca iPhone 14, iar doar flagship-urile de la OnePlus și Google îl întrec în preț.

SPECIFICAȚII

  • Ecran: Dynamic AMOLED de 6,1 inci (2340 x 1080)
  • Procesor: qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 pentru Galaxy
  • RAM: 8GB
  • Capacitatea de Stocare / Extensibil: 128GB, 256GB / Nu
  • Camere spate: 50MP (f/1.8) principal, 12MP (f/2.2) ultrawide, 10MP (f/2.4) telefoto 3x
  • Camera frontală: 12MP (f/2.2)
  • Greutate: 168 g
  • Durata bateriei (ore:minute): 10:27
  • Sistem de operare: Android

Cel mai bun telefon Android pentru cameră

4/5

Ce trebuie să știi

Pixel 7 Pro este cel mai bun telefon Google până acum și cu siguranță cel mai iconic. Acesta prezintă un design rafinat care păstrează aspectul unic introdus cu seria Pixel 6. În plus, poți să te aștepți la un ecran mai luminos de 6,7 inci, un chipset Tensor G2 mai puternic și camere mai bune dacă optezi pentru Pixel 7 Pro în locul altor telefoane.

Camere: Cu excepția Galaxy S23 Ultra, nu există niciun telefon Android mai bun la realizarea de fotografii decât Pixel 7 Pro. Nu este doar hardware-ul, deși Pixel 7 Pro are o matrice cu trei lentile. În schimb, fotografia computatională ajută telefonul Google să obțină rezultate foarte clare și detaliate. Îmbunătățirile camerei foto alimentate de G2 includ funcții precum Photo Unblur, Cinematic Blur și Active Stabilization.

Performanță: Un nou chipset Tensor G2 alimentează familia Pixel 7, alimentând caracteristici conduse de IA precum gestionarea apelurilor telefonice, transcrierea și traducerea în timp real și instrumentul de editare foto Magic Eraser. Este bine că Tensor G2 susține toate aceste capabilități, deoarece cu siguranță nu poate concura cu cele mai bune cipuri Snapdragon și Apple A în teste de benchmark.

Durata bateriei: Telefoanele Google continuă să cadă scurt în testul nostru de baterie, iar Pixel 7 Pro nu face excepție. Acest telefon a rezistat doar 6,5 ore, ceea ce este cu aproximativ 3,5 ore mai puțin decât media smartphone-urilor. În timp ce utilizarea zilnică obține mai multă durată de viață a bateriei, Pixel 7 Pro tot nu poate concura cu alte flagship-uri.

Raport calitate-preț: La 4500 de lei, prețul Pixel 7 Pro este greu de egalat. Este cu 500 de lei mai puțin decât telefoanele similare de la Samsung și Apple, iar caracteristicile camerei foto îi permit să concureze cu telefoanele de peste 5000 de lei, cum ar fi iPhone 14 Pro Max și Galaxy S23 Ultra. Singura întrebare este dacă vrei să sacrifici lentila telefoto și să iei în schimbul ei Pixel 7 de 2500 de lei.

SPECIFICAȚII

  • Ecran: OLED de 6,7 inci (3120 x 1440; 10-120Hz)
  • Procesor: Tensor G2
  • Memorie RAM: 12GB
  • Stocare / Extensibil: 128GB, 256GB, 512GB / Nu
  • Camere spate: 50MP (f/1.85) principal, 12MP (f/2.2) ultrawide, 48MP (f/3.5) cu zoom optic 5x
  • Camera frontală: 10,8MP (f/2.2)
  • Greutate: 212 grame
  • Durata bateriei (ore:minute): 6:31
  • Sistem de operare: Android

Cel mai bun telefon ieftin cu ecran mare de la Apple

4.5/5

Ce trebuie să știi

iPhone 15 Plus face un caz mult mai bun pentru sine decât iPhone 14 Plus din anul trecut. Durata sa de viață a bateriei este cea mai bună dintre toate noile iPhone-uri, și a beneficiat și de upgrade-uri majore la camerele sale și la chipset. Păcat că upgrade-urile nu au ajuns și la rata de reîmprospătare a ecranului sau la viteza de încărcare.

Camere: La fel ca și iPhone 15, iPhone 15 Plus beneficiază de o cameră nouă de 48MP care oferă mai multe detalii și un nou mod de zoom de 2x. Acest lucru nu se compară cu o lentilă telefoto dedicată, dar își face în continuare bine treaba.

Performanță: Vei obține o performanță puternică de la A16 Bionic din interiorul iPhone 14 Plus. Deși are deja un an, încă rulează în jurul valorii de majoritatea telefoanelor Android, ceea ce înseamnă că nu ar trebui să ai probleme în a rula aplicații și jocuri solicitante.

Durata bateriei: Aceasta este caracteristica distinctivă a iPhone 15 Plus. Durând peste 14 ore înseamnă că nu vei avea nevoie de vizite surpriză la un punct de încărcare prea des. Ceea ce este norocos, deoarece iPhone 15 Plus încă se încarcă doar la 20W, în ciuda noului port USB-C.

Raport calitate-preț: Este greu să argumentezi cu un iPhone cu ecran mare care costă 1500 de lei mai puțin decât iPhone 15 Pro Max. Cu toate acestea, ai spera ca Apple să fi adăugat mai multe caracteristici precum un ecran cu reîmprospătare rapidă la smartphone-ul său de 5500 de lei. Dar Apple își rezervă acum capabilitățile premium pentru modelele sale Pro, așa că sfârșești prin a face compromisuri pentru acea reducere.

SPECIFICAȚII

  • Ecran: OLED de 6,7 inci (2778 x 1284)
  • Procesor: A16 Bionic
  • RAM: 6GB
  • Stocare / Extensibil: 128GB, 256GB, 512GB / Nu
  • Camere spate: 48MP principal (f/1.6), 12MP ultrawide (f/2.4)
  • Camera frontală: 12MP (f/1.9)
  • Greutate: 201 grame
  • Durata bateriei (ore:minute): 14:14
  • Sistem de operare: IOS 17

Cel mai bun telefon Samsung ieftin

3.5/5

Ce trebuie să știi

Galaxy A54 este unul dintre cele mai bune telefoane midrange disponibile și o achiziție bună dacă nu vrei să cheltuiești mai mult de 2000 de lei pe un telefon, datorită unui ecran excelent, camere solide și o baterie de lungă durată.

Camere: Aceeași cameră principală de 50MP pe care Samsung o folosește în Galaxy S23 ajunge în josul liniei de produse până la Galaxy A54. Acest lucru ajută acest telefon Samsung să facă fotografii bune în lumină slabă, permițându-i să se potrivească bine cu Google Pixel 7a. Modul portret ar putea avea nevoie de ceva îmbunătățiri, dar în general vei obține fotografii bine echilibrate fără a fi nevoie să plătești pentru un flagship.

Performanță: Procesorul este una dintre puținele dezamăgiri ale Galaxy A54, deoarece acest chipset este în urma Tensor G2 din Pixel 7a, fără a mai menționa A15 Bionic al iPhone SE. Cu toate acestea, pentru majoritatea aplicațiilor și jocurilor, vei obține suficientă putere de procesare pentru a te descurca.

Durata bateriei: Suntem foarte impresionați de cât timp poate rezista Galaxy A54 la o încărcare. Cu ecranul setat la o rată rapidă de reîmprospătare, încă poți depăși media smartphone-urilor cu jumătate de oră. Dezactivează această funcție, și Galaxy A54 se alătură rangului celor mai durabile telefoane pe care le-am testat, cu o durată a bateriei de 11 ore și 46 de minute.

Valoare: Este greu să ignori valoarea unui telefon care costă mai puțin de 2000 de lei, dar oferă totuși un ecran de 120Hz, un ecran luminos vizibil în lumina directă a soarelui și camere care se ridică bine în comparație cu toate celelalte. Pixel 7a poate oferi puțin mai mult pentru bani când vine vorba de camere, dar Samsung Galaxy A54 rămâne o afacere la 2000 de lei.

SPECIFICAȚII

  • Ecran: OLED de 6,4 inci (2340 x 1080; 90Hz)
  • CPU: Exynos 1380
  • RAM: 6GB, 8GB
  • Stocare / Extensibil: 128GB, 256GB / Da
  • Camere spate: 650MP principal (f/1.8), 12MP ultrawide (f/2.2), 5MP macro (f/2.4)
  • Camera frontală: 32MP (f/2.2)
  • Greutate: 202 grame
  • Durata bateriei (ore:minute): 10:20 (adaptiv); 11:46 (60Hz)
  • Sistem de operare: Android

Cel mai bun telefon cu ecran pliabil

4/5

Ce trebuie să știi

Galaxy Z Fold 5 primește un nou balamau Flex care face telefonul mai subțire decât modelele anterioare. Este și mai ușor decât înainte, făcându-l mai ușor de transportat. Adaugă câteva funcții de multitasking îmbunătățite și acesta ar putea fi telefonul care îi convinge pe cei care ezită să încerce foldabilele.

Camere: Nimic nu s-a schimbat la camere de la Galaxy Z Fold 4, dar credem că calitatea imaginilor este mai bună cu camerele Galaxy Z Fold 5. Meritul chipset-ului Snapdragon 8 Gen 2 pentru caracteristicile îmbunătățite de procesare a fotografiilor.

Performanță: Snapdragon 8 Gen 2 pentru Galaxy produce performanțe de top, așa cum am văzut cu familia Galaxy S23. Și acum această performanță este disponibilă pentru foldabilele Samsung. Am constatat că Galaxy Z Fold 5 este rapid și receptiv în utilizarea de zi cu zi.

Durata bateriei: Telefoanele pliabile nu țin întotdeauna mult timp la o încărcare, având în vedere ecranele supra-dimensionate pe care trebuie să le mențină alimentate. Dar Galaxy Z Fold 5 impresionează, rezistând aproape 11 ore în testul nostru de baterie. Este unul dintre cele mai bune rezultate pe care le-am văzut pe un telefon de această dimensiune, chiar dacă nu se află printre cele mai durabile dispozitive de pe această listă.

Raport calitate-preț: Samsung continuă să vândă Galaxy Z Fold pentru 7800 de lei, făcându-l greu de cumpărat pentru cea mai mare parte a oamenilor. Și Pixel Fold nu este cu adevărat o alternativă pentru vânătorii de chilipiruri, deoarece costă la fel de mult.

SPECIFICAȚII

  • Ecran Interior: OLED de 7,6 inch (2176 x 1812; 120Hz);
  • Ecran Exterior: 5,8 inch (2316 x 904; 120Hz)
  • Procesor: qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy
  • RAM: 12GB
  • Stocare / Extensibil: 256GB, 512GB, 1TB / Nu
  • Camera principala: 50MP principal (f/1.8), 12MP ultrawide (f/2.2), 10MP telephoto (f/2.4) cu zoom optic de 3x
  • Camera frontală: 10MP (f/2.2) față, 4MP (f/1.8) ecran interior
  • Greutate: 253 grame
  • Durata bateriei (ore:minute): 10:55
  • Sistem de operare: Android

Cel mai bun telefon ieftin / pentru buget.

3.5/5

Ce trebuie șă știi

Motorola Edge Plus (2023) nu este primul telefon emblematic al Motorola, dar este cu siguranță prima dată când Motorola a produs un dispozitiv care poate concura cu telefoanele premium de top. Meritul performanțelor de top, al ecranului mare și al bateriei cu durată de mai multe zile pentru a oferi o alternativă atractivă la telefoanele emblematice.

Camere: Vestea bună este că camerele din această versiune a Motorola Edge Plus se comportă mult mai bine decât ceea ce ați obținut cu iterările anterioare ale telefonului emblematic Motorola. În situațiile de iluminare ideală, camerele se descurcă bine în comparație cu telefoanele concurente. Cu toate acestea, Pixel 7 și Galaxy S23 produc fotografii mai bune în mod mai constant.

Performanță: Cu un chipset Snapdragon 8 Gen 2, Motorola Edge Plus se comportă la fel de bine ca telefoanele Galaxy S de la Samsung sau OnePlus 11, care folosesc ambele același chipset. Aceasta este cea mai bună performanță pe care o puteți obține pe un dispozitiv Android.

Durata bateriei: Cu excepția ROG Phone 7 Ultimate, niciun telefon nu a durat mai mult decât Motorola Edge Plus în testul nostru de baterie. Telefonul suportă încărcare de 68W, dar nu am văzut viteze rapide în timpul testelor noastre.

Raport calitate-preț: La 2400 de lei, Motorola Edge Plus are aceeași preț cu modelul de bază Galaxy S23, oferind totuși mai mult spațiu de stocare. Și este cu sute de dolari mai ieftin decât multe telefoane cu ecrane de dimensiuni comparabile.

SPECIFICAȚII

  • Ecran: pOLED de 6,7 inch (2400 x 1080)
  • CPU: Snapdragon 8 Gen 2
  • RAM: 8GB
  • Stocare / Extensibil?: 512GB / Nu
  • Camera principala: 50MP (f/1.8) principal; 50MP (f/2.2) ultrawide; 12MP (f/1.6) portret
  • Camera frontală: 60MP (f/2.2)
  • Greutate: 203 grame
  • Durata bateriei (ore:minute): 15:47 (automat), 13:18 (165Hz)

Oferte și Promoții

Cu aceste oferte și promoții, cumpărătorii pot beneficia de reduceri, pachete promoționale sau alte avantaje pentru a achiziționa telefoane la prețuri mai accesibile. Poți găsi oferte speciale pentru telefoane pe următoarele magazine:

Ghid de Cumpărare: Cum să alegi cel mai bun smartphone pentru tine și nevoile tale

Telefoanele moderne, cunoscute și sub numele de smartphone uri sunt mult mai diferite decât telefoanele vechi cu care am crescut. Poți folosi smartphone urile pentru: a trimite un Email, a naviga pe internet, a face cumpărături online, a descărca aplicații, a te uita la filma și seriale, a te juca și multe altele.

Dar înainte de a cumpăra oricare din acestea, va trebui să alegi cel mai bun telefon care să îndeplinească nevoile tale. Cu asta te putem ajuta noi.

în acest ghid îți vom prezenta caracteristicile principale pe care le vei întâlni la smartphone uri precum: de ce camere foto ai nevoie, care sunt cele mai bune sisteme de operare, accesibilitatea, accesoriile și performanță de care ai nevoie.

Citește și ghidul nostru pentru cele mai bune telefoane ieftine. Vei găsi aici modele precum Xiaomi Redmi Note sau Asus Rog Phone.

Telefon IPhone sau Telefon Android? Pe care să le alegi?

Samsung vs Apple. Samsung Note 10 and iPhone 11 Pro Max.

Există două sisteme de operare: android sau ios. Care e mai bun, android sau ios?

Adevărul este că depinde cu care ești obișnuit. În principal telefoanele android și cele Apple funcționează la fel. Diferența este modul de aranajare al aplicațiilor pe pagina de pornire.

Când ne referim la noile funcții (de exemplu dark mode, care face ca ecranul să fie mai ușor de vizualizat noaptea), ambele implentează la fel de repede ceva asemănător.

Problema principală este actualizarea software-ului, care îți aduc ultimele îmbunătățiri. Telefoanele Android sunt produse de diferite brand-uri de smartphone uri, ceea ce face ca actualizarea sistemului de operare Android să fie mai greu de realizat.

Singura excepție se aplică la modelele Pixel, deoarece acestea sunt produse de Google (care face și Androidul). Astfel, fiind primele care primesc actualizarea.

Sunt mai puține modele de telefoane IPhone decât Android, iar acestea sunt făcute de Apple, prin urmare, actualizarea va fi mai ușor de realizat.

De asemenea, telefoanele Android folosesc aplicația Google Play pentru a descărca aplicații, iar telefoanele Apple folosesc aplicația App Store.

De câte camere foto am nevoie la smartphone-ul meu?

Smartphone-urile în general au minim două camere, una în față care este folosită mai mult pentru selfie-uri și apeluri video, iar una în spate care este folosită pentru poze și filmări.

Dar există și telefoane care vin cu două sau trei camere în partea din spate. Care este motivul?

Diferitele lentile servesc unor scopuri diferite. Un obiectiv cu unghi larg va fi excelent pentru instantanee panoramice, în timp ce un teleobiectiv îți va permite să mărești de la o distanță mare.

Deci, cu cât un telefon are mai multe lentile în spate, cu atât vei avea mai multe opțiuni de fotografiere și cu atât fotografiile tale vor ieși mai bine.

Cele mai bune telefoane vin cu niște camere impresionante, fiind primele din lista noastră de mai sus.

Accesorii pentru Smartphone

Smartphone, white wireless earphones and smart watch

Smartphone urile sunt foarte versatile și nu ai nevoie de foarte multe accesorii pe lângă. Dar totuși e bine să știi ce fel de opțiuni în plus poți adăuga telefonului tău.

Va trebui să te asiguri că există huse pentru modelul tău, pentru a-ți menține smartphone-ul în siguranță și să ofere un aspect plăcut în același timp.

Cele mai bune telefoane oferă o gamă mare de accesorii, oferindu-ți șansa de alegeri multiple. Acestea Sunt Apple IPhone, Samsung Galaxy (mai ales utlimele modele: Samsung Galaxy S21 și Galaxy S22). și Google Pixel.

Desigur vei putea găsi accesorii bune și pe telefoanele LG, Motorola sau Huawei, dar nu așa de multe. Înainte de a-ți achiziționa cel mai bun telefon pentru tine asigură-te că vei avea acces la caracteristicile de care ai nevoie.

Ecranul Telefonului mobil. Ce performanțe vrei?

Deși există diferite tipuri de ecrane, unghiurile de vizualizare și tehnologia de reproducere a culorilor sunt importante pentru o experiență de vizualizare excelentă și pentru o lizibilitate superioară.

Cele mai întâlnite displayuri sunt cele AMOLED (rezoluție full hd), OLED ( rezoluție QHD și UHD) și Super retina XDR (rezoluție Full hd). Există și telefoane cu Super AMOLED care consumă mai puțină energie.

Ecranele se măsoară și în funcție de rata de reîmprospătare. Pur și simplu, rata de reîmprospătare este de câte ori afișajul ecranului este actualizat în fiecare secundă. Rata de reîmprospătare este calculată în Hz și este mai mare rata de reîmprospătare, experiența tale de vizionare video va fi mai fluidă. Dacă vrei un telefon cu ecran mai mare te poți orienta oricând din ghidul nostru.

Vezi și ghidul nostru pentru cel mai bun telefon Huawei.

Memorie RAM - ce înseamnă?

Ce înseamnă memorie RAM? Este partea telefonului în care sunt stocate sistemul de operare, aplicațiile și datele care sunt în uz curent. Cu cât o memorie RAM este mai mare, cu atât mai repede se vor deschide aplicațiile și cu atât mai ușor vor fi rulate.

De asemenea, o memorie Ram bună ajută la comutarea între mai multe aplicații fără a se mai confrunta cu nicio întarziere. Cred că nu mai e nevoie să spunem ca cel mai bun telefon vine cu memoria RAM bine pusă la punct.

Vezi și ghidul nostru pentru cel mai bun telefon gaming.

Capacitățile memoriei telefonului:

Pentru a întelege mai bine cum funcționează cele mai bune telefoane de top îți vom enumera mai jos ce poate face fiecare memorie:

  • 4 GB – este ideal pentru apeluri, navigare pe internet moderat, utilizare social media moderat
  • 4-6 GB – ideal pentru navigare pe internet frecventă, emailing, social media și jocuri mici. Un telefon bun are măcar 4GB rami încorporați.
  • 6-8 GB – ideal pentru vizualizare video, jocuri și e-reading
  • 8-10 GB – ideal pentru jocuri mai performante, split-screen, editare video
  • 10-12 GB – ideal pentru videouri, jocuri performante, editare video, split-screen

Îmbunătățește performanțele cu procesorul adecvat

Closeup Fixing Damaged Phone showing process of mobile phone repair

Perfomanțele telefonului tău sunt realizate în funcție de procesorul pe care îl are. Procesorul activează orice funcție a telefonului tău: te la navigat pe internet, până la transmiterea în mod streaming a emisiunilor tale preferate sau rularea aplicațiilor.

Cu cât este mai bun procesorul, cu atât mai bună va fi exeperiența ta de utilizare. Cel mai bun telefon din punct de vedere al procesorului este cel făcut de Apple.

Vezi și ghidul nostru pentru cel mai bun telefon Android.

Alte caracteristici ale telefoanelor

Există și alte caracteristici pe care trebuie să le iei în considerare pentru a cumpăra cel mai bun telefon pentru tine. Un aspect important identificat de către noi este dacă vrei ca telefonul tău să fie dual sim. Un telefon dual sim este un dispozitiv care permite să ai mai mult decât o cartelă conectată la acelasși device.

De asemenea, dacă în trecut aveai aplicații cumpărate de pe App store, îți sugerăm să își cumperi un telefon de la același brand, pentru a nu pierde aplicațiile salvate.

Încărcare wireless

Gata cu adaptoarele și mufele uneori dificile sau care se strică ușor. O singură problemă, unele încărcătoare vor încărca bateria mai repede decât cele wireless. Cele mai bune telefoane vin cu ambele opțiuni.

în timp ce marea majoritate a telefoanelor mobile care fac încărcare fără fir funcționează cu încărcătoare Qi, numai unele sunt compatibile cu încărcare rapidă. În concluzie, înainte de a cumpăra un telefon sau un încărcător, asigură-te că alegerile tale funcționează bine împreună.

Vezi și ghidul nostru pentru cele mai bune încărcătoare wireless.

Biometrie

Biometria este o știință care folosește una sau mai multe caracteristici fizice unice – amprente digitale, recunoaștere facială, voci – pentru a identifica și recunoaște oamenii. Caracteristicile sunt recunoscute de un senzor și transformate în formă digitală. După ce scanerul îți înregistrează imprimarea, îți poți folosi degetul ca „parolă”. Alte telefoane folosesc forme de recunoaștere facială. Cel mai bun telefon are demult timp această funcție încorporată.

Chiar am nevoie de un telefon nou?

Smiling girl buying new phone in store. Testing the quality of front camera. Making a selfie.

Aruncă o privire clară dacă telefonul tău a depășit perioada de vârf. Iată trei cazuri în care ar fi înțelept să-l înlocuiești și să faci alegerea unui nou cel mai bun telefon pentru tine.

Telefonul actual îți dă bătăi de cap

Poți înlocui un afișaj crăpat sau o baterie anemică, dar atunci când îmbunătățirile sistemului Apple sau Google reduc performanța telefonului tău, probabil că este timpul să-l înlocuiești. La fel și dacă timpii de răspuns sunt lenți, erorile sunt frecvente și ai o baterie care se descarcă înainte de sfârșitul zilei.

Și dacă telefonul tău este atât de vechi încât nu mai primește actualizări de securitate, cu siguranță este timpul să îți iei la revedere de la acesta deoarece sunt o grămadă de telefoane bune care așteaptă să fie cumpărate. 

Vezi și ghidul nostru pentru telefoane cu durata de viață a bateriei mare.

Te muți la un alt furnizor de servicii de telefonie

În trecut, schimbarea operatorului însemna că primeai cu siguranță un telefon nou. Furnizorii au blocat telefoanele pe care le-au vândut astfel încât acestea să poată fi folosite numai cu serviciul lor. Dar asta nu mai este valabil pentru majoritatea telefoanelor.

Atât Apple, cât și Samsung vând modele deblocate cu tehnologia de a funcționa pe mai multe rețele. Deci nu trebuie să obții un telefon nou dacă schimbi furnizorul. Dar poate fi totuși o idee grozavă. Este posibil să poți schimba telefonul mobil vechi pentru bani cu unul nou sau chiar să poți înlocui un model de la furnizorul tău vechi cu unul care este același sau similar, fără costuri suplimentare pentru telefoane de top.

Vezi și ghidul nostru pentru cel mai bun telefon militar.

Ai modele precum Apple IPhone 13 Pro Max sau Samsung Galaxy S21 și nu poți rezista tentației să îți cumperi un gadget nou

În zilele noastre, îmbunătățirile anuale ale tehnologiei telefoanelor mobile sunt mai puțin semnificative decât în ​​urmă cu câțiva ani, așa că există mai puține motive pentru a face upgrade. De exemplu, iPhone XR este încă recomandat de Consumer Reports, chiar dacă a fost introdus în 2018. Acesta a fost cel mai bun telefon la acea vreme. La fel și pentru Samsung Galaxy Note 20 5G, care a apărut în 2020.

Camerele și afișajele telefoanelor sunt excelente în multe smartphone-uri de câteva generații acum. Numai tu poți spune dacă îmbunătățirile incrementale sunt suficiente pentru a te face să vrei să faci upgrade.

Totuși nu e o idee rea să faci trecerea la un telefon nou, poți face trecerea de la Samsung Galaxy note 20, Galaxy S20, Galaxy S21 la ultimul model, iar asta te va costa o difetență destul de nesemnificativă. Totodată, poți face și trecerea de la IPhone 12 Pro, sau Redmi Note la variante mai moderne. Multe persoane fac trecerea la cele mai bune telefoane actuale față de cele câștigătoare în anii trecuți. Desigur, poți opta și pentru vechiul Samsung Galaxy S22 Ultra cu super retina xdr oled.

Vezi și lista noastră pentru cel mai bun telefon rezistent sau cel mai bun telefon pentru seniori.

Cum am testat

Am creat această listă cu telefoane care au fost supuse unui proces detaliat de testare. Testăm fiecare aspect al utilizării zilnice a unui telefon, explorând în profunzime pentru a descoperi funcționalități ascunse.

Durata bateriei, capacitatea de încărcare, viteză, performanță și funcționalitățile camerei sunt printre principalele domenii pe care le examinăm cu atenție. Ne asigurăm că fiecare telefon își respectă promisiunile făcute de producătorul său. Dacă un telefon pretinde că se încarcă în 30 de minute, scoatem cronometrul.

Având de-a face cu o mulțime de telefoane, avem o înțelegere cuprinzătoare a modului în care fiecare model se compară cu celelalte. Experiența noastră acoperă atât iPhone, cât și Android, cuprinzând spectrul de la modelele cele mai scumpe la cele mai accesibile din punct de vedere bugetar. Oferim perspective asupra a ceea ce poți să te aștepți, indiferent de prețul plătit, asigurându-ne că telefoanele îndeplinesc așteptările noastre în raport cu costul lor.

Angajamentul nostru nu se oprește odată cu testarea inițială. Actualizăm constant recenziile pe măsură ce adunăm mai multe informații și pe măsură ce telefoanele primesc actualizări. Recenziile noastre sunt mereu actualizate, deci, înainte de a face o achiziție, ne poți reconsulta pentru a te asigura că ai cele mai recente informații despre cele mai bune telefoane disponibile.

Întrebări frecvente despre Smartphone-uri

Acest răspuns variază în funcție de nevoile pe care le are fiecare persoană în parte. Cel mai bun telefon este acela care îți satisface nevoile și confortul în cel mai optim mod. Pentru noi un telefon bun variază în funcție de mai multe teste.

Cel mai bun telefon ieftin pe care îl considerăm noi este Apple IPhone SE. Considerăm că este un telefon bun pentru strictul necesar. Desigur în ghidul nostru pentru cel mai bun telefon ieftin vei găsi și modele precum Asus Rog Phone sau Xioami Redmi Note. Acestea sunt top telefoane în funcție de preț

Samsung a vândut 73 de milioane de telefoane în T1 2022, în timp ce Apple a fost pe locul al doilea cu 56 de milioane de iPhone-uri vândute – 23,4% față de 18% din piață, respectiv. Acest lucru înseamnă că dacă ai nevoie de un telefon bun, poți alege modelel de la aceste companii.

De ce să ai încredere în noi?

Autorul acestui articol, Marcel Popa, este specializat în acoperirea tuturor lucrurilor mobile, după ce a revizuit zeci de smartphone-uri și alte gadget-uri.

Acest rezumat a fost revizuit și actualizat de Raluca Sas, o jurnalistă cu multiple competențe în lumea scriitorilor, asigurându-se că acest conținut este profesional și de valoare pentru fiecare cititor.

Friendly and carefree funny bearded gay man in grey sweater edit profile picture online dating app

Marcel Popa

Blogger

Marcel Popa este editorul șef  al Top Electronice și a acoperit tehnologia de peste 5 de ani. În plus față de supravegherea direcției Top Electronice, Marcel Popa este specializat în acoperirea tuturor lucrurilor mobile, după ce a revizuit zeci de smartphone-uri și alte gadget-uri.

Abonează-te!

Obține acces instantaneu la știri de ultimă oră, cele mai tari recenzii, oferte excelente și sfaturi utile.

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.

Similare

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.