Top Electronice

Ce să fac dacă am scăpat telefonul în apă? Iată aici soluțiile

Ce să fac dacă am scăpat telefonul în apă?

Tabel de Conținut

Având în vedere că atât de mulți dintre noi folosesc smartphone-uri, unul dintre cele mai rele lucruri care se pot întâmpla este scăparea accidentală a telefonului în apă. Dacă l-ai aruncat într-o chiuvetă, într-o mașină de spălat sau a fost udat de ploaie, sunt șanse mari ca telefonul să nu pornească din nou. Deci, ce să fac dacă am scăpat telefonul în apă?

Astfel de circumstanțe neprevăzute nu pot fi evitate și există mai multe lucruri care pot merge prost. Poate cauza deteriorarea internă a telefonului, defecțiunea afișajului și a ecranului tactil sau chiar mai rău. Pentru a asigura daune minime, există câteva lucruri pe care le poți face imediat pentru a preveni acest lucru. Să ne uităm la câteva lucruri pe care le poți face pentru a vă salva smartphone-ul umed.

Află și care sunt cele mai bune protectoate de ecran pentru telefonul tău.

Ce să fac dacă am scăpat telefonul în apă? 4 Metode

Oprește telefonul imediat

Mulți oameni tind să intre în panică imediat ce telefonul lovește apa. Amintește-ți, regula numărul unu este să nu intri în panică. Când scapi telefonul în apă, scoate-l și oprește-l imediat. Acest lucru poate opri deteriorarea sau poate ajuta la identificarea eventualelor daune la interior. Deși mulți oameni ezită puțin în a urma acest lucru, pentru început este un pas important.

Îndeapărtează apa cât mai mult posibil

După oprirea smartphone-ului, următorul pas este să scoți carcasele, husele, cartela SIM, cardul de memorie și stiloul, dacă există. Deși o mână de telefoane astăzi nu au baterii detașabile, dacă telefonul tău are, scoate-o imediat. Odată ce toate aceste lucruri sunt îndepărtate, ia o hârtie absorbantă și șterge oriunde poți să elimini umiditatea și apa, inclusiv compartimentul bateriei, ecranul, porturile de conectivitate etc.

Scutură ușor dispozitivul

Apoi, continuă și scutură ușor dispozitivul. Astfel poți scăpa de apa blocată în mufa pentru căști, în porturile de încărcare etc. Dacă ai un aspirator, folosește-l de la o distanță sigură sau folosește o suflantă. Amintește-ți, vorbim de o suflantă și nu de un uscător. Unii oameni folosesc uscătoare de păr pentru a usca apa, dar căldura acesteia poate topi unele părți și circuitul. Nu îți recomandăm să îl folosești.

Pune dispozitivul în orez

Îngroparea telefonului în orez negătit este cea mai des folosită și mai accesibilă tehnică de absorbție a umezelii. O altă opțiune este să pui telefonul într-un recipient etanș împreună cu niște pliculețe cu silicagel. Au capacitatea de a absorbi umezeala mai bine decât orezul.

Așteaptă cel puțin 48 de ore pentru a lăsa dispozitivul să se usuce complet și apoi încearcă să-l pornești. Dacă daunele sunt minime, dispozitivul ar trebui să înceapă să funcționeze din nou sau cel puțin să pornească. Cu toate acestea, dacă acest lucru nu se întâmplă, va trebui să îl duci la centrul de service autorizat.

Câteva măsuri de precauție

Mulți oameni au obiceiul de a vorbi la telefon în timp ce merg la baie sau în timp ce spală haine și ustensile. Cu toate acestea, acestea sunt locuri în care, în mod ideal, ar trebui să eviți să te duci cu telefonul. De asemenea, când afară plouă, asigură-te că nu vorbești la telefon în timp ce te uzi.

Când te gândești să cumperi un smartphone scump, bogat în funcții, ar trebui să te gândești și să investești niște bani pentru a-l proteja. Utilizarea huselor și carcaselor pentru a-ți proteja smartphone-ul de daune externe va fi o idee bună. Husele de protecție oferă o prindere perfectă pentru a ține telefonul și, de asemenea, pentru a-l proteja de zgârieturi. Cu sezonul ploios aproape, poți cumpăra huse și carcase impermeabile pentru telefonul tău, ținând astfel apa să nu pătrundă în el.

Ce să fac dacă am scăpat telefonul în apă?

Smartphone-uri rezistente la apă

Cu tehnologii mai noi și modele mai bune de telefon, producătorii fac acum smartphone-uri cu un anumit nivel de rezistență la apă.

Deși acest lucru nu înseamnă că poți lua aceste telefoane pentru scufundări la adâncime, dar suficient de decente pentru a rezista la stropi minori de apă și la ploaie. Certificarea IP pentru rezistența la apă și praf îți permite să iei dispozitivul sub 1 metru de apă timp de cel puțin 30 de minute. Deci, dacă ești în căutarea unui smartphone pe care să-l iei în ploaie, caută câteva dintre aceste caracteristici.

Dacă ești interesat să cumperi oricare dintre telefoanele de mai sus, poți citi ghidul nostru cu cele mai bune telefoane mobile pentru a găsit telefonul potrivit ție.

Distribuie

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.