Top Electronice

Protectoare pentru ecranul telefonului: plastic, sticlă, lichid – care este cel mai bun?

Protectoare pentru ecranul telefonului

Tabel de Conținut

Cu toții ne scăpăm telefoanele. Aceste momente groaznice se întâmplă în bucătărie, în baie sau chiar pe stradă, când ne plimbăm peste grătarul de canalizare. Cred că fiecare din nou avem nevoie de protectoate pentru ecranul telefonului.

Când au loc accidente, nu există o modalitate sigură de a preveni zgârieturile, geamurile sparte sau chiar dispozitivele sparte. Protecțiile de ecran te pot ajuta, dar de unde știi care este potrivit pentru tine?

Aici intervenim. La Top Electronice, ajutăm milioane de oameni cu toate nevoile lor de îngrijire tehnologică, de la repararea ecranului unui telefon crăpat până la învățarea cum să-ți protejezi Apple Watch-ul. Iată tot ce trebuie să știi despre ecranele de protecție pentru smartphone-uri.

Află și care este cel mai bun telefon în momentul de față

Ai nevoie de protectoate pentru ecranul telefonului?

Nu neapărat, dar experții noștri cred că merită. Zgârieturile accidentale apar și, în timp, pot crește și pot duce la fisuri care îți pot tăia sau pot face dispozitivul greu, dacă nu imposibil, de utilizat.

Un protector de ecran nu este invincibil. Deteriorarea telefonului depinde de ceea ce se întâmplă cu el: înălțimea din care cade, materialul pe care aterizează, obiectul care îl zgârie, chiar și umiditatea. Dar fie că este fabricat din sticlă călită sau din plastic de calitate superioară, un protector de ecran poate preveni zgârieturile, zgârieturile și crăpăturile. Adaugă și o husă puternică pentru telefon și vei avea liniște sufletească atunci când au loc accidente.

Citește și ghidul nostru și află ce se să faci dacă telefonul se supraîncălzește.

Care sunt diferitele tipuri de protectoare de ecran pentru smartphone?

Ceramică, plastic, lichid și sticlă securizată — cu atât de multe tipuri de protecție de ecran, poate fi greu să știi ce să obții. Îți vom prezenta opțiunile.

Sticlă securizată

Ecranele de protecție din sticlă securizată se descurcă mai bine împotriva picăturilor și zgârieturilor decât plasticul. În plus, unele mărci oferă funcții suplimentare, inclusiv tehnologia antireflecție și de confidențialitate. Principalul dezavantaj? Protectia este mai groasă, așa că o vei observa pe ecran.

Poliuretan Termoplastic

Acest material îți va proteja ecranul de zgârieturile superficiale, în mate parte pentru că absoarbe lovituri și zgârieturi mai ușoare. Să presupunem că răzuiești ușor cheile pe ecran. Un protector de ecran poliuretan poate prezenta inițial o mică adâncitură, dar în timp, acest semn va dispărea. Acest protector îți poate acoperi și ecranul de la o margine la alta, dar poate adăuga o nuanță necolorată și nu este foarte fin la atingere.

Tereftalat de polietilen

Protecțiile de ecran din plastic PET sunt ușoare, subțiri și au o senzație netedă, ceea ce înseamnă vei observa cu greu una pe telefon, dar nu oferă o protecție excelentă. De asemenea, dacă telefonul tău are un ecran curbat, acesta nu va acoperi margine la margine. Protectoarele PET sunt ieftine, dar primești ceea ce plătești.

Nano lichid

Aceste protectoare de ecran pretind că previn zgârieturile și urmele cu un strat lichid simplu. Fabricate de obicei din dioxid de siliciu, creează o barieră protectoare și antibacteriană peste ecran fără a adăuga un strat suplimentar.

Deși vor funcționa pe orice dispozitiv (economisindu-ți timpul de a alege unul pe baza măsurătorilor telefonului), tehnologia nu oferă o cantitate mare de protecție. Și odată ce l-ai aplicat pe ecran, trebuie să aștepți ca acesta să dispară – nu îl poți elimina pur și simplu așa cum poți cu celelalte protectoare de ecran.

Care este cel mai bun protector de ecran pentru telefon?

Asta depinde de bugetul tău, de dispozitivul tău, de toleranța la riscuri și de așteptările tale estetice.

Pentru majoritatea oamenilor, un protector din sticlă securizată va fi cea mai bună alegere, deoarece oferă cel mai înalt nivel de prevenire a daunelor și are o atingere fină. Este mai scump decât celelalte opțiuni și, probabil, vei observa un aspect ușor modificat al ecranului telefonului tău, dar dacă controlul daunelor este scopul final, vei obține o protecție din sticlă securizată.

Dacă aspectul contează cel mai mult sau dacă ești în căutarea unei opțiuni de bază și ieftine pentru un telefon vechi, ecranele de protecție din plastic sunt opțiuni mai elegante, deși, din nou, sunt mai puțin rezistente la zgârieturi.

Ai scăpat telefonul în apă? Iată aici soluțiile.

Distribuie

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.