Top Electronice

Google Pixel 6a Recenzie: Cel mai ieftin telefon

google pixel 6a

Tabel de Conținut

Cumpără-ți telefonul Google Pixel 6a dacă vrei să cheltui mai puțin de 2000 de lei pe un telefon, dar vrei totuși fotografii de top. Galaxy A53 oferă o durată de viață mai bună a bateriei la același preț, iar iPhone SE este încă campionul performanței la costuri reduse, dar Google Pixel 6a este pachetul total.

Avantaje:

Dezavantaje:

Google Pixel 6a se confruntă cu o mare provocare – trebuie să recupereze titlul de cel mai bun telefon ieftin de cumpărat, în special pentru cei care apreciază camerele de top mai presus de orice.

Nu pare să fie o luptă ușoară. De când Google Pixel 5a a sosit la sfârșitul verii trecute, atât Apple, cât și Samsung au lansat propriile opțiuni la preț redus – iPhone SE (2022) în carcasa Apple și Samsung Galaxy A53. La capătul de jos al spectrului, telefoanele Nord de la OnePlus îi trec pe Google cu etichetele lor de preț extrem de scăzute și cu seturile de caracteristici care nu sunt deloc rău pentru preț.

Pixel 6a vine la această luptă înarmat cu același chipset Tensor care alimentează familia Pixel 6 de la Google, oferindu-i un avantaj potențial față de potențialii rivali Android la coroana sa de telefoane ieftine. Și există întotdeauna puterea de netăgăduit a Google cu fotografia mobilă, care a ajutat telefoanele din seria Pixel A să se evidențieze ca cele mai bune telefoane cu cameră pentru vânătorii de chilipiruri.

Specificații:

 • Dimensiunea ecranului: OLED de 6,1 inchi (2400 x 1080)
 • Rata de reîmprospătare: 60 Hz
 • Procesor: Tensor
 • RAM: 6 GB
 • Stocare: 128 GB
 • Extensibil: Nu
 • Camerele din spate:2MP principală (f/1.7), 12MP ultrawide (f/2.2)
 • Camera frontală: 8MP (f/2.0)
 • Dimensiunea bateriei:410 mAh
 • Durată de viață a bateriei (ore:minute): 6:29
 • Viteza de incarcare: 18W cu fir
 • Dimensiune: 152,2 x 71,8 x 8,9 mm
 • Greutate: 178 g
 • Culori: salvie, cretă, cărbune

Pixel 6a continuă mai mult decât moștenirea ca un telefon cu cameră de top. Și sistemul său pe cip Tensor adaugă mai multe trucuri la setul de instrumente al telefonului, așa cum vom descoperi în această recenzie Google Pixel 6a.

Google Pixel 6a Recenzie: Disponibilitate

Google Pixel 6 vine la același preț pe care îl percepe Samsung pentru Galaxy A53. Pixel 6a acceptă rețeaua 5G bazată pe mmWave. Cele mai bune oferte Google Pixel 6a te pot ajuta să găsești telefonul la reducere, mai ales acum că Pixel 6a este la vânzare de câteva luni.

Google Pixel 6a Recenzie: Design

Dacă ești familiarizat cu noul aspect pe care Google l-a dezvăluit cu telefoanele sale Pixel 6, atunci Pixel 6a nu are surprize. Spatele are același design în două tonuri, cu o bară orizontală a camerei care separă porțiunea superioară mai luminoasă de culoarea mai extinsă. În cazul lui Pixel 6a, poți alege dintre Chalk, Charcoal și Sage. (Aceasta din urmă culoare a fost unitatea noastră de revizuire.)

Întoarce Pixel 6a și vei observa că este o versiune puțin mai mică a Pixel 6 obișnuit, până la rama subțire care înconjoară afișajul și decupajul pentru camera selfie din partea superioară centrală a ecranului. Pixel 6a este puțin mai compact decât fratele său mai mare, deși nu este la fel de mic ca iPhone SE .

Designul Pixel 6 nu este iubit la nivel universal, deși se întâmplă să credem că este un aspect distinctiv într-o lume de smartphone-uri aproape identice. Așa că ne bucurăm că Pixel 6a oferă o oarecare continuitate vizuală. Ca și în cazul Pixel 6 obișnuit, ni se pare că butonul de inactivitate și comutatorul de volum sunt prea aproape unul de celălalt, astfel încât ajung să lovesc unul când vrem să îl folosim pe celălalt. Totuși, ne lipsește butonul de pornire colorat de la modelele Pixel de altădată.

În timp ce Pixel 6 are un spate din sticlă și un cadru din aliaj, Pixel 6a are ceea ce Google numește un „spate din compozit termoformat” – este vorba despre plastic.

Partea frontală a Pixel 6a folosește Corning Gorilla Glass 3 față de Gorilla Glass Victus, mai durabil, pe telefonul emblematic al Google. Cel puțin, Pixel 6a are rezistență la apă și praf IP67, o caracteristică plăcută de găsit într-un telefon sub 2000 lei.

Google Pixel 6a Recenzie: Afișaj

Apreciem faptul că Google continuă să folosească panouri OLED pentru telefoanele sale Pixel A cu costuri mai mici atunci când producătorii de telefoane cu prețuri comparabile apelează adesea la LCD. OLED-urile oferă un negru mai profund și un contrast mai bun, iar acest lucru apare atunci când vizionezi videoclipuri sau te joci pe ecranul de 6,1 inchi al Pixel 6a.

În modul său adaptiv de creștere a culorilor, Pixel 6a captează 131% din spectrul de culori sRGB, comparativ cu 115% pentru iPhone SE. (Schimbă setarea afișajului pe Pixel 6a la cea mai dezactivată naturală, iar ratingul sRGB scade la 111% mai asemănător iPhone-ului). Acestea fiind spuse, Galaxy A53 de la Samsung oferă un afișaj mai colorat, cu o evaluare de 204% în modul Vivid. și 123% în Natural.

Culorile sunt mult mai precise pe afișajul lui Pixel 6a, unde ratingul Delta-E variază între 0,25 (adaptativ) și 0,2 (natural), ceea ce este mai bun decât ratingul de 0,3 plus al lui Galaxy A53. (Cu cât este mai aproape de zero, cu atât culorile sunt mai precise.) iPhone SE înregistrează 0,21%.

Ceea ce apreciem cel mai mult la afișajul lui Pixel 6a este cât de luminos poate deveni, mai ales după ecranul relativ slab al lui Pixel 5a. Folosind un luminometru, am măsurat luminozitatea maximă la 778 nits pentru Pixel 6a cu luminozitatea adaptivă activată. Acest lucru a depășit atât Galaxy A53 (693 nits) cât și iPhone SE (550 nits). Acestea fiind spuse, în lumina puternică a soarelui, poate fi necesar să reglezi luminozitatea Pixel 6a în sus pentru a distinge fiecare detaliu de pe ecran.

Google Pixel 6a Recenzie: Camera foto

Pixel 6a menține configurația cu două camere pe care Pixel 5a a folosit-o, dar există un pas înapoi în numărul de megapixeli găsit pe obiectivul cu unghi ultralarg. 6a folosește un senzor de 12 MP, comparativ cu 16 MP de pe Pixel 5a. Cu toate acestea, senzorul în sine este mai mare de data aceasta, așa că este probabil ca Pixel 6a să lase mai multă lumină când te întorci la obiectivul cu unghi ultralarg. Tragetorul principal folosește încă un senzor de 12,2 MP.

Unii ar putea fi dezamăgiți de specificațiile camerei de pe Pixel 6a, având în vedere modul în care Google a îmbunătățit hardware-ul din gama Pixel 6. Telefonul folosește un senzor de 50 MP pentru camera principală, iar Galaxy A53, cu preț similar, se transformă într-un shooter de 64 MP.

Cu toate acestea, povestea seriei Pixel A a fost întotdeauna mai mult despre software-ul de procesare a fotografiilor și fotografia computațională, iar aceste domenii continuă să stimuleze capacitățile camerei Pixel 6a. Drept urmare, chiar și cu specificațiile modeste ale camerei, Pixel 6a nu numai că se ține pe cont propriu față de telefoanele cu cameră rivale, dar produce imagini care le-ar putea provoca pe cele de la dispozitive mult mai scumpe.

Google Pixel 6a Recenzie: Performanțe

Google a început să-și creeze propriile chipset-uri pentru a-și alimenta dispozitivele mobile și este rândul lui Pixel 6a să facă aceeași mișcare către Tensor pe care Pixel 6 și Pixel 6 Pro au făcut-o toamna trecută. (Telefoanele Pixel 7, lansate după Pixel 6a, folosesc un chipset Tensor mai nou.) Scopul din spatele siliciului Google este să includă în mod special nuclee dedicate sarcinilor AI intensive în calcul – cu alte cuvinte, tipul de traducere și dictare pe dispozitiv. caracteristici care fac ca experiența Pixel să iasă în evidență față de alte telefoane Android.

Având accent pe inteligența artificială și învățarea automată, performanța fulgerătoare nu este neapărat în fruntea listei de activități a lui Tensor. Acestea fiind spuse, testarea noastră a constatat că Pixel 6a a depășit telefoanele Android în gama sa de preț, cum ar fi Galaxy A53 alimentat cu Exynos 1280.

Pixel 6a s-a clasat anul acesta mult mai bune decât Galaxy A53 – 1.057 față de 745 în testul single-core și o nepotrivire de 2.918 față de 1.888 în testarea multicore. În ceea ce privește testarea grafică, rezultatul de 41 de cadre pe secundă al lui Pixel 6a la benchmark-ul 3DMark Wild Life Unlimited a depășit rezultatul de 13 fps al lui Galaxy A53. Cel mai impresionant rezultat a venit din testarea noastră în lumea reală, în care folosim Adobe Premiere Rush pentru a transcoda un videoclip. Pixel 6a a finalizat sarcina în 49 de secunde, în timp ce Galaxy A53 a avut nevoie de puțin mai puțin de 2 minute.

Din păcate, Google nu este singura companie care a luat siliciul care alimentează telefoanele sale emblematice și a pus în interior un dispozitiv cu costuri mai mici. Aceasta este o pagină din manualul Apple cu iPhone SE, unde modelul 2022 rulează pe același chipset A15 Bionic care alimentează gama iPhone 13. Deoarece acesta este cel mai rapid chipset mobil pe care l-am testat, îți poți imagina cum a rezultat o confruntare Pixel 6a vs iPhone SE.

Nu am observat multe diferențe de performanță între Pixel 6a și Pixel 6, când a fost vorba de comutarea între aplicații sau chiar de a rula jocuri solicitante precum PUBG Mobile. Dacă avem un reproș cu privire la performanța Pixel 6a, este că butoanele de pe ecran din apropierea colțurilor telefonului nu s-au simțit la fel de receptive ca alte zone ale ecranului, necesitând adesea atingeri foarte precise. Nu este o problemă mare, dar este una vizibilă.

Google Pixel 6a Recenzie: Baterie și încărcare

Durata de viață a bateriei s-a dovedit a fi destul de încurcată cu Pixel 6a. Google promite până la 24 de ore de utilizare obișnuită a telefonului, cu un mod extrem de economisire a bateriei care crește până la 72 de ore prin dezactivarea funcțiilor și întreruperea multor aplicații. Asta în ciuda faptului că bateria Pixel 6a este de fapt mai mică decât era pe Pixel 5a – 4.410 mAh față de 4.680 mAh pe Pixel 5a.

Fie că este vorba despre bateria mai mică, cerințele cipului Tensor sau vreun alt factor, Pixel 6a a căzut la testul nostru de baterie, în care telefoanele navighează continuu pe web până când se epuizează. Pixel 6a a durat în medie 6 ore și 29 de minute, ceea ce este cu mai mult de 3 ore în urma rezultatului lui Pixel 5a la același test. Și mai rău, Pixel 6a a urmat iPhone SE (2022) și considerăm că timpul de 9 ore și 5 minute pe care l-a produs telefonul Apple este sub medie pentru un smartphone.

Dacă e să ne referim la încărcare, Pixel 6a acceptă viteze de încărcare de până la 18 W, deși va trebui să cumperi adaptorul separat. Folosind un încărcător de 15 W pe care l-am avut la îndemână, am reușit să obținem un Pixel 6a descărcat la 20% după 30 de minute de încărcare. Cu siguranță, un încărcător de 18 W ar încărca Pixel 6 puțin mai mult, dar probabil nu suficient pentru a depăși cele 46% pe care le-am văzut cu Galaxy A53 și încărcarea sa de 25 W.

Google Pixel 6a Recenzie: Software și funcții

Tensor este vedeta spectacolului atunci când vine vorba de funcții speciale, oferind capacități Pixel 6a la care te-ai aștepta de la mai multe telefoane premium. Magic Eraser face trecerea de la Pixel 6 la Pixel 6a, permițându-ți să elimini trecătorii și obiectele nedorite din poze cu o atingere, ceea ce e impresionant pentru cel mai bun telefon ieftin.

Ștergerea oamenilor atât de ușor și eficient dintr-o fotografie a fost una dintre funcțiile noastre preferate a telefonului Pixel 6 și ne bucurăm să o vedem și în Pixel 6a.

Funcțiile bazate pe Tensor nu se opresc cu un nou și ușor îmbunătățit Magic Eraser. Funcțiile de traducere îți permit să îndrepți camera către text pentru a-l traduce din mers, iar modul Interpret îți permite să continui conversații cu o altă persoană, deoarece asistentul de pe Pixel 6a servește drept intermediar, traducând ceea ce spune fiecare dintre voi. Transcrierea tradusă funcționează și în limbile acceptate în aplicația Recorder. Și acum există câteva comenzi vocale care nici măcar nu necesită „OK, Google” ca cuvânt de activare al telefonului tău.

Pixel 6a abordează chiar și un punct de blocare mare al Pixel 6 – senzorul de amprentă de sub afișaj. Pe telefonul emblematic al Google, cititorul de amprentă era foarte întârziat, dar senzorul lui 6a s-a dovedit mult mai fiabil în scurta mea testare. Acestea fiind spuse, ca și în cazul Pixel 6, constat că trebuie să ții degetul apăsat pe ecran mai mult decât ai fi obișnuit pentru ca telefonul să se deblocheze în mod constant.

Un lucru la care ar putea fi necesar să fii atent este Pixel 6a, care permite amprentelor digitale neînregistrate să deblocheze telefonul. Sperăm că acest lucru va fi rezolvat rapid, dar este o problemă critică pentru a lansa.

Pixel 6a a debutat cu Android 12, dar este deja capabil să ruleze Android 13 – primul dintre cei trei ani de actualizări de software pe care Google îi garantează pentru telefonul său de buget. Cu toate acestea, într-o lume în care Samsung garantează acum patru actualizări Android pentru telefoane, inclusiv pentru Galaxy A53, politica Google pare puțin sumă. Sperăm că acum că își face propriul siliciu, Google va deveni puțin mai generos cu actualizările sale de software.

Google Pixel 6a Recenzie: Concluzie

Lăsând deoparte performanța surprinzătoare a bateriei, Pixel 6a este greu de învins dacă ești în căutarea unui telefon grozav sub 2000 lei. Telefonul are un aspect convingător, un afișaj luminos și o performanță mai bună decât cel mai apropiat rival al său Android, Galaxy A53. Este din nou unul dintre cele mai bune telefoane cu cameră dintre dispozitivele midrange, capabile să concureze cu telefoanele mult mai scumpe. Și acel chipset Tensor înseamnă că telefonul tău bugetar este capabil să facă mult mai mult decât concurența cu costuri reduse.

Deci, dacă ai așteptat un telefon cu cameră grozav la un preț avantajos, nu mai este nevoie să cauți. Pixel 6a oferă aproape orice front, fiind clar cel mai bun telefon ieftin de până acum.

Vezi și ghidul nostru pentru cele mai bune telefoane din 2022 și pe ce poziție se clasează acest telefon.

Vezi și recenzia pentru telefoanele:

Distribuie

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.