Top Electronice

Recenzie telefon IPhone 14: Tot ce trebuie să știi

apple iphone 14

Tabel de Conținut

Iphone 14 este cel mai bun telefon calitate/preț, chiar dacă nu este mare diferență față de Iphone 13. Citește recenzia completă pentru Telefon Iphone 14 mai jos.

Iphone 14 este un telefon foarte bun în funcție calitate/preț. Telefonul Iphone 14 oferă camere îmbunătățite, un cip A15 Bionic mai rapid și un mod de acțiune distractiv pentru captură video. Dar la acest preț, am dori să vedem un zoom teleobiectiv și un afișaj de 120 Hz. Unii ar putea dori să obțină iPhone 14 Plus în schimb pentru ecranul său mai mare și bateria mai mare.

Avantaje:

Dezavantaje:

Iphone 14 nu pare cel mai mare upgrade la prima vedere. Până la urmă, există modelele mai scumpe precum Iphone 14 pro și Iphone 14 Pro Max care au toate caracteristicile noi interesante. De exemplu noul Dynamic Island, afișaj permanent și cameră principală de 48 MP.

Noul IPhone 14 nu este ceea ce pare. Este mai de atât! Acest Iphone vine cu un sistem de cameră îmbunătățit, care oferă performanțe mai bune în condiții de lumină scăzută și o cameră TrueDepth mai rapidă și mai luminoasă cu focalizare automată. Pe partea video, există un nou mod de acțiune pentru filmări super stabile.

Adaugă câteva funcții de siguranță utile, cum ar fi detectarea accidentelor și SOS de urgență prin satelit și ai un candidat bun de telefon nou.

iPhone 14 este cu siguranță printre cele mai bune iPhone-uri de pănă acum și face parte din lista noastră de cele mai bune telefoane. Recenzia această prezintă toate avantajele și dezavantajele, astfel încât să poți decide dacă acesta este telefonul potrivit pentru nevoile tale.

Specificații:

  • Mărime Display: ecran OLED de 6.1 inch (2532 x 1170)
  • Procesor (CPU): A15 Bionic
  • Memorie: 6 GB RAM
  • Capacitate Stocare: 128GB, 256 GB, 512 GB
  • Camera Principala: 12 MP wide, 12 MP ultrawide
  • Camera foto față: 12 MP
  • Greutate: 170 g
  • Durata de viata a bateriei: 7 ore 41 min
  • Sistem de operare: IOS

Recenzie Telefon IPhone 14 - Disponibilitate

Disponibilitatea pentru iPhone 14 standard este în prezent bună, cu doar întârzierea așteptată între comandă și livrare. Cererea pentru modelele Pro este mare, deși Apple se pare că încearcă acum să producă mai mulți profesioniști pentru a ține pasul prin oprirea producției obișnuite de iPhone 14.

Recenzie Telefon IPhone 14 - Design si culori

Designul iPhone 14 nu este ceea ce am numi proaspăt. Este practic o copie carbon a iPhone 13, completă cu crestătură. Să nu ne înțelegi greșit, corpul din aluminiu și sticlă este impresionant și destul de atractiv – și obții același ecran ceramic dur (detașabil) față și spate din sticlă dură, împreună cu rezistența la apă IP68.

Dar probabil vei fi gelos când vei vedea Insula dinamică a iPhone 14 Pro, care înlocuiește crestătura cu o decupare mai mică și interactivă pentru alerte și activități live. Culorile iPhone 14 sunt midnight, starlight, albastru, mov și roșu. Greutatea iphone-ului 14 este puțin mai mica față de iphone 13.

Apple a eliminat slotul pentru cartela SIM de pe iPhone 14, bazându-se numai pe eSIM-uri. Din fericire, este ușor să adaugi o linie de servicii în aplicația Setări și poți avea până la opt 8 SIM-uri pe telefon cu două active la un moment dat (să zicem unul pentru personal și unul pentru afaceri). Există câțiva operatori mai mici și internaționali care nu acceptă încă eSIM, dar tehnologia câștigă teren.

Recenzie Telefon IPhone 14 - Afișajul

Ecranul Super Retina XDR al iPhone 14 rămâne unul dintre cele mai bune ecrane din această gamă de preț din punct de vedere al calității, chiar dacă nu au existat upgrade-uri față de anul trecut. Cea mai mare caracteristică care lipsește este o rată de reîmprospătare de 120 Hz, pe care Galaxy S22 Ultra o oferă.

Recenzie Telefon IPhone 14 - Cameră

Camera principală a iPhone-ului 14 nu ajunge la 48MP ca seria iPhone 14 Pro, dar are camere îmbunătățite în felul său. Camera principală lată de 12 MP are un senzor mai mare decât cel din iPhone 13, cu pixeli de 1,9 micrometri și o deschidere f/1,7 mai rapidă. Ca rezultat, ar trebui să te aștepti la fotografii de acțiune mai bune și la performanțe în condiții de lumină scăzută.

Recenzie Telefon IPhone 14 - Video

Upgrade-ul video mare al iPhone 14 este modul Action, care este conceput pentru a oferi videoclipuri fluide și stabile atunci când ești în mișcare. Pentru a-l porni, trebuie doar să comuți un buton în aplicația pentru camera.

Recenzie Telefon IPhone 14 - Performanță

Cipul pentru iPhone 14 este nou și vechi în același timp. Este A15 Bionic de la iPhone 13 Pro de anul trecut. Vei primi o mică îmbunătățire în performanță grafică cu GPU-ul său 5-core.

Durata de viață a bateriei și încărcare

iPhone 14 rămâne cu încărcare de 20 W, așa că rezultatele noastre privind timpul de încărcare nu sunt surprinzătoare. Telefonul a ajuns la 54% în 30 de minute, ceea ce este puțin mai bine decât afirmația Apple de 50%. Și am ajuns la 27% în 15 minute.

SOS de urgență prin satelit și detectarea accidentului

Apple a lansat două funcții cheie de siguranță pentru iPhone 14. Prima este Emergency SOS prin satelit, care combină noi antene și software pentru a te conecta la sateliți atunci când nu poți obține un semnal celular sau Wi-Fi. Vei primi apoi ajutor de la serviciile de urgență la locația ta.

A doua funcție de siguranță este Crash Detection, care folosește accelerometrul și giroscopul îmbunătățit ale iPhone 14 pentru a detecta dacă te afli într-un accident de mașină. De acolo, poate apela automat serviciile de urgență. Poate notifica persoanele de contact de urgență pe care le desemnezi.

Concluzie

Un telefon iPhone 14 este cel mai bun iPhone pentru majoritatea oamenilor, dar nu este atât de interesant comparativ cu celelalte modele noi. iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max primesc cele mai mari upgrade-uri în acest an, inclusiv ecrane mereu pornite, un înlocuitor inteligent pentru crestătură și o cameră principală de 48 MP.

Vezi și recenzia telefonului:

Distribuie

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.