Top Electronice

Samsung Galaxy S22 Ultra – Păreri, Recenzii și Preț 2022

samsung galaxy s22 ultra recenzie

Tabel de Conținut

Samsung Galaxy S22 Ultra este un Galaxy Note amplificat, cu un S Pen mai rapid încorporat, multe îmbunătățiri ale camerei, un afișaj mai luminos și o încărcare mai rapidă. Acesta este un telefon remarcabil în general, dar este și destul de scump și durata de viață a bateriei ar putea fi mai bună.

Avantaje:

Dezavantaje:

Samsung știe ce doresc utilizatorii puternici, așa cum demonstrează Galaxy S22 Ultra. Această nouă bestie adaugă cea mai bună caracteristică a Galaxy Note, oferind, de asemenea, o mulțime de alte upgrade-uri. Da, există un S Pen încorporat, dar se întâmplă mult mai mult cu acest dispozitiv, deoarece Samsung încearcă să fie în fruntea listei noastre cu cele mai bune telefoane.

Pentru început, S Pen-ul este mai receptiv, deoarece Samsung l-a făcut cu 70% mai rapid cu o latență mai mică. Ecranul este, de asemenea, mai luminos și mai colorat decât orice am testat și vei obține o încărcare mai rapidă de 45 W.

Specificații:

 • Versiunea Android: 12, One UI 4.1
 • Ecran: AMOLED dinamic de 6,8 inchi (3088 x 1440)
 • Rata de reîmprospătare: 1-120 Hz
 • Procesor: Snapdragon 8 Gen 1 (SUA), Exynos 2200 (Marea Britanie)
 • RAM: 8 GB, 12 GB
 • Stocare/Extensibil: 128GB, 256GB, 512GB, 1TB/Nu
 • Camere din spate: 108MP (f/2.2) principal, 12MP (f/2.2) ultrawide, 10MP (f/2.4) 10x teleobiectiv, 10MP (f/2.4) 3x teleobiectiv
 • Camera frontală: 40MP (f/2.2)
 • Baterie: 5.000 mAh
 • Durata de viață a bateriei (ore:minute): 8:50 (adaptativ), 10:18 (60Hz)
 • Dimensiune: 77.9 x 8.9 x 163.3 mm
 • Greutate: 228 g
 • Culori: Phantom Black, Phantom White, Burgundy, Verde

Cele mai mari upgrade-uri ale lui Galaxy S22 Ultra vin cu camerele sale, deoarece Samsung trage pentru a depăși iPhone 14 Pro Max și Google Pixel 6 Pro ca cel mai bun telefon cu cameră cu ajutorul unui număr de upgrade-uri. Acestea includ un senzor principal mai mare pentru fotografii mai bune în condiții de lumină scăzută, un mod portret îmbunătățit de AI și un nou obiectiv Super Clear.

Pe de altă parte, Samsung cere mulți bani pentru un telefon care vine acum cu mai puțină memorie RAM decât înainte. Acesta este unul dintre factorii care fac ca decizia Samsung Galaxy S22 Ultra față de OnePlus 10 Pro sau Google Pixel 7 Pro față de Samsung Galaxy S22 Ultra să fie una grea.

Pe baza testelor mele, Galaxy S22 Ultra este cel mai bun telefon Android pe care îl pot cumpăra cu bani, dacă nu chiar cel mai bun telefon în general.

Samsung Galaxy S22 Rezumat Recenzie

 • Cel mai bun afișaj al telefonului de până acum: panoul AMOLED al lui Galaxy S22 Ultra nu este doar mai luminos decât concurența, ceea ce îl face ideal pentru vizionare în aer liber, ci oferă o saturație mai bună a culorilor.
 • S Pen-ul este mai bun: prin reducerea latenței cu 70%, scrierea și desenul pe Galaxy S22 Ultra se simt la fel de netede ca stiloul și hârtia. Și există un toc încorporat.
 • Fotografii mai bune (mai ales în condiții de lumină slabă): Datorită unui senzor principal mai mare, Galaxy S22 Ultra oferă imagini mai luminoase decât S21 Ultra, iar modul de noapte funcționează chiar mai bine decât iPhone 13 Pro Max în anumite scenarii.
 • Suport mai lung: Samsung promite cinci ani de asistență pentru actualizări și patru ani de actualizări majore ale sistemului de operare, așa că acest telefon ar trebui să poată dura mult timp.
 • Durata de viață a bateriei ar putea fi mai bună: am observat puțin peste 10 ore de rezistență la testul nostru de navigare pe web a bateriei. Este bine, dar în spatele iPhone 13 Pro Max sunt peste 12 ore.
 • Design elegant și durabil: Galaxy S22 Ultra este protejat de un cadru din aluminiu blindat și spate Gorilla Glass Victus+ și, totuși, este mai ușor decât iPhone 13 Pro Max fără o crestătură șchiopătă. Unii s-ar putea să nu sape afișajul curbat, totuși.
 • Încărcarea de 45 W este rapidă (dar nu atât de rapidă): telefonul a ajuns la 67% în 30 de minute, ceea ce nu este cu mult mai rapid decât 25W (58%)

Recenzie Samsung Galaxy S22: Recenzie Preț

Disponibil pentru cumpărare acum, Galaxy S22 Ultra vine pe negru, alb, verde, dar are și o opțiune visiniu. Online poți obține telefonul mai mare în grafit, albastru Sky și roșu.

Consultă ofertele noastre Samsung Galaxy S22 și codurile promoționale Samsung pentru a obține cele mai bune reduceri la noile telefoane Samsung.

Samsung Galaxy S22 Ultra : Recenzie Design

Samsung Galaxy S22 Ultra este simplu, dar uimitor în același timp. Apreciez unghiurile ascuțite, pătrate și, de asemenea, îmi place că camerele nu sunt găzduite într-o claxonă. Ele sunt mai la nivel cu partea din spate a receptorului. Aspectul general este minimalist și elegant.

Un alt plus: display-ul de 6,8 inchi este ușor curbat, astfel încât adaugă un aspect estetic fără a duce la apăsări accidentale pe ecran. Singura noastră plângere este că, uneori, tastarea cuvintelor sau mutarea cursorului în partea extremă stângă sau dreaptă a ecranului poate fi o provocare. În ciuda faptului că are un afișaj puțin mai mare decât iPhone 13 Pro Max de 6,7 inchi, S22 Ultra este mai ușor față telefonul Apple.

Galaxy S22 Ultra se simte solid și durabil și ar trebui, deoarece este întărit cu un cadru din aluminiu blindat și un spate Gorilla Glass Victus+. Totuși, va trebui să vedem cât de bine rezistă acest telefon la testele de cădere.

Opțiunile de culoare pentru Galaxy S22 Ultra includ Phantom Black, Phantom White, Green și Burgundy. Tind să nu folosesc o carcasă, așa că probabil aș opta pentru modelul alb foarte spectaculos.

Samsung Galaxy S22 Ultra: Recenzie Afișaj

Samsung tocmai a crescut avantajul pentru calitatea afișajului cu Galaxy S22 Ultra. Ca și înainte, obții o rată de reîmprospătare dinamică de 120 Hz, ceea ce a făcut ca o defilare lină în timpul nostru hands-on. Și există o rată de eșantionare tactilă de 240 Hz pe care jucătorii ar trebui să o aprecieze.

Dar există două actualizări notabile de afișare aici. Primul este că ecranul are o luminozitate maximă de 1.750 nits, care ar putea fi cea mai strălucitoare pe care am văzut-o vreodată. (Nivelul standard de luminozitate este de 1.250 nits, ceea ce este încă destul de ridicat.)

Celălalt avantaj al afișajului este o nouă funcție Vision Booster, care poate regla luminozitatea ecranului din mers pe tot parcursul zilei. Aceasta înseamnă că nu ar trebui să ai probleme cu utilizarea S22 Ultra în aer liber chiar și în lumina soarelui foarte puternică.

Am dus Galaxy S22 Ultra la Bryant Park cu iPhone 13 Pro Max și Google Pixel 6 Pro, iar afișajul lui Galaxy S22 Ultra a fost vizibil mai strălucitor decât cele două telefoane concurente când am lansat trailerul pentru Reacher.

Când vizionezi un trailer pentru Dr. Strange și Multiverse of Madness, panoul acestui Galaxy S22 Ultra a oferit culori bogate și unghiuri largi de vizualizare, împreună cu mișcare lină în timpul scenelor de acțiune.

Panoul lui Galaxy S22 Ultra a impresionat și în testele noastre de laborator, deoarece a atins o luminozitate maximă foarte mare de 1.359 nits, comparativ cu 1.038 nits pentru iPhone 13 Pro Max și 842 nits pentru Google Pixel 6 Pro.

În plus, Galaxy S22 Ultra a depășit concurența în ceea ce privește reproducerea culorilor, deoarece a obținut scoruri de 137,5% și 97,4% la testele sRGB și DCI-P3, comparativ cu 109,3%/77,4% și 104,2%/73,8% pentru iPhone 13. Pro Max și, respectiv, Pixel 6 Pro.

Singurele în care S22 Ultra a căzut în spatele iPhone-ului a fost acuratețea culorii, deoarece a obținut un scor Delta-E de 0,25 (unde 0 este perfect). iPhone 13 Pro Max a ajuns la 0,21.

O problemă potențială cu afișajul S22 Ultra a fost observată de mai mulți utilizatori (deși nu noi) care și-au primit dispozitivele devreme. Aceste unități produc benzi ciudate asemănătoare statiei pe afișaj, dar problema se limitează la dispozitivele alimentate cu Exynos, iar Samsung promite o remediere.

Samsung Galaxy S22 Ultra: Recenzie S Pen

Galaxy S22 Ultra are cel mai fin S Pen pe care l-am experimentat vreodată și asta pentru că Samsung a redus latența de la 9 milisecunde la doar 2,8 ms. Deci primești o îmbunătățire cu 70% aici.

Cea mai bună parte este că nu trebuie să folosești o carcasă proastă pentru a depozita S Pen-ul așa cum a trebuit cu Galaxy S21 Ultra. Există un suport S Pen încorporat chiar în telefon.

În plus, Galaxy S22 Ultra folosește inteligența artificială pentru a-ți prezice mișcările mâinii și pentru a oferi senzația de creion și hârtie. Când iei notițe, scrierea nu numai că se simte netedă, ci și un sunet frumos care face să sune ca și cum ai scrie pe hârtie.

Am comparat S22 Ultra și S21 Ultra și există o diferență notabilă în ceea ce privește răspunsul la scrierea pe afișaj. De exemplu, când notam „Acesta este Samsung Galaxy S22 Ultra”, am simțit că apar cuvintele în timp real pe S22 Ultra în timp ce mâzgăleam, în timp ce ni s-a părut că S21 Ultra era cu jumătate de pas în urmă și încerca să țină pasul cu S Pen.

Samsung a făcut alte câteva îmbunătățiri notabile pentru S Pen, inclusiv conversii mai precise de la scriere de mână în text, precum și capacitatea de a salva rapid notele în documentele și e-mailurile Microsoft Office.

Samsung Galaxy S22 Ultra: Recenzie Cameră

Samsung Galaxy S22 Ultra pare hotărât să ajungă în fruntea listei noastre cu cele mai bune telefoane cu cameră și să anuleze Apple și Google. Testele noastre arată că S22 Ultra este un telefon cu cameră foarte bun, dar este destul de campion.

Galaxy S22 Ultra se mândrește cu un senzor de pixeli mai mare de 2,4 um pentru a capta mai multă lumină și date, precum și o lentilă din sticlă Super Clear pentru a surprinde videoclipuri pe timp de noapte fără erupții. Primești, de asemenea, un obiectiv ultrawide de 12 MP, plus camere telefoto duale de 10 MP care se combină pentru a oferi zoom optic de 10x și zoom spațial de 100x.

Samsung își dublează, de asemenea, fotografia computațională cu sistemul său de cameră. Există o tehnologie adaptivă a pixelilor care combină 9 pixeli într-unul singur pentru imagini mai bune în întuneric, procesare AI de înaltă rezoluție îmbunătățită și procesare multi-cadre de 4 ori mai rapidă. Aceste caracteristici software primesc deja un impuls de la Samsung, care a început lansarea actualizării camerei în iunie 2022. Printre îmbunătățirile cheie se numără o actualizare a performanței la modul portret și o remediere a erorilor pentru Single Take.

Samsung Galaxy S22 Ultra: Recenzie Video

Galaxy S22 Ultra realizează videoclipuri clare de până la 8K la 24 fps și vă poate menține înregistrările cu aspect super stabil cu modul său îmbunătățit Super Steady. Și există o mulțime de funcții suplimentare cu care te poți juca, cum ar fi modul Portret Video.

Samsung Galaxy S22 Ultra: Recenzie Performanțe

Samsung Galaxy S22 Ultra este unul dintre primele telefoane alimentate de procesorul Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1, un cip de 4 nm care promite performanțe mai bune pentru procesor și grafică, oferind în același timp o eficiență mai bună. Samsung va oferi propriul cip Exynos 2200 de 4 nm pe piețele internaționale.

În ciuda faptului că are doar 8 GB de memorie RAM, Galaxy S22 Ultra se simte foarte fin când deschide și închide aplicații. De fapt, S22 Ultra s-a simțit mai rapid decât iPhone 13 Pro Max la comutarea sau închiderea aplicațiilor.

S22 Ultra a oferit, de asemenea, un gameplay captivant.

Lucrurile s-au îmbunătățit dramatic la testul grafic 3DMark Wild Life Unlimited. Galaxy S22 Ultra a atins un scor de 9.984 și un frame rate de 59,84 fps. Compară asta cu 5.739/34,4 fps pe S21 Ultra. Cu toate acestea, iPhone 13 Pro Max a obținut un scor mai mare de 11.418/68,4 fps. Pixel 6 Pro a primit doar 6682 / 40 fps.

Nu în ultimul rând, am făcut un test de codificare video folosind aplicația Adobe Premiere Rush, luând un fișier video 4K și transcodându-l la 1080p. Galaxy S22 Ultra a avut nevoie de 47 de secunde pentru a finaliza sarcina, ceea ce este mult mai bun decât 1:02 al lui S21 Ultra. iPhone 13 Pro Max a avut nevoie de doar 25 de secunde, în timp ce Pixel 6 Pro a fost comparabil cu Galaxy S22 Ultra cu un timp de 48 de secunde.

Galaxy S22 Ultra începe cu 128 GB de RAM, dar am dori să văd 256 GB ca spațiu de stocare de bază. Puteți face upgrade la 256 GB, 512 GB sau 1 TB atunci când cumperi, dar nu există spațiu de stocare extensibil printr-un slot microSD.

Dacă dorești wireless de ultimă generație, te vei bucura să afli că Galaxy S22 Ultra are conectivitate Wi-Fi 6E, despre care Samsung spune că este de două ori mai rapid decât Wi-Fi 6.

Samsung Galaxy S22 Ultra: Recenzie Baterie și încărcător

Samsung Galaxy S22 Ultra este alimentat de o baterie mare de 5.000 mAH, despre care Samsung spune că va dura peste o zi în utilizare obișnuită. Am efectuat testul bateriei Top Electronice de câteva ori, care implică navigarea continuă pe internet peste 5G la 150 nits de luminozitate a ecranului.

Cel mai bun rezultat de viață al bateriei pentru S22 Ultra de până acum este de 10 ore și 18 minute prin rețeaua T-Mobile cu modul 60Hz activat. Este bine și cu mult înainte de ora 7:55 de la Google Pixel 6 Pro, dar această durată de rulare este în urmă celor 11 ore și 25 de minute pe care le-am văzut de la S21 Ultra și iPhone 13 Pro Max a durat și mai mult 12:16.

Cu modul adaptiv activat pentru afișaj (care crește până la 120 Hz), S22 Ultra a durat 8:50, ceea ce este mai mic decât ne așteptam. Vom raporta cu rezultate suplimentare.

Galaxy S22 Ultra oferă încărcare de 45 W, care este un upgrade față de încărcarea de 25 W din Galaxy S21 Ultra. Samsung promite că vei ajunge la 50% în 20 de minute, ceea ce ar fi cu aproximativ 10 minute mai rapid decât S21 Ultra.

Am testat un încărcător de 45 W și a redus Galaxy S22 Ultra la 36% în 15 minute și 67% în 30 de minute. Este mai rapid decât un încărcător de 25 W cu același telefon (29%/58%), dar nu este o diferență dramatică.

Samsung Galaxy S22 Ultra: Recenzie Software

Galaxy S22 Ultra a fost livrat cu software-ul Samsung OneUI 4.1, care rulează pe Android 12. Samsung spune că această interfață este mai intuitivă și mai utilă decât versiunile anterioare și că există un nou tablou de bord pentru confidențialitate pentru liniște sufletească.

De asemenea, Samsung prezintă Samsung Wallet, care poate combina informațiile tale digitale de plată, ID-ul și multe altele într-un singur instrument. Noua aplicație Google Duo îți permite să partajezi videoclipuri și documente în timpul apelurilor video, similar cu SharePlay din software-ul Apple iOS 15.

De la sfârșitul lunii octombrie, One UI 5 și Android 13 au început să sosească pe modelele Galaxy S22 precum Ultra, așa că verifică secțiunea de actualizare a software-ului din setări pentru a vedea dacă actualizarea One UI 5 a ajuns la telefon.

Samsung Galaxy S22 Ultra: Concluzie

Samsung Galaxy S22 Ultra este cu ușurință cel mai puternic și versatil telefon Android de această parte a unui pliabil. Acesta este cel mai bun display pe care l-am testat într-un telefon, iar camerele Samsung sunt mult îmbunătățite, mai ales în condiții de lumină slabă. În plus, zoom-ul puternic continuă să fie greu de învins.

Ultra de la S22 oferă un ecran mai luminos, o durată de viață mai lungă a bateriei și un cip mai rapid, dar în timp ce S Pen este mai rapid și mai fin decât înainte, nu toată lumea apreciază acest avantaj. Iar calitatea camerei Pixel 6 Pro este mai bună în unele cazuri.

Apoi este iPhone 13 Pro Max, care este mai rapid decât S22 Ultra, durează mai mult la încărcare și oferă o calitate foto mai bună (cu excepția fotografiilor cu lumină scăzută). Cu toate acestea, preferăm designul mai elegant al Galaxy S22 Ultra și zoomul mai puternic.

În general, Galaxy S22 Ultra este cel mai bun telefon Android premium și este foarte aproape de a fi cea mai bună perioadă de telefon.

Vezi și Recenzia pentru telefoanele:

Distribuie

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.