Top Electronice

Recenzie iphone 14 Plus: Avantaje și dezavantaje

iphone 14 plus

Tabel de Conținut

IPhone 14 Plus vine cu un ecran imens și o durată de viață a bateriei lungă, într-un design revigorant de ușor.

Iphone 14 Plus este o opțiune excelentă dacă ești în căutare de un telefon cu ecran mare la un preț accesibil. La acest telefon primești un ecran mare împreuna cu o durată de viață a bateriei mult mai lungă. Ceea ce face ca aceasta să fie o opțiune mai convingătoare decât iPhone 14 obișnuit pentru unii cumpărători.

În timp ce camerele sunt stelare, lipsa zoom-ului optic și a unui afișaj de 120 Hz sunt dezamăgitoare în comparație cu telefoanele Android la acest preț. Acesta se clasează pe primul loc în topul celor mai bune telefoane cu ecran mare.

Avantaje:

Dezavantaje:

Iphone 14 Plus înlocuiește varianta mai mică de Apple și este conceput pentru a oferi cumpărătorilor de iPhone exact ceea ce se presupune că au așteptat: un iPhone cu ecran mare fără premium Pro.

Vei obține aceleași camere grozave ca iPhone 14 obișnuit, un procesor A15 Bionic îmbunătățit pentru o grafică mai bună și un videoclip nou și elegant în modul Acțiune. Să nu uităm de durată de viață impresionantă a bateriei menționată și mai devreme.

Deci la ce renunți? De fapt, destul de puține, inclusiv funcții pe care telefoanele Android concurente le oferă pentru aproximativ același preț, cum ar fi un afișaj permanent, o rată de reîmprospătare rapidă și zoom teleobiectiv.

Specificații:

  • Mărime Display: 6, 7 inch (2778 x 1284)
  • Procesor (CPU): A15 Bionic
  • Memorie: 6 GB RAM
  • Capacitate Stocare: 128 GB, 256 GB, 512 GB
  • Camera Principala: 12 MP , 12 MP ultrawide
  • Camera foto față: 12 MP
  • Greutate: 204 g
  • Durata de viata a bateriei: 11 ore 57 min
  • Sistem de operare: IOS

IPhone 14 Plus - Recenzie Design

Există ceva revigorant în designul iPhone 14 Plus, chiar dacă are același aspect ca seria iPhone 13. Aceasta este greutatea telefonului. iPhone 14 Plus este remarcabil de ușor pentru un telefon cu ecran atât de mare. Are o greutate de doar 204 g, ceea ce este impresionant comparativ cu Iphone 14 Pro Max.

Chiar dacă renunți la la o cameră din spate, îmi place foarte mult cât de ușor se simte iPhone 14 Plus. Se simte mai mic și mai confortabil decât pare în buzunar, chiar dacă dimensiunile dintre iPhone 14 Plus și Pro Max sunt aproape identice.

Din păcate, notch-ul este încă prezent pe afișaj-ul iPhone 14 Plus. Insula dinamică mai elegantă pentru afișarea alertelor și activităților live este rezervată pentru seria iPhone 14 Pro.

Culorile iphone 14 Plus sunt: Midnight, starlight,  albastru, mov și roșu.

IPhone 14 Plus - Recenzie Afișaj

Vestea proastă este că Apple rămâne cu o rată de reîmprospătare de 60 Hz pe iPhone 14 Plus. Ținănd cont de faptul că poți obține un panou de 120 Hz de la Galaxy S22 Plus și alte telefoane Android, te pune pe gânduri. Chiar și un ecran de 90 Hz ar face totul mai fluid. Dar, la fel ca Dynamic Island, afișajul ProMotion este o funcție iPhone 14 Pro.

Partea bună este că ecranul OLED este luminos și produce o coloare bogată. Un alt plus esențial pentru Plus este dimensiunea acestuia față de iPhone 14 obișnuit. Vizionarea de filme și emisiuni este mai captivant pe iPhone 14 Plus și poți vedea mai mult text atunci când navigezi pe web fără să fie nevoie să derulezi atât de mult.

IPhone 14 Plus - Recenzie Camere

Iphone 14 Plus are aceeași rezoluție de 12 MP ca și iPhone 13, dar camera principală de pe iPhone 14 Plus primește un upgrade notabil. Datorită unui senzor mai mare, cu pixeli de 1,9 micrometri și o deschidere mai rapidă f/1,7. Ca rezultat, ar trebui să te aștepți la performanțe mai bune la fotografii cu lumină scăzută și cu acțiune mai rapidă.

Este și o cameră ultrawide de 12 MP care este proiectată să captureze de 4 ori mai mult, oferind în același timp performanțe de 2 ori mai bune în condiții de lumină scăzută. Iar camera din față, TrueDepth de 12 MP beneficiază de autofocus plus o diafragmă f/1.9 mai rapidă decât modelele anterioare. Adaugă toate acestea împreunăși ai unul dintre cele mai bune telefoane cu cameră disponibil pe piață, cu excepția zoom-ului.

IPhone 14 Plus - Recenzie Video

Unul din cele mai tari caracteristici pe care oferă iphone 14 Plus, este modul Acțiune. Este proiectat pentru a oferi o acțiune lină. Trebuie doar să comuți un buton din aplicația Cameră pentru a o activa. Cu modul Acțiune activat, poți vedea o diferență dramatică între filmările de pe iPhone 14 Plus și iPhone 13.

IPhone 14 Plus - Recenzie Performanță

iPhone 14 Plus are același procesor A15 Bionic ca și seria iPhone 13 Pro de anul trecut, astfel încât vei obține același putere al procesorului, dar mai multă putere grafică decât iPhone 13 standard.

Funcții de siguranță și iOS 16

Apple oferă două funcții de siguranță pentru iPhone 14 Plus. Primul este Crash Detection, care folosește accelerometrul și giroscopul îmbunătățit ale iPhone 14 pentru a detecta dacă te afli într-un accident de mașină. De acolo, poate apela automat serviciile de urgență și poate notifica persoanele de contact de urgență pe care le desemnezi.

Apple a lansat Emergency SOS prin satelit, care combină noi antene și software pentru a te conecta la sateliți atunci când nu poți obține un semnal celular sau Wi-Fi. Vei primi apoi ajutor de la serviciile de urgență la locația ta.

iPhone 14 Plus folosește automat iOS 16 și sunt multe de plăcut în această nouă actualizare de software. Poți personaliza ecranul de blocare al iPhone-ului cu widget-uri, fotografii și multe altele. Alte atracții includ capacitatea de a anula trimiterea textelor și de a le edita, un înlocuitor pentru parole numite Passkeys, o nouă aplicație Fitness și (în final) revenirea indicatorului procentual al bateriei.

Durata de viață a bateriei și încărcare

Apple spune că iPhone 14 Plus oferă „cea mai bună durată de viață a bateriei din toate iPhone-urile”. Suntem încă în proces de testare a acestei afirmații, dar confirmăm că rezistența este excelentă. Este un motiv cheie pentru a cumpăra iPhone 14 Plus față de iPhone 14 obișnuit. Durata de viață a bateriei este de 11 ore 57 min.

iPhone 14 Plus oferă încă o dată o încărcare relativ lentă, atingând 46% în 30 de minute pe baza testării noastre cu un adaptor de alimentare de 20W. Galaxy S22 Plus a atins 70% în aceeași perioadă de timp, așa că Apple trebuie să se îmbunătățească în acest aspect.

IPhone 14 Plus - Concluzie

IPhone 14 Plus este cel mai bun telefon dacă ești în căutarea unui telefon cu afișaj mare dar nu vrei să cheltuiești o avere pe un telefon. Chiar dacă prețul nu este cel mai ieftin, iphone 14 Plus se justifică ca un telefon premium față de iPhone 14 obișnuit cu aproximativ 2,5 ore de viață mai multă a bateriei la o încărcare.

Noi personal preferăm afișajul mai mare, care face vizionarea videoclipurilor mai captivantă și îți oferă un vizor și scenă mai mare pentru a face și edita fotografii.

Vezi și recenzia pentru telefoanele:

Distribuie

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.