Top Electronice

Telefonul se supraîncălzește? Iată 5 soluții utile

telefonul se supraincalzeste

Tabel de Conținut

Telefonul se supraîncălzește? Temperaturile mai calde înseamnă mai multe activități în aer liber. Și sunt șanse ca telefonul tău să fie alături de tine pe durata distracției, captând fotografii sau oferind o coloană sonoră cu lista de redare a muzicii tale preferate. Deși avem grijă să luăm măsuri de precauție împotriva soarelui pentru noi înșine când stăm în căldură, te asiguri și că îți protejezi telefonul?

Dacă nu, vei dori să adaugi asta pe lista ta de verificare. Experții Top Electronice împărtășesc de ce și oferă câteva modalități de a împiedica telefonul să se încălzească prea mult și cum să-l răcești rapid dacă telefonul se supraîncălzește.

Ești în căutarea achiziționării unui telefon mobil? Citește ghidul nostru și află care sunt cele mai bune telefoane.

De ce telefonul se supraîncălzește?

Există mai multe lucruri care ar putea duce la supraîncălzirea telefonului. Lăsarea acestuia în lumina directă a soarelui sau într-un spațiu incomod de cald, cum ar fi mașina, este una dintre cele mai frecvente cauze din spatele creșterii temperaturii interne a unui telefon.

Modul în care îți folosești telefonul și cât de des îl utilizezi poate avea, de asemenea, un impact asupra temperaturii telefonului. Dacă ești cineva care este pe telefon toată ziua, acest lucru poate duce la funcționarea bateriei telefonului în orele suplimentare și la supraîncălzirea telefonului. Același lucru este valabil și pentru a avea o mulțime de aplicații deschise în același timp – a avea prea multe aplicații care lucrează în fundal poate epuiza bateria și poate face ca telefonul să se simtă prea cald.

O altă cauză potențială? Supraîncărcare, care se întâmplă atunci când lași telefonul la încărcat chiar și după ce a atins 100%.

Indiferent de motivul supraîncălzirii telefonului, cel mai bine este ca telefonul să rămână la o temperatură mai scăzută. Dacă telefonul tău devine prea fierbinte, poate întâmpina probleme precum descărcarea bateriei, oprirea forțată și chiar o topire totală (nu glumă, unitatea centrală de procesare a telefonului este capabilă să se topească dacă atinge temperaturi extreme). Există, de asemenea, șansa ca telefonul să nu repornească dacă a fost forțat să se închidă din cauza supraîncălzirii. Iată ce trebuie să faci pentru a vă răcori lucrurile.

Citește și care e cel mai bun protector de ecran pentru telefoane.

5 sfaturi pentru a opri supraîncălzirea telefonului

1. Evită razele directe ale soareluui asupra telefonului tău

Cea mai ușoară modalitate de a preveni supraîncălzirea este să îți ferești telefonul de soare. Telefonul tău captează lumina și căldura de la soare și o reține, devenind mai fierbinte cu cât rămâne mai mult în lumina soarelui și căldură.

2. Redu luminozitatea ecranului

Creșterea luminozității ecranului va forța bateria să lucreze mai mult și să creeze mai multă căldură. Redu luminozitatea ecranului și ia în considerare scurtarea duratei de expirare a ecranului pentru a împiedica ecranul să fie pornit pentru perioade de timp inutil de lungi. De asemenea, uită-te la un protector de ecran anti-orbire – te poate ajuta să vezi ecranul telefonului tău la soare, astfel încât să nu va trebui să crești luminozitatea.

3. Utilizează un încărcător aprobat de producător

Nu toate încărcătoarele de telefon sunt create în mod egal. Pentru a fi în siguranță, utilizează un încărcător de la un producător de renume care este compatibil cu dispozitivul tău. De asemenea, asigură-te că nu există nicio deteriorare a încărcătorului în sine sau a portului de încărcare al telefonului tău, deoarece acestea sunt, de asemenea, probleme care pot duce la supraîncălzire.

4. Deazactivează aplicațiile neutilizate de pe telefon

Prea multe aplicații deschise care rulează în fundal fac telefonul să funcționeze mai mult, ceea ce la rândul său îl face să se încălzească. Soluția este super simplă: pe un iPhone, gliseazî încet în sus din partea de jos a ecranului pentru a vedea toate aplicațiile care sunt deschise și glisează pentru a le închide pe cele de care nu ai nevoie (dacă iPhone-ul tău are încă un buton de pornire, dublu atinge-l pentru a vedea aplicațiile deschise).

Pe un Android, poți atinge pictograma meniu din colțul din stânga jos al ecranului (va arăta ca trei puncte verticale sau trei linii verticale, în funcție de modelul telefonului). Dacă nu ai această opțiune, înceracă să glisezi în sus din partea de jos a ecranului pentru a vedea aplicațiile deschise și să le îndepătezi pe cele pe care dorești să le închizi.

5. Actualizează-ți aplicațiile mereu

Multe actualizări ale aplicațiilor includ remedieri de erori care pot îmbunătăți eficiența telefonului, ceea ce înseamnă că vor consuma mai puțină energie a dispozitivului.

Acum am acoperit modalități de a preveni supraîncălzirea telefonului, iată câteva modalități de a-ți răci telefonul în siguranță dacă este deja fierbinte la atingere sau dacă ai primit o avertizare de temperatură pe dispozitiv.

6 moduri de a-ți răci telefonul

1. Ventilează telefonul sau suflă pe el

Poate suna prostesc, dar te poate ajuta să-ți ventilezi telefonul sau să sufli pe el. Așa cum ventilația menține un corp rece, o briză poate ajuta la răcorirea telefonului atunci când devine puțin prea prăjită.

2. Evită schimbările bruște de temperatură

Este posibil să fii tentat să pui dispozitivul de supraîncălzire în frigider sau congelator pentru un minut, dar nu l-am recomanda. Expunerea telefonului la temperaturi extreme stresează componentele și, de asemenea, îl pune în pericol de a acumula umezeală, o modalitate sigură de a-ți strica dispozitivul.

3. Scoate husa telefonului

Dacă telefonul se supraîncălzește, carcasa telefonului nu ajută. Telefoanele sunt construite având în vedere disiparea căldurii, dar carcasele o pot reține. Așa că, scoate husa pentru a ajuta telefonul să se răcească mai repede.

4. Oprește Bluetooth-ul

Dacă Bluetooth-ul este activat, dar telefonul nu este conectat la un dispozitiv, acesta va căuta în mod constant ceva la care să se conecteze. Acest lucru poate face ca telefonul să se încălzească.

5. Activează funcția de mod avion

Dacă telefonul tău are semnal scăzut sau lipsit, este posibil să funcționeze ore suplimentare în căutarea unei conexiuni, ceea ce poate duce la încălzirea telefonului. Activează Modul Avion până când te întorci într-o zonă cu acoperire.

6. Separă-ți telefonul de la alte tehnologii

Stivuirea telefonului, tabletei și computerului împreună într-o geantă le face mai susceptibile la supraîncălzire, așa că trebuie să le ții separate pentru a le ajuta să-și păstreze răcoarea.

Află și care este soluția dacă ai scăpat telefonul în apă.

Distribuie

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.