Top Electronice

Câți oameni dețin un Smartphone?

infografic smartphone

Te întrebi câți oameni dețin un Smartphone în anul 2022? Urmărește mai jos ultimele statistici despre telefoane din ultimii. Top Electronice a realizat un infografic despre smartphone-uri.

Știai că…:

  • …90% din oameni au făcut o poză cu un telefon mobil până acum?
  • …26% din oameni folosesc smartphone-ul pentru a efectua apeluri în scop profesional?
  • …11% din utilizatorii de smartphone folosesc telefonul pentru a trimite e-mailuri?
  • …20% din utilizatori folosesc smartphone-ul pentru a trimite mesaje?
  • …51% din traficul pe mobil este generat de către videouri pentru telefoane?
  • …o persoană își petrecere aproximativ 17% din zi pe telefonul mobil? Asta înseamnă o medie de aproxiamtiv 4 ore și 10 minute pe zi.
  • …O persoană în medie folosește smartphone-ul său de 160 de ori pe zi?
  • …80% din populația planetei deține un telefon mobil în 2022?
Câți oameni au un Smartphone

Potrivit Statista, numărul actual de utilizatori de smartphone-uri din lume este astăzi de 6,648 miliarde, ceea ce înseamnă că 83,32% din populația lumii deține un smartphone. Această cifră este în creștere considerabilă față de 2016, când erau doar 3,668 miliarde de utilizatori, 49,40% din populația globală din acel an.

În 2022, incluzând atât telefoanele inteligente, cât și cele cu funcții, numărul actual de utilizatori de telefoane mobile este de 7,26 miliarde, ceea ce face ca 91,00% dintre oamenii din lume să dețină telefoane mobile. Telefoanele cu caracteristici sunt telefoanele mobile de bază fără aplicații și sisteme de operare complexe, mai proeminente în țările în curs de dezvoltare.

Mașinăriile au preluat oficial, cu aproape 3,002 miliarde de conexiuni mobile suplimentare decât există oameni – Pentru a pune acest lucru în perspectivă, de la înființarea telefoanelor mobile în 1973, conexiunile dispozitivelor mobile au depășit numărul de oameni din lume, făcându-l cel mai rapid- fenomen de tehnologie creată de om în continuă creștere.

Potrivit datelor de informații în timp real ale GSMA, există în prezent peste 10,98 miliarde de conexiuni mobile în întreaga lume, ceea ce depășește populația mondială actuală de 7,978 miliarde presupusă de estimările analiștilor digitali ONU. Aceste date înseamnă că există cu 3,002 miliarde de conexiuni mobile mai multe decât oamenii din întreaga lume. Este important de precizat că nu orice persoană din lume are un dispozitiv mobil. Vorbim de conexiuni mobile care provin de la persoane cu mai multe dispozitive și o parte cu SIM-uri duale sau alte dispozitive integrate, cum ar fi mașinile.

Statista prezice o creștere substanțială pentru toate telefoanele, tabletele sau dispozitivele IoT cu dispozitive celulare la scară globală. Sursele de date ale companiei estimează că, în următorii trei ani, vom vedea creșterea numărului de utilizatori de dispozitive mobile de la 6,378 la 7,516 miliarde.

O predicție oarecum îndrăzneață, dar World Advertising Research Center consideră că, din cauza creșterii adoptării smartphone-urilor, 72,6% dintre toți utilizatorii de internet vor accesa paginile web prin intermediul unui smartphone. Pentru a pune acest lucru în perspectivă, 57,14% (2 miliarde de oameni) din baza globală de utilizatori de smartphone-uri accesează exclusiv internetul astăzi prin intermediul smartphone-ului lor. 

Când ne uităm la câți oameni au smartphone-uri în lume de-a lungul timpului, cifrele medii globale au crescut la 78,05% la începutul anului 2020. Această cifră este în creștere de la 49,35% în 2016, o creștere substanțială în câțiva ani scurti. Abonamentele mobile cresc în continuare mai repede decât populația lumii

Furnizorii de date Statista estimează că SUA are 280,54 milioane de utilizatori de smartphone-uri în 2020 și este clasată pe locul 4 ca cea mai mare țară pentru penetrarea populației de smartphone-uri, la 79,10%. Este doar în urma Marii Britanii, Emiratelor Arabe Unite și Mexicului în ceea ce privește numărul de persoane care dețin un telefon. Statele Unite au fost o piață de smartphone-uri înfloritoare, cu creșteri constante ale numărului de oameni care renunță la telefoanele cu caracteristici. În 2010, în SUA existau doar 62,6 milioane de utilizatori de smartphone-uri, iar cifrele actuale citate mai sus au distrus toate estimările

Distribuie

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.