Top Electronice

Android

Cel mai bun telefon Android din 2024: Top 10 Telefoane bune + Ghid de cumpărare

Când cumperi prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil să câștigăm un comision de afiliat care ne ajuta la finanțarea activităților noastre și la testarea celor mai bune produse pe care să le achiziționezi.  Detalii aici.

Tabel de conținut
cel mai bun telefon android

Cauți cele mai bune telefoane Android, indiferent de buget? Căutarea celor mai bune telefoane Android înseamnă sortarea unei game de dispozitive la prețuri diferite. Da, poți plăti câteva sute de lei pentru un telefon grozav – alegerea noastră actuală numărul 1 este unul dintre cele mai scumpe telefoane Android pe care le poți cumpăra, de fapt. Dar există opțiuni cu costuri mai mici care oferă și caracteristici cheie și îți oferă șansa de a economisi niște bani.

Deci, cheia pentru a găsi cel mai bun telefon Android pentru nevoile tale este să identifici ceea ce vrei de la un telefon. Dacă aceasta ajunge să fie o gamă largă de funcții premium, de la afișaje cu reîmprospătare rapidă la camere de cea mai bună performanță, fii pregătit să plătești pentru un telefon premium. Sunt capabilități precum un teleobiectiv sau o mulțime de spațiu de stocare încorporat mai puțin importante pentru tine? Apoi, poți apela la un telefon Android de gamă medie sau de buget.

Lista noastră cu cele mai bune telefoane Android include dispozitive la prețuri diferite, astfel încât să te putem ajuta să găsești telefonul potrivit, indiferent de bugetul tău. Citește mai departe pentru a afla care telefoane Android s-au descurcat cel mai bine la testarea noastră.

Produs Preț
1. Samsung Galaxy S23 UltraVezi Prețul
2. OnePlus 11Vezi Prețul
3. Google Pixel 7 ProVezi Prețul
4. Google Pixel 6aVezi Prețul
5. Samsung Galaxy S23Vezi Prețul
6. Google Pixel 7Vezi Prețul
7. Asus Zenfone 9Vezi Prețul
8. Samsung Galaxy S23 PlusVezi Prețul
9. Samsung Galaxy Z Flip 4Vezi Prețul
10. OnePlus 10TVezi Prețul
 

Mai jos vei găsi lista noastră cu cel mai bun telefon Android potrivit ție și nevoilor tale. De la cel mai bun Android per total, până la cel mai mic sau cel mai bun în funcție de buget.

Vezi și ghidul nostru pentru cele mai bune telefoane.

5/5

Cel mai bun telefon Android per total

Samsung Galaxy S23 Ultra este cel mai bun telefon Android pe care îl poate cumpăra banii. Acest telefon premium uimește cu camera sa de 200 MP, care nu numai că poate produce printuri la dimensiunea unui poster, dar îți permite să decupezi și să reîncadrezi fotografiile, oferind totuși detalii foarte bune. Există o cameră mai bună de 12 MP în față pentru selfie-uri, plus Nightography îmbunătățită pentru imagini mai bune în condiții de lumină scăzută.

Galaxy S23 Ultra este, de asemenea, super rapid, datorită noului procesor Snapdragon 8 gen 2 pentru Galaxy. Acest cip bate iPhone-ul la performanța grafică și oferă un joc neted. Partea noastră preferată? Cele peste 13 ore de viață a bateriei pe care le-am văzut în testul nostru de navigare pe web, făcându-l unul dintre cele mai durabile telefoane din jur. A avea 256 GB de stocare pentru a începe este un alt plus.

Alte atracții pentru Galaxy S23 Ultra includ funcții mai inteligente One UI 5.1, inclusiv apelul Bixby Text pentru filtrarea apelurilor pentru tine. Și afișajul este acum mai plat pentru o utilizare mai ușoară a S Pen-ului, deși încă nu credem că panoul trebuie curbat. Sigur, o încărcare mai rapidă ar fi bine, dar Samsung S23 Ultra este cel mai bun telefon Android de până acum și ușor unul dintre cele mai bune telefoane în general.

Specificații:

  • Afișaj: OLED de 6,8 inchi (3200×1400; 1-120 Hz)
  • Procesor: Snapdragon 8 Gen 2
  • RAM: 8 GB, 12 GB
  • Stocare / Extensibil: 256 GB, 512 GB, 1 T
  • Camera spate: 200 MP lată (f/1,7), (ƒ/2 MP), (ƒ/2 MP) Teleobiectiv 10 MP (zoom 3x, f/2,4), teleobiectiv 10 MP (zoom 10x, f/4,9)
  • Cameră frontală: 12 MP (ƒ/2,2)
  • Greutate: 232 grame
  • Durată de viață a bateriei (ore:minute): 13:09

Avantaje:

Dezavantaje:

5/5

Cel mai bun telefon Android Varianta 2

Printre telefoanele Android, OnePlus 11 oferă lui Galaxy S23 Ultra o concurență atât de necesară și, cu siguranță, întrece toate celelalte disponibile în acest moment. Cu un preț de pornire de doar 4500 lei, OnePlus 11 este valoarea emblematică a anului 2023 până acum. Cu durata incredibilă de viață a bateriei, performanța care îi oferă iPhone 14 Pro Max o șansă pentru banii săi și cele mai bune camere OnePlus de până acum, acest telefon este minunat.

Desigur, nu este lipsit de dezavantajele sale. În primul rând, teleobiectivul a înregistrat o retrogradare de la zoom optic de 3,3x la 2x. OnePlus 11 nu are și încărcarea wireless, o omisiune ciudată având în vedere istoria recentă a OnePlus. Telefonul are probabil aceste compromisuri pentru a menține prețul scăzut. Chiar și cu ei, însă, OnePlus 11 merită să luați în considerare.

Specificații

  • Afișaj: AMOLED de 6,7 inchi (3216 x 1440; 1-120 Hz)
  • Procesor: Snapdragon 8 Gen 2
  • RAM: 8 GB, 16 GB
  • Stocare: 128 GB, 256 GB
  • Camere spate: 50 MP (f/1.8) principal, 48 MP (f/2, 23 MP) ultrawide, 256 GB /2.0) Telefoto 2x
  • Cameră frontală: 16MP (f/2.45)
  • Greutate: 205 g
  • Durată de viață a bateriei (ore:minute): 13:10 (adaptativ), 12:48 (60Hz)

Avantaje:

Dezavantaje:

4.5/5

Cel mai bun telefon Android pentru cameră

Pixel 7 Pro este o rafinare față de excelentul Pixel 6 Pro de anul trecut. Are un procesor Tensor G2 îmbunătățit, un afișaj mai luminos și zoom optic de 5x. Este un telefon grozav, cu o mulțime de inteligență și funcții utile.

Totuși, locul în care rămâne în urma Galaxy S22 Ultra este durata de viață a bateriei. Pixel 7 Pro a avut rezultate slabe la testul nostru intern de viață a bateriei, cu trei ore mai puțin decât media de 10 ore pe care vrem să o vedem de la smartphone-uri. Dar camerele compensează asta, Pixel 7 Pro oferind unele dintre cele mai bune imagini pe un telefon Android la 300 de dolari mai puțin decât Galaxy S23 Ultra.

Specificații

  • Afișaj: OLED de 6,7 inchi (3120 x 1440; 10-120 Hz)
  • Procesor: Tensor G2
  • RAM: 12 GB
  • Stocare / Extensibil: 128 GB, 256 GB, 512 GB
  • Camere din spate: 50 MP (f/1,85) principal, 12 MP (ultrawide), 2,2 MP) (f/3,5) cu zoom optic 5x
  • Camera frontală: 10,8 MP (f/2,2)
  • Greutate: 206 g
  • Durată de viață a bateriei (ore:minute): 6:31

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Cel mai bun telefon Android în raport calitate/preț

Fanii telefoanelor Android care caută un chilipir au mai multe opțiuni ca niciodată. Alegerea noastră este Pixel 6a față de Samsung Galaxy A53. În timp ce acesta din urmă nu este lipsit de punctele sale forte – vedeți mai jos pentru mai multe despre acestea – camerele Pixel 6a câștigă ziua, așa cum te-ai aștepta de la un telefon Google.

Mulțumită în mare parte punctelor forte ale Google în fotografia computațională, Pixel 6a produce imagini remarcabile, în special pentru un telefon care costă mai puțin de 2000 lei. Iar 6a este alimentat de același cip Tensor găsit în Pixel 6, astfel încât acele funcții software bazate pe inteligență artificială, cum ar fi traducerea pe dispozitiv și editarea inteligentă a fotografiilor, fac și parte din bugetul tău de telefon Google.

Ne-am dori ca durata de viață a bateriei să fie mai bună, iar Google ar putea învăța ceva din politica generoasă de actualizare a software-ului a Samsung, dar dacă nu ai bani mari de cheltuit pe un telefon grozav, Pixel 6a este o alegere de top – cel puțin până la zvonuri. Pixel 7a apare la sfârșitul acestui an.

Specificații

  • Afișaj: OLED de 6,1 inchi (2400 x 1080)
  • Procesor: Tensor
  • RAM: 6 GB
  • Stocare / Extensibil: 128 GB
  • Camere din spate: 12,2 MP principal (f/1,7), 12 MP ultrawide (f/2,2)
  • Camera frontală: 8 MP (f/2,0)
  • Greutate : 178 g
  • Durată de viață a bateriei (ore:minute): 6:29

Avantaje:

Dezavantaje:

5/5

Cel mai bun model Galaxy S pentru majoritatea oamenilor

Galaxy S23 Ultra poate avea cele mai multe caracteristici premium, dar Samsung Galaxy S23 este mult mai accesibi. Și cele mai bune lucruri despre familia S23 fac parte din acest model entry-level, Galaxy S23 rulând pe același chipset Snapdragon 8 Gen 2 pentru Galaxy care alimentează modelele mai scumpe. Acest lucru nu înseamnă doar o creștere a performanței față de telefoanele Galaxy S anterioare, ci ajută și S23 să se transforme într-un timp la testul nostru de baterie, care depășește smartphone-ul mediu.

Galaxy S23 oferă un teleobiectiv – nu este ceva pe care îl găsiți întotdeauna pe un telefon la acest preț. Și toate camerele de pe Galaxy S23 impresionează, deoarece beneficiază de efortul Samsung de a îmbunătăți fotografia în condiții de lumină scăzută. Va trebui să trăiești cu mai puțin spațiu de stocare în modelul de bază – S23 începe cu 128 GB față de 256 GB la celelalte modele – dar, altfel, Galaxy S23 oferă cel mai bun din gama emblematică a Samsung într-un pachet mai accesibil.

Specificații

  • Afișaj: AMOLED de 6,1 inchi (2340×1080)
  • CPU: Snapdragon 8 Gen 2 pentru Galaxy
  • RAM: 8GB
  • Stocare / Extensibil: 128GB, 256GB
  • Camere din spate: 50MP principal (f/1.8), 12MP ultrawide (f/2.2), (f/10MP) 2.4) cu zoom optic 3x
  • Camera frontală: 12MP (f/2.2)
  • Greutate: 168 g
  • Durată de viață a bateriei (ore:minute): 10:27 (120Hz)

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Cel mai bun telefon Android ieftin

În timp ce Pixel 7 Pro este cu siguranță accesibil în comparație cu alte produse emblematice Android, este posibil să experimentezi funcțiile alimentate de Tensor G2 pentru și mai puțin.

Funcțiile de gestionare a apelurilor, dictare și transcriere oferite de Tensor sunt disponibile pe Pixel 7, la fel ca și funcțiile de fotografie computațională care fac ca dispozitivele Google să fie atât de remarcabile printre telefoanele cu cameră. Nu vei obține un teleobiectiv cu Pixel 7 Pro, dar cu funcții precum Super Res Zoom care elimină zgomotul de la fotografiile cu zoom digital, nu te va deranja.

Ne dorim ca Pixel 7 să aibă o durată de viață a bateriei, dar orice altceva despre telefon – de la designul său șlefuit la afișajul luminos – se îmbunătățește față de Pixelii care i-au fost înainte.

Specificații

  • Afișaj: OLED de 6,3 inchi (2400 x 1080; 90 Hz)
  • CPU: Tensor G2RAM: 8 GB
  • Stocare / Extensibil: 128 GB, 256 GB
  • Camere spate: 50 MP (f/1,85) principal, 12 MP (f/2,2)
  • Camera frontală: ultrawide 10,8MP /2,2)
  • Greutate: 206 g
  • Durată de viață a bateriei (ore:minute): 7:03

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Cel mai bun telefon Android de dimensiuni mici

Unii dintre noi de aici iubesc telefoanele mici, la fel și Asus. Zenfone 9 este cel mai recent telefon de la producătorul taiwanez de telefoane și este unul bun. Are un Snapdragon 9 Plus Gen 1, o baterie de 4.300 mAh și 8 GB sau 16 GB RAM într-un corp cu un ecran de 5,9 inchi.

Cu puterea sa, durata stelară a bateriei și camerele bune, Zenfone 9 este telefonul pe care trebuie să-l obții dacă vrei un dispozitiv mai mic. Ne place cât de ușor este să-l cu o singură mână sau cât de puțin spațiu de buzunar ocupă. Software-ul Asus ZenUI este, de asemenea, foarte drăguț, oferind o experiență similară Android-ului, cu câteva funcții suplimentare introduse pentru a îmbunătăți lucrurile.

Zenfone 9 pune la iveală alte telefoane precum Galaxy S22. Samsung are încă câteva avantaje, cum ar fi afișajul, dar Asus a făcut o treabă grozavă cu Zenfone 9.

Specificații

  • Afișaj: AMOLED de 5,9 inchi (2400 x 1080)
  • CPU: Snapdragon 8 Plus Gen 1
  • RAM: 8GB, 16GB
  • Stocare / Extensibil: 128GB, 256GB
  • Camere spate: 50MP (f/1.9) principală, 12MP (f/2MP frontală) (f/2.45)
  • Greutate: 169 g
  • Durată de viață a bateriei (ore:minute): 13:13

Avantaje:

Dezavantaje:

4.1/5

Cea mai accesibilă opțiune Galaxy S cu ecran mare

Un telefon Galaxy S cu ecran mare nu este la îndemână dacă nu vrei să cheltui mai mult de 5000 de lei pe următorul telefon. Galaxy S23 Plus îți oferă un ecran de 6,6 inchi cu o rată de reîmprospătare adaptivă de 120 Hz, cu 1000 lei mai puțin decât Galaxy S23 Ultra. Și, deși nu vei obține camera principală de 200 MP a Ultra, S23 Plus oferă aceeași configurație a camerei ca și Galaxy S23 standard, astfel încât să te poți aștepta la imagini frumoase și zoom de calitate.

Cel mai bun lucru despre Galaxy S23 Plus este chipset-ul Snapdragon 8 Gen 2 pentru Galaxy care alimentează telefonul. Acesta oferă cea mai bună performanță a oricărui telefon Android pe care l-am testat și, de asemenea, gestionează eficient energia. Rezultatul final este că Galaxy S23 Plus a durat puțin mai puțin de 11,5 ore la testul nostru de baterie – un rezultat excelent care se traduce prin durata de viață a bateriei pe tot parcursul zilei.

Patru ani de actualizări Android ar trebui să vă mențină Galaxy S23 Plus în formă maximă pentru ceva timp, astfel încât obții cu adevărat o mulțime de valoare în schimbul prețului de pornire.

Specificații

  • Ecran: AMOLED de 6,6 inchi (2340×1080)
  • CPU: Snapdragon 8 Gen 2 pentru Galaxy
  • RAM: 8GB
  • Stocare / Extensibil: 256GB, 512GB
  • Camere din spate: 50MP principal (f/1.8), 12MP ultrawide (f/2.2), (f/10MP) 2.4) cu zoom optic 3x
  • Camera frontală: 12MP (f/2.2)
  • Greutate: 195 g
  • Durată de viață a bateriei (ore:minute): 11:24 (120Hz)

Avantaje:

Dezavantaje:

4.1/5

Cel mai bun telefon Android pliabil

Am plecat de la recenzia noastră Galaxy Z Flip 4 în mare parte impresionați. Nu numai că noul design pliabil este puțin mai elegant, dar și durata de viață a bateriei s-a îmbunătățit considerabil față de Galaxy Z Flip 3 anul trecut. În testul nostru personalizat de viață a bateriei, Flip 4 a durat mult mai mult decât predecesorul său.

Ecranul pliabil Super AMOLED de 6,7 inchi este frumos, chiar dacă pliul afișajului rămâne foarte vizibil. Snapdragon 8 Plus Gen 1 îi permite lui Galaxy Z Flip 4 să treacă peste orice sarcină, chiar și la jocurile intensive. Și eficiența sa sporită a energiei ajută probabil la o viață mai bună a bateriei telefonului.

Camerele sunt un sac mixt. Pe de o parte, noul mod de noapte este fantastic; dar, pe de altă parte, fotografiile din timpul zilei sunt mai puțin interesante, cu aspectul suprasaturat caracteristic al Samsung. Dacă Galaxy Z Flip 4 ar scoate aceleași fotografii ca și Galaxy S22, am fi mult mai fericiți.

Chiar și așa, Galaxy Z Flip 4 merită cu siguranță timpul tău dacă vrei să sari în lumea pliabilelor. Vei face unele compromisuri cu telefoanele la prețuri similare, dar noutatea ar putea merita pentru tine.

Specificații

  • Ecran: FHD AMOLED de 6,7 inchi (2640 x 1080) interior, capac AMOLED de 1,9 inchi (260 x 512)
  • Procesor: Snapdragon 8 Plus Gen 1
  • RAM: 8 GB
  • Stocare / Extensibil: 128 GB, 256 GB, 512 GB
  • Camera foto:/18MP principal, 12MP (f/2.2) ultrawide
  • Camera frontală: 10MP (f/2.4)
  • Greutate: 187 g
  • Durată de viață a bateriei: 8:33 (Adaptive), 8:57 (60Hz)

Avantaje:

Dezavantaje:

4.1/5

Un telefon Android ieftin și bun

OnePlus 11 este cel mai recent telefon de la OnePlus, dar OnePlus 10T de anul trecut rămâne parte din gama și poți găsi telefonul deja accesibil la vânzare la prețul său inițial.

Optarea pentru acest telefon necesită unele compromisuri, deși chipset-ul Snapdragon 8 Plus Gen 1 oferă încă performanțe excelente pe care jucătorii le vor aprecia în special. 10T nu are un teleobiectiv, iar camerele sale nu dispun de caracteristicile Hasselblad care au îmbunătățit capacitățile de fotografiere ale modelelor recente OnePlus. Cu toate acestea, durata de viață a bateriei pe OnePlus 10T este foarte puternică, iar telefonul se încarcă complet în 20 de minute. Chiar dacă OnePlus 11 este un telefon Android mai bun, cu specificații mai recente, încă mai sunt multe de plăcut despre OnePlus 10T.

Specificații

  • Ecran: AMOLED de 6,7 inchi (2412 x 1080)
  • CPU: Snapdragon 8 Plus Gen 1
  • RAM: 8GB, 16GB
  • Stocare / Extensibil: 128GB, 256GB
  • Camere din spate: 50MP principal (f/1.8), 8MP ultrawide (f/2 macroFront).
  • Cameră: 16MP (f/2.5)
  • Greutate: 204 g
  • Durată de viață a bateriei (ore:minute): 10:59 (120Hz), 11:22 (60Hz)

Avantaje:

Dezavantaje:

Cum să alegi cel mai bun telefon Android pentru tine

Primul loc din care să începi când cumperi cel mai bun telefon Android pentru tine este bugetul tău. Și există în esență câteva niveluri. Cele mai ieftine telefoane Android costă sub 1000 de lei și oferă în principal elementele de bază pentru utilizarea aplicațiilor, pentru a face fotografii și a rămâne conectat. Întocmim cele mai bune telefoane ieftine sub 1500 lei lei, deși sincer, vei face o mulțime de compromisuri pentru a obține un telefon la preț atât de mic.

Pe măsură ce treci la sub 1800 lei, vei găsi telefoane mai convingătoare, care oferă procesoare mai bune, materiale de calitate superioară și mai multe obiective pentru camere. Pixel 6a, în valoare de 2000 lei, se află în fruntea clasamentului nostru cu cele mai bune telefoane ieftine, dar noul anunțat Galaxy A54 îl provoacă. Urmează recenzia noastră despre acel telefon Samsung.

Progresează în gama de 4000 lei și mai mult, iar cele mai bune telefoane oferă performanțe de calibru emblematic, împreună cu fotografie computațională de ultimă oră și caracteristici speciale.

Cele mai premium telefoane Android oferă modele pliabile și etichete de preț mari. Galaxy Z Flip 4 este cel mai ieftin pliabil disponibil la 5000 lei. Ne așteptăm ca Galaxy Z Fold 5 și Galaxy Z Flip 5 să sosească mai târziu în acest an, iar alte telefoane pliabile de la Google și OnePlus ar putea adăuga mai multă concurență acestui segment în creștere.

Utilizatorii de iPhone care doresc să treacă la Android au o mulțime de opțiuni, așa cum am subliniat mai sus. De asemenea, este mai ușor să mutați platformele, deoarece aplicația Comutare la Android pentru iOS acceptă acum toate telefoanele Android 12 și versiuni ulterioare.

Friendly and carefree funny bearded gay man in grey sweater edit profile picture online dating app

Marcel Popa

Blogger

Marcel Popa este editorul șef  al Top Electronice și a acoperit tehnologia de peste 5 de ani. În plus față de supravegherea direcției Top Electronice, Marcel Popa este specializat în acoperirea tuturor lucrurilor mobile, după ce a revizuit zeci de smartphone-uri și alte gadget-uri.

Abonează-te!

Obține acces instantaneu la știri de ultimă oră, cele mai tari recenzii, oferte excelente și sfaturi utile.

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.