Top Electronice

Iphone 14 Pro Max – Păreri, Recenzii și Preț 2022

Iphone 14 Pro Max

Tabel de Conținut

Funcția Dynamic Island inteligentă a noului iPhone 14 Pro Max, camerele puternice, afișajul permanent și durata de viață super lungă a bateriei îl fac cel mai bun telefon pe care îl poți cumpăra.

iPhone 14 Pro Max nu este doar cel mai puternic telefon din jur. Este o bucurie de utilizat, datorită noii funcții Dynamic Island, pentru afișarea notificărilor și a activităților live. Cel mai mare model Pro de la Apple oferă, de asemenea, camere fantastice – inclusiv un nou shooter principal de 48 MP – un afișaj permanent, un mod de acțiune convingător pentru videoclipuri și o durată excelentă de viață a bateriei. Este scump, dar este și cel mai bun telefon pe care îl pot cumpăra banii.

Avantaje:

Dezavantaje:

iPhone 14 Pro Max este iPhone-ul pe care l-am recomanda utilizatorilor cu încredere. De ce? Ei bine, obții cele mai bune camere dintr-un telefon pe baza testelor noastre, un nou afișaj permanent și o funcție Dynamic Island inteligentă care înlocuiește crestătura cu o zonă mai mică care oferă alerte și activități live din mers.

De asemenea, ne-am bucurat să folosim noul mod de acțiune al camerei pentru a captura videoclipuri. Alte smartphone-uri au o caracteristică similară, dar combinația dintre calitatea video a iPhone 14 Pro Max și filmarea sa super stabilă se simte puțin ca o magie.

De asemenea, este magică ușurința cu care poți comuta între mai multe numere de telefon folosind funcționalitatea eSIM a acestui brand, deși unii vor deplânge lipsa totală a unui spațiu fizic pentru cartela SIM.

Încă o dată, Apple a făcut cel mai rapid telefon din jur cu cipul său A16 Bionic, dar nu este vorba cu adevărat de benchmark-uri. Este vorba despre ceea ce face acest cip: permite vizualizarea permanentă a camerei puternice de 48MP. Adaugă o durată de viață foarte lungă a bateriei și ai cel mai bun iPhone pe care îl poți cumpăra, precum și cel mai bun telefon pe care îl poți cumpăra.

Dacă vrei un telefon mai mic, consultă recenzia noastră iPhone 14 Pro și de asemenea, vezi recenzia noastră iPhone 14 dacă vrei cel mai accesibil iPhone nou. Dar dacă eșți tentat și de cele mai recente produse emblematice Android, consultă confruntarea Google Pixel 7 Pro și iPhone 14 Pro Max pentru a afla cum se compară cele două.

iPhone 14 Pro Max specificații:

  • Mărimea ecranului: 6.7 inch
  • Rata de reîmprospătare: 1-120 Hz
  • Procesor (CPU): Apple 16 Bionic
  • Capacitate de stocate: 128 GB, 256 GB, 512 GB, 1 TB
  • Camere: 48 MP cea principală, 12 MP ultrawide, 12 MP telephoto cu zoom optic de 3x
  • Rezistență la apă și praf: IP68
  • Culori: Mov, Auriu, Argintiu, Negru Space
  • Durata de viață a bateriei: 13 ore și 39 minute
  • Dimensiuni:  71.5 x 147.5 x 7,9 mm (lățime x înălțime x grosime)
  • Greutate: 206 g

Iphone 14 Pro Max: Recenzie Design

Când am luat iPhone 14 Pro Max pentru această recenzie, am observat imediat două lucruri. Primul este că a fost înlocuită crestătura cu un decupaj în formă de pastilă (mai multe despre Dynamic Island de mai jos), iar al doilea este că denivelarea camerei este și mai mare.

Toate cele trei lentile ale camerei de pe spatele iPhone 14 Pro Max sunt mai mari, la fel ca și blițul, așa că această zonă ocupă mult spațiu. Acesta este, de asemenea, un telefon puțin mai greu și mai gros decât predecesorul său.

Există patru opțiuni de culoare pentru iPhone 14 Pro Max: violet intens, argintiu, auriu și negru spațial. Suntem parțial înspre violet intens, deoarece iese cel mai mult și acesta este cel pe care l-am testat pentru această recenzie. Continuăm să apreciez spatele din sticlă mată (care este acum detașabilă) și părțile laterale din oțel lustruit, asortate în culori, pe care Apple le folosește pentru telefoanele sale Pro. Aspectul general este elegant, chiar dacă puțin prea familiar, cu aceeași rezistență la apă IP68.

Ce lipsește? Asta ar fi tava cartelei SIM. La fel ca mufa pentru căști de dinaintea sa, Apple a eliminat această caracteristică pentru modelele din SUA, înlocuind-o cu tehnologia eSIM. Vestea bună este că ni s-a părut destul de ușor să adăugăm o linie la iPhone 14 Pro Max și poți avea două numere active simultan (să zicem, unul pentru numărul personal și unul pentru afaceri). Vestea proastă este că unii operatori de transport de peste mări nu acceptă încă eSIM, așa că va trebui să verifici dacă furnizorul tău este compatibil înainte de a călători în străinătate.

Iphone 14 Pro Max: noua funcție Dynamic Island

Această funcșie este inovatoare. Apple nu a redus doar crestătura iPhone-ului și a muta-o în jos; a găsit o modalitate de a face această zonă utilă și chiar distractivă. Pe lângă găzduirea camerei TrueDepth, Dynamic Island acționează ca un mini tablou de bord, oferind acces la informațiile de care ai nevoie, indiferent de aplicația în care te afli.

Dacă deschizi Apple Music sau Spotify, de exemplu, și apoi glisezi înapoi la ecranul de pornire, vei vedea arta albumului afișată în partea stângă și există o mini animație cu formă de undă în partea dreaptă. Și dacă apeși și menții apăsat pe Insula dinamică, va apărea o fereastră mai mare care arată progresul piesei și comenzile de redare. Sau poți apăsa o dată doar pentru a lansa în aplicație.

Există o mulțime de alte aplicații care profită de Dynamic Island. Poți vedea starea cronometrului tău acolo, următoarea direcție de urmat în Maps, starea apelurilor primite și efectuate și multe altele. Poți chiar să ai două activități live afișate una lângă alta în insulă.

Mai târziu în acest an, Apple va pune la dispoziția dezvoltatorilor un API Live Activities pentru a oferi mai multe experiențe Dynamic Island, cum ar fi scoruri sportive, starea livrării de mâncare, informații despre partajarea călătoriei și multe altele.

Recenzie iPhone 14 Pro Max: afișare și calitate a ecranului mereu activă

Apple se joacă cu siguranță în detaliu cu telefoanele Android când vine vorba de noul afișaj mereu activ al iPhone 14 Pro și, totuși, implementarea Apple oferă o experiență mai robustă – dacă ești dispus să îți faci timp pentru a-l configura.

Deoarece rata de reîmprospătare a afișajului iPhone 14 Pro Max poate scala până la 1 Hz, Apple și-a proiectat AOD pentru a oglindi în esență ecranul de blocare (în culoare), dar la un nivel de luminozitate mult mai scăzut. Astfel, poți vedea în continuare imaginea de fundal, widget-urile ecranului de blocare, cum ar fi vremea, calendarul și soneria de activitate și notificările care vin.

Afișajul mereu pornit este suficient de inteligent pentru a se opri dacă porți iPhone 14 Pro Max în buzunar sau cu susul în jos pe o masă. Am apreciat faptul că avem afișajul mereu activ pentru a afișa pur și simplu ora fără a fi nevoie să pornim complet afișajul, deoarece animalele noastre văd de obicei asta ca un semn că pot ieși afară indiferent de ora nopții.

Într-un fel, preferăm simplitatea Pixel 6 și Galaxy S22 Ultra cu afișajele lor mereu pornite, care arată doar elementele de bază, cum ar fi ora, starea bateriei și notificările. Dar ne place că există mai multe opțiuni de personalizare pentru iPhone 14 Pro Max.

În caz contrar, ecranul Super Retina XDR al iPhone 14 Pro Max este uimitor de luminos și de viu. De fapt, acest panou este evaluat pentru până la 1.600 de nits de luminozitate cu conținut HDR și 2.000 de nitți în aer liber în lumina puternică a soarelui.

Acest panou a uimit în timp ce am mărit imaginile unei fântâni, deoarece puteam distinge picăturile de apă care loveau piscina de dedesubt și creau o grămadă de bule. Și ne-am pierdut într-un paradis tropical când jucam AirTwister Air shooting, cu animații fluide care se potrivesc cu afișajul ProMotion de 120Hz.

La testele noastre de laborator, iPhone 14 Pro Max a ajuns la 1.565 nits cu conținut HDR, ceea ce este foarte aproape de afirmația Apple. Și acest panou a înregistrat 117,5% din gama de culori sRGB și 83,2% din spațiul de culoare DCI-P3. Citirea Delta-E pentru acuratețea culorii a fost 0,26, unde 0 este perfect.

Iphone 14 Pro Max: Recenzie Cameră

Apple a schimbat lucrurile cu camerele sale de pe iPhone 14 Pro Max, oferind pentru prima dată un senzor lat principal de 48 MP. În mod implicit, senzorul va grupa la fiecare patru pixeli într-un quad-pixel și se va optimiza pentru o captare mai bună a luminii în fotografii de 12 MP. Dar poți merge la 48MP în modul Pro RAW dacă vrei cele mai multe detalii posibile, ceea ce este ideal pentru decuparea.

Camera de 48 MP permite, de asemenea, o nouă opțiune de zoom 2x care se alătură obiectivului de zoom teleobiectiv 12MP 3x, dar nu obții zoomul mai mare oferit de configurația optică duală de 10x a lui Galaxy S22 Ultra.

iPhone Pro Max dispune, de asemenea, de o nouă cameră ultrawide de 12 MP, care este de aproape două ori mai mare, iar camera TrueDepth de 12 MP oferă acum focalizare automată împreună cu o deschidere mai rapidă f/1.9 pentru fotografii mai bune în condiții de lumină scăzută. De fapt, o performanță mai bună în condiții de lumină scăzută este o temă importantă pentru acest telefon, deoarece există un motor fotonic alimentat de cipul A16 Bionic, care este conceput pentru a oferi fotografii mai luminoase și mai colorate pentru fiecare cameră.

Poți face fotografii de 48 MP, dar mai întâi trebuie să activezi Apple ProRaw și să setezi rezoluția ProRaw la 48 MP în aplicația Setări. Ar fi mai ușor să activezi acest lucru inițial în aplicația pentru cameră, dar odată activat, poți comuta între imaginile RAW și cele normale în aplicația pentru cameră.

Pe baza testelor noastre față de produsele emblematice concurente, am spune că iPhone 14 Pro este cel mai bun telefon cu cameră pe care îl poți cumpăra.

Iphone 14 Pro Max: Recenzie Video

Există două îmbunătățiri majore cu captura video a iPhone 14 Pro Max. Primul este modul Acțiune, iar al doilea este o rezoluție 4K crescută în modul Cinema.

Cu modul Acțiune, comută doar un buton din aplicația pentru cameră când înregistrezi pentru a ușura acțiunea. Acest lucru este util în special atunci când atât trăgătorul, cât și subiectul sunt în mișcare.

Când am comparat modul de acțiune iPhone 14 Pro Max cu modul Super Steady al lui Galaxy S22 Ultra, am constatat că ambele telefoane oferă imagini la fel de fluide atunci când alergau pe un deal.

Calitatea generală a înregistrării video de la iPhone 14 Pro Max este incredibilă. Apple a făcut pasul între nivelurile de zoom atunci când înregistrează videoclipuri mai lină decât înainte.

Din păcate, dacă vrei să filmezi videoclipuri în 4K ProRes, va trebui să cumperi un iPhone 14 Pro sau Pro Max cu cel puțin 256 GB spațiu de stocare. În caz contrar, vei fi limitat la video HD 1080p la 30FPS.

Iphone 14 Pro Max: recenzie performanțe

Chipul A16 Bionic al iPhone 14 Pro Max este primul cip Apple construit folosind procesul de 4 nanometri și este din nou cel mai rapid cip dintr-un telefon. Procesorul este evaluat a fi cu doar 10% mai rapid decât A15 Bionic, dar oferă o lățime de bandă de memorie cu 50% mai mare, ceea ce ajută la jocul.

În timpul testării mele, am găsit iPhone 14 Pro Max minunat de receptiv, indiferent dacă mergeam între o mulțime de aplicații sau jucam jocuri precum Asphalt 9 Legends. Curând pe pista din Himalaya, am experimentat o acțiune fluidă chiar și cu alte câteva mașini de pe ecran care se lupta pentru primul loc.

Pe Geekbench 5, care măsoară performanța generală, iPhone 14 Pro Max a atins 1.882 în single-core și 5.333 în multicore. Este mult mai bun decât iPhone 13 Pro Max (1.720/4.549) și distruge Galaxy Z Fold 4 și cipul său Snapdragon 8 Plus Gen 1 (1.328/3.831). S22 Ultra a fost și mai în urmă cu procesorul său Snapdragon 8 Gen 1 (1.249/3.392).

Iphone 14 Pro Max: recenzie baterie și încărcare

Mulțumită parțial chipului mai eficient al iPhone 14 Pro Max, iPhone 14 Pro Max a rezistat foarte mult timp la testul bateriei făcut de Top Electronice. Vorbim în medie de 13 ore și 39 de minute. Acest lucru este suficient de bun pentru ca iPhone 14 Pro Max să ajungă în topul listei noastre cu cea mai bună durată de viață a bateriei telefonului.

Din punct de vedere anecdotic, iPhone 14 Pro Max s-a descurcat destul de bine în ceea ce privește rezistența. După încărcarea aproape de 90% și apoi folosirea telefonului de la ora 13:00. la 6 p.m. pentru descărcarea de aplicații, redarea muzicii și filmarea de fotografii și videoclipuri, bateria telefonului a scăzut doar la 60%.

Din păcate, iPhone 14 Pro Max rămâne cu încărcare de 20 W, așa că există telefoane cu încărcare mai rapidă. Încărcând un iPhone 14 Pro Max epuizat, am ajuns la doar 42% în 30 de minute; Apple susține că poți atinge 50%, așa că vom retesta și vom actualiza această recenzie. Prin comparație, Galaxy S22 Ultra a ajuns la 58% în 30 de minute cu încărcătorul său de 25W, iar OnePlus 10 Pro a ajuns la 93% și a ajuns la 55% în 15 minute, beneficiind de viteze de încărcare de 65W.

Iphone 14 Pro Max: recenzie stare de urgență prin satelit și detectarea de accident

Apple a lansat două funcții cheie de siguranță pentru iPhone 14 Pro Max. Primul este Emergency SOS prin satelit, care combină antene noi și software pentru a te conecta la sateliți atunci când nu poți obține un semnal celular sau Wi-Fi. Vei primi apoi ajutor de la serviciile de urgență la locația ta.

A doua funcție de siguranță este Crash Detection, care folosește accelerometrul și giroscopul îmbunătățit ale iPhone 14 pentru a detecta dacă te afli într-un accident de mașină. În cazul în care se produce un accident, iPhone-ul tău poate apela automat serviciile de urgență, precum și poate notifica persoanele de contact de urgență pe care le atribui.

Iphone 14 Pro Max: IOS 16

iPhone 14 Pro Max rulează implicit iOS 16 și sunt multe de plăcut în această nouă actualizare de software. Poți personaliza ecranul de blocare cu widget-uri, fotografii și multe altele, iar ceea ce alegi va apărea și pe afișajul permanent. Alte atracții includ capacitatea de a anula trimiterea textelor și de a le edita, un înlocuitor pentru parole numite Passkeys, o nouă aplicație de fitness și (în cele din urmă) un indicator al procentului de baterie.

Iphone 14 Pro Max: Probleme

Unii posesori de iPhone 14 Pro se plâng de tremuratul sau zdârnitul camerei atunci când folosesc aplicații precum Snapchat, TikTok și Instagram. Problema ar putea fi legată de sistemul de stabilizare optică a imaginii din noul iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max. Deși nu am reușit să reproducem problema, unii utilizatori au postat videoclipuri cu problema.

Am anticipa că o actualizare de software ar rezolva această problemă în seria iPhone 14 Pro și va raporta.

Iphone 14 Pro Max: Concluzie

iPhone 14 Pro Max este cel mai bun telefon cu ecran mare din jur și justifică prețul ridicat oferind un afișaj stelar cu capabilități mereu pornite, cele mai bune camere dintr-un telefon și o durată de viață foarte lungă a bateriei. Insula dinamică este, de departe, funcția noastră preferată, deoarece te scutește de timp când trebuie să sări între mai multe aplicații doar pentru a obține informații cheie și va deveni și mai bine pe măsură ce dezvoltatorii sară la bord.

Dacă îți place să filmezi, te vei bucura, de asemenea, de noul mod Acțiune pentru filmări mai fluide și de modul Cinematic și mai clar. Afișajul mereu activ funcționează bine, chiar dacă trebuie să lucrezi pentru a obține funcția așa cum vrei.

Există câteva lucruri care nu ne plac la iPhone 14 Pro Max, inclusiv greutatea sa și faptul că nu oferă o încărcare mai rapidă care să se potrivească cu ceea ce oferă telefoanele rivale.

În general, totuși, iPhone 14 Pro Max este o bestie a unui telefon care este puternic la nivel Pro, fiind și o bucurie de utilizat. Este cel mai bun telefon pe care îl poți cumpăra la nivel actual.

Vezi și recenzia pentru telefoanelor Google Pixel 6a și IPhone SE – Cel mai bun telefon în funcție de buget.
Vezi și care sunt diferențele între IPhone 14 și IPhone 14 Plus.

Vezi și recenziile telefoanelor:

Distribuie

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.