Top Electronice

Umidificatoare

Cel mai bun umidificator din 2024: top 9 umidificatoare pentru cameră

Când cumperi prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil să câștigăm un comision de afiliat care ne ajuta la finanțarea activităților noastre și la testarea celor mai bune produse pe care să le achiziționezi.  Detalii aici.

Tabel de conținut
cel mai bun umidificator

Indiferent de spațiu, ai nevoie de nivelul potrivit de umiditate pentru a oferi un mediu sănătos în casa ta. Nici prea mult si nici prea putin. Cel mai bun umidificator de aer te poate ajuta să te asiguri că ai umiditatea relativă potrivită în casa ta pentru a reduce simptomele alergiilor și uscăciunea de iarnă. Pentru a crea un mediu relaxant poți opta și pentru un difuzor de aromaterapie.

Potrivit medicului Ratika Gupta, un alergolog certificat la ENT and Allergy Associates din Brooklyn, alergenii din interior contribuie major la simptomele alergice, de la strănut și picurare post-nazală până la mâncărime ochilor și simptome de tip astm. Iar iarna, când avem tendința de a petrece mai mult timp în interior, dr. Gupta spune că aceste simptome pot fi mai pronunțate. „Umidificatoarele ajută la menținerea căilor nazale hidratate, astfel încât să nu se simtă uscate”, explică ea. „Studiile arată că nivelurile moderate de umiditate ar putea ajuta la scăderea agenților patogeni din aer, care apoi pot scădea riscul de îmbolnăvire.”

Cel mai bine este să menții umiditatea interioară între 30 și 50%, așa că dacă aerul din casa este prea uscat sau dacă suferi de probleme respiratorii, atunci cu siguranță vei beneficia de un umidificator. Aerul uscat poate fi problematic atât pentru bebeluși, cât și pentru adulții cu probleme de astm sau sinusuri, dar utilizarea unui umidificator poate ajuta la obținerea echilibrului corect, adăugând umiditate înapoi în aer. De fapt, ele pot ajuta la ameliorarea simptomelor de congestie a sinusurilor, care ar putea duce la un somn mai bun pe timp de noapte – pentru tine și partenerul tău, deoarece nu mai sforăiește cauzat de congestie.

Așadar, iată care sunt cele mai bune umidificatoare de aer din 2024. Ne-am asigurat că există câte un model de umidificator de aer pentru fiecare categorie de oameni de pe piață.

Avem și alte ghiduri asemănătoare pentru a menține aerul curat precum purificator de aer, difuzor de aromaterapie, racitor de aer și aspirator antibacterian.

ProdusPreț
1. Umidificator de Aer, Levoit, LV600S SMART HYBRIDVezi Prețul
2. Umidificator de aer Levoit Classic 300SVezi Prețul
3. Umidificator de Aer LEVOIT Classic 200 UltrasonicVezi Prețul
4. Umidificator de aer Venta LW 25Vezi Prețul
5. Boneco H680 – Umidificator si Purificator de aerVezi Prețul
6. Umidificator de aer VicksVezi Prețul
7. Purificator, umidificator și ventilator de aer Dyson Pure HumidifyVezi Prețul
8. Umidificator cu abur rece de la VICTSINGVezi Prețul
9. Umidificator si purificator Clean Air Optima CA603newVezi Prețul
 
5/5

Cel mai bun umidificator de aer per total

Umidificatorul cu ultrasunete hibrid inteligent Levoit LV600S face totul corect. Este ușor de curățat și umidifică aerul rapid și (aproape) în liniște și nu te va deranja noaptea cu bipuri sau lumini puternice. De asemenea, face ceva ce aproape niciun alt umidificator cu ultrasunete nu poate pretinde că îl face: poate atinge un nivel țintă de umiditate și îl poate menține pe o setare automată care funcționează de fapt, datorită unui umidistat încorporat și funcțiilor inteligente funcționale.

Se pare că ar trebui să fie cea mai de bază așteptare pentru un umidificator, dar este de fapt o performanță rară și remarcabilă. Supraumidificarea unei încăperi a fost defectul aproape tuturor umidificatoarelor cu ultrasunete pe care le-am testat din 2013, inclusiv versiunea non-inteligentă a aceluiași umidificator, pe care l-am recomandat din 2018 până în 2022. Dar LV600S rezolvă în sfârșit această problemă. Are o mulțime de alte caracteristici care îl fac să iasă în evidență și față de alte umidificatoare. Rezervorul său de 6,1 l este suficient de mare pentru a rezista toată ziua, iar orificiul său de umplere este suficient de larg încât nu va trebui să freci în jurul colțurilor incomode.

Este, de asemenea, singurul model de umidificator pe care îl recomandăm în prezent care oferă capabilități de ceață caldă. În timp ce ideea unui „umidificator inteligent” ar putea suna puțin ridicol, am fost cu adevărat surprinși de cât de impresionați am fost de caracteristicile smart-home ale LV600S, care au adus un plus de confort în viața noastră cu mementouri de curățare, opțiuni de programare și voce memorabilă, comenzi prin Alexa sau Google Home.

Umidificatorul de aer LV600S este încă susceptibil la unele dintre celelalte dezavantaje ale ultrasunetelor, inclusiv tendința (dacă ai apă dură sau de puț) de a lăsa o urmă de praf mineral fin pe mobilă sau podea, dar acest lucru este inofensiv și simplu de curățat și mai ușor de întreținut în ansamblu decât un model evaporativ. Cu siguranță acestea sunt cele mai bune umidificatoare de aer de până acum.

Specificații:

 • Tip umidificare: Umidificator cu Ultrasunete
 • Temperatura umidificare: aer Cald, Rece
 • Recomandat pentru incaperi pana la: 70 m²
 • Trepte putere: 3
 • Capacitate rezervor apa: 6.1 litri apa
 • Capacitate umidificare a aerului: 500 ml/h
 • Nivelul de zgomot: 30 dB
 • Autonomie:50 h

Avantaje:

Dezavantaje:

4.6/5

Cel mai bun umidificator de aer cald – alternativă

Umidificatorul cu ultrasunete inteligent Levoit Classic 300S a funcționat aproape identic cu alegerea noastră de top în testele noastre și are, de asemenea, multe dintre aceleași caracteristici, inclusiv un rezervor de umplere superior care conține 6 l de apă și capabilități de casă inteligentă care ajută la prevenirea acestuia. de la supra-umidificarea încăperii, așa cum fac alte modele de umidificatoare cu ultrasunete. Cu acest dispozitiv îți poți seta nivelul de umiditate optim.

De asemenea, adaugă o funcție plăcută de lumină de noapte (care este și ușor de oprit atunci când este necesar). Cu toate acestea, interfața cu utilizatorul nu este la fel de intuitivă, iar cele patru butoane nemarcate de pe bazin sunt destul de limitate în ceea ce privește ceea ce pot realiza fără a deschide aplicația de pe telefon. Am auzit mai multe plângeri despre scurgerile rezervorului atunci când este ridicat de pe bazin. Dar dacă vrei ceva puternic și necomplicat (și nu te deranjează potențialele scurgeri), Classic 300S este o alegere solidă.

Specificații

 • Tip umidificare: Umidificator cu Ultrasunete
 • Temperatura umidificare: Rece
 • Recomandat pentru incaperi pana la: 47 m²
 • Trepte putere: 3 trepte
 • Capacitate rezervor apa: 6 litri apa
 • Autonomie: 60 h
 • Capacitate de umidificare: 300 ml/h
 • Nivelul de zgomot: 30 dB

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Cel mai bun umidificator de aer ieftin în raport calitate pret

Dacă ai nevoie doar de un umidificator de bază care să arate frumos și să facă treaba fără a costa prea mult, poți opta pentru umidificatorul de aer cu ultrasunete Levoit Classic 200. Rezervorul său de 4 litri este suficient de mare pentru a rezista cea mai mare parte a zilei, cu o deschidere mare și o formă dreptunghiulară simplă, care îl fac să fie ușor de curățat. Nu va fi nevoie să îți faci griji, deoarece acest umidificator oferă un nivel de umiditate optim.

Umidificatorul de aer Classic 200 nu este la fel de versatil precum Levoit LV600S sau chiar Classic 300S: Classic 200 are doar un singur buton care își schimbă culoarea de fiecare dată când îl apeși, pentru a indica diferitele niveluri de putere (pornit/scăzut, mediu, ridicat și apoi oprit din nou). Acest model nu are, de asemenea, un umidistat sau orice altă opțiune de autoreglare.

În caz contrar, umidificatorul Levoit Classic 200 are toate aceleași avantaje și defecte ca multe umidificatoare cu ultrasunete, inclusiv funcționare silențioasă, dar plină de zgomot și o șansă ușoară de băltoacă de apă dedesubt. Cu siguranță acest raport calitate pret este partea cea mai bună a umidificatorului, dar și că acest dispozitiv oferă un nivel de umiditate optim față de alte umidificatoare concurente.

Specificații

 • Tip umidificare: Ultrasunete
 • Temperatura umidificare: Rece
 • Recomandat pentru incaperi pana la: 35 m²
 • Trepte putere: 3 trepte
 • Capacitate rezervor apa: 4 litri apa
 • Autonomie: 40 h
 • Capacitate umidificare: 100 ml/h

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Cel mai bun umidificator de aer pentru eficiență

Dacă vrei un umidificator prin evaporare extrem de eficient, care necesită curățare și reumplere mai puțin frecvente decât celelalte recomandări ale noastre, ia în considerare umidificatorul cu aer Venta LW25. La prețul actual, este foarte scump. Dar costul său inițial ridicat este oarecum atenuat de eficiența energetică extremă pe termen lung. Și în testele noastre, LW25 s-a clasat în mod constant la un loc ridicat în performanța de umidificare.

La fel ca celelalte alegeri evaporative ale noastre, acest model se potrivește spațiilor care au dimensiunea unui dormitor mare. Concurenții necesită curățare săptămânală. Dar Venta vă recomandă să clătești această unitate la fiecare două săptămâni și să o cureți bine la fiecare șase luni. Cu toate acestea, în ciuda numelui său, nu spală aerul deosebit de bine. Dacă aceasta este o problemă pentru tine, ia în considerare obținerea unui purificator de aer.

Specificații

 • Tip umidificare: Evaporare
 • Temperatura umidificare: Rece
 • Recomandat pentru incaperi pana la: 40 m²
 • Trepte putere: 3 trepte
 • Capacitate rezervor apa: 7 litri apa
 • Autonomie: 24 h
 • Nivel zgomot: 25 dB

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Cel mai bun umidificator de aer pentru camere mari

Aceasta nu un umidificator de camera obișnuit. BONECO H680 este atât un purificator de aer HEPA, cât și un umidificator de spălare a aerului. Poți folosi H680 ca purificator de aer tot anul și apoi îl poți folosi simultan ca umidificator în lunile reci și uscate. H680 oferă o serie de funcții care fac utilizarea acestuia foarte ușoară. Nivelul corect de umiditate este foarte important pentru sănătatea noastră și a casei tale.

Aerul uscat din cameră în timpul iernii poate duce la crăpături în casa ta, precum și la uscarea pielii, gâtului și ochilor. H680 îți menține aerul curat și la nivelul ideal de umiditate, asigurând suprimarea alergenilor și germenilor și te va ajuta să protejezi mulurile, vopseaua, tencuiala și podelele din lemn de esență tare.

Lista robustă de caracteristici a BONECO include comenzi ușor de utilizat, moduri de operare multiple, un indicator de calitate a aerului și o setare de autocurățare care economisește timp pe care vei fi recunoscători să o ai. În plus, un panou de control LCD, butoane tactile de control și o telecomandă fac din acesta cel mai bun purificator și umidificator de aer hibrid pe care l-am testat vreodată. Aceste modele de umidificatoare vin cu un rezervor de apa foarte mare, ceea ce este excelent.

Specificații

 • Tip umidificare: Evaporare
 • Temperatura umidificare: Rece
 • Recomandat pentru incaperi pana la: 100 m²
 • Capacitate rezervor apa: 10 litri apa
 • Capacitate umidificare: 390 ml/h
 • Nivel zgomot: 25 dB

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Cel mai bun umidificator de aer pentru camere mici

Umidificatorul compact Vicks Mini-Free Cool Mist fără filtru este conceput pentru a fi utilizat cu VapoPad-urile mărcii, care, deși nu sunt medicamente, sunt deosebit de liniștitoare în timpul sezonului iernii și al alergiilor. Din pozitia sa pe un raft, noptiera sau sifonier, ofera abur rece timp de pana la 20 de ore. Designul este simplu, cu un cadran cu o singură rotație care indică nivelul de ieșire de abur. Cadranul are o lumină care nu poate fi stinsă, așa că aceasta poate să nu fie o opțiune grozavă pentru persoanele care preferă o cameră întunecată în care să doarmă.

Testerul nostru de acasă a spus că a apreciat puterea constantă a acestui umidificator și a considerat că este destul de liniștitor să-l folosească peste noapte în dormitorul ei. „Este destul de ușor de curățat, construcție simplă, iar sunetul mi se pare liniștitor noaptea și nu deranjant”, a rezumat ea.

Testerul nostru de laborator a remarcat că rezervorul are o canelură pentru transport ușor, dar nu există o etichetă de umplere, ceea ce face dificil să știi dacă folosești prea multă apă. De asemenea, acest umidificator vârâie atunci când este utilizat.

În ciuda puținelor dezavantaje ale acestui umidificator, prețul și setările sale simple îl fac o opțiune excelentă pentru orice dormitor mic sau chiar un birou.

Specificații

 • Tip umidificare: Ultrasunete
 • Temperatura umidificare: Rece
 • Panou comandă: mecanic
 • Capacitatea rezervorului de apa: 0,5 litri apa
 • Nivel zgomot: nespecificat

Avantaje:

Dezavantaje:

5/5

Cel mai bun umidificator de camera premium

La fel ca și în cazul aspiratoarelor și uscătoarelor de păr de la Dyson, umidificatoarele mărcii includ, de asemenea, premiere din industrie și modele atent. Acest umidificator de camera Dyson Purifier Humidify+Cool Formaldehyde poate fi mai mare și mai scump decât celelalte umidificatoare pe care le-am testat, dar caracteristicile compatibile cu aplicații și personalizabile îl fac o alegere remarcabilă. A fost instalat cel mai mult dintre umidificatoarele noastre testate – aproape șase minute – dar se potrivește cu ușurință sub majoritatea robinetelor și roților. Deschiderea mare a rezervorului facilitează curățarea între utilizări.

Dyson face totul cu o telecomandă magnetizată, care se așează deasupra mașinii atunci când nu este utilizată și o aplicație pentru smartphone compatibilă cu Alexa sau Siri. Filtrul HEPA+Carbon inclus ciclează 99,97% din particulele aeropurtate de 0,3 microni sau mai mari, iar un filtru catalitic permanent descompune formaldehida și particulele de praf. De asemenea, poți schimba direcția fluxului de aer, poți seta modul de noapte și un temporizator de somn. Ce e neplăcut, este într-adevăr prețul său foarte ridicat.

Specificații

 • Funcții: Bluetooth și Wi-fi
 • Temperatura umidificare: aer Rece, cald
 • Trepte de viteză: 10
 • Tip Filtru: Hepa
 • Nivel zgomot: 61.5 dB

Avantaje:

Dezavantaje:

3.5/5

Cel mai bun umidificator de camera portabil

Acest umidificator portabil puternic oferă două opțiuni de aburire și poate funcționa până la 10 ore cu un rezervor plin de 300 de mililitri. Unul dintre motivele pentru care ne place acest umidificator cu abur rece este datorită numeroaselor sale caracteristici versatile care ajută toate la crearea unui mediu relaxant.

Asta pentru că acest umidificator funcționează ca difuzor de aromoterapie. Alege ce uleiuri esențiale vrei să adăugi în rezervorul de apă și apoi selectează unul dintre cele 15 moduri de lumină pentru a personaliza pe deplin starea de spirit.

Specificații

 • Tip umidificare: Evaporare
 • Temperatura umidificare: aer Rece
 • Capacitatea rezervorului de apa: 130 ml
 • Autonomie: 5 ore
 • Nivel zgomot: 19 dB

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Cel mai vândut umidificator camera

Umidificatorul cu ultrasunete și purificator Clean Air Optima CA603new cu aburire cu apa rece este echipat cu un ionizator, functioneaza silentios si eficient energetic. Asigură umiditatea optimă a aerului pentru o calitate sănătoasă și proaspătă a aerului interior în încăperi de până la 480ft² (45m² / 100m³).

Acest umidificator avansat de ceață cu ultrasunete cu ionizator are un umidistat digital, afișaj LCD clar, telecomandă și poate fi, de asemenea, setat manual prin butoanele de sub afișaj.

Prin utilizarea tehnicii ultrasonice, apa este pulverizată sub formă de ceață microfină în aer. În acest fel, camerele sunt plăcut umidificate. Totuși, se pare că senzorul modelului Clean Air Optima ca603new nu este destul de bine amplasat, fiind prea aproape de aparat. O alternativă a acestui produs este umidificatorul de la Philips HU2718/10, care este un umidificator camera excelent și purifica aerul la fel de bine.

Specificații

 • Tip umidificare: Ultrasunete
 • Temperatura umidificare: Rece
 • Capacitatea rezervorului de apa: 5 litri
 • Capacitate umidificare: 300 ml/h
 • Nivel zgomot: 25 dB

Avantaje:

Dezavantaje:

Ghid de cumpărare: Cum să alegi cel mai bun umidificator pentru tine

Pentru că știm cât este de greu să alegi un umidificator de aer potrivit, mai ales când sunt atâtea tipuri de umidificatoare, am creat acest ghid pentru tine pentru a ne asigura că faci alegerea optimă când achiziționezi cel mai bun umidificator pentru nevoile tale personale.

Ce sunt umidificatoarele portabile?

Există mai multe tipuri diferite de umidificatoare, inclusiv modele de umidificatoare pentru întreaga casă și modele portabile. Acestea sunt dispozitive mici, dar puternice, care pot fi instalate practic în orice casă. Majoritatea umidificatoarelor funcționează simplu, cu o sursă de alimentare și un rezervor pentru apă. Modul în care ajută la adăugarea umidității aerului depinde de tipul de umidificator de aer pe care îl achiziționezi.

Există șase tipuri de umidificatoare portabile:

Abur rece (Cool mist): Ideale pentru climatele mai calde, umidificatoarele cu abur rece adaugă umiditate aerului fără a crește temperatura din cameră. Umidificatoarele cu abur rece sunt cel mai comun tip de umidificator de aer.

Abur cald (Warm mist): Cel mai bun pentru climatele mai reci, umidificatoarele cu aburcaldă nu doar ajută la umiditatea aerului, ci pot adăuga căldură încăperii.

Abur dublu (Dual-mist): umidificatoarele cu abur dublă pot oferi fie o abur rece, fie o abur cald, în funcție de care preferi sau este mai bună pentru condițiile în care trăiești.

Umidificator cu Ultrasunete: umidificatoarele cu ultrasunete folosesc diafragme metalice vibrante, care folosesc vibrațiile pentru a crea picături de apă și le eliberează în aer pentru a adăuga umiditate. Sunt silențioase și folosesc puțină energie și pot oferi abucr rece sau cald.

Evaporative: umidificatoarele cu evaporare folosesc un ventilator pentru a circula umiditatea printr-un filtru cu fitil umed pentru a elibera umiditatea în aer. Sunt opțiunea cu cea mai mică întreținere, dar produc doar ceață rece. Majoritatea umidificatoarelor cu ceață rece, ceață caldă și cu ceață dublă sunt evaporative.

Vaporizatoare: vaporizatoarele pot alterna între ceață caldă sau ceață rece, dar folosesc mai multă energie decât majoritatea și pot fi periculoase din cauza cât de calde devin.

Cum funcționează umidificatoarele

În timp ce funcția unui umidificator de aer va varia în funcție de tipul pe care îl alegi, majoritatea umidificatoarelor funcționează cu un concept similar. Un rezervor de apă este distribuit lent într-un bazin, unde este absorbit de un filtru absorbant. Un ventilator suflă aer prin filtru, care evaporă apa și ajută la adăugarea de umiditate în aer. Majoritatea umidificatoarelor sunt autoreglabile, astfel că pe măsură ce umiditatea din cameră crește, cantitatea de vapori produsă scade.

Beneficiile umidificatoarelor

Există o serie de beneficii ale utilizării unui umidificator de aer, de la sănătatea personală până la condițiile generale ale casei tale. Iată câteva dintre beneficiile principale:

Reduc riscul de îmbolnăvire: Adăugarea de umiditate în aer ajută la reducerea aerului uscat. Aerul uscat poate permite virușilor și altor bacterii să trăiască mai mult, crescând probabilitatea de a te infecta. Umidificatoarele ajută la adăugarea de umiditate în aer și la reducerea riscului de a prinde aceste bacterii din aer.

Respirabilitate îmbunătățită: Aerul uscat poate duce la dureri în gât, uscarea ochilor și iritarea căilor respiratorii. Adăugarea de umiditate în aer îl face mai respirabil și este mai ușor pentru corpul tău.

Control îmbunătățit al temperaturii: Aerul uscat poate fi dificil de gestionat și adesea nu reține nici căldura, rezultând costuri suplimentare de încălzire și chiar aer mai uscat pe măsură ce încercați să vă încălziți. Umidificatoarele adaugă umiditate aerului și facilitează controlul temperaturii.

Afecțiuni ale pielii îmbunătățite: Aerul uscat duce adesea la piele uscată, care poate deveni mâncărime, descuamată și crăpată. Umiditatea ajută la combaterea acestora

Cum se instalează un umidificator

Majoritatea umidificatoarelor sunt destul de simplu de configurat. Le vei conecta la priză, vei umple rezervorul cu apă și îl vei lăsa să disperseze umiditatea în aer. Vei dori să citești manualul umidificatorului pentru a te asigura că îl utilizezi corect. În timp ce majoritatea umidificatoarelor funcționează bine cu apă de la robinet, unele necesită sau funcționează mai bine cu apă distilată.

Acest lucru ajută, de asemenea, la prevenirea acumulării de orice fel de praf mineral. Dacă utilizezi un umidificator cu ceață caldă sau un umidificator de aer care se încălzește în timpul funcționării, asigură-te că îl păstrezi pe o suprafață sigură și la îndemâna animalelor sau copiilor care îl pot atinge. Nu vei avea probleme cu cele mai bune umidificatoare.

Cum să întreții și să cureți un umidificator

Curățarea unui umidificator de aer este ușoară și esențială, deoarece nu vrei să distilezi bacteriile sau murdăria în aer. Fiecare umidificator va fi puțin diferit, dar, în general, procesul de curățare va fi similar indiferent de situație.

Oprește umidificatorul și asigură-te că rezervorul și bazinul sunt goale. Umple rezervorul cu oțet alb nediluat. Lăsă-l să stea timp de 15 până la 20 de minute, apoi golește-l și freacă zona pentru a îndepărta orice depuneri minerale. Clătște-l bine, lasă-l să se usuce, apoi pune-l la loc, astfel încât să îl poi rula din nou.

Cea mai bună practică pentru a îți menține umidificatorul curat este să îl cureți o dată pe săptămână. Acest lucru va asigura că orice acumulare care apare este redusă la minimum și soluționată rapid. Unele umidificatoare de aer pot fi curățate și o dată la 2 saptămâni.

Este important să cureți umidificatorul pentru purificarea aerului cât mai optim și pentru ca dispozitivul să ofere un nivel de umiditate cât mai bun mai ales în timpul somnului. Totodată, din punct de vedere al nivelului de umiditate al umidificatorului, acesta ajută la purificarea aerului aerului când are parte de o ionizare cât mai eficientă.

Cel mai bun umidificator camera în funcție de dimensiunea încăperii

Pentru a determina dimensiunea umidificatorului de care ai nevoie, măsoară mai întâi metru pătrat al camerei. Umidificatoarele din evaluările noastre sunt organizate în funcție de dimensiunea camerei sau de zona pentru care sunt destinate, de la umidificatoare personale care pot umidifica până la 25 de metri pătrați până la console de 1.000 de metri pătrați sau mai mult.

Pentru camerele mici și mijlocii, umidificatoarele de masă sunt opțiunea cea mai puțin costisitoare, dar rezervoarele lor mici necesită reumpleri frecvente. Pentru spații mari, modelele de consolă sunt cele mai bune, deoarece generează mult aer umed. Au și rezervoare de apă mai mari, așa că au nevoie de mai puține rezerve. Dar din cauza dimensiunii și greutății lor atunci când sunt pline, pot fi dificil de manevrat. Un umidificator camera prea mic nu face față când vine vorba de a purifica aerul într-o încăpere prea mare.

Concluzie

Dacă umidificatorul tău suferă vreo deteriorare sau nu mai funcționează, poți verifica garanția și o poți înlocui. Majoritatea umidificatoarelor vin cu o garanție de un an și este posibil să le poți înlocui prin intermediul vânzătorului cu amănuntul de unde le-ai achiziționat inițial. În caz contrar, va trebui să contactezi producătorul umidificatorului.

Umidificatorul este un instrument simplu și eficient pentru a menține aerul din casă umed, chiar și în lunile uscate de iarnă. Acest lucru ajută la îmbunătățirea calității aerului, la menținerea sănătății și la reducerea costurilor de încălzire. Umidificatorul este ușor de întreținut și oferă beneficii mari cu o curățare minimă. Ia în considerare diferitele tipuri de umidificatoare disponibile și cu siguranță va exista o opțiune care să se potrivească nevoilor tale. Acum știi tot ce ai nevoie pentru a alege cel mai bun umidifcator pentru tine.

Întrebări frecvente

Un umidificator este un dispozitiv electronic care adaugă umiditate aerului dintr-o cameră sau dintr-o clădire întreagă. Funcționează luând apă dintr-un rezervor și transformând-o într-o ceață fină care este apoi eliberată în aer. Ceața ajută la creșterea nivelului de umiditate din cameră, ceea ce poate atenua simptomele aerului uscat, cum ar fi pielea, nasul, gâtul și buzele uscate.

Utilizarea celui mai bun umidificator are mai multe beneficii, printre care:

 • Ameliorarea simptomelor de aer uscat, cum ar fi pielea, nasul, gâtul și buzele uscate.
 • Ajută la reducerea răspândirii virusurilor și bacteriilor din aer.
  Atenuarea simptomelor alergiilor și astmului.
 • Promovarea unui somn mai bun prin reducerea sforăitului și a altor probleme legate de somn.
 • Prevenirea deteriorării mobilierului din lemn, podelelor și instrumentelor muzicale cauzate de aerul uscat.

Există mai multe tipuri de umidificatoare disponibile, inclusiv:

 • Umidificatoare cu ceață rece: Aceste umidificatoare eliberează o ceață rece în aer și sunt cele mai bune pentru utilizare în climat mai cald.
 • Umidificatoare cu ceață caldă: Aceste umidificatoare eliberează o ceață caldă în aer și sunt cele mai bune pentru utilizare în climate mai reci.
 • Umidificatoare cu ultrasunete: Aceste umidificatoare folosesc vibrații de înaltă frecvență pentru a transforma apa într-o ceață fină.
 • Umidificatoare prin evaporare: Aceste umidificatoare folosesc un ventilator pentru a sufla aer printr-un fitil umed sau un filtru, care apoi se evaporă și adaugă umiditate aerului.

Tipul de umidificator pe care îl alegi va depinde de preferințele tale personale, de climatul în care locuiești și de dimensiunea încăperii pe care vrei să o umidifici.

Este recomandat să cureți umidificatorul cel puțin o dată pe săptămână pentru a preveni acumularea de mucegai, bacterii și depuneri minerale. Pentru a îți curăța umidificatorul, urmezi acești pași:

 • Deconectează umidificatorul și golește rezervorul de apă.
 • Scoate toate părțile detașabile, cum ar fi rezervorul de apă și duza de ceață.
 • Spală aceste părți cu apă și săpun, apoi clătește bine.
 • Utilizează o soluție dintr-o parte de oțet alb și o parte de apă pentru a curăța orice depuneri sau depuneri de minerale.
 • Clătește bine toate piesele și lasă-le să se usuce la aer înainte de a reasambla umidificatorul.

În timp ce folosirea unui umidificator are multe beneficii, acesta poate fi, de asemenea, dăunător dacă nu este utilizat corespunzător. Iată câteva măsuri de precauție de luat:

 • Utilizează apă distilată sau demineralizată pentru a preveni acumularea de depozite minerale.
 • Curăță umidificatorul în mod regulat pentru a preveni acumularea de mucegai și bacterii.
 • Nu folosi un umidificator dacă tu sau cineva din gospodărie ai astm bronșic sau alergii la mucegai sau acarieni.
 • Nu seta nivelul de umiditate prea mare, deoarece poate favoriza creșterea mucegaiului și a bacteriilor. Se recomandă un nivel de umiditate de 30-50%.
 • Nu lăsa umidificatorul la îndemâna copiilor și a animalelor de companie.
Friendly and carefree funny bearded gay man in grey sweater edit profile picture online dating app

Marcel Popa

Blogger

Marcel Popa este editorul șef  al Top Electronice și a acoperit tehnologia de peste 5 de ani. În plus față de supravegherea direcției Top Electronice, Marcel Popa este specializat în acoperirea tuturor lucrurilor mobile, după ce a revizuit zeci de smartphone-uri și alte gadget-uri.

Abonează-te!

Obține acces instantaneu la știri de ultimă oră, cele mai tari recenzii, oferte excelente și sfaturi utile.

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.