Top Electronice

Hard Disk

Cel mai bun Hard Disk din 2024: Top 9 Hard disk-uri externe și interne + Ghid de cumpărare

Când cumperi prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil să câștigăm un comision de afiliat care ne ajuta la finanțarea activităților noastre și la testarea celor mai bune produse pe care să le achiziționezi.  Detalii aici.

Tabel de conținut
cel mai bun hard disk

Alege cel mai bun hard disk extern pentru stocarea pe termen lung a fișierelor sau serverele de stocare atașată la rețea (NAS) pentru a îți asigura siguranța fișierelor. Achiziționarea unui hard disk extern nu este doar o chestiune de a obține capacitatea potrivită pentru nevoile tale de stocare. De asemenea, trebuie să te asiguri că beneficiezi de protecție împotriva defecțiunii inevitabile ale hard diskului.

Hard disk-urile externe, cunoscute și sub numele de HDD-uri, sunt încă fiabile cu capacități mari și, în general, prețuri mai mici decât o unitate SSD cu aceeași capacitate. Cu toate acestea, chiar și cel mai prost SSD va funcționa mai bine decât cel mai bun HDD în ceea ce privește ratele de transfer de fișiere și performanța generală doar datorită tehnologiei. Prin urmare, cel mai bun SSD va fuma cel mai bun hard disk din lume.

Atunci de ce să mergi cu un HDD? Ei bine, unul dintre cele mai mari avantaje ale unui HDD este capacitatea lor semnificativ mai mare. Poți obține HDD cu capacități de până la 20 TB chiar acum și, deși acestea pot fi destul de scumpe, când le compari prețul pe gigaoctet de capacitate, acestea au o valoare incredibilă.

Între timp, un SSD te va costa mult mai mult și nu vei putea obține aceleași tipuri de capacitate. Chiar dacă iei ca bază prețul de listă al HDD-urilor, obții totuși mult mai multă capacitate per dolar, ceea ce face HDD-urile atât de atractive pentru stocarea cu prioritate scăzută.

Dar ce HDD îți va oferi cantitatea potrivită de spațiu de stocare și performanță? Din fericire, suntem aici pentru a-l descompune pentru a te ajuta să găsești cel mai bun hard disk pentru tine, indiferent de nevoile sau bugetul tău. Am inclus chiar și un instrument de comparare a prețurilor, astfel încât să poți obține cea mai bună ofertă de hard disk disponibilă.

Menționăm că avem și ghiduri create pentru mai multe componente precum sursa pc, placi video, placi de sunet, UPS și PC gaming.

ProdusPreț
1. HDD Seagate BarraCudaVezi Prețul
2. HDD Western Digital Blue DesktopVezi Prețul
3. HDD intern Toshiba X300Vezi Prețul
4. HDD WD VelociraptorVezi Prețul
5. Seagate FireCuda DesktopVezi Prețul
6. HDD Seagate IronWolf NASVezi Prețul
7. HDD extern WD My Book V3Vezi Prețul
8. Hard disk extern G-Technology G-DriveVezi Prețul
9. Hard disk extern WD My Book DuoVezi Prețul
 
4.8/5

Cel mai bun hard disk per total

Este aproape imposibil să vorbim despre hard diskuri fără a menționa gama Seagate BarraCuda – este o forță care trebuie luată în considerare. Și, nu este greu de înțeles de ce, unitățile Seagate BarraCuda oferă un raport mare gigabyte-pe-dolar și beneficii de viteză pentru a completa. Modelul de 2TB atinge un punct favorabil echilibrând performanța ridicată și accesibilitatea. Deoarece această unitate combină platouri de 7.200 rpm și date de înaltă densitate, computerele echipate cu această unitate vor putea citi datele extraordinar de rapid.

Specificații:

 • Interfață: SATA 6Gbps
 • Spatiu de stocare: 1 – 3TB
 • Cache: 64M
 • BRPM: 7.200

Avantaje:

Dezavantaje:

4.1/5

Cel mai bun hard disk ieftin

Western Digital oferă o afacere solidă cu linia sa de hard diskuri WD Blue. Cu o mare varietate de opțiuni de stocare, de la un mic 500 GB până la un 6TB încăpător, WD Blue este o alegere viabilă pentru aproape orice tip de computer care respectă un buget. Cea mai bună valoare vine de la unitățile mai mari – îți vor oferi mult mai mult spațiu de stocare per dolar cheltuit. Și, dacă cauți ceva mai multă viteză, există și modele de 7.200 rpm disponibile care nu vin cu o creștere prea mare a prețului.

Specificații

 • Interfață: SATA 6Gbps
 • Capacitatea de stocare: 500GB – 6TB
 • Cache: 64M
 • BRPM: 5.400 – 7.200

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Cel mai bun hard disk de mare capacitate

Chiar dacă laptopurile sale nu sunt la fel de populare ca înainte, Toshiba este încă un nume uriaș în domeniul computerelor și are multe de oferit. Când vine vorba de cele mai bune hard disk-uri, Toshiba X300 este un campion de înaltă capacitate și de înaltă performanță, care merită aruncat o privire. Unitățile X300 se laudă cu o valoare excelentă de la gigabyte la dolar, fără a sacrifica performanța. Toate aceste unități se rotesc la 7.200 rpm și includ 128 MB de cache pentru viteze mai mari. Singurul dezavantaj este că garanția durează doar doi ani, ceea ce este scurt pentru o unitate menită să stocheze atât de multe date importante.

Specificații

 • Interfață: SATA 6Gbps
 • Capacitate: 4 – 8TB
 • Cache: 128MB
 • RPM: 7.200
 • Sisteme de operare: nescpecificat

Avantaje:

Dezavantaje:

4.4/5

Cel mai bun hard disk pentru gaming

Când vine vorba de jocuri pe computer, este mai bine să fii rapid decât încăpător. Așadar, dacă ai rezistat atracției unui SSD și ai căutat să-l depășești cu unul dintre cele mai bune hard diskuri, WD VelociRaptor ar trebui să fie pe calea voastră. Nu numai că această unitate are o viteză de centrifugare uimitoare de 10.000 rpm, dar o să doriți să-i acorzi atenție. Cu capacități de până la 1 TB, unitățile VelociRaptor sunt pregătite pentru a stoca biblioteci mari de jocuri, iar platourile super rapide te vor ajuta jocurile să se lanseze și să se încarce rapid.

Specificații

 • Interfață: SATA 6Gbps
 • Capacitate de stocare: 250GB – 1TB
 • Cache: 64MB
 • RPM: 10.000
 • Sisteme de operare: nescpecificat

Avantaje:

Dezavantaje:

4.4/5

Cel mai bun hard disk hibrid

SSD-urile sunt incredibil de populare și nu este greu de înțeles de ce. Dar, dacă ai nevoie de mult spațiu de stocare rapid și nu aveți un seif de numerar, hard disk-urile hibride sunt o opțiune excelentă. SeaGate FireCuda este cel mai bun hard disk hibrid de pe piață. Poate încăpea până la 2 TB de date, iar apoi 8 GB de stocare cache în stare solidă învață ce date folosești cel mai mult, astfel încât să le poți accesa rapid. Acea creștere a vitezei este și mai dulce dacă iei în considerare că această unitate se rotește la 7.200 rpm. Cu o garanție de 5 ani și un preț accesibil, este ușor de înțeles de ce acesta este unul dintre cele mai bune hard disk-uri pe care le poți cumpăra astăzi. Acesta este cu siguranță cel mai bun HDD hibrid!

Specificații

 • Interfață: SATA 6Gbps
 • Capacitate de stocare: 1TB – 2TB + 8GB
 • Cache: 64 MB
 • RPM: 7.200
 • Sisteme de operare: nescpecificat

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Cel mai bun hard disk pentru rețele

Este puțin regretabil că unitățile NAS Seagate IronWolf vin la prețuri superioare, dar nu au un preț mult mai scump decât un hard disk standard la capacitatea lor. Cu toate acestea, optimizarea lor nativă NAS face ca această primă să merite pe deplin. Aceste unități sunt capabile să funcționeze la o rată de rotație rapidă de 7.200 rpm 24/7, fără a fi nevoie să îți faci griji cu privire la defecțiunea unității. Într-adevăr, dacă ai unul dintre cele mai bune dispozitive NAS pentru afacerea ta sau acasă, Seagate IronWolf NAS este într-adevăr cel mai bun pariu. Cu siguranță acesta este cel mai bun HDD pentru rețele!

Specificații

 • Interfață: SATA 6Gbps
 • Capacitate de stocare: 1TB – 20TB
 • Cache: 256MB
 • RPM: 7.200
 • Sisteme de operare: nescpecificat

Avantaje:

Dezavantaje:

4.6/5

Cel mai bun hard disk extern pentru console de jocuri

Hard disk-urile consolelor de jocuri se umplu rapid cu biblioteci masive. Și, la fel ca laptopurile, calea de upgrade pentru hard disk-urile de 2,5 inchi nu este deloc grozavă, dar aici intervine unitatea externă. WD My Book atinge un echilibru uimitor între stocare și preț, oferind suficient spațiu pentru biblioteci masive de jocuri. . Rulând pe USB 3.0, este posibil să nu fie la fel de rapid ca o actualizare a unității interne, dar va rula jocuri și va oferi mai mult spațiu de stocare la un preț mai ieftin. Recomandă cum încredere aceste hard disk-uri externe! Dacă tot ce ai nevoie este de un HDD extern special pentru jocuri, acesta este produsul potrivit pentru tine!

Specificații

 • Interfață: USB 3.0
 • Spatiul de stocare: 3 – 20 TB

Avantaje:

Dezavantaje:

5/5

Cel mai bun hard disk extern

Mulți oameni par să creadă că cele mai bune hard disk-uri sunt tehnologia veche și moartă. Cu toate acestea, cu dispozitive precum G-Technology G-Drive, le puteți arăta celor negativi din viața voastră că discurile care se rotesc își au locul lor în viitor. Nu numai că acest hard disk extern oferă cantități uriașe de spațiu de stocare – până la 10 TB – dar, datorită compatibilității Thunderbolt 3, îți poate încărca chiar și laptopul în timp ce lucrați. Dacă ai un MacBook Pro, este greu să te gândești la un partener de muncă mai bun.

Specificații

 • Interfață: USB 3.1 (Tip-C)
 • Capacitate: 4 – 10TB

Avantaje:

Dezavantaje:

5/5

Cel mai bun hard disk extern premium

Cauți un hard disk extern de încredere și spațios? WD My Book Duo este soluția perfectă pentru nevoile tale de stocare. Cu o capacitate impresionantă de 36 TB, nu va trebui să îți faci niciodată griji că rămâi fără spațiu din nou.

Acest hard disk extern oferă viteze fulgerătoare de transfer de date cu conectivitate USB 3.1. În plus, este echipat cu unități WD Red optimizate pentru RAID, care sunt construite pentru a face față sarcinilor grele de lucru și pentru a oferi performanțe de încredere.

Unul dintre cele mai bune lucruri despre WD My Book Duo este versatilitatea sa. Este perfect atât pentru uz personal, cât și pentru uz profesional, indiferent dacă doriți să stochezi fotografii, videoclipuri, muzică sau fișiere mari de date.

În general, WD My Book Duo este o investiție fantastică pentru oricine are nevoie de un hard disk extern fiabil și spațios. Capacitatea sa impresionantă, vitezele rapide de transfer de date și construcția durabilă îl fac o alegere excelentă pentru oricine dorește să-și extindă capacitatea de stocare.

Notă: Asigură-te că verifici compatibilitatea acestui hard disk cu dispozitivul tăuînainte de a cumpăra.

Specificații

 • Spațiul de stocare: 36 TB
 • Viteza de rotatie (rpm): 5.400
 • Buffer (MB): 360 MB/s
 • Interfata: USB 3.0

Avantaje:

Dezavantaje:

Ghid de cumpărare: Cum să alegi cel mai bun hard disk extern și standard pentru tine

În acest ghid, îți vom arăta ce să ai în vedere atunci când cumperi un hard disk extern sau intern și cum să determini care este cel mai bun HDD pentru nevoile tale. Există o cantitate din ce în ce mai mare de hard diskuri, cu o gamă de caracteristici diferite, atât de mult încât să știi ce să cumperi poate părea o sarcină descurajantă! Atunci când alegi un hard disk te poți baza pe noi!

Vezi și ghidul nostru pentru cel mai bun SSD.

Vezi și ghidul nostru pentru cel mai bun SSD extern.

Hard disk extern sau intern?

Primul lucru de stabilit este dacă ai nevoie de un hard disk intern sau un hard disk extern. Un hard disk intern este conectat direct la placa de bază în interiorul carcasei computerului. Când vine vorba de hard disk-uri externe, acestea sunt conectate printr-un port extern la computer, de exemplu, USB.

Hard disk portabil sau desktop?

Se va mișca hard disk-ul cu tine sau va rămâne mereu la birou? Un hard disk portabil va avea dimensiuni mai mici și, de obicei, va fi alimentat de conexiunea sa de interfață. Viteza acestuia va fi limitată de conexiune. Poți găsi mai multe informații despre un hard disk portabil pe internet.

Un hard disk extern de desktop va fi mai mare pentru viteze mai mari ale discului și necesită o sursă de alimentare suplimentară în cele mai multe cazuri, de obicei o priză de rețea care îl face incomod pentru călătorii și portabilitate.

Ce tip de conexiune ai nevoie?

Tipul corect de conexiune va depinde de capacitatea dispozitivului la care se va conecta hard diskul. Verifică porturile disponibile pe dispozitiv și alegi în consecință.

Reține că diferitele porturi au capacități diferite, unele pot să nu ofere suficientă putere pentru anumite hard disk-uri, așa că asigură-te că ști exact la ce port ai nevoie pentru a te putea conecta, în general, hard disk-urile mai noi ar trebui să funcționeze bine cu porturile mai vechi, dar este merita verificat specificatiile.

Un alt aspect de luat în considerare este vitezele de citire și scriere ale conexiunii, deoarece acest lucru ar putea crea un blocaj pentru capacitatea de utilizare a unității tale pentru sarcini grele de date, de exemplu editarea video.

De ce viteză ai nevoie de hard disk

Viteza mai mare a hard disk-ului vine de obicei la un preț mai mare, iar acesta este principala considerație la acest pas, în special pentru operațiuni grele de date și transferuri mari. Pe măsură ce dimensiunile fișierelor continuă să crească în dimensiune cu imagini de rezoluție mai mare și metadate crescute, obținerea unei unități care poate gestiona fișierele rapid este o idee bună pentru a putea fi utilizată în viitor.

Ar trebui să cumperi HDD sau SSD?

Pe scurt, un HDD extern sau intern folosește părți mecanice pentru a citi și scrie date pe un disc de stocare. Un SSD nu are piese mobile și stochează datele pe cipuri. Totuși așa cum te-ai informat despre aceste hard disk-uri externe îți recomandăm să te informezi și despre SSD-urile externe.

Unitățile SSD sunt mai rapide și devin mai fiabile și mai durabile decât HDD-urile. Aproape toate cazurile de utilizare ale consumatorilor se îndreaptă în direcția SSD-urilor, dar sunt încă mai scumpe și, în unele cazuri, mai puțin potrivite decât HDD-urile.

Factorii de luat în considerare în acest moment sunt următorii:

 • Factor de formă: SSD-urile pot fi făcute mult mai mici.
 • Preț: HDD-urile sunt mult mai ieftine
 • Durabilitate: cu mai puține părți în mișcare, SSD-urile bine realizate sunt foarte durabile
 • Capacitate: acesta este într-adevăr sub preț, dar poți obține mult mai mult spațiu de stocare pentru banii tăi cu HDD-urile
 • Viteză: SSD-urile câștigă cu mâinile în jos.
 • Gamă de opțiuni: Există mai multe HDD-uri încercate și testate din care să alegi cu mai multe opțiuni.

De ce caracteristici suplimentare ai nevoie pentru un hard disk?

Aceasta poate părea o întrebare ciudată, dar ai fi surprins de câte funcții suplimentare există. Există probabil un hard disk adaptat nevoilor tale specifice. Iată principalele lucruri de luat în considerare.

Factor de formă

Hard disk-urile pot avea toate formele și dimensiunile, așa că este crucial să alegi unul care să corespundă nevoilor tale. Nu vrei să pui o cărămidă în bagajul de mână când ai fi putut aduce o unitate mai mică, cu aceleași capacități.

Conectivitate

Există numeroase opțiuni disponibile cu diferite opțiuni de conectivitate. Unele au conexiuni wifi, altele pot fi rulate ca server de acasă, altele pot face copii de rezervă ale cardului de memorie al camerei tale fără a fi nevoie să fie conectate la un laptop. Gândește-te unde va fi folosit unitatea ta și ce opțiuni v-ar putea fi utile.

Durabilitate

Când ești acasă, s-ar putea să nu fie o problemă decât dacă ai o pisică ca a mea căreia îi place să-mi arunce lucrurile de pe birou toată ziua. Pentru călători, acesta este ceva de luat în considerare, vei avea nevoie de o mașină care poate supraviețui unei căderi, precum și de cei care gestionează bagajele din aeroport! S-ar putea să aveți nevoie de o unitate rezistentă la apă, s-ar putea să aveți nevoie de o unitate care ar putea supraviețui unui incendiu. Există opțiuni și un număr tot mai mare de hard disk-uri disponibile.

Proiecta

Dacă ești ca și noi, atunci vrei o unitate care se potrivește cu laptopul tău fără alt motiv decât este plăcută din punct de vedere estetic. Nu este nimic în neregulă cu asta și există o mulțime de hard disk de explorat!

Ce tip de unitate drive ai nevoie?

Deci știi că ai nevoie de un hard disk intern, știai că există mai multe tipuri? Vom acoperi unitățile SATA și unitățile M.2. Pentru unitățile SATA există doi factori de formă.

Unități de 3,5 inchi care sunt utilizate de obicei în computerele desktop și servere. Și unități de 2,5 inchi care sunt de obicei folosite în laptopuri. Numărul este o referință la dimensiunea lor fizică, dar există mai multe diferențe: greutate, viteză, cache, consum de energie, capacitate și preț. Unitățile de 3,5 inchi sunt mai rapide, au mai multă capacitate și sunt mai ieftine. Unitățile de 2,5 inchi sunt mai ușoare, mai mici și consumă mai puțină energie.

Ambii factori de formă pot fi HDD și SSD. Unitățile SSD SATA vin de obicei în formatul de 2,5 inchi și depășesc cele mai bune unități HDD de 3,5 inchi, deși au un preț mai mare.

Unitățile M.2 sunt exclusiv cu stare solidă și sunt de obicei rezervate unităților de pornire pentru vitezele lor super rapide și pentru faptul că unitățile M.2 de capacitate mai mare sunt foarte scumpe.

Cât de rapid trebuie să fie driverul tău?

Există câteva definiții ale vitezei unui hard disk, dar în acest caz, ne preocupă vitezele de citire/scriere. Acest lucru pare o idee, cu cât mai rapid, cu atât mai bine, dar, în realitate, instalarea unei unități SSD extrem de rapidă ar putea fi exagerată pentru un computer de birou de acasă. Îți sugerăm să cântărești costurile și să găsești o unitate suficient de rapidă pentru nevoile tale.

Ce ar trebui să cumperi, HDD sau SSD?

HDD-urile folosesc părți mecanice pentru a citi și scrie date pe un disc de stocare. Un SSD nu are piese mobile și stochează datele pe cipuri. Unitățile SSD sunt mai rapide și devin mai fiabile și mai durabile decât HDD-urile și, în timp ce prețul scade, acestea sunt încă mult mai scumpe, mai ales atunci când ai nevoie de cantități mari de capacitate.

Acesta este un pas simplu, verifică recenziile și alege ce este mai bun! Nu există nimic mai rău decât un hard disk să te defecteze. Te poate costa timp și bani, iar fișierele prețioase pot fi pierdute în eter. Nu îți putem recomanda suficient de puternic să cumperi hard disk uri externe sau interne doar de la comercianți și producători de încredere cu produse foarte evaluate.

Există o mașină perfectă acolo undeva pentru tine! Utilizează acești pași și vei fi pe drumul cel bun pentru a-l găsi și a te asigura că datele tale sunt în siguranță cu noul tău hard disk.

Care hard disk este cel mai bun?

Asta depinde în întregime dacă vrei viteză, capacitate sau valoare, dar cel mai bun hard disk în general este Seagate BarraCuda pentru capacitatea sa excelentă la preț. Dacă vorbești despre cel mai bun hard disk după valoare, am alege hard diskul Western Digital WD Blue Desktop. Este greu de spus care este cel mai bun, deoarece depinde de ce ai nevoie de fiecare HDD extern sau intern. Un lucru e sigur cel mai bun HDD extern sau intern pentru tine se află deja în lista noastră.

Care este diferența dintre un hard disk și un SSD?

Există câteva diferențe între un hard disk și un SSD, dar este important să reține că au aproape aceeași sarcină, pur și simplu funcționează diferit.

Hard disk-urile externe sau interen tradiționale au un disc circular (platon) care stochează datele dvs. – pe măsură ce discul se rotește, brațul de citire-scriere citește datele de pe disc sau scrie date pe acesta în timp ce se învârte. Unitățile cu stare solidă (SSD) nu au părți mobile, în schimb folosesc memorie flash NAND (ȘI negativă) – cu cât un SSD are mai multe cipuri de memorie, cu atât mai multă capacitate de stocare.

În ceea ce privește prețul, vei descoperi de obicei că hard disk-urile sunt mai puțin costisitoare decât SSD-urile și oferă o capacitate de stocare ceva mai mare la un preț mai mic. Cu toate acestea, SSD-urile tind să fie mult mai rapide chiar și chiar și cele mai bune hard disk-uri, deoarece nu trebuie să se bazeze pe părți mobile, cum ar fi HDD-urile. Cele mai bune SSD-uri pot funcționa de până la 10 ori mai repede decât hard disk-urile tradiționale.

Există o a treia opțiune și în conversația SSD vs HDD – unitățile hibride (SSHD) oferă viteza unui SSD și capacitatea unui HDD tradițional într-o singură unitate. O opțiune ca aceasta ar fi grozavă dacă nu ai spațiu pentru mai multe hard disk-uri și doriți tot ce este mai bun din ambele lumi.

Cum să alegi cel mai bun hard disk extern pentru tine

Când cumperi cel mai bun hard disk extern pentru nevoile tale, trebuie să te asiguri că ai un dispozitiv care îți poate stoca în siguranță fișierele esențiale și cele mai importante. Fiabilitatea este de cea mai mare importanță aici, deoarece nu vrei să cumperi un HDD extern care te defectează – făcându-te să pierzi toate copiile de rezervă importante.

Cele mai bune hard diskuri externe vor fi, de asemenea, rapide, deoarece folosesc cea mai recentă tehnologie de conectivitate, cum ar fi USB-C.

Cei mai mari factori de decizie atunci când vine vorba de ratele de transfer de date sunt conexiunea pe care o folosește unitatea și dacă este un hard disk standard sau o unitate SSD. De obicei un HDD extern utilizează conexiuni USB 3.0. Cu toate acestea, pentru viteze mai mari, vei dori conexiuni USB 3.2 Gen 2×2 USB Type-C sau Thunderbolt 3 sau 4. De asemenea, va trebui să te asiguri că laptopul sau calculatorul are și un port compatibil.

Cu toate acestea, dacă ai de-a face cu fișiere mari – cum ar fi fotografii și videoclipuri de înaltă rezoluție – în volumul de lucru obișnuit, ar trebui să te gândești să cumperi unul cu spațiu de stocare mai mare. Din fericire, multe hard diskuri externe oferă spațiu de stocare în terabytes (TB) pentru nu mult mai mulți bani.

Dacă fiabilitatea sau viteza sunt de maximă importanță, îți recomandăm să obții în schimb o unitate SSD portabilă. Acestea vor supraviețui căderilor, loviturilor și loviturilor mai bine decât un HDD extern, mai ales activ (adică transferul de date). De asemenea, sunt aproape universal mai rapizi decât verii lor HDD extern.

Dacă capacitatea este ceea ce căutați, atunci 5TB este maximul pe care îl vei obține pentru o unitate portabilă. 22 TB este cea mai mare capacitate cu o singură unitate în prezent de pe piață (din noiembrie 2022). Dacă vrei capacități și mai mari, poate vrei să iei în considerare Network Attached Storage (NAS) care se poate scala până la sute de Terabytes.

Dacă securitatea este pe primul loc în agenda ta, atunci obții o unitate cu funcții de securitate, inclusiv criptare hardware (de exemplu, criptare XTS-AES pe 256 de biți și securitate validată FIPS 140-2 Nivel 3) cu o tastatură numerică.

Alte caracteristici de luat în considerare includ

RAID (matrice redundantă de unități ieftine) care este o modalitate inteligentă de a îți îmbunătăți viteza unității – cu prețul fiabilității – sau de a îmbunătăți fiabilitatea – cu prețul capacității.

Porturi Thunderbolt, dacă ai nevoie să conectezi în lanț stocarea, dispozitivele și afișajul. Acest lucru este deosebit de util la vârful pieței, unde profesioniștii creativi sunt deosebit de pasionați de acest port

Funcționalitate cloud, care permite persoanelor și companiilor să opereze un cloud personal. În esență, propria ta soluție de stocare în cloud. Așadar, acum poți alege cel mai bun HDD pentru tine! Dacă încă nu îți e clar care e diferența între HDD externe și interne și între HDD externe și SSD, ne poți contacta oricând! De asemenea orentează-te după sistemul de operare al laptop-ului sau la pc-uri. Un sistem de operare bun va fi compabilil indiferent de unitatea pe care o alegi. Stocarea datelor va fi mult mai ușoară atunci când ai un Hard disk bun.

 • Tipuri de USB : USB 3.0, USB 2.0 și derivatele lor
 • Memoriile pot fi de : 1 TB, 2 TB, 3 TB si 4 TB

Citește și ghidul nostru pentru cel mai bun SSD.

Întrebări frecvente despre cele mai bune hard disk-uri

Există multe opțiuni bune pe piață, dar cele mai populare și fiabile hard disk-uri sunt cele de la brandurile Western Digital, Seagate și Toshiba. Este important să alegi un hard disk cu o capacitate suficient de mare pentru nevoile tale de stocare și să verificați specificațiile pentru a te asigura că acesta este compatibil cu sistemul tău de operare.

n hard disk intern este instalat în interiorul computerului și este destinat pentru stocarea permanentă a datelor. Pe de altă parte, un hard disk extern este un dispozitiv portabil care poate fi conectat la un computer prin intermediul unui port USB sau alte interfețe și poate fi utilizat pentru stocarea și transferul datelor între mai multe dispozitive.

Cache-ul unui hard disk este o memorie tampon care stochează date temporare pentru a îmbunătăți viteza de citire și scriere a datelor. Cu cât este mai mare capacitatea cache-ului, cu atât performanța hard disk-ului este mai bună. Deși nu este singurul factor important, capacitatea de cache poate fi un indicator al performanței hard disk-ului.

Durata de viață a unui hard disk depinde de mai mulți factori, cum ar fi utilizarea, condițiile de mediu și calitatea fabricației. În general, majoritatea hard disk-urilor au o durată de viață medie de aproximativ 3-5 ani, dar unele pot dura mai mult timp sau mai puțin în funcție de circumstanțele individuale.

Friendly and carefree funny bearded gay man in grey sweater edit profile picture online dating app

Marcel Popa

Blogger

Marcel Popa este editorul șef  al Top Electronice și a acoperit tehnologia de peste 5 de ani. În plus față de supravegherea direcției Top Electronice, Marcel Popa este specializat în acoperirea tuturor lucrurilor mobile, după ce a revizuit zeci de smartphone-uri și alte gadget-uri.

Abonează-te!

Obține acces instantaneu la știri de ultimă oră, cele mai tari recenzii, oferte excelente și sfaturi utile.

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.