Top Electronice

Cel mai bun GPS auto din 2024: Top 5 GPS-uri pentru Europa potrivit nevoilor tale

Când cumperi prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil să câștigăm un comision de afiliat care ne ajuta la finanțarea activităților noastre și la testarea celor mai bune produse pe care să le achiziționezi.  Detalii aici.

Tabel de conținut
cel mai bun gps auto

Cel mai bun GPS auto elimină stresul condusului. Dacă poți obține cea mai bună navigație prin satelit pentru nevoile tale, este posibil să descoperi că nu numai că îți oferă telefonului smartphone o odihnă, ci și îți permite să te bucuri de direcții mai clare și de călătorii mai rapide.

Telefoanele inteligente pot fi ghiduri GPS excelente, dar există funcții care încă se găsesc doar pe sistemele GPS ale mașinii sau cele cu acel încorporat, ca în unele camere de bord. Ecranul tactil mai mare este o mare atracție inițial, deoarece poți vedea clar instrucțiunile date – ideal dacă îți place ghidarea audio dezactivată. Unele au grijă și de tine, sugerând o pauză dacă ai fost prea mult pe drum. De la evitarea traficului în naveta până la găsirea unui nou loc, acestea sunt create pentru acele sarcini specifice. În plus, cu sisteme de prindere care sunt mai ușor de utilizat ca niciodată, funcționează în aproape orice vehicul.

Este demn de remarcat faptul că unele mărci necesită abonamente pentru cele mai bune funcții, în timp ce altele nu. Așa că ține cont de asta și ține cont de cost atunci când te gândești la ce plătești în avans. Acest lucru este deosebit de important atunci când obții o ofertă de Black Friday, deoarece este posibil să descoperi că abonamentul este introdus, reprezentând o mare economie.

Dacă pleci din țară, în Germania sau Italia, să zicem, atunci vei dori un modul de pachete în acele hărți. De asemenea, îți sugerăm să obții unul dintre cele mai bune planuri de asistență rutieră pentru a conduce cu adevărat liniștit. Așadar, urmărește mai jos topul pentru cel mai bun gps auto.

ProdusPreț
1.Garmin DriveSmart 61 LMT-S EUVezi Prețul
2.TomTom GO Professional 520Vezi Prețul
3.Garmin Drive™ 52 MT-D FULL EUVezi Prețul
4. TomTom Via 62Vezi Prețul
5.Garmin DriveSmart 65 Full EU MT-SVezi Prețul
 
4.5/5

Cel mai bun GPS auto pentru majoritatea utilizatorilor, cu un ecran mare și interfață ușoară

GPS-ul Garmin DriveSmart 61 LMT-S are tot ce ți-ai putea dori vreodată în cel mai bun sistem GPS auto și multe altele. Acest sistem GPS este bogat în funcții, actualizat și receptiv și este perfect completat de interfața sa simplă și ușor de utilizat. În același timp, dispozitivul în sine are un design elegant și modern care va îmbunătăți orice tablou de bord, dar abundența de caracteristici esențiale și premium este cea care îți va face conducerea mai plăcută.

Unele hărți și rute care sunt preîncărcate în GPS Garmin DriveSmart 61 LMT-S pot fi actualizate gratuit și există spațiu pentru un card de memorie microSD pe care pot fi încărcate hărțile din alte țări dacă ai nevoie de asistență pentru navigare în altă parte. Oriunde te îndrepți, ecranul tactil capacitiv gigant de 6,95 inchi, care are o rezoluție de 1024 x 600 pixeli și un afișaj de la margine la margine, va transmite toate direcțiile de care ai nevoie, cu un minim de agitație și efort vizual.

WiFi încorporat deschide calea pentru avertizări de trafic live și actualizări de hărți și software care urmează să fie livrate direct pe dispozitiv, în timp ce vei fi informat și despre virajele viitoare, drumurile cu taxă și modificările limitelor de viteză. GPS Garmin DriveSmart 61 LMT-S îți va spune chiar când este timpul să te odihnești dacă mergi de ceva vreme și, cu milioane de puncte de interes marcate pe hartă, vei putea întotdeauna să găsești o benzinărie, gară, hotel sau poate ceva mai inspirat pentru a îți întrerupe călătoria. Cu siguranță acesta este cel mai bun gps de până acum.

Specificații:

 • Dimensiune navigator: 6,95 inchi
 • Rezoluția: 1024 x 600
 • Tipul ecranului tactil: Capacitiv
 • Rute preîncărcate: Europa
 • Durata de viață a bateriei: 1 oră

Avantaje:

Dezavantaje:

4.1/5

Cel mai bun sistem GPS auto pentru funcții: un sistem de navigație pentru mașină cu dotări inteligente

GPS-ul TomTom GO Professional este, după cum sugerează și numele, un dispozitiv de navigație auto premium care include toate funcțiile de care ai putea avea nevoie. Dar, mai presus de toate, acesta este TomTom, astfel încât să știi că primești hărți specializate, date de trafic și alerte de camere de siguranță – și toate acestea sunt incluse.

În afară de evitarea traficului și de a fi mereu pe banda corectă, aceasta oferă Navigarea Last Km, ceea ce înseamnă că aplicația de pe telefon îți va arăta unde este mașina în funcție de locul în care ai parcat. De asemenea, ai o planificare inteligentă a pentru traseul tău, cu o mulțime de opțiuni de preferință și posibilitatea de a îți împărtăși ETA și locația în timp ce conduci. Acest lucru te va învăța chiar și stilul de condus și va estima mai bine orele de sosire pe baza acestui lucru.

Comenzile vocale cu Siri și Google Assistant, precum și suportul IFTTT înseamnă că îți poți integra viața inteligentă cu mașina. De la efectuarea de apeluri și citirea mesajelor până la sincronizarea adreselor din evenimentele din calendar și setarea locațiilor – totul se poate face cu comenzi vocale hands-free. WiFi încorporat înseamnă, de asemenea, că ești mereu la curent cu cele mai recente hărți, camere de supraveghere și informații despre aplicații. Categoric acest gps își merită locul în topul de cel mai bun gps auto.

Specificații

 • Dimensiune Display: 5 inchi
 • Rezoluția: 480 x 272
 • Tipul ecranului tactil: Capacitiv
 • Ruta preîncărcată: Europa
 • Durata de viață a bateriei: 1 oră

Avantaje:

Dezavantaje:

3.5/5

Cel mai bun GPS auto pentru ușurință în utilizare 

GPS-ul Garmin Drive 52 este ideal dacă vrei un sistem simplu de navigație auto care să îți simplifice traseul. Totul despre acest model strigă simplitate, de la instalarea și configurarea dispozitivului până la programarea acestuia cu locul în care vrei să mergi.

Toate elementele esențiale de navigare sunt chiar acolo, cum ar fi alerte de viteză și viraj și date de trafic pentru a te feri de întreruperile din față. Și ca să știi cu siguranță unde să te întorci, instrucțiunile se referă la străzi, magazine și alte repere care se află în apropiere. Apoi mai sunt acele date de trafic în direct, preluate de la un telefon conectat, astfel încât să obții întotdeauna cea mai rapidă rută posibilă, indiferent de ce se întâmplă mai departe.

Alte caracteristici includ nenumărate puncte de interes și recenzii TripAdvisor, dar dacă vrei genul de suplimente pe care le obții cu cele mai încărcate dispozitive de navigație pentru mașini, va trebui să cauți în altă parte. Nu există activare vocală, actualizări WiFi sau apeluri hands-free, dar absența unor astfel de opțiuni ajută la menținerea simplă a GPS Garmin Drive 52 & Traffic. Dacă e să ne referim la gps-uri, acesta este cu siguranță cel mai bun gps când vine vorba de ușurința în utilizare. Acest dispozitiv este un bun înlocuitor al unui smartphone când vine vorba de GPS.

Specificații

 • Dimensiunea Display: 5 inchi
 • Rezoluția : 480 x 272
 • Tipul de ecran tactil: Capacitiv
 • Ruta preîncărcată GPS: Europa
 • Durata de viață a bateriei: 1 oră
 • Conectivitate: Bluetooth

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Cel mai bun GPS auto pentru puncte de interes 

GPS-ul TomTom Via 62 este ideal dacă vrei un gps auto la preț accesibil, cu ceva în plus în mânecă. De fapt, ne referim la 10 milioane de extra, deoarece acesta este numărul de puncte de interes pe care VIA 62 le-a preîncărcat, gata să te țină la curent cu stațiile de service, locurile de ospitalitate, parcuri, centre comerciale și nenumărate alte zone care ți-ar putea plăcea pentru a explora în vecinătatea locală. Datele de contact ale diferitelor locații sunt, de asemenea, la îndemână, ceea ce facilitează rezervarea într-un hotel sau restaurant în scurt timp.

Ceea ce oferă, de asemenea, GPS TomTom VIA 62 este o gamă bună de funcții de asistență la conducere, inclusiv vizualizări pe ecranul divizat, sfaturi pentru schimbarea benzii, actualizări pe viață a hărților și recunoașterea reperelor pentru a te ajuta să identifici unde trebuie să virezi. Limitele de viteză și detaliile rutelor blocate sunt, de asemenea, marcate pe un GPS auto care acoperă Europa. Este posibil să fie disponibilă o tehnologie de ecran tactil puțin mai bună, dar acest lucru îți economisește bani aici, păstrând în același timp o mulțime de funcții la bord.

Specificații

 • Dimensiune Diagonala: 6 inch
 • Rezoluția: 800 x 480
 • Tipul Touschcreen: Capacitiv
 • Harti preîncărcate GPS: Europa
 • Puncte de interes suplimentare: 10 milioane
 • Durata de viață a bateriei: 1 oră
 • Conectivitate: Bluetooth

Avantaje:

Dezavantaje:

4/5

Cel mai bun GPS auto pentru comenzile vocale integrate

GPS-ul Garmin DriveSmart 65 Full EU MT-S cu Amazon Alexa este plin de funcții într-un afișaj de înaltă rezoluție, cu aspect minimal, cu ramă de altfel. Comenzile multitouch sunt receptive, în timp ce navigarea este cu adevărat inteligentă, cu actualizări live de trafic și chiar evaluări TripAdvisor pentru hoteluri și restaurante pe parcurs. Căutarea în directorul Parcurilor Naționale este un alt plus frumos aici, la fel ca și indicațiile „adevărate” care spun lucruri precum „virați la stânga după următorul McDonalds”.

Alexa încorporată înseamnă că îți poți controla muzica de la bord, să citești mesaje, să-ți verifici calendarul, chiar și să controlezi dispozitive inteligente, cum ar fi preîncălzirea casei, totul folosindu-ți doar vocea. De asemenea, ai opțiunea de a adăuga dispozitive Garmin, cum ar fi camere inteligente de rezervă și multe altele. Dacă e să ne referim la comenzile vocale integrate, aceste modele sunt cu siguranță cele mai bune sisteme GPS din prezent.

Specificații

 • Dimensiune diagonala: 6,95 inch
 • Rezoluția: 1024 x 600
 • Tip Touchscreen: Multi touchscreen
 • Harti preîncărcate GPS: Europa
 • Puncte de interes: 10 milioame
 • Durata de viață a bateriei: 1 oră
 • Slot de memorie: card Micro SD
 • Conectivitate: Bluetooth

Avantaje:

Dezavantaje:

Ghid de cumpărare: cum să alegi cel mai bun gps auto pentru tine

Acest ghid al nostru de mai jos pentru a afla cum poți să faci alegerea cea mai înteleaptă când vine vorba să îți cumperi cel mai bun gps auto pentru tine. Mai jos vei descoperi toate caracteristicile după care trebuie să te ghidezi atunci când cumperi o navigatie gps auto. Aceste GPS-uri sunt în general utile pentru camioane sau pentru o masina care circulă pe o rută lungă. Așadar, iată cum îți alegi cele mai bune sisteme GPS pentru tine.

Vezi și ghidul nostru pentru:

Caracteristicile esențiale ale unui GPS auto

Mai jos îți vom prezenta cele mai importante caracteristici pentru gps-uri.

Navigare

Cele mai bune dispozitive GPS auto oferă instrucțiuni detaliate pas cu pas și te vor avertiza cu privire la banda pe care trebuie să te afli la un moment dat. Instrucțiunile vor fi transmise audibil și pe ecran.

Marimea ecranului

Dimensiunea medie a unui ecran pentru gps-uri auto este între 3 și 7 inch, măsurată în diagonală pe ecran la fel ca un televizor. În timp ce dispozitivele mai mici pot fi depozitate cu ușurință în torpedo sau într-o geantă, dispozitivele cu ecran mare facilitează vizualizarea instrucțiunilor și a altor opțiuni de pe ecran. Un ecran mai mare este, de asemenea, mai bun dacă dispozitivul tău permite ecranul împărțit atunci când te apropii de o intersecție sau pentru alte anunțuri.

Rezolutia Display-ului

Cele mai bune ecrane GPS auto au o rezoluție de cel puțin 480 x 272 pixeli, deși dispozitivele GPS cu rezoluții mai mari – precum cele de peste 800 x 480 pixeli – îți oferă o imagine mai clară, care este mai ușor de vizualizat dintr-o privire.

Sensibilitatea ecranului tactil

Dispozitivele GPS de top tind să aibă ecrane capacitive. Acestea sunt extrem de precise și sensibile și permit gesturi de ciupire pentru a mări, similar cu un smartphone. Astfel de gesturi nu sunt posibile pe un ecran tactil rezistiv, care se găsesc de obicei pe dispozitive cu prețuri mai mici sau cu buget redus. Aceste ecrane au, de obicei, timpi de reacție mai lenți, împreună cu rezoluții mai mici și o capacitate mai mică de luminozitate. Cu toate acestea, ecranele rezistive îți permit să utilizezi orice obiect pentru a atinge ecranul, cum ar fi un stylus sau un deget înmănușat.

Hărți preîncărcate

Fiecare sistem de navigație GPS din comparația noastră este preîncărcat cu harti ale Europei, gata de utilizare când pornești dispozitivul. Majoritatea au, de asemenea, sloturi pentru carduri de memorie microSD încorporate pentru a îți permite să descărci și să stochezi harti ale altor țări sau rute alternative. Având hartile preîncărcate gata de plecare înseamnă că ai o navigație fiabilă chiar și atunci când te afli într-o zonă cu semnal puțin sau deloc. De asemenea, multe se pot sincroniza cu Google Maps.

Actualizări ale hărților

Căută un GPS cu actualizări gratuite de hărți pe viață pentru a te asigura că pe dispozitivul tău vor apărea cele mai recente modele de drum, clădiri și repere. Actualizările pot avea loc automat în fundal sau pot necesita o descărcare manuală.

Sistem de alertă pentru limita de viteză

Majoritatea sistemelor de navigație GPS vor afișa viteza pe care o călătorești în raport cu limita de viteză reală a drumului și te vor anunța dacă mergi prea repede.

Durata de viata a bateriei

Dacă trebuie să utilizezi priza de curent continuu a mașinii pentru a îți încărca telefonul, vei dori să știi cât timp poate funcționa sistemul tău de navigație gps deconectat. Majoritatea vor dura cel puțin o oră fără încărcare, dar unele vor rămâne alimentate până la șase ore.

Cum am găsit cele mai bune GPS-uri?

Cele două lucruri cele mai importante pe care le-am evaluat pe parcursul testării noastre au fost acuratețea și ușurința în utilizare a GPS-ului. Pentru partea aplicată a testării noastre, am circulat pe o varietate de drumuri – de la drumuri rurale mici la străzi aglomerate ale orașului până la autostradă în timpul orelor de vârf, dar și diferite alternative, dintre care unele au avut întârzieri mari și ocoluri mari din cauza lucrărilor de construcție.

Am condus în locații familiare, precum și în zone cu care nu eram familiarizați, constatând dacă rutele furnizate de GPS-uri erau precise și eficiente în timp real. De asemenea, am verificat dacă reperele 2D și 3D – pentru aceste GPS-uri sunt aplicabile – au fost reprezentate cu acuratețe pe ecran.

Am căutat GPS-uri de navigație auto care să ofere indicații clare, cu mult preaviz înainte de viraj. De asemenea, am căutat imagini clare pe traseu, anunțuri de trafic actualizate și o varietate de puncte de interes, cum ar fi benzinării, hoteluri, restaurante și magazine și diverse atracții suplimentare.

Am observat, de asemenea, cât de ușor a fost să navighezi în interfața unui GPS și cum se comportă harta, împreună cu cât de ușor a fost să introduci o adresă și să începi să navighezi pentru a ajunge la destinație. Cele mai bune GPS-uri auto au fost ușor de configurat și utilizat, au oferit instrucțiuni utile și au permis o compatibilitate extinsă cu smartphone-urile pentru navigare și divertisment îmbunătățite cu o singură atingere.

Astfel, îți garantăm ca lista de GPS-uri de mai sus sunt capabile să te ducă la destinație și dispun de harta cu rute actualizate. De asemenea, oferă accesorii suplimentare pentru mașină și diverse opțiuni la alegerea ta pentru a îți configura setările dispozitivului în timp real în funcție de smartphone sau propriile nevoi.

Ceea ce am constatat este că dacă ești sofer de camion sau mergi pe rute lungi cu o mașină, vei avea nevoie cu siguranță de navigare GPS sau un navigator care să te îndrume și să-ți ofere informații suplimentare.

Friendly and carefree funny bearded gay man in grey sweater edit profile picture online dating app

Marcel Popa

Blogger

Marcel Popa este editorul șef  al Top Electronice și a acoperit tehnologia de peste 5 de ani. În plus față de supravegherea direcției Top Electronice, Marcel Popa este specializat în acoperirea tuturor lucrurilor mobile, după ce a revizuit zeci de smartphone-uri și alte gadget-uri.

Abonează-te!

Obține acces instantaneu la știri de ultimă oră, cele mai tari recenzii, oferte excelente și sfaturi utile.

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.