Top Electronice

Ochelari Apple: tot ce știm până acum

ochelari apple

Apple Glasses ar putea redefini computerul purtabil. Iată tot ce știm până acum.

A trecut ceva timp de când nu am auzit zvonuri substanțiale despre Apple Glasses, ceea ce înseamnă că ochelarii inteligenți cu realitate augmentată, care se zvonesc de mult, sunt probabil departe de lansare.

Dar, deși se pare că vom mai avea câțiva ani de așteptat înainte ca acestea să fie dezvăluite, noul căști Apple Vision Pro ne oferă un indiciu despre ce tehnologie și forma ar putea avea Apple Glasses în cele din urmă.

Așteptați-vă ca realitatea augmentată, funcțiile de scanare a ochilor și randarea inteligentă să fie folosite, precum și lentile și materiale avansate.

Deocamdată, ne va dura mult să purtăm ochelari Apple. Dar până când vom afla mai multe, iată tot ce știm despre Apple Glasses, inclusiv data potențială a lansării, prețul, designul și specificațiile.

Cele mai recente știri Apple Glasses (actualizate pe 5 iunie)

Keynote-ul Apple WWDC 2023 a venit și a dispărut și, în timp ce am putut vedea dezvăluirea căștilor Vision Pro VR/AR, nu a existat niciun indiciu despre Apple Glasses.

Un nou raport de la Bloomberg, Mark Gurman, spune că Apple Glasses sunt „la cel puțin patru ani distanță” – dacă se întâmplă vreodată.

Ming-Chi Kuo are ca ochelarii Apple să sosească în 2026, având în vedere că analistul suspectează că metalensele pe care se vor baza ochelarii nu vor începe nici măcar producția până în 2024.

Apple Glasses ar fi amânat din nou, din cauza provocărilor tehnice în dezvoltarea lor. Apple ar putea ajunge să lanseze în schimb o cască de realitate mixtă mai ieftină.

Zvonuri despre data lansării Apple Glasses

Nu ne-am aștepta ca data de lansare a Apple Glasses să fie în curând. Deși acum avem setul cu cască Apple Vision Pro, prețul său mare de 3.499 USD și designul asemănător cu ochelarii ar sugera că Apple are un drum de parcurs înainte să poată crea ochelari AR cu adevărat avansați.

Analistul Ming-Chi Kuo a anunțat că Glasses va ajunge în 2026. Asta pentru că Kuo crede că metalensele pe care se vor baza ochelarii nu vor începe nici măcar producția până în 2024.

Un raport Bloomberg a coroborat, de asemenea, o întârziere, menționând provocările tehnice implicate în transformarea ochelarilor Apple în realitate. De fapt, aceste provocări pot fi atât de semnificative încât se așteaptă ca Apple Glasses să fie „la cel puțin patru ani distanță”. De fapt, acum există un zgomot semnificativ că s-ar putea să nu vadă niciodată lumina zilei. Apple ar putea să acorde prioritate acum o versiune mai ieftină a căștilor sale de realitate mixtă, cu o posibilă lansare în 2024 sau 2025.

Pretul ochelarilor Apple

Potrivit lui Prosser, ochelarii Apple au în prezent un preț de 499 USD, plus taxe de prescripție medicală. Acum, acest lucru poate părea scăzut, mai ales în comparație cu căștile de realitate augmentată concurente precum Microsoft Hololens 2.

Hololens 2 are un preț de 3.500 USD, dar o mare parte din costul său provine din faptul că are toate componentele electronice necesare pentru a rula experiența AR încorporată în căști.

Apple Glass, mai degrabă, se va baza pe un iPhone însoțitor pentru procesare, așa că va avea mult mai puține părți și complexitate decât Hololens. Va funcționa mai mult ca ochelarii inteligenți Vuzix Blade, care au o cameră încorporată și integrare Alexa.

Totuși, Vuzix Blade începe de la 799 USD. Punctul de intrare al Apple este semnificativ mai accesibil, costând la fel de mult ca unele dintre ceasurile inteligente de top.

Caracteristici Apple Glasses: Ce vor face de fapt

Potrivit unui raport Bloomberg, ochelarii Apple AR vor aduce informații de pe telefonul tău pe față. Mai exact, ochelarii „se așteaptă să se sincronizeze cu iPhone-ul purtătorului pentru a afișa lucruri precum texte, e-mailuri, hărți și jocuri în câmpul vizual al utilizatorului”.

Apple are, de asemenea, planuri pentru aplicații terță parte și are în vedere un magazin de aplicații dedicat, similar modului în care obțineți aplicații pentru Apple TV și Apple Watch.

Mai mult, un brevet acordat Apple a alimentat și mai mult zvonul că Apple Glass nu va avea nevoie de lentile prescrise, deoarece ochelarii inteligenți se vor adapta automat pentru persoanele cu vedere slabă folosind un „subansamblu optic”. Cu toate acestea, acest brevet ar putea fi pentru o cască VR autonomă alimentată de un smartphone sau o pereche de ochelari inteligenți Apple de a doua generație.

Un brevet mai recent sugerează, de asemenea, că Apple poate folosi un sistem bazat pe proiecție care transmite imagini direct în ochiul utilizatorului. În acest fel, Apple ar sări peste orice fel de afișaj transparent.

Fasciculul ar putea, probabil, să asigure că imaginea rămâne întotdeauna focalizată, evitând problema afișajelor care se dublează și ca lentile prescrise. Probabil, totuși, ramele ar putea încă să se dubleze ca ochelari de prescripție obișnuiți pentru cei care au nevoie de ele.

De asemenea, brevetul susține că acest lucru evită multe capcane pe care oamenii le pot suferi în VR și AR. Apple explică că unele probleme, inclusiv durerile de cap, greața și oboseala ochilor apar deoarece creierul încearcă să se concentreze asupra obiectelor aflate la distanță, când realitatea este că acestea sunt pe un afișaj la mai puțin de un inch în fața ochilor. Deoarece proiecția retiniană imită mai bine modul în care ochii iau lumina oricum, aceste probleme pot fi evitate.

Un alt brevet de sticlă Apple descrie modul în care ați putea să vă schimbați fundalul din mers, similar cu zoom-ul. Brevetul descrie modul în care un set cu cască ar putea efectua chroma keying, care înlocuiește un fundal de culoare solidă cu altceva.

Setul cu cască ar „formata imaginile camerei, va detecta gama de culori selectată și va face o compoziție cu conținutul virtual. „

Un brevet Apple Glass indică modul în care vă poate permite să vedeți părți ale lumii pe care doriți să le vedeți, similar cu Street View de la Google. Diferența este că această vedere ar fi proiectată direct pe lentilele Apple Glass. Și te poți teleporta digital în diferite locații.

 

Apple are o caracteristică similară în aplicația Apple Maps acum numită Look Around, dar aceasta ar fi mult mai captivantă pe Apple Glass.

Un nou brevet Apple dezvăluie că Apple Glass vă poate permite să schimbați fundalurile din mers, la fel ca și Zoom.

Unul dintre cele mai multe brevete Apple sugerează că Apple Glass te poate ajuta să vezi mai bine în întuneric, prin intermediul senzorilor de adâncime care oferă o privire mai bună asupra lumii din jurul tău.

Ochelarii Apple pot fi, de asemenea, capabili să urmărească mișcările degetelor și mâinii cu mai multă precizie datorită unor inele inteligente brevetate de Apple. Acest lucru nu numai că va anula nevoia de mulți (dacă există) senzori externi, dar sistemul poate fi mai precis în acest fel. Câștigări suplimentare de brevete pentru Apple au susținut această teorie conform căreia vor folosi dispozitive portabile pentru o serie de funcții, inclusiv suport pentru gesturile cu degetele.

În plus, inelele pot detecta ce ține un utilizator în mâini, astfel încât Apple Glasses să poată acționa în consecință. Deci, dacă țineți un Apple Pencil, ochelarii vă vor urmări mișcările și le vor traduce în text scris de mână.

Un alt brevet recent Apple menționează „ochelarii de confidențialitate”, care ar sugera o formă de ochelari inteligenți, eventual ochelarii Apple, și modul în care ar putea fi folosiți pentru a păstra privat ceea ce este pe afișajul unui iPhone.

Ideea aici este că afișajul unui iPhone ar fi neclar și vizibil doar prin perechea de ochelari inteligenți Apple; vezi imaginea brevetului de mai sus.

Designul ochelari Apple

Cel mai actual prototip Apple Glass arată ca o pereche „neintimidantă” de ochelari de plastic, în timp ce materialele de marketing sugerează un design în stil Clark Kent.

Are un scanner LiDAR pe tâmpla dreaptă, dar nu există alte camere din motive de confidențialitate (deși asta s-ar putea schimba.) Ochelarii vin și cu un suport din plastic cu încărcătoare wireless.

A fi un accesoriu pentru iPhone va avea cu siguranță implicații asupra designului Apple Glass. Deși ochelarii nu vor fi ușori ca aviatorii tăi Ray-Ban, ar putea fi suficient de ușori și confortabili pentru a funcționa ca ochelari de zi cu zi.

Nu există planuri ca prima generație de Apple Glass să vină într-o varietate colorată. Pentru viitorul apropiat, sunteți blocat să utilizați blocantele solare obișnuite. Dar dacă Apple Glass decolează, poate că compania ar lua în considerare extinderea ofertelor.

Apple Glass ar putea avea, de asemenea, un truc modular în mânecă. Se zvonește că perechea de ochelari de realitate mixtă ar putea avea brațe interschimbabile, care oferă fiecare un scop distinct sau îndeplinesc o funcție diferită.

În ceea ce privește afișajele Apple Glass, setul cu cască poate folosi afișaje Sony OLED pentru AR, potrivit analistului de display Ross Young.

Specificațiile ochelarilor Apple

Nu se cunosc încă specificații despre Apple Glass, dar putem specula pe baza a ceea ce știm despre tehnologia actuală. De exemplu, va avea cel puțin același câmp vizual (52 de grade) și rezoluție (47 ppi) ca Hololens 2.

Dacă Apple își propune să creeze o adevărată soluție de realitate augmentată – spre deosebire de un afișaj heads-up care arată notificări sau hărți plutitoare 2D, cum ar fi Google Glass – este rezonabil să ne așteptăm ca Apple Glasses să se conecteze direct la iPhone pe un Wi-Fi dedicat. conexiune.

Dacă iPhone-ul trebuie să proceseze toate videoclipurile capturate de camerele ochelarilor și să trimită înapoi imaginile 3D către ochelari la o rată foarte mare de cadre pe secundă (un minim strict de 60 Hz, cu o reîmprospătare de 120 Hz fiind optimă), va fi necesar o lățime de bandă mult mai mare decât ceea ce poate oferi Bluetooth.

În ceea ce privește durata de viață a bateriei, ne putem aștepta, de asemenea, la minimum trei ore, dacă Apple dorește să fie competitiv, deși putem presupune că oamenii vor fi mai îngăduitori în acest sens – mai ales dacă Apple oferă un fel de carcasă pentru ochelari de încărcare fără fir care își poate extinde funcționarea. de-a lungul zilei, ca în cazul Apple AirPods.

Confidențialitate și brevete Apple Glasses

Un brevet depistat de Patently Apple explorează o serie de moduri prin care înregistrarea Apple Glass poate fi făcută evidentă pentru trecători care ar prefera să nu fie surprinși de cameră.

O opțiune explorată de Apple este de a face modulul camerei detașabil. „Accesoriul modular ar face posibil, de asemenea, ca locații precum baruri și teatre să interzică accesoriul modular, permițând totuși cadrul HMD (fără accesoriu) să intre în locații”, se arată în brevet.

De asemenea, Apple își imaginează că folosește lumini pentru a arăta când dispozitivul înregistrează, dar spre deosebire de ochelarii inteligenți originali, încercarea de a ocoli acest lucru ar putea asigura că camera pur și simplu nu funcționează.

Brevetul descrie modul în care luminile de pe cameră ar putea pulsa într-un model criptat, obiectivul captând reflexii în mediul înregistrat. Dacă camera nu poate detecta modelul, înregistrarea ar putea fi dezactivată conform brevetului.

Ca a treia opțiune, Apple sugerează o alternativă în care camera este întotdeauna încorporată, dar dezactivată, cu excepția cazului în care o cheie modulară este atașată la cadre.

Cele mai recente brevete pentru Apple indică faptul că căștile Apple VR/AR ar putea folosi mănuși sau Apple Watch pentru a simți gesturile cu degetele și că aceste caracteristici ar putea ajunge la Apple Glasses.

Lista de dorințe pentru ochelari Apple: Ce ne dorim

Ochelari care arată ca ochelari: Ne-am dori niște ochelari cu aspect natural, precum cei din conceptele pe care le vedeți pe această pagină. Sunt sigur că Apple vrea același lucru. Nimeni nu-și dorește ochelari AR care arată ca o îmbrăcăminte geek.

AR în 3D complet: Unii oameni ar dori doar un afișaj heads-up, dar adevărata putere a AR vine din integrarea completă 3D. Pentru ca Apple Glasses să aibă succes, ar trebui să puteți rula orice aplicație iOS AR care funcționează în prezent pe iPhone prin intermediul dispozitivului purtabil.

Cel puțin 8 ore de viață a bateriei: presupunând că nu rulați aplicații 3D AR tot timpul și că vă uitați periodic la notificări și aplicații 2D între ele, Apple ar trebui să poată găsi o modalitate de a face ca ochelarii Apple să reziste într-o zi de lucru medie. , deși s-ar putea să nu se întâmple în prima generație.

Vom continua să actualizăm această pagină pe măsură ce apar mai multe zvonuri și scurgeri de informații despre Apple Glasses. Asigurați-vă că marcați și reveniți.

Distribuie

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.