Top Electronice

Samsung Galaxy S23 Ultra vs iPhone 14 Pro Max: Care telefon e mai bun?

Samsung Galaxy S23 Ultra vs iPhone 14 Pro Max: Care telefon e mai bun?

Continut

Confruntarea Samsung Galaxy S23 Ultra vs iPhone 14 Pro Max este aici și este cu ușurință una dintre cele mai epice bătălii cu smartphone-uri de până acum.

Apple a fost pe primul loc cu iPhone 14 Pro Max, pe care l-am evaluat ca fiind cel mai bun telefon în general după debutul său de toamnă. Noua cameră principală de 48 MP a iPhone-ului, afișajul echipat cu Dynamic Island și chipset-ul A16 Bionic foarte puternic, dar eficient, fac unul dintre telefoanele de top pe care le-am testat.

Cu toate acestea, așa cum vei vedea în recenzia noastră Galaxy S23 Ultra, Samsung crește avantajul cu o cameră uimitoare de 200 MP, un cip Snapdragon 8 Gen 2 pentru Galaxy care oferă performanțe grafice uimitoare și o durată de viață mult îmbunătățită a bateriei.

Încerci să îți dai seama ce flagship premium să cumperi? Comparația noastră detaliată Samsung Galaxy S23 Ultra și iPhone 14 Pro Max te va ajuta să decizi și să încununezi un câștigător general. Acest concurs este cât se poate de aproape.

Samsung Galaxy S23 Ultra

Samsung Galaxy S23 Ultra se remarcă prin camera sa de 200 MP, care oferă detalii uimitoare și capacitatea de a reîncadra fotografiile. Obții, de asemenea, o cameră selfie îmbunătățită și performanță în condiții de lumină scăzută, un cip rapid Snapgragon 8 Gen 2, o autonomie excelentă a bateriei și un S Pen încorporat.

Avantaje:

 • Cameră puternică de 200 MP
 • Cip rapid Snapdragon 8 Gen 2
 • Afișaj minunat
 • Durată excelentă a bateriei
 • Actualizări Smart One UI 5.1

Dezavantaje:

 • Ecranul curbat poate intra în cale
 • Fără upgrade la viteza de încărcare

IPhone 14 Pro Max

iPhone 14 Pro Max duce fotografia Apple la nivelul următor cu o cameră principală de 48 MP care poate filma în format ProRAW și un mod de acțiune impresionant pentru video. Cipul A16 Bionic este cel mai rapid din jur, iar acest flagship oferă o nouă insulă dinamică pentru alerte și activități live.

Avantaje:

 • Camera superba de 48 MP
 • Insula dinamică foarte inteligentă
 • Durată de viață superbă a bateriei
 • Ecran pornit mereu
 • Video impresionant în modul Acțiune

Dezavantaje:

 • Lipsa slotului pentru cartela SIM
 • Încă se încarcă doar 20 W
 • Un pic mai gros și mai greu

GALAXY S23 ULTRA VS IPHONE 14 PRO MAX: DESIGN

iPhone 14 Pro Max oferă câteva modificări cheie de design în comparație cu iPhone 13 Pro Max. Denivelarea camerei de pe spatele iPhone-ului este acum puțin mai mare și acum există și o nouă carcasă Dynamic Island pentru camerele frontale, în locul crestăturii familiare a iPhone-ului.

iPhone 14 Pro Max are laturi pătrate și un afișaj plat, pe care îl preferăm panoului curbat de pe Galaxy S23 Ultra. Chiar dacă Samsung a redus curba de data aceasta, acea curbă poate îngreuna inutil apăsarea butoanelor de pe ecran sau interacțiunea cu dispozitivul atunci când există conținut pe margini.

Galaxy S23 Ultra are și camere mai mari decât data trecută, dar designul său este în mare parte același, incluzând un slot S Pen și o tavă pentru card SIM. Apple a renunțat la cartela SIM pentru eSIM, ceea ce unii ar putea găsi enervant. S23 Ultra are și un port USB-C, în timp ce Apple rămâne cu portul Lightning.

Atât Galaxy S23 Ultra, cât și iPhone 14 Pro Max pretind că sunt durabile, dar Samsung spune că are primul telefon cu Gorilla Glass Victus 2, care promite să protejeze mai bine împotriva zgârieturilor și căderilor.

Galaxy S23 Ultra vine în patru culori – Phantom Black, Cream, Green, Lavender – cu alte patru culori disponibile atunci când comanzi direct de la Samsung. Poți obține iPhone 14 Pro Max într-un set de culori reîmprospătat, constând din Space Black, Deep Purple, Silver și Gold.

Câștigător: Galaxy S23 Ultra. În timp ce designul iPhone-ului pare mai elegant, designul mai înalt, dar mai îngust al lui Galaxy S23 Ultra este mai prietenos pentru utilizarea cu o singură mână.

GALAXY S23 ULTRA VS IPHONE 14 PRO MAX: DISPLAY

iPhone 14 Pro Max are un ecran AMOLED de 6,7 inchi, cu o rată de reîmprospătare adaptivă de 120 Hz și o rezoluție Super Retina XDR (între FHD și QHD). Este un afișaj impresionant, cu luminozitate ridicată și culori vii și precise.

Pro Max oferă, de asemenea, funcționalitate de afișare permanentă pentru a vedea ora, notificările și alte informații dintr-o privire, pe care Samsung le-a oferit de ceva timp.

Galaxy S23 Ultra are un panou puțin mai mare de 6,8 inchi, cu o rată de reîmprospătare adaptivă de 120 Hz și aceeași rezoluție QHD ca înainte. Samsung și-a îmbunătățit funcția Eye comfort shield, care limitează lumina albastră; un mod de confort îmbunătățit ajustează tonurile de culoare și contrastul ecranului pentru o vizionare mai confortabilă.

În testele noastre de laborator, iPhone 14 Pro Max a avut în medie o luminozitate puțin mai mare de 1.275 de nit la vizualizarea conținutului HDR, comparativ cu 1.225 de nit pentru Samsung. Dar Galaxy S23 Ultra a înregistrat mai mult din gama de culori DCI-P3 exigentă.

Un alt plus pentru Samsung este că poți alege între modul Natural și Vivid, în funcție de cât de puternice îți plac culorile. În modul Natural, iPhone-ul a oferit nuanțe mai precise în testul nostru Delta-E, dar Samsung s-a descurcat mai bine în modul viu.

Câștigător: Galaxy S23 Ultra. Ambele ecrane sunt uimitoare, dar îi dăm un ușor avantaj Samsung pentru că îți oferă puțin mai mult spațiu și o saturație mai bună a culorilor.

GALAXY S23 ULTRA VS IPHONE 14 PRO MAX: CAMERE

iPhone 14 Pro Max primește o creștere a camerei sub forma unei noi camere principale de 48 MP, capabilă să înregistreze atât în formatele RAW de 12 MP, cât și 48 MP pentru mai multă luminozitate sau detalii, în funcție de ceea ce preferă utilizatorul.

Cel mai recent iPhone dispune și de aceeași cameră selfie de 12 MP cu focalizare automată ca și celelalte modele de iPhone 14, în timp ce senzorul său ultrawide este de două ori mai mare decât înainte. Teleobiectivul de 12MP 3x și scanerul LiDAR cu senzor de adâncime rămân aceleași.

Între timp, Galaxy S23 Ultra are o cameră principală uriașă de 200 MP. Puteți combina 16 pixeli într-unul singur pentru o fotografie de 12 MP când luminile sunt scăzute, dar puteți fotografia și la rezoluție de 50 MP sau în modul complet de 200 MP. Și poți obține rezultate foarte impresionante dacă vrei să reîncadrați și să decupezi fotografiile.

Teleobiectivele ultrawide de 12MP și teleobiectivele duale de 10MP rămân neschimbate față de cele pe care le-ai obținut pe Galaxy S22 Ultra, dar este important de reținut că lentilele cu zoom teleobiectiv 3x și 10x ale Galaxy depășesc zoom-ul optic 3x de pe iPhone. Iar S23 Ultra crește până la zoom de spațiu de 100x, comparativ cu doar 15x pe iPhone 14 Pro Max.

În față, Galaxy S23 Ultra schimbă dispozitivul frontal de 40 MP al predecesorului său cu o cameră selfie de 12 MP. Există o focalizare automată mai rapidă aici, iar Samsung a îmbunătățit, de asemenea, funcțiile de captură foto și video de noapte, deci este de fapt un upgrade.

Câștigător: Galaxy S23 Ultra. O confruntare a fotografiilor Galaxy S23 Ultra față de iPhone 14 Pro Max este cât se poate de apropiată, dar, în cele din urmă, zoom-ul superior al Samsung și flexibilitatea senzorului său de 200 MP sunt perfecte.

GALAXY S23 ULTRA VS IPHONE 14 PRO MAX: VIDEO

Galaxy S23 Ultra oferă o stabilizare video îmbunătățită în video, iar înregistrarea video merge acum până la 8K la 30 fps (până la 24 fps) cu un unghi mai larg pentru înregistrare (de la 57 la 80 de grade).

iPhone 14 Pro Max atinge maxim 4K video la 60 fps, deși majoritatea oamenilor nu dețin un televizor sau un ecran 8K. Deci ce zici de calitate?

Câștigător: Remiză. iPhone-ul câștigă în modul de acțiune video, dar calitatea video de la Galaxy S23 Ultra este destul de impresionantă.

GALAXY S23 ULTRA VS IPHONE 14 PRO MAX: PERFORMANȚĂ

Cipul A16 Bionic din iPhone 14 Pro Max oferă performanțe uimitoare, dar acum are concurență serioasă din partea cipul Snapdragon 8 Gen 2 pentru Galaxy din interiorul S23 Ultra, așa cum vei vedea în povestea noastră de referință pentru Galaxy S23 Ultra.

Geekbench măsoară performanța procesorului, atât în aplicațiile single-core, cât și în aplicațiile multicore. Galaxy S23 se apropie vizibil de iPhone 14 Pro Max la performanța multicore, dar A16 Bionic este încă dominant la testul single-core.

Folosim 3DMark Wild Life pentru a testa performanța grafică a dispozitivelor mobile. Și aici s-a remarcat S23 Ultra prin numărul de cadre pe secundă (FPS).

Galaxy S23 Ultra a depășit iPhone 14 Pro Max cu 79 fps la 74 fps la testul Unlimited și a depășit cu puțin iPhone cu un scor de 20,9 la 20 fps la testul Extreme Unlimited, mai solicitant. S23 Ultra s-a dovedit, de asemenea, uimitor de fluid în jocul nostru practic.

În testul nostru Adobe Premiere Rush, transcodăm un fișier video 4K la 1080p și cronogramăm rezultatele. Galaxy S23 Ultra a durat 40 de secunde, ceea ce este destul de bun. Cu toate acestea, iPhone 14 Max a fost cu 10 secunde mai rapid.

Câștigător: iPhone 14 Pro Max. Apple este încă campionul performanței, deși are ceva de făcut în ceea ce privește grafica.

GALAXY S23 ULTRA VS IPHONE 14 PRO MAX: SOFTWARE ȘI CARACTERISTICI SPECIALE

iPhone 14 Pro Max rulează iOS 16, care introduce o serie de îmbunătățiri. Poți personaliza ecranul de blocare cu widget-uri, fotografii și multe altele, iar ceea ce alegi va apărea și pe afișajul permanent. Alte puncte importante includ capacitatea de a anula trimiterea textelor și de a le edita și (în final) un indicator al procentului de baterie.

Există și Biblioteca foto partajată iCloud, care facilitează partajarea și editarea fotografiilor cu membrii familiei. Cea mai bună caracteristică specială este Insula dinamică, care înlocuiește crestătura cu o zonă care afișează alerte și activități live, inclusiv scoruri sportive și progresul în timp real al comenzii tale de mâncare sau al transportului.

Pentru Galaxy S23 Ultra, S Pen rămâne cea mai unică caracteristică specială, permițându-ți să iei notițe, să desenezi și să schițezi. Aplicația Samsung Notes îți permite acum să colaborezi în timp real cu alții.

Rulând pe Android 13, noul software One UI 5.1 pentru Galaxy S23 Ultra oferă o serie de îmbunătățiri utile. De exemplu, cu Bixby Text Call, asistentul Samsung poate răspunde la apelurile primite pentru tine și apoi poți transmite mesaje prin vorbire în text sau prin tastare vocală.

Există, de asemenea, o nouă opțiune Moduri care îți permite să creezi setări personalizate pentru diferite aspecte ale vieții tale, fie că este vorba de somn, exerciții fizice, conducere sau muncă. (Da, seamănă mult cu caracteristica modului Focus de pe iOS 16, doar că acum este pe un dispozitiv Samsung.) Există, de asemenea, mai multe funcții de personalizare în One UI 5.1, cum ar fi un sistem îmbunătățit de widget-uri stivuite și aplicații și acțiuni recomandate pentru diferite momente ale zilei .

Câștigător: Remiză. Atât iOS 16, cât și One UI 5.1 pe deasupra Android 13 sunt puternice, deși unii ar putea prefera să aibă S Pen.

GALAXY S23 ULTRA VS IPHONE 14 PRO MAX: DURAȚA ȘI ÎNCĂRCAREA BATERIEI

Știm că iPhone 14 Pro Max conține o baterie cu o capacitate de 4.323 mAh, cu încărcare cu fir de 20 W și încărcare fără fir MagSafe de 15 W. Samsung nu se schimbă față de bateria de 5.000 mAh a lui Galaxy S22 Ultra, deși noul cip Snapdragon 8 Gen 2 și sistemul de răcire din Galaxy S23 Ultra ar trebui să ajute telefonul să funcționeze mai mult.

La testul bateriei Top Electronice, care implică navigarea continuă pe internet 5G la 150 nits de luminozitate a ecranului, iPhone 14 Pro Max a rezistat timp de 13 ore și 39 de minute. Acest lucru depășește cel mai bun rezultat al lui Galaxy S23 Ultra de 13:09, care a venit cu rata de reîmprospătare a ecranului redusă la 60Hz. În modul adaptiv, când afișajul putea scala până la 120 Hz, S22 Ultra a durat 12:22.

Totuși, ambele durate sunt suficient de bune pentru a garanta includerea în lista noastră cu cea mai bună durată de viață a bateriei telefonului.

La testul nostru de încărcare, S23 Ultra a atins 57% în 30 de minute cu un încărcător de 45 W, ceea ce este sub pretenția Samsung de 65%. iPhone 14 Pro Max a ajuns la doar 42% cu un încărcător de 20 W.

Câștigător: iPhone 14 Pro Max. Durata de viață mai lungă a bateriei Apple, fără a fi nevoie să schimbe rata de reîmprospătare, îi dă din cap aici.

SAMSUNG GALAXY S23 ULTRA VS IPHONE 14 PRO MAX: CÂȘTIGĂTOR

Dacă te uiți la tabelul de scor pentru această rundă, lupta dintre Galaxy S23 Ultra și iPhone 14 Pro Max se încheie practic la egalitate. Dar cred că Samsung a făcut destule – mai ales în ceea ce privește camera foto – pentru a câștiga cele mai mici victorii în această confruntare.

Camerele Samsung îți permit pur și simplu să faceți mai mult, de la 200 MP de rezoluție pentru a vă încadra fotografiile la funcții de zoom și astrofotografie mult mai puternice. Calitatea imaginii iPhone-ului este mai bună în anumite circumstanțe, incluzând totuși o serie de scenarii de lumină slabă pe care le-am testat.

Galaxy S23 Ultra beneficiaza si de un display mai bogat si ceva mai mare (chiar daca ne-am putea lipsi de curba) si un design mai ingust.

iPhone 14 Pro Max câștigă la preț și valoare, începând cu 400 lei mai puțin și continuă să ofere cea mai bună performanță generală cu cipul său A16 Bionic. De asemenea, durează mai mult la încărcare decât S23 Ultra, chiar dacă încărcarea sa prin cablu este mai lentă.

Desigur, o mare parte a deciziei depinde de ce sistem de operare, dacă preferi, dar dacă te-au gândit să treci de la un iPhone la un Galaxy, S23 Ultra este pe cât de tentant.

Distribuie

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.