Top Electronice

9 Greșelile pe care probabil le faci în timpul aspirării

9 Greșelile pe care probabil le faci în timpul aspirării

Unele aparate sunt mai simple de utilizat decât altele. Luați, de exemplu, aspiratoarele — le deplasați înainte și înapoi și cam atât, nu-i așa? Greșit. Majoritatea dintre noi probabil că vor face cel puțin o greșeală în timp ce curățăm podelele casei noastre, iar odată ce devine un obicei, cu siguranță va afecta performanța aparatului tău.

Chiar dacă deții unul dintre cele mai bune aspiratoare, trebuie să te asiguri că-l folosești corect pentru a obține cele mai bune rezultate. De aceea, am identificat 9 greșeli comune pe care le face toată lumea cu aspiratoarele — pentru a arunca lumină asupra acestor obiceiuri proaste. Dacă ești vinovat de oricare dintre cele de mai jos, e timpul să faci câteva schimbări.

Dacă vrei să faci un upgrade, iată 5 lucruri de urmărit înainte de a cumpăra un aspirator Dyson. De asemenea, am descoperit 9 lucruri pe care nu ar trebui să le aspiri niciodată, dar probabil o faci.

1. Aspiri prea repede

În primul rând, nu e o cursă. În timp ce cu toții ne așteptăm să terminăm această corvoadă și să depozităm aspiratorul pentru încă o săptămână, graba nu va face decât să facă munca inutilă. Aspiratorul tău va avea dificultăți în a ridica la fel de multe particule dacă trece prea repede peste podea.

În schimb, ar trebui să aspiri încet, acoperind fiecare secțiune în ambele direcții înainte de a trece la o nouă zonă. Aspiratorul tău va colecta mai mult cu fiecare trecere suplimentară în zonele cu multe particule. Ia-ți timpul și vei observa rezultate mai bune.

2. Ignorarea anumitor zone în timpul aspirării

Este ușor să fii vinovat de aceasta. De câte ori ai privit o zonă dificilă în timp ce aspiri, cum ar fi sub pat sau în spatele canapelei, și ai gândit “o voi face data viitoare”? Este prea ușor, pentru că, din nou, vrem să terminăm această corvoadă cât mai repede posibil.

Cu toate acestea, dacă nu-ți faci timp să aspiri aceste zone, praful și particulele se vor acumula în timp la niveluri extreme. Acest lucru poate duce la alergii crescute în casă, fără a mai menționa un mediu mai puțin igienic. Deci, asigură-te că îți dedici timp pentru a aspira aceste zone din când în când. Dacă poți găsi pe cineva să te ajute să muți mobilierul în timp ce aspiri, acest lucru poate fi o adevărată ajutorare. Alternativ, unele dintre cele mai bune aspiratoare robot sunt excelente pentru a ajunge în zone dificile.

3. Aspirarea cu un sac/colector plin

Aspiratorul tău nu mai ridică brusc la fel de mult cum ar trebui? Sau poate sună mai înalt? Ambele sunt indicatoare că sacul sau colectorul este plin și trebuie golit. Sună nebun, dar mulți oameni vor continua să aspire în loc să golească sacul imediat dacă este incomod.

Dar, de fapt, aspiratorul tău va colecta foarte puțin, dacă deloc, cu o capacitate plină. Amintește-ți unde ai rămas și golește aspiratorul imediat ce este plin. Dacă întâmpini problemele de mai sus, dar colectorul este gol, aceasta este o indicație că ai o blocare pe care va trebui să o rezolvi demontând aspiratorul.

Dacă vrei să știi diferența dintre aceste două tipuri de aspiratoare, verifică ghidul nostru despre aspiratoarele cu sac vs. cele fără sac.

4. Uitarea să ridici și să cobori peria

Dacă ai o combinație de podele dure și covoare în casă, trebuie să acorzi atenție la acest aspect. În unele modele de aspiratoare, poți ridica și coborî manual o linie de peri sau pernițe de fetru până la podea, folosind un comutator de pe capul aspiratorului.

Aceste perii vor ajuta la protejarea podelelor dure de zgârieturi în timp ce aspirezi, așa că este important să-ți amintești să le folosești. Odată ce treci înapoi pe covor, apasă din nou comutatorul pentru a le retrage, astfel încât să ai un contact mai bun cu părul covoarelor.

5. Folosirea unei puteri prea mari

Cu toții presupunem că mai multă putere înseamnă o performanță mai bună a aspiratorului, dar nu întotdeauna este necesar. Este mult mai ușor să colectezi particule de pe podelele dure decât de pe covoare, deci nu vei avea nevoie de atât de multă putere pentru a face o treabă eficientă pe această suprafață. Dacă aspiratorul tău vine cu mai multe niveluri de putere, coboară un nivel pe podelele dure.

Acest sfat este deosebit de util dacă folosești în principal un aspirator vertical în casa ta. Vei economisi viața bateriei și îl vei ajuta să dureze mai mult între încărcări. Unele aspiratoare vin chiar cu senzori pentru podea, astfel încât să poată ajusta automat puterea în funcție de tipul de podea.

6. Neglijarea curățării aspiratorului

Este prea ușor să uiți că și un aspirator are nevoie de curățare din când în când. Altfel, filtrul se va bloca și nu va funcționa la fel de bine ca înainte. În cele din urmă, aspiratorul tău va avea dificultăți în a ridica orice de pe podelele tale.

Vestea bună este că curățarea unui aspirator este destul de simplă. Această corvoadă implică separarea părților, curățarea colectorului și a filtrului, tăierea oricărui păr încurcat de pe perie și eliminarea oricăror blocaje. Consultă ghidul nostru despre cum să cureți un aspirator Dyson pentru mai multe informații.

7. Curățarea în ordinea greșită

Dacă ștergi praful după ce aspiri, atunci faci o altă greșeală. Când cureți în această ordine, orice praf pe care îl ridici în atmosferă în timp ce cureți suprafețele va cădea doar pe podelele tale proaspăt aspirate, făcând întreaga corvoadă contraproductivă.

Ar trebui să ștergi praful prima dată și apoi să aspireți; în acest fel, colectați orice praf proaspăt în același timp.

8. Limitarea la podele

decât doar podelele. Dacă profiți de accesoriile aspiratorului tău, le poți folosi pentru a curăța tapițerii, corpuri de iluminat și chiar saltele.

Dacă îți iei timp să cureți aceste zone uitate, poți reduce simptomele alergiilor în casă. Și folosirea aspiratorului pentru a le curăța poate face și sarcina mult mai ușoară. Deci, orice ai face, nu arunca accesoriile aspiratorului doar pentru că nu înțelegi scopul lor.

9. Suprasolicitarea aspiratorului tău

Cu utilizarea regulată și dorința de a-ți termina treaba cât mai repede posibil, unii dintre noi uităm, recunoscând, să arătăm aspiratorului nostru dragostea și atenția pe care o merită. Ca rezultat, ajungem să-l lovindem accidental în pereți în timp ce curățăm sau să aspirăm peste obiecte care sunt clar prea mari pentru a fi ridicate, cum ar fi monede sau cabluri.

Acest lucru nu îi face bine aspiratorului tău, iar atât el, cât și casa ta, pot suferi ca urmare. Mută orice obiecte care nu ar trebui să fie aspirate din calea ta înainte de a începe treaba. Ia-ți timpul în timp ce aspiri — bordurile tale vor fi recunoscătoare.

Distribuie

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.