Top Electronice

Cum să-ți prelungești durata de viață a mașinii de spălat vase și să ai nevoie de mai puține reparații

Cum să-ți prelungești durata de viață a mașinii de spălat vase și să ai nevoie de mai puține reparații

Mașinile de spălat vase durează acum mai mult decât au durat vreodată, cu unele modele funcționând timp de mai mult de un deceniu înainte de a avea nevoie de atenție. Dar, cu toate acestea, chiar și cele mai bune mașini de spălat vase vor arăta în cele din urmă semne de uzură, fiind necesare reparații sau, poate chiar, să fie nevoie să cumperi o înlocuire completă.

Vestea bună este că există modalități prin care poți ajuta la prelungirea duratei de viață a mașinii tale de spălat vase. Urmatul acestor sfaturi poate contribui la evitarea facturilor costisitoare pentru reparații și, totodată, să ofere mașinii tale de spălat vase o nouă șansă la viață.

Iată cum să-ți prelungești durata de viață a mașinii tale de spălat vase. (Vrei să acorzi aceeași atenție și altor electrocasnice? Vezi cum să-ți prelungești durata de viață a mașinii tale de spălat rufe.)

Cum să-ți prelungești durata de viață a mașinii de spălat vase

Curăță mașina de spălat vase în profunzime — Este imperativ să îți dedici timpul pentru a învăța cum să cureți o mașină de spălat vase și să urmezi acest ghid o dată pe lună. Chiar dacă pare mult, nu este atunci când iei în considerare toată reziduul și detergentul la care este supusă mașina ta de spălat vase în fiecare zi.

Curățarea în profunzime a mașinii de spălat vase implică utilizarea unui șervețel din microfibră pentru a șterge mașina, precum și curățarea suporturilor și a accesoriilor din interior. O atenție deosebită trebuie acordată brațelor de pulverizare pentru a vă asigura că nu sunt blocate. Filtrul va trebui, de asemenea, scos și spălat în cadrul acestui proces.

Dacă ai o mașină de spălat vase cu miros neplăcut, poți deodoriza interiorul presărând o cană de bicarbonat de sodiu pe partea de jos și rulând un ciclu rapid și fierbinte.

Folosește un decalcifiant — În timpul procesului de curățare în profunzime, trebuie să folosești și un decalcifiant pentru a ajuta la eliminarea oricărui depozit de calcar care s-ar fi putut acumula în conducte. Ai câteva opțiuni aici, poți să cumperi un agent de curățare dedicat pentru mașina de spălat vase. Sau poți utiliza o alternativă naturală — oțetul alb distilat.

Dacă vrei să optezi pentru metoda cu oțet, tot ce trebuie să faci este să umpli o bol cu oțet alb distilat, să o pui în suportul superior cu mașina de spălat vase în rest goală și să rulezi un ciclu cu cea mai înaltă temperatură. Aciditatea va contribui la descompunerea calcarului. Nu folosi clor pentru curățarea mașinii de spălat vase, deoarece va deteriora doar interiorul din oțel inoxidabil.

Scrapează alimentele — Acest sfat poate părea evident, dar mulți dintre noi sunt vinovați de neglijarea lui. Dacă nu cureți toate reziduurile alimentare de pe farfurii și tigăi înainte de a le încărca în mașina de spălat vase, acestea pot bloca filtrul și pot strica ciclul. Dacă sunt lăsate pentru perioade lungi de timp, aceste reziduuri se pot aduna și începe să facă mașina de spălat vase să miroase. De aceea, este întotdeauna o idee bună să ștergi farfuriile corespunzător.

Nu este cazul să clătești farfuriile, totuși — de fapt, clătirea farfuriilor înainte de a le încărca în mașina de spălat vase este complet inutilă. Vezi această greșeală obișnuită la mașinile de spălat vase care îți costă bani în fiecare zi pentru mai multe informații despre acest lucru.

Verifică filtrul în mod regulat — Chiar dacă ai grijă să ștergi farfuriile corespunzător, unele reziduuri vor aluneca inevitabil, motiv pentru care este o idee bună să verifici și să cureți regulat filtrul. Îți recomandăm să verifici filtrul după fiecare ciclu, altfel aceleași reziduuri pot contamina următoarea spălare.

Pentru a curăța filtrul, pur și simplu îl scoateți de la baza mașinii de spălat vase și îl spălați sub apă fierbinte, folosind o periuță de dinți pentru a șterge placa de mesh dacă este necesar. Nu este necesar să aștepți să se usuce; pur și simplu înlocuiește-l după ce este curat.

Nu încărca nimic ce nu ar trebui — Crede sau nu, există unele lucruri pe care nu ar trebui să le pui niciodată într-o mașină de spălat vase. În timp ce unele obiecte vor fi deteriorate de ciclu, cum ar fi ustensilele din lemn, altele pot provoca daune mașinii de spălat vase în sine.

Cuțitele ascuțite, de exemplu, pot tăia în acoperirea protectoare a suporturilor, lăsându-le vulnerabile la rugină. În timp ce orice fragil, cum ar fi vesela de cristal, se poate sparge ușor și fi spălată prin filtru, provocând daune serioase pompelor și furtunului. Așa că există momente când ar trebui să folosești mașina de spălat vase în loc să speli cu mâna.

Încarcă la capacitate maximă — Dacă îți umpli mașina de spălat vase la capacitate optimă, va trebui să ruleze natural mai puține cicluri în timp, ceea ce înseamnă că nu va fi solicitată atât de mult. Deci, nu-ți fie teamă să-ți lași mașina de spălat vase să aștepte cu niște veselă murdară preîncărcată — este în definitiv mai bine pentru mașină.

Dacă te îngrijorezi că va mirosi în acest timp, poți închide ușa pentru a limita acest lucru. Unele mașini de spălat vase au fost chiar proiectate cu caracteristici speciale pentru a ajuta la limitarea mirosului; de fapt, cineva a făcut în sfârșit o mașină de spălat vase care nu miroase urât.

Nu închide ușa imediat după un ciclu, las-o întredeschisă pentru a se usca în mod natural.

Încarcă-o corect — În timp ce ar trebui să îți umpli mașina de spălat vase la capacitate maximă, aceasta nu ar trebui supraîncărcată și ciclul ar trebui să poată funcționa eficient. Asta înseamnă că farfuriile nu ar trebui să se atingă, brațul de pulverizare ar trebui să poată roti liber și vesela ar trebui să fie cu partea de sus în jos.

Altfel, ciclul nu va putea curăța corespunzător încărcătura și ai putea să o risipești. Prin reîncărcarea acelorași elemente, îți risipești spațiul în următoarea spălare, de asemenea. Verifică ghidul nostru despre cum să îți încarci corect mașina de spălat vase pentru instrucțiuni complete.

Încărcarea corespunzătoare este doar una dintre cele 7 modalități în care mașina de spălat vase îți poate economisi bani.

Menține sarea la nivel — Acele mici lumini de pe panoul de control al mașinii tale de spălat vase nu sunt doar pentru spectacol. Una dintre ele va indica faptul că sarea mașinii tale de spălat vase trebuie să fie completată. Consultă manualul pentru a verifica care este care. Rezervorul de sare pentru mașina de spălat vase se găsește de obicei în partea de jos a mașinii de spălat vase; un capac mic îl va dezvălui.

Sarea pentru mașina de spălat vase înmoaie apa din ciclul tău, oferindu-ți rezultate mai bune de curățare de la detergentul tău. De asemenea, previne acumularea de calcar, ceea ce poate contribui la prelungirea duratei de viață a mașinii tale de spălat vase.

Completează sarea pentru mașina de spălat vase atunci când este necesar, folosind un dispozitiv special furnizat. Nu folosi sare de masă ca înlocuitor. Dacă sarea pentru mașina de spălat vase se varsă în timpul umplerii, clătește-o imediat. Asigură-te că capacul este înlocuit și strâns după ce este plin.

Schimbă piesele defecte — Dacă oricare dintre piesele mașinii tale de spălat vase au devenit defecte sau s-au rupt în timp, cum ar fi o roată lipsă de pe unul dintre suporturi, ar trebui să verifici mai întâi dacă există piese de schimb disponibile înainte de a sări înainte și a înlocui întreaga mașină.

Dacă mașina ta de spălat vase este relativ nouă, aceasta poate fi încă acoperită pentru orice defecte de garanție. Asigură-te că verifici ce este acoperit înainte de a plăti pentru orice reparații tu însuți.

Distribuie

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.