Top Electronice

7 sfaturi pentru mașina de spălat vase care îți pot economisi bani

7 sfaturi pentru mașina de spălat vase care îți pot economisi bani

Toți depindem de cele mai bune mașini de spălat vase pentru a ține pasul cu vasele murdare – le punem în funcțiune zi și noapte pentru a avea întotdeauna veselă și ustensile curate. Și în timp ce toate mașinile de spălat vase folosesc apă și electricitate pentru a funcționa, știai că există anumite modificări pe care le poți face pentru a-ți reduce facturile?

Nu este nevoie să faci schimbări drastice. Prin făcerea unor mici ajustări ici și colo, mai puțini bani vor merge pe apa sâmbetei (literalmente) și ai putea economisi și timp în proces. Iată 7 sfaturi și trucuri pentru mașina de spălat vase care te vor ajuta să economisești bani pe termen lung.

1. Încarcă mașina de spălat vase la capacitate maximă

Da, sună a bun simț, dar mulți dintre noi sunt vinovați că punem mașina de spălat vase în funcțiune prematur. Acest lucru se întâmplă fie pentru că miroase destul de rău, fie pentru că avem nevoie de ceea ce este acolo mai devreme decât ne-am gândit. Dar trebuie să rezisteți tentației de a porni mașina de spălat vase înainte de a fi la capacitate maximă – spațiul gol va risipi doar apă și electricitate, iar acest obicei se va aduna la cicluri suplimentare, inutile, în timp.

Dacă mașina de spălat vase miroase urât, investighează de unde vine mirosul. Dacă este de la resturile de mâncare, frecarea mai atentă a farfuriilor ar putea reduce acest lucru. Poți, de asemenea, să închizi ușa mașinii de spălat vase pentru a conține mai bine mirosul înainte de a o porni. Dacă mirosul este ceva cu care ai cu adevărat probleme, poți investi și într-o mașină de spălat vase special concepută pentru a reduce acest aspect. De exemplu, sistemul GE Profile Ultrafresh se curăță singur între cicluri – da, cineva a făcut în sfârșit o mașină de spălat vase care nu devine urât mirositoare.

2. Încarcă corect mașina de spălat vase

Pe lângă umplerea mașinii de spălat vase la capacitate maximă, trebuie să o încarci corect. Altfel, întregul ciclu ar putea fi irosit, și ai putea ajunge să speli articole de mai multe ori. Pentru a încărca corect o mașină de spălat vase, articolele nu ar trebui să se atingă reciproc – astfel încât apa să poată circula și să curețe eficient. De asemenea, fiecare articol ar trebui să fie în poziția sa desemnată; poți consulta manualul dacă ai nevoie de ajutor în acest sens.

Nu uita că orice ar putea aduna apă, cum ar fi un pahar sau o bol, ar trebui să fie așezat cu partea de sus în jos. În cele din urmă, este crucial ca niciun obiect să nu blocheze brațul de pulverizare. Dacă acesta nu poate roti, atunci întregul ciclu va eșua. Dacă ai obiecte în special în etajul inferior care ating brațul de pulverizare, poți ridica etajul superior pentru a le acomoda. Pentru o descriere detaliată a modului corect de a încărca o mașină de spălat vase, verifică ghidul nostru.

3. Nu te deranja să clătești farfurii

Aici, ne referim la clătirea prealabilă a articolelor în chiuvetă înainte de a le încărca în mașina de spălat vase. Mașina ta de spălat vase este concepută să curețe vesela murdară, sosurile reziduale și totul, deci apa și timpul petrecut în clătirea prealabilă sunt complet irosite, cu excepția, poate, reducerea mirosului – dar, merită cu adevărat costul? Până la urmă, dacă folosești o cană de apă pentru a clăti fiecare farfurie într-o mașină de spălat vase cu 14 setări, aceasta înseamnă 42 de căni de apă risipite într-un singur ciclu. Vasele tale vor ieși tot la fel de curate în ambele moduri, așa că ar trebui să renunți la acest obicei.

Desigur, asta nu înseamnă că ar trebui să arunci resturile în mașina de spălat vase. Alimentele reziduale ar trebui încă să fie frecate înainte de a încărca obiectul – în caz contrar, vei bloca filtrul, vei strica ciclul, iar apoi va trebui să îndepărtezi alimentele manual mai târziu, ceea ce este destul de dezgustător.

4. Nu spălați manual

Este tentant să speli obiecte ratațe sau o mică stivă de vase murdare uneori. Cu toate acestea, ar trebui să te bazezi întotdeauna pe mașina de spălat vase ori de câte ori poți. Folosirea mașinii de spălat vase este de fapt opțiunea mai bună dintre cele două. Folosește mai puțină apă în medie, necesită mai puțin timp de intervenție manuală, plus că este mai igienică, deoarece un ciclu de mașină de spălat vase poate atinge temperaturi pe care mâinile noastre nu le pot suporta. Pentru mai multe detalii, verifică comparatia dintre mașina de spălat vase și spălarea manuală – care este mai ieftină?

Cu acest lucru în minte, asigură-te să alegi cu atenție obiectele pe care decideți să le spălați manual. Orice lemn sau excesiv de fragil ar trebui cu siguranță spălat manual, la fel și fierul-cast la vedere. Amintește-ți, totuși, că unele lucruri nu ar trebui niciodată puse în mașina de spălat vase.

5. Folosește setarea Eco

Multe mașini de spălat vase oferă acum o setare “Eco”, care va folosi mai puțină apă și electricitate în schimbul unui timp de funcționare mai îndelungat. Acest lucru înseamnă că vei aștepta puțin mai mult pentru vase curate (unele programe pot dura până la patru ore de la început până la sfârșit), dar va echivala cu o economie substanțială la facturi în timp. Ai în vedere că o setare Eco nu va oferi aceeași putere de curățare ca un ciclu “Intensiv” sau “Greu”, așa că rezervă-ți vasele puternic petețite pentru acestea.

Unele dintre cele mai bune mașini de spălat oferă, de asemenea, setări Eco, lucru care merită să fii atent. Acest lucru oferă o performanță similară – consum redus de apă și electricitate pentru un program mai lung. Aceasta este încă o modalitate prin care poți economisi ușor bani la facturi.

6. Folosește cronometrul

Toată lumea știe că cronometrul de la aparate poate fi util pentru amânarea ciclurilor până când este convenabil. De exemplu, mașina ta de spălat vase ar putea fi gata să fie golită imediat ce ajungi acasă de la muncă. Dar, știai că poți folosi această caracteristică pentru a economisi bani dacă te afli într-un plan de energie cu utilizare la orele de vârf?

Aceste planuri de electricitate vor percepe mai mult în orele de vârf, când energia este solicitată în mod intens, și, în mod invers, mai puțin în orele de vârf. Asta înseamnă că tot ce trebuie să faci este să setezi mașina de spălat vase să înceapă în timpul tarifelor reduse, și ai putea face o economie. Acest lucru este de obicei pe timpul noptii sau dimineața devreme, în funcție de locația ta, dar dacă vrei mai multe detalii despre timpurile exacte, verifică care este momentul cel mai ieftin să îți faci spălatul și să economisești bani.

7. Menține-ți mașina de spălat vase bine întreținută

Dacă vrei să economisești bani pe termen lung, va trebui să ajuți mașina ta de spălat vase să dureze cât mai mult posibil, astfel încât să necesite mai puține reparații și să nu fie nevoie să o înlocuiești atât de des. Există mai multe moduri în care poți face acest lucru. În primul rând, trebuie să înveți cum să cureți o mașină de spălat vase și să faci obișnuința de a verifica filtrul după fiecare ciclu. De asemenea, trebuie să te asiguri că nu o încarci cu ceva ce nu ar trebui niciodată pus într-o mașină de spălat vase. Pe lângă faptul că distrugi obiectele, acest lucru poate deteriora, în mod potențial, și mașina de spălat vase însăși.

Ar trebui, de asemenea, să descalezi mașina de spălat vase în mod regulat pentru a-i prelungi durata de viață. Acest lucru va ține orice depunere de calcar la distanță – oțetul alb funcționează minunat pentru asta. Menține și rezervorul de sare mereu plin; acest lucru poate descuraja formarea de calcar în primul rând.

Distribuie

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.