Top Electronice

7 lucruri de urmărit când cumperi o mașină de spălat vase

7 lucruri de urmărit când cumperi o mașină de spălat vase

Alegerea unei mașini de spălat vase noi poate fi o provocare destul de mare. Există atât de multe mărci, caracteristici și design-uri de ales, încât întregul proces poate fi intimidant, în special dacă nu ai mai cumpărat niciodată o mașină de spălat vase. Acestea pot varia semnificativ în preț, modelele de dimensiuni mari pornind de la aproximativ 1000 de lei, ajungând până la 10.000 de lei pentru cele mai premium designuri. De aceea, este esențial să ai un buget în minte și să decizi de ce ai nevoie de la mașina de spălat vase înainte să începi să navighezi.

Dar cum poți ști dacă obții cea mai bună mașină de spălat vase pentru tine? Am pregătit acest ghid cuprinzător pentru a te ajuta. Aici, îți vom prezenta toate specificațiile și caracteristicile de design pe care ar trebui să le iei în considerare înainte de a face o achiziție. Astfel, vei ști exact la ce să te uiți într-o mașină de spălat vase și vei obține cea mai bună valoare pentru banii tăi — vorbind despre asta, verifică aceste 7 sfaturi pentru mașina de spălat vase care te pot ajuta să economisești bani. Fără alte preambule, iată 7 lucruri de urmărit când cumperi o mașină de spălat vase.

Dacă ai ales deja mașina de spălat vase, asigură-te să verifici și cum să faci ca mașina ta de spălat vase să dureze mai mult și să necesite mai puține reparații. Iar aici sunt 7 moduri de a îmbunătăți performanța mașinii tale de spălat vase.

1. Dimensiune

Primul lucru pe care trebuie să-l iei în considerare este ce dimensiune de mașină de spălat vase poate să îți încapă în spațiu. Există de fapt patru dimensiuni generale de mașini de spălat vase disponibile: standard, supra-dimensionat, compact și portabil. Este important de remarcat că măsurile pentru mașinile de spălat vase pot face referire la spațiul în care se vor potrivi, mai degrabă decât la dimensiunea reală a mașinii de spălat vase în sine. De exemplu, în timp ce mașinile de spălat vase standard au de obicei o specificație de lățime de 60 cm, aceasta este adesea un pic mai mică pentru a-i oferi spațiu pentru a se mișca într-un dulap. Acest spațiu în plus facilitează instalarea și lasă loc pentru a fi extrasă în viitor, dacă este necesar.

Mașinile de spălat vase de dimensiuni mari, care sunt încorporate în dulapuri, vor diferi în general doar în ceea ce privește lățimea, variind de la 60 cm la modele supra-dimensionate de 100 cm. Cu toate acestea, dacă optezi pentru o mașină de spălat vase independentă, este important să ții cont că înălțimea și adâncimea pot varia cu până la un inch între modele, așa că asigură-te că spațiul tău poate să le acomodeze. La instalare, amintește-ți că mașina ta de spălat vase va necesita spațiu în spate pentru țevi și cabluri, precum și o distanță de aproximativ 5 cm între ea și blatul de lucru. La deschiderea ușii, ar trebui întotdeauna să existe cel puțin 5 cm de spațiu între ea și orice dulapuri sau pereți, altfel ar putea fi o obstrucție la încărcare și descărcare.

Dacă spațiul tău este limitat, o altă opțiune este o mașină de spălat vase compactă, ideală pentru apartamente. Aceste mașini de spălat vase mai subțiri sunt greu de găsit, dar sunt disponibile — de obicei au o lățime de doar 45 cm și pot veni atât în design încorporat, cât și independent. Dacă nu ai spațiul în dulapuri pentru o mașină de spălat vase, modelele portabile reprezintă o altă alternativă. Aceste mașini de spălat vase mici, independente, vor sta pe blatul din bucătăria ta, dar pot gestiona doar o cantitate limitată de vase.

2. Capacitate

Odată ce știi dimensiunea și tipul de mașină de spălat vase de care ai nevoie, poți începe să iei în considerare specificațiile de design. Una dintre cele mai importante este capacitatea. Pentru mașinile de spălat vase, capacitatea este exprimată în termeni de seturi de locuri. Un set de locuri se referă la toată vesela și tacâmurile necesare pentru a așeza o persoană la masă. Așa că, în mod obișnuit, un set de locuri constă într-un farfurie de cină, o farfurie laterală, un pahar, tacâmuri (cuțite, furculițe și linguri) și uneori o ceașcă de cafea și o măsuță.

Majoritatea mașinilor de spălat vase standard vor oferi între 12-16 seturi de locuri. Logic vorbind, cu cât ai mai multe seturi, cu atât mașina de spălat vase poate acomoda mai mult. Cu toate acestea, este important să ții cont că, în timp ce suporturile pot avea o dispunere mai bună pentru a încăpea mai multe vase, mașinile de spălat vase cu mai multe seturi de locuri pot oferi uneori zimți așezați în mod incomod — aceștia pot fi atât de apropiați unii de alții încât farfuriile mai groase pot intra în contact pe marginile coșului. Sfatul meu ar fi să optezi pentru un număr mai mare de seturi de locuri, dar să verifici calitatea suporturilor în persoană, dacă este posibil. Și vezi cum arată când este umplută la capacitate maximă.

3. Setări

Apoi, ia în considerare ce setări vrei de la mașina ta de spălat vase. Cele mai multe vor oferi programele de bază pe care le aștepți, inclusiv automat, normal, intensiv și express. Dar unele vor oferi opțiuni suplimentare pe care s-ar putea să le utilizezi. De exemplu, setările eco devin din ce în ce mai populare — cu aceasta, mașina de spălat vase va dura mai mult, dar va folosi mai puțină apă și energie în proces. Ciclurile delicate sunt, de asemenea, utile dacă speli obiecte fragile în mașina de spălat vase, deși recomandăm să speli cu mână în acest caz, deoarece cristalul este unul dintre cele 13 lucruri pe care nu ar trebui să le pui niciodată într-o mașină de spălat vase.

Apoi sunt opțiunile de spălare de luat în considerare. Setările de dezinfectare sunt solicitate încă de la începutul pandemiei. Cu aceasta, mașina de spălat vase va spăla la o temperatură mai mare și va funcționa mai mult timp pentru a ucide orice germeni și bacterii dăunătoare — ideal pentru biberoane. Mașinile de spălat vase sunt, de asemenea, disponibile cu setări de uscare cu căldură. După cum sugerează și numele, mașina de spălat vase își va curăța prin aer cald după ce ciclul s-a încheiat pentru a ajuta la procesul de uscare. Multe mașini de spălat vase vin cu funcții de deschidere automată a ușii la sfârșitul ciclului pentru a ajuta la uscarea conținutului. O altă funcție utilă pe care o au unele mașini de spălat vase este spălarea cu jumătate de încărcătură. Acest lucru va concentra ciclul de spălare pe suporturile inferioare sau superioare, reducând consumul de apă și energie în zonele în care spălarea nu este necesară.

În loc să aglomerezi panoul de control, unele mașini de spălat vase oferă conectivitate inteligentă care îți permite să accesezi și să descarci programe și opțiuni suplimentare, dar vom discuta despre conectivitatea inteligentă în detaliu mai târziu. Merită menționat că ar trebui să investești doar în funcțiile pe care le dorești și pe care planifici să le folosești, deoarece mai multă tehnologie va adăuga la eticheta de preț.

4. Consumul de energie

Cu costurile energiei în continuă creștere, din ce în ce mai mulți dintre noi avem în vedere consumul de energie atunci când alegem electrocasnicele noastre. Până la urmă, nu are rost să ai o mașină de spălat vase uimitoare dacă te costă o avere să o rulezi. Consumul de energie ar trebui să fie listat în specificații pentru comparație în kWh.

Unele mașini de spălat vase sunt certificate cu clase energetice— în general, acest lucru înseamnă că va utiliza cu 20-30% mai puțină energie decât standardul federal cere. Conform claselor energetice, în ceea ce privește mașinile de spălat vase, cele care se califică te vor costa aproximativ 175 de lei pe an și pot salva până la 14.000 litri de apă pe parcursul vieții lor. Așa că merită să fii atent la acest logo.

Pentru orientare, caută mașini de spălat vase cu un consum de energie de aproximativ 270 kWh sau mai puțin și ia în considerare caracteristicile de economisire a energiei ale mașinii de spălat vase, cum ar fi ciclurile de spălare eco sau opțiunile de uscare fără căldură.

5. Ratingul de zgomot

Probabil că mașina de spălat vase va fi situată în bucătăria ta, așa că nu vrei să facă mult zgomot și să domine conversația când rulează, dacă mănânci sau stai în apropiere. Fiecare mașină de spălat vase va avea un rating de zgomot și acesta ar trebui întotdeauna luat în considerare. Acesta poate varia de la 39 dba până la 60 dba, așa că există adesea o diferență semnificativă între modele.

Unele mașini de spălat vase vor face publicitate în mod specific pentru un design silențios pentru a reflecta un dba redus, deci fii atent la această marketing dacă zgomotul înseamnă mult pentru tine. Amintește-ți că o mașină de spălat vase silențioasă îți va oferi mai multă libertate să o rulezi, fie devreme dimineața, fie târziu noaptea. Țintește un rating de aproximativ 40 dba pentru cea mai bună performanță.

6. Caracteristici de design

Mașina ta de spălat vase poate veni și cu caracteristici de design utile, care fac utilizarea zilnică mai plăcută. De exemplu, multe mașini de spălat vase au acum suporturi de tacâmuri la nivelul superior al mașinii de spălat vase. Acestea sunt în principal concepute pentru a ține tacâmurile, dar mai multe sunt acum concepute pentru a profita mai bine de spațiu, unele ajungând să găzduiască chiar și pahare. Acest lucru nu numai că îmbunătățește capacitatea mașinii tale de spălat vase, ci oferă, de asemenea, o performanță mai bună de curățare pentru tacâmuri în comparație cu utilizarea unui coș de tacâmuri tradițional.

Unele mașini de spălat vase vor oferi, de asemenea, eliminatoare integrate de resturi solide în partea de jos a mașinii de spălat vase. Acestea descompun în mod eficient orice particule mari de alimente astfel încât să poată se scurgă, în loc să se redepoziteze pe vasele tale. Având unul dintre acestea instalate adaugă în mod natural la preț, dar îți va face mai ușor curățarea mașinii tale de spălat vase.

7. Conectivitate inteligentă

Conectivitatea inteligentă devine tot mai prezentă în designul mașinilor de spălat vase. În esență, cu conectivitatea inteligentă, poți controla și monitoriza mașina de spălat vase de pe telefon sau prin control vocal. Acest lucru înseamnă că poți porni mașina și verifica progresul unui ciclu de spălare oricând dorești. Poți monitoriza, de asemenea, mai bine consumul tău de energie, descărca programe și opțiuni suplimentare (așa cum am menționat mai devreme) și primi notificări, cum ar fi după ce ciclul s-a încheiat sau când mașina de spălat vase are nevoie de mai mult lichid de clătire. Unele pot chiar să depanareze probleme și să îți spună când este necesar un serviciu.

Conectivitatea inteligentă poate îmbunătăți accesibilitatea și confortul general al mașinii tale de spălat vase. Ai în vedere că conectivitatea inteligentă tinde să vină doar cu designuri mai premium, așa că asta te va costa.

Și asta este tot ce trebuie să știi despre mașinile de spălat vase. Ești curios dacă ar trebui să continui să speli cu mână în schimb? Verifică compararea dintre mașină de spălat vase și spălatul cu mână — care este mai ieftin?

Distribuie

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.