Top Electronice

Samsung Galaxy Z Fold 4 Recenzie: un dispozitiv inteligent pliabil

samsung galaxy z fold 4

Tabel de Conținut

Samsung Galaxy Z Fold 4 face multitasking mai ușor cu o nouă bară de activități și o nouă versiune de Android 12L. Samsung oferă, de asemenea, camere foto mai bune, un afișaj frontal mai larg și un ecran principal mai luminos într-un pachet mai elegant. Cu toate acestea, prețul rămâne foarte mare și acesta este încă un dispozitiv voluminos.

Avantaje:

Dezavantaje:

Există ceva la Samsung Galaxy Z Fold 4 care ne face să ne simțim mai puternici și mai productivi atunci când îl folosim. Poate că noua bară de activități este cea care face ca multitaskingul să fie ușor sau abilitatea de a rula aplicații una lângă alta și de a glisa și plasa conținut între ferestre.

Apreciem, de asemenea, ecranul principal uriaș de 7,6 inchi, care este acum mai luminos, cu rame mai subțiri – și există mai multe aplicații optimizate pentru pânza mare a lui Z Fold 4. În plus, afișajul cu capac de 6,2 inchi este mai larg și mai ușor de utilizat. Alte îmbunătățiri includ o cameră principală de 50 MP, care rivalizează cu seria Galaxy S22

– și se menține în fața noastră Galaxy Z Fold 4 vs iPhone 13 Pro Max.

Dar în timp ce balamaua este mai subțire și dispozitivul puțin mai ușor, acesta este totuși un telefon foarte gros și greu, ceea ce ne face să ne simțim mai puțin puterniic după un timp.

Specificații:

 • Display interior: 7,6 inchi AMOLED (120 Hz, 2176 x 1812)
 • Display exterior: de 6,2 inchi AMOLED (120 Hz, 2316 x 904)
 • Procesor: Snapdragon 8 Plus Gen 1
 • RAM: 12GB
 • Capcaitate de stocare: 256 GB, 512 GB, 1 TB
 • Cameră wide: 50MP (f/1.8, dimensiune pixel: 1.0μm, FOV: 85 ̊)
 • Cameră ultra-wide: 12MP (f/2.2, dimensiune pixel: 1.12μm, FOV: 123 ̊)
 • Cameră telefoto: 10MP (f/2.4, dimensiune pixeli: 1.0μm, zoom optic 3x, zoom spațial 30x
 • Cameră de acoperire: 10MP (f/2.2, dimensiune pixel: 1.22μm, FOV: 85 ̊)
 • Cameră sub afișaj: 4MP (f/1.8, dimensiune pixeli: 2.0μm, FOV: 80 ̊)
 • Baterie:400 mAh
 • Încărcare: 25 W (de la 0 la 50% în 30 de minute)
 • Dimensiune închisă:1 x 6.3 x 155.1 mm
 • Dimensiune deschisă:1 x 15.8 x 155.1 mm
 • Greutate: 263 g
 • Culori: Griverde, Phantom Black, Bej, Burgundy

Samsung Galaxy Z Fold 4 scurte caracteristici:

 • Samsung Galaxy Z Fold 4 arată și se simte mai bine, dar este încă greu: suntem persoanele care s-au plâns de afișajul îngust de capac al lui Z Fold 3, dar apreciem panoul frontal mai larg al lui Fold 4. Ne plac și ramele mai subțiri de pe ecranul principal.
 • Tragerea și plasarea face viața mai ușoară: este destul de grozav că putem folosi o configurație cu ecran divizat și duce fotografiile din camera foto direct în Google Drive. Nu poți face asta pe un iPhone.
 • Cuta este încă destul de vizibilă: nu observi cuta de pe Z Fold 4 tot timpul, dar devine o iritație pentru ochi atunci când utilizezi o aplicație precum Google Maps, mai ales în lumina directă a soarelui.
 • Camerele fac fotografii excelente: Galaxy Z Fold 4 se ține de cele mai bune telefoane cu cameră. Portretele și fotografiile cu flori sunt deosebit de convingătoare, deși Z Fold 4 a rămas puțin în urma Apple în unele cazuri.
 • Performanță bună și rezultate de referință: Cipul Snapdragon 8 Plus Gen 1 a oferit rezultate de referință puternice pe Geekbench, 3DMark și propriul nostru test de editare video. În general, este mai rapid decât Galaxy S22 Ultra, dar în spatele iPhone 14.

Samsung Galaxy Z Fold 4: Recenzie Design și culori

Primul lucru pe care l-am observat la Samsung Galaxy Z Fold 4 este că afișajul frontal nu pare la fel de strivit. Și asta pentru că are un raport de aspect mai larg decât Galaxy Z Fold 3 (se deschide într-o filă nouă). Acest lucru face ca panoul de 6,2 inchi să fie mai ușor de utilizat cu o singură mână și, sincer, te va face să te simți mai confortabil folosind ecranul de acoperire pentru lucruri precum verificarea notificărilor și răspunsul rapid la mesaje.

Galaxy Z Fold 4 este mai puțin voluminos și mai greu de data aceasta, deși nu cu mult. Acest lucru se datorează parțial pentru că Samsung a făcut balamaua mai subțire.

Din păcate, încă am observat greutatea lui Z Fold 4 în buzunar și când folosim telefonul mai mult de câteva minute în pat. Acest telefon este încă de două ori mai gros decât un smartphone obișnuit când este închis.

Un plus este că ramele atât de pe capac, cât și de pe ecranul principal au fost tăiate în jos, ceea ce oferă o experiență de vizionare mai captivantă. De asemenea, ne place că are o cameră de sub afișaj (UDC) care este puțin vizibilă, așa că se îmbină mai bine cu conținutul din jur.

În ceea ce privește durabilitatea, Samsung spune că ecranul principal este cu 45% mai puternic acum. Cu toate acestea, testele timpurii arată că această afirmație poate fi nefondată, deși Z Fold 4 pare a fi încă destul de durabil.

Opțiunile de culoare Galaxy Z Fold 4 includ Greygreen, Beige și Phantom Black. Dar vei putea obține o culoare specială Burgundy prin Samsung.com.

Samsung Galaxy Z Fold 4: Recenzie Afișaj

Ecranul principal de pe Galaxy Z Fold 4 rămâne o bestie la 7,6 inchi, dar Samsung a sporit luminozitatea menținând în același timp rata de reîmprospătare adaptivă de 120 Hz.

Acest panou OLED arăta vibrant când te uiți la un film.

Când vizionam Night Shift pe Netflix cu Z Fold 4, am apreciat că mișcarea putea să umple întregul ecran, în ciuda raportului de aspect ciudat al telefonului. Dar, făcând acest lucru, se taie detaliile din stânga și din dreapta acțiunii.

Ne pare rău să raportăm că este încă foarte vizibilă cuta pe Galaxy Z Fold 4. Nu este suficient să strici distracția dacă ești în mijlocul unui spectacol sau film, dar cu siguranță poate distrage atenția.

La testele noastre de laborator, Galaxy Z Fold 4 a oferit cifre impresionante, în special luminozitatea. Panoul principal a înregistrat un maxim de 905 nits, ceea ce este considerabil mai mult decât Galaxy Z Fold 3 (733). Galaxy S22 Ultra (1.359 nits) și iPhone 13 Pro Max (1.038) sunt ambele mai strălucitoare, dar aceasta este încă o îmbunătățire mare.

Afișajul capacului de 6,2 inchi oferă, de asemenea, o rată de reîmprospătare lină de 120 Hz (scăzând la 48 Hz), dar acum este cu 3 mm mai lat, ceea ce înseamnă că nu trebuie să te simți la fel de claustrofob folosind acest dispozitiv cu ecranul închis. Nu am avut probleme la tastarea pe panoul frontal, ceea ce, atunci când te gândești la asta, îți poate economisi bateria dacă nu folosești la fel de mult ecranul mai mare.

Samsung Galaxy Z Fold 4: Recenzie Software și Android 12L

Una dintre cele mai mari îmbunătățiri cu Galaxy Z Fold 4 este software-ul și asta datorită noului sistem de operare Android 12L de la bord. Această versiune specială de Android este concepută pentru dispozitive cu ecran mare, inclusiv telefoane pliabile.

Pentru a face multitasking mai ușor, există o nouă bară de activități care apare în partea de jos a afișajului Galaxy Z Fold 4, care afișează automat aplicațiile tale recente. Poț decide ce funcții favorite să apară pe bara de activități, pur și simplu rearanjand rândul principal principal de pe ecranul de start.

La fel ca înainte, poți rula până la trei aplicații pe ecranul mare de 7,6 inchi simultan, deși de obicei ne limităm la doar două. Ne place că putem trage o aplicație din bara de activități pentru a o deschide și a o pune în partea stângă sau dreaptă a ecranului. Sau poți pur și simplu să glisezi în sus cu două degete când te afli într-o aplicație dacă vrei să plasezi o altă aplicație lângă ea.

Unul dintre avantajele de a putea rula aplicații una lângă alta este drag and drop. Deci, de exemplu, poți trage o fotografie din aplicația Galerie într-un mesaj trimis în Gmail. În plus, Chrome acceptă acum funcționalitatea de glisare și plasare pentru lucruri precum fotografii și linkuri.

Modul Flex s-a îmbunătățit și cu Galaxy Z Fold 4, care pune conținutul aplicațiilor în sus și controlează în jos atunci când pliezi ecranul în jumătate. Samsung lucrează cu mai mulți dezvoltatori pentru a profita mai bine de afișajul pliabil, inclusiv Google Meet, Microsoft Teams și Zoom.

Samsung Galaxy Z Fold 4: Recenzie Cameră foto

Seria Galaxy Z Fold nu mai este cu un pas în urma seriei Galaxy S când vine vorba de camere. Remediază singurul lucru pe care îl detestăm la dispozitivele pliabile și are o cameră care se poate compara cu iPhone 13 Pro Max. De fapt, Fold 4 utilizează practic același sistem de cameră ca și Galaxy S22 și Galaxy S22 Plus.

Începe cu o cameră principală de 50 MP cu un senzor cu 23% mai luminos, ceea ce ar trebui să aibă ca rezultat imagini mai bune în interior. Primești, de asemenea, o cameră ultra-largă de 12 MP și un teleobiectiv de 10 MP cu zoom optic de 3x și zoom spațial de 30x. Partea frontală a telefonului găzduiește o cameră selfie de 10 MP, iar partea dreaptă a ecranului de 7,6 inchi are un senzor de 4 MP.

Samsung Galaxy Z Fold 4: Recenzie Performanțe

Galaxy Z Fold 4 este alimentat de noul cip Snapdragon 8 Plus Gen 1 împreună cu 12 GB de RAM. Spațiul de stocare implicit este de 256 GB, dar puteți face upgrade la 512 GB sau acum 1 TB.

În timpul testării mele de până acum, Galaxy Z Fold 4 s-a dovedit rapid și receptiv, dar m-am confruntat cu câteva situații în care o aplicație nu mai răspunde atunci când rulează două aplicații una lângă alta. Acest lucru s-a întâmplat când tragi și plasezi fotografii din aplicația Galerie în Google Drive.

Performanța în jocuri a fost puternică.

În ceea ce privește grafica, Galaxy Z Fold 4 a înregistrat 52,83 de cadre pe secundă pe benchmark-ul 3DMark Wild Life Unlimited. De fapt, este mai puțin decât S22 Ultra (56,87 fps) și încă o dată iPhone 13 Pro Max a ieșit pe primul loc (68,37 fps).

Nu în ultimul rând, Galaxy Z Fold 4 transcodează un videoclip 4K la 1080p cu doar un pic mai rapid decât Galaxy S22 Ultra folosind aplicația Adobe Premiere Rush (45 de secunde față de 47 de secunde). iPhone 13 Pro Max a avut nevoie de doar 25,1 secunde.

Samsung Galaxy Z Fold 4: Baterie și încărcare

Acesta este unul dintre lucrurile care m-au îngrijorat în legătură cu Galaxy Z Fold 4. Are aceeași capacitate a bateriei de 4.400 mAh ca și Galaxy Z Fold 3. M-am îngrijorat pentru că Galaxy Z Fold 3 a durat doar 7 ore și 52 de secunde la 60 Hz. modul de afișare și 6:34 în modul adaptiv la testul nostru de navigare pe web.

Vestea bună este că Galaxy Z Fold 4 a durat mai mult la o încărcare la testarea noastră, dar rezultatele nu au fost consistente. În modul standard (60Hz) am văzut o medie de 9 ore și 28 de minute. Cu modul adaptiv activat, acea medie a scăzut la 8 ore și 19 minute. Niciunul dintre aceste momente nu este suficient de bun pentru a face lista noastră cu cea mai bună durată de viață a bateriei telefonului, dar este o îmbunătățire.

Galaxy Z Fold 4 acceptă încărcare rapidă care ar trebui să te ducă la 50% în 30 de minute, iar acest pliabil oferă, de asemenea, încărcare rapidă fără fir și Wireless PowerShare pentru a-ți extrage Galaxy Buds Pro 2 sau Galaxy Watch 5 folosind partea din spate a telefonului.

Samsung Galaxy Z Fold 4: S Pen

Galaxy Z Fold 4 acceptă intrarea S Pen, dar nu există un toc încorporat pentru stilou. În schimb, va trebui să treacă pentru o carcasă separată dacă vrei să asiguri stiloul în timp ce ești în deplasare. Cu S Pen poți lua note și să desenezi din mers, dar nu suntem siguri câți oameni vor dori să plătească în plus pentru acest avantaj.

Samsung Galaxy Z Fold 4: Concluzie

Samsung Galaxy Z Fold 4 este o evoluție fină a celui mai bun telefon pliabil. Și sunt momente în care ne vine să renuntăm la smartphone-urile nostru pentru această fiară. Poate face mai multe sarcini ca niciun alt telefon și pur și simplu putem face mai multe în mai puțin timp cu cel mai recent Fold față de telefoanele noastre.

Samsung merită credit (împreună cu Google) pentru evoluția experienței software cu lucruri precum bara de activități, suport mai bun pentru glisare și plasare și aplicații mai optimizate pentru modul Flex și ecrane mai mari în general. Sistemul de camere este deosebit de bun de data aceasta în jurul lui Galaxy Z Fold 4.

Cu toate acestea, prețul ridicat rămâne un obstacol imens pentru adoptare și, deși designul s-a îmbunătățit, acesta este încă cel mai mare și mai greu telefon din jur. Așadar, va trebui să fii dispus să faci față acestor două compromisuri dacă vrei să te alături revoluției pliabile și să obții putere asemănătoare PC-ului în buzunar.

Data viitoare ne-ar plăcea să vedem Samsung experimentând o reproiectare mai radicală, cum ar fi poate scăpa de ecranul frontal pentru un corp și mai subțire, dar deocamdată acesta este cel mai bun telefon pliabil din jur.

Vezi și recenzia pentru telefoanele:

 

Distribuie

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.