Top Electronice

Recenzie Apple IPhone SE: Cel mai bun telefon în funcție de buget

iphone se 3

Tabel de Conținut

iPhone SE 3 (2022) oferă cea mai bună performanță din clasă sa și fotografi grozave la un preț accesibil, dacă poți trăi cu un ecran mic.

Iphone SE (2022) este cel mai rapid telefon pe care îl poți cumpăra sub 2500 lei și oferă fotografi grozave de la camera sa din spate. Este cel mai bun telefon mic, dar există opțiuni la prețuri mai accesibile, dacă dorești un ecran mai mare și o viață mai lungă a bateriei.

Avantaje:

Dezavantaje:

Iphone-ul SE este un telefon care înghesuie un design modern într-un telefon foarte mic. Chiar dacă este foarte mic, rezultatul final este destul de convingător pentru cei cu buget redus. Vine cu conectivitate 5G și același procesor A15 Bionic care este în iPhone 13, ceea ce înseamnă că te vei bucura de cea mai bună performanță din clasă sa și de fotografii grozave. Apple a promis 2 ore în plus la durata de viață a bateriei comparativ cu modelul veche Iphone SE (2020) împreună cu un design mai durabil. Chiar dacă nu primești Face ID, unele persoane preferă butonul familiar de acasă cu Touch ID pentru o deblochare rapidă a telefonului.

Va trebui să accepți unele compromisuri pentru a obține un iphone atât de accesibil. De exemplu ramele voluminoase, lipsa modului Noapte și fără Verizon Ultra Wideband. În această recenzie vei vedea că primești un telefon atât de compact, puternic și capabil. Este cu siguranță unul dintre cele mai bune telefoane ieftine disponibile pe piață.

iPhone SE vine cu aceeași dimensiune a ecranului ca și iPhone 8, ceea ce poate fi doar un lucru bun. Dimensiunea ecranului a fost unul dintre motivele pentru care nu am vrut să facem upgrade de la iPhone 8.

Specificații:

  • Mărime Display:7 inch (1334 x 750)
  • Procesorul CPU: A15 Bionic
  • Memorie RAM: 4 GB
  • Spatiu de stocare: 64 GB, 128 GB, 256 GB
  • Camera Principala: 12 MP
  • Camera foto față: 7 MP
  • Greutate: 141 g
  • Durata de viata a bateriei: 9 ore 5 min
  • Sistem de operare: IOS

IPHONE SE (2022): RECENZIE DESIGN

Acest iphone SE (2022) se simte puțin cum ai călătorii înapoi în timp. Este un buton Touch ID în loc de face ID. Ramele din jurul afișajului ocupă mult spațiu în comparație cu, de exemplu, iphone 13 mini sau Google Pixel 5A.

Pe de altă parte, acest telefon este construit pentru oamenii care vor un telefon mai mic sau fac upgrade-ul de la iphone 8 cu afișaj de aceeași dimensiune și aproape același design.

Acest telefon îl face pe IPhone 13 Pro Max să pară imens în comparație. Trebuie să recunoaștem că am apreciat să folosim un telefon pe care l-am putut pune cu ușurință în buzunar, fără a fi vizibil. Ne-a plăcut că putem face aproape totul cu o singură mână.

Iphone SE 3 (2022) este rezistent la apă IP-67. Acest model este mai durabil decât modelul veche pentru că folosește acceași sticlă rezistentă ca și iphone 13.

La acest model Apple a introdus 3 culori diferite. Culorile Midnight, starlight și roșu. Materialele folosite la fabricarea iPhone SE (2022) au inclus aluminiu fără carbon, o premieră pentru Apple.

IPHONE SE (2022): RECENZIE AFIȘAJ

Pe scurt, acest IPhone nu este cel mai potrivit IPhone pentru vizionarea filmelor. Telefonul are are o rezoluție de 1344 x 750 pixeli, deci nu este full HD. Este imposibil să nu observi ramele mari atunci când te uiți la filme și videoclipuri pe acest telefon.

Se poate argumenta la faptul că telefonul Pixel 5A este pentru o altă audiență, dar nu putem ignora faptul că cumpărarea acestui telefon îți va oferi un ecran mai mare full HD pentru o sumă puțin mai mare.

IPHONE SE (2022): RECENZIE CAMERE

Vestea proastă este că hardware-ul camerei iPhone SE (2022) nu s-a schimbat. Ai doar o singură cameră în spate de 12 MP. În alte cuvinte nu există lentile ultra-wide, pe care le vei găsi la iPhone 11 și Pixel 5a. Camera din față continuă să aibă un senzor de 7MP cu rezoluție destul de scăzută.

Vestea bună este că adăugarea procesorului A15 Bionic deschide noi caracteristici și capabilități ale camerei prin fotografia computațională. Aceasta include Smart HDR 4 pentru gestionarea luminii dificile, oferind în același timp o randare mai bună a fețelor. Deep Fusion este făcut pentru detalii și texturi mai bune și Stiluri fotografice pentru a vă oferi un control mai creativ.

IPHONE SE (2022): RECENZIE VIDEO

iPhone SE (2022) poate captura videoclipuri 4K până la 60 fps. Am comparat acest telefon cu calitatea oferită de Pixel 5a. Videoclipurile la iPhone SE sunt mai calde și au mai mult contrast. Acest lucru înseamnă că scoate în evidență mai multe detalii. Zoom-ul iPhone SE este mai limitat, dar cel al lui Pixel 5a este destul de neclar la nivel maxim.

IPHONE SE (2022): RECENZIE PERFORMANȚĂ

Nu ar trebui să ne surprindă cât de rapid este iPhone SE (2022). Până la urmă are același cip A15 Bionic care se află în interior la iPhone 13. Dar acest lucru nu face performanța mai puțin impresionantă.

IPHONE SE (2022): RECENZIE BATERIE ȘI ÎNCĂRCARE

iPhone SE (2022) este evaluat să ofere până la două ore de viață mai lungă a bateriei decât iPhone SE precedent. Acest lucru se datorează faptului că bateria este mai mare și crește eficiența de la cipul A15 Bionic.

Iphone-ul SE a durat 9 ore și 5 minute pănă s-a descărcat. aceasta a implicat navigarea continuă pe internet pe 5G la 150 nits de luminozitate a ecranului. Durata de viață a bateriei este defapt puțin mai mica decăt iPhone SE (2020) care are 9 ore și 18 minute.

Partea bună este că iPhone SE se încărcă destul de repede dacă ai un încărcător Apple de 20 W. Am ajuns la 61% în 30 de minute, ceea ce este mai rapid decât afirmația Apple de 30 de minute.

IPHONE SE (2022): Concluzie

Iphone SE (2022) este un telefon care trăiește și în viitor și în trecut. Cipul A15 Bionic din interiorul acestui telefon oferă o putere puternică. Calitatea imaginii este în mare parte excelentă, în ciuda faptului că este limitată la o singură cameră din spate. Mi-ar fi plăcut dacă includea un mod de noapte adecvat. Designul noului iPhone SE arată ca și cum ne-am fi întors în timp cu ecranul său mic și ramele uriașe în jurul afișajului.

Dacă nu insiști să cumperi un iPhone și să trăiești în ecosistemul Apple, probabil Google Pixel 6a este o opțiune mai bună. Cu un afișaj mai mare, night mode și durata de viață a bateriei mai lungă. Iphone SE (2022) a reușit în mare parte să ofere un produs cu raport calitate/preț excelentă și cu siguranță aceste modele sunt cele mai bune telefoane pentru un buget mai redus.

Vezi și recenziile pentru telefoanele:

Distribuie

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.