Top Electronice

Google Pixel 7 Pro: Tot ce trebuie să știi

google pixel 7 pro

Tabel de Conținut

Google Pixel 7 Pro este continuarea ideală a excelentului Pixel 6 Pro de anul trecut. Nu numai că designul este mai rafinat, dar cel mai recent produs emblematic Google prezintă mai multe upgrade-uri și funcții cheie. De la zoom impresionant la noile trucuri Tensor G2, acesta este cel mai bun telefon Google de până acum.

Avantaje:

Dezavantaje:

Pixel 7 Pro demonstrează că Google a devenit cu adevărat serios în privința smartphone-urilor sale. Cu un design frumos rafinat, acest nou telefon face toate eforturile pentru a deveni cel mai bun telefon Android. Și credeți-ne când spunem că este al naibii de aproape de acel titlu. Datorită camerelor sale uimitoare, noului cip Tensor G2, afișajului mai luminos și valoare excelentă, Pixel 7 Pro ar putea fi noul nostru dispozitiv Android preferat.

Galaxy S22 Ultra stă mai bine, deoarece Pixel 7 Pro costă mult mai puțin decât telefonul de top al Samsung. Cel mai recent dispozitiv Google rezolvă multe dintre problemele pe care le-am avut anul trecut cu Pixel 6 Pro, inclusiv un senzor de amprentă mai rapid și o viață mai bună a bateriei.

Siliciul actualizat de la Google Tensor G2 este încă un alt punct în favoarea lui Pixel 7 Pro. Nu numai că chipsetul din telefonul din acest an este mult mai rapid decât prima generație (doar în afara Snapdragon 8 Gen 1 în testarea noastră), dar oferă o grămadă de noi trucuri AI și de învățare automată, care sunt unice pentru Pixel 7 Pro. (și Pixel 7). Serios, unele dintre aceste noi capabilități sunt sălbatice, cum ar fi Photo Unblur și Night Sight, mai rapid.

Specificații:

 • Versiunea Android: 13
 • Ecran: OLED de 6,7 inchi (3120 x 1440)
 • Rata de reîmprospătare: 10-120 Hz
 • Procesor: Tensor G2
 • RAM: 12 GB
 • Stocare / Extensibil: 128 GB, 256 GB / Nr
 • Camere din spate: 50MP (f/1.85) principal, 12MP (f/2.2) ultrawide, 48MP (f/3.5) 5x teleobiectiv
 • Camera frontală:8MP (f/2.2)
 • Baterie:000 mAh
 • Încărcare: 30 W cu fir, fără fir rapid
 • Dimensiune: 162,9 x 76,6 x 8,9 mm
 • Greutate: 212 g
 • Culori: Obsidian, Zăpadă, Alun

Google Pixel 7 Pro: Preț și disponibilitate

Chiar mai jos pe totem, Pixel 7 Pro este cu doar câteva sunte de lei mai mult decât Galaxy S22 și iPhone 14, și cu câteva sute de lei mai puțin decât Galaxy S22 Plus și același preț ca iPhone 14 Plus. Cu toate acestea, telefonul Google oferă mai mult decât acele telefoane, cum ar fi un teleobiectiv cu un zoom optic de 5x. iPhone 14 și iPhone 14 Plus nici măcar nu au teleobiective sau afișaje adaptive de 120 Hz.

Pixel 7 Pro a fost lansat la disponibilitate generală în luna octobmrie. Este disponibil prin toți operatorii importanți, precum și pe site-uri de vânzare cu amănuntul precum Emag.

Google Pixel 7 Pro: Recenzie Design

Să ne luăm un moment pentru a admira Pixel 7 Pro, în special culoarea Hazel pe care am primit-o pentru revizuire. Poți vedea clar limbajul de design pe care Google l-a introdus anul trecut, dar compania l-a rafinat la un T pentru 2022. Fie că este vorba de bara metalică a camerei care se îmbină perfect în cadru sau de lentilele proeminente ale camerei care îți atrag imediat privirea, Pixel 7 Pro este un dispozitiv frumos în toate cele trei opțiuni de culoare.

La 212 grame, Pixel 7 Pro se simte mai puternic decât predecesorul său. Este o diferență minusculă pe hârtie, dar acea diferență de câteva grame se simte vizibilă. Și în ciuda unui profil mai subțire de 0,3 inchi, cel mai recent Pixel se simte nu mai puțin mai gros decât Pixel 6 Pro. Este ciudat, deoarece percepția mea nu se potrivește cu cifrele. Cu toate acestea, l-am observat imediat după ce am luat Pixel 7 Pro.

Dacă ar fi să depunem o plângere împotriva hardware-ului Pixel 7 Pro, ar fi că este un dispozitiv alunecos. În timp ce unitatea Pixel 7 pe care am primit-o în varianta de culoare Lemongrass are o oarecare aderență de-a lungul cadrului, noului Pro îi place să alunece din mână sau de pe suprafețele ușor nenivelate. Acesta problemă speram că Google o va aborda în acest an, deoarece Pixel 6 Pro a avut aceeași problemă, dar strălucitor și alunecos pare să fie numele jocului pentru Pro Pixels. Presupun că putem avea speranța într-un Pixel 8 Pro cu o aderență mai bună.

Google Pixel 7 Pro: Recenzie Afișaj

Pixel 7 Pro are un ecran OLED de 6,7 inchi cu rezoluție QHD+. Nu ne-a deranjat afișajul Pixel 6 Pro, dar ni s-a părut că lipsește puțin de luminozitate pentru utilizare în aer liber. Google pare să fi luat în considerare acest lucru în acest an, deoarece Pixel 7 Pro este semnificativ și vizibil mai luminos.

Unii utilizatori au raportat recent probleme de defilare pe Pixel 7 Pro. Rapoartele susțin că derularea pe afișaj este inconsecventă și este vizibilă mai ales atunci când faceți upgrade de la un Pixel mai vechi. În parte, acest lucru s-ar putea datora ratei de reîmprospătare rapide de 120 Hz de pe ecran. O actualizare pare să fi remediat problema pentru câteva.

Deși Google a redus diferența dintre cei mai mari rivali ai săi, afișajul Pixel 7 Pro rămâne în urmă cu iPhone 14 Pro și Galaxy S22 Ultra în toate valorile. Cu toate acestea, apropierea de 1.000 de nits de luminozitate nu este nimic de care să strănuți.

Dar Samsung este câștigătorul clar când vine vorba de reproducerea culorilor în gamele sRGB și DCI-P3 și împărtășește același scor de precizie a culorilor Delta-E cu iPhone 14 Pro. Acestea fiind spuse, este un fapt cunoscut până acum că Samsung și Apple au cele mai bune afișaje de pe piață.

În utilizarea mea în lumea reală, panoul Pixel 7 Pro este un pas înainte față de afișajul de anul trecut. Culorile ies absolut în evidență cu un contrast puternic și un negru intens.

Google Pixel 7 Pro: Recenzie Camera foto

Pixel 7 Pro are o configurație triplă pentru cameră spate. Senzorul principal de 50MP face sarcinile grele și funcționează la fel de bine cum am sperat. Senzorul ultrawide de 12 MP face o treabă grozavă de a surprinde detaliile la un unghi super-larg. Și apoi este camera telefoto de 48 MP, care balansează un nivel de zoom optic de 5x. În partea din față, camera selfie de 10,8 MP se descurcă destul de bine în majoritatea condițiilor.

Google Pixel 7 Pro: Recenzie Camera video

Până în acest moment, mulți au fost de acord că Apple este calea de urmat dacă îți pasă de înregistrarea video pe smartphone-ul tău. Și în timp ce acesta ar putea fi încă cazul din cauza capabilităților ProRes de pe iPhone 14 Pro, Pixel 7 Pro reduce foarte repede decalajul.

Nou pentru Pixel 7 Pro anul acesta sunt două caracteristici pe care le-am văzut pe iPhone. Cinematic Blur este versiunea Google a modului Cinematic care a apărut pentru prima dată pe iPhone 13. Acest lucru adaugă un efect bokeh videoclipurilor tale, asemănător unei fotografii portret. Acesta urmărește subiectul pe măsură ce deplasați camera sau pe măsură ce subiectul se mișcă. Puteți vedea un exemplu de mai sus cu afișajul de molii Capul morții în timp ce deplasez camera.

Pixel 7 Pro își păstrează focalizarea blocată pe subiect în timp ce estompează fundalul. Ca și în cazul fotografiilor, adaugă cu adevărat un efect artistic produsului final, atrăgându-ți privirea la lucrul pe care îl înregistrezi. Toate acestea se întâmplă la 24 de cadre pe secundă, adăugând și mai mult atmosfera cinematografică.

De asemenea, este nouă și Stabilizarea activă, care acționează la fel ca modul Acțiune al Apple pe iPhone 14. Oferă o stabilizare super puternică videoclipurilor tale tremurate, cum ar fi atunci când alergi.

Google Pixel 7 Pro: Recenzie Performanțe

Tensor G2 este încă un alt punct important al Pixel 7 Pro. Cea mai recentă generație de aspirații interne ale chipset-urilor Google, Tensor G2 are câteva upgrade-uri serioase față de predecesorul său. Nu numai că este mai puternic – se apropie de Qualcomm în testele noastre – dar oferă mult mai multă inteligență artificială și învățare automată cu noua unitate de procesare a tensorului (TPU).

Am scos Galaxy Z Fold 4 pentru acest test pentru a arăta cum Tensor G2 se ridică la cel mai recent Snapdragon 8 Plus Gen 1 de la Qualcomm. Pentru înregistrare, cel mai nou Tensor are performanțe mai bune în comparație cu Snapdragon 8 Gen 1, care este mai bun decât cel Tensor G1 ar putea spune față de Snapdragon 888 cu un an în urmă.

În ceea ce privește reperele grafice ale 3DMark, am avut probleme la rularea testelor. Unitatea noastră de revizuire Pixel 7 Pro rulează software de pre-producție, așa că bănuim că a avut ceva de-a face cu problemele de compatibilitate. Tensor G2 este un nou chipset și este posibil ca 3DMark să nu fi actualizat încă testele pentru acesta.

Cu toate acestea, din punct de vedere personal, credem că Pixel 7 Pro este un dispozitiv bun pentru jocuri. S-a descurcat destul de bine cu Genshin Impact și Apex Legends Mobile, deși nu la setările maxime. Am observat un framerate constant neted, cu siguranță mai bun decât Pixel 6 Pro.

Pixel 7 Pro rămâne în continuare în urma iPhone 14 Pro și Galaxy Z Fold 4 în cele mai multe privințe aici, dar cu siguranță cred că Tensor G2 este un upgrade notabil din toate aspectele.

Google Pixel 7 Pro: Baterie și încărcare

Pixel 7 Pro are o baterie de 5.000 mAh, care teoretic ar trebui să fie suficientă pentru a-l face să reziste mult timp. Dar Pixel 6 Pro avea un pachet de putere de aceeași dimensiune și totuși durata de viață a bateriei ne-a dezamăgit în cel mai bun caz.

De obicei, rulăm un telefon printr-un test personalizat de viață a bateriei, în care setăm afișajul la 150 de nit și apoi solicităm dispozitivului să reîncarce la nesfârșit paginile web până când se stinge. În momentul scrierii acestei recenzii, am obținut un singur rezultat extrem de dezamăgitor: 6 ore și 31 de minute cu rata de reîmprospătare adaptivă dezactivată.

E destulde rău, mai rău decât cele 7 ore și 55 de minute ale lui Pixel 6 Pro. În utilizarea noastră, totuși, nu părea să fie chiar atât de rău. Am reușit să trecem prin sesiuni voluminoase de fotografie și jocuri cu bateria de rezervă, doar nu la fel de mult ca la alte telefoane. Dar cifrele nu mint, iar acest lucru este îngrozitor.

Pentru încărcare, Pixel 7 Pro acceptă până la 30 W cu fir, ceea ce este mai bun decât 20 W de la Apple. Samsung încă depășește Google cu 45W, ca să nu mai vorbim de OnePlus sau Xiaomi. Google nu a dezvăluit viteza de încărcare wireless, dar bănuim că este de 21 W ca Pixel 6 Pro, sau aproape de asta.

Google Pixel 7 Pro: Software și funcții speciale

Android 13 nu este complet nou – este disponibil pentru Pixel mai vechi din septembrie – așa că nu ar trebui să fie surprinzător faptul că Pixel 7 Pro este livrat cu software-ul actualizat pentru telefon. La suprafață, software-ul se simte ca și pe Pixel 6 Pro sau pe orice alt dispozitiv Pixel acceptat. Cu toate acestea, dacă te uiți mai jos, vei găsi o serie de funcții îngrijite exclusive pentru Pixel 7 Pro.

Ar trebui să remarcăm că Google nu a fost foarte clar cu privire la cât de „exclusive” sunt unele dintre aceste lucruri. Câteva par să fie cu siguranță legate de Tensor G2, dar altele par că s-ar putea extinde și la seria Pixel 6.

Evidențiem funcția Photo Unblur, și vrem să menționăm că Google spune că Pixel 7 Pro poate chiar să estompeze fotografiile din biblioteca ta Foto folosind puterea lui Tensor G2, chiar și pe cele de acum câțiva ani. Photo Unblur este o caracteristică plăcută, care se potrivește cu ușurință cu Magic Eraser pentru noi – deși personal ni se pare că Magic Eraser este mai util în fiecare zi.

Pixel 7 Pro extinde suita de asistență pentru apeluri care a început cu Call Screen. Dacă nu îți amintești, aceasta este capacitatea exclusivă a Pixel de a filtra apelurile înainte de a le răspunde. Apelantul trebuie să îți declare, pe care îl poți vedea și/sau auzi în direct. Este o modalitate excelentă de a elimina escrocii, de a irita membrii familiei și de a scana apelurile automate.

O altă parte a Asistenței pentru apeluri, Direct My Call, care transcrie opțiunile din directorul de apeluri pentru afaceri, astfel încât să nu trebuie să le amintești pe toate, primește un upgrade cu Pixel 7 Pro. Opțiunile vor apărea acum chiar înainte ca vocea automată să aibă șansa de a ți le citi. Este o minune și suntem impresionați.

Clear Calling ar trebui, de asemenea, să arate ce poate face Tensor. Când trebuie să vorbești la telefon, Clear Calling ar trebui să ajute la atenuarea zgomotului de fundal, în același timp, sporind vocea apelantului, astfel încât să poți auzi mai clar. O versiune beta a funcției este disponibilă din octombrie, versiunea completă fiind disponibilă pe ambele modele Pixel 7 la începutul lunii decembrie. Încă o evaluăm, dar considerăm că aceasta este încă o modalitate prin care Google încearcă să facă din telefoanele sale cele mai bune pentru a face lucruri reale cu telefonul.

Google Pixel 7 Pro are mai mult în mânecă decât doar facilități pentru apeluri telefonice. Asistentul a devenit mai inteligent datorită Tensorului, permițându-i să îți înțeleagă mult mai bine textele vocale. Cu Pixel 6 Pro, am fost uimiți de cât de precis a fost Asistentul din punct de vedere contextual la tastarea vocală. Anul acesta, Asistentul poate chiar sugera emoji relevante, chiar dacă nu îți amintești numele celui pe care ai vrut să-l trimiți. Pixel 7 Pro poate transcrie și texte vocale, dar funcția nu a părut să funcționeze în perioada mea de examinare.

Aceeași actualizare software care a adus Clear Calling a introdus și o nouă funcție în aplicația Recorder, care recunoaște diferiți vorbitori în transcrierea de înregistrare.

Google Pixel 7 Pro: Concluzii

Credem că Google și-a realizat în sfârșit viziunea smartphone-ului cu Pixel 7 Pro. Acest dispozitiv este excelent, de la design la Tensor G2 și camere. În ceea ce privește ultimul, nu vei găsi un telefon cu cameră Android mai bun. Chiar și iPhone 14 Pro este sub supraveghere acum.

În orice caz, ne dorim ca Pixel 7 Pro să primească mai mult de doar trei ani de actualizări ale platformei. Google deține Tensor, așa că am sperat că vom vedea Pixels echivalentul iPhone în ceea ce privește suportul. Din păcate, acel vis nu s-a împlinit încă.

Îți sugerăm să iei în considerare Pixel 7 Pro data viitoare când vei căuta un smartphone. Juriul încă nu are în vedere durata de viață a bateriei și vom actualiza această recenzie când vom avea mai multe date pentru tine. Deocamdată, însă, ne place foarte mult acest dispozitiv, mai mult decât orice alt telefon Android de dinainte.

În general, suntem destul de încrezători spunând că Pixel 7 Pro este unul dintre, dacă nu cel mai bun telefon Android pe care îl poți cumpăra. Actualul deținător al acelui titlu, Galaxy S22 Ultra, ar trebui să aibă grijă. Google a avut multe dreptate de data aceasta, chiar dacă camerele Pixel sunt suficiente pentru ca acest telefon să merite.

Vezi și recenzia pentru telefoanele:

Distribuie

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.