Top Electronice

Recenzie OnePlus 10 Pro: Un telefon valoros cu sistem de operare Android

oneplus 10 pro

Tabel de Conținut

Telefonul OnePlus 10 Pro impresionează în orice aspect. Telefonul Galaxy S22 are competiție pentru titlul de cel mai bun telefon Android. OnePlus 10 Pro este elegant, puternic și cu durată de viață a bateriei lungă. Vine cu cele mai bune camere incluse vreodată pe un telefon OnePlus.

Avantaje:

Dezavantaje:

Acesta este cel mai complet telefon OnePlus de până acum și este una dintre cele mai bune alegeri ale noastre de telefoane Android. De la camerele îmbunătățite până la afișajul superb și designul frumos, OnePlus 10 Pro este cu siguranță o concurență sănătoasă față de Samsung Galaxy s22 Ultra dacă ești fan de telefoane Android. Este greu să spunem care telefon este mai bun. OnePlus nu a reușit să se potrivească cu noua politică de actualizare a Samsung – și nici OnePlus 10 Pro nu are potențialul de productivitate al lui S22 Ultra.

Aproape în orice alt aspect, OnePlus 10 Pro este la același nivel cu Galaxy S22 Ultra dar la un preț mai accesibil. Acest telefon este cel mai bun de la OnePlus de pănă acum și în această recenzie îți vom spune exact de ce este telefonul nostru Android favorit.

Specificații:

  • Mărime Display: 6, 7 inch AMOLED (1334 x 750)
  • Procesor: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1
  • Memorie RAM: 4 GB
  • Spatiu de stocare: 64 GB, 128 GB, 256 GB
  • Camera Principala: 48 MP, 50 MP ultrawide, 8 MP 3.3x telephoto
  • Cameră foto față: 32 MP
  • Greutate: 198 g
  • Durata de viata a bateriei: 11 ore 52 min (120HZ), 12 ore 39 min (60HZ)
  • Sistem de operare: Android

ONE PLUS 10 PRO: RECENZIE DESIGN

Cei de la OnePlus și-au îmbunătățit designul său semnificativ în ultimii ani. OnePlus 10 Pro este cu un pas înainte de vechea OnePlus 9 Pro. Una din caracteristicile noastre favorite la acest telefon este că acum este rezistent la amprente. Un lucru pe care predecesorul său nu era.

Designul nou al camerei ia indicii evidente de la Samsung. Întreaga matrice se îmbină perfect în cadru, la fel ca tăietura de contur a Galaxy S22. Realizat din ceramică, camera OnePlus 10 Pro este durabil și atrăgător.

Glisorul de alertă, un element de bază al telefoanelor OnePlus de la OnePlus 2, este încă aici și la fel de util ca întotdeauna. iPhone-urile au ceva similar dar încă nu am văzut un telefon Android care adoptă glisorul introdus de Apple. Este incredibil de util pentru a seta OnePlus 10 Pro să vibreze sau pentru a opri sunetul complet. Ne place că OnePlus a păstrat acest element. Arată că o parte din vechiul limbaj de design al companiei persistă.

OnePlus 10 Pro se simte foarte plăcut de ținut în mână. Cu greutatea de 198 g, este surprinzător de ușor de ținut în mână. Cu lățimea potrivită acestui telefon, nu trebuie să întinzi prea mult degetul mare pentru a ajunge la anumite părți ale ecranului.

ONE PLUS 10 PRO: RECENZIE AFIȘAJ

Chiar ne-a plăcut afișajul la OnePlus 9 Pro, dar OnePlus 10 Pro este un pas în direcția bună. La 6,7 ​​inchi cu o rezoluție QHD, este un panou AMOLED mare și captivant.

OnePlus 10 Pro folosește și tehnologia LTPO de a doua generație, permițând afișajului să-și scaleze inteligent rata de reîmprospătare între 1 Hz și 120 Hz, în funcție de conținutul de pe ecran. Poți alege între FHD+ și QHD+ pentru rezoluția ta, dintre care prima economisește durata de viață a bateriei.

OnePlus 10 Pro pe scurt are un afișaj frumos. Într-o lume în care Galaxy S22 Ultra nu există, am spune că acest telefon are cel mai bun afișaj pe un telefon Android. Dar S22 Ultra a pus bara sus în acest an. Este uluitor de superb și foarte luminos.

ONE PLUS 10 PRO: RECENZIE CAMERE

Camerele foto sunt cele mai importante din acest an și OnePlus cu siguranță a reușit în acest aspect. Pe scurt, OnePlus 10 Pro este cel mai bun telefon cu cameră pe care compania l-a produs vreodată. Cu o cameră principală de 48 MP, telefonul face fotografii care sunt aproape la egalitate cu Galaxy S22 Ultra, Pixel 6 Pro și iPhone 13 Pro Max. Camera ultrawide de 50 MP poate oferi un câmp vizual de 150 de grade sau 100 de grade cu o distorsiune foarte minimă a marginilor.

OnePlus vine cu mai multe trucuri software. Camera principală poate filma în culoare pe 10 biți (care salvează în format HDIF). Modul Pro reînnoit poate filma în RAW pe 12 biți, iar noul mod RAW+ oferă flexibilitatea fotografiilor RAW cu unele dintre îmbunătățirile software OnePlus, cum ar fi gama dinamică îmbunătățită. Caracteristica nouă în acest an este Master Styles. OnePlus preia stilurile fotografice Apple. Acestea sunt în esență setări de filtre și stiluri de culoare pe care le poți aplica.

ONE PLUS 10 PRO: RECENZIE VIDEO

Când vine vorba de video, One Plus 10 Pro nu se joacă. Poate înregistra imagini 8K la 30 de cadre pe secundă, 4K la 120 fps și 1080p la 240 fps. Împreună cu Nightscape pentru scenarii cu lumină scăzută, ne așteptam la lucruri grozave de la acest telefon. OnePlus a scos o pagină din cartea Samsung cu un mod de înregistrare cu două camera. Îți va permite să utilizezi simultan camerele din față și din spate pentru videoclipuri. Poți salva fișiere în format LOG pentru editare ulterioară.

OnePlus pare să fi luat video în serios în acest an și se vede. Fie că este vorba despre caracteristicile software pe care le-am menționat mai devreme sau despre calitatea video, am rămas foarte impresionat de performanța video a lui OnePlus 10 Pro.

ONE PLUS 10 PRO: RECENZIE PERFORMANȚĂ

Alimentat de sistemul pe cip Snapdragon 8 Gen 1, OnePlus 10 Pro este printre cele mai puternice telefoane Android pe care le poți cumpăra. Împreună cu 8 GB de RAM, este greu să găsești ceva care să îl încetinească.

OnePlus 10 Pro rămâne în urma lui Galaxy S22 Ultra în sarcinile care necesită multă utilizare a procesorului, cum ar fi Geekbench și testele de transcodare Adobe Premiere Rush 4K-1080p. OnePlus 10 Pro are performanțe mai bune în jocuri, probabil datorită noului sistem de răcire care ajută la menținerea Snapdragon 8 Gen 1 mai rece decât a reușit Samsung. Asta înseamnă că telefonul nu trebuie să solicite atât de mult cipul, sporind performanță.

ONE PLUS 10 PRO: RECENZIE BATERIE ȘI ÎNCĂRCARE

One Plus 10 Pro ne-a uimit la durata de viață a bateriei. Telefonul rezistă incredibil de bine la sesiunile lungi de jocuri, plus câteva vizionari YouTube. Utilizarea mai ocazională, cum ar fi navigarea pe web și rețelele sociale, va face ca OnePlus 10 Pro să funcționeze foarte mult timp.

Când testăm durata de viață a bateriei unui telefon, setăm luminozitatea afișajului la 150 de nit și apoi solicităm dispozitivului să reîncarce la nesfârșit paginile web printr-o conexiune celulară. Durata de viață a bateriei este de 11 ore 52 min (120HZ) și 12 ore 39 min (60HZ).

Practic, încărcătorul de 65 W permite telefonului să se reîncarce aproape complet de la 0 în doar 30 de minute. Chiar și atunci când reușești să descărci bateria, îl poți încărca în doar câteva minute.

ONE PLUS 10 PRO: RECENZIE SOFTWARE ȘI CARACTERISTICI SPECIALE

Când OnePlus a anunțat că fuzionează cu compania soră Oppo, unul dintre lucrurile pe care companiile le-au promis este că dispozitivele Oppo și OnePlus vor împărtăși o bază de cod unificată. Acest lucru le-ar permite să lanseze actualizări de software mai repede, deoarece OnePlus este puțin mai lent. Acest lucru a dus la îngrijorarea că software-ul OxygenOS de la OnePlus va începe să arate și să se comporte prea mult ca ColorOS de la Oppo.

În timp ce vechiul OxygenOS este într-adevăr mort, software-ul de pe OnePlus 10 Pro este cu siguranță un punct în favoarea telefonului. Interfața este foarte curată, deși amintește puțin de interfața Samsung One UI. Există indicii despre viziunea Google pentru Android răspândită în întregul sistem, dar senzația generală seamănă mult cu ColorOS. Acesta nu este neapărat un lucru rău.

Primul lucru care ne-a atras atenția a fost noua locație pentru OnePlus. Anterior, era în extrema stângă a ecranului de pornire, unde găsești în mod normal Google Discover. OnePlus l-a mutat într-un meniu derulant din dreapta în bara de status. Seamănă cu centrului de control pe iOS. Dacă folosești telefonul cu mâna dreaptă va fi nevoie de puțin timp pănă te obișnuiești. Când am testat acest telefon a dus de multe ori la activări accidentale ale raftului în loc de umbra de notificare. Chiar dacă raftul are câteva informații utile, cum ar fi vremea, note, câteva statistici de bază și widget-uri.

OnePlus nu a ținut pasul cu Samsung într-un domeniu cheie: politica de actualizare a software-ului pentru telefoanele sale. Samsung promite 4 ani de actualizări ale platformei (Android) și 5 ani de corecții de securitate pentru telefoanele sale emblematice. OnePlus rămâne cu 3 ani de actualizări ale platformei, plus un an suplimentar de actualizări de securitate.

ONE PLUS 10 PRO: CONCLUZIE

OnePlus 10 Pro ne-a impresionat din momentul în care l-am scos din cutie. Cu camerele foto îmbunătățite, acest telefon este incredibil de bun. Este unul dintre cele mai bune telefoane Android în funcție de calitate/preț.

IPhone 13 Pro Max și Pixel 6 Pro sunt telefoane cu camere mai puternice, dar camerele OnePlus 10 Pro nu dezamăgesc. OnePlus 9 Pro a început să schimbe reputația lui OnePlus pentru calitatea mediocră a camerei, iar 10 Pro continuă acest impuls.

OnePlus 10 Pro primește o recomandare sigură de la noi. Camere, durata de viață a bateriei, afișaj, acest telefon face aproape totul corect. S-ar putea să-i lipsească S Pen-ul, dar credem că îi oferă lui Galaxy S22 Ultra o concurență serioasă. La un preț mult mai accesibil. OnePlus a făcut o treabă grozavă anul acesta, chiar mai bună decât în ​​2021. OnePlus 10 Pro este noul nostru telefon Android preferat.

Vezi și recenzia pentru telefoanele:

Distribuie

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.