Top Electronice

Recenzie Samsung Galaxy S22 – Cel mai bun telefon Samsung Low-Cost

galaxy s22

Tabel de Conținut

Samsung nu complică lucrurile cu Galaxy S22, dar nici nu este nevoie deorece Galaxy S22 prezintă îmbunătățiri bune față de Galaxy S21 de anul trecut. Este telefonul Samsung pe care trebuie să-l obții dacă dorești funcții premium la un preț de 3150 lei.

Avantaje:

Dezavantaje:

Samsung Galaxy S22 obișnuit ar putea fi cel mai subestimat telefon din gama Samsung. Este adevărat că acestui telefon entry-level îi lipsesc funcțiile premium ale Galaxy S22 Ultra și ecranul mai mare al Galaxy S22 Plus, dar există pericolul să te concentrezi prea mult pe ceea ce nu are S22.

O modalitate mai bună de a te gândi la Galaxy S22 este să iei în considerare valoarea pe care o oferă. Dacă mergi cu acest model, vei obține același chipset Snapdragon 8 Gen 1 care alimentează opțiunile mai premium S22 ale Samsung. Te poți aștepta la un afișaj luminos și la aceeași configurație impresionantă a camerei ca și S22 Plus. Și toate acestea vin într-un pachet care începe de la mai puțin de 3150 lei — 1000 lei mai ieftin decât următorul model din gama Samsung.

Galaxy S22 nu va fi modelul potrivit pentru toată lumea. În special pentru cei care doresc un telefon cu toate caracteristicile premium disponibile în ziua de astăzi. Recenzia noastră pentru Samsung Galaxy S22 arată un telefon cu suficiente funcții high-end pentru a impresiona. Considerăm că este unul dintre cele mai bune telefoane Samsung, mai ales la acest preț.

Specificații:

  • Mărime Display:2 inch Dynamic AMOLED (2340 x 1080)
  • Procesor: Procesor qualcomm Snapdragon 8 Gen 1
  • Memorie RAM: 8 GB
  • Spatiu de stocare: 128 GB, 256 GB
  • Camera Principala: 50 MP, 12 MP ultrawide, 10 MP 3.x telephoto
  • Cameră foto față: 10 MP
  • Greutate: 167 g
  • Durata de viata a bateriei: 8 ore 2 min
  • Sistem de operare: Android

SAMSUNG GALAXY S22: RECENZIE DESIGN

După ce a experimentat cu un spate din policarbonat pentru Galaxy S21, Galaxy S22 are o îmbunătățire a materialelor. Vine cu o bandă de aluminiu în jurul mijlocului și un spate din sticlă care este fabricat din Gorilla Glass Victus Plus. Acest lucru ar trebui să sporească durabilitatea, deși scăparea sticlei de orice fel pe suprafețe dure poate duce la consecințe dezastruoase – îți recomandăm să obții una dintre cele mai bune huse Galaxy S22 pentru a îți proteja noul telefon. Noile materiale fac ca Galaxy S22 să se simtă ca un telefon mai sofisticat decât plasticul pe Galaxy S21 FE.

Materialele pot fi diferite față de Galaxy S de anul trecut, dar designul este același. Diferența aici este că matricea de camere a lui Galaxy S21 avea o culoare diferită de restul spatelui telefonului; pe Galaxy S22, Samsung au potrivit culorile. Acestea sunt culorile disponibile pentru acest telefon: Phantom negru, Phantom alb, verde și auriu roz.

Am rămas uimiți de cât de compact se simte telefonul. Cu siguranță este ușor de folosit cu o singură mână și suficient de confortabil pentru a se strecura într-un buzunar.

SAMSUNG GALAXY S22: RECENZIE AFIȘAJ

Samsung a încercat să îmbunătățească luminozitatea afișajului în gama Galaxy S22. Galaxy S22 Plus și S22 Ultra oferă o luminozitate maximă mai bună de 1.750 de nit. Dar luminozitatea maximă de 1.300 de nit a lui S22, nu este dezamăgitor.

Nu te vei chinui să vezi ecranul Galaxy S22 în lumina puternică a soarelui, deși poate fi necesar să mărești luminozitatea până la capăt pentru a vedea fiecare detaliu. Când o faci, tehnologia Samsung Vision Booster nu reglează doar luminozitatea ci și contrastul de culoare, astfel încât culorile să nu fie spălate pentru a obține un ecran mai vizibil.

Apropo de culori, acestea sunt destul de vii pe panoul AMOLED al lui Galaxy S22. Când este setat la modul Natural, afișajul lui S22 arată 110% din spectrul de culori sRGB, potrivindu-se cu iPhone 13. Poți obține și mai multe culori pe ecranul S22, optând pentru modul Vivid, deși acest lucru va veni în detrimentul acurateței culorii.

SAMSUNG GALAXY S22: RECENZIE CAMERE

Galaxy S22 are aceeași configurație de bază a camerei pe care Samsung a folosit-o pentru Galaxy S21, dar cu unele îmbunătățiri notabile ale hardware-ului. Camera principală are acum o evaluare de 50 MP în loc de shooter-ul cu unghi mari de 12 MP folosit în telefonul de anul trecut. Senzorul este cu 23% mai mare, pentru a lăsa să intre mai multă lumină. Samsung a făcut un efort pentru a îmbunătăți performanța camerei în condiții de lumină slabă.

SAMSUNG GALAXY S22: RECENZIE PERFORMANȚĂ

Problema pentru Samsung – și într-adevăr pentru toți producătorii de telefoane Android – este că siliciul mobil de la Apple rămâne cel mai performant. Pe Geekbench, iPhone 13 a postat un scor single-core de 1.684 și un rezultat multicore de 4.129, mult mai bun decăt Galaxy S22.

Rezultatele sunt mult mai bune la testarea grafică, unde Galaxy S22 a produs un rezultat de 60 FPS în testul Wild Life Unlimited de la 3DMark. Acesta este mai bun decât rezultatul de 56 FPS al iPhone 13 și cu mult înaintea celor 34 FPS pe care i-a produs Pixel 6.

Telefoanele Samsung s-au luptat în mod tradițional cu unul dintre testele noastre din lumea reală în care folosim Adobe Premiere Rush pentru a transcoda un videoclip 4K în 1080p. Galaxy S21 de anul trecut i-a luat mai mult de 1 minut pentru a finaliza sarcina, dar Galaxy S22 îmbunătățește acest timp la 47 de secunde. Este încă mai mult decât timpul de 26 de secunde al iPhone 13, dar mai rapid decât rezultatul de 49 de secunde pe care Pixel 6 l-a transmis.

Samsung este all-in pe 5G, cu Galaxy S22 capabil să se conecteze atât la rețele mmWave, cât și la sub-6GHz. Galaxy S22 folosește un modem Snapdragon X65, care este modemul de top al Qualcomm.

SAMSUNG GALAXY S22: RECENZIE BATERIE ȘI ÎNCĂRCARE

Dimensiunea ecranului nu este singurul lucru care se micșorează de la Galaxy S21 la Galaxy S22. Bateria este mai mică în modelul din acest an – un pachet de putere de 3.700 mAh în loc de unul de 4.000 mAh. Poate că Samsung spera că un chipset mai eficient și încă un an de afișaj adaptiv vor îmbunătăți durata de viață a bateriei Galaxy S22. Dacă da, a fost o mare greșeală de calcul. Durata de viață a bateriei este de doar 8 ore 2 min.

Galaxy S22 ratează marile îmbunătățiri de care se bucură S22 Plus. Acest telefon mai mare acceptă încărcare cu fir de 45 W, în timp ce Galaxy S22 se descurcă cu 25 W. Un Galaxy S22 descărcat poate ajunge la o încărcare de 60% după o jumătate de oră, în timp ce S22 Plus este deja la 70%.

SAMSUNG GALAXY S22: RECENZIE SOFTWARE ȘI CARACTERISTICI SPECIALE

Dacă îți plac iterațiile anterioare ale interfeței Samsung One UI, îți va plăcea ce rulează pe S22. Mai ales că Samsung a adăugat funcții de personalizare și confidențialitate. Poți vedea ce aplicații solicită permisiuni, iar gestionarea acestor permisiuni este puțin mai simplificată.

Cu seria Galaxy S22, Samsung și Google aduc o funcție de partajare în direct la Google Duo, care îți permite să vizualizezi fotografii și să iei notițe cu persoanele aflate într-un apel video. Seamănă cu ce a adăugat Apple prin funcția Share Play a iOS 15.

Un alt lucru pe care trebuie să reții este senzorul de amprentă de pe Galaxy S22. See află chiar sub afișaj, așa cum este pe modelele Samsung anterioare. Ni s-a părut că senzorul este foarte receptiv și ușor de localizat.

SAMSUNG GALAXY S22: CONCLUZIE

Nimeni nu ar considera Galaxy S22 un mare pas înainte pentru telefoanele Samsung, dar nu suntem siguri că trebuie să fie. Faptul că Samsung extinde suportul software pentru un an în plus, sugerează că producătorul de telefoane știe că oamenii se țin de telefoane mai mult timp și că este puțin probabil ca oricine cu Galaxy S21 de anul trecut să aibă în vedere un upgrade.

În schimb, Galaxy S22 pare destinat persoanelor care au telefoane mai vechi, de cel puțin doi ani. Persoanele care folosesc încă un telefon din 2019 sau mai devreme vor vedea cele mai mari îmbunătățiri atunci când fac upgrade la Galaxy S22. Acesta este un pas puternic înainte pentru Samsung, cu îmbunătățirile aduse afișajului și camerei deosebit de vizibile.

În ceea ce privește afirmația Samsung cu privire la titlul de cel mai bun telefon, credem că poți face un caz mai bun la acest titlu pentru Galaxy S22 Ultra și caracteristicile sale superioare.

Samsung Galaxy S22 este cel mai bun telefon Android pentru oamenii care vor să cheltuiască în jur de 3000 lei pentru un telefon și vor un telefon premium în același timp.

Vezi și recenzia pentru telefoanele:

Distribuie

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.