Top Electronice

Merită un laptop de gaming în 2022? Avantaje și Dezavantaje

Merită un laptop de gaming

Tabel de Conținut

În calitate de testeri de produse electronice suntem adesea întrebați dacă merită un laptop de gaming să fie cumpărat, dar răspunsul nu este niciodată un simplu da sau nu. Dacă un laptop de gaming merită sau nu, depinde de un număr mare de factori, iar întrebarea devine și mai complicată dacă ești cineva care preferi jocurile competitive la un nivel înalt.

În acest articol, vom trece peste cele mai importante considerații și argumente pentru a încerca să răspundem la întrebarea: merită un laptop de gaming?

Află din ghidul nostru care este cel mai bun laptop de gaming pentru tine.

Merită un laptop de gaming?

Mai jos vă vom prezenta care sunt avantajele și dezavantajele identificate de către noi, urmând mai apoi să intrăm în detaliu despre fiecare, pentru a afla dacă merită un laptop de gaming sau nu?

Avantaje laptop gaming:

  • Portabil
  • Util pentru lucru/învățat
  • Versatil
  • Laptop-urile moderne sunt performante

Dezavantaje laptop gaming:

  • Prețul
  • Bateria este slabă
  • Greu de actualizat

Portabilitate

Motivul numărul unu pentru a obține un laptop de gaming este, evident, portabilitatea acestuia. Dacă ești cineva care nu-și părăsește niciodată camera și te joci și lucrezi mereu în același loc, este ușor: probabil că nu ai nevoie de un laptop pentru jocuri.

Dar dacă ești o persoană ca acesta, probabil că oricum nu cauți să cumperi un laptop de gaming, așa că voi presupune că această întrebare a primit deja răspuns.

Voi adăuga totuși niște nuanțe. Chiar dacă ești cineva care nu iese niciodată din casă pentru a juca, poate fi plăcut să ai un laptop pentru jocuri. Dacă ai copii, de exemplu, un laptop pentru jocuri îți permite să te așezi și să te juci în aceeași cameră în care se joacă copiii tăi.

Acestea fiind spuse: un laptop de gaming poate fi încă destul de greu de transportat. Datorită cantității de hardware de care au nevoie sub capotă pentru a oferi rezultate satisfăcătoare, laptopurile de gaming sunt adesea mai grele și puțin greu de manevrat în comparație cu laptopurile mai elegante, care se concentrează doar pe navigare și pe consumul de conținut.

Totuși, chiar și cel mai greu și mai voluminos laptop de gaming este de zece ori mai confortabil decât un computer desktop de transportat, așa că nu este cu adevărat un prost dacă mă întrebi pe mine.

Performanță universală

Un laptop pentru jocuri, desigur, nu este doar pentru jocuri. Practic, este un termen pentru un laptop foarte puternic cu componente de top, așa că dacă ești cineva căruia îi place să creeze conținut sau ai nevoie de laptopul tău (de lucru) pentru a putea gestiona mai multe fișiere mari în timp ce ai o grămadă de programe grele care rulează, atunci cu siguranță te poți uita la laptopuri de gaming.

Laptopurile de gaming în zilele noastre vin într-o varietate de dimensiuni și configurații, așa că poți obține cu siguranță unul cu un panou de nivel superior, care îți va permite să consumi și să creezi conținut la rezoluții înalte fără nicio problemă. Dacă laptopul tău este excelent pentru jocuri, va fi absolut fantastic pentru muncă, studii și alte aplicații.

Laptopurile precum MSI GE77 Raider și laptopurile AlienWare X17 R2 au fost de multă vreme considerate printre cele mai bune opțiuni portabile pentru utilizatorii cu putere, iar cu laptopurile de astăzi cu siguranță vei găsi unul care se potrivește preferințelor tale.

Performanță competitivă în jocuri

Jucătorii competitivi cer tot ce este mai bun din tot ce este mai bun. Noi știm asta. Lucruri precum un panou cu rată de reîmprospătare ridicată și un GPU care poate conduce suficiente cadre către panoul respectiv sunt absolut necesare în zilele noastre și, din fericire, producătorii de laptopuri pentru jocuri știu acest lucru.

Poți cumpăra laptopuri de gaming cu un panou de 360 ​​Hz, un RTX 3080 Ti și un procesor Intel din a 12-a generație, de exemplu.

Au dispărut vremurile în care trebuia să faci compromisuri dacă erai un jucător mobil: poți obține laptopuri care pot ține fără efort standardele de astăzi pentru jocurile competitive, astfel încât să poți obține soluția de joc pe drum fără să te simți ca și cum ai fi fiind handicapat.

Află și cât de mult rezistă un laptop de gaming.

Prețul

Nu există cu adevărat nicio scăpare: un laptop te va costa probabil mai mult decât echivalentul său desktop, așa că este absolut ceva de luat în considerare.

Din fericire, din ce în ce mai mulți producători care intră pe scena laptopurilor, am văzut că prețurile au scăzut semnificativ în comparație cu acum doar cinci ani. Poți obține cu siguranță un laptop de gaming mai mult decât decent la un preț democratic și, datorită cantității de opțiuni disponibile, este posibil să amesteci oarecum.

Vrei un laptop care să ruleze cele mai recente jocuri single player în 4K? Există un laptop pentru tine. Vrei un laptop care să ofere framerate de calitate competitivă cu un ecran cu rată de reîmprospătare ridicată la 1080p? Sigur, este posibil.

Datorită progreselor tehnologice recente, îți poți obține cu siguranță un laptop de nivel inferior care rulează jocuri mai vechi (sau mai recente cu grafica oprită) fără nicio problemă. Zilele în care a trebuit să plătești mii de lei pentru a te apropia și de performanța unui computer desktop sunt cu adevărat în urmă.

Actualizarea

Laptopurile gaming ar putea îndeplini cu ușurință standardele competitive de astăzi pentru jocuri, există încă faptul că sunt aproape imposibil de actualizat.

Cu un PC de gaming (cu siguranță dacă l-ai construit chiar tu) poți elimina și adăuga componente noi pe măsură ce trece timpul, așa că dacă vrei să înlocuiești componentele stricate sau să îți actualizezi memoria RAM, poți face acest lucru fără a fi nevoie să cumperi un pc nou. Acest lucru este mult mai dificil de făcut cu un laptop de gaming.

Unele laptop-uri pentru jocuri permit un anumit grad de modificare, dar, în general, nu este cu adevărat posibil să faci modificări majore configurației tale. Desigur, profesioniștii dedicați pot repara laptopurile de gaming, dar asta va avea, desigur, un cost. Acesta este cu siguranță un lucru de luat în considerare atunci când te gândești să alegi un laptop de gaming.

Aspectul

Desigur, acest lucru este în mare parte subiectiv, dar nu cred că cineva va fi de acord cu faptul că laptopurile pentru jocuri arătau destul de ostentative. Dacă ai intrat într-o întâlnire serioasă cu unul, s-ar putea la fel de bine să fi purtat un tricou de esports și o pălărie pe care scria „GAMER”, dar, din fericire, acele zile s-au terminat.

Sigur, acele modele sunt încă acolo (și nu-i bat pe cei cărora le plac acele modele: nu te poți certa despre gust), dar acum există o mulțime de alternative cu aspect mai subtil disponibile.

Aproape toți producătorii de PC-uri produc laptop-uri pentru gaming în zilele noastre, inclusiv companiile mai serioase „de tip business”, așa că dacă ești în căutarea unui laptop cu aspect elegant și modern, poți obține cu siguranță un laptop de gaming ca acesta.

Și, desigur, este adevărat și contrariul: dacă îți place RGB și estetica de joc, există cu siguranță opțiuni și pentru tine. Există ceva pentru toată lumea în aceste zile.

Versatilitatea

Un lucru bun despre un laptop de gaming este că este un calculator portabil. Aceasta înseamnă că vine cu o varietate de porturi și posibilități. Poți să-l conectezi la televizor, de exemplu, și să utilizezi un mouse și o tastatură fără fir, astfel încât să poți utiliza laptopul în loc de o consolă. Sau dacă vrei acea experiență completă în consolă, poți conecta un controler.

Odată ce ai terminat de jucat, poți viziona niște Netflix, fie pe laptop, fie pe televizor. E timpul să mergi la muncă? Adu-ți laptopul și urmărește emisiunile în tren sau autobuz. Poți apoi să îți folosești laptopul la serviciu și să îl conectezi la un beamer pentru o prezentare.

Nimic din toate acestea nu ți se aplică personal, dar ai înțeles ideea: un laptop pentru jocuri oferă multă versatilitate și nu este doar o mașină destinată jocurilor.

Căldura și zgomotul

Laptopurile de gaming obișnuiau să fie atât de fierbinți încât puteai (probabil la propriu) să prăjești un ou pe ele dacă rulai jocuri solicitante, dar asta devine din ce în ce mai rar. Producătorii găsesc modalități mai multe și mai bune de răcire a componentelor din interiorul laptopurilor, astfel încât nivelurile de zgomot și căldură să rămână suportabile.

Cât de zgomotos sau fierbinte devine un laptop depinde în mod evident de laptopul în sine, dar am testat noi înșine câteva și am descoperit că acestea sunt departe de mașinile de șuierat și de încălzire de acum câțiva ani.

Desigur, un laptop de gaming va produce întotdeauna mai multă căldură și zgomot decât un laptop subțire destinat navigarii pe web și aplicațiilor ușoare de lucru, dar în zilele noastre constatăm că nivelul de căldură și zgomot al majorității laptopurilor rămân foarte suportabile.

Concluzie

Deci, merită un laptop de gaming? Dacă ar trebui să obții sau nu un laptop de gaming este o întrebare personală și, deși există cu siguranță avantaje pentru a obține unul, fără îndoială vor fi și contra.

Dacă într-adevăr nu ai nevoie de portabilitate, atunci probabil că este mai bine să alegi un desktop. dar dacă ești o persoană care se mișcă adesea sau ai nevoie de un calculator portabil și utilizabil peste tot (muncă, studii, creare și consum de conținut, jocuri, …), atunci un laptop pentru jocuri este soluția ideală pentru tine.

Citește și articolul: 5 motive să îți cumperi un laptop de gaming pentru serviciu.

Distribuie

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.