Top Electronice

Apple Iphone 14 Pro Recenzie: Păreri și Preț

iphone 14 pro

Tabel de Conținut

Apple iPhone 14 Pro este cel mai bun telefon pentru 6500 lei. Este puternic, are camere uimitoare, are un afișaj frumos și crestătura este moartă. Este greu să te gândești la ceva cu adevărat în neregulă cu acest dispozitiv și este perfect pentru cei sătuli de telefoane uriașe.

Avantaje:

Dezavantaje:

Apple și-a reușit cu adevărat formula smartphone-ului. Apple iPhone 14 Pro reprezintă o dualitate, atât ca ceva extrem de asemănător cu predecesorul său, fiind și în același timp nou. Dispune de o mulțime de upgrade-uri ale camerei și de funcția Dynamic Island.

Putem spune cu încredere că Apple iPhone 14 Pro este cel mai bun telefon pe care l-am folosit vreodată, deși suntem extrem de dezamăgiți de durata de viață a bateriei. Cu 500 lei în plus, iPhone 14 Pro Max trece toate testele, inclusiv durata de viață excelentă a bateriei.

De la factorul de formă de buzunar până la puterea sa absolută și capacitățile camerei, iPhone 14 Pro zdrobește orice altceva care încearcă să i se opună. Sigur, nu este uriașul upgrade la care te-ai fi așteptat, dar asta pentru că iPhone 13 Pro a făcut foarte bine.

Specificații:

 • Ecran: OLED de 6,1 inchi (2556 x 1179)
 • Rata de reîmprospătare: 1-120 Hz
 • Procesor: A16 Bionic
 • RAM: 6 GB
 • Stocare: 128 GB, 256 GB, 512 GB, 1 TB
 • Camere din spate: 48MP (f/1.8) principal cu zoom optic 2x, 12MP (f/2.2) ultrawide, 12MP (f/2.8) teleobiectiv cu zoom optic 3x
 • Camera frontală: 12MP (f/1.9)
 • Video: Până la 4K 60 fps, Cinematic 4K 30 fps, ProRes 4K 30 fps
 • Durată de viață a bateriei (ore:minute): 10:13
 • Încărcare: 20 W cu fir, 15 W MagSafe, 7,5 W wireless
 • Dimensiune: 147,5 x 71,5 x 7,9 mm
 • Greutate: 206 g
 • Culori: negru spațial, alb, auriu, violet intens

Seria Pro a ajuns într-un punct în care este atât de bună încât nu există multă mobilitate ascendentă. Ceea ce am primit anul acesta este simbolul iterației: camere foto mai bune, afișaj mai bun și mai luminos, un nou element de design și hardware mai puternic.

După cum vei vedea în această recenzie iPhone 14 Pro, acesta este la fel de aproape de un telefon perfect pe care l-am văzut vreodată. Dacă durata de viață a bateriei ar fi mai mult decât adecvată. Dar când ai terminat aici, asigură-te că mergi la recenziile noastre despre iPhone 14 Pro Max și iPhone 14 pentru a vedea ce altceva a mai venit Apple în acest an.

Apple Iphone 14 Pro: Recenzie Design

Considerăm că designul iPhone 14 Pro este dihotomic. Pe de o parte, seamănă foarte mult cu iPhone 13 Pro, doar cu un modul de cameră și mai mare. Din spate, ar putea fi greu să deosebești acest telefon de predecesorul său, dacă nu te uiți cu adevărat la acele lentile – desigur, ele sunt vizibil mai mari datorită upgrade-urilor de dedesubt.

Pe de altă parte, partea din față a noului telefon Apple arată mult diferit. Crestătura a dispărut, înlocuită de Insula dinamică în formă de pastilă. Designul vechi și obosit al iPhone-ului a primit în sfârșit o reîmprospătare, deși decupajul este încă mai mare decât cel de pe cele mai bune telefoane Android, deoarece găzduiește Face ID.

Insula dinamică este de fapt destul de interesantă. Nu este doar o pastilă statică (față de perforarea pe majoritatea telefoanelor Android). Și Dynamic Island se extinde în funcție de ceea ce faci, afișând animații pentru multe acțiuni ale sistemului, cum ar fi deblocarea, redarea muzicii, temporizatoarele și așa mai departe.

Se va transforma chiar într-un player media dacă ții apăsată Insula dinamică în timp ce asculți muzică. În acest fel, poți accesa comenzile media fără a trage în jos Centrul de notificări.

Decupările ecranului sunt aici pentru a rămâne pentru o vreme, cel puțin până când Apple își dă seama de Face ID de sub ecran și camerele de sub afișare se îmbunătățesc.

Apple iPhone 14 Pro are un cadru din oțel inoxidabil cu un finisaj mat pe geamul din spate – care este acum detașabil pentru reparații mai ușoare (dar nu mai ieftine). Scutul Ceramic de la Apple acoperă ecranul, oferind o durabilitate suplimentară. Telefonul acționează la 206 grame, o greutate notabilă pentru un dispozitiv atât de mic. Și la fel ca iPhone 13 Pro, denivelarea masivă a camerei Apple iPhone 14 Pro asigură că nu se așează la nivel pe o suprafață plană. Aceasta înseamnă că telefonul se clătina dacă încerci să-l utilizezi în timp ce stă pe o masă sau un blat. Una dintre cele mai bune huse pentru iPhone 14 Pro poate ajuta în acest sens.

Încă nu suntem fani ai marginilor pătrate introduse pentru prima dată pe iPhone 12, dar acesta nu este iPhone 14 Pro Max. Dimensiunea mai ușor de gestionat a telefonului iPhone 14 Pro face ca acele colțuri ascuțite să fie mai puțin greoaie. Greutatea mai ușoară îl ajută, de asemenea, să nu se bage în palmă.

Ne place noul design frontal al telefonului Apple iPhone 14 Pro, în ciuda lipsei noastre de entuziasm pentru același spate. La Apple durează ceva timp pentru a schimba lucrurile, dar aceasta este a treia generație a aspectului pătrat, care este mai puțin ergonomic decât un spate curbat. Sperăm că iPhone 15 revine la acel design, dar pentru moment, Apple iPhone 14 Pro este mai mult la fel în majoritatea privințelor. Ne place pur și simplu eliminarea crestăturii.

Apple Iphone 14 Pro: Recenzie Afișaj

Samsung și Apple au de obicei cele mai bune afișaje pentru smartphone-uri pe telefoanele lor respective. Apple iPhone 14 Pro continuă această tendință. De fapt, acesta este cel mai bun afișaj pe care l-am văzut vreodată pe un telefon. De la culorile puternice la luminozitatea nebunească, atât în ​​interior, cât și în exterior, niciodată nu ne-a plăcut să ne uităm la un ecran mai mult decât ne-a plăcut la iPhone 14 Pro.

Afișajul pentru telefonul iPhone 14 Pro s-a îmbunătățit ușor față de iPhone 13 Pro, în special în reproducerea culorilor și acuratețea. (Delta-E măsoară acest lucru, unde 0 este perfect.) Cu toate acestea, nu a atins luminozitatea exterioară de vârf de 2.000 de nit în măsurătorile noastre, chiar și cu echipamente puternice de testare.

Anul acesta revine afișajul ProMotion de 120 Hz, capabil să scadă până la 1 Hz pentru a economisi energia bateriei. Acesta este, de asemenea, cheia pentru noul afișaj mereu activ.

Am urmărit Blade Runner 2049 până la capăt pe acest ecran, încântat lumini incredibile, scene de oraș murdare și portocale aspre în ultima parte a filmului. Apple iPhone 14 Pro ne-a oferit cea mai bună experiență de vizionare a acestui film pe care am avut-o, depășind chiar și monitorul și televizorul pentru jocuri. Este impresionant.

Jocurile arată la fel de impresionante. Genshin Impact cu paleta sa saturată și stilul anime arăta uimitor, mai ales la ratele de cadre mai mari și mai fluide. Alte titluri precum Pascal’s Wager (un stil Bloodborne Souls), Dead Cells și Asphalt 9, de asemenea, arătau grozav. Datorită afișajului și noului chipset, jocurile sunt un răsfăț absolut pe Aăășe iPhone 14 Pro.

Nu avem probleme să ne imaginăm că Samsung va egala calitatea afișajului iPhone 14 Pro atunci când seria Galaxy S23 va sosi la începutul anului 2024, dar alți producători de telefoane Android au de depășit un obstacol uriaș pentru a se potrivi cu acest panou. Anul este afișajul ProMotion de 120 Hz, capabil să scade la 1 Hz pentru a economisi energia bateriei. Acesta este, de asemenea, cheia pentru noul afișaj mereu activ.

Apple Iphone 14 Pro: Recenzie Cameră

Apple s-a asigurat că iPhone 14 Pro a primit niște upgrade-uri mari de cameră anul acesta. Principalul dintre ele este noul senzor principal quad-pixel de 48MP. Deși nu este unic pentru telefoanele Apple, iPhone 14 Pro poate realiza o imagine de 12 MP pe care telefonul a adaptat-o ​​la condițiile tale de iluminare cu întregul senzor, dar cu detalii de patru ori mai mari datorită configurării cu patru pixeli. Dacă vrei, poți obține o imagine întreagă de 48MP în ProRAW, cee ce este uimitor.

Senzorul ultrawide de 12 MP a cunoscut, de asemenea, o creștere cu un nou senzor care este de două ori mai mare decât cel de pe iPhone 13 Pro. Teleobiectivul este încă 3x. Am sperat să vedem cel puțin 4x pentru a se potrivi cu Pixel 6 Pro, dar Apple a adăugat în schimb zoom optic de 2x la senzorul principal. Deci, ai patru opțiuni de zoom cu 0,5x pentru ultrawide, 1x și 2x pentru obiectivul principal și 3x pentru teleobiectiv.

O nouă caracteristică pentru iPhone-uri în acest an este Photonic Engine, la care toate modelele iPhone 14 beneficiază de acces. Este practic un nou model de fotografie computațională care îmbunătățește fotografiile cu lumină medie și slabă prin încorporarea tehnologiei Apple Deep Fusion mai devreme înainte ca cadrele să fie comprimate. Photonic Engine promite să îmbunătățească gama dinamică pentru a scoate în evidență detaliile chiar și în imagini cu lumină scăzută.

Camera selfie de pe iPhone 14 Pro vede și unele îmbunătățiri. Focalizarea automată vine acum standard, o caracteristică pe care ne-o doream să o vedem de ceva vreme. Apple spune că deschiderea mai rapidă a camerei TrueDepth va asigura selfie-uri mai bune în condiții de lumină scăzută, pe care le-am testat. Camera frontală are, de asemenea, acces la Photonic Engine.

Apple Iphone 14 Pro: Recenzie Video

Apple și-a intensificat dominația în ceea ce privește videoclipurile pe smartphone-uri în acest an. Nu numai că revine modul Cinematic, introdus odată cu iPhone 13 (disponibil acum în 4K 30 fps), dar Apple iPhone 14 Pro poate înregistra până la 4K 60 fps sau 4K 30 fps în ProRes (la modelele de 256 GB și mai mari).

Nou de data aceasta este modul Acțiune. Aceasta este, practic, o stabilizare extremă pentru videoclipuri, Apple susținând că nu ai nevoie de un cardan atunci când înregistrezi videoclipuri în mișcare. Un caz de utilizare excelent pentru acest lucru este atunci când subiectul rulează sau când cameramanul rulează.

Apple Iphone 14 Pro: Recenzie Performanțe

Apple iPhone 14 Pro are noul chipset A16 Bionic, cel mai recent cip Apple Silicon construit pe noul proces de 4 nm. Dispune de un procesor cu 6 nuclee, GPU cu 5 nuclee și Neural Engine cu 16 nuclee. Are multe îmbunătățiri față de A15 Bionic de la iPhone 13 Pro, cum ar fi un nou motor de afișare (care ajută cu noua funcție de afișare permanentă), un nou procesor de semnal de imagine și o eficiență energetică mai mare.

Este un mare avantaj de care se bucură Apple față de Samsung și Snapdragon 8 Gen 1. Celelalte rezultate ale testelor arată în cea mai mare parte câteva îmbunătățiri ușoare, deși vei observa că iPhone 14 Pro a primit exact același lucru. timp ca iPhone 13 Pro în standardul de transcodare Adobe Premiere Rush 4K-1080p.

În practică, iPhone 14 Pro este visul unui utilizator puternic. Are putere zile întregi, mai mult decât suficientă pentru majoritatea sarcinilor. Jocurile nu reprezintă o problemă, iPhone 14 Pro menținând în mod constant rate de cadre netede în toate jocurile pe care le-am testat. A16 Bionic strălucește și în editarea video din mers, chiar și în imaginile 4K ProRes. Poți aplica efecte și editări din mers, cu telefonul abia dacă se confruntă cu o problemă.

Concurența Android are și mai mult teren de acoperit acum, deși Snapdragon 8 Plus Gen 1 s-a apropiat de Apple – cel puțin în ceea ce privește siliciul Apple de anul trecut. Nu ne așteptăm ca Tensorul de a doua generație de la Google să se apropie nici măcar de A16 Bionic, dar Google nu a vizat coroana de performanță. Tensor conduce pachetul în ceea ce privește inteligența AI, așa că va fi interesant să vedem cum se comportă iPhone 14 Pro și Pixel 7 Pro când vine vorba de aplicații axate pe învățarea automată.

Credem că A16 Bionic are mai multă putere decât au nevoie majoritatea oamenilor, dar există ceva atât de satisfăcător în a avea mai mult spațiu decât vei folosi probabil vreodată. Am același sentiment de satisfacție cu Apple iPhone 14 Pro.

Un domeniu de performanță în care iPhone 14 Pro nu excelează este capacitatea de stocare. Valoarea implicită este de 128 GB, ajungând până la 256 GB și de la 512 GB la 1 TB dacă cheltui câțiva lei în plus. Având în vedere cât spațiu au nevoie utilizatorii pe telefoanele lor în zilele noastre, mai ales când fac toate acele fotografii minunate de 48 MP și videoclipuri 4K de înaltă rezoluție, 128 GB pare puțin zgârcit. În plus, faptul că mulți utilizatori par să ofere spațiu de stocare suplimentar pentru iPhone 14 Pros pare să sugereze că Apple ar putea să fie mai generos în viitor.

Apple Iphone 14 Pro: Recenzie Baterie și încărcare

iPhone 13 Pro ne-a uimit cu durata de viață a bateriei, obținând 11 ore și 46 de minute la testul de viață a bateriei Top Electronice. Așa că aveam mari speranțe pentru iPhone 14 Pro. Până acum nu am fost dezamăgiți.

Cu toate acestea, în testul nostru personalizat de viață a bateriei – în care am setat afișajul unui telefon la 150 de nit și am solicitat dispozitivului să reîncarce la nesfârșit paginile web printr-o conexiune celulară – iPhone 14 Pro a obținut un rezultat mai puțin decât extraordinar.

În testul nostru, Apple iPhone 14 Pro a rămas cu două ore mai departe de iPhone 13 Pro în aceleași condiții. Nu știm încă capacitatea bateriei, dar se zvonește că Apple a mărit dimensiunea pentru iPhone 14 Pro. 10 ore este media pe care ne place să o vedem, așa că durata de viață a bateriei aici nu este rea, dar nu la nivelul pe care l-am văzut anul trecut – sau pe același teren de joc ca și iPhone 14 Pro Max.

În mod anecdotic, nu am avut probleme cu durata de viață a bateriei iPhone 14 Pro. A durat ore și ore de fotografiere, plus multe ore de mers în gol și puțină utilizare a ușoarei înainte de a fi nevoit să-l reîncarcăm. Asta a reprezentat două zile, ceea ce nu este puțin lucru. iOS 16 ar putea încurca cu benchmark-ul nostru, așa că s-ar putea să-l testăm din nou când Apple va lansa unele actualizări pentru a rezolva problemele de viață a bateriei actualizării.

Dezavantajul major în acest domeniu este că Apple a rămas cu încărcarea cu fir de 20 W pentru iPhone 14 Pro cu MagSafe de 15 W și Qi de 7,5 W. Apple susține că poți obține o încărcare de 50% în 30 de minute, dar vom testa asta pentru noi înșine.

Apple Iphone 14 Pro: Recenzie Software

Avem două lucruri care ne plac cel mai mult la iOS 16: ecranul de blocare și îmbunătățirile Focus.

Apple a deblocat ecranul de blocare pentru o mulțime de personalizări. Poți să adaugi widget-uri, să schimbi caracterul ceasului, să alegi tot felul de efecte pentru fundal și așa mai departe. iOS 16 îți permite să creezi mai multe ecrane de blocare pentru a comuta între ele după bunul plac. Ecranul nostru principal de blocare actual are un widget de calendar, vremea și nivelul bateriei Apple Watch.

Cu toate acestea, în timp ce toate iPhone-urile compatibile vor avea o experiență similară iOS 16, Apple iPhone 14 Pro se bucură de acces exclusiv la Dynamic Island. Am atins deja acest lucru mai devreme, dar la lansare, Dynamic Island este un înlocuitor impresionant de crestătură. Apple spune că API-urile relevante sunt deschise dezvoltatorilor, astfel încât aplicațiile terțe se pot alătura pentru a profita de Dynamic Island cu alerte. Unii au ajuns deja la bord, cum ar fi Spotify, WhatsApp, Audible și Instagram.

Apple Iphone 14 Pro: Recenzie Concluzie

Suntem încrezători să spunem că, pe baza utilizării și a timpului pe care l-am petrecut cu dispozitivul, Apple iPhone 14 Pro este cel mai bun telefon produs de Apple. Am argumenta că noul Pro Max este dispozitivul superior, având în vedere longevitatea lui Pro Max – dar în afară de durata de viață a bateriei și dimensiunea ecranului, aceste două telefoane se laudă cu aceleași capacități. Cu siguranță Apple se numără printre companiile care produc cele mai bune telefoane mobile și rămâne un brand important.

Citește și recenziile pentru telefoanele:

Distribuie

ABONEAZĂ-TE!

Cele mai recente știri hi-fi, home cinema și tehnologie, recenzii, sfaturi de cumpărare și oferte, direct în căsuța ta de e-mail!

Prin trimiterea informațiilor tale ești de acord cu Termenii și condițiile și cu Politica de confidențialitate și ai vârsta de 16 ani sau mai mult.